Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-04, 21:10   #601
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX

Cytat:
Napisane przez toyotka1 Pokaż wiadomość
Na pewno będziesz zadowolona A miałaś już kiedyś robioną parafinę?
Nie to będzie nas pierwszy raz i mój i TZ-ta

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:12   #602
toyotka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Nie to będzie nas pierwszy raz i mój i TZ-ta
Ale wiesz jak to się robi?
toyotka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:16   #603
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

mniej więcej trzeba podgrzać parafinkę hmm... na parze? wypeelingować łapki, posmarować kremikiem, nałożyć parę warst parafnki, zawinąć w celafon i owinąć ręcznikiem, poczekać.

Agatka jest już z nami
Stary 2009-02-04, 21:20   #604
eliame
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Mój TŻ nie pozwala. Tłumaczy że "ja jestem od tych wszystkich rzeczy" i że nie potrzebuje tej całej "troski". Ale faktem jest, że TŻ jest jedynakiem i najukochańszym synalkiem i wnusiem i tak zostanie już na zawsze. Kobiety w jego rodzinie (mama, babcia) zawsze miały dużą kontrolę i duży wpływ na wszystko i teraz jak tracą tę kontrolę, zaczynają szaleć.
Chyba najgorsze są działania "dla dobra synka", a tak naprawdę robione są tylko i wyłącznie dla dobra matki, której wydawało się że syn pozostanie jej drugim mężczyzną do końca życia.

eliame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:20   #605
dominda
Raczkowanie

Ja znalazłam na allegro taki "krok po kroku"
JAK NAKŁDAĆ PARAFINĘ ...
krok po kroku
1/ zrób peeling miejsc, które pokryjesz parafiną; następnie posmaruj je odżywczym kremem, który wchłonie się w cieple parafinowej kąpieli

2/
roztop parafinę w naczyniu umieszczonym w garnku z wrzącą wodą nie grzej jej cały czas wyłącz zaraz wodę; wyjmij je z wrzątku gdy tylko parafina stopnieje, inaczej stanie się bardzo gorąca; poczekaj, aż przestygnie i utworzy się na jej powierzchni "kożuch"; sprawdź na nadgarstku, czy nie jest zbyt gorąca.
3/ szybko zanurz dłoń w parafinie;trzymaj przy tym palce osobno, aby każdy pokrył się warstwą parafiny
4/ poczekaj aż parafina zastygnie; nie poruszaj palcami, by nie połamać parafinowej powłoczki; nałóż w ten sposób trzy do pięciu warstw; im więcej ich będzie, tym dłużej utrzymają ciepło
5/ wsuń dłoń w folię, tak aby cała była nią szczelnie owinięta
6/ otul dłoń ręcznikiem, albo nałoż rękawicę bawełnianą - ją również możesz użyć do kremu na noc; dzięki temu parafina dłużej utrzyma ciepło; odczekaj 15 minut
7/ zdejmij parafinę rozwiń ręcznik i poluzuj parafinową rękawiczkę poruszając palcami; zdejmowanie parafiny nie boli, bo parafina łatwo odchodzi od skóry i nie wyrywa włosków
8/ Rozmasuj dłonie, po kwadransie w bezruchu przyda im się odprężenie, a ty nacieszysz się gładkością skóry.

Parafinę pozostałą po zabiegu w naczyniu możesz zachować do ponownego użycia, ponieważ nie rozwijają się w niej bakterie ani grzyby.
Efekty widoczne są już po pierwszym zabiegu. Skóra staje sie miękka, gładka i delikatna. Kąpiel parafinowa ma działanie głęboko regenerujące, a także leczy wiele schorzeń.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090919570113.png

http://s7.suwaczek.com/20090919650214.png
dominda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:22   #606
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
gdzieś na końcu zaproszenia lub na wkładce

mmm śliczny zapach dobry wybór aloy
dziekuje przyszły mąż pod choinkę położył

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:23   #607
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

ja też będę mieć nazwisko TŻ ta.Z parafiną trzeba uwazac bo skóra sie do niej przyzwyczaja i im częsciej jej używasz tym bardziej skóra sie wysusza.Q dniu ślubu będe pachnieć CHANEL ALLURE SENSUELLE

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:24   #608
motley
Zadomowienie

Cytat:
A ja po ślubie będę się nazywać jak moja teściowa. I kto ma gorzej

ja nie mam gorzej ale tak samo A gdyby TŻ przyjął moje nazwisko to nazywałby się tak jak mój brat Na szczęście my z nikim z rodziny nie będziemy mieszkać... a gdybyśmy zamieszkali z teściową to by były takie akcje, jakich jeszcze w żadnym serialu nie było

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:25   #609
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

[QUOTE=popscene;10825119]Też miałam taki dylemat, ale dziewczyny mi wytłumaczyły że białe są bardziej ślubne i naprawdę jestem zadowolona z tej decyzji

dzięki
u mnie beda białe, a u TZ jednak bordowe

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:25   #610
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eliame Pokaż wiadomość
Chyba najgorsze są działania "dla dobra synka", a tak naprawdę robione są tylko i wyłącznie dla dobra matki, której wydawało się że syn pozostanie jej drugim mężczyzną do końca życia.
Dlatego staramy się na każdym kroku dać do zrozumienia, że to żona zastępuje miejsce matki. Jakoś moja mama nie jest tak upierdliwa dla swojej synowej, fakt mieszkają kilkaset kilometrów od siebie, ale ona nie dzwoni do syna ani nie pisze upierdliwych smsów, bo wie, że on ma swoją rodzinę i szanuje to, że opiekuje się nim inna kobieta. A my musimy się zmierzać codziennie z głupimi smsami typu "zrobiłeś to, zrobiłeś tamto, na twoim miejscu zrobiłabym tak" itd. Jak mam gorszy dzień to naprawdę szaleję i są głupie kłótnie. A kłócimy się tylko przez jego rodzinę

Motley, ja też na szczęście nie mieszkam z teściową, jakbym z nią mieszkała to bym się pochlastała

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2009-02-04 o 21:27 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:25   #611
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
ja nie mam gorzej ale tak samo a gdyby tż przyjął moje nazwisko to nazywałby się tak jak mój brat Na szczęście my z nikim z rodziny nie będziemy mieszkać... A gdybyśmy zamieszkali z teściową to by były takie akcje, jakich jeszcze w żadnym serialu nie było
a ja mieszkam już z teściową i narazie odpukać nie nażekam:d

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:27   #612
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzięki Dominda

Super Misqa ze z TZ w porzadku

Agatka jest już z nami
Stary 2009-02-04, 21:27   #613
toyotka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
mniej więcej trzeba podgrzać parafinkę hmm... na parze? wypeelingować łapki, posmarować kremikiem, nałożyć parę warst parafnki, zawinąć w celafon i owinąć ręcznikiem, poczekać.
Najlepiej roztopić parafinę w garnku (najlepiej takim,którego nie używasz). Jak się juzżcała roztopi to ściągnij z gazu i poczekaj trochę,żeby ostygła,bo można się nieźle poparzyć. Później zanurzasz całą dłoń 2-3 razy i najlepiej włożyć ją (dłoń) do foliowej rękawiczki (takie jak mają na stacjach benzynowych, jednorazówki), bo później fajnie się ściąga-zdejmujesz tylko rękawiczkę a parafina zostaje na niej i wtedy wyrzucasz. Po nałożeniu rękawiczek zawijasz w ręcznik (tak jak pisałaś) i się relaksujesz nie ruszając paluchami ok.15-20 minut. Jak ściągniesz parafinkę to smarujesz kremem nawilżającym i masz dłonie jak niemowlak

PS.Tu masz te rękawiczki foliowe
http://www.allegro.pl/item533556540_...olia_hdpe.html
toyotka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:31   #614
eliame
Raczkowanie

Mój TŻ mieszka ze swoją teściową, czyli moją mamą i nie narzeka.
Tylko, że moja mama ma własne życie i ma czym się zająć na co dzień.

A moja teściówka to swego czasu uważała TŻ za swojego faceta (bo jej męża w domu nie było). Zostawiała mu zawsze takie liściki, że aż o nie zazdrosna byłam bo tam tylko Kochanie, Kocham.. i te pe..

Stary 2009-02-04, 21:33   #615
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:35   #616
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój TŻ mieszka ze swoją teściową, czyli moją mamą i nie narzeka.
Tylko, że moja mama ma własne życie i ma czym się zająć na co dzień.

A moja teściówka to swego czasu uważała TŻ za swojego faceta (bo jej męża w domu nie było). Zostawiała mu zawsze takie liściki, że aż o nie zazdrosna byłam bo tam tylko Kochanie, Kocham.. i te pe..
No właśnie to jest to! Też odniosłam w naszej sytuacji takie wrażenie. Bo moja teściowa ma za męża kompletnego ciapę, co nawet boi się zadzwonić gdziekolwiek, żeby załatwić jakąś sprawę. Nie wychowała sobie to tak ma, całe życie musiała sobie sama wszystko załatwiać. No i po prostu zaczęła traktować swojego syna a mojego przyszłego męża jako swojego męża. Zachowania typu, obrażanie się jak małe dziecko i tak dalej. Kurcze, moi rodzice nigdy się nie obrażali tylko walili prosto z mostu o co im biegało i już. A mama TŻta zarzuci focha jak jakaś nastolatka i myśli że będziemy za nią łazić i przepraszać.
Stary 2009-02-04, 21:39   #617
martucha84
Zakorzenienie

bozzz ile napisalyscie...

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
gold-fish tak, chyba zieloną. Krawcowa mówiła, że może jasny fiolet a jakoś mi się to średnio widzi. Teraz zastanawiam się na bukietem i fryzurą, bo nie chcę welonu tylko kwiatek we włosy. Podoba mi się lilia. Myślałam też o róży ale nie wiem czy będzie ją widać, chyba że jakąś dużą. Są takie róże z dużym "łebkiem"?
ja bym zostala przy zielonej wstazce.. uwielbiam ten kolor dodaje sukience lekkosci takiej świeżości

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
heh... wszystko zaczęło sie od tego czasu jak ona zacząl kłamać... tzn jak ja zaczęłam dowiadywac sie o jego kłamstwach... od tej pory nie ufam mu, ciagle dzwonie zeby sparwdzic gdzie jest, co robi, jak nie odpisuje to juz awantura.....
ostatnio nawet nie przyjezdza do mnie, bo mu nie napisalam zeby przyjechal... heh wielmozny pan nagle zaproszenia zaczal potrzebowac zeby przyjechac, kiedys nie potrzebowal....
obiecal nie spotykac sie juz z jednym kumplem, przez ktorego ciagle sie kłócilismy... a tu co, oczywiscie spotkali sie ostatnio.... heh... ja juz naprawde mu nie wierze i przez to wlasnie ciagle sie kłócimy...
tylko szkoda, ze jakos nie robi nic zeby znow zdobyc moje zaufanie...
zreszta ostatnio mam wrazenie, ze nie obchodze go, jak mowie, ze zle sie czuje, ze chora jestem to odzew taki jakbym powiedziala, ze nie wiem, kupilam nowe spodnie czy cos... zero odzewu, zero zainteresowania...
nie wiem, masakra jakas z tym wszystkim
płakac mi się chce, juz nawet mama moja mowi, ze jak go czasem slucha to ma wrazenie, ze on juz nie chce tego ślubu, tylko teraz nie wie jak sie wycofac z tego.... nie wiem, moze ona ma racje.... Co prawda to nie byl pomysl mojej mamy z tym odlozeniem ślubu, ale mysle ze w takiej sytuacji to całkiem niegłupie rozwiązanie....
trzymam kciuki za rozmowe musicie sobie wszytko wyjasnic... pamietaj lepije teraz to skonczyc niz meczyc sie cale zycie... ale i tam mam nadzieje ze wszystko sobie wyjsnicie..

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja w swoich zawiadomieniach nie mam uzyte w tresci ze zawiadamiamy czy zapraszamy.
mam okladke, na niej napis 'zawiadomienie'
a w sordku ze ja i tż dnia tego i tego wstąpia w zwiazek malzenski w kosciele o godzinie
i koniec
kasioaher a co do odrzucenia od pewnych produktow. to ja tam sobie pomyslalam od razu o ciazy

A wiecie co??!!
jaka bedzie akcja jak zaczneimy zahcodzic w ciaze?
zalozymy watek PMki 2009 w ciazy - perypetie
ja tez pomyslalam ze kasiaher jest w ciazy
a pomysl z perypetiamy w ciazy jest super ja w to wchodze

Cytat:
hmm... zasięgam właśnie rady u polonistki.. mam nadzieję, że mi pomoże w tej kwestii
kurde... nigdy nie spotkałam się ze słowem "chrześniak" w mowie codziennej tylko chrześnik i chrześnica... :|

Ale dziękuję Wam dziewczyny za znalezienie "byków"
nigdy niesyszalam takiego slowa jak chrzesnik tylko chrzesniak

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
O matko, zastanawiam się wlasnie nad tym ile macie czasu na wizaz. Niestety ja mało, za mało. Melduję sie w każdej kolejnej czesci a potem nie mam czasu pisac. Przeczytałam tyle na ile mi czas pozwolił.

Zastanawiam sie nad perfumami dla mnie i Tż na dzień naszego slubu i nie wiem jakie powinny być. Macie jakies pomysly?? Jakich wy uzyjecie??

Co do zaproszeń to my dopiero bedziemy zamawiac. Ale chcemy jakies skromne.
my mamy swoje stale ktore sie pieknie komponuja
ja bruno banani pure women (ten z diablica)
tz bruno baani about men ( z diabelkiem)
i w dniu slubu tez ich uzyjemy

Cytat:
ja uzyję C-thru Emerald - używam ich tylko na jakieś wyjście, imprezę itp. Są przesliczne! Mój TŻ - jeszcze nie wiemy... ale prawdopodobnie STR8 czarny

-----------
co do zapraszania rodziców wybranków naszego rodzeństwa (czyt. ich przyszłych teściów) - my nie zapraszamy. Moja siostra, która wychodzi za mąż 1 sierpnia b.r. też nie zaprasza moich teściów. Niestety musieliśmy iść na rękę rodzicom i zaprosić ich kilku znajomych (których nie trawię)...
powiem Wam z własnego doświadczenia, że czasem nie warto się sprzeczać o takie rzeczy... 2 osoby więcej, czy mniej... to nie ma znaczenia... u nas miał być komplet gości, a ostatnio kolejni odmówili... Dlatego nie ma sensu kłócić się z rodzicami o takie rzeczy... Można im zrobić przyjemność i niech sobie zaproszą te dodatkowe 2 osoby
wow macie 2 sluby w tym roku to znaczy ty i siostra ktora sie decydowala pierwsz?

obra wracam do dalszego nadrabiania
Cytat:
Kartki są solidne. Jak dostałam album to porównałam z biała kartką i wyszło, że kartki w albumie są ecru, ale jak kupiłam kartki ecru samoprzylepne na allegro, to okazało się, że te kartki w albumie są takie pomiędzy białym a ecru. Ale zagmatwałam
ja tez chce wysle zaraz na priv maila

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
cyknij fotke i się pochwal a z ciekawości spytam w jakim pudełku były te kolczyki?
gratuluje ciociu
w weglu tak jak chcialam
Stary 2009-02-04, 21:39   #618
dominda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
a ja mieszkam już z teściową i narazie odpukać nie nażekam:d
To Ty już w PL jestes??

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090919570113.png

http://s7.suwaczek.com/20090919650214.png
dominda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:40   #619
eliame
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie to jest to! Też odniosłam w naszej sytuacji takie wrażenie. Bo moja teściowa ma za męża kompletnego ciapę, co nawet boi się zadzwonić gdziekolwiek, żeby załatwić jakąś sprawę. Nie wychowała sobie to tak ma, całe życie musiała sobie sama wszystko załatwiać. No i po prostu zaczęła traktować swojego syna a mojego przyszłego męża jako swojego męża. Zachowania typu, obrażanie się jak małe dziecko i tak dalej. Kurcze, moi rodzice nigdy się nie obrażali tylko walili prosto z mostu o co im biegało i już. A mama TŻta zarzuci focha jak jakaś nastolatka i myśli że będziemy za nią łazić i przepraszać.
1. Właśnie ona wychowała go sobie tak, tylko że teraz ciapy mieć nie chce.
2. hehe skąd ja to pamiętam.. tylko że teraz jest inaczej i jak sobie to przypomne to się smieję. Ale i tak mogłabym jeszcze dalej mieszkać od teściowej, tak na wszelki wypadek.

Stary 2009-02-04, 21:44   #620
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
1. Właśnie ona wychowała go sobie tak, tylko że teraz ciapy mieć nie chce.
2. hehe skąd ja to pamiętam.. tylko że teraz jest inaczej i jak sobie to przypomne to się smieję. Ale i tak mogłabym jeszcze dalej mieszkać od teściowej, tak na wszelki wypadek.
1. Masz rację, nie patrzyłam nigdy na to w ten sposób. Chyba sobie sama krzywdę zrobiła tak naprawdę, a teraz dalej krzywdzi innych...
2. Ja też bym mogła jak najdalej A takim ludziom jak ona powinni najpierw robić testy psychologiczne zanim dadzą pakiety 1000 minut/smsów za przysłowiową zlotówkę u "operatora"
Stary 2009-02-04, 21:45   #621
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
o jupik gdzie Ty była,s jak Cie nie bylo tak długo?
nawet pytalam ostatnio o Ciebie

Ja pisze prace, ale mi sie nie chce...jestem w martwym punkcie teraz i nie wiem, jak dalej
Mi się też pracy strasznie nie chciało pisać, w końcu sie przymusiłam, ale naprawdę było ciężko...najśmieszniejsze , że wiedzialam dokadnie co napisać, miałam pełną koncepcję itd ale nie chciało mi się za to brać.
A ja tak rzadko tu bywam, bo pracuję do 16 albo 16.30, mam prawko, mnóstwo zajęć i jak wracam do domu to padam na twarz...

Cytat:
czasem przestaje juz wierzyc w te jego miłośc

mamy sie jutro spotkać, on jeszcze nie wiem co chce mu powiedziec, ale domysla się, ze czeka nas poważna rozmowa.... i chyba naprawde skończy sie na tym odłożeniu ślubu...
Na pewno nie jest tak źle, kryzysy się zdarzają, ale w końcu się Wam ułoży, spróbujcie trochę od siebie odetchnąć, spojrzeć z dystansu na to, co jest nie tak...
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no to napewno jej ulzylo jak tyle ciezaru zrzucila z siebie

dziewczyny to sa te obraczki

mojemu TZetowi podoba sie ta

http://www.kay.com/webapp/wcs/stores...51.15058.15114

tylko ze z bialego zlota jego czysta a dla mnie z taki brylancikiem ...

a mi ta

http://www.kay.com/webapp/wcs/stores...51.15058.15114

dla mnie z brylancikami a dla TZeta czysta
śliczne ale piekielnie drogie te obrączki... szczególnie ta druga jest urocza

Dziewczyny, bylam dziś na pierwszej poradni, babka fajna, ale byłam tak zmęczona że odpływałam dosłownie! Na koniec dała nam książeczki i nie gadała w ogóle o metodach poczęć, śluzach itp. Ale przed nami jeszcze 2 spotkania, zobaczymy jak będzie!

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:46   #622
eliame
Raczkowanie

Cytat:
(..)
2. Ja też bym mogła jak najdalej A takim ludziom jak ona powinni najpierw robić testy psychologiczne zanim dadzą pakiety 1000 minut/smsów za przysłowiową zlotówkę u "operatora"
Tylko nie "mów", że mama dzwoni wieczorem powiedzieć synkowi dobranoc.
Bo o takim przypadku też już słyszałam..

Stary 2009-02-04, 21:47   #623
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko nie "mów", że mama dzwoni wieczorem powiedzieć synkowi dobranoc.
Bo o takim przypadku też już słyszałam..
Oj nie, tak drastycznie nie jest Chyba bym nie zasnęła z nerwów w nocy jakby tak było
Stary 2009-02-04, 21:49   #624
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wow macie 2 sluby w tym roku to znaczy ty i siostra ktora sie decydowala pierwsz?
moja siostra
zaręczyli się jakoś w czerwcu 2007, gdy ja i mój TŻ byliśmy w "separacji" jeszcze... Ślub planowali na 2008 rok, ale ponieważ oboje mieszkają w Anglii i sami zbierają na wesele, a kurs funta poleciał ostro w dół, to przełożyli na 1 sierpnia 2009 r.
Nasze zaręczyny były w grudniu 2007, więc ślub w 2008 r za bardzo nie wchodził w grę (braliśmy pod uwagę październik, ale ciężko było wszystko załatwić), a nie chcieliśmy czekać do jesieni 2010 roku (w maju 2010 mój młodszy brat będzie miał komunię)... stąd zimowy termin
ps. jak to teraz czytam, to wydaje mi się bardzo to wszystko skomplikowane
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:50   #625
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez molka11 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, dołączam się do grona PM'09. Ślub 08.08.09 i już nie mogę się doczekać Od razu mam pytanie do jaguraaa - czy robicie wesele w Ksiązu? Jeśli tak za pośrednictwem jakiej restauracji? Pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
Cześć Panny Młode. Mogę do Was dołączyć? Już Was podczytuję od "ho ho" i trochę... Nasz ślub 27 czerwca 2009 więc jeszcze tylko 4 miesiące i 23 dni

witam was dziewczyny
Stary 2009-02-04, 21:51   #626
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Mi się też pracy strasznie nie chciało pisać, w końcu sie przymusiłam, ale naprawdę było ciężko...najśmieszniejsze , że wiedzialam dokadnie co napisać, miałam pełną koncepcję itd ale nie chciało mi się za to brać.
A ja tak rzadko tu bywam, bo pracuję do 16 albo 16.30, mam prawko, mnóstwo zajęć i jak wracam do domu to padam na twarz...

!
a ja złapałam juz wene właściwie od razu jak to napisałam, to olsniło mnie. Narazie jestem zadowolona z tego, co napisałam i promotor mi za bardzo nie pokreśli

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:53   #627
eliame
Raczkowanie

Cytat:
Ślub planowali na 2008 rok, ale ponieważ oboje mieszkają w Anglii i sami zbierają na wesele, a kurs funta poleciał ostro w dół, to przełożyli na 1 sierpnia 2009 r. (..)
Jeśli chodzi o kurs funta to chyba lepiej zrobić nie mogli jak tylko poczekać ten 1 rok
Jak jeszcze poczekają to się może kursu 6zł doczekają

domi7ks ja jak złapałam wene to zrobiłam 3 miesięczną przerwe i teraz znów ją będę szukać
A mogłam pisać dalej..

Edytowane przez eliame
Czas edycji: 2009-02-04 o 21:55
Stary 2009-02-04, 21:54   #628
popscene
Wtajemniczenie

Eliame, jak urobiliście Twoją teściową, że już nie macie z nią takich jazd? Jakieś rady dla osoby w kłopocie?
Mam wrażenie że wszystko jest ok jak ją olewamy, ale jak chcemy okazać jej miłosierdzie i pojedziemy w odwiedziny to się zaczyna, jest upierdliwa przez kilka kolejnych dni, coś jakby na zasadzie, że dasz paluszek to weźmie całą dłoń.
Stary 2009-02-04, 21:55   #629
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
dzieki kochanateraz juz wszystko wiem

Iza jak to mieszkasz z tesciowa?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 21:56   #630
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Nazwisko pojedyncze. Nie mam powodu, żeby się upierać przy moim nazwisku i tak nasze dzieci będą miały nazwisko męża. Poza tym nie mam żadnych osiągnięć intelektualnych/artystycznych.
z tego sameo powodu bioe nazwisko tz

Cytat:
Moja teściówka po naszej pierwszej kłótni powiedziała, że nie przyjdzie na nasz ślub
hahaha a co jej powiedzialas moe i u mnie podziala hahaha zartowalam

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
ja się ciągle zastanawiam czy nie będzie to utrudnieniem dla mnie. Jednak studia skończę jako panienka wiec na dyplomie będzie moje nazwisko a później jak zmienię to tez mogą być problemy ale raczej podwójne.
przeciez jest nazwisko panienskie i po mezu w dowodzie;D no i pozatym jest akt małżeństwa
Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
lacoste ale ten żółtybardzo lubie ten zapach i kojarzy mi sie z naszymi poczatkami z TZ

bzyczka chyba wiekszosc kobiet ktore maja dwa nazwiska -na dyplomie beda mialy panienskie-no chyba ze wyszly za maz na studiachWiec nie sadze zeby to rodzilo jakies problemy.Bo po slubie i tak zmieniasz nazwisko wiec bedzie inne niz na dyplomie.
ja na licencjacie mama swoje teraz bierzemy slub a jak bede bronic magistra to juz bede miala swoje drugie czyli tz

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Czesc Kochane Gadulki

Melduje, ze wrocilismy z Krynicy bylo super
superrrr

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
przeciez w dowodzie bedziesz miała panieńskie nazwisko wpisane. Wiec nie ma się czym martwić, że dyplom będzie na inne nazwisko

ja przyjmuje nazwisko męża, bo swojego mam już dosyć hehe i tak umrze smiercią naturalną, bo u taty w rodzinie się same baby urodziły i żaden chłop nie przedłuży rodu
hahaa u nas tez umrze

Cytat:
oj kobitki kilka godzin mnie nie było a tu jak zwykle tyle do nadrobienia...

Heh... to była naprawdę ciężka rozmowa, były krzyki, łzy, przypominanie wszystkiego.... ale doszliśmy do porozumienia, oboje nas czeka ciężka praca, ale warto, bo naprawde sie kochamy i zadne nie wyobraża sobie zycia bez tego drugiego. Oboje powiedzielismy co nam nie lezy, bedziemy nad tym pracowac...
A ślub na szczęście zostaje po staremu Zamieszkamy razem i myślę wtedy juz bedzie zupełnie inaczej

Dziekuje jeszcze raz za wsparcie i kciuki heh...co ja bym bez was zrobila
Dziekuje
ciesze sie ze porozmawialiscie i jest oki masz racje przed wami duzo pracy ale napewno dacie rade

Cytat:
A ja po ślubie będę się nazywać jak moja teściowa. I kto ma gorzej
Na dodatek jest zameldowana w tym samym miejscu co my mieszkamy i musimy ją namówić, żeby się przemeldowała. Mam nadzieję, że się znowu nie obrazi, jak ją o coś takiego poprosimy.
hahahaha zabilas mnie tym;D rzeczywiscie samba popscene ma gorzej

wracam do dalsego nadrabiania

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości