|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV
Cytat:
nie sadzilam, ze w narodzie jest az taka chec 'ustatkowania sie' ze az dochodzi do intryg i spiskow o godzine slubu i to 1,5 roku wczesniej w wiekszosci kosciolow to ksieza sa zaskoczeni, ze tak wczesnie sie przyszlo (z reszta juz niektore dziewczyny sie przekonaly )Cytat:
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-04 o 15:05 |
||
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem tego samego znadnia a czemu dla ciebie 16 to za wcześnie??
|
|
|
#1773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To ja proponuje ślub w kościele nie w samej Zduńskiej Woli tylko gdzieś w okolicy, moze w jakiejś miejscowości pod Zduńską Wolą. Zawsze to jakiś pomyśl, napewno lepszy niż ślub dopiero o 19
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak samo jakbym miała do wyboru 16 czy 19 to bym się nawet nie zastanawiała!!! 3 godziny dłuższe wesele i świętowanie! Jozia zastanów się jeszcze czy nie będziesz potem załować że tyle przygotowań a miałaś takie króciutkie wesele... niektórzy goście nie są w stanie wysiedzieć do rana i jak ci się zaczną zmywać po 2 w nocy to prawie wesela nie będzie... i też bym zaczęła się rozglądać za innym okolicznym Kościółkiem.. bo tu to jakieś dziwne rzeczy sie dzieją... a co do niezdanego prawa jazdy to może weź samochód i pojedź swoim na plac manewrowy?? mojej mieścinie jest wstęp wolny na plac manewrowy uczestników kursu ośrodka szkoleniowego w którym się robi kurs- tatuś mnie zabrał większym samochodem i to w ogóle inna bajka jeździć porzadnym autem a nie tą popierdółką malutką- jak się nauczyłam na wielkim samochodzie jeździć to potem w małym wymiatałam na placu i na łuku prawie z zamkniętymi oczami
|
|
#1775 |
|
Przyczajenie
|
witam panny mlode 2010
ja też dopisuje sie do tego szczesliwego grona. O sobie moge powiedziec tyle, że zareczona jestem od 21 czerwca 2008 wesele planowane jest na 17 kwietnia 2010. Zamówiłam juz sobie kucharkę bo moi rodzice tak chcieli, sala już zaklepana dekorator. Ze strony mojego W jest już zaklepany kamerzysta. Zespołu bedziemy szukac za 2 tygodnie bo mamy wtedy wolne. Co do waszych zastanowien to mi tez sie wydaje ze lepiej slub o 16. pozdrawiam Mam nadzieję ze bedzie nam się miło rozmawiało... |
|
|
|
#1776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam kolejna Pannę Młodą ![]()
|
|
#1777 |
|
Przyczajenie
|
przeglądam dosyć często ten wątek (jestem lipcową PM 2010
)i mówiłam mojemu TZ że jedna z was planuje ślub o godzinie 19 to się strasznie zdziwił, wogole był w szoku ;D ... nie wiem obiad będą goście jeść po 20 ;/ ?! Ja się osobiście zastanawiam nad 14 lub 15 Radzę się dobrze zastanowić nad tą godziną.... pozdrawiam!
|
#1778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na egzamin musze sie pomeczyc z modelami wielorownaniowymi, macierze mnoznikow itp. ja juz chyba zawsze bede pamietac co to za zakres materialu, bo na poczatkowych wykladach czulam sie jakby mowili do mnie jezykiem z innej planety Cytat:
![]() szkoda, ze jak ja zdawalam to byly te wszystkie manewry na placyku. w ogole taka nauka nie przystawala do rzeczywistosci
|
||
|
|
|
#1779 |
|
Rozeznanie
|
ja za 30 min kończe prace i do domkuuu
Witam Wszystkie Nowe PM2010 w niedziele mam dwa ezgaminy i to najgorsze kurcze juz bym chciała nastepny tydzien zeby sei zaczał. Ja jutro albo w piatek podjade do proboszcza upewnic sie ze jestesmy juz wpisani w nowym kalendarzyku a nie na kartce zeby późnej nie było ze zapomniał wpisac
|
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjj było było hehehe estymacja parametrów i badanie ich istotności i te bzdety z tego co pamiętam były proste, ale z tego co pamiętam to nie miałam problemu z zaliczeniem tego.. w pierwszym semestrze miałam 3 ale jak się wzięłam za to w drugim semestrze to dostałam 100% z egzaminu hehehe więc jak ja sobie poradziłam to i ty dasz radę, a ja nie znoszę matmy przez tych akademickich nauczycieli!!!!
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). a jak mam mnozyc te wszystkie macierze przez siebie i odwracac to mi sie spac zaczyna chciec musze stwierdzic, ze zdecydowanie nie jest to moj ulubiony przedmiot ![]() ja nawet polubilam matme, bo na pierwszym roku mialam od matemtyki cudowna pania, ktora zmuszala do systematycznosci i co najwazniejsze - umiala podzielic sie swoja wiedza w przystepny sposob. TZcik dzwonil z pracy i cos sie dzis kiepsko czuje. mam nadzieje, ze mi nie zachoruje, bo 14-go wyjezdzamy! juz mu powiedzialam, ze jak bedzie chory to jade sama a on na to, ze nigdzie nie jade tylko bede mu oklady i herbatke nosic ale przynajmniej dzis wyjdzie sobie godzinke wczesniej, bo odbija sobie za dzien kiedy musial zostac dluzej, bo klient wlazl ![]() TZ dzis wysyla zgloszenie na Cracovia Maraton. teraz nie ma to tamto - musi pobiec (bo szkoda by bylo tych 50zl ). mozliwe, ze mu bank zasponsoruje ubranko i oplate startowa, bo jego dyrektorka bedzie gadac z dzialem marketingu o tym. fajnie by bylo no i jaki plus w drodze do awansu
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
Wesela do białego rana raczej nie planuję bo w całej rodzinie mam małe dzieci i dojezdne osoby. Poza tym to jest obiad i 3 dania cieple czyli razem 4. Jak sadze w kościele o 15 msza to do życzenia 16 potem godzina na dojazd to już 17 sądzę że wszystko się zakończy ok 3-4. Na 10-11h 4 dania to nie przesadzajmy co 2,5h jedzenie a jeszcze w miedzy czasie tort. Opcja z obiadem i 4 daniami też jest ale już 220 zł :/
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1784 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj ![]() Cytat:
i jak widac co region to zuełnie inne ocbyczaje..u mnie np. nigdy nie byłam na slubie o 14-15..zawsze to raczej 16,17 , a np, a na 18 godzinę mają sluby tylko Ci co po prostu mają przyspieszenie ślubu ze względu na ciążę np
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-02-04 o 15:59 |
||
|
|
|
#1785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Malwa 8806 witam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak mi w Witkowej Chacie w Krk powiedzieli, ze nie dosc, ze trzeba zaplacic za kazdego z osobna to jeszcze trzeba osobno zaplacic za wynajecie sali (3000 w 2009 roku), a do tego jeszcze korkowe od kazdej wniesionej butelki z alkoholem to stwierdzilam, ze sobie daruje (a potem wyszedl brak klimy, co uswiadczylo mnie w przekonaniu, ze dobrze, ze zrezygnowalam )
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-04 o 16:07 |
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ok jedzenie jest do przyjęcia jak tak sie sprawy maja ale przelicz sobie koszty wszystkiego na kartce i dodaj wszystko tzn to że na każdego gościa liczy się normalnie te 2 litry picia to spokojnie, ile alkoholu będziesz musiała kupic(flaszka na głowę) i jeszcze dodaj do każdej butelki korkowe, dodaj ciasta swoje i swoje owoce wraz z dodatkami pieniężnymi jakie oni sobie życzą za wniesienie. i podziel to wszystko na osobę i zobacz na ile ci koszty jednej osoby wzrosną. jeśli pieniądze nie grają roli na twoim weselu to oczywiście bierz tą salę ale wg tego co ja się orientuję w weselnych salach i według moich standardów kosztów do przyjęcia to jest oszustwo i zdzierstwo...
|
|
#1788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
No to nieźle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj wstępnie zarezerwowałam foto i video ). Za video 1500 zł, za album 800 zł (200 wybranych zdjęć w albumie) i plener w inny dzień za 600 zł. Jeszcze się zastanowimy, czy nie brać kogoś innego, ale najważniejsze że póki co kolega będzie trzymał termin
|
||||
|
|
|
#1789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ejj ile nas juz jest bo od pon iedzialku jak ie nadrabiam zaleglosi to ja sie juz zgubiłam ile jest PM2010 |
|
|
|
|
#1790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie neguje, że ktoś dużo płaci, ale w tym wypadku suma jest niadekwatna do zawartości ABSOLYTNIE! Jak ktoś jest zmotoryowany to tym bardziej zostanie dłużej nawet jak ma daleko, bo nie jedzie po to, żeby tyłek przewieść i zaraz wracać.Cytat:
i ubikacja będzie płatna 5zł od osoby albo na krechę a później podliczą jak z piwem ![]() To twoja decyzja, ale dla mnie to jest dziwne, bo najpier jesteś przerażona tą sytuacją a teraz zaczynasz ich bronić, że inni zadowoleni, bo może będzie krótko a może nie. Jeżeli nie ufasz nam, a sporo dziewczyn już podpisało umowę i wiedzą co mówią to zapytaj kogoś z bliskich.
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dla czego musisz płącić u siebie w parafii skoro tam byś nie robiła??? płacisz tylko za świstek ze tam należysz ok 50 zł ![]() :conf used:![]()
|
|
|
#1792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jak chce się mieć w innej parafii to trzeba ta licencję jakby wykupic, bo inaczej z żadnych papierów nici.. i też daltego nie chcemy robic żadnych komplikacji sobie i dlatego już zgodziłam się na ten ansz wielgachny kościół chociaż osobiście zawsze marzyłam o małym drewnianym kościółku
|
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i prawde mowiac juz wole zaplacic niz brac slub w tym molochu (u mnie) albo na przyladku kiczu (kosciol TZa )
|
|
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ad. 2 biedactwo Ja nie chciałabym mieć ślubu wieczorem Najkosztowniejsza imprezka w życiu, więc trzeba się bawić jak najdłużej ![]() A co do przedstawionego tutaj menu to najgorsze to jest to że ewidentnie chcą aby napoje itp. były kupowane u Nich, nigdzie indziej! My zapłaciliśmy zaliczkę za salę, mamy dowód wpłaty a umowa hmm nie wiem kiedy ją podpiszemy..W kwietniu z pewnością wybierzemy się do Naszej restauracji jak i do Kościoła! Aaa jak pytaliśmy właścicielki o całe"korkowe"to mnie"wyśmiała" ale kulturalnie oczywiście ![]() Ale miala dzisiaj przypadek, hehe: A więc poszlam na zakupy do sklepu H&M i kupiłam spinki i buty, zapalcilam oczywiście itd. Przechodze przez bramki coś mi piknęło delikatnie, nawet sie nie zatrzymywałam bo mi się spieszyło(nawet nie wpadlam na pomysł że moze to u mnie coś) Wpadam do domu patzre na buty a tutaj klips antyzłodziejowy![]() Teraz nie wiem jak Go zdjąć, w sumie mam paragon może bym się przeszła z 'reklamacją' do H&M
|
|
#1796 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nasz kościół jest naprawde bardzo ładny, tylko jest strasznie duzy, ale z TZtem stwierdzilismy że dobry kamerzysta jakoś to fajnie obej,mnie i nie będzie źle![]() Cytat:
moja koleżanka pracuje w odziezowym sklepie io mówiła że to się magnesem wyciaga..przynajmniej oni tak robia a nie gonili Cię
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-02-04 o 17:58 |
||
|
|
|
#1797 |
|
Rozeznanie
|
Ale się wpieniłam. Już nawet wizaż jest skażony
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheh
|
|
|
#1799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteśmy razem od 26.10.2002Nasze zaręczyny Nasz ślub 28.08.2010 http://suwaczki.waszslub.pl/img-2010082801801830.png Edytowane przez Alunna Czas edycji: 2009-02-04 o 18:00 |
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
malwa8806 witam
![]() jakos tez nie chce mi sie wierzyc ze wszystko juz pozajmowane pochodze z niewiele wiekszej miejscowosci niz Zdunska i terminow u nas jeszcze sporo wolnych no ale zrobicie jak uwazacie, podobnie Alunna jesli jesli wy sie na to godzicie, mi by takie rozwiazanie nie pasowało poszukałabym innej sali |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

Tyle ślubów w ciągu jednego dnia szok normalnie
nie sadzilam, ze w narodzie jest az taka chec 'ustatkowania sie' ze az dochodzi do intryg i spiskow o godzine slubu i to 1,5 roku wczesniej
w wiekszosci kosciolow to ksieza sa zaskoczeni, ze tak wczesnie sie przyszlo (z reszta juz niektore dziewczyny sie przekonaly

tzn. jednego nie zrobilam, bo nawet nie wiem jak je ruszyc... sa tu jakies specjalistki z ekonometrii? 

No to nieźle