Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-03, 18:22   #3181
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Witam, sama się zastanawiam nad zwolnieniem i tak sobie myślę, czy na zwolnieniu jest, że chory powinien leżeć, czy, że może chodzić?
Jak Wy macie na L4?
witam lekarz wpisuje odpowiedni kod w zaleznosci od tego wlasnie czy mozesz chodzic lub masz lezec. Ja mam kod oznaczajacy: moze chodzic
glownie chodzi tu o zus jesli chcialby Cie sprawdzic i np maialbys kod lezec a Ciebie nie ma w domku to wtedy wyjasniaja to sprawe bo jak masz kod lezec, to nawet do apteki Ci wyjsc nie mozna.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 18:30   #3182
Kathi75
Zakorzenienie

Hejhej brzuchatki
Co do laktatorow to ja sobie jak bedzie potrzeba wypozycze elektryczny i nie bede sie meczyc bo mialam przy MAxim Aventu i mimo ze dobry to nadgarstki bolaly a po co mam sie meczyc hihihi

Esti moj malzonek bierze dwa tygodnie urlopu zeby z nami byc i pomoc , po perwszeym razie wiem jak ciezko dojsc do siebie po cesarce, chyba ze sobie swietnie bede rade dawac to wykopie osobnika do pracy a niech sie nie kreci pod nogami

malutka 24 a dodala polozna ze te skorcze to sa wywolywane od 33 TC ???? Bo wlasnie tak jest wczesniej nie ma to znaczenia czy glaszczesz czy klepiesz

Moja mam byla jak zwykle nie udalo mi sie uciec nawet na godzinke do miasta ale taki moj los za to w domku sobie porobilam wszystko i jutro sie bycze nie ma tego zlego ....

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 18:37   #3183
pakusia86
Zakorzenienie

Aguśkaa83 no mnie tez to denerwuje zawsze to rach ciach i po krzyku a teraz?? ja ze sprzataniem mam z jednej strony dobrze, bo nie pozawalaja mi sie tykac nieczego a zdrugiej strony to ja bardzo lubie sprzatac to mnie odpreza
jakos przezyje

ja tam mocno nie glaszcze tak leciutko wiec mam nadzieje ze to nie zaszkodzi... z drugiej strony troche to by dziwne bylo gdyby przyszla mama nie mogla poglaskac swojego dziecka raz na jakis czas (czyt. raz na godzinke) skurczy nie mam narazie wiec sie mniej boje... jak sie zaczna to przestane glaskac

esti1984 ty zboczuchu jeden
tz w domku moj tz pracuje tylko na nocki wiec w takich godzinach zawsze jest... spi co prawda ale jest

moj tz bedzie mial najprawdopodobniej 3 tygodnie "ojciowskiego"... ciesze sie bo 2 tygodnie napewno bedzie ze mna a ten jeden tydzien wykorzysta razem z urlopem... no mam nadzieje ze sie nic nie zmienilo i wlasnie tyle dostanie
to nasza pierwsza dzidzia i bardzo bym chciala zeby byl w domku... glownie ze wzgledu na te wiezi, no dochodzi tez do tego fakt ze nie mam blisko mamy ktora by mi pomogla, a wiadmo moge sie nie czuc najlepiej w pierszym tygodniu

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 19:16   #3184
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
witam lekarz wpisuje odpowiedni kod w zaleznosci od tego wlasnie czy mozesz chodzic lub masz lezec. Ja mam kod oznaczajacy: moze chodzic
glownie chodzi tu o zus jesli chcialby Cie sprawdzic i np maialbys kod lezec a Ciebie nie ma w domku to wtedy wyjasniaja to sprawe bo jak masz kod lezec, to nawet do apteki Ci wyjsc nie mozna.

Dzięki, a powiedz mi jeszcze, czy Zus w ogóle sprawdza ciężarne? Tzn. czy ma prawo nachodzić kogoś w domu?
Przecież na dobrą sprawę ja nie muszę nikomu otwierać drzwi skoro nie znam osoby stojącej po drugiej stronie choćbym była w domu
A ciężarna może mieć L4 "chory może chodzić", czy to nie będzie podejrzane?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 19:31   #3185
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Dzięki, a powiedz mi jeszcze, czy Zus w ogóle sprawdza ciężarne? Tzn. czy ma prawo nachodzić kogoś w domu?
Przecież na dobrą sprawę ja nie muszę nikomu otwierać drzwi skoro nie znam osoby stojącej po drugiej stronie choćbym była w domu
A ciężarna może mieć L4 "chory może chodzić", czy to nie będzie podejrzane?
Ja mam, że mogę chodzić Nie popadajmy w paranoje, to że w ciąży przechodzi się na zwolnienie lekarskie to nie znaczy, że trzeba w domu plackiem leżeć, a wręcz jest to niewskazane w większości przypadków, no chyba że ciąża jest zagrożona, a przecież zagrożenie ciąży nie jest jedynym warunkiem pójścia na zwolnienie, czasami tryb pracy jak np u mnie uniemożliwia pracowanie, ale to że mam taka prace a nie inna i musiałam przejść na zwolnienie nie zmusza mnie przecież do leżenia w łóżku zamkniętym na cztery spusty mieszkaniu! Tak mi się przynajmniej wydaje
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥

Edytowane przez magduchahahaha
Czas edycji: 2009-02-03 o 19:36
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 19:36   #3186
Fionka21
Raczkowanie

http://dino.sklep.pl/nowy/laktator-r...pol-p-249.html

ja kupuję wyprawkę w tym sklepie i ten laktator.. tak tylko na wszelki wypadek..tani a dobry (poleciła mi go moja położna), ale nie miałam poprzednio laktatora.. mleko samo mi leciało..jak brałam kąpiel, albo jak Mati jadł z jednego cycusia, to z drugiego tak się lało, że schlapałam ścianę.. normalnie tz-cik siedział przy mnie i trzymał przy drugim cycu butelkę i bez ściaskania naleciało 80ml! byłam w takim szoku że nie wiem.. miałam przez 4 miesiące nawał pokarmu, i w ogóle położna jak mnie odwiedzała to stwierdziła że spokojnie 3 dzieci bym wykarmiła.. a ja myślałam że jak mam ledwo miseczke "b" to nic mleka nie będzie.. to miałam za swoje jak tak myślałam .. tak że lekko reką ściągałam do 3 butelek mleczko i całą noc spałam, a tz- cik się wykazywał normalnie bajka.. a jak we wrześniu (równo 8 miesięcy) Mateuszek stwierdził, że mleko jest "be" to do lutego jeszcze się męczyłam ze ściąganiem pokarmu bo nie mogłam powstrzymac laktacji.. tak że Kochane nie wariujcie! ja myślałam że będę karmic chwilkę.. a karmiłam 8 miesięcy.. (choć chciałam dłużej) wszystkie damy radę!! na pewno!!

eleeri zus może sprawdzić ciężarną.. u mnie byli 2 razy.. bo raz mam na" leżenie", a raz mam na "chodzenie", bo się uczę i muszę dijechac do szkoły..
ale jak masz jedno z tych to niekoniecznie Cię sprawdzą.. mnie akurat sprawdzili pewnie dlatego że raz mam takie a raz takie..
to somplikowane troche, ale TAK mogą sprawdzic czy jesteś w łóżku jak masz "leżeć"..

*kaalinaa* gratulacje! córcia będzie miała mnóstwo adoratorów z wizażu
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 19:40   #3187
Fionka21
Raczkowanie

znowu idę do szkoły.. eh.. aż tydzień..jak ja za Wami nadążę? przecież jak ja włączę komputer to będzie już z 7 nowych stron no nic.. damy radę.. idę spać.. jutro mam zajęcia.. buziaki brzuchate mamusie nie siedźcie za długo na forum, wypoczywajcie
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 19:45   #3188
Goo100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicola2002 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a tak z innej beczki, czy zastanawiałyście się, czy będziecie kupować laktator i jaki? Ja będę chciała kupić, tylko nie wiem który jest dobry, a ceny też są nieco z kosmosu. Dajcie znać, jeśli macie jakieś info w tym temacie
Dziewczynki odpowiadam z własnych doświadczeń. TYLKO AVENT. Miałam tą nieprzyjemność wypróbować laktator elektryczny i totalna lipa. Nie dość żę czułam sie jak krowa przy dojarce to jeszcze nic nie leciało, a avencik radził sobie śpiewającą. Bez niego nie ruszam sie do szpitala
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 19:50   #3189
Aguśkaa83
Zakorzenienie

eleeri oczywiscie ze moga Cie sprawdzic, co z tego ze jestes ciezarna a z tym otwieraniem drzwi, to nie wiem, no niby mozna spac...
ja tez tak jak magducha mam L4 ze moge chodzic, L4 mam tez ze wzgledu na uciazliwa prace. Ale moj gin i tak sciemnia w karcie i wpisuje roznosci np bole brzucha i takie tam rozne, gdyby go zus wlasnie sprawdzil. Pozniej rzeczywiscie byly bole brzucha ze wyladowalam w szpitalu ale to juz inna bajka. Bo podobno jest tak, ze nawet uciazliwa praca nie jest powodem do wypisywania L4 w ciazy, tylko ciaza zagrozona..
SZYMONEK

Stary 2009-02-03, 20:02   #3190
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Czesc Mamuśki
Ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Maluszki rosną zdrowo Ważą 744 i 729 gram. Do szpitala kładziemy się 12.02. za tydzień.
Pozdrawiamy!

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 20:17   #3191
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam, sama się zastanawiam nad zwolnieniem i tak sobie myślę, czy na zwolnieniu jest, że chory powinien leżeć, czy, że może chodzić?
Jak Wy macie na L4?
ja jestem od poczatku ciazy na zwolnieniu, ale mam z adnotacja, ze moge chodzic

Cytat:
ooo nie wiedzialam...slyszalam ze nie wolno uciskac brzuszka np w trakcie sytuacji intymnych ale o glaskaniu nie wiedzialam
buuu tez tak bardzo to lubie...
no wlasnie ja tez lubie ba uwielbiam

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
malutka 24 a dodala polozna ze te skorcze to sa wywolywane od 33 TC ???? Bo wlasnie tak jest wczesniej nie ma to znaczenia czy glaszczesz czy klepiesz
a no patrz tego nie powiedziala jak bede w czwartek u gina to sie go zapytam

Moje dziecko dzisiaj to przeszlo samo siebie Wychodzilam z domu to zrobilam siusiu, a ten wariat kochany tak mamusie skopal po pecherzu, ze jak tylko wpadlam do pracy do dzialu personalnego to od razu musialam pobiec do kibelka, a lecialo ze mnie jakbym caly dzien nie sikala To bylo gdzies kolo godziny 14, potem chyba poczulo sie winne, bo dopiero teraz o sobie troszeczke daje znac No jakas masakra, zrozum dziecko
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 20:30   #3192
Aguśkaa83
Zakorzenienie

anulka anulka to dobrze ze dzieci zdrowiutkie a mamusia jak sie czuje? i czemu szpital?
malutka ja mam to samo z sikaniem, co z tego ze przed wyjsciem z domku siusialam...gdziekolwiek jestem to pierwsze co: toaleta to jest straszne ale co zrobic...ale przynajmniej mam juz w roznych miejscach obakane toalety, nie lubie publicznych toalet ale co zrobic?
SZYMONEK

Stary 2009-02-03, 21:09   #3193
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Czesc Mamuśki
Ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Maluszki rosną zdrowo Ważą 744 i 729 gram. Do szpitala kładziemy się 12.02. za tydzień.
Pozdrawiamy!
jakie duze kochane szkrabiki
bedziemy tu za toba tesknic no ale co zrobic, jak mus to mus .... wazne zeby dzieciaczki zdrowo rosly

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość

no wlasnie ja tez lubie ba uwielbiam

a no patrz tego nie powiedziala jak bede w czwartek u gina to sie go zapytam

Moje dziecko dzisiaj to przeszlo samo siebie Wychodzilam z domu to zrobilam siusiu, a ten wariat kochany tak mamusie skopal po pecherzu, ze jak tylko wpadlam do pracy do dzialu personalnego to od razu musialam pobiec do kibelka, a lecialo ze mnie jakbym caly dzien nie sikala To bylo gdzies kolo godziny 14, potem chyba poczulo sie winne, bo dopiero teraz o sobie troszeczke daje znac No jakas masakra, zrozum dziecko
oj ja mam to samo... jak tylko mam gdzies wyjsc to zawsze dostaje po pecherzyku... ostatnio wyszlam z domu i musialam sie wrocic z patreru (mieszkam na 2 pietrze) bo tak mi sie sisiac chcialo ze nie moglam wytrzymac... a przed wyjsciem siusialam... niestety jak sie wrocilam to moze 3 kropelki polecialy... a czulam sie jakbym nie sikala tydzien

Stary 2009-02-03, 21:13   #3194
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
...
eleeri zus może sprawdzić ciężarną.. u mnie byli 2 razy.. bo raz mam na" leżenie", a raz mam na "chodzenie", bo się uczę i muszę dijechac do szkoły..
ale jak masz jedno z tych to niekoniecznie Cię sprawdzą.. mnie akurat sprawdzili pewnie dlatego że raz mam takie a raz takie..
to somplikowane troche, ale TAK mogą sprawdzic czy jesteś w łóżku jak masz "leżeć"..
...
Cytat:
eleeri oczywiscie ze moga Cie sprawdzic, co z tego ze jestes ciezarna a z tym otwieraniem drzwi, to nie wiem, no niby mozna spac...
ja tez tak jak magducha mam L4 ze moge chodzic, L4 mam tez ze wzgledu na uciazliwa prace. Ale moj gin i tak sciemnia w karcie i wpisuje roznosci np bole brzucha i takie tam rozne, gdyby go zus wlasnie sprawdzil. Pozniej rzeczywiscie byly bole brzucha ze wyladowalam w szpitalu ale to juz inna bajka. Bo podobno jest tak, ze nawet uciazliwa praca nie jest powodem do wypisywania L4 w ciazy, tylko ciaza zagrozona..
Cytat:
...
Dzięki

Fionka byli u Ciebie i jak to wyglądało? Co sprawdzali? No bo przecież nie badali Cię, chyba

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 21:30   #3195
Bercia2000
Zadomowienie

Hej kochane
wpadłam tylko na chwilke nie miałam kiedy nawet Was poczytać
byłam dziś na tym badaniu glukoza 75g i wynik mam zły
jutro rano ide do szpitala wiec nie będzie mnie 3-4 dni

za 2 dni moja studniówka niestety spędze ją w szpitalu ale co zrobić

ciekawe czy ta moja cukrzyca potwierdzi się na 100% najważniejsze zeby
maluszkowi nie zaszkodziła dlatego musze iść na badania

trzymajcie się cieplutko moje kochane brzuchatki dbajcie o siebie i maluszki
poklikam z z Wami za pare dni tylko duzo nie piszcie bo nie nadrobię

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 21:38   #3196
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Hej kochane

ojej przykro mi ze masz takie wyniki i musisz isc do szpitala... ale wszystko dla dzidzi ja tez mam studniowke za 2 dni wiec bede myslami z toba i maluszkiem trzymam kciuki za to zeby bylo juz tylko lepiej

Stary 2009-02-03, 21:53   #3197
Bercia2000
Zadomowienie

pakusia

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 21:53   #3198
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane

trzymaj sie kochana i nie bedziemy duzo pisac
SZYMONEK

Stary 2009-02-03, 22:33   #3199
esti1984
Wtajemniczenie

dobrze dziewczyny trzymać facetów w domu po porodziezresztą wydaje mi się że sami będą chcieli

pakusia no co pierwsze co przyszło mi na myśl

w ogóle jakaś dziwna się zrobiłam mam bardzo często zboczone sny

anulka fajnie że wszystko ok a powiedzieli Ci coś teraz o płci? tak non stop Ci zmieniają? Czy już pewne że dziewczynki?
wow to już 12.02? koniecznie bierz laptopa

Bercia a jednak miałaś co do tego przeczucie trzymaj się kochana...mam nadzieję że szybko wyjdziesz i że będzie wszystko ok

Aguśka Ty wiesz za co
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 22:48   #3200
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Czesc Mamuśki
Pozdrawiamy!
jakie duze juz te twoje coreczki
pamietaj o nas w szpitalu u trzymajcie sie tam cielplutko

Cytat:
malutka ja mam to samo z sikaniem, co z tego ze przed wyjsciem z domku siusialam...gdziekolwiek jestem to pierwsze co: toaleta to jest straszne ale co zrobic...ale przynajmniej mam juz w roznych miejscach obakane toalety, nie lubie publicznych toalet ale co zrobic?
a niby gdzies w ksiazce czytalam, ze czesto sikanie to w pierwszym trymestrze, bo sie dzidzia dopiero umiejscawia gdzies tam w okolicach i w ostatnim trymestrze, bo to juz dzidzia sie obniza i przygotowuje do porodu a my jestesmy w drugim trymestrze i masz tu logike

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
oj ja mam to samo... jak tylko mam gdzies wyjsc to zawsze dostaje po pecherzyku... ostatnio wyszlam z domu i musialam sie wrocic z patreru (mieszkam na 2 pietrze) bo tak mi sie sisiac chcialo ze nie moglam wytrzymac... a przed wyjsciem siusialam... niestety jak sie wrocilam to moze 3 kropelki polecialy... a czulam sie jakbym nie sikala tydzien
ja to caly czas mam wrazenie, ze maluszek jest ulozony nozkami w dol

Cytat:
Hej kochane

ojej
to trzymaj sie tam cieplutko i mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze

Kochane jestem pelna zjadlam przed chwila 2 zapiekanki i normalnie masakra, czuje sie jak slonica ale co ja zrobie, ze byly takie dobre
Ostatnimi czasy zaczelam podczytywac dziewczyny z watkow styczniowo-lutowych i marcowow-kwietniowych. te pierwsye to juy w wieksyosci rozpakowane, a te drugie to juz sie pakuja I tak jak je czytam to az strach, bo to niedlugo na nas bedzie czas
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 23:05   #3201
Aguśkaa83
Zakorzenienie

esti nie wiem za co, ale milo dziekuje i dla Ciebie tez
malutka nie strasz ze na nas juz niebawem czas ja sie boje !
SZYMONEK

Stary 2009-02-03, 23:30   #3202
esti1984
Wtajemniczenie

malutka ale mi zrobiłaś ochotę na zapiekanki chyba na śniadanie zrobię

Aguśka za komentarze piękny brzusio w avatarku

----------------------
czas do łóżka ale córcia tak daje czadu że za nic nie zasnę mam wrażenie jakby robiła sobie tunel żeby przejść na plecy tak mocno rozpycha się po bokach.........

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-02-04 o 00:25
Stary 2009-02-04, 00:10   #3203
Mell_xx
Wtajemniczenie

Ja jutro ide do połoznej na badania, pierwszy raz tu w Amsterdamie i nie wiem czy moge cos zjesc bo bedzie pobierala mi krew, własciwie to zawsze powinno sie byc na czczo ale ja ide dopiero na 13 a ona nic nie mowila i nie wiem czy wytrzymam do tej godziny bez jedzenia, myslicie ze moge cos zjesc?
Stary 2009-02-04, 00:24   #3204
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Ja jutro ide do połoznej na badania, pierwszy raz tu w Amsterdamie i nie wiem czy moge cos zjesc bo bedzie pobierala mi krew, własciwie to zawsze powinno sie byc na czczo ale ja ide dopiero na 13 a ona nic nie mowila i nie wiem czy wytrzymam do tej godziny bez jedzenia, myslicie ze moge cos zjesc?
na 13 ? wow zjedz koniecznie bo padniesz ale coś lekkiego. Np płatki na mleku i powiedz jej że jadłaś i o której pewnie najlepiej jak zjesz w miarę wcześnie rano tak myślę

czyli nie ja tylko nie śpię
Stary 2009-02-04, 00:32   #3205
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:

ja to caly czas mam wrazenie, ze maluszek jest ulozony nozkami w dol
ja jak bylam w 19 tc u polskiego ginia to sie go pytalam... mowie ze mi dzidzia chyba glowke napreza... a on mi powiedzial ze nie glowka jest skierowana w dol wlasnie kolo pecherza a wystawia mi tyleczek wydaje mi sie ze jesli wszystko z dzidzia i ulozeniem dzidzi w porzadku to tak wlasnie ma byc wiec napewno masz glowke w dol... chociaz zdarza sie inaczej... czasami dzieci sie zle ukladaja, ale o tym by ci powiedzial

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
mysle ze mozesz spokojnie zjesc.... ja jestem co prawda w irl ale popelnilam ten sam blad i poszlam na badania (mocz i krew) naczczo... tak jak sie w polsce chodzi... i dostalam ochrzanke od pielegniarek ze nic nie zjadlam.... pielegniarka powiedziala ze jestem w ciazy i mam jesc normalnie niezaleznie czy mam badania czy nie i gdyby zaszla potrzeba badan naczczo to by mnie poinformowali ze mam nic nie jesc

w sumie maja racje, nie odzywiasz sie teraz tylko dla siebie, przedewszystkim dla dziecka i musisz cos zjesc ...
mozesz zjesc jakies lekkie sniadanko i koniecznie zrob sobie np. kanapki .... a jak bedziesz sie widziec z polozna to sie zapytasz czy mozesz zjesc te kanapki
ale glodna, bez sniadania nie idz!!!! to rozkaz

Stary 2009-02-04, 00:34   #3206
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
na 13 ? wow zjedz koniecznie bo padniesz ale coś lekkiego. Np płatki na mleku i powiedz jej że jadłaś i o której pewnie najlepiej jak zjesz w miarę wcześnie rano tak myślę

czyli nie ja tylko nie śpię

no ja tez nie spie ale wlasnie sie klade

a co do tego zboczuszka to ja mam identycznie.... chodze taka napalona ostatnio i zboczona ze hej ale nie moge sie poprzytulac zeby nie zarazic tz ta infekcja... niby wszystko przechodzi ale wole sie jeszcze nie zblizac do niego bo sie nigdy nie wylecze

a pewnie jak sie wylecze to ochoty nie bede miec

Stary 2009-02-04, 00:37   #3207
poiglot91
Zakorzenienie

Witam wszystkie brzuszki

W londynie bialo... snieg ponad kostki wczoraj z tz wybralismy sie na spacer i porobilismy sobie zdjecia

dziewczyny rozbawily mnie historie waszych dzieciaczkow..
a ta ''korewna i korewienka'' to juz mnie powalilo haha

esti co do wolnego .. to moj tz kiedy ja juz zaczne rodzic od razu dostaje 2 tygodnie platnego urlopu takze nie bedziemy sami

Agusiu bardzo dobrze ze wkleilas te informacje na temat masazu pochwy..

bercia i anulka bedziemy Tesknic
ale wasze szkraby najwazniejsze , musicie sie 3mac... bede trzymala za was zeby bylo wszystko wporzadku

pakusia masz racje.. ja tez jadlam przed badaniami.. do szpitala mam kawalek drogi i musialam.. za pierwszym razem nic nie zjadlami popelnilam straszny blad.. bo pobrala mi 6 buteleczek krwi a ja stracilam kontakt ze swiatem

ja juz zazdroszcze w sumie mamusia rozpakowanym ale szczerze to naprawde straszliwie sie boje..
boje sie tego porodu juz coraz gorsze mysli do glowy mi przychodza i wogole jakos mi ciagle smutno
Az wszystkiego sie odechciewa..

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-02-04 o 00:38
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 00:38   #3208
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
no ja tez nie spie ale wlasnie sie klade

a co do tego zboczuszka to ja mam identycznie.... chodze taka napalona ostatnio i zboczona ze hej ale nie moge sie poprzytulac zeby nie zarazic tz ta infekcja... niby wszystko przechodzi ale wole sie jeszcze nie zblizac do niego bo sie nigdy nie wylecze

a pewnie jak sie wylecze to ochoty nie bede miec
ja też już lecę do łóżeczka

fajnie że nie jestem sama z tym faktem

--------------------------------
poiglot fajnie że nie będziecie sami

a tą zmianę nastroju chyba każda z Nas musi przejść ja też ostatnio dziwnie się czułam, ale nie z powodu obaw o poród bo się nie boję ale tak jakoś

moja kuzynka mieszka teraz w londynie i pisała mi że mnóstwo szkół pozamykali bo śnieg spadł hahahah

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-02-04 o 00:43
Stary 2009-02-04, 00:41   #3209
poiglot91
Zakorzenienie

ja tez mam takie akcje jak wy dziewczyny
takie glupoty ,mi sie nawet snia ze sama w szoku jestem... hehe
np trojkat z britney spears
i wogole jakies orgie...
czytalam ze takie zboczone sny to normalka.. ale moje to az chore sa hehe

slodkich snow kochanienkie
Stary 2009-02-04, 00:43   #3210
poiglot91
Zakorzenienie

noo szkol i sklepow.. moj tz do pracy nie poszedl
metra nie jezdzily hehe
dajcie spokoj

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości