|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX
Cytat:
za dekorację Kościoła (w tym 5 dużych bukietów na ołtarz + lilia przy każdej ławce i przy naszych krzesłach) płacimy280zł. Za salę (dekoracja stołu Młodych i dekoracja na ścianie za nami) 100zł. Samochód (sztuczny stroik) 80zł.
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w miejscowości w kwiaciarni która obsługuje kościół jest tak troche dziwnie...
Pani kwiaciarka mówi że za dekoracje kościoła na ślub płaci się tak 300-500 zł, ale nic konkretnie! Może się zdarzyć że zapłaci ktoś 300 i ma podobnie ustrojone jak za 500... tez takie dziewne... Ale na szczęście mama zna się osobiście z właścicielka kwiaciarni to do jakiegoś kompromisu musimy dojść ![]() Ja chciałabym mieć białe pokrowce na krzesłach, lub owinięte tiulem i takie lekko puszczone na podłogę i takie cos musimy wykombinowac
|
|
|
|
#663 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, nie pamiętam już od kogo kupowałam, bo to było 2 lata temu,ale mam tą http://www.allegro.pl/item538346569_..._promocja.html i jest super!!!
|
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Ja już uciekam, dobranoc. Spokojnej nocy życzę.
|
#665 | ||
|
Zakorzenienie
|
U mnie koniec czerwca lipiec
Bo zapowiedzi maja wisiec przez 4 niedziele lub przez 8 dni.Cytat:
To już chyba sam papiez udziela ślubu za taka kwote Cytat:
Widze , że tematy nazwisk poruszacie. Ja raczej też przejme nazwisko męza aczkolwiek ciezko mi sie bedzie rozstac ze swoim Moje jest orginalne i bardziej chyba z niemieckiego a tz normalne . Myslałam zeby przyjac dwa ale nie zbyt do siebie pasuja (raczej wcale) no i byłoby bardzo długie ![]() Widze ze wy dajecie albumy dla rodziców. Ja wpadłam na pomysł zeby kupic np ładne wazony i wygrawerowac na nich jakies podziekowania plus nasza date slubu.
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2009-02-04 o 23:22 |
||
|
|
|
#666 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeglądam sobie wątek PM 2008 i przeczytajcie tą relację z wesela
![]() ![]() :eek :Napisane przez czekoladka79 W niedzielę umierałam, bo byłam w sobotę na weselu u wcześniej wspomnianej kuzynki (wyszła wściekła z mojego wesela o to, że było tak dobrze zorganizowane) ..... wszyscy mnie uprzedzali, że jeśli jest to TEN lokal i jeśli catering przygotowują WŁAŚCICIELE tego lokalu to mam uważać na to co jem, bo będzie to stare (właściciele tego lokalu mają także sklep spożywczy i wszystko to co się popsuje i przeterminuje w sklepie ponoć wędruje na stół weselny). Nie do końca wierzyłam ..... aż się przekonałam .... - zimne przekąski nie były jadalne .... - wędlina obślizła, - sałatki udekorowane plastrami pomarańczy gdzie skórka już poza tym że zgniła to zaczęła pokrywać się pleśnią .... - zgniłe winogrona - dania gorace, gdzie odkroiłam kawałek mięsa i spróbowałam i ewidentnie śmierdziało ... jadłam tylko ziemniaki - przy wiejskiej chacie poustawiane .... wypchane zwięrzęta .... wyjątkowo apetyczne - na wiejskim stole leżała szynka w całości ale żeby ją ukroić należało iść po panią do kuchni .... bo chyba mieli tylko jeden taki nóż - i rzecz która pół naszego stołu wprawiła w osłupienie .... miałam na talerzyku odłożone dwa kawałki ryby, której nie zjadłam - podeszła do mnie kelnerka, zabrała ze stołu papierki i serwetki i przy okazji zgarnęła mi ŁAPĄ z talerzyka te dwa kawałki ryby a mojemu mężowi ości i resztę ryby także ŁAPĄ pozostawiając te talerze przed nami ...... nie zostały one już wymienione na nowe ..... ![]() - ostatnim elementem tej impry jaki wprawił mnie w osłupienie to był prezent dla państwa młodych od właścicieli lokalu - na stoliczku (do tortu) wjechały dwa maleńkie prosiaczki upieczone i ubrane jak Państwo Młodzi w WELON i CYLINDER z wbitymi w tyłek podpalonymi fontannami tortowymi ..... po tym cyrku totalnie już zniesmaczeni wyszliśmy z przyjęcia ..... jeszcze nie było 23-ej. Nie trudno się domyślić, że w niedzielę cała moja rodzinka miała silną biegunkę i zatrucie pokarmowe.....ja też łącznie ze stanem podgoraczkowym Nooo i zapomniałabym Pan Młody miał biały odblaskowy, błyszczący prawie jak lakier garnitur i kremowe buty z długimi zawiniętymi do góry czubkami ..... przyćmił swym BLASKIEM Pannę Młodą ..... brakowało mi tylko do całości krótkiej sukienki i koronkowych kozaczków ...... Jestem w szoku jak można nie sprawdzić lokalu i zaprosić do niego 250 osób żeby się zatruło ???????? Kolejną wtopą był fakt iż moich czterech braci zapraszali z mocnym zaznaczeniem że BEZ DZIECI po czym wchodzimy do lokalu i okazuje się, że wszyscy pozostali goście są z DZIEĆMI !!!! Bez komentarza ..... ale tak się nie robi .... P.S. dziewczyna nie wie co to forum wizaz
|
|
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :eek :![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : eek:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :e ek:![]() A co do grzebyka do włosów-ŚLICZNY-to Ty mnie natchnełaś na bizu właśnie z kamyków i chyba tez się na coś w tym stylu zdecyduje
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
wesele - totalna masakra!!
ale chyba prawdziwe... Nie wiem czy współczuc tej dziewczynie która to opisywała czy tej parze młodej, której to wesele było ![]() Ja się próbuje uczyć, bo w kóncu w domu jest cisza i spokój a co jakis czas tu za zaglądam
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() przecież to StRASZNE....brak słow
|
|
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
No pewnie, że prawdziwe. Nie widzę powodu, żeby wizażanka miała wymyśleć sobie taką historyjkę. Takie rzeczy niestety się zdarzają, aż żal...przegięcie
|
|
|
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o nazwisko, to w sumie na 70% jestem przekonana o chęci posiadania dwóch nazwisk...całkiem nieźle brzmią razem, a nie chcę się rozstawać ze swoim
Więc chyba będę dwunazwiskowa...hehe
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
historia straszna.
ale tak to jest jak sie jest zazdrosnym i zawistnym... no i jak tyle ludzi sie przytrulo to sprawe od razu powinno sie zglosic do sanepidu.co do nazwiska... Bede miec 2 nazwiska. Koniec i kropka.
|
#674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No właśnie, tym bardziej, że ponoć ten lokal był już z tego znany. Szok:/ Pewnie młodzi chcieli na czymś zaoszczędzić a tu zonk |
|
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Z tym strasznym weselem to mi się wydaje ze może ciut podkoloryzowane, a poza tym jesli ktos sobie wynajmuje lokal o którym się mówi ze opinię ma złą to normalny człek chyba ma swój rozum i z niego korzysta
|
#676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłałam Ci zaproszenie na nk ![]() Aaa moja siostra była u gina i ma termin porodu na....22 sierpnia'09 - nasz ślub ![]()
|
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej mieć mniejsze wesele ale wykwintne, a nie na 250 ludzi takie byle co
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Ja najbardziej współczuje Parze Młodej bo raczej dobrych wspomnien po swoim weselu miec nie beda . A wiadomo kazdy chce by jego dzien był najpiekniejszy - owszem zdarzaja sie takie sytuacje , moze ona wynikła dlatego ze nie umieli sobie tego wesela zorganizowac ? nie zwrócili uwagi na bardzo wazne sprawy hmm trudno wyczuć.
Mysle ze taki lokal powinien byc napewno zgłoszony do sanepidu.
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę spać dziewczynki, dobranoc
Kolorowych snów
|
|
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myśle ze ta historyjka zmyslona.
Niestety sa tacy ludzie, którzy potrafia tak mowic ze zwyklej zazdrosci własnie dlatego ze komus cos sie udalo. Być może to jest prawdą ale ... Ja juz kiedys spotkalam sie z opinia, ze lokal w ktorym mam miec wesele jest do bani. Ale ja tam bylam juz kilka razy i nam sie podoba. Potem wyszlo ze ta moja kolezanka jest zwyczajnie zazdrosna. Szkoda słów. Jesli chodzi o cene za ślub to u mnie jakies totalne zdzierstwo bo 1200zł. Z dekoracja kosciola to nie wiem jak bedzie, bo poprzedni proboszcz nie zgadzal sie na nie wiem jakie dekoracje, byly tylko male bukiety przy boku ławek i przy młodych. Teraz inny proboszcz, ktory uwielbia kwiaty
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2009-02-05 o 00:23 |
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
heh...niezła ta historia... ale zeby uniknac czegos podobnego zmienilismy sale na niecaly rok przed slubem.. bo tez krazyly rózne opinie....
a co do nazwiska... jak najbardziej przyjmuje nazwisko mojego meza podoba mi sie, wiec nie widze problemu ![]() i dziekuje za kolejne mile slowa dziewuszki ![]() az mi jakos ulzylo po tej rozmowie, siedze i sama do siebie sie usmiecham ![]() a jutro ide do lekarza, trzymac kciuki, bo cos mi sie wydaje, ze tam juz sie dzieje u mnie niezle....
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja dzisiaj bylam na Bridal Show cos takiego jak Targi Slubne sa w Polsce byli rozni fotografowie , kamerzysci , dekoratorzy sali , kosmetyczki .... 2 zespoly mialy wystep byly tez pokazy sukni slubnych ... a na koniec pan wybral jedna dziewczyne ktora dostala w prezencie dermowa sesje slubna i .........
zgadnijcie kim byla ta dziewczyna ? JAAAAAAAAAAAAAAAA ![]() ![]() ![]() ![]() normalnie w zyciu nic nie wygralam ( no oprocz 20$ w zdrapce a tu taka niespodzianka normalnie w szoku bylam hahahahah tylko ze mowie ze jest taki problem ze ja mam slub w Polsce ... ale pan i pani fotograf byli bardzo uprzejmi i powiedzieli ze nie ma problemu i mozemy zrobic sesje narzeczenska albo jak wrocimy z Polski w sukni slubnej no i wlasnie gadalam z TZetem i zrobimy sobie sesje w NYC noca juz nie moge sie doczekac p.s niestety nie mozna bylo robic zdjec
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
zaaaabcia gratuluję
Na pewno sesja nocą wyjdzie boska A my nie pytaliśmy jeszcze księdza ile za ślub tzreba płacić. U TŻ'ta na zapowiedzi daliśmy 50zł, to u mnie też tyle damy. W niedzielę pójdziemy porozmawiać z organistą (myślę że 100zł mu starczy ). A księdzu damy tak 300-400zł.
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
ktosia ja będę mieć podwójne nazwisko
Za bardzo lubię swoje by się z nim rozstawać, ponadto dlaczego Tż miałby nei zmienić? Prawo nie nakazuje zmiany nazwiska i zamierzam z tego korzystać. Fakt, jak powiedziała popscene, nie zaznaczyłam się jako artystka, moje nazwisko nie jest rozpoznawalne [chociaż dzięki jubilerowi W.K... coraz bardziej] to jednak z ciężkim sercem myśle o zmianie, nawet na kreskę. Najchętniej zostałabym przy swoim całkowicie. no ale tz byłoby baaardzo przykro, i w przedszkolu i dzieciaka musiałabuym swieci oczami. Jak jest z kreską to się martwić nie trzeba. Ponadto znam kobietki które mają z kreską, i albo podpisują się panieńskim albo tylko nazwiskiem męża. misqa super są takie szczere rozmowy, mam nadzieję że wszytsko się ułoży i będzie juz bez nieporozumień. martucha przepraszam, że nic nie odpisałam, ale prowadziłam wczoraj szkolenie, a potem zapomniałam odpisać nie bij. ![]() zabcia gratulacje!!!! ale super ![]() CO do perfum, ja mam 2 typy z czego jeden ma cimno pomarańczowy kolor wody, i może zostawić ślady na sukni dlatego wolałabym się nim nie psikać. Więc chyba zostanie bruno bannani - chyba ze do tego czazasu spodobaja mi sie jakieś inne urocze zapachy. Wczoraj u stomatologa siedziałam ponad 30 minut. zapłaciłam 130zł dziś idę na kolejna wizytę z następnym zębem ![]() A wczoraj czekajac na swoją kolej, o mało nie zemdlałam w poczekalni, ręce mi się trzesły jakbym miała delirkę jakąś. W dodatku, mimo znieczulenia 2 razy mnie zabolało ![]() Jak coś ważnego przeminęłam to przepraszam, ale wizaż do końca sioę nie ładował, i mogłam spojrzeć na kilka postów na stronie
|
|
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
witam kochane
dołączam sie do was ja biore ślub 22.08.2009
|
|
#687 |
|
Wtajemniczenie
|
Kliwia, Ty masz fajne nazwisko. Fajnie się komponuje z Twoim imieniem
![]() Kurde mam szaleńczy suchy kaszel.... |
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
popscene
![]() moje inicjaly po przyjeciu nazwiska męża będa sie komponowac w skrot PKP Syropek kochana łykaj!!! |
|
|
|
#689 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie jak to z waszymi nazwiskami?? moje sie bedzie barrdzo podobało....dąbrowska
|
|
#690 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie - to mój drugi dzień z Wami
Ale trzeba się nieźle napracować, żeby nadrobić zaległości wczorajszego wieczoru![]() azzis to chyba Ty coś mówiłaś o filce do lilii. Ale tak się zastanawiam czy ta woda z fiolki nie wypłynie? Czy to jest jakoś zabezpieczone, bo nigdy nie miałam z czymś takim do czynienia MisQa cieszę się, że się pogodziliście Co do opłat w kościele to słyszałam tylko że ksiądz bierze 300-400 zł (nie ma konkretnej ceny) Ale najbardziej mnie zaskoczyło, że organista bierze tyle samo co ksiądz - bez względu na to czy gra czy nie gra. Z tego co Wy piszecie to strasznie dużo !!! Muszę z nim pogadać osobiścieMy auta nie wypożyczamy. Jedziemy swoim, bo po pierwsze - szkoda nam kasy, po drugie - mamy sentyment do naszej małej fabii i miłe wspomnienia z nią zabcia gratuluję - sesja na pewno będzie świetna kokoszanel123 witaj
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Moje jest orginalne i bardziej chyba z niemieckiego a tz normalne . Myslałam zeby przyjac dwa ale nie zbyt do siebie pasuja (raczej wcale) no i byłoby bardzo długie 

no i jak tyle ludzi sie przytrulo to sprawe od razu powinno sie zglosic do sanepidu.