|
|
#4021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4022 |
|
Blond forever!
|
|
|
|
#4023 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i potem jeszcze sprawdzam w lazience czy mi cos nie utknelo ale zazwyczaj jest ok
|
|
|
|
#4025 |
|
Raczkowanie
|
Boże dziewczyny i chłopaki ratujcie ;( Mam taki odcisk na języku od tego łuku że masakra! Pod koniec mu sie zachciało odgrywać się na moim języku... w dodatku aparat strasznie obciera, porobiły mi sie jakieś dziwne bąbelki
w dodatku wosku mi nie pożałowali wcale...dwa cienkie paseczki -.-' daje sobie na noc troszkę..
|
|
#4026 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Po prostu noszę aparat już jakiś czas i przyzwyczaiłam się do niego do takiego stopnia, że najzwyczajniej w świecie o nim nie mówię, nie pamiętam i żadne nieprzyjemności związane z aparatem mnie nie dotykają ![]() Potem Wam dziewczyny też będzie wszystko jedno, choć na początku noszenia aparatu też bardzo przeżywałam, aby mi nic nie siedziało w drutach
|
|
|
|
#4027 |
|
Raczkowanie
|
Ja też już na to nie zwracam uwagi, fakt, że rzadko w szkole jem,ale jak już to jakimś piciem przepłukuje lub dyskretnie kombinuję językiem
Koleżanka raz powiedziała, żebym się nie przejmowała ,bo "zostanie mi na później"Gorzej na randce
|
|
#4028 |
|
Blond forever!
|
A ja jestem w szoku, bo przed chwilą mój kumpel zapytał mnie jak długo jeszcze będę nosic aparat...
![]() Nigdy wcześniej o tym nie rozmawialiśmy... Ciekawski
|
|
|
#4029 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się boję pytać swojej orto o to, bo: A) za wcześnie B) ufam jej i wolę być miło zaskoczona, niż nastawiać się np. na zdjęcie za rok, kiedy przyjdzie mi go nosić dłużej ![]() :roll eyes:.Btw. wczoraj oczywiście zleciała mi gumka z 4ki ^^. Dziś 'reanimacyjna' wizyta na szybkiego u orto ![]() ![]() .Po tych moich historiach z gumkami i zamkami, jak dzwonię do orto i mówię 'dzień dobry', to w odpowiedzi słyszę od razu 'cześć Agniesiu, co się stało?' ![]() ![]()
|
|
|
#4030 |
|
Przyczajenie
|
mam pytnko, bede sobie zakladac aparat , i ortodontka mi powiedziala ze tytanowy lepszy jets, ze zmieni mi tez rysty itd ze szybciej, to prawda? czy takie naciagnie bo jest drozszy ?;>
|
|
|
|
|
#4031 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.póki co,nic mnie na dole nie obciera,nie boli i oby tak zostało
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego, co się orientuję, to tytanowy aparat jest dla alergików, czy masz alergię na nikiel? |
|
|
|
|
|
#4033 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Zresztą ja mam na koniec lutego wizytę u orto i zapytam ją o to ( jak nie zapomnę ), bo mi już wypada (górę mam ponad 7 miechów )
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2009-02-06 o 15:04 |
|
|
|
|
|
#4034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedy miałam na początku problemy z aparatem ( podrażnienie, krwawienie,ból) to stosowałam taki płyn, który nakłada się patyczkiem kosmetycznym. Poleciła mi go orto, a nazywa się Dentosept A, jakiś taki ziołowy i można go kupić chyba w każdej aptece. Nie czuć tak bólu i szybciej się goi![]() Trzymaj się!
|
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Przyczajenie
|
nie mam uczulenia, ale tak mi ortodontka zachwalila, ze duzo szybciej mi wyprostuje zeby a przy okazji podniesie mi kosci i osiagne efekt taki jakich chce , bo ja nie chce tylko wyprostowac zebow bo zeby mam proste ale mam za maly zgryz i przez to profil mi sie moj nie podoba . Ja chcialam krysztalowy i zdziwilam sie ze tytanowy jest drozszy bo krysztalowy jest ladniejszy . Nie wiem teraz jaki wziasc .
|
|
|
|
|
#4036 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, znowu mi sie przeciagnie zalozenie aparatu! Dzisiaj bylam umowiona z dentysta, a okazalo sie ze ma awarie sprzetu!
Ja chce ten aparat, a ciagle sie przeciaga to zakladanie
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty chyba chcesz mieć rozszerzaną szczękę, tak? To może niech się wypowiedzą Dziewczyny, które nosiły takie rozszerzacze specjalne. Nie wiem dokładnie, jak to się nazywa, bo ja nie w tym temacie, ale Wizażanki z podobnym problemem na pewno chętnie pomogą. Najlepiej jakby tu Papryka wpadła, ale cosik jej nie widać dawno
|
|
|
|
|
|
#4039 |
|
Konto usunięte
|
no i jestem, żyje i mam sie dobrze po kolejnej wizycie u orto
Orto zdjął mi łuk podniebienny, byłem troche zdziwiony że tak wczesnie ale okazało się że łuk troche zagłebił sie w podniebieniu, jak on to stwierdził - "prawie wróśł w podniebienie" Mam tydzien na to zeby podniebienie mi sie podgoiło i za tydzien kolejna wizyta ![]() Pytał mi się czy tego nie czułem jak mi się wrzyna w podniebienie, ja na to że czułem, tylko po co miałem panikować z powodu takiej pierodoły Teraz jak tak przejade językiem to mam fajne wgłębienie ![]() Papi wiesz kto przejął funkcje orto? Ten czarnulek, lekarz z gabinetu zaraz koło kasy
|
|
|
|
|
#4040 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny i chłopcy
to moje zęby oblachowane na dole jak widać prawdopodobnie 4 marca też będą zadrutowane![]() góra ma już 9 miesięcy w ołukowaniu hehe( sorki za niedoczyszczone zamki )między jedynkami stara plombka ,która będzie new po zdjęciu druciaczka
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. Edytowane przez milunia27 Czas edycji: 2009-02-06 o 16:18 |
|
|
|
|
#4041 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
łuk podniebienny też jest używany do tego. te dwa pierwsze zakłada się i nosi przed założeniem normalnego aparatu (chociaż czytałam, że hyraxa można mieć założonego razem z normalnym?), a z łukiem to chyba różnie bywa. podobno często jest on stosowany po noszeniu hasa czy hyraxa jako swego rodzaju retencja ![]() niektóre dziewczyny stąd chyba pisały, że Damon też rozszerza szczękę ![]() a w załączniku zdjęcia tych "cudów"
|
||
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na dole to chyba nie masz za bardzo krzywych? Ja tak za bardzo nic nie widzę do prostowania na dole, ale moje oko niewprawne, a zdjęcie nie chce mi się powiększyć Ostatnio często tak mam na wizażu, że mi się zdjęcia nie powiększają.
|
|
|
|
|
|
#4043 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A no wpadam, ale wena mnie opuszcza, bo mi się nie układa tak jak zaplanowałam
a na ten temat niewiele mogę powiedzieć, już mnie moniczka wyczaiła, odpisałam na PW ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dlatego pytałam o jego nazwisko. Dr Caban może?A zapłaciłeś dziś za wizytę? ![]() Cytat:
no właśnie jest jeszcze ten kontrowersyjny Damon ![]() Cytat:
|
|
|
#4044 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Prawda jest taka, że ja właśnie dzięki niemu uniknęłam hyraxa, hassa czy innego łuku podniebiennego, którego orto chciała mi założyć...
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kontrowersyjny dlatego, bo podobno ma gwarantować całkowicie bezekstrakcyjne leczenie, a mieliśmy tu już przykłady osób, które miały być leczone Damonem, a mimo to orto wskazali zęby do wyrwania ![]() choć niewykluczone, że to niektórzy lekarze nie do końca potrafią leczyć tym aparatem i stąd takie historie
|
|
|
#4046 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() przecie mowiłem ze mi sie wrzyna, i ze jest troche irytujace ![]() Nie wiem jak sie nazywa bo mnie to nie obchodzi
Edytowane przez 201701160959 Czas edycji: 2009-02-06 o 18:29 |
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
To nie ja na tym avatarze
choć podobna ![]() A jak zapytałam, czy wrasta Ci w podniebienie, to powiedziałeś, że nie jest tak źle ![]() Ale mnie obchodzi i choćby dlatego mógłbyś zapamiętać
|
|
#4048 |
|
Blond forever!
|
Faceci...
![]() No ja właśnie Papryko też nie wiem jak to będzie z moimi ósemkami, pewnie trzeba będzie wyrwać... Ale ogólnie chyba są to zęby, które najlepiej wyrwać, bo się pchają, krzywią zęby, rosną krzywo i często się psują... I to nie ma znaczenia, czy ma się aparat, czy też nie. Ja zębów wyrywać do aparatu nie musiałam.
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa no i niektórzy orto wciskają na siłę tego Damona Maricken chyba tak miała-babka jej chciała koniecznie dać damona, a okazało się, że spokojnie można zwykłym. Maricken to Ty byłaś? Nie jestem wrogiem tego aparatu, tylko stwierdzam, że lepiej zachować ostrożność jak orto wyskakuje z propozycją założenia Damona, bo wiadomo, że jest droższy, a może się okazać, że zwykły druciak spokojnie by podołał.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

ktoś musi zacząć
bo nie wyobrażam sobie teraz nie umyć zębów po zjedzeniu czegokolwiek

w dodatku wosku mi nie pożałowali wcale...dwa cienkie paseczki -.-' daje sobie na noc troszkę..

), bo mi już wypada 
ale okazało się że łuk troche zagłebił sie w podniebieniu, jak on to stwierdził - "prawie wróśł w podniebienie"