|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
|
|
|
#3392 |
|
Raczkowanie
|
no, a te ostatnie tygodnie i dni, to pewno się będą strasznie dłuuuuużyć
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Pakusia i Poiglot, wiem że ten środek jest bardzo popularny na Wyspach a sama go nie widziałam, wyczytałam tylko w necie że zawiera pochodne witaminy A. Skoro pisze na nim że można go stosować w ciąży na pewno tak jest ale o witaminie A zawsze słyszałam że jest zabroniona w ciąży więc sama bym się bała.
|
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
A to tak na początek 24 tygodnia
|
|
#3395 |
|
Raczkowanie
|
witam
chciałam wam powiedzieć ze wczoraj napisała do mnie kuzynka która jest w 35 tyg ciąży i lekarz jej cały czas mówił ze będzie dziewczynka a wczoraj poszła do innego gina i ten jej powiedział ze będzie chłopak na 100 % normalnie ona jest w szoku esti- to fajnie ze nasze coreczki beda sie tak samo nazywac
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro pisze ze jest rpzeznaczony dla kobietw ciazy.. zapewne duzo kobietw ciazy go stosuje gdyby cos bylo nie tak wycofali by go z produkcji.. ![]() sliczny brzuszek ladna figurka ![]()
|
|
#3397 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze nasze wczorajsze zakupki
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-02-05 o 13:46 |
|
|
|
#3398 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski
Nastepna noc nie przespana, ale to zasluga mojego bobasa Myslalam, ze mi wyskoczy z brzuszka tak szalal.Cytat:
A co do tej mamuski Zanki... to ona byla jakos w 37 tygodniu ciazy wiec jeszcze nie jest tak zle. Cytat:
Moj dzidzius to szalal cala noc dzisiaj. Bylam w szoku. Non stop sie wiercil, wierzgal, kopal. A teraz odsypia swoje harce ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moj gin tez nie moze mi tego moczu poprawic. Teraz dostalam antybiotyk i furagin. Mam nadzueje, ze pomoze. Kurcze... nie chcialabym isc do porodu z bakteriami w moczu.
ur. 30.04.2009 68kg................jest 52kg Edytowane przez sashka20 Czas edycji: 2009-02-05 o 13:34 |
|||||
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
co do rozpakowania
ja jestem 5 na liscie ![]() pierwsza jest gabriela bo 23 marzec potem katrin i kathi 30 kwiecien didi -1 maj i ja.. 3:P chociaz mam przeczucia ze urodze wczesniej nie wiem czemu :P musze zaraz isc do sklepu mam ochote na zupke kalafiorowa strasznie
|
#3401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3402 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#3403 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj miałam, pychotka
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Magduchaha, śliczny brzuś
DIDI, o mamo faktycznie można doznać szoku... pewnie już mieli wszystko przyszykowane dla córci ![]() Poiglot, i słusznie, ja jestem straszna panikara
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W co ja bym biedulka ubierała
|
|
|
#3406 | |
|
Rozeznanie
|
Sliczny i zgrabniutki brzusio
Cytat:
Ale powiem cos jeszcze lepszego.... Moja kuzynka jak byla w ciazy ( bylo to 9 lat temu) to jej lekarz tez caly czas mowil "bedzie dziewczynka". Przy kazdym ug to potwierdzal. Ona cala wyprawke, pokoik przygotowala jak dla dziewczynki wiadomo roz, falbanki, kokardki . No i przyszlo do porodu... I co sie okazalo przy porodzie???? Chlopczyk Moja kuzynka byla w szoku, jej maz tez. Cale szczescie ze rodzila SN, bo jakby zrobili jej cesarke to by mogla pomyslec, ze jej dziecko podmienili. I jak tu wierzyc lekarzom???? Powiem szczerze, ze jak sie okaze na 100% ze bede miala synka to i tak bede wyprawke przygotowywac w neutralnych kolorach. Nie ma co ![]() Boze.... jakie slodziachne
ur. 30.04.2009 68kg................jest 52kg Edytowane przez sashka20 Czas edycji: 2009-02-05 o 13:49 |
|
|
|
|
#3407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No a przed porodem, to często każa robić posiew z moczu i jak coś jest nie tak, to też serwują antybiotyk
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie zajrzalam na mamusie marcowo kwietniowe..
spieszy sie im cosoby tylko nam sie tak niespieszylo cholernie sie boje ze urodze wczesniej jakos na poczatku kwietnia.. nie chce;( wogole wczoraj tak sobie pomyslalam i powiedzialam tztowi ze jak zaczne rodzic to chyba sie rozplacze i powiem ze ''nie bede rodzic i koniec'' hehe jeszcze bedzie tak ze bedzie mnie sila zaciagal na porodowke.. a ja reszta sil bede probowala uciekac hehe takie cyry..
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale takie sytuacje zdarzają się i dziś, czasami czytam. Gdyby nie to że mojego Juniora potwierdziło dwóch lekarzy mogłabym mieć nadzieję że jest dziewczynką Zresztą u mnie nie byłoby problemu, nie gustuję ani w niebieskościach ani w różowościach, generalnie bardziej podobają mi się ciuszki unisex i czy chłopiec czy dziewczynka chodziłoby w tym samym...
|
|
|
|
|
#3410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej nadmiar owszem dlatego m.in. nie jemy watrobki poniewaz zawiera bardzo duzo wit A A jest potrzebna w ciazy, tak jak inne, jednak jej nadmiar bardzo szkodzi tak czytalam mysle ze jesli ten produkt jest dostepny w sklepach i aptekach i pisze na nim ze kobiety w ciazy maga go stosowac, ba przewaznie same ciezarne go stosuja to nie jest zly chociaz mi jak narazie nic nie pomaga ![]() slicznie ![]() Cytat:
![]() ![]() no mam nadzieje ze moj Kubus nie okaze sie Kubusia ![]() sliczne
|
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
O kurde, ale mam teraz stresa z ta płcią dzidziulka... W sumie poza sukieneczką i różowymi skarpetkami nie mam jeszcze nic typowo dziewczęcego, ale może dzis przyjdą rzeczy zamówione z allegro - może nie różowe, ale typowo dla dziewczynki. Bym sie nieźle wkurzyła jakby lekarz sie pomylił
Całe szczeście pokój robimy zielono-żółty, pościel raczej tez w kolorach kremowych - to tak z myśla o przyszłości, czyli o drugiej dzidzi, co by nie trzeba było wszystkie od nowa kupowac
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czytałam też żeby unikać kosmetyków z witaminą A więc pojęcia nie mam jak to w końcu jest. Zresztą, jeśli nawet to chyba mają tu na myśli początkowy okres ciąży, na tym etapie na którym jesteśmy chyba nie ma to większego znaczenia.
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuski
Od wczoraj nie mialam netu do teraz, myslalam ze mnie odcieto od swiata i juz tak marudzilam tż-towi ze wkoncu zajrzal. Co sie okazalo, sama sobie odlaczylam musialam kopnac i kabel sie wypiol Ale zaleglosci teraz mam przez to wrrr..ale przynajmniej nadrobilam troszke pracy licencjackiej![]() poiglot tenTwoj tż ma szczescie ze nie poszedl na impre, bo juz by mial od nas lanie. Tymi zblizeniami sie nie przejmuj, ja tez teraz tak mam ze prawie wogole a jak sie staralismy o dzidzie bo bylo codziennie i to taaak ze o jej Moj tez teraz ma jakies inne podejscie, wydaje mi sie ze boi sie ze moze krzywde wyrzadzic...nie wiem w kazdym razie z jego inicjatywy nie ma teraz nic jak ja go porusze to wtedy, ale sam jakos taki sie zrobil dziwny teraz mam kuracje antybiotykowa wiec odpada, wczesniej znow smarowanko jakims kremem, wiec tez...ale powiem Ci ze ja jakos ostatnio nie mam ochoty tez moze przez te infekcje...taaa wylecze infekcje to bedzie pare tygodni przed porodem i wtedy juz nie bede mogla wrrr![]() Goo powodzenia u lekarza, zdaj relacje jak wrocisz ![]() sashka gina nie boli kosc cipna to bylo dobre hihihi gosiaczekdm witaj jeszcze nie wiem gdzie bede rodzic Do gina chodze na Kołłątaja w s-cu nazywa sie Dariusz Dudkiewicz. Ale on pracuje w klinice w tychach i nie wiem czybym zdazyla tam dojechac gdybym sie tam zdecydowala rodzic. Myslalam o Łubinowej w Katowicach, ale musze tam pojechac i sie popytac, slyszalam ze kobietki byly zadowolone. Na razie zapisalam sie do szkoly rodzenia do 2 w s-cu, moze wkoncu ostatecznie tam urodze... Moja mama mnie tam urodzila, wiec moze i ja tam urodze tez a Ty...??? gdzie chodzisz do gina i czy juz wybralas miejsce rodzenia??magducha zycze duzo zdroweczka, kuruj sie kochana a sukieniusia przesliczna :![]() esti ja znalazlam u siebie na osiedlu prywatne laboratorium i ceny sa takie same jak w przychodni a nic nie czekam czasem jest jedna osoba....bo w przychodni to masakraaaaaaa tyle ludzi... Rozaliontka Twoj tż musial sie bardzo ucieszyc, ja tez czekam az moja dzidzia zacznie tak skakac zeby moj tż ja poczul ![]() Didi wlasnie czy czesciej myla sie ze ma byc dziewczynka a jest chlopiec, niz ma byc chlopiec a jest dziewczynka?? ![]() pakusia wit A w nadmiarze moze u dzidzi doprowadzic do wad rozwojowych.
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
aaha poiglot ja lubie beyonce i sliczna ta piosenka...a slyszalas ta?: http://www.youtube.com/watch?v=CyOMSplzcJE
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
agusia to mnie pocieszylas
![]() tyle ze ja jak mojego rusze to tez jakos zadko.. albo zaraz mowi'' kochanie przeciez nie mozemy'' no to go i ja nie ruszam.. szkoda mi go troche sie robi ale co tam teraz wie jak ja sie czujeJemu libido tez spadlo mi tez .. ostatnio mnie zaskoczyl chcial sie kochac. tyle ze teraz to i ja mam jakas blokade.. i nie moglam.. ..przez niego i ja chyba zaczynam bac sie przytulanek ze wzgledu na dzidzie.. ja juz ze sklepu wrocilam.. przytachala troche zakupow.. mieso sie odmrozi i ide robic zupke
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
slyszalam agusiu
a ta slyszalas??http://www.youtube.com/watch?v=kNjh8A1Y4Ac kurde piekna w tlumaczeniu.. (wklejam tez link do tlumaczenia i tekstu piosenki) http://www.tekstowo.pl/piosenka,beyo...ere_a_boy.html
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-05 o 14:43 |
|
|
|
#3417 |
|
Raczkowanie
|
Nie mogę za Wami nadązyć....
Chyba ja jestem ostatnia, bo mam termin na 15 czerwca. Super, jak mnie uraczycie opiwiesciami z porodu, to uciekne, gdzi epieprz rośnie i nie dam mu się urodzić. Powoli w nic sie nie mieszczę. Poszlam dzis na ciuchy i zakupiłam kurtkę i trzy sweterki.
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
magduhahahah ale sliczny brzusio
![]() ja sobie dzisiaj leze i odpoczywam dobrze ze mama mnie w obiadku wyreczy |
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
poiglot oczywiscie ze slyszalam.. tez piekna jest
ale ja musialabym znalezc tlumaczenie bo nie rozumiem jedynie z teledysku cos tam kumam ....jesli chodzi o tych naszych tż to wydaje mi sie ze oni sie boja ze jak nas dotkna to sie rozpakujemy ja mam dzis grochowa dobrze ze tż juz w pracy ![]() pimach nie martw sie nie bedziemy czytac ale nie tak powaznie to masakra, one juz beda po a my pochwal sie ciuszkami
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
pimach super za zakupki sie udały
ja narazie nic nie kupuje dla siebie po porodzie sie zacznie kupowanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

! Ale mają tempo, no ale aż tak szybko to bym nie chciała 

chociaż niektóre już zaczynają 9 miesiąc więc mogą.

Całe szczeście pokój robimy zielono-żółty, pościel raczej tez w kolorach kremowych - to tak z myśla o przyszłości, czyli o drugiej dzidzi, co by nie trzeba było wszystkie od nowa kupowac