|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
E tam od razu wścibska , a swoją drogą to ty wstawilaś dwa naraz jedno przed i jedno po, bylo Ci latwiej ![]() ![]() Cytat:
Extra jak facet zauważyl to na pewno Ci dużo ubylo ![]() Na razie nic mi nie ubylo w biuście, a Madziareli wcale , tak pisala Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2009-02-08 o 18:10 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#4562 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Stepper
|
|
|
|
#4563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O za chwile Dr.house spadam ćwiczyć na razie
Edytowane przez magda270 Czas edycji: 2009-02-05 o 20:36 |
|
|
|
|
#4564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mozesz mi Madziarelko jakies ćwiczonka na tą część ciała zaproponować? Będe wdzięczna, bo w sumie teraz jest ok, ale im szybciej zaczne ćwiczyć tym dłużej bede sie miała czym chwalić
|
|
#4565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z natury mam mały biust{ B} miałam duże B ,teraz mam małe B czyli,za wiele się nie zmieniło ![]() micra jasne że mogę..napiszę jak poćwiczę teraz na stepper tez spadam..potem cos nadziergam
Edytowane przez Madziarella Czas edycji: 2009-02-05 o 20:44 |
|
|
|
|
#4566 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4567 |
|
Zadomowienie
|
micra proszę ćwiczenia przykładoweĆwiczenie nr 1
Leżąc na podłodze z ugiętymi kolanami trzymamy w dłoniach butelki napełnione wodą (ilość wody uzależniona od wytrzymałości rąk, od 1 do 3 kg). Wdychając powietrze, lekko ugięte w łokciach ręce unosimy nad głową do momentu zbliżenia się dłoni, następnie wydychając powietrze opuszczamy je do podłogi. Ćwiczenie powtarzamy od 6 do 15 razy. Ćwiczenie nr 2 W pozycji klęku podpartego (ze skrzyżowanymi stopami) opuszczamy klatkę piersiową ku podłodze, wytrzymując w tej pozycji ok. 3 sek. Ćwiczenie powtarzamy od 6 do 15 razy. Ćwiczenie nr 3 Siedząc na podłodze z wyprostowanymi nogami i skakanką pod stopami, podciągamy ją do momentu, aż łokcie ugną się pod kątem prostym. W tej pozycji wytrzymujemy ok. 3 sek. i wracamy do pozycji wyjściowej, ćwiczenie powtarzamy od 6 do 15 razy. Ćwiczenie nr 4 Leżymy na podłodze z kolanami ugiętymi pod kątem 45 stopni ze stopami rozstawionymi na szerokość bioder i rozłożonymi rękoma na wysokości klatki piersiowej, tak by ciało przypominało literę T. W dłoniach ułożonych grzbietem do podłogi z łokciami przyciągniętymi nieco do tułowia , trzymamy butelki napełnione wodą (od 1 do 3 kg). Pamiętaj: przedramiona powinny leżeć prostopadle do ciała, mięśnie brzucha napięte, kręgosłup przyciśnięty do podłogi – zwłaszcza część lędźwiowa. Powoli, po lekkim łuku unosimy ręce ku górze, pamiętając że łokcie są cały czas lekko ugięte. Ćwiczenie przypomina rozciąganie gumy trzymanej w obu dłoniach ok. 0,5 m nad Twoim mostkiem. Ćwiczenie powtórz od 6 do 15 razy. i masaże na przemian raz zimna i raz ciepłą wodą,do tego możesz masować piersi rękawicą taka szorstka ,bądź gąbka.. to na pewno pomoże Jak masz hantle to hantlami ćwicz
|
|
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
Kurde Madziu Ty to jesteś jak poradnik gimnastyczny z wbudowaną wyszukiwarką
O co by Cie nie zapytać to na wszystko znasz odpowiedź. widać że masz dużą wiedzę na temat diet i ćwiczeń. BRAWO !!!Ja mam B, jak zaczelam brac tabletki anty. to mi w tydzien do C sie biust powiekszyl ale niestety szybko wróciło do B :P I dziękuję bardzo za opisy ćwiczeń, na pewno skorzystam
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
chyba też wypróbuję te ćwiczenia Madziarelli
![]() dzisiaj nie miałam kiedy steppera wziąć miałam ćwiczyć podczas Housa, ale jakoś zeszło ![]() teraz zabieram się za 8min, jak mi potem starczy czasu, to może trochę pochodzę
|
|
|
|
#4570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma za co ![]() parodia wypróbuj są proste i na prawdę sporo dają z tym,ze wiadomo wszytko regularnie i nic od razu
|
|
|
|
|
#4571 |
|
Raczkowanie
|
Cześc, dziewczyny
Chciałam się do Was przyłączyc mam nadzieję, że można ![]() Na samym początku melduję, iż dziś zaliczyłam już ponad 40 min stepperka drepczę sobie od dobrego miesiąca :P cm niestety mi nie ubyło za to widzę, że mam ładniejszy kształt nóg i są już lekko umięśnione nie wiem dlaczego cm nie zlatują, też tak macie? mam stepperka skrętnego i już z lekka "wyrobionego" bo strasznie piszczy po 30 min da się coś zrobic żeby nie piszczał? Zależy mi na tym, bo matula się wścieka, że hałasuję :P
|
|
|
|
#4572 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie laseczki
Ja tylko na chwilę, wczoraj zaliczyłam 35 min steppera. Dzisiaj wróciłam o 20.00 do domu, miałam po pracy od 16.00 szkolenie 3h ale zaraz biorę się za spacerek, nie ma to tamto ![]() Madziarellka cieszę się, że przywołałaś się do porządku , laseczki widzę ćwiczą, wątek rośnie, porządek jest Pozdrowionka dla wszystkich naszych sportsmenek
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tato naoliwil i mniej piszczy
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj 15 minutek zaliczone. Mało, dlatego że zaczynam i teraz chcę wprowadzić regularność. Codziennie 15, potem będę zwiększać
.
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
prawie pol godziny i 900 krokow zaliczone
|
#4576 |
|
Rozeznanie
|
melduje że 40 min zaliczone
|
|
|
|
#4577 |
|
Raczkowanie
|
U mnie zaliczone dzisiaj 35 min
i od 3 dni używam serum wyszczuplającego + na cellulit Eveline (ten co tak strasznie mrozi). Nie ma siły - muszę być laska
|
|
|
|
#4578 |
|
Rozeznanie
|
a ja dopiero lecę postepperować,będzie 30 min,taką normę mam
sukcesów życzę dziewczyny!!!by nasz waga i cm spadały |
|
|
|
#4579 |
|
Raczkowanie
|
i ja się ty dopisuję
chodzę i chodzę- jak na razie 30 min dziennie , potem seria abs,buns,legs, arms i streching...no i właśnie te chodzenie- dziewczyny wybaczcie ale nie chce mi się grzebać w wątku więc pytam- czy steper rozbudowuje łydki?-i czy zmieniając pozycję- z pięt, potem na palce, potem w oparciu o ścianę steper zadziała na rózne partie ciała? ![]() ...i czy takzasuwając na steperze nie lepiej jak wyrzucę z ćwiczeń legs?
|
#4580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy ![]() Zależy na jakim obciążeniu chodzisz na stepperze..jeśli na małym lub bez obciążenia to nie rozbuduje łydek ,jeśli na większym to mogą być widoczne mięśnie..ale nie rozbudowane...żeby rozbudować jakikolwiek mięsień trzeba ćwiczyć siłowo i z większym ciężarem...stepper jest ćwiczeniem aerobowym ![]() chodząc 'na piętach' bardziej pracuje tylna część ud,pupa chodząc 'na palcach' bardziej pracują łydki i przednia część ud opieranie się daje tyle,że nie obciążają się stawy....np.kolanowe ale daje gorsze efekty w stepperowaniu Tak zasuwając na stepperze,nie lepiej jak wywalisz legs..dlatego,ze jak pisałąm wyżej stepper to ćwiczenie areobowe,a legs siłowe....a przy odchudzaniu,modelowaniu czy rzeźbieniu potrzebne są oba rodzaje ćwiczeń ![]() Powodzenia Truuuskawek witamy
|
|
|
|
|
#4581 |
|
Raczkowanie
|
hopit przyłączam się do idei bycia szprychą tego lata
Damy radę, coby nie
|
|
|
|
#4582 |
|
Raczkowanie
|
Melduję wykonanie wczoraj 45 minut, bez dociskania do końca. Tak mi się lepiej chodzi, choć kroków nie zlicza wszystkich. Dociskanie do końca powoduje, że odczuwam dyskomfort słysząc stukot odbijanych pedałów od podstawy i brak płynności w chodzeniu, tak jakby się pedał odbijał do góry.
|
|
|
|
#4583 |
|
Wtajemniczenie
|
Od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką steppera Póki co was tylko podczytywałam oczekując na przybycie sprzętu a teraz jeśli mogę to sie przyłączę ![]() Wczoraj zaliczyłam pierwsze 25 minut I muszę to jeszcze napisać Madziarella dołączam sie do zachwytów nad figurą
|
|
#4584 |
|
Raczkowanie
|
Witam!Pierwszy raz czytam ten wątek. Zachęciłyście mnie do zakupu steppera. Jak myślicie - chodze 2 razy w tyg na aerobik (bardzooo intensywny), ale mam zamiar chodzić 3 razy. Do tego dołożę stepper. czyli aerobik poniedz, środa, piątek stepper - wtorek, czwartek, sobota. Powiedzcie, ile czasu ten stepper dziennie powinien mi zabierać czasu na poczatku? |
|
|
|
#4585 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Melduję, że wczorajszy dzień zaliczyłam w czasie 50 min/3270 kroków/ 458 cal. Coś tu pusto dzisiaj Pewnie wszyscy na stepperach Pozdrawiam
|
|
#4586 |
|
Zadomowienie
|
Sławka2 dziękuję i witamy,zapraszamy
![]() |
|
|
|
#4587 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Raczkowanie
|
Witam, co dzień zwiększam sobie intensywność i dokładam ćwiczenia z linkami na ręce. Jednak trudno mi podzielić uwagę na nogi i ręce, i niestety gubię rytm
. Może za kilka dni wyrównam to.
|
|
|
|
#4589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuje tysiąc razy ...i jeszcze małe co nieco-zasuwam tak, aż pić mi się zachciało, więc mówię do męża"podaj mi wody"...a on na to....i tak chodzisz to podejdź i weź sama.... oczywiście podał...po tym jak na niego popatrzyłam spod oka...
|
|
#4590 |
|
Raczkowanie
|
ja ćwiczę też codziennie wieczorem, dzisiaj pobiłam swój rekord i ćwiczyłam 60 min, zrobiłam 5000 kroków ( czuję że to za mało) codziennie ćwiczę o 5 minut więcej. przez pierwsze dwa dni miałam zakwasy i strasznie ciągnęły mnie mięśnie w łydkach ale teraz już jest ok. jestem bardzo zadowolona z tego urządzenia, nawet moja mama zaczęła ćwiczyć
na razie się nie ważę, zamierzam co dwa tygodnie, i się okaże czy coś schudłam, ale tak jak już któraś z dziewczyn pisała czuję że ciałko jest jędrniejsze i bardziej napięte.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

60kg.. 59.. 58..57..56... 55,,,
..52.. 51.. 50.. 49. .48kg

miałam ćwiczyć podczas Housa, ale jakoś zeszło
mam stepperka skrętnego i już z lekka "wyrobionego" bo strasznie piszczy po 30 min
da się coś zrobic żeby nie piszczał? Zależy mi na tym, bo matula się wścieka, że hałasuję :P