|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Blondynko - wszystkiego naj. naj. najlepszego na nowej drodze życia
Chwaliłaś si juz zdjęciami , czy mi cos umknęło? |
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Fotelik kupimy Maxi Cosi Cabrio ktorys z tych dwoch kolorow
A łóżeczko Drewex Lion |
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
poiglot91 Esti wy to macie jakies normalne
bylego tz czy britney spears mozna zrozumiec... mi sie snilo ze ten tego z tesciem ![]() ja to dopiero chora jestem ... gosikk_s Kathi ja siedze do pozna ale pozno wstaje wty widze juz od 6 na nogach... a dla mnie to srodek nocy tez masz niezle sny... hehehehgabriellao0 nie no takie babki to sa the best Esti kochana pisz jak najwiecej bo sie fajnie czyta takie porady nas to chyba nie za bardzo obzydza, wrecz przeciewnie... ja musze o tym gadac... ostatnio przy sniadaniu wypalilam do tz ze musi mi kupic lewatywe w aptece bo przeciez nie posram sie podczas porodu.... biedaczek wyplul cale jedzenie z wrazenia a ja sie jakas taka bardziej twarda zrobilam moge gadac o takich rzeczach nawet przy jedzeniu ![]() ![]() ja sie budze na siusiu tylko raz (odpukac) i zawsze o 4:30-4:35 juz ktorys dzien pod rzad patrze na zegarek jak wstaje siusiu
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiem Wam ze do mojego Tż coraz bardziej dociera ze bedzie ojcem zaczyna sie powoli interesowac zakupami ost nawet mowil ze musimy dokladna liste zrobic co Nam dla synka brakuje ja chcialam sobie kupic te majtki wielorazowe i te podpaski do nich ale czekam bo jesli bede miec cesrake to mi sie to nie przyda
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
spaaaać mi się chce !!!
Idę kawusie sobie zrobić i do tego jakieś ciacho ![]() Musze się ruszyć na pocztę, przesyłki powysyłać, bo klienci czekają , ale wcale mi sie nie chce. Blondynka, ładna jest seria lion, w ogóle te zeszłoroczne nowe serie sa fajne z drewexu ![]() Zastanawiam się czy faktycznie koleżanki , które zdeklarowały się dać mi ubranka po swoich dzieciaczkach, dotrzymają słowa. Narazie wolę sie zabezpieczyć i kupuję sama. Rozglądam się na all za huśtaweczka dla maluszka, musze kupić coś co zajmie go na chwilę, zebym ja mogła normalnie pracować , a taka huśtaweczka z melodyjkami powinna , przynajmniej teoretycznie, uspokoic malucha - jak myslicie ?
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zadomowienie
|
Witam z popołudnia
(ale jeszcze tylko 15 dni bo dzisiejszego nie liczę i na zwolnionko)Cytat:
|
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
pakusia86 - nie no Ty to masz mistrz heehe, mi się kiedyś śniło jak byłam młodsza że się bardzo zakochałam w proboszczu i chodziłam na parafie do niego i oczywiście nie patrzyliśmy sobie tylko w oczy
blondynkapoznan - ja też nie potrafię se wyspac i w dzień jestem nie do życia, mam ochotę spać w południe ale wiecznie mam coś do zrobienia i plany się rujnują. anulka anulka - no moja znajoma ostatnio urodziła bliźniaczki w 33 tygodniu nie dotrzymała tych 2 tygodni, bo podobno fajnie jak się dotrzyma do 35 tygodnia, chociaż ja osobiście mało się na tym znam. DIDI84 - ale już duża wasza córcia, szok , dzieci które ważą ponad 1kg. mają spore szanse na przeżycie, więc ja byłabym spokojna gdyby mój maluch miał te ponad 1kg., oczywiśce najlepiej żeby poczeka na swój czas.
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamuski
Ja dzis mam dzien leniuszka, za to moj maluszek od wczoraj kiedy tatus poszturchal brzuszek, kreci sie i wierci i nie daje mamusi spokojnie polezec Wczoraj tak mocno mnie kopnal ze sie az poryczlam Mowicie o zboczonych snach...ja mam to samo, czasem sie zastanawiam czy jestem normalna, ostatnio tez mi sie snil moj byly, ze ten tego z nim i w ciazy w tym snie bylam ![]() a wogole mam tak realne sny ze nie wiem czy to jawa czy sen Najgorsze ze gadam glosno przez sen, a moj tż jak nie spi to sobie jaja ze mnie robi i gada ze mna specjalnie, a ja mu odpowiadam: mam nadzieje ze za duzo mu nie mowie ![]() Jesli chodzi o mnie to w sprawie zblizen mam jakos takie dni ze nie mam ochoty, na poczatku ciazy mialam a teraz mi przeszla, moze przez te infekcje juz sie tak nastawilam ze narazie nici z tego ![]() W sprawie tycia w ciazy...najbardziej denerwuja mnie kolezanki ktore nie zapytaja jako pierwsze o to, jak sie czuje, tylko ile przytylam...sa u mnei w pracy takie dwie ktorym zawsze podobala sie moja figura i teraz pytaja takiej mojej bliskiej kolezanki o to czy duzo juz przytylam...wrrr a czy to jest najwazniejsze???? a tak wogole to ja sie nie przejmuje takimi pytaniami czy komentarzami..Moje cialo moja ciaza moja dzidzia NA szczescie przytylam nie bardzo wiele, bo wazylam 66 a waze 71,5 kg wiec uwazam ze jest w miare jak na 23 tc![]() Ostanio u siebie zauwazylam cos takiego ze nagle zakluje mnie tam kolo pecherza..w srodku gdzies ciezko mi okreslic gdzie...co to moze byc to trwa chwilke ale czasem az sobie musze krzyknac...czy to sa jakies delikatne skurcze czy dzidzia mnie tam kluje ??? nir eirmpoiglot masaz pochwy jak to ladnie brzmi, ale ja narazie nie stosuje...nie moge sie przemoc esti czyli jednak sa te komentarze bo mi jakies bledy powyskakiwaly i nie wiedzialam czy sie to wpisalo wkoncu czy nie pomyslalam ze sprobuje pozniej ale jesli sa to sie ciesze naprawde sliczna mamusia jestes i to juz podwojna![]() pimach mnie meczy zgaga jak sie za duzo poschylam, np wczoraj po sprzataniu mnie strasznie palilo ale pomagaja mi migdaly gosikk i malutka zostalam z wami jesli chodzi o ten test z glukoza tez robie w tym tyg moze w piatek![]() anulka anulka juz rouzmiem z tym szpitalem, nie wiedzialam ze tak wczesnie trzeba sie polozyc...ale czego dla dzidzi nie zrobimy..wez przemyc laptopa, bedziemy czekac na relacje i duzo zdroweczka zycze manolita moge zmienic spowrotem avatar
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
*kaalinaa* - hmmmm.... u mnie w przychodni jest duża kartka że do pobrania krwi prosze przychodzicz na czczo, więc ja zawsze śmigam z rańca oddać na głodniaka
manolita - ooooooo Ty, jak możesz takiego smaka na ciacho robić? blondynkapoznan - fajnie że do Twojego Tż to chociaż dociera, bo do mojego niestety nie. Ja nie wiem co to za typ, mam nadzieję że jak zobaczy małego to tak się w nim zakocha że zmieni sie o 360 stopni. Dziewczyny wczoraj akurat przez przypadek natrafiłam na taki program brytyjski, jak kobitka rodziłą w domu i położna po całym porodzie miała na łóżku cały ten woreczek w którym była dzidzia, łożysko i pępowine i demonstrowała świeżo upieczonym rodzicom co, jak i gdzie. Zwineła to w kulke wszystko i do reklamówki wsadziła i powiedziala żę idzie schować to do zamrażarki i że jak mamusia już dojdzie do siebie to sobie to gdzieś zakopie . Nie wiedziałąm że takie rzeczy się robi.
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
wklejam zdjecia brzuszka27 tydz i 3 dni ![]() cici.jpg heh.jpg hihihi.jpg iiiii.jpg
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
marika2121 to nie prawda ze slodkie na dziewczynke
moja mama z moim bratem w brzuchu wcinala same slodkosci a ze mna w ciazy nie ![]() poiglot no prosze....piekny brzusio piekna mamusia
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
magdusia nie ma sprawy
malutka zazdroszczę przespanej nocy marika to jak położna będzie się zbliżać do Ciebie z cewnikiem to celuj w nią siuśkami to Ci nie założy bo powiesz że już zrobiłaś co miałaś![]() co do golenia czy lewatywy to nie chciałabym żeby mi w szpitalu robiły wolę pilnować bliżej terminu żeby ani milimetr tam nie wyrósł Lewatywę robiłam sama w szpitalu tylko poprosiłam położną żeby mi powiedziała kiedy mam zrobić bo potem poszłam od razu pod prysznic ![]() a jak boicie się że nie dacie sobie rady z lewatywą bo nie wiecie o co w tym do końca chodzi to zróbcie jak ja kupiłam dwie. Jedną do szpitala a jedną zrobiłam sobie w domu chyba w 8 miesiącua włosy to właśnie chcę balejaż ale zobaczymy z czym wyjdę bo moja fryzjerka czasami mnie na coś namówi ![]() Didi fajnie że z córcią wszystko ok anulka no pewnie że to obojętne Manolita Agusia śliczne avatarki manolita pokazuj ubranka blondynka dobry wybór pakusia pobiłaś wszystkie na łopatki w kwestii snów ![]() ale się uśmiałam z tego jaki poranek zaserwowałaś TŻ-towi ![]() blondynka gatki te wielorazowe możesz i tak kupić...to mały wydatek a podpaski będą Ci potrzebne bo po cesarce też się krwawi i przechodzi się przez cały połóg a jakbyś miała mieć cesarkę to one nie są uciskowe więc jak najbardziej nadają się bo rany nie przygniatają manolita fajne są huśtawki z fisher price http://allegro.pl/item541833007_fish...zaczek_ss.html http://allegro.pl/item541833001_fish..._hit_2009.html tylko drogie strasznie ![]() Aguśka są są poiglot śliczne fotki...brzuś coraz większy |
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot - sliczna Mamusia jesteś
![]() Marika, a ja mam wrażenie, ze słodkie to właśnie na chłopka / gdybym miała rzeczywiście sugerowac się stereotypami/ , bo i w jednym i drugim przypadku , słodycze w mojej diecie muszą być ![]() Esti - własnie myślałam o tej tańszej FP lub z Graco - tez sa fajne Dzieki za pochwałę ![]() Dzisiaj o 19:40 - chwila prawdy . Boję się. Chcę żeby z moja dzidzia wysztko, absolutnie wszystko było w porządku. Edytowane przez manolita Czas edycji: 2009-02-04 o 14:01 |
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() ja wlasnie poczytuje mamusie styczniowo lutowe.. Jak poczytalam sobie te opisy ich porodow.. to poprostu ![]() Boje sie jeszcze bardziej Agusiu ja tez nie robie jeszcze tego masazu hehe jakos mi sie nie chce
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
hej
jesli macie w poblizu miejsca zamieszkania sklep SELGROS (cos ala MACRO) idzcie tam koniecznie, sa rewelacyjne gatunkowo body z krotkim i dlugim rekawkiek, piekne wzory, rozne rozmiary za ...uwaga...4,26 zl kupilam wczoraj 13 par sa tez inne fajne ciuszki i skarpetunie w nickich cenach
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
esti wlasnie mi moj maz wczoraj zaproponowal zebym sobie na probe zrobila lewatywe w domu i po tym co Ty piszeszz to chyba go poslucham
ale juz sie boje...w sumie oczyszcze sie przynajmniej Ty jestes odwazna jak w domku chcesz zrobic lewatywe...zeby tylko w drodze Cie nie zlapalo po tej lewatywce co do golenia tez wolalabym sama sie ogolic nikt nie umie tak jak ja![]() manolita a co bedzie o 19:40? w kazdym razie trzymam kciuki i nie boj siepoiglot Ty lubisz ogladac i czytac takie rozne straszne rzeczy, prawda?
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Karola - dobrze wiedzieć
Dzieki za info.jakoś do tej pory omijałam dział dziecięcy w selgrosie. Agusia - dzięki Edytowane przez manolita Czas edycji: 2009-02-04 o 14:16 |
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Noo widzisz .. co ja mam zrobic jak ja taka ciekawska jestem?
Naogladam sie naczytam a potem placze.. ale i tak to zaraz powtorze.. Az oczy same chca czytac i ogladac haha
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj wieczorkiem wyplakalam sie w jego rekaw ze nie urodze i musi byc przy mnie ale ze nie musi ze mna oddychac ale zeby mnie chociaz trzymal za reke chyba go namowilam ale jeszcze tak na 100% nie wiem ale juz zaczyna w nim cos sie dziac jak ja sie tak zachowuje bede mu mowic codziennie ze nie dam rady i wogole az sie zlituje i zamowimy porod rodzinny tylko zeby sie w miare szybko zdecydowal zeby nie bylo za pozno
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
marika2121 heheheh z proboszczem
![]() hihihi tez niezle ![]() poiglot91 pieknie wyglasz kochana ![]() esti1984 kurcze ja wlasnie nie wiem co zrobic... mam bardzo wrazliwa skore na fredce czy bozence (jak wolicie) ![]() ogolnie sie nie depiluje bo mam straszne krostki... wygladaja jak pryszcze ![]() za kazdym razem jak probowalam to masakra... boje sie ze jak teraz zaczne sie depilowac to jakis zakarzenie sie wda i zaszkodzi dzidzi... z drugiej strony do porodu isc zarosnieta ![]() no nie wiem... jak mysliscie dlaczego moge miec takie brzydkie krostki po depilacji??? o higiene przeciez dbam ![]() manolita nic sie nie boj wszystko napewno okej ale kciukasy bedziemy trzymac ![]() Aguśkaa83 ty to jak moja siostra z tym gadaniem przez sen pamietam jak na ferie do babci w gory jezdzilismy i kiedys pamietam jedna noc.... spalam z siostra na jednym lozku ana drugiem dziadzio i babcia... ogladamy z babcia jakis program dokumentalny a za raz moja siostra cos tam zaczyna gadac przez sen... ucichla i wtedy dziadzio zaczol i tak sobie "rozmawiali" przez sen chyba z 15 min a my z babcia mialysmy taki polew ze hej... tak to fajnie wygladalo jak naprzemian gadali hehehehe.... szkoda ze nie bylo wtedy takich tel komorkowych jak teraz to bym nagrala
|
#3262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już nie mogę się doczekać żeby z Wami pisać częściej, żeby buszować po sklepach za ciuszkami, żeby zacząć projektować naszą sypialnię i kącik dla córeczki
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia ja tez wczoraj powiedzialam tz ze nie chce rodzic.. hehe
On juz chyba ze mna ledwo wytrzymuje.. przez te moje humorki.. nerwy itp.. ![]() ale trudno no co ja sama ze soba ledwo wytrzymuje a zyc musze :P Boje sie porodu ale powiedzialam ze ja jedynie co chce to dobrego tlumacza przy porodzie.. albo polska polozna.. tzta nie chce.. bedzie mnie rozpraszal hehe dam sobie sama rade ![]() pakusiu dziekuje
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-04 o 14:36 |
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
pakusia jak pracowalam kiedys w sklepie to sprzedawlam marchewke mezowi przez sen
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no w tej sytuacji za duzo bodzcow nie jest wskazane, wiec tż pogarszalby sprawe ale ogolnie musimy im przyznac ze sa nam potrzebni, na kims musimy sie przeciez wyzywac
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Boli i kłuje mnie kość "cpinowa" - jak ja nazwałyście.
Dziecko mnie kopie i przepycha się tak , ze mnie boli. a drugie dziecko gada jak najete w trakcie zabawy , jak ja wytrzymam z dwoma gadłuami naraz. za oknem szaro, ponuro... trzeba czegoś poszukac na rozweselenie. |
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez tak kopie jakos ze mnie kluje w tej okolicy
a na rozweselenie prosze http://www.youtube.com/watch?gl=PL&h...eature=relatedmamusia jak widac zadowolona, ciekawe czy ja klulo tu i tam ?
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
wiec trzeba przetrzymac wszystkie bole
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
DiDI to mamy dzieciatka podobne ciezarem moja mala miala 1255g w 28 TC wiec mniej wiecej tyle samo i lekarz stwierdzil ze w normie wiec jak norma to norma
poiglot91 pieknie wyglasz kochana pakusia 86 a czym depilujesz frEDKE?? Moze masz wrazliwa skore i trzeba czyms inny a wazne jest tez po zdezynfekowac dobrze skore u mnie zawsze dziala woda po goleniu mojego meza hihi i jego balsamik i normalnie nie ma krostek a wczesniej a i owszem bywaly i nie pomagaly kosmetyki dla kobiet te po.... Aguska lewatywa zdna straszna rzecz i bardzo latwa do wykonania , pierwszy raz moze troche malo w ciebie wejsc ale jak potrenujesz to i literek cieplej wody wleci Ja swego czasu oczyszczalam sie w ten sposob sezonowo ostatnio sprzet wyrzucilam i zaluje przydal by sie przed porodem chyba musze jakis domowy sposob wymyslic WOW JAKI BRZUCHOL moj sie chowa ten z pierwszej ciazy a mowili ze gigant Esti to w POlsce mozna kupic gotowa lewatywe?? Czy ja cos zle zrozumialam daj namiar jak to wyglada i gdzie kupic mozna??? |
|
|
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
manolita trzymaj się będzie dobrze
![]() poiglot Ty płaczesz jak poczytasz o porodach i ja też to jest piękne![]() wiecie co? tak sobie myślę że mogłabym być położną nie ma koło mnie selgrosa ale w sobotę idę na zakupyAguśka nie nie....nie powinno mnie złapać w drodze bo zrobię w takiej kolejności....jak poczuję że to chyba już to idę na lewatywkę trzymam ile się da....robię powinność potem pod prysznicTwój mąż wpadł na dobry pomysł Aguśka o tym czy rodzisz z mężem możesz zadecydować w ostatniej chwili.... jak jedziesz na porodówkę ![]() A jeśli akcja nie rozwija się sprawnie i szybko to każą tatusiowi jechać do domu i dzwonią po niego jak zaczyna się coś dziać pakusia to weź tylko ten kawałek wydepiluj poiglot no właśnie...wiesz co? ja na Twoim miejscu właśnie znalazłabym polską położną i jej zapłaciła żeby była na Twój telefon i wtedy jedzie do szpitala i już |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.

bylego tz czy britney spears mozna zrozumiec... mi sie snilo ze ten tego z tesciem 
tez masz niezle sny... heheheh

(ale jeszcze tylko 15 dni bo dzisiejszego nie liczę i na zwolnionko)
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK

to trwa chwilke ale czasem az sobie musze krzyknac...czy to sa jakies delikatne skurcze czy dzidzia mnie tam kluje ??? nir eirm
wklejam zdjecia brzuszka