|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
no ale w pierwszej ciazy dowiedzialam sie miesiac przed porodem bo maly sie wypinal do nas pupa poza tym usg bylo starsze i gorsze a wczoraj gin powiedziala - to zrobimy tym razem jeszcze pochwowo zeby zobaczyc plec z tego wywnioskowalam ze robilaby mi juz przez brzuch ale zrobila przez pochwe bo tak lepiej plec widac
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie bedzie 20 tc ciązy więc mam wielka nadzieję, że będzie wyraźnie widać.
Oj zdenerwuje sie jak się nie dowiem
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jakaś cicha nadzieja jest, że poznam płeć, to jak nie na tej wizycie to za mc juz napewno
Nie chciałabym aby lekarz błednie ocenil plec, wole juz pozniej poznac niz sie potem rozczarowac. Powiem wam,że moja znajoma miala rozponaną plec iz miala byc dziewczynka, a na 3 tygodnie przed porodem lekarz oznajmil ze "jednak chlopiec ups pomylilem sie".... inna znajoma tez miala miec dziewczynke, w trakcie porodu wyszedł chłopczyk , a za nim drugi chlopczyk!! podobno blizniaki byly tak ulozone ze jeden schowal sie za drugim!! to jest dopiero szok!!
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-02-04 o 12:26 |
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to za lekarz, co całą ciaże drugiego dziecka nie zauważył?
|
|
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także to zapewnie jakaś bzdura. Albo sytuacja miała miejsce kilkanaście lat temu kiedy nie było dobrych sprzętów.
|
|
|
#4567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hihiCytat:
a to o tym ze ktos sie sie nastawial na chlopca a wyszla dziewczynka lub odwrotnie to sie zdarza, ale ogolnie jak juz sie mniej wiecej w 20 tygodniu dowie kobieta to potem co wizyte i co usg dopytuje sie czy czasem cos nie znikło czy cos nie urosło
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Gratuluję wszystkim dziewczynom, które już znają płeć swoich bobasków i tym szczęśliwie "kopniętym" Ja wczoraj cały dzień do bani miałam - albo spać albo niedobrze Na wizycie kontrolnej dowiedziałam się, że moja szyjka jest nie tak ułożona i że jak to się nie zmieni do 20 tyg to się to może nawet jej szyciem skończyć Słyszałyście coś o tym? Dostałam l4, mam się oszczędzać, nic nie podnosić i ograniczyć przytulanki z TŻ ![]() Na pocieszenie dzidzia rośne jak szalona w 4 dni tyle co w tydzień Nocy rzecz jasna nie przespałam, na zmianę i martwię się tą szyjką i cieszę, że z dzidziusiem ok - oszaleć można ![]() P.S. Z przyjemności dołączę do listy - dane to - magda, 27 lat, śląsk, termin porodu wg OM 10.08.2009 (mam nadzieje, że maluszek przyśpieszy wg USG tp. to 08.08.2009 i zrobi prezent TZ na jego urodziny Edytowane przez ulika Czas edycji: 2009-02-04 o 13:12 |
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przecież w trakcie usg dzidzia kilka razy zmienia pozycję - ja oglądałam swoją z każdej strony, więc jak ktoś by sie schował za nim to byśmy chyba wszyscy zauważyli ![]() ale może to dlatego, że to nie było usg trójwymiarowe... sama nie wiem, a jestem daleka od osądzania lekarza
|
|
|
#4570 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
tylko o to chodzi ,ze mamy spory salon i nie chce zeby w nim zniknela wprawdzie urzadzam go minimalistycznie - tylko komoda i stolik pod TV a poza tym naroznik i lawa no ale nie wiem czy ona nie zniknie przy narozniku a lawa ma byc tylko do ozdoby i do postawienia kawki ewentualnie Cytat:
nic o tym nie slyszalam - ale nie martw sie napewno bedzie wszystko dobrze ![]() no i najwazniejsze ze dzidzia zdrowo rosnie
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2009-02-04 o 12:44 |
||
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4572 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
. Niestety przekonam się o tym (lub nie ) dopiero w marcu. Z dziewczynki również będę się cieszyć.Czuję się dobrze, z tym, że szybko się męczę, nic mi się nie chce. Najgorszy jest moment wyjścia do pracy, ale później jest już ok. Więc chyba wszystko w normie. Pocieszam się, że w tym tygodniu mój weekend będzie trwał 5 dni ![]() Cytat:
). Pożyczyć od męża niczego nie mogę, bo nie jest duży. W domu nie jest to problemem, bo i tak śpię nago, ale czekają mnie wyjazdy służbowe i nie tylko, więc musiałabym coś na grzbiet w nocy narzucić . To nie są zakupy na moją wyprawkę do szpitala, bo pewnie będę gigantyczna pod koniec ciąży, tylko na teraz, a mam nadzieję, że niektóre z nich wystarczą mi do końca. Poza tym pomyślałam sobie, że gdyby coś się stało, to co ja zabiorę do szpitala? chociaż u mnie można chodzić w normalnych ubraniach, jeśli się chce, ale w nocy w czymś spać muszę. No i standardowo kupiłam sobie 3 większe staniki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-02-04 o 12:46 |
|||||||
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dowiadywałyście się już o szkołę rodzenia?
ile taka przyjemność kosztuje? w szczecinie jest przy akademii medycznej, zajęcia są co tydzień od 17 przez ok 2,5 godziny dla mnie to za wcześnie - ja pracuję min do 16, a jeszcze muszę przecież coś zjeść, a mój mąż to w ogóle w domu jest zwykle ok 18 chyba zostanie mi szkoła internetowa za ok 120 zł i ogólnie : czy warto...
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-02-04 o 12:51 |
|
|
|
#4574 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
jestesmy tak skonstruowane, ze bedziemy rodzic dzieci zawsze i nie potrzebujemy szkoly rodzenia kiedys takich rzeczy nie wymyslano i tez bylo dobrze poza tym jak lapia Cie skurcze parte to zadna szkola Ci nie pomoze - zwiniesz sie z bolu i i tak nie bedziesz oddychac do konca tak jak powinnac bo bol Ci na to nie pozwoli ale to tylko moja opinia wiec prosze mnie nie linczowac
|
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie o taką opinię mi chodziło, bo też słyszałam, że chodzi raczej o to, żeby rodzice skupili się na dziecku i oczekiwaniu na nie, a nie o jakąś głeboką wiedzę i umiejętności
|
|
|
#4576 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
wiesz niby tam ucza wszystkiego, jak sie przygotowac do porodu, co po porodzie i takie ble ble ale to samo wyczytasz w gazecie z 5zl EDIT: poza tym kiedys nawet takiej wiedzy ksiazkowej jak dzis nie bylo, nie bylo gazet a kobiety rodzily w domu - i tez bylo dobrze
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie szkoła rodzenia jest za darmo i pewnie się wybiorę, bo jest przy szpitalu, w którym będę rodzić i z chęcią go zobaczę od kuchni
|
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ciągle miewam do czynienia z pomyłkami dotyczącymi płci, mimo dobrego sprzętu i świetnych kwalifikacji i doświadczenia lekarzy. Dlatego ja chyba kupię sporo ubranek unisex , bo ciągle mam w pamięci moją koleżankę, która tak nastawiła się na dziewczynkę, że kupiła wszystko różowe, a kilka godzin po porodzie ujrzałam ją z pięknym maluszkiem na rękach w niebieskim, szpitalnym kocyku i różowej, własnej czapeczce ![]() Co do szkoły rodzenia, to nie wiem, zależy to od indywidualnych potrzeb, doświadczenia przyszłej mamy i samego typu szkoły rodzenia. U mnie szkoła rodzenia jest bezpłatna, skupiają się na teorii niż na ćwiczeniach wszelakiego typu, na początku ciąży chętne chodzą na naukę relaksacji. Mojemu mężowi będą potrzebne 1-2 spotkania z moją koleżanką położną, aby oswoił się trochę ze szpitalem i posłuchał o roli mężczyzny podczas porodu. Sam nie może się zdecydować, czy chce iść na zajęcia grupowe (nie wiem, czy będę mogła mu towarzyszyć), czy indywidualne. Ma jeszcze trochę czasu, to się zastanowi.
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny pisałyście o płci
![]() mój lekarz w PL powiedział na 99% w 14t3dniu że 2 chłopców potem na wizycie za tydzień potwierdził na 100% od tego czasu na każdym usg czy w PL czy w UK wychodzi, że chłopcy więc czasem można wcześnie poznać płeć ![]() Svinecka a wiesz już co będziecie mieli bo nie doczytałam
|
#4580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moim zdaniem albo lekarz jakiś początkujący albo dziewczyna miała tylko jedno usg? a było to w zeszłym roku, wiec nie tak dawno ....
|
|
#4581 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ja zauwazylam, ze czesto robia dziewczynki z chlopcow a nie na odwrot - czyli jak rozpoznaja chlopaka to przewaznie rodzi sie chlop a jak dziewczynke to czasami potrafi jej cos wyrosnac
|
|
|
#4582 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czekamy z niecierpliwością
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to dopiero szok ulika Ja właśnie w piątek wybieram się na takie wstępne spotkanie do szkoły rodzenia w szpitalu. Zobaczmy co tam ciekawego powiedzą, ale za bardzo się nie napalam bo jest darmowa ![]() Przedstawiam pierwsze ciuszki mojej dzidzi Kolory neutralne bo nie znam mieszkańca brzuszka
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też na początku jeden był za drugim ale od początku wszyscy widzieli 2 dzieciaków!!!jakoś nie chce mi się w to wierzyć
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4585 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
megi super ciuszki - zwlaszcza te body
Sonerko - nie bede miec parki, drugi synek bedzie - Marcelek
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4587 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponoć do ktoregos tam tygodnia dziewczynki maja przerosnieta łechtaczke, ktora jest takiej samej wielkosci jak siusiaczek - stąd moga wynikac te pomyłki....
|
|
#4589 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no a jak lekarz widzi moszne i penisa to raczej to nie moze odpasc i zmienic sie w cipke
|
|
|
#4590 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No to umawiamy sie na nastęony ciążowy wątek ![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

. To nie są zakupy na moją wyprawkę do szpitala, bo pewnie będę gigantyczna pod koniec ciąży, tylko na teraz, a mam nadzieję, że niektóre z nich wystarczą mi do końca. Poza tym pomyślałam sobie, że gdyby coś się stało, to co ja zabiorę do szpitala? chociaż u mnie można chodzić w normalnych ubraniach, jeśli się chce, ale w nocy w czymś spać muszę.