Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 5 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: Czy mogło dojść do zappłodnienia
odpowiedz 1 50,00%
rada 1 50,00%
pomoc 0 0%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 2. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-28, 18:36   #241
hammie
Zakorzenienie

Dot.: czy moge byc w ciazy mimo ze test byl negatywny?

ten test byl zwyczajnie niewairygodny, bo po 5 dniach to ty sobie duzo mozesz 14 dni.
hammie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 19:25   #242
marta1382
Przyczajenie

Dodam tylko jak było u mnie:
1 ciąża - test pozytywny za trzecim razem, tj. ok. 3 tyg od spodziewanej miesiączki.
Teraz właśnie jest w drugiej ciąży. 3 testy negatywne (wykonane już po oczekiwanej i nie przychodzącej @). Nauczona poprzednimi błędnymi wynikami poszłam do gin, która stwierdziła że macica powiększona ale ciąży nie ma bo brak pęcherzyków. Miesiąc spóźnienia @ zrobiłam 4 test - POZYTYWNY.
marta1382 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 21:18   #243
hammie
Zakorzenienie

jeeej, widac ze te testy niezle zawodza
Stary 2009-01-29, 00:28   #244
wiktym80
Przyczajenie

Witam Drogie Panie.
Jak byłam pierwszy raz w ciązy od razu zrobiony test wyszedł pozytywny (po kilku dniach od planowej @). Przy drugiej ciązy zupełnie inaczej. Test zrobiny po ok 3 dniach (od planowanej @) i po ok 7 , wyszły negatywne, ale moja przyjaciółka miała tak, że dopiero za 4 razem test potwierdził ciążę (ona "czuła" że jest w ciązy od zapłodnienia), tak i ja po ok 2-3 tygodniach zrobiłam sobie trzeci test (każdy był innej firmy) i wyszedł pozytywny. Wcześniej miałam iść do gin (przypuszczałam, że może coś mi jest, że @ sie spóźnia), ale pracowałam i o wolnym mogłam pomarzyć, akurat w tym czasie.
Ginekolog wytłumaczyła mi to tak (to było prawie dwa lata temu i moge cos przekręcić), że przestając karmić piersią pierwsze dziecko, moje dni płodne trochę sie przesuneły o może ok. 2 tygodnie i wtedy zaszłam w ciążę. Kalendarzyk zawiódł, ale i dobrze Ja czekałam na @, a praktycznie było dopiero co po połowie cyklu, dlatego dwa testy ciążowe wyszły negatywne (było za wczesnie by były w stanie wykryć ciążę), a trzeci późniejszy pozytywny.
Ja bym powiedziała, że testy nie zawodzą, ale nie wykrywają tak wczesnej ciąży. Należy przeczytać ulotkę.
wiktym80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 12:05   #245
diabolama
Raczkowanie

Właśnie z testami tak jest, że za wcześnie to nie ma co ich robić :P na Twoim miejscu zwyczajnie poczekałabym na okres i dopiero wtedy, pierwszego dnia, w którym ma się okres pojawić, z rana zrobiłabym test A poza tym przecież nie musisz się stresować - jeśli nawet teraz nie będziesz w ciąży to możecie starać się dalej - przecież to sama przyjemność

Edytowane przez diabolama
Czas edycji: 2009-01-29 o 12:06
diabolama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 22:43   #246
gfidgfdjkgfjnf
Przyczajenie

Brak miesiączki a antybiotyki. Ciąża ???

Witam, mam problem, który nie daje mi spokoju, a mianowicie spóźniająca się miesiączka. Miesiączkę powinnam dostać 25.01, ale nie pojawiła się. W styczniu wyjeżdżałam na kilka dni w góry, więc podejrzewam, że może to być związane ze zmianą klimatu. Sporo też chorowałam na anginę i brałam różne silne antybiotyki. Czy to może być powodem spóźniającej się miesiączki ??? Współżyłam raz ze swoim chłopakiem, jednak było to w trakcie miesiączki i zabezpieczaliśmy się prezerwatywą. Wykonałam nawet dwa testy ciążowe - oba negatywne. Co może być powodem opóźnienia się miesiączki? Czy mimo negatywnych testów mogę być w ciąży ??? Proszę o odpowiedzi, naprawdę
straaaasznie się martwię.
gfidgfdjkgfjnf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 23:20   #247
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Dot.: Brak miesiączki a antybiotyki. Ciąża ???

Prawdopodobieńswo ciąży- praktycznie żadne.
Prawie pewne jest natomiast, że klimat i choroba, a także leki które brałaś, są powodem opóźnienia.
Na razie nie masz co panikować. Jeśli jednak okres się nie pojawi w przeciągu tygodnia- odwiedź lekarza.

Edytowane przez Mmedeah88
Czas edycji: 2009-01-29 o 23:22
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 09:40   #248
troublesome
Raczkowanie

Mnie zawsze się opóźniało przez antybiotyk Nawet teraz kiedy biorę tabletki anty i powinnam mieć w ustalony dzień, opóźnił się. Także nie masz się co bać

troublesome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 11:32   #249
gfidgfdjkgfjnf
Przyczajenie

Dzisiaj dostałam miesiączkę. Ale się cieszę!
Dziękuje za wsparcie!
gfidgfdjkgfjnf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 12:51   #250
Laila 1989
Raczkowanie

O Boze! Jak ja sie teraz wystraszylam jak przeczytalam te wypowiedzi!!! JA zrobilam 2 testy.Pierwszy w dzien spodziewanej @ a drugi 7 dni po terminie @ i oba wyszly negatywne. @ spoznia sie dzisiaj 8 dzien,ale bralam Escapelle i oby to przez to;((((( Jestem przerazona teraz;(((((
Laila 1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 13:12   #251
katarzynka1234
Przyczajenie

Brak miesiączki - do tej pory regularnej-możliwa ciąża?Proszę o szybką odp.

Witam! Zwykle mam regularną miesiączkę...miesiączkuję od 9 lat i przez ten okres czasu spóźniła mi się zaledwie 4 razy i to o 2 dni...
19 dni temu kochałam się z moim facetem, ale zabezpieczenie było (3 dni po poprzedniej miesiączce).Prezerwatywa - i na dodatek stosunek nie był dokończony we mnie. Ręce również były czyste - zawsze dbamy o to, by nic nie przenieść. No i cholera, stresujemy się(tzn, on bardziej niż ja - wiec nie spóźnia mi się z nerwów), bo okres powinien mi wypaść 1-2luty, a tu nic i nic na przyjście miesiączki nie wskazuje... A mam zwykle regularny co do godziny nawet...
Czy to może być ciąża? Przecież logicznie rzecz biorąc - zabezpieczenie było - sprawdzaliśmy nawet czy gumka nie uszkodzona i na dodatek nie skończył w środku... No to co jest grane?
katarzynka1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 13:34   #252
asiullka103
Raczkowanie

Dot.: Brak miesiączki - do tej pory regularnej-możliwa ciąża?Proszę o szybką odp.

Byliście ostrożni więc ryzyko ciąży jest raczej niewielkie. Dla pewności zrób test, to rozwieje wasze wątpliwości i obawy. Głowa do góry!!
asiullka103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 14:08   #253
leichenwagen160
Raczkowanie

Dot.: Brak miesiączki - do tej pory regularnej-możliwa ciąża?Proszę o szybką odp.

Myśle ze to wynik stersu. Niestety czesto tak jest jak kobieta boi sie ciazy i duzo o tym mysli to okres sie spoznia. Bywa ze takie obawy zamieniaja sie w obsesje i prowadzi to do ciazy urojonej. A co ciekawe.... wtedy ma sie wszystkie oznaki ciazy wlaczni z tym ze rosnie bzuch:O
Takze droga katarzynka1234 nie mysl o tym zapomnij na chwile na 10 dni po stosunku mozna juz wykonywac test sproboj sie zdystansowac to jedyne co mozesz zrobic.
Sprobuj tez zrobic sobie masaz brzucha w okolicach jajnikow, pocwicz intensywnej najlepeij pobiegaj i wez ciepla kapiel. Takie czynniki po pierwsze odstresowuja a po drugie przyspiesaja dostanie okresu Trzymaj sie
leichenwagen160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 17:28   #254
anka1956
Raczkowanie

A może miałaś jakieś stresujące dni, może chorowałaś - myślę że przy takiej ostrożności raczej w ciąży nie jesteś.
anka1956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 17:55   #255
_Emi_
Zakorzenienie

Organizm ludzki to nie zegarek. Może się spoznic czasem.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 20:35   #256
hammie
Zakorzenienie

po escapelle mogł ci sie przesunac, wiec sie nie martw. a ile dni po stosunku byly te testy robione?
Stary 2009-02-05, 08:02   #257
Laila 1989
Raczkowanie

miesiac od stosunku
Stary 2009-02-05, 08:30   #258
hammie
Zakorzenienie

wiec byly wiarygodne. to znaczy ze uprawialas seks przed albo po okresie?
Stary 2009-02-05, 10:02   #259
Laila 1989
Raczkowanie

W trakcie okresu,a dokladniej w drugi dzien a escapelle wzielam w trzeci dzien. Dzisiaj 9 dzien( ja sie strasznie boje,ze to ciaza.Napisz co o tym myslisz. Czy to mozliwe zebym byla w ciazy mimo seksu w okres i wziecia Escapelle,stosunek w dodatku byl przerywany. No i te dwa testy negatywne,ale ja sie naczytalam historii o testach,ze sie myla i sie boje(( Mysle,zeby isc do gina.
Stary 2009-02-05, 10:03   #260
Patikkkk
Raczkowanie

witam
mam taki problem mam 15 lat okres dostalam jakis ponad rok temu chyba tak.
byl on normalny niezbyt regularny ale byl trwal 3-5 dni. Na wakacjach wyjechalm do stanow i przez 2 miesiace nei mialam okresu wrocilam no i mialam tam po paru tygodniach pozniej bylma chora tzn mailam grye zoladkowa akurat wtedy kiedy okres mialm byc no i byl 2 dniowy z malym krawawieniem i tyle pozniej nie bylo i bylma hcora bo antybiotyk bralam ale od tego czasu uplynelo prawie 2 miesiace i nie mam okresu tylko przez 1-2 dni byl brazowy sluz i tyle a teraz to taki zwyjly bialawo-przezroczysty sluz wudzilea sie codziennie taki jak zaniczmym mialm okres. chyba .... co mi jes ??? prosze o pomoc ...
Patikkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 10:04   #261
Laila 1989
Raczkowanie

Dodam,ze mam dlugie cykle 29-31 dni,i czytalam ze wtedy zajscie w ciaze w okres jest jak trafienie 6 w Lotka:/ Ale tyle tych wersji w necie
Stary 2009-02-05, 10:45   #262
flybird
BAN stały

może po prostu podróże, choroba, antybiotyki spowodowały takie problemy z okresem. jeżeli w kolejnym cyklu będzie znów będzie cos nie tak, to poszłabym do ginekologa
flybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 10:59   #263
madejka3
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marta1382 Pokaż wiadomość
Dodam tylko jak było u mnie:
1 ciąża - test pozytywny za trzecim razem, tj. ok. 3 tyg od spodziewanej miesiączki.
Teraz właśnie jest w drugiej ciąży. 3 testy negatywne (wykonane już po oczekiwanej i nie przychodzącej @). Nauczona poprzednimi błędnymi wynikami poszłam do gin, która stwierdziła że macica powiększona ale ciąży nie ma bo brak pęcherzyków. Miesiąc spóźnienia @ zrobiłam 4 test - POZYTYWNY.

chcialabym, zeby u mnie tak bylo
madejka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 11:10   #264
Patikkkk
Raczkowanie

pozckeam do marca a jak nei bedzie nadla to dowiedze lekarza )
Patikkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 14:32   #265
Laila 1989
Raczkowanie

No i zrobilam 3 test,tym razem kupilam innej firmy i tez wyszedl negatywny. A i tak sie boje
Stary 2009-02-05, 14:41   #266
magratka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Laila 1989 Pokaż wiadomość
W trakcie okresu,a dokladniej w drugi dzien a escapelle wzielam w trzeci dzien. Dzisiaj 9 dzien( ja sie strasznie boje,ze to ciaza.Napisz co o tym myslisz. Czy to mozliwe zebym byla w ciazy mimo seksu w okres i wziecia Escapelle,stosunek w dodatku byl przerywany. No i te dwa testy negatywne,ale ja sie naczytalam historii o testach,ze sie myla i sie boje(( Mysle,zeby isc do gina.
Zaczne od poczatku: w czasie okresu można zajść w ciążę, Escapelle wzięte wcześnie ma wysoką skuteczność, stosunek przerywany nie jest metoda antykoncepcji, ale to nieważne, bo wziełaś Escapelle.
Zrobiłaś dwa testy po miesiacu od stosunku i były negatywne. Dzisiaj zrobi łas trzeci test i tez byl negatywny i jezeli testy robilas zgodnie z instrukcją to nie masz się czym martwić. Nic Ci to nie da, a z nerwów możesz nie dostać okresu jeszcze dłużej.
Jezeli jestes tak bardzo spanikowana, jak piszesz i zadne argumenty do Ciebie nie przemawiają to idz do ginekologa, może on Cie uspokoi.
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 15:46   #267
Laila 1989
Raczkowanie

Dziekuje za to słowa. Na pewno pojde do ginekologa. Nie balabym sie,gdybym nie przeczytalam tych wypowiedzi powyżej,ze 3 testy wyszly negatywne a ciaza byla i nawet lekarz jej nie stwierdzil.
Stary 2009-02-05, 15:57   #268
Laila 1989
Raczkowanie

Dziekuje za te słowa.Na pewno pojde do ginekologa. Nie balabym sie tak,gdyby nie bylo takich przypadkow jak ten powyzej,ze 3 testy nie wykazywaly ciazy mimo,ze byla i do tego lekarz jej nie wykryl.To jakis szok dla mnie! Juz wpadam w paranoje;((
Stary 2009-02-05, 16:51   #269
hammie
Zakorzenienie

moge cie uspokoic: nie jestes w ciazy jestem pewna niemalze na 100% seks w okres, przerywany, a do tego escapelle.. nie ma szansy na ciaze
Stary 2009-02-05, 18:04   #270
Laila 1989
Raczkowanie

A mierzylam rano temperature sluzu i bylo 37.3 Przeciez ja sie zabije jak bede w ciązy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości