|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy mogło dojść do zappłodnienia | |||
| odpowiedz |
|
1 | 50,00% |
| rada |
|
1 | 50,00% |
| pomoc |
|
0 | 0% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 2. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy moge byc w ciazy mimo ze test byl negatywny?
ten test byl zwyczajnie niewairygodny, bo po 5 dniach to ty sobie duzo mozesz
14 dni.
|
|
|
|
#242 |
|
Przyczajenie
|
Dodam tylko jak było u mnie:
1 ciąża - test pozytywny za trzecim razem, tj. ok. 3 tyg od spodziewanej miesiączki. Teraz właśnie jest w drugiej ciąży. 3 testy negatywne (wykonane już po oczekiwanej i nie przychodzącej @). Nauczona poprzednimi błędnymi wynikami poszłam do gin, która stwierdziła że macica powiększona ale ciąży nie ma bo brak pęcherzyków. Miesiąc spóźnienia @ zrobiłam 4 test - POZYTYWNY. |
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
jeeej, widac ze te testy niezle zawodza
|
|
|
|
#244 |
|
Przyczajenie
|
Witam Drogie Panie.
Jak byłam pierwszy raz w ciązy od razu zrobiony test wyszedł pozytywny (po kilku dniach od planowej @). Przy drugiej ciązy zupełnie inaczej. Test zrobiny po ok 3 dniach (od planowanej @) i po ok 7 , wyszły negatywne, ale moja przyjaciółka miała tak, że dopiero za 4 razem test potwierdził ciążę (ona "czuła" że jest w ciązy od zapłodnienia), tak i ja po ok 2-3 tygodniach zrobiłam sobie trzeci test (każdy był innej firmy) i wyszedł pozytywny. Wcześniej miałam iść do gin (przypuszczałam, że może coś mi jest, że @ sie spóźnia), ale pracowałam i o wolnym mogłam pomarzyć, akurat w tym czasie. Ginekolog wytłumaczyła mi to tak (to było prawie dwa lata temu i moge cos przekręcić), że przestając karmić piersią pierwsze dziecko, moje dni płodne trochę sie przesuneły o może ok. 2 tygodnie i wtedy zaszłam w ciążę. Kalendarzyk zawiódł, ale i dobrze Ja czekałam na @, a praktycznie było dopiero co po połowie cyklu, dlatego dwa testy ciążowe wyszły negatywne (było za wczesnie by były w stanie wykryć ciążę), a trzeci późniejszy pozytywny.Ja bym powiedziała, że testy nie zawodzą, ale nie wykrywają tak wczesnej ciąży. Należy przeczytać ulotkę. |
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie z testami tak jest, że za wcześnie to nie ma co ich robić :P na Twoim miejscu zwyczajnie poczekałabym na okres i dopiero wtedy, pierwszego dnia, w którym ma się okres pojawić, z rana zrobiłabym test
A poza tym przecież nie musisz się stresować - jeśli nawet teraz nie będziesz w ciąży to możecie starać się dalej - przecież to sama przyjemność
Edytowane przez diabolama Czas edycji: 2009-01-29 o 12:06 |
|
|
|
#246 |
|
Przyczajenie
|
Brak miesiączki a antybiotyki. Ciąża ???
Witam, mam problem, który nie daje mi spokoju, a mianowicie spóźniająca się miesiączka. Miesiączkę powinnam dostać 25.01, ale nie pojawiła się. W styczniu wyjeżdżałam na kilka dni w góry, więc podejrzewam, że może to być związane ze zmianą klimatu. Sporo też chorowałam na anginę i brałam różne silne antybiotyki. Czy to może być powodem spóźniającej się miesiączki ??? Współżyłam raz ze swoim chłopakiem, jednak było to w trakcie miesiączki i zabezpieczaliśmy się prezerwatywą. Wykonałam nawet dwa testy ciążowe - oba negatywne. Co może być powodem opóźnienia się miesiączki? Czy mimo negatywnych testów mogę być w ciąży ??? Proszę o odpowiedzi, naprawdę
straaaasznie się martwię. |
|
|
|
#247 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brak miesiączki a antybiotyki. Ciąża ???
Prawdopodobieńswo ciąży- praktycznie żadne.
Prawie pewne jest natomiast, że klimat i choroba, a także leki które brałaś, są powodem opóźnienia. Na razie nie masz co panikować. Jeśli jednak okres się nie pojawi w przeciągu tygodnia- odwiedź lekarza.
więc daj mi spać o życiu milcz to potwór zły, wysysa szpik Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2009-01-29 o 23:22 |
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Mnie zawsze się opóźniało przez antybiotyk
Nawet teraz kiedy biorę tabletki anty i powinnam mieć w ustalony dzień, opóźnił się. Także nie masz się co bać |
|
|
|
#249 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiaj dostałam miesiączkę. Ale się cieszę!
Dziękuje za wsparcie!
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
O Boze! Jak ja sie teraz wystraszylam jak przeczytalam te wypowiedzi!!!
JA zrobilam 2 testy.Pierwszy w dzien spodziewanej @ a drugi 7 dni po terminie @ i oba wyszly negatywne. @ spoznia sie dzisiaj 8 dzien,ale bralam Escapelle i oby to przez to;((((( Jestem przerazona teraz;(((((
|
|
|
|
#251 |
|
Przyczajenie
|
Brak miesiączki - do tej pory regularnej-możliwa ciąża?Proszę o szybką odp.
Witam! Zwykle mam regularną miesiączkę...miesiączkuję od 9 lat i przez ten okres czasu spóźniła mi się zaledwie 4 razy i to o 2 dni...
19 dni temu kochałam się z moim facetem, ale zabezpieczenie było (3 dni po poprzedniej miesiączce).Prezerwatywa - i na dodatek stosunek nie był dokończony we mnie. Ręce również były czyste - zawsze dbamy o to, by nic nie przenieść. No i cholera, stresujemy się(tzn, on bardziej niż ja - wiec nie spóźnia mi się z nerwów), bo okres powinien mi wypaść 1-2luty, a tu nic i nic na przyjście miesiączki nie wskazuje... A mam zwykle regularny co do godziny nawet... Czy to może być ciąża? Przecież logicznie rzecz biorąc - zabezpieczenie było - sprawdzaliśmy nawet czy gumka nie uszkodzona i na dodatek nie skończył w środku... No to co jest grane? |
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brak miesiączki - do tej pory regularnej-możliwa ciąża?Proszę o szybką odp.
Byliście ostrożni więc ryzyko ciąży jest raczej niewielkie. Dla pewności zrób test, to rozwieje wasze wątpliwości i obawy. Głowa do góry!!
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brak miesiączki - do tej pory regularnej-możliwa ciąża?Proszę o szybką odp.
Myśle ze to wynik stersu. Niestety czesto tak jest jak kobieta boi sie ciazy i duzo o tym mysli to okres sie spoznia. Bywa ze takie obawy zamieniaja sie w obsesje i prowadzi to do ciazy urojonej. A co ciekawe.... wtedy ma sie wszystkie oznaki ciazy wlaczni z tym ze rosnie bzuch:O
Takze droga katarzynka1234 nie mysl o tym zapomnij na chwile na 10 dni po stosunku mozna juz wykonywac test sproboj sie zdystansowac to jedyne co mozesz zrobic.Sprobuj tez zrobic sobie masaz brzucha w okolicach jajnikow, pocwicz intensywnej najlepeij pobiegaj i wez ciepla kapiel. Takie czynniki po pierwsze odstresowuja a po drugie przyspiesaja dostanie okresu Trzymaj sie
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
A może miałaś jakieś stresujące dni, może chorowałaś - myślę że przy takiej ostrożności raczej w ciąży nie jesteś.
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Organizm ludzki to nie zegarek. Może się spoznic czasem.
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
po escapelle mogł ci sie przesunac, wiec sie nie martw. a ile dni po stosunku byly te testy robione?
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
miesiac od stosunku
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
wiec byly wiarygodne. to znaczy ze uprawialas seks przed albo po okresie?
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
W trakcie okresu,a dokladniej w drugi dzien a escapelle wzielam w trzeci dzien. Dzisiaj 9 dzien
( ja sie strasznie boje,ze to ciaza.Napisz co o tym myslisz. Czy to mozliwe zebym byla w ciazy mimo seksu w okres i wziecia Escapelle,stosunek w dodatku byl przerywany. No i te dwa testy negatywne,ale ja sie naczytalam historii o testach,ze sie myla i sie boje (( Mysle,zeby isc do gina.
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
witam
mam taki problem mam 15 lat okres dostalam jakis ponad rok temu chyba tak. byl on normalny niezbyt regularny ale byl trwal 3-5 dni. Na wakacjach wyjechalm do stanow i przez 2 miesiace nei mialam okresu wrocilam no i mialam tam po paru tygodniach pozniej bylma chora tzn mailam grye zoladkowa akurat wtedy kiedy okres mialm byc no i byl 2 dniowy z malym krawawieniem i tyle pozniej nie bylo i bylma hcora bo antybiotyk bralam ale od tego czasu uplynelo prawie 2 miesiace i nie mam okresu tylko przez 1-2 dni byl brazowy sluz i tyle a teraz to taki zwyjly bialawo-przezroczysty sluz wudzilea sie codziennie taki jak zaniczmym mialm okres. chyba .... co mi jes ??? prosze o pomoc ... |
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Dodam,ze mam dlugie cykle 29-31 dni,i czytalam ze wtedy zajscie w ciaze w okres jest jak trafienie 6 w Lotka:/ Ale tyle tych wersji w necie
|
|
|
|
#262 |
|
BAN stały
|
może po prostu podróże, choroba, antybiotyki spowodowały takie problemy z okresem. jeżeli w kolejnym cyklu będzie znów będzie cos nie tak, to poszłabym do ginekologa
|
|
|
|
#263 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
chcialabym, zeby u mnie tak bylo
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
pozckeam do marca a jak nei bedzie nadla to dowiedze lekarza
)
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
No i zrobilam 3 test,tym razem kupilam innej firmy i tez wyszedl negatywny. A i tak sie boje
|
|
|
|
#266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobiłaś dwa testy po miesiacu od stosunku i były negatywne. Dzisiaj zrobi łas trzeci test i tez byl negatywny i jezeli testy robilas zgodnie z instrukcją to nie masz się czym martwić. Nic Ci to nie da, a z nerwów możesz nie dostać okresu jeszcze dłużej. Jezeli jestes tak bardzo spanikowana, jak piszesz i zadne argumenty do Ciebie nie przemawiają to idz do ginekologa, może on Cie uspokoi. |
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za to słowa. Na pewno pojde do ginekologa. Nie balabym sie,gdybym nie przeczytalam tych wypowiedzi powyżej,ze 3 testy wyszly negatywne a ciaza byla i nawet lekarz jej nie stwierdzil.
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za te słowa.Na pewno pojde do ginekologa. Nie balabym sie tak,gdyby nie bylo takich przypadkow jak ten powyzej,ze 3 testy nie wykazywaly ciazy mimo,ze byla i do tego lekarz jej nie wykryl.To jakis szok dla mnie! Juz wpadam w paranoje;((
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
moge cie uspokoic: nie jestes w ciazy
jestem pewna niemalze na 100% seks w okres, przerywany, a do tego escapelle.. nie ma szansy na ciaze
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
A mierzylam rano temperature sluzu i bylo 37.3 Przeciez ja sie zabije jak bede w ciązy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

14 dni.

A poza tym przecież nie musisz się stresować - jeśli nawet teraz nie będziesz w ciąży to możecie starać się dalej - przecież to sama przyjemność

JA zrobilam 2 testy.Pierwszy w dzien spodziewanej @ a drugi 7 dni po terminie @ i oba wyszly negatywne. @ spoznia sie dzisiaj 8 dzien,ale bralam Escapelle i oby to przez to;((((( Jestem przerazona teraz;(((((

( ja sie strasznie boje,ze to ciaza.Napisz co o tym myslisz. Czy to mozliwe zebym byla w ciazy mimo seksu w okres i wziecia Escapelle,stosunek w dodatku byl przerywany. No i te dwa testy negatywne,ale ja sie naczytalam historii o testach,ze sie myla i sie boje