Kto lubi hip hop? - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-03, 09:49   #2101
de em
Zadomowienie

Dot.: Kto lubi hip hop?

Cytat:
Napisane przez kiniaczeq Pokaż wiadomość
Co do zagranicznego rapu - nie znam sie przyznam szczerze.
Nie wiem jak Wy, ale mnie ten kawałek mnie drażni;
http://pl.youtube.com/watch?v=sMUYFJOTG3U
zwłaszcza refren.
ojjj mnie też...
ten refren jest cholernie tandetny...
niby fajny, dobry tekst, ale kawałek spieprzony jak dla mnie...

jak ja się tu rzadko udzielam a czytam wszystko
aa, co do pytania o niepełnoletność to ja
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*ćwiczę, więcej chodzę na spacery i ogólnie więcej się ruszam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
71,5 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 - 66 - 65
de em jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 11:28   #2102
kiniaczeq
Zakorzenienie

Nie słucham Molesty
Stary 2009-02-03, 11:32   #2103
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
Nie słucham Molesty
ja też : P tak samo jak sokołów, ramon pihów czy innych takich
tinkussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 11:37   #2104
kiniaczeq
Zakorzenienie

hehe ja też Piha nie słucham
Stary 2009-02-03, 15:37   #2105
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fraanka Pokaż wiadomość
a co do "Skandalu" Molesty to zgadzam sie KLASYK.
a Molesta + Kumple jak sie podobał ?
Szału nie ma, ale płyta spoko
Cytat:
Napisane przez de em Pokaż wiadomość
ojjj mnie też...
ten refren jest cholernie tandetny...
niby fajny, dobry tekst, ale kawałek spieprzony jak dla mnie...
Omg Dobrze, że nie słyszłam tego przed "Yelonkami" czy "Ludzie przeciwko ludziom" bo bym się do nich zraziła. Przecież to kutfa brzmi jak Verba

Cytat:
Napisane przez tinkussia Pokaż wiadomość
Hm. "innych takich" Może nie słuchasz, ale nie musisz wyrażać się o nich z pogardą.

Cytat:
hehe ja też Piha nie słucham
Piha lubię w Skazanych, i ostatnio zaczynam przekonywać się do "Kwiatów zła".

Przeczytałam "Paktofonikę". Jestem pod wrażeniem. Widać, że Rah i Fokus mieli do Magika ogromny respekt, był ich autorytetem, a zarazem kumplem. Ale widać trudny charakter Magika, życie go przytłaczało, jego głupi błąd doprowadził do separacji z Justyną, a z drugiej strony widziała Filipka, kochanego synka... Kur*a, że też on musiał ze sobą skończyć... Ja pie*olę.

I znów będę wałkować PFK w nieskończoność...
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 15:46   #2106
de em
Zadomowienie

też by mi się przydała ta książka
jak znjadę kasę to zakupię
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
Stary 2009-02-03, 15:54   #2107
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123asia Pokaż wiadomość
"Skandal" najlepsza płyta Molesty, klasyk po prostu

Cytat:
Napisane przez fraanka Pokaż wiadomość
Płyta okej, ale bez rewelacji jak dla mnie.
Ale chętnie ją słucham, żeby nie było.

Cytat:
Mi też się nie podoba jak to napisałaś

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;10803136]
Hm. "innych takich" Może nie słuchasz, ale nie musisz wyrażać się o nich z pogardą. [/quote]

dokładnie !

Piha lubię w Skazanych, i ostatnio zaczynam przekonywać się do "Kwiatów zła".

Przeczytałam "Paktofonikę". Jestem pod wrażeniem. Widać, że Rah i Fokus mieli do Magika ogromny respekt, był ich autorytetem, a zarazem kumplem. Ale widać trudny charakter Magika, życie go przytłaczało, jego głupi błąd doprowadził do separacji z Justyną, a z drugiej strony widziała Filipka, kochanego synka... Kur*a, że też on musiał ze sobą skończyć... Ja pie*olę.

I znów będę wałkować PFK w nieskończoność...[/quote]

'Kwiaty zła' są naprawde dobre Ja jestem jak najbardziej na tak.

Co do tej książki, to też miałam zamiar ją kupić ale jakoś nie było okazji ale po opiniach widzę że warto i jeszcze prawdopodobnie w tym tygodniu i ja się w nią zaopatrzę. Długa jest?

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-03, 16:15   #2108
123asia
Rozeznanie

Cytat:
To może uchyl rąbka tajemnicy i napisz kim się jarasz. Nie lubisz prawilników[Sokół i całe Prosto], Piha[jeden z najbardziej inteligentnych raperów,wiele osób traktuje także jego teksty jak poezję]. Hejtujesz także melanżowego, bujającego Ramonę?No i Molesta początki polskiego rapu, można nie lubić ale trzeba dać respekt.

Cytat:
Napisane przez fraanka

Średnia płyta.Najlepszy track:"Mówię nie".btw. Szkoda że Wilku już nie należy do składu. Jego teksty były słabe,ale w urozmaicał i dopełniał zespół.

EDIT: Nie wiem czy wiecie ale w necie jest już dostępna tracklista nowej płyty Ostrego. Gościem specjalnym będzie Evidence z Dilated People Choć byłam sceptycznie nastawiona do krążka to teraz już wiem, że na pewno wydam hajs na tą płytę. Tak więc dołączam do Was i mega sie jaram.

Edytowane przez 123asia
Czas edycji: 2009-02-03 o 17:44
123asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 18:57   #2109
nastychick
Zakorzenienie

"Paktofonika" - niesamowita opowieść. Łzy płynęły same. Zobaczyłam ICH historię z zupełnie innego punktu widzenia. To jest naprawdę coś niesamowitego... Wielkie pokłony w stronę Pisuka. Ciągłe ciarki na ciele mam. Niewiarygodne, jak ludzie źle ocenią tą historię, jak wiele nowych, prawdziwych rzeczy można się tu dowiedzieć i zobaczyć Paktofonikę jako normalnych chłopaków, ich trudny.. ehhh co ja będę mówić, trzeba przeczytać po prostu.

rsmt
nastychick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 19:17   #2110
tinkussia
Zadomowienie

Hm. "innych takich" Może nie słuchasz, ale nie musisz wyrażać się o nich z pogardą. [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Mi też się nie podoba jak to napisałaś
bo tak piszę nie umiem tłumaczyć, bo zawsze ktoś coś źle zrozumie, jak widać. to nie jest pogarda, po prostu nie widzę sensu w wymienianiu wszystkich bo łatwiej napisać kogo słucham

Cytat:
To może uchyl rąbka tajemnicy i napisz kim się jarasz. Nie lubisz prawilników[Sokół i całe Prosto], Piha[jeden z najbardziej inteligentnych raperów,wiele osób traktuje także jego teksty jak poezję]. Hejtujesz także melanżowego, bujającego Ramonę?No i Molesta początki polskiego rapu, można nie lubić ale trzeba dać respekt.
muzyka ma przede wszystkim dawać przyjemność ze sluchania, panowie sokół i pih mają dla mnie denerwujące głosy(sokół mniej, ale pih jakby krzyczał), swego czasu słuchałam wwo- ale nie lubię tych ''joł hardkorowych'' tekstów... Eldo ostatnimi czasy też mi się nie podoba- eternia to mistrzostwo, ale np. miasto gwaizd- tekst jest zaj3bisty, wykonania nie mogę znieść.
Może tak- lubię lekkie teksty, dla mnie- np. ostr, one nie są dosłownie dosłowne, często nawet żartobliwe, lubię trochę mniej poważne traktowanie o poważnych rzeczach, np. arrested developmnent- odsyłam do kawałka ''revolution''- o czym mówi, a w jaki sposób jest wykonany, lubię nuty które traktują o czyms ważnym- ale nie o tym ile trawki można zjarać(przykład wyrwany z nie wiadomo kąd, coby kłótni nei było) czy przez jaki czas uciekać przed policją. No i muszą być miłe dla mojego ucha

jeszcze raz napiszę- nikim nie pogardzam, po prostu mam prawo czegoś nie lubić. I proszę na mnie nie napadac, bo coś mi się nie podoba.

jeszcze coś- kocham r&b w wykonaniu anthonego hamiltona
Stary 2009-02-03, 19:46   #2111
123asia
Rozeznanie

Cytat:

jeszcze raz napiszę- nikim nie pogardzam, po prostu mam prawo czegoś nie lubić. I proszę na mnie nie napadac, bo coś mi się nie podoba.
Może złe odebrałaś moją wypowiedź. Żeby nie było,że chcę jakąś battle na formułku urządzić. Po prostu zdziwiło mnie troszkę twoje podejście do muzyki i pozwoliłam sobie wyrazić zdziwienie. Ot tak.
123asia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-03, 19:57   #2112
Konto usunięte

Cytat:

Co do tej książki, to też miałam zamiar ją kupić ale jakoś nie było okazji ale po opiniach widzę że warto i jeszcze prawdopodobnie w tym tygodniu i ja się w nią zaopatrzę. Długa jest?
Dość gruba, ale długość nie ma nic do czasu spędzonego nad książką Połyka się ją w całości, od deski do deski!

Cytat:
Napisane przez nastychick Pokaż wiadomość
"Paktofonika" - niesamowita opowieść. Łzy płynęły same. Zobaczyłam ICH historię z zupełnie innego punktu widzenia. To jest naprawdę coś niesamowitego... Wielkie pokłony w stronę Pisuka. Ciągłe ciarki na ciele mam. Niewiarygodne, jak ludzie źle ocenią tą historię, jak wiele nowych, prawdziwych rzeczy można się tu dowiedzieć i zobaczyć Paktofonikę jako normalnych chłopaków, ich trudny.. ehhh co ja będę mówić, trzeba przeczytać po prostu.

Ja co prawda nie płakałam, ale przy momencie śmierci Magika byłam głęboko wstrząśnięta. Dawno nie czytałam takiej książki. Aż pościągałam płytę z ostatniego koncertu pożegnalnego, a na dodatek natknęłam się na dysku brata na utwór - pierwotne nagranie "Nowin" !! Na początku tylko bit i skrecze, potem długa cisza. I nagle słychać Maga z tekstem znanym z książki: "Nazywamy sie ****efka, ja jestem Zmaz Zmagik, to jest Fikus, a to Strach bla bla" i wjeżdża inny bit, i Mag zaczyna nawijać "Nowiny", potem kończy, zaczyna się z czegoś śmiać, w tle słychać Raha... Cholera, wstrząsnęło mną to. Nie wiem czemu, to jest po prostu nie reżyserowane nijak nagranie, Mag gada co mu ślina na język przyniesie...

Cytat:
bo tak piszę nie umiem tłumaczyć, bo zawsze ktoś coś źle zrozumie, jak widać. to nie jest pogarda, po prostu nie widzę sensu w wymienianiu wszystkich bo łatwiej napisać kogo słucham

muzyka ma przede wszystkim dawać przyjemność ze sluchania, panowie sokół i pih mają dla mnie denerwujące głosy(sokół mniej, ale pih jakby krzyczał), swego czasu słuchałam wwo- ale nie lubię tych ''joł hardkorowych'' tekstów... Eldo ostatnimi czasy też mi się nie podoba- eternia to mistrzostwo, ale np. miasto gwaizd- tekst jest zaj3bisty, wykonania nie mogę znieść.
Może tak- lubię lekkie teksty, dla mnie- np. ostr, one nie są dosłownie dosłowne, często nawet żartobliwe, lubię trochę mniej poważne traktowanie o poważnych rzeczach, np. arrested developmnent- odsyłam do kawałka ''revolution''- o czym mówi, a w jaki sposób jest wykonany, lubię nuty które traktują o czyms ważnym- ale nie o tym ile trawki można zjarać(przykład wyrwany z nie wiadomo kąd, coby kłótni nei było) czy przez jaki czas uciekać przed policją. No i muszą być miłe dla mojego ucha

jeszcze coś- kocham r&b w wykonaniu anthonego hamiltona
Już kilka razy wyrażałaś swoją opinię w sposób lekko krzywdzący Chociażby na początku swej kariery tutaj Ale mniejsza.
Ja nie ograniczam się do kilku wykonawców, staram się słuchać wszystkiego i we wszystkim znajdować "to coś". (jedyne czego nie mogę słuchać to pierwsze utwory Rycha, gdzie trudno jest mówić o jakimkolwiek flow )

ŁAPIĘ CHWILE ULOTNE JAK ULOTKAAA!!!!
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 20:05   #2113
tinkussia
Zadomowienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;10808021]Już kilka razy wyrażałaś swoją opinię w sposób lekko krzywdzący Chociażby na początku swej kariery tutaj Ale mniejsza.
Ja nie ograniczam się do kilku wykonawców, staram się słuchać wszystkiego i we wszystkim znajdować "to coś". (jedyne czego nie mogę słuchać to pierwsze utwory Rycha, gdzie trudno jest mówić o jakimkolwiek flow )[/QUOTE]

dobrze że tylko : P kariera? niiee, ja tylko piszę ja się staram nie ograniczać, ale nie ma wielu zespołów, wykonawców czy łotewer czego którzy mi się podobają
Stary 2009-02-03, 20:27   #2114
ZbieramNaAirMaxy
Raczkowanie

Cytat:
wdowa niee! bardzo denerwuje mnie jej wymowa. jakoś tak dziwnie rapuje.. wrrrr

ania sool - te jej wrzuty i co to nie ona... yhh... nie, też mi chyba nie podchodzi, ale głos ma dobry.

zgodze sie
bo kawałki wdowy nie są bardzo hh a jeszcze z wyglądu to wygląda jak dzi.wka i jeszcze jej utwór ''wierna suka'' co to ma być wogóle

ania sool ma kilka kawałków a szpanuje co to nie ona ? albo w dissie na awers
''Ja mam cię w nosie,ty masz mnie dosyć bo moje rymy są tłustsze niż twoje włosy!''
tylko ze ona nie ma prawie zadnych rymów

wogóle w polsce damski rap nie jest za dobry nie to co w ameryce Missy Eliot czy tez Lil Kim
Stary 2009-02-03, 20:36   #2115
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
teraz to już na pewno ją kupie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;10808021]Dość gruba, ale długość nie ma nic do czasu spędzonego nad książką Połyka się ją w całości, od deski do deski![/quote]

Ja właśnie chcę żeby była jak najdłuższa

Cytat:
dobrze że tylko : P kariera? niiee, ja tylko piszę ja się staram nie ograniczać, ale nie ma wielu zespołów, wykonawców czy łotewer czego którzy mi się podobają

Cytat:
Napisane przez ZbieramNaAirMaxy Pokaż wiadomość
zgodze sie
bo kawałki wdowy nie są bardzo hh a jeszcze z wyglądu to wygląda jak dzi.wka i jeszcze jej utwór ''wierna suka'' co to ma być wogóle

ania sool ma kilka kawałków a szpanuje co to nie ona ? albo w dissie na awers
''Ja mam cię w nosie,ty masz mnie dosyć bo moje rymy są tłustsze niż twoje włosy!''
tylko ze ona nie ma prawie zadnych rymów

wogóle w polsce damski rap nie jest za dobry nie to co w ameryce Missy Eliot czy tez Lil Kim
powalił mnie ten tekst.

no i szkoda że u nas damski rap nie jest właśnie rozwinięty. No a Missy i Lil Kim to wiadomo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-03, 20:45   #2116
Konto usunięte

Ta książka mogłaby być długości 24tomowej encyklopedii, a i tak byłaby za krótka
Stary 2009-02-03, 20:52   #2117
alleyezonme
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;10809089]Ta książka mogłaby być długości 24tomowej encyklopedii, a i tak byłaby za krótka [/quote]

takie książki to można czytać.. u mnie na biurku leży pare książek tak zwanych cegieł na piątkowy egzamin a jeszcze nawet ich nie otworzyłam, ale tą o paktofonice otworzyłabym natychmiast

Stary 2009-02-03, 20:53   #2118
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:

EDIT: Nie wiem czy wiecie ale w necie jest już dostępna tracklista nowej płyty Ostrego. Gościem specjalnym będzie Evidence z Dilated People Choć byłam sceptycznie nastawiona do krążka to teraz już wiem, że na pewno wydam hajs na tą płytę. Tak więc dołączam do Was i mega sie jaram.
gdzie? szukam i nie umiem znaleźć

dobra! Laski mam !
- http://www.ocb.pl/newsy.htm
- http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1233678577 <=- tutaj tracklista
Zaznaczam z góry, że płyte OCB kupię, ale będę pisać o jej przeciekach na necie, jeżeli takowe znajdę, bo do 27 lutego nie wytrzymam. Żeby nie było że nie mówiłam.
Ściąga mi się coś na pulpit z rapida o nazwie OSTR OCB 2009, ma dużo pojemności, może to płyta

edit; to jednak nie była płyta Adama.

Edytowane przez kiniaczeq
Czas edycji: 2009-02-03 o 21:43
kiniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 21:02   #2119
nastychick
Zakorzenienie

Cytat:
teraz to już na pewno ją kupie
ahh, polecam, polecam! Wspaniałe jest dla mnie to, jak pokazane są ich charaktery. Normalne chłopaki, które mają wiele niepewności w sobie, wiele obaw i są tak bardzo przejęci tym wszystkim. kurdeee, no mogłabym mówić i mówić, ale nawet nie wiem jak to opisać i ubrać w słowa, taka mega jest ta książka! Zawładnęło mną to. W głośnikach PFK.

rsmt

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-03, 21:05   #2120
kiniaczeq
Zakorzenienie

Wiecie co, tak piszecie o tej książce i piszecie. Mam tego dość, dosyć kurde!
Kupie ją i już. Poszukam jej na allegro
Stary 2009-02-03, 21:39   #2121
Konto usunięte

http://moja-muza.pl/graj/28049/Pakto...winy-(****efka)
To jest to, o czym Wam mówiłam!
Stary 2009-02-03, 22:33   #2122
nastychick
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;10810331]http://moja-muza.pl/graj/28049/Paktofonika---10--Nowiny-(****efka)
To jest to, o czym Wam mówiłam![/quote]

przecież ten kawałek jest z "archiwum kinematografii" pt. Znikam.

A dokładniej ten kawałek o którym pisałaś wcześniej, że wchodzi bit, potem cisza i Mag nawija o '****efce' ... Więc jakim cudem Ty go dopiero teraz odkryłaś?

rsmt
Stary 2009-02-04, 07:59   #2123
fraanka
Raczkowanie

GG do fraanka

Cytat:
Wiecie co, tak piszecie o tej książce i piszecie. Mam tego dość, dosyć kurde!
Kupie ją i już. Poszukam jej na allegro
ja też też. Bo po tych wszystkich recenzjach..aż mi slinka cieknie !
czuje ze jak ja zdobętee to uronie kilka łezz.. tak jak przy czytaniu artykułu o Pfk.

Udanego dniaa dziewczęta !
Niż mieć sporo bubli, które lśnią i błyszczą.
Które chcą czuć, nie gonić za pozycją..."
hę?...
!
fraanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 08:45   #2124
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:

A dokładniej ten kawałek o którym pisałaś wcześniej, że wchodzi bit, potem cisza i Mag nawija o '****efce' ... Więc jakim cudem Ty go dopiero teraz odkryłaś?
właśnie

Stary 2009-02-04, 11:03   #2125
kiniaczeq
Zakorzenienie

Ja też życzę udanego dnia
A ja się cieszę że Aśka wkleiła tego linka, przypomniałam sobie to nagranie
Stary 2009-02-04, 14:15   #2126
Konto usunięte

Cytat:

Hmm.. No to dałam plamę Widać nie ściągnęłam tego kawałka, jak ściągałam (kiedyś zamiast ściągać całą płytę, to ściągałam utwór po utworze ) Ale za to teraz mam sie czym jarać

Cytat:
Ja też życzę udanego dnia
A ja się cieszę że Aśka wkleiła tego linka, przypomniałam sobie to nagranie
No widzicie, nie poszło na marne

Edit: Fraanka - jaki artykuł o Pfk? Gdzieś w Necie? Zapodaj linka jak masz, plizz

Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Czas edycji: 2009-02-04 o 14:17
Stary 2009-02-04, 15:03   #2127
de em
Zadomowienie

kupiłam książkę czeka w kolejce do przeczytania
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
Stary 2009-02-04, 17:16   #2128
agiiis
Raczkowanie

GG do agiiis

Może wpadłyście kiedyś na taki skit w stylu:

"aleee masz twaaarz, ale maaasz twarzzzzz, kuu*** kto Ci ją namalował" ? ;D

Wydaje mi się, że to pfk było...
Kiedyś, sto lat temu, gdy zaczynałam podróż z hh to pożyczyłam KASETĘ <hehe> od kuzyna i coś takiego na niej było ;D

Tak sobie o tym przypomniałam i nie daje mi spokoju ;P
Stary 2009-02-04, 20:00   #2129
de em
Zadomowienie

dziewczyny, co myślicie : http://www.youtube.com/watch?v=Pe_zxznOoow&NR=1 ?
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
Stary 2009-02-04, 20:07   #2130
kiniaczeq
Zakorzenienie

Z jednej strony OSTR mówi "Oto mes" ale z drugiej strony słyszę tam głos MEZA, a to dwie różne osoby.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości