|
|
#2341 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część VIII
Pamiętam. Wiał taki bardzo silny wiatr.
Banał moich łez. nic. nie musisz mówić nic. odpocznij we mnie, czuj się bezpiecznie... Berlin lubi deszcz. Et si tu n'existe pas j'essaierais d'iventer l'amour. \\ fr. I gdybyś nie istniał, próbowałabym wyobrazić sobie miłość. Pozwól kochać siebie! Douce aux yeux si tendres qui n'a pas su comprendre... \\ fr. Słodka z czułymi oczami, która nie mogła zrozumieć... Regardez-moi, Milord, comme si vous ne m'avez jamais vue... \\ fr. proszę, spójrz na mnie, Milordzie, jak gdyby nigdy mnie pan nie widział... |
|
|
|
#2342 |
|
Raczkowanie
|
Nie trzeba mi Twoich łez
Nie trzeba nic dobrze wiesz By dalej żyć, Bez Ciebie. ...bo kto by zgadł, że odejdziesz po tym co przeszliśmy? ale nie jest mi tu ciszej czy puściej, czy nawet smutniej. no może tylko rzadziej patrzę w lustro, gdy zakładam dżinsy. Po co tyle słów? nikt nie słucha już. sam sobie chcę zniszczyć swoje życie. nie chcę twoich rąk, ty siadaj obok! W lustrze widzisz też tylko to, co chcesz... I cóż pozostało z Twoich wielkich małych słów, obietnic, że nie znikniesz nigdy z moich snów?
|
#2343 |
|
Raczkowanie
|
Mam swoje pięć minut...co pięć minut ;>
|
#2344 |
|
BAN stały
|
Pokaż mi jak to jest być ostatnim, który się trzyma na nogach.
I naucz mnie odróżniać dobro od zła, a ja pokażę ci, czym potrafię być. Powiedz to mi, powiedz czy warto mnie ratować. Bramy niebios nie otworzą się dla mnie. Spadam z połamanymi skrzydłami. I wszystko, co widzę, to ty. Mury tego miasta nie dążą mnie miłością. Jestem na krawędzi 18. piętra Nie jestem taka, jak oni, ale potrafię udawać. Myślę, że jestem głupia, albo może po prostu szczęśliwa. |
|
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
Zapomnieć - nie ma mowy.
Być razem - nie ma mowy. Wyrzucić - nie da rady, Bo w sercu Ciebie mam. uziemiam marzenia. Twoje kośći nie są ze szkła, możesz zderzać się z życiem! Dziś wszystko to Nieiwele już obchodzi mnie. Miłości wystarczy, że jest. The rest is silence... A serce moje, które opukiwało całą ziemię, szukając nieznajomego - nie znalazło Go. Tak więc jestem teraz żywy - bez życia tęskny - bez tęsknoty i błądzący - bez błędu.
|
#2346 |
|
Rozeznanie
|
Kochajmy się, ale... tak z osobna.
Pan Romantyczny. ![]() Trochę podchmielona... ![]() Szczęśliwi i po trzykroć szczęśliwi są Ci, którzy cieszą się spokojnym związkiem, i których Miłość nieskalana cierpką skargą, nie zakończy się aż po ostatni dzień ich istnienia.
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
`nasze kroki, ugięte pod ciężarem słowa które mówią - dosyć
`gdy nie masz nic, gdy nie warto żyć, trzeba iść `popatrz na tych którzy mają łzy w oczach `zanim zaśniesz jeszcze raz to przemyśl czy tak chciałbyś właśnie`tu gdzie nic nie robi wszechmogący Bóg `śpij - za sobą zostaw spalone mosty `ta noc, która złym wspomnieniom dziś nie daje zasnąć `Lepiej śpisz, kiedy nie wiesz z kim się na ulicy mijasz `Tak czy siak to nasz rap wyciera tobą podłogę `BądŹ człowiekiem a ludzie będą cię szanować `Życie przemieniło moje serce w sopel lodu
|
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
-Odszedł mówiąc gorzkie "zapomnij."
-Widzisz to niebo?.Każda chmura jest twoja. -Pośród tysięcy par zimnych rąk.Szukam Tych ciepłych i delikatnych.-Twoich. -Telefon milczy.. -I mam jeszcze Twoje wiadomosci z przed 3 miesięcy. -Centrum handlowe ze sklepami uczuć,wypełnionymi pułkami kłamstw. -Czy to koniec już?. -Bo nie ma we mnie nic.. -Chyba już gdzieś Cię widziałam. Telefonowe miłości. Muzykowa kraina. Wygaszona nadzieja. Drukarka uczuć. Pomarńczowa czekolada. Książkowe marzenia. |
|
|
|
#2349 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie robimy tego samego. Tylko ta nuta jest teraz wszezie praktycznie. wiec wez sie uspokoj,albo stad wyjdz, bo mi sie nie chce ciebie sluchac. xxgroszek07xx świetne opisy. (: kradne ; ** ------------------------ 1.A teraz, teraz to jest wojna i dzień za dniem coraz bardziej kończy się Świat. 2.Bo wszystko jakby z dala i przez szybę.. 3.Jeszcze się ziemia trochę przekręci i znowu zaświeci słońce. 4.Wszystko najlepsze co mogło być przepadło. 5.Walka o z łóżka wstanie ,walka o strzępek marzeń, o strzępek siebie, o wieczne nadzieje. 6.Wiesz jak to jest gdy z każdej strony wali Ci się Twój cały Świat..? Nie mów mi o życiu jak nie znasz tego bólu.. |
||
|
|
|
#2350 |
|
Raczkowanie
|
czasem ,jak wrak emocjonalny ..
I znów przeszukuję kieszenie, przeszukuję klub Brakuje mi ciebie i prawie dwóch stów znam setki innych powodów do dumy ,kształcę umysł . Myślałeś, że będę dla Ciebie słuchała rapu i kręciła dupą.. Najmniej groźny jest ten, co najgłośniej szczeka we mgle do mnie będziesz szła.. stoisz i się ślinisz albo idziesz i zdobywasz.!
jedyne czego pragnę, być z Tobą na zawsze. Jedyne po co żyję, jedyne za czym tęsknię, jedyne o czym myślę, jedyne moje szczęście.` Edytowane przez anyszowska Czas edycji: 2009-02-04 o 17:23 |
|
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
* Przepraszam. Niewyspana robię się wredna.
* Ja tylko chcę, żeby znów było normalnie... * Po prostu... nie jest świetnie * On dał jej 6 róż. W tym jedną sztuczną. Powiedział, ze gdy ostatnia zwiędnie… on przestanie ją kochać… * Jedna chwila… świat wywraca się do góry nogami… * Dobrze ze za marzenia nie karzą bo byłabym już w piekle… * widocznie nie zasłużyłam na szczęście… * who I am, show me myself, what I meant to be... * Myślałam, że miłość boli mniej… * Uczymy się pływać. Tak często toniemy w marzeniach... * nikt tak pięknie nie mówił, że się boi miłości, jak Ty… jeśli coś się powtórzyło, to przepraszam...
|
#2352 |
|
Rozeznanie
|
otul dłonią mój świat.
skoro nie pomaga czekolada, komedia, przyjaciółka to chyba nie jest ze mną dobrze? -jest źle. przez chwilę popatrz na mnie tak jak na nią. może dostanę szansę by kochać Cię drugi raz? miłości nie mów nie. Nie obiecuj, że się zmienisz, nie uwierzę. Ale powiedz, że kochasz, a wrócę. opowiedz mi jak beze mnie jest. zabieram wspomnienia na później wystarczą mi czuję to co Ty. czuje tak jak Ty. wszędzie jest niebo bo śmiejesz się znów. wszystko jest inaczej, ale my to naprawimy, spokojnie. Tamtych chwil mi brak. Z Tobą chwil mi brak.
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
* Czy wszystko ma na pewno sens?
* Założę się, nie czujesz nic. Przeżywasz to rozstanie jak zwykły film. * Kolejny dzień nie przyniósł nic, prócz szału moich zwątpień, czy warto żyć? Pomogłeś mi, uwierzyć, że nie jestem najlepszą. * Tyle wspomnień, tyle gorzkich chwil .. * Z sił opadam też. * Bez miłości utraconych dni, już za dużo jest. * Świat się zaciął. * Gdy zgubiłam nagle Cię. * We mnie świat się kończy tu. * Zaczekam na Ciebie tam. * Świt odgoni myśli złe. * W smutku znajdę sens, a w śmiechu skryje się. * Dajesz jej oddech, wiarę, zmierzch, Wszystko to częścią mnie już jest. * Głęboko schować prawdę. * Samotnie kroczyć w blasku.
|
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
jak samotny ptak
na samontnym niebie... okręt mój nie mając kompasu ani steru, płynie w nieznaną dal... porzucę ten świat. A może... Może odkryję nowy świat w swojej duszy? po drugiej stronie nieba. Moja dusza Ma swoje własne Światło. Swoje własne Od słońca niezależne Ciemności. pojdźmy stąd. bo dla tego, który mierzył kulą we własne serce nie ma ani dziś, ani jutro. ani tu, ani tam.
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam pomalować życie.
Ale jakoś tak szaro I koślawo wyszło. spójrz na niebo i utopmy się w nim... kołyszemy się na wietrze, otula nas czas, Ty jesteś powietrzem. Ufam, że racje masz, Musimy czekać na swój czas. Choć tak trudno i tak boli, A czas płynie tak powoli... patrząc na niebo, które nigdy nie było niebieskie.
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
'Przechowuję w głowie jasny portret Twój'
'Tysiąc słów' 'Serce czasem zimne jak bruk nad ranem' 'Nie czas na racjonalność, to zbrodnia emocje tłumić' 'Do miłości nie potrzeba czasu, a namiętności' 'Nie umiem myśleć o jutrze' 'Jutro też chcę budząc się widzieć Twój uśmiech' 'Miłość dla mnie to huśtawka, która stoi w równowadze' 'Bo chcę Cię z każdą wadą, nic nie zmienie' 'Bo potrzebuję Ciebie, jesteś moją inspiracją' 'Jestem świadom swych wad, ale Ty też popatrz w lustro' 'Bo przyszłość jest, ale już bez nas' Widzę, że w tym gronie nie tylko ja Eldoki słucham
|
#2357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super są te opisy po francusku.....masz takich więcej? była bym bardzo, bardzo wdzięczna....
|
|
#2358 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny może wy macie jakieś opisy w języku francuskim? Bardzo Was proszę!!
coś ode mnie: Miłość jest śmiercią. Śmiercią odrębności, śmiercią dystansu, śmiercią czasu. Samotnym jest się wtedy, gdy ma się czas. Łatwo jest kochać ludzi, którzy nam przebaczają. Łatwo znaleźć składniki miłości, ale wszystko zależy od tego, jak się je miesza. Nie pozwól, aby inni marnowali ci życie bardziej, niż to konieczne. Zawsze chcemy nadać jakieś imię naszej samotności. Nadzieja istnieje zawsze, do ostatniej chwili. Dlatego właśnie jest nadzieją. Prawda jest jak tlen, dostaniesz za dużo i się rozchorujesz. Jeśli musisz mnie kochać, niech to będzie za nic. Jedynie dla miłości.
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje, w życiu bym się nie spodziewała pochwał od Ciebie
taniec z mężczyzną marzeń. patrzę w Twoją stronę i wierzę w spojrzenia nasze. tęsknota za ciszą Twych myśli, za zapachem iskier Twych oczu. śnić o kolorze Twych oczu. a może Ciebie nie ma i przychodzisz tylko ze snem ? czekając przy oknie jak kot na Twoje odwiedziny. szukam w ciemnościach Twego zapachu.
|
#2360 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tel qui rit vendredi, dimanche pleurera. / Ten, kto się śmieje w piątek, w niedzielę będzie płakał. -On ne badine pas avec l'amour. / Nie igra się z miłością. -On revient toujours à ses premières amours. / Stara miłość nie rdzewieje. -T'aime Du Fond Du Coeur. / kocham Cię Z Głębi Mojego Serca -si vu ple lla la / slicznie dzis wygladasz. -Je aime toi parce que tu aimes moi / Kocham cię bo ty kochasz mnie . -L'amour est la cle de la vie.../ Miłośc jest kluczem życia. -me plait.. / podobasz mi się. |
|
|
|
|
#2362 |
|
Raczkowanie
|
'Chcę noc spędzić przy dźwiękach'
'Zwykła noc, ale myśli bezcenne' 'Chodzić już umiem, teraz chcę umieć latać' 'Grzeczne dzieci śpią o tej porze' 'Tu emocje są ceną' 'Weź dobry humor a wszystko wytrzymasz' 'Jeśli masz intencje czyste nic złego się nie zdarzy' 'Noc dla mnie to emocji festiwal' 'Noc czas, kiedy większość w snach odpływa' 'Jutro zagadką, za to tej nocy może zdarzyć się wszystko' 'Noce pełne inspiracji' 'Może to dziwne, ale lubię noce' 'Lubię ten mrok, który narasta jak już zniknie słońce'
Wakacje! ![]() Myśli się materializują! ![]() Edytowane przez InnocentEyes Czas edycji: 2009-02-04 o 19:22 |
|
|
|
#2363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Baaaardzo dziękuję....kradnę wszystkie ......
|
|
#2364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem w kropce . Ale ona jest mała ; p .
|
|
|
#2365 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
cudne te pierwsze kradnę !
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
A proszę Ciebie bardzo.
____ ___ -Ach,jaki to był celny strzał..
-Odwraca wzrok,zamyka drzwi.. -Tych kilka słow tak prosto w twarz.. -Znowu musiało tak byc,jak byś bez tego nie był sobą.. -Za poźno jest by zrobić,ten jeden gest.. -W pustym pokoju tkwisz sam.. |
|
|
|
#2367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() no nawet nie wiem jak wyrazić słowami to co czuje do tego opisu . jest po prostu łał .bez offa .
|
|
#2368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
→ Et si tu n'existais pas Dis-moi pour qui j'existerais (A gdybyś nie istniał Powiedz po cóż miałabym żyć) → Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour ( A gdybyś nie istniał Próbowałabym wymyślić miłość) → A moi A la folie dont tu es la raison (O mnie O szaleństwie, którego Ty jesteś powodem) → Tu sais Je n'ai jamais etee aussi heureux que ce matin la (Wiesz Nie byłam nigdy tak szczęśliwa jak tamtego ranka) → On ira ou tu voudras quand tu voudras Et I'on s'aimera encore lorsque I'amour sera mort (Pójdziemy tam gdzie chcesz, kiedy chcesz Będziemy się kochać, kiedy miłość już umrze) → Loin de la maison j'ai pensé à toi (Daleko od domu myślałam o Tobie) Mam nadzieje, ze pomogłam!
Dopiero kiedy piekielnie boisz się o kogoś, kiedy niepokój nie pozwala ci oddychać, strach zatyka arterie i odbiera rozum, dopiero wtedy, moja mała, ty kochasz naprawdę. Edytowane przez prinzessin Czas edycji: 2009-02-04 o 20:01 |
|
|
|
|
#2369 |
|
Rozeznanie
|
Abunee - dziękuję skarbie za wygrzanie miejsca ;* Miło wrócić na takie ciepełko.
______________________ Panie, strzeż jej... Smutne są drzewa, kiedy w dłoniach słów deszcz tylko został. Nie mam już siły iść nawet po drogach prostych. Pęki mdłych kwiatów więdną w brudnej ciszy. Tak mało czasu zostało jej by wypowiedzieć wszystko co ma w sercu. Szuka jego ciepła, chociaż wie, że płomień jego już tylko we śnie. Ona tylko czeka aż zgaśnie czarny płomień co ją spala. I kiedy jej twarz dotykam dłonią, wiem, że to moja twarz. W szklanym domu mieszkasz sam. Zastygła jak motyl trwam. Z dwojga nas już tylko ja. Głupie serce chciało kochać lecz Twój chłód zabił je... Przez zamknięte oczy widzę jak teatr cieni na mej ścianie gra. Płoche ciało gubi puls. Morzem tęsknoty do Ciebie płynę i znów powracam. Nigdy nie mów mi, że na rozstaju dróg jest Twój dom i strzeże go Twój 'Bóg' Zmienione w popiół sny. Karmię nowy dzień nadzieją, że przyjdziesz i szepczę sercu 'Już niedługo...' Zimny mój dom bez Ciebie lecz już nie czekam. Nadejdzie taka noc, kiedy zbudzi Cię mój głos i powie 'Kochaj mnie' Ktoś kto powiedział 'Kocham' zostawił jedynie zapach swój w pościeli... Edytowane przez papergirl Czas edycji: 2009-02-04 o 19:56 |
|
|
|
#2370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście, że pomogłaś. Dziękuję Ci bardzo. Ode mnie kilka po łacinie ![]() Decerto de beatitudo! – walcz o szczęście! crede, quod habes, et habes - wierz, że masz, a będziesz miał. difficilis in otio quies - bezczynność nie daje odpoczynku. malum est in necessitate vivere, sed in necessitate vivere necessitas nulla est - źle jest żyć w okowach konieczności, żadna jednak konieczność nie zmusza nas do życia. nihil est ab omni parte beatum - nie ma rzeczy ze wszystkich stron szczęśliwej. non omnia possumus omnes - nie wszyscy możemy wszystko. omne ignotum pro magnifico - wszystko, co nieznane, wydaje się wspaniałe. potius sero quam numquam - lepiej późno niż wcale.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.