|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
ja chyba lecę do łóżeczka TŻ mi pomoże zasnąć - jak dla mnie to oznacza smyranko po pleckach
uwielbiam to mówię mu że plecy to mój zewnętrzny punkt G ![]() no i jakiś filmik do zasypiania się przyda ![]() jutro rano idę na badania mocz i krew ale mi się chce
|
|
|
|
#3362 |
|
Rozeznanie
|
Wielocytowanie powiodlo sie
Aha zapomnialam.... Malwa Poiglot macie piekne brzuszki Magducha bidulko ma nadzieje, ze Cie nie rozlozy Jak bylam ostatnio chora to na kaszel bralam syrop Stodal i oscilococinum z ascoruticalem. Mozna spokojnie brac, sa bezpiecznie dla ciezarowek. Po dwoch bylam jak nowonarodzona Teraz te chorobska szaleja... jakies epidemie grypy Moj brat cos chory mam nadzieje, ze sie nie zaraze.... Unikam go jak ognia. Wiecie co???? Bylam na marcowo kwietniowym mamusiach. Podobno nastepna mamusia sie rozpakuje ![]() dzizas.... to juz trzecia
ur. 30.04.2009 68kg................jest 52kg Edytowane przez sashka20 Czas edycji: 2009-02-04 o 23:01 Powód: dopisek |
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
huuu, huuu... śpicie już ???
Ja znowu nie mogę spać i buszuję po necie. |
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdecydowanie ten na większych kółkach śliczniutko U NAS W SZPITALU lewatywę robią "na życzenie", czyli jak pacjentka sama poprosi! a położne mówią, ze pacjentki proszą! bo wolą to niż kupki przy porodzie w obecnośći tż czy kogoś innego ![]() nie golą! przyjmują pacjentki w takim stanie w jakim przyjadą! i tu też położne mówią, że 99% już ogolona przyjeżdża a ten 1% jak się dowiaduje że nie golą |
|
|
|
|
#3365 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki
rozmawialyscie o laktatorach (pobieznie przejzalam). moja siostra miala medele - lata temu- i ja po niej odziedzicze, wiec mam jeden wydatek mniej. jakos bardzo nie narzekala, a z tego co kojarze kosztowal cos kolo 60zl 8m temu urodzila szwagierka i ma laktator z aventu- reczny. wydaje mi sie ze jako pierwszy miala elektryczny (musialabym sie dopytac) ale narzekala na niego, ze glosny i nie sciagal dobrze, a z recznego zadowolona. dodam ze karmi swoim mlekiem ale z butelki, czyli musi wszystko "wyssac" sama. co do lewatywy to moge powiedziec tylko tyle ze moja siosta miala robiona, a ja chyba bede rodzic tam gdzie ona. w torbie najlepiej miec jednorazowke do golenia. Aguśka ty jestes z moich okolic (lub ja z twoich ). w ktorym szpitalu planujesz rodzic i do jakiego gina chodzisz?pozdrawiam wszystkie |
|
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
Niestety u mnie noc tragiczna, ucho mi nie pozwalało zasnąć, a jeszcze córcia w tym nie pomagała przekształcając mój pęcherz moczowy w trampolinkę, co wiązało się z nieustannym wędrowaniem do kibelka, żeby wycisnąć dwie kropelki Nawet w pewnym momencie zastanwoiłam się, czy nie przynieść sobie tu poduszki i opierając ją o umywalkę trochę pokimać Całe szczęście humoru nie tracę, bo dziś może przyjdzie paczka z ubrankami, które zamówiłam z allegro, juz zacieram ręce, bo nie mogę się doczekać
|
|
#3367 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Was tu mało z rana
![]() Witam przy porannej kawie Jak u was jest? Bo u mnie jak się zapisuję na badanie krwi to dostaję od razu numerek i godzinę czyli np tak jak dzisiaj godzina 8.00 nr 2. Dzięki temu spędzam tam max 10 minut i czekać godzinę lub dwie?ja zawsze mam 1 lub 2 numerek bo zapisuję się miesiąc przed badaniem dzisiaj nie było źle w nocy nawet pospałam trochę![]() sashka trzeba było pisać że nie wiesz jak się wielocytuje to byś wiedziała już wcześniej chociaż niektóre już zaczynają 9 miesiąc więc mogągosiaczek fajnie że odziedziczysz po siostrze masz kasę w kieszeni magdusia współczuję koniecznie do lekarza leć albo chociaż do apteki po te cuda co pisze Sashka |
|
|
|
#3368 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Magducha moj maluszek na szczescie nie urzadza sobie z mojego pecherza trampolinki Oczy juz mi sie kleja ok 21-22, a tak siedzialam nieraz do 1 w nocy i nic alboe w nocy czytalam ksiazki, wole jednak spac w nocy![]() Bylam wczoraj w przychodni pobrac na badaniach(mocz i krew) jak weszlam to sie przerazilam tyle ludzi, ze szok. Na szczescie do pobrania nie bylo duzo i szybko z tamtad czmychnelam. Mam nadzieje, ze nic nie zdazylam zlapac |
|
|
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
Esti u nas w przychodni trzeba wlasnie isc i zajac kolejke
na szczescie jak ja bylam w czoraj to nie bylo duzo ludzi. Jakies wieksze badania to robie w prywatnej klinice(karta z pracy) i tam nie trzeba czekac, od razu jest wszytsko zalatwione. Na mniejsze chodze do przychodni bo nie chce mi sie jechac bydgoszczy(ok 20km ode mnie) i grosze to moge zaplacic, a tak wykorzystuje karte z pracy Ale jak mam isc do siebie do przychodni to katorga...ludzi jakby cale miasto sie tam zeszlo.
|
|
|
|
#3370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jakoś udało mi się ja już trochę wychować i w nocy daje spokój z harcami, tak że wstaje góra 2 razy na siusiu, no ale dziś to zupełnie co innego, może się biedulce mój ból trochę udzielił, a i muszę przyznać, że i trochę wściekła byłam, że zawsze się jakieś choróbsko przypałęta...No ale i tak zazdroszczę tych przespanych nocek i życzę, żeby jak najdłużej tak było Cytat:
Przeciez to mozna jeszcze gorzej się doprawić. Sama wole teraz nie ruszac się z domu, bo z uchem to nigdy nie wiadomo, nie chce jeszcze gorzej go urządzić...U nas z badaniami jest tak - przychodzisz, od razu się jakby "rejestrujesz", czekasz góra 5 min, pobierają krew i nara, można zwijać manatki do domu Jak dotąd byłam w dwóch laboratoriach i w obu było tak samo, z ta różnica, że w jednym obsługa jak z horroru, sprzęt zresztą nie lepszy - przez tydzień mnie reka bolała, nie wspomnę ile mi siniak schodził, a do tego, żeby było wiecej atrakcji zgubili moje wyniki , a w drugim jak w bajce, nawet muzyczka uspakajająca gra w tle, pani milutka, stoi i trzęsie się nad pacjentem, nawet kropelki krwi dodatkowo nie uroniłam, tak powinno być wszędzieMetodęna smyranko trzeba wypróbować, chociaż nie wiem czy TŻ na to pójdzie, może się zlituje nade mną z okazji choroby
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-02-05 o 09:31 |
||
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie
![]() U mnie ledwo po 8, a ja oczywiscie na nogach Zazdroszcze tym mamusiom, ktore moga normalnie spac Mi w brzuszku to chyba mala lobuziara rosnie, bo to co ona wyczynia przez cala noc to dla mnie szok Juz nie moge sie doczekac kiedy ja wysciskam Trzeba byc twardym ![]() A Sashka dobrze zauwazyla...kolejna mamusia marcowo-kwietniowa sie rozpakowywuje Nie moge uwierzyc, ze my jestesmy nastepne! Przeciez dopiero niedawno zakladalysmy ten watek i martwilysmy sie, ze nic nie widac na USG
|
#3372 |
|
Zadomowienie
|
Magducha ja z checia bym pochodzila do takiej przychodni gdzie muzyczka leci w tle, bo jak widze igle to prawie
szyja mi sie robi mokra jak mialam zabiegi i szlam do szpitala to nie marwilam sie, ze beda mnie kroic(bo i tak nie bede tego widziec) tylko tym, ze bede miala wkluwany wenflon Niezla jestem, wiem![]() Boszenka tez podczytalam marcowki i zaraz uzmyslowilam sobie, ze my tez coraz blizej. Mi zostalo juz tylko 89 dni albo jeszcze tyle wczoraj mialam taki dzien, ze juz chcialabym urodzic, a dzis niech synus sobie jeszcze posiedzi w cieplutkim![]() Nasz Jasio bedzie chyba dobrze wychowanym chlopcem, bo jak sie kaldziemy spac to sie kreci ale tak spokojnie, tak jakby mowil na dobranoc i ziuziu(oby tak bylo jak sie urodzi) w dzien za to lubi sobie pobaraszkowac, ale w dzien to niech sobie nawet skacze
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja dziś znowu ledwo żywa, wczoraj przez cały wieczór i pół nocy głowa mnie strasznie bolała...paracetamolu oczywiście nie mam więc leżałam z ręcznikiem na głowie. Spać też z nim próbowałam ale nie bardzo. Rano trochę odespałam ale ledwo patrzę na oczy...Malwa, ja mam nadzieję że noszę bardzo spokojne dziecko które będzie potem grzeczne jak aniołek Ekhmmm...pomarzyć zawsze można A brzuszek śliczny Esti, przy cesarce golą brzuch? W którym miejscu? Ja na brzuchu nie mam włosów, dziękuję bardzo żeby mnie ogolili a potem mi wyrosną ![]() Pakusia, a czym się smarujesz na rozstępy? Masujesz codziennie? Niedobrze, skoro skóra już nie wytrzymuje to może być coraz gorzej ![]() Malutka, jeśli chodzi o wózki z Chicco to u nas ich zatrzęsienie. Dla mnie wykluczają je te malutkie piankowe kółeczka, nimi to chyba wypadałoby jeździć po stole...Zależy jakie u Was drogi. Wizualnie jest sporo fajnych ale jakoś nie brałam ich w ogóle pod uwagę. Ten Jet Baby na obrazku mi się podoba ale na żywo nie widziałam, koła już lepsze bo tylne pompowane ale wolałabym i te przednie nieco większe i też nie piankowe. Zachwalanie że lekki to przesada, 14 kg to spora waga wózka, mój upatrzony X-lander ma ok 14,5 i należy do ciężkich... Poiglot, Twój TŻ ma nieco dziwne podejście jak na faceta...Skoro teraz w ciąży już nie jesteś dla niego obiektem seksualnym to czy jako matka będziesz? I on niby wytrzyma bez seksu kolejnych ileś tam miesięcy? Przecież po urodzeniu dziecka też jakiś czas będziesz dochodzić do siebie. Powinien właśnie teraz korzystać ile się da...Dla mnie to nieco dziwne ale nie znam człowieka, może nie ma dużych potrzeb i jest w stanie czekać. Moja koleżanka przez całą ciążę uprawiała seks raptem parę razy a potem też niewiele więcej i mąż się przyzwyczaił, widać można... |
|
|
|
#3374 |
|
Wtajemniczenie
|
superzabula to nieciekawie że musisz stać i czekać no i że ta druga przychodnia gdzie jest ok tak daleko
![]() magdusia więc u Ciebie też nie jest źle a smyranko działa boszenka ja też zawsze wstaje około 8.00 budzą mnie dwie córcie Julka i buszująca Nikolajak tej marcówce sączą się wody to nie będą jej długo trzymać ale mi się chce spać ale czekam bo idę do fryzjera....później z Julką się położę![]() -------------- gosik golą brzuch ale nie cały tylko miejsce gdzie tną i gdzie ma być opatrunek. Mamy tam taki meszek włosków i chodzi o to że jak plastry przykleją to żeby nie rwać tych włosków Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-02-05 o 09:58 |
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3376 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.allegro.pl/item538346562_...k.html#gallery Cytat:
Cytat:
no wlasnie na zywo obydwa sa fajne i badz tu czlowieku madry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w koncu na cos sie zdecyduje ![]() Cytat:
ze juz mamy luty a on do mnie no i co z tego, jeszcze troche czasu jest
|
|||||||||
|
|
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jaki rozmiar poscieli kupic do lozeczka? Juz chyba kiedys ktoras pisala, ale nie pamietam, a wlasnie przegladam na allegro i sie zastanawiam. 120x90 czy 135x100???
|
|
|
|
#3378 |
|
Zadomowienie
|
Dobra juz znalazlam do naszego lozeczka 135x100
|
|
|
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
My mamy 120 x 90, ponieważ takie pasuje do naszego łóżeczka, większa pościel byłaby już za wielka...
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-02-05 o 10:58 |
|
|
|
#3380 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny marcówka ZANKA jednak urodziła
tak myślałam że nie będą jej porodu wstrzymywać
|
|
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
O jednak urodzila, ale juz ma fajnie
dzidzie przy sobie
|
|
|
|
#3382 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witajcie musze sie pochwalic dzis pierwszy raz moj TZ poczol nasza dzidzie![]() ![]() ![]() Milego dzionka
|
||
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam Feretti 130/100 ![]() a co do laktatora to Tż mowi ze lepszy jest elektryczny Medela Laseczki jestem w szoku ze Zanka juz urodzila dawno nie czytalam marcowek
|
|
|
|
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
On twierdzi, ze nie moze bo by synowi pozniej w oczy nie spojrzal, ze go tam po glowie szturchal a do tego, ze za dlugo sie staralismy zeby mialo sie teraz cos stac. To wcale nie znaczy, ze mnie nie kocha albo go nie pociagam, poprostu kazdy ma inne podejscie. Juz ostatnio sie smailismy, ze po porodzie jak sie wykuruje i zaczniemy sie normalnie kochac to ino bedzie gwizdac Wiec spokojnie sobie porozmawiajcie i sie nie denerwuj |
|
|
|
#3385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba mam tendencje najlepsze ze moja mama po 5 dzieciach nie ma ani jednego rozstepiku!!!! a ja juz 2 zaliczylam.... az nie chce wiedziec co bedzie za 2-3 miesiace ![]() ![]() Cytat:
a my juz niedlugo.... rozno dzisiaj mam studniowke jeszcze 100 dni i zobacze mojego syneczka ![]() ![]() ![]()
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki mam dzis ciezki dzien jutro cos skrobne naprawde waszystko mnie wkurza a zwlaszcza pseudokolezanki
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego bys nie stosowala??? nie wiem czy ma te pochodne czy nie ale to jest bardzo znany (tu na wyspach) srodek dla kobiet ciezarnych
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
![]() jak tak poczytalam co zescie napisaly to az mi smutno sie zrobilo.. Tz ma takie podejscie i ja juz nic z tym nie zrobie nawet kiedys jak ogladalismy jakis film i malzenstwo uprawialo sex a ona byla w ciazy to on powiedzial ze by tak nie mogl.. nio i nie moze Jak kochalismy sie czesto teraz to poprosto katastrofa.. moze ostatni raz byl z poltora miesiaca temu? dwa ?i to tez niedokonca ![]() Smutno mi bo przez to ciagle chce mi sie plakac to dziwne uczucie sie tak starac i rozmawiac a i tak to zadnej zmiany nie przynosi.. Przez to czuje sie brzydka i wogole ..ah szkoda gadac przepraszam ze sie tak wam zale ale juz nie moge;( i znowu sie rozbeczalam..:P a aporpo tzta.. mialyscie racje wrocil.. nie poszedl na imprezkea mecz obejrzal sobie w domku na kompie ![]() apropo bio oilu mozna go stosowac poniewaz na opakowaniu pisze ze jest on przeznaczony rowniez dla kobiet ciezarnych
|
#3390 |
|
Raczkowanie
|
cześć brzucholki
pakusia, gratulacje studniówki Szkoda trochę, że ja nie mam terminu na początku maja, już widzę jak Wy będziecie się już rozpakowywać, a ja będę się coraz bardziej tym wszystkim stresować. Lepiej być na początku i mieć z głowy ![]() O rany! Zanka już rozpakowana ! Ale mają tempo, no ale aż tak szybko to bym nie chciała ![]() esti, to już zdecydowane, że Nikola? ![]() A ja wczoraj po pracy umówiłam się do kosmetyczki, stwierdziłam, że nie wydaję na ciuchy, więc te pieniądzę wydam na inne przyjemności . Dwie godzinki klepanka, masowanka i innych i wyszłam odprężona jak młody bóg. Było super! A jak tam leżałam, to malutka cały czas brykała w brzuszku. Chyba to jednak dziewczynka ![]() Jutro rano idę się kłuć, glukoza, morfologia i mocz. Ciekawe jak wyjdą. Juz i tak zażywam żelazo, urosept i furagin i ciągle nie możemy tego moczu poprawić. Zobaczymy. A przy następnych badaniach mam mieć te test z glukozą bleee
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

uwielbiam to 
ale mi się chce

chociaż niektóre już zaczynają 9 miesiąc więc mogą

szyja mi sie robi mokra
Niezla jestem, wiem

wklejam zdjecia brzuszka