|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
lekarz wpisuje odpowiedni kod w zaleznosci od tego wlasnie czy mozesz chodzic lub masz lezec. Ja mam kod oznaczajacy: moze chodzic glownie chodzi tu o zus jesli chcialby Cie sprawdzic i np maialbys kod lezec a Ciebie nie ma w domku to wtedy wyjasniaja to sprawe bo jak masz kod lezec, to nawet do apteki Ci wyjsc nie mozna.
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Hejhej brzuchatki
Co do laktatorow to ja sobie jak bedzie potrzeba wypozycze elektryczny i nie bede sie meczyc bo mialam przy MAxim Aventu i mimo ze dobry to nadgarstki bolalyEsti moj malzonek bierze dwa tygodnie urlopu zeby z nami byc i pomoc , po perwszeym razie wiem jak ciezko dojsc do siebie po cesarce, chyba ze sobie swietnie bede rade dawac to wykopie osobnika do pracy a niech sie nie kreci pod nogami ![]() malutka 24 a dodala polozna ze te skorcze to sa wywolywane od 33 TC ???? Bo wlasnie tak jest wczesniej nie ma to znaczenia czy glaszczesz czy klepiesz ![]() Moja mam byla jak zwykle nie udalo mi sie uciec nawet na godzinke do miasta ale taki moj los za to w domku sobie porobilam wszystko i jutro sie bycze nie ma tego zlego ....
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśkaa83 no mnie tez to denerwuje
zawsze to rach ciach i po krzyku a teraz?? ja ze sprzataniem mam z jednej strony dobrze, bo nie pozawalaja mi sie tykac nieczego a zdrugiej strony to ja bardzo lubie sprzatac to mnie odpreza ![]() jakos przezyje ![]() ja tam mocno nie glaszcze tak leciutko wiec mam nadzieje ze to nie zaszkodzi... z drugiej strony troche to by dziwne bylo gdyby przyszla mama nie mogla poglaskac swojego dziecka raz na jakis czas (czyt. raz na godzinke) skurczy nie mam narazie wiec sie mniej boje... jak sie zaczna to przestane glaskac ![]() esti1984 ty zboczuchu jeden tz w domku moj tz pracuje tylko na nocki wiec w takich godzinach zawsze jest... spi co prawda ale jest ![]() moj tz bedzie mial najprawdopodobniej 3 tygodnie "ojciowskiego"... ciesze sie bo 2 tygodnie napewno bedzie ze mna a ten jeden tydzien wykorzysta razem z urlopem... no mam nadzieje ze sie nic nie zmienilo i wlasnie tyle dostanie to nasza pierwsza dzidzia i bardzo bym chciala zeby byl w domku... glownie ze wzgledu na te wiezi, no dochodzi tez do tego fakt ze nie mam blisko mamy ktora by mi pomogla, a wiadmo moge sie nie czuc najlepiej w pierszym tygodniu
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, a powiedz mi jeszcze, czy Zus w ogóle sprawdza ciężarne? Tzn. czy ma prawo nachodzić kogoś w domu? ![]() Przecież na dobrą sprawę ja nie muszę nikomu otwierać drzwi skoro nie znam osoby stojącej po drugiej stronie choćbym była w domu ![]() A ciężarna może mieć L4 "chory może chodzić", czy to nie będzie podejrzane?
|
|
|
#3185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie popadajmy w paranoje, to że w ciąży przechodzi się na zwolnienie lekarskie to nie znaczy, że trzeba w domu plackiem leżeć, a wręcz jest to niewskazane w większości przypadków, no chyba że ciąża jest zagrożona, a przecież zagrożenie ciąży nie jest jedynym warunkiem pójścia na zwolnienie, czasami tryb pracy jak np u mnie uniemożliwia pracowanie, ale to że mam taka prace a nie inna i musiałam przejść na zwolnienie nie zmusza mnie przecież do leżenia w łóżku zamkniętym na cztery spusty mieszkaniu! Tak mi się przynajmniej wydaje
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-02-03 o 19:36 |
|
|
|
|
#3186 |
|
Raczkowanie
|
http://dino.sklep.pl/nowy/laktator-r...pol-p-249.html
ja kupuję wyprawkę w tym sklepie i ten laktator.. tak tylko na wszelki wypadek..tani a dobry (poleciła mi go moja położna), ale nie miałam poprzednio laktatora.. mleko samo mi leciało..jak brałam kąpiel, albo jak Mati jadł z jednego cycusia, to z drugiego tak się lało, że schlapałam ścianę.. normalnie tz-cik siedział przy mnie i trzymał przy drugim cycu butelkę i bez ściaskania naleciało 80ml! byłam w takim szoku że nie wiem.. normalnie bajka.. a jak we wrześniu (równo 8 miesięcy) Mateuszek stwierdził, że mleko jest "be" to do lutego jeszcze się męczyłam ze ściąganiem pokarmu bo nie mogłam powstrzymac laktacji.. tak że Kochane nie wariujcie! ja myślałam że będę karmic chwilkę.. a karmiłam 8 miesięcy.. (choć chciałam dłużej) wszystkie damy radę!! na pewno!! eleeri zus może sprawdzić ciężarną.. u mnie byli 2 razy.. bo raz mam na" leżenie", a raz mam na "chodzenie", bo się uczę i muszę dijechac do szkoły.. ale jak masz jedno z tych to niekoniecznie Cię sprawdzą.. mnie akurat sprawdzili pewnie dlatego że raz mam takie a raz takie.. to somplikowane troche, ale TAK mogą sprawdzic czy jesteś w łóżku jak masz "leżeć".. *kaalinaa* gratulacje!
|
|
|
|
#3187 |
|
Raczkowanie
|
znowu idę do szkoły.. eh.. aż tydzień..jak ja za Wami nadążę? przecież jak ja włączę komputer to będzie już z 7 nowych stron
no nic.. damy radę.. idę spać.. jutro mam zajęcia.. buziaki brzuchate mamusie |
|
|
|
#3188 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki odpowiadam z własnych doświadczeń. TYLKO AVENT. Miałam tą nieprzyjemność wypróbować laktator elektryczny i totalna lipa. Nie dość żę czułam sie jak krowa przy dojarce to jeszcze nic nie leciało, a avencik radził sobie śpiewającą. Bez niego nie ruszam sie do szpitala
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
eleeri oczywiscie ze moga Cie sprawdzic, co z tego ze jestes ciezarna
a z tym otwieraniem drzwi, to nie wiem, no niby mozna spac...ja tez tak jak magducha mam L4 ze moge chodzic, L4 mam tez ze wzgledu na uciazliwa prace. Ale moj gin i tak sciemnia w karcie i wpisuje roznosci np bole brzucha i takie tam rozne, gdyby go zus wlasnie sprawdzil. Pozniej rzeczywiscie byly bole brzucha ze wyladowalam w szpitalu ale to juz inna bajka. Bo podobno jest tak, ze nawet uciazliwa praca nie jest powodem do wypisywania L4 w ciazy, tylko ciaza zagrozona..
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamuśki
Ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Maluszki rosną zdrowo Ważą 744 i 729 gram. Do szpitala kładziemy się 12.02. za tydzień.Pozdrawiamy!
|
#3191 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak bede w czwartek u gina to sie go zapytam Moje dziecko dzisiaj to przeszlo samo siebie Wychodzilam z domu to zrobilam siusiu, a ten wariat kochany tak mamusie skopal po pecherzu, ze jak tylko wpadlam do pracy do dzialu personalnego to od razu musialam pobiec do kibelka, a lecialo ze mnie jakbym caly dzien nie sikala
|
|||
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
anulka anulka to dobrze ze dzieci zdrowiutkie
a mamusia jak sie czuje? i czemu szpital?![]() malutka ja mam to samo z sikaniem, co z tego ze przed wyjsciem z domku siusialam...gdziekolwiek jestem to pierwsze co: toaleta to jest straszne ale co zrobic...ale przynajmniej mam juz w roznych miejscach obakane toalety, nie lubie publicznych toalet ale co zrobic?
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziemy tu za toba tesknic no ale co zrobic, jak mus to mus .... wazne zeby dzieciaczki zdrowo rosly ![]() Cytat:
|
|
#3194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fionka byli u Ciebie i jak to wyglądało? Co sprawdzali? No bo przecież nie badali Cię, chyba
|
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
wpadłam tylko na chwilke nie miałam kiedy nawet Was poczytać byłam dziś na tym badaniu glukoza 75g i wynik mam zły ![]() jutro rano ide do szpitala wiec nie będzie mnie 3-4 dni ![]() za 2 dni moja studniówka niestety spędze ją w szpitalu ale co zrobić ![]() ciekawe czy ta moja cukrzyca potwierdzi się na 100% najważniejsze zeby maluszkowi nie zaszkodziła dlatego musze iść na badania ![]() trzymajcie się cieplutko moje kochane brzuchatki dbajcie o siebie i maluszkipoklikam z z Wami za pare dni tylko duzo nie piszcie bo nie nadrobię
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi ze masz takie wyniki i musisz isc do szpitala... ale wszystko dla dzidzi ja tez mam studniowke za 2 dni wiec bede myslami z toba i maluszkiem trzymam kciuki za to zeby bylo juz tylko lepiej
|
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
pakusia
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3199 |
|
Wtajemniczenie
|
dobrze dziewczyny
trzymać facetów w domu po porodzie zresztą wydaje mi się że sami będą chcielipakusia no co pierwsze co przyszło mi na myślw ogóle jakaś dziwna się zrobiłam mam bardzo często zboczone sny anulka fajnie że wszystko ok wow to już 12.02? koniecznie bierz laptopa Bercia a jednak miałaś co do tego przeczucie trzymaj się kochana...mam nadzieję że szybko wyjdziesz i że będzie wszystko okAguśka
|
|
|
|
#3200 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pamietaj o nas w szpitalu u trzymajcie sie tam cielplutko Cytat:
a my jestesmy w drugim trymestrze i masz tu logike ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to trzymaj sie tam cieplutko i mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze Kochane jestem pelna zjadlam przed chwila 2 zapiekanki i normalnie masakra, czuje sie jak slonica ale co ja zrobie, ze byly takie dobre Ostatnimi czasy zaczelam podczytywac dziewczyny z watkow styczniowo-lutowych i marcowow-kwietniowych. te pierwsye to juy w wieksyosci rozpakowane, a te drugie to juz sie pakuja I tak jak je czytam to az strach, bo to niedlugo na nas bedzie czas |
||||
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
esti nie wiem za co, ale milo dziekuje i dla Ciebie tez
malutka nie strasz ze na nas juz niebawem czas ja sie boje !
|
#3202 |
|
Wtajemniczenie
|
malutka ale mi zrobiłaś ochotę na zapiekanki
chyba na śniadanie zrobięAguśka za komentarze ---------------------- czas do łóżka ale córcia tak daje czadu że za nic nie zasnę mam wrażenie jakby robiła sobie tunel żeby przejść na plecy tak mocno rozpycha się po bokach.........
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-02-04 o 00:25 |
|
|
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jutro ide do połoznej na badania, pierwszy raz tu w Amsterdamie i nie wiem czy moge cos zjesc bo bedzie pobierala mi krew, własciwie to zawsze powinno sie byc na czczo ale ja ide dopiero na 13 a ona nic nie mowila i nie wiem czy wytrzymam do tej godziny bez jedzenia, myslicie ze moge cos zjesc?
|
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i powiedz jej że jadłaś i o której![]() czyli nie ja tylko nie śpię
|
|
|
|
|
#3205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
glowka jest skierowana w dol wlasnie kolo pecherza a wystawia mi tyleczek wydaje mi sie ze jesli wszystko z dzidzia i ulozeniem dzidzi w porzadku to tak wlasnie ma byc wiec napewno masz glowke w dol... chociaz zdarza sie inaczej... czasami dzieci sie zle ukladaja, ale o tym by ci powiedzial ![]() Cytat:
i gdyby zaszla potrzeba badan naczczo to by mnie poinformowali ze mam nic nie jesc ![]() w sumie maja racje, nie odzywiasz sie teraz tylko dla siebie, przedewszystkim dla dziecka i musisz cos zjesc ... mozesz zjesc jakies lekkie sniadanko i koniecznie zrob sobie np. kanapki .... a jak bedziesz sie widziec z polozna to sie zapytasz czy mozesz zjesc te kanapki ale glodna, bez sniadania nie idz!!!! to rozkaz
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tez nie spie ale wlasnie sie klade ![]() a co do tego zboczuszka to ja mam identycznie.... chodze taka napalona ostatnio i zboczona ze hej ale nie moge sie poprzytulac zeby nie zarazic tz ta infekcja... niby wszystko przechodzi ale wole sie jeszcze nie zblizac do niego bo sie nigdy nie wylecze ![]() a pewnie jak sie wylecze to ochoty nie bede miec
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie brzuszki
![]() W londynie bialo... snieg ponad kostki wczoraj z tz wybralismy sie na spacer i porobilismy sobie zdjecia![]() dziewczyny rozbawily mnie historie waszych dzieciaczkow.. a ta ''korewna i korewienka'' to juz mnie powalilo hahaesti co do wolnego .. to moj tz kiedy ja juz zaczne rodzic od razu dostaje 2 tygodnie platnego urlopu takze nie bedziemy sami ![]() Agusiu bardzo dobrze ze wkleilas te informacje na temat masazu pochwy.. bercia i anulka bedziemy Tesknic![]() ale wasze szkraby najwazniejsze , musicie sie 3mac... bede trzymala za was zeby bylo wszystko wporzadku ![]() pakusia masz racje.. ja tez jadlam przed badaniami.. do szpitala mam kawalek drogi i musialam.. za pierwszym razem nic nie zjadlami popelnilam straszny blad.. bo pobrala mi 6 buteleczek krwi a ja stracilam kontakt ze swiatem ja juz zazdroszcze w sumie mamusia rozpakowanym ale szczerze to naprawde straszliwie sie boje.. ![]() boje sie tego porodu juz coraz gorsze mysli do glowy mi przychodza i wogole jakos mi ciagle smutno ![]() Az wszystkiego sie odechciewa..
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-04 o 00:38 |
|
|
|
#3208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie że nie jestem sama z tym faktem ![]() -------------------------------- poiglot fajnie że nie będziecie sami ![]() a tą zmianę nastroju chyba każda z Nas musi przejść ja też ostatnio dziwnie się czułam, ale nie z powodu obaw o poród bo się nie boję ale tak jakoś![]() moja kuzynka mieszka teraz w londynie i pisała mi że mnóstwo szkół pozamykali bo śnieg spadł hahahah
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-02-04 o 00:43 |
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam takie akcje jak wy dziewczyny
takie glupoty ,mi sie nawet snia ze sama w szoku jestem... hehe np trojkat z britney spears ![]() i wogole jakies orgie... czytalam ze takie zboczone sny to normalka.. ale moje to az chore sa heheslodkich snow kochanienkie
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
noo szkol i sklepow.. moj tz do pracy nie poszedl
metra nie jezdzily hehe dajcie spokoj
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

lekarz wpisuje odpowiedni kod w zaleznosci od tego wlasnie czy mozesz chodzic lub masz lezec. Ja mam kod oznaczajacy: moze chodzic 
nie ma tego zlego ....
zawsze to rach ciach i po krzyku a teraz?? ja ze sprzataniem mam z jednej strony dobrze, bo nie pozawalaja mi sie tykac nieczego a zdrugiej strony to ja bardzo lubie sprzatac to mnie odpreza 

normalnie tz-cik siedział przy mnie i trzymał przy drugim cycu butelkę i bez ściaskania naleciało 80ml! 

jak bede w czwartek u gina to sie go zapytam 

dbajcie o siebie i maluszki
SYNEK
haha
za was zeby bylo wszystko wporzadku