Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-04, 12:18   #4561
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Powiedzcie w którym tygodniu rozponano u was płeć??
Ja mam wizyte za tydzien bedzie to 16tc , troszke mam nadzieje, że bedzie cos widac, ale nie nastawiam sie specjalnie.
jak wczoraj bylam to bylo dokladnie 16tyg 4 dni

no ale w pierwszej ciazy dowiedzialam sie miesiac przed porodem bo maly sie wypinal do nas pupa

poza tym usg bylo starsze i gorsze

a wczoraj gin powiedziala - to zrobimy tym razem jeszcze pochwowo zeby zobaczyc plec

z tego wywnioskowalam ze robilaby mi juz przez brzuch ale zrobila przez pochwe bo tak lepiej plec widac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:22   #4562
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
jak wczoraj bylam to bylo dokladnie 16tyg 4 dni
U mnie bedzie 20 tc ciązy więc mam wielka nadzieję, że będzie wyraźnie widać.
Oj zdenerwuje sie jak się nie dowiem

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:23   #4563
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie w którym tygodniu rozponano u was płeć??
Ja mam wizyte za tydzien bedzie to 16tc , troszke mam nadzieje, że bedzie cos widac, ale nie nastawiam sie specjalnie.
Ja jestem w 17 tygodniu ale rozpoznanie zależy od kilku czynników, jak napisała Svinecka-od aparatu, umiejętności gina i chęci dzidziola
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:23   #4564
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czyli jakaś cicha nadzieja jest, że poznam płeć, to jak nie na tej wizycie to za mc juz napewno

Nie chciałabym aby lekarz błednie ocenil plec, wole juz pozniej poznac niz sie potem rozczarowac. Powiem wam,że moja znajoma miala rozponaną plec iz miala byc dziewczynka, a na 3 tygodnie przed porodem lekarz oznajmil ze "jednak chlopiec ups pomylilem sie"....
inna znajoma tez miala miec dziewczynke, w trakcie porodu wyszedł chłopczyk , a za nim drugi chlopczyk!! podobno blizniaki byly tak ulozone ze jeden schowal sie za drugim!! to jest dopiero szok!!

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2009-02-04 o 12:26
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:34   #4565
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
czyli jakaś cicha nadzieja jest, że poznam płeć, to jak nie na tej wizycie to za mc juz napewno

Nie chciałabym aby lekarz błednie ocenil plec, wole juz pozniej poznac niz sie potem rozczarowac. Powiem wam,że moja znajoma miala rozponaną plec iz miala byc dziewczynka, a na 3 tygodnie przed porodem lekarz oznajmil ze "jednak chlopiec ups pomylilem sie"....
inna znajoma tez miala miec dziewczynke, w trakcie porodu wyszedł chłopczyk , a za nim drugi chlopczyk!! podobno blizniaki byly tak ulozone ze jeden schowal sie za drugim!! to jest dopiero szok!!
no to za lekarz, co całą ciaże drugiego dziecka nie zauważył?
Stary 2009-02-04, 12:39   #4566
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Tak, to troche nieprawdopodobne Mógł na początku nie zauważyć jak dzieci malutkie ale potem chocby nawet na ktg słychać dwa serca...
także to zapewnie jakaś bzdura. Albo sytuacja miała miejsce kilkanaście lat temu kiedy nie było dobrych sprzętów.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-02-04, 12:39   #4567
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
raczej niska
tylko kurcze ona troche mala jest tylko 55 na 55
napisalam do nich czy moga wykonac wieksza

no i maja jeszcze prostokatne na innej aukcji ale mi sie chyba kwadrat podoba bardziej
no wąłśnie to jest ten feler ! my jak urzadzlaismy nasz duzy pokoj to tez zastanawialismy sie nas stołem ze szklła maja swoj urok ale niestety nasz wymarzony stol kosztowal 1300 zlotych bo chcielismy takie ktory mozna powiekszyc w razie jakiejs imprezki, no i kupilismy staoło ławe niesety ale nyubajmniej da sie regulowac do gory i na długosc ! a niestety jakbysmy kupili taki noski to raczej nikt by sie nie najadl w czasie imprezy a na dwa stoliki ni ebyło nast stac niestety
Cytat:
Napisane przez agadom1 Pokaż wiadomość
Witajcie brzuchatki,
ostatnio mało się udzielałam, ale podczytywałam Was od czasu do czasu i mniej więcej orientuje się co u Was.
Same dobre nowiny ostatnio. Oby tak dalej!!!
Dzisiaj ja wybieram sie do ginka i mam poznać płeć dziecka. Spodobał mi się ranking Dam znać na jaka szalę wrzucę swoje dzieciątko, coś intuicja mi podpowiada że będzie dziewczynka aczkolwiek bardzo chciałabym chłopca. Zobaczymy ... Natura zazwyczaj płata figle i jest odwrotnie niz się planuje.
no to czekamy na wiadomosc ciekawe czy bedzie 4:1 czy 3:2 hihi
Cytat:

ojej z tymi blizniakami to gin chyba slepy byl albo poczatkujacy w usg hmm raczej zawsze sie jakas rączka czy dodatkowa nozk pojawi albo głowka hmmm .
a to o tym ze ktos sie sie nastawial na chlopca a wyszla dziewczynka lub odwrotnie to sie zdarza, ale ogolnie jak juz sie mniej wiecej w 20 tygodniu dowie kobieta to potem co wizyte i co usg dopytuje sie czy czasem cos nie znikło czy cos nie urosło

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:40   #4568
ulika
Raczkowanie

Witam
Gratuluję wszystkim dziewczynom, które już znają płeć swoich bobasków i tym szczęśliwie "kopniętym"
Ja wczoraj cały dzień do bani miałam - albo spać albo niedobrze
Na wizycie kontrolnej dowiedziałam się, że moja szyjka jest nie tak ułożona i że jak to się nie zmieni do 20 tyg to się to może nawet jej szyciem skończyć Słyszałyście coś o tym? Dostałam l4, mam się oszczędzać, nic nie podnosić i ograniczyć przytulanki z TŻ
Na pocieszenie dzidzia rośne jak szalona w 4 dni tyle co w tydzień
Nocy rzecz jasna nie przespałam, na zmianę i martwię się tą szyjką i cieszę, że z dzidziusiem ok - oszaleć można

P.S. Z przyjemności dołączę do listy - dane to - magda, 27 lat, śląsk, termin porodu wg OM 10.08.2009 (mam nadzieje, że maluszek przyśpieszy wg USG tp. to 08.08.2009 i zrobi prezent TZ na jego urodziny ), imiona w trakcie negocjacji)

Edytowane przez ulika
Czas edycji: 2009-02-04 o 13:12
ulika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:41   #4569
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

no nie mogę

przecież w trakcie usg dzidzia kilka razy zmienia pozycję - ja oglądałam swoją z każdej strony, więc jak ktoś by sie schował za nim to byśmy chyba wszyscy zauważyli

ale może to dlatego, że to nie było usg trójwymiarowe... sama nie wiem, a jestem daleka od osądzania lekarza

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:43   #4570
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
no wąłśnie to jest ten feler ! my jak urzadzlaismy nasz duzy pokoj to tez zastanawialismy sie nas stołem ze szklła maja swoj urok ale niestety nasz wymarzony stol kosztowal 1300 zlotych bo chcielismy takie ktory mozna powiekszyc w razie jakiejs imprezki, no i kupilismy staoło ławe niesety ale nyubajmniej da sie regulowac do gory i na długosc ! a niestety jakbysmy kupili taki noski to raczej nikt by sie nie najadl w czasie imprezy a na dwa stoliki ni ebyło nast stac niestety
no wlasnie pod tym wzgledem u mnie nie ma problemu bo jak bedzie jakas imprezka czy cos to bede przenosic stol z kuchni i stawiac

tylko o to chodzi ,ze mamy spory salon i nie chce zeby w nim zniknela
wprawdzie urzadzam go minimalistycznie - tylko komoda i stolik pod TV a poza tym naroznik i lawa

no ale nie wiem czy ona nie zniknie przy narozniku
a lawa ma byc tylko do ozdoby i do postawienia kawki ewentualnie
Cytat:
Napisane przez ulika Pokaż wiadomość
Witam
Gratuluję wszystkim dziewczynom, które już znają płeć swoich bobasków i tym szczęśliwie "kopniętym"
Na wizycie kontrolnej dowiedziałam się, że moja szyjka jest nie tak ułożona i że jak to się nie zmieni do 20 tyg to się to może nawet jej szyciem skończyć Słyszałyście coś o tym? Dostałam l4, mam się oszczędzać, nic nie podnosić i ograniczyć przytulanki z TŻ
Nocy rzecz jasna nie przespałam, na zmianę i martwię się i cieszę - oszaleć można

P.S. Dane do listy - magda, 27 lat, termin porodu 10.08.2008 (mam nadzieje, że maluszek przyśpieszy o dwa dni i zrobi prezent TZ na jego urodziny ), imiona w trakcie negocjacji)
ojj wspolczuje nic o tym nie slyszalam - ale nie martw sie napewno bedzie wszystko dobrze

no i najwazniejsze ze dzidzia zdrowo rosnie

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-02-04 o 12:44
Stary 2009-02-04, 12:44   #4571
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulika Pokaż wiadomość
Witam
Nocy rzecz jasna nie przespałam, na zmianę i martwię się i cieszę - oszaleć można

P.S. Dane do listy - magda, 27 lat, termin porodu 10.08.2008 (mam nadzieje, że maluszek przyśpieszy o dwa dni i zrobi prezent TZ na jego urodziny ), imiona w trakcie negocjacji)
Ojej, no to lez plackiem O zaszywaniu czytałam w jakiejś gazecie ciążowej, podobo teraz bardziej stosowanesą pessary niż typowe szycie, ale nie zapamiętałam nic konkretnego poza tym z tej lektury
Stary 2009-02-04, 12:44   #4572
mariolasl
Zakorzenienie

Smile Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cześć!
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja czuję, że u nas będzie chłopiec, ale zobaczymy
(...)
Ja też muszę to kupić, ale później, bo się mieszczę . Jak się czujesz?
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Też mam przeczucie na chłpaczka, ciekawe co tak kryje sie w brzuszku...
Ja również mam przeczucie, że w brzuszku mieszka śliczny chłopczyk . Niestety przekonam się o tym (lub nie) dopiero w marcu. Z dziewczynki również będę się cieszyć.
Czuję się dobrze, z tym, że szybko się męczę, nic mi się nie chce. Najgorszy jest moment wyjścia do pracy, ale później jest już ok. Więc chyba wszystko w normie. Pocieszam się, że w tym tygodniu mój weekend będzie trwał 5 dni

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ja też szukam pizamy ciążowej ... ale jakoś nic mi się nie podoba
Cytat:
No ja tak samo teraz chodze w koszulkach TZta bo najwygodniejsze, czekam az bedzie cieplej wtedy zaczne kupywac tuniki bo gaci mam juz 2 pary teraz jakies tuni czy luzne bluzki kupywac musze, a wyprawke swoja do spzital zaczn ekupywac w tym smaym czasie co ubranka na dzidzi bo boje sie ze teraz kupie i pozniej bedzie za ciasne !
Kilka dni temu zdałam sobie sprawę, że wyrosłam ze wszystkich koszulek nocnych (zresztą one i tka nadawały się tylko na tzw chwile intymne). Pożyczyć od męża niczego nie mogę, bo nie jest duży. W domu nie jest to problemem, bo i tak śpię nago, ale czekają mnie wyjazdy służbowe i nie tylko, więc musiałabym coś na grzbiet w nocy narzucić . To nie są zakupy na moją wyprawkę do szpitala, bo pewnie będę gigantyczna pod koniec ciąży, tylko na teraz, a mam nadzieję, że niektóre z nich wystarczą mi do końca. Poza tym pomyślałam sobie, że gdyby coś się stało, to co ja zabiorę do szpitala? chociaż u mnie można chodzić w normalnych ubraniach, jeśli się chce, ale w nocy w czymś spać muszę.
No i standardowo kupiłam sobie 3 większe staniki
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Wlasnie wstałam, zjadłam śniadanko ...chociaz niewyspana jestem strasznie, do 3 leżałam i zasnąć nie mogłam Też macie takie problemy? Ja w sumie od kilku nocy mam problemy z zaśnięciem...
Już od dwóch miesięcy mam ogromne problemy ze spaniem, najbardziej jest to uciążliwe, gdy muszę wstać o 6.00 do pracy. Jak zasnę, to przynajmniej już się nie budzę za potrzebą
Cytat:
a ja musze Wam sie pochwalic....wracam sobie wczoraj z uczelni a tu nagle luuup kopniak na maksa, mysle sobie wydawalo mi sie?? niee nie mozliwe to bylo za mocne, weszlam do chinczyka zamowic sobie jedzenie, siadam a tu lup jeszcze dwa razy pod rzad - wiec to bylo to
marcelek dal o sobie znac chyba czekal az mamusia sie dowie o jego jajeczkach
Super wiadomość i po cichu zazdroszczę, ja jeszcze mam sporo czasu, więc cierpliwie czekam
Cytat:
Wpadłam na szybko żeby zameldować, że mogę przybić piątkę Svinecce
U mnie też chłop.Jednak przeczucia mamy sa niezawodne.
Aniu zostaw proszę samego Adasia na liście, wczorajsze badanie nie pozostawiło wątpliwości. Za Ninkę bierzemy się za jakiś rok
Ogromne gratulacje!
Cytat:
Dzisiaj ja wybieram sie do ginka i mam poznać płeć dziecka. Spodobał mi się ranking Dam znać na jaka szalę wrzucę swoje dzieciątko, coś intuicja mi podpowiada że będzie dziewczynka aczkolwiek bardzo chciałabym chłopca. Zobaczymy ... Natura zazwyczaj płata figle i jest odwrotnie niz się planuje.
Kciuki trzymane, czekamy na wieści!

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-02-04 o 12:46
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:47   #4573
p4w
Zakorzenienie

dziewczyny dowiadywałyście się już o szkołę rodzenia?

ile taka przyjemność kosztuje?

w szczecinie jest przy akademii medycznej, zajęcia są co tydzień od 17 przez ok 2,5 godziny

dla mnie to za wcześnie - ja pracuję min do 16, a jeszcze muszę przecież coś zjeść, a mój mąż to w ogóle w domu jest zwykle ok 18

chyba zostanie mi szkoła internetowa za ok 120 zł

i ogólnie : czy warto...

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2009-02-04 o 12:51
Stary 2009-02-04, 12:50   #4574
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dziewczyny dowiadywałyście się już o szkołę rodzenia?

ile taka przyjemność kosztuje?

w szczecinie jest przy akademii medycznej, zajęcia są co tydzień od 17 przez ok 2,5 godziny

dla mnie to za wcześnie - ja pracuję min do 16, a jeszcze muszę przecież coś zjeść, a mój mąż to w ogóle w domu jest zwykle ok 18

chyba zostanie mi szkoła internetowa za ok 120 zł
jak dla mnie szkola rodzenia to tylko naciaganie kobiet

jestesmy tak skonstruowane, ze bedziemy rodzic dzieci zawsze i nie potrzebujemy szkoly rodzenia

kiedys takich rzeczy nie wymyslano i tez bylo dobrze

poza tym jak lapia Cie skurcze parte to zadna szkola Ci nie pomoze - zwiniesz sie z bolu i i tak nie bedziesz oddychac do konca tak jak powinnac bo bol Ci na to nie pozwoli

ale to tylko moja opinia wiec prosze mnie nie linczowac
Stary 2009-02-04, 12:56   #4575
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie szkola rodzenia to tylko naciaganie kobiet

jestesmy tak skonstruowane, ze bedziemy rodzic dzieci zawsze i nie potrzebujemy szkoly rodzenia

kiedys takich rzeczy nie wymyslano i tez bylo dobrze

poza tym jak lapia Cie skurcze parte to zadna szkola Ci nie pomoze - zwiniesz sie z bolu i i tak nie bedziesz oddychac do konca tak jak powinnac bo bol Ci na to nie pozwoli

ale to tylko moja opinia wiec prosze mnie nie linczowac
bardzo Ci dziękuję
właśnie o taką opinię mi chodziło, bo też słyszałam, że chodzi raczej o to, żeby rodzice skupili się na dziecku i oczekiwaniu na nie, a nie o jakąś głeboką wiedzę i umiejętności

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-02-04, 12:57   #4576
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
bardzo Ci dziękuję
właśnie o taką opinię mi chodziło, bo też słyszałam, że chodzi raczej o to, żeby rodzice skupili się na dziecku i oczekiwaniu na nie, a nie o jakąś głeboką wiedzę i umiejętności

wiesz niby tam ucza wszystkiego, jak sie przygotowac do porodu, co po porodzie i takie ble ble ale to samo wyczytasz w gazecie z 5zl

EDIT: poza tym kiedys nawet takiej wiedzy ksiazkowej jak dzis nie bylo, nie bylo gazet a kobiety rodzily w domu - i tez bylo dobrze
Stary 2009-02-04, 13:05   #4577
truheart
Zakorzenienie

U mnie szkoła rodzenia jest za darmo i pewnie się wybiorę, bo jest przy szpitalu, w którym będę rodzić i z chęcią go zobaczę od kuchni ale gdyby okazała się płatna to bym się zastanawiała
Stary 2009-02-04, 13:07   #4578
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to troche nieprawdopodobne Mógł na początku nie zauważyć jak dzieci malutkie ale potem chocby nawet na ktg słychać dwa serca...
także to zapewnie jakaś bzdura. Albo sytuacja miała miejsce kilkanaście lat temu kiedy nie było dobrych sprzętów.
Też tak myślę, 10 lat temu takie sytuacje się zdarzały.
Chociaż ciągle miewam do czynienia z pomyłkami dotyczącymi płci, mimo dobrego sprzętu i świetnych kwalifikacji i doświadczenia lekarzy. Dlatego ja chyba kupię sporo ubranek unisex, bo ciągle mam w pamięci moją koleżankę, która tak nastawiła się na dziewczynkę, że kupiła wszystko różowe, a kilka godzin po porodzie ujrzałam ją z pięknym maluszkiem na rękach w niebieskim, szpitalnym kocyku i różowej, własnej czapeczce

Co do szkoły rodzenia, to nie wiem, zależy to od indywidualnych potrzeb, doświadczenia przyszłej mamy i samego typu szkoły rodzenia. U mnie szkoła rodzenia jest bezpłatna, skupiają się na teorii niż na ćwiczeniach wszelakiego typu, na początku ciąży chętne chodzą na naukę relaksacji. Mojemu mężowi będą potrzebne 1-2 spotkania z moją koleżanką położną, aby oswoił się trochę ze szpitalem i posłuchał o roli mężczyzny podczas porodu. Sam nie może się zdecydować, czy chce iść na zajęcia grupowe (nie wiem, czy będę mogła mu towarzyszyć), czy indywidualne. Ma jeszcze trochę czasu, to się zastanowi.
Stary 2009-02-04, 13:08   #4579
SoNeRa
Zakorzenienie

hej Dziewczyny pisałyście o płci
mój lekarz w PL powiedział na 99% w 14t3dniu że 2 chłopców potem na wizycie za tydzień potwierdził na 100% od tego czasu na każdym usg czy w PL czy w UK wychodzi, że chłopcy więc czasem można wcześnie poznać płeć
Svinecka a wiesz już co będziecie mieli bo nie doczytałam
Stary 2009-02-04, 13:10   #4580
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Cytat:
Cytat:
ojej z tymi blizniakami to gin chyba slepy byl albo poczatkujacy w usg hmm raczej zawsze sie jakas rączka czy dodatkowa nozk pojawi albo głowka hmmm .
a to o tym ze ktos sie sie nastawial na chlopca a wyszla dziewczynka lub odwrotnie to sie zdarza, ale ogolnie jak juz sie mniej wiecej w 20 tygodniu dowie kobieta to potem co wizyte i co usg dopytuje sie czy czasem cos nie znikło czy cos nie urosło
Cytat:
no nie mogę

przecież w trakcie usg dzidzia kilka razy zmienia pozycję - ja oglądałam swoją z każdej strony, więc jak ktoś by sie schował za nim to byśmy chyba wszyscy zauważyli

ale może to dlatego, że to nie było usg trójwymiarowe... sama nie wiem, a jestem daleka od osądzania lekarza
ja nie wiem jak to dokładnie było, ale to niestety prawda.......
moim zdaniem albo lekarz jakiś początkujący albo dziewczyna miała tylko jedno usg? a było to w zeszłym roku, wiec nie tak dawno ....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-04, 13:13   #4581
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
mój lekarz w PL powiedział na 99% w 14t3dniu że 2 chłopców potem na wizycie za tydzień potwierdził na 100% od tego czasu na każdym usg czy w PL czy w UK wychodzi, że chłopcy więc czasem można wcześnie poznać płeć
Svinecka a wiesz już co będziecie mieli bo nie doczytałam
Marcelka

ja zauwazylam, ze czesto robia dziewczynki z chlopcow a nie na odwrot - czyli jak rozpoznaja chlopaka to przewaznie rodzi sie chlop a jak dziewczynke to czasami potrafi jej cos wyrosnac
Stary 2009-02-04, 13:13   #4582
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj ja wybieram sie do ginka i mam poznać płeć dziecka.
Czekamy z niecierpliwością

Cytat:
U mnie bedzie 20 tc ciązy więc mam wielka nadzieję, że będzie wyraźnie widać.
Oj zdenerwuje sie jak się nie dowiem
No ja też mam nadzieję, że się dowiemy bo podczas następnej wizyty będziemy w 21 tc

Cytat:
O mamciu to dopiero szok
ulika Hejka. Niestety nic o tym szyciu nie wiem Najważniejsze, że dzidzia zdrowo rośnie

Cytat:
dziewczyny dowiadywałyście się już o szkołę rodzenia
Ja właśnie w piątek wybieram się na takie wstępne spotkanie do szkoły rodzenia w szpitalu. Zobaczmy co tam ciekawego powiedzą, ale za bardzo się nie napalam bo jest darmowa

Przedstawiam pierwsze ciuszki mojej dzidzi Kolory neutralne bo nie znam mieszkańca brzuszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (45,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (64,3 KB, 22 załadowań)

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 13:14   #4583
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:

u nas też na początku jeden był za drugim ale od początku wszyscy widzieli 2 dzieciaków!!!jakoś nie chce mi się w to wierzyć
Stary 2009-02-04, 13:16   #4584
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
Marcelka

ja zauwazylam, ze czesto robia dziewczynki z chlopcow a nie na odwrot - czyli jak rozpoznaja chlopaka to przewaznie rodzi sie chlop a jak dziewczynke to czasami potrafi jej cos wyrosnac
wow super to będziesz miała w domku parkę - cieszę się i trzymam kciuki żeby jej nic nie wyrosło
Stary 2009-02-04, 13:17   #4585
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

megi super ciuszki - zwlaszcza te body

Sonerko - nie bede miec parki, drugi synek bedzie - Marcelek
Stary 2009-02-04, 13:20   #4586
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
wow super to będziesz miała w domku parkę - cieszę się i trzymam kciuki żeby jej nic nie wyrosło
Ale Svinevka będzie miała drugiego chłopaczka O dziewczynce narazie może pomarzyć

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-02-04, 13:23   #4587
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Ale Svinevka będzie miała drugiego chłopaczka O dziewczynce narazie może pomarzyć
he jeszcze sobie zrobie zobaczycie!
Stary 2009-02-04, 13:26   #4588
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Marcelka

a wiesz to prawda, jeszcze nie slyszalam zeby komus kto mial wyznaczoną plec,że chlopczyk urodzila sie dziewczynka, ale na odwrót to sie wlasnie bardzo czesto zdarza.....
ponoć do ktoregos tam tygodnia dziewczynki maja przerosnieta łechtaczke, ktora jest takiej samej wielkosci jak siusiaczek - stąd moga wynikac te pomyłki....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-04, 13:32   #4589
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
a wiesz to prawda, jeszcze nie slyszalam zeby komus kto mial wyznaczoną plec,że chlopczyk urodzila sie dziewczynka, ale na odwrót to sie wlasnie bardzo czesto zdarza.....
ponoć do ktoregos tam tygodnia dziewczynki maja przerosnieta łechtaczke, ktora jest takiej samej wielkosci jak siusiaczek - stąd moga wynikac te pomyłki....
tylko, ze nieraz do porodu mowia, ze bedzie dziewczynka a rodzi sie chlopak

no a jak lekarz widzi moszne i penisa to raczej to nie moze odpasc i zmienic sie w cipke
Stary 2009-02-04, 13:46   #4590
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję podwójnego szczęścia
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Przedstawiam pierwsze ciuszki mojej dzidzi Kolory neutralne bo nie znam mieszkańca brzuszka
Cudo! takich właśnie kaftaników rozpinanych będę szukać, gdzie je dorwałaś?
Cytat:
he jeszcze sobie zrobie zobaczycie!
No to umawiamy sie na nastęony ciążowy wątek
Cytat:
A ja tu jakiś czas temu przekablowałam przypadek z mamuś styczniowo-lutowych gdzie kilka tygodni przed porodem odpadł jeden siusiak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości