|
|
#1831 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
anabelle 60F tez bez poduszek
aha mnie biust nie ucieka z sahary i antosi, ale nie ma gdzie, bo one maja te fiszbiny prawie na plecach |
|
|
|
#1832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pushit Ty tyle zamawiasz, ze coś musi w końcu pasować , dzięki Twoim zakupom mamy dużo zdjęć staników na żywo w galerii [1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10851392]ja poczekam jeszcze z akupami może te nowe modele przyjda to zamówie od razu pare fasonów [/quote]ja miałam zamawiać flamenco, ale się rozmyśliłam, po opiniach ,że podobno spłaszcza biust, ale oglądam zdjęcia i chyba jednak się skuszę na toffino na pewno, właśnie widziałam w zapowiedziach,ze ma się pojawić miękki stanik Laguna w wiosennych kolorach..ech chyba się powstrzymam dopóki nie wejdą do sprzedaży też te modele Cleo Panache i dopiero wtedy zrobię zakupy, bo na lato jednak przydadza się mniej wycięte i z cieńszymi ramiaczkami, bo wszywać nowych ramiaczek nie bedę, ja lewa w tych sprawach a na razie biały stanik musze kupić i chyba tylko na tango jestem skazana
|
|
#1833 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale w końcu Flamenco i Toffini są w rozmiarze 65E, a to odpowiada 60G/H, także nic dziwnego, że Sorbet jest za mały. Ale Anabella to chyba małomiseczkowiec, bo jest jeszcze dużo mniejsza.
Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2009-02-06 o 14:30 |
||
|
|
|
#1834 |
|
Konto usunięte
|
baroque, uwazam, ze nie za maly mialby szane ladnie lezec
|
|
|
|
#1835 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
sugerowalam sie opiniami na stronie i bralam 65.. miseczka jest chyba standartowa |
|
|
|
|
#1836 |
|
Konto usunięte
|
tez jestem chora na gorsety hestia i antoska.. ale pieniazki pieniazki.. wole kupic stanik bo gorset co dla faceta zaloze w domu tylko
pn-wt powinny przyjsc jeszcze portia i harmony, tez sie obcykam ide zjesc sniadanie, organizm zaczal sie bardzo domagac oj, to miala byc edycja :/ 3 posty nad soba, tak, ja jeszcze śpię |
|
|
|
#1837 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ostatino "upolowałam" gorset na all za 75zł zobaczymy co to będzie ;/ aż sie boję ale kupiłam tak do zadań specjalnych (czyt tak dla tż :P) chciałabym mieć jeszcze body jakies bo chyba fajnie one spłaszczaja brzuszek a ja talie mam ładna, ale za to oponke na brzuszku :P Cytat:
chociaż ja raczej zawsze miałam 2/3 kolorowe staniki reszta czarne a teraz jakoś wyszło, że wszystkie kolorowe 1 czarny ale kupuje co pasuje na mnie
|
|||
|
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
a ja odeslalam te nieszczesne toffino i flamenco... Oba lezaly tragicznie, ale jak juz bym miala cos zostawic to flamenco. Chociaz oba biustonosze nie robily z moimi cyckami absolutnie nic- ot tak sobie lezaly na mnie;] Obwód w toffino rzeczywiscie jest ciasniejszy niz we flamenco, jednak i tu i tu zapielam sie w sumie bez problemow i nie czulam jakiegos scisku duzego
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
pushit, boskie zakupy
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
pushit ładnie leżą te flamenco i toffino, reszta też ładnie by układała, ale jak widzę inne rozmiary. Zerknęlam na stronę mileny z ciekawości co by dla siebie upolować i w rozmiarze 70G/65I to ja nic nie znajdę, tylko 2 jasne były ...
A właśnie jak one są z obwodem wedlug tabelki, brałaś to co ci wyliczyło standardowe, ścisłe czy według własnego uznania?
|
#1841 |
|
Konto usunięte
|
zastanawiam sie czy odpuscic baroque, czy brac wieksza miske, i ti nie wiem czy nie 2 rozmiary wieksza
sylvestrine sliczny, jak ja go moglam pominac.. moze jeszcze jego wezme, piekne gatki są do kompletu ![]() wlasnie, czy sylvestrine tez jest tak ciasna jak flamenco i toffino? xal bralam sztywniaki wedlug tabelki .. i miekkie wedlug tego, co pisza dziewczyny w opiniach na stronie mileny, czyli bralam miekkie jako scisliwce (65e), a puszapy jako normalne(60f) w moim rozmiarze jest z 9 modeli, to juz jestem zadowolona, bo wiekszosc sklepow z bielizna pokazywala error (tych zwyklych sklepow, nie wtajemniczonych) Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2009-02-06 o 15:09 |
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymiary 77/90-91 ale Ty napisałaś że one strasznie ścisłe są, więc nie wiem, może 75C
|
|
#1843 |
|
Konto usunięte
|
teraz w sumie czytam tak to co napisalam...
brytyjskie miekkie freye polyanne mierzylam 60E, a panache harmony 60E jest za małe, czyli 60F.. czyli polskie powinnam miec 60F/G (65D/E) czyli wziełam te wiekszą opcję miseczki (albo juz wszystko pokrecilam) aha, wlasnie doszlam do pewnej konkluzji... nie znam swojego rozmiaru i wzielam te sztywne za małe bo jak nosze 65DD/E (65E/F polskie) maskaradki, to jakim cudem ja wzielam 60F polskie i miały być dobre? głupia baba Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2009-02-06 o 15:25 |
|
|
|
#1844 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam 64 pod biustem i chyba się skuszę i zamówię coś z Mileny w 65H Jak będzie za szerokie, to odeślę. A na słodkie Cleo też znajdzie się miejsce w mojej szafie.Cytat:
A sylvestrine jest podobno tak samo ścisłe jak flamenco.
|
||
|
|
|
#1845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Toffino sliczny ![]() Flamenco slicznie na tobie lezy. Troszkę odstaje u góry. jeśli tak jak piszesz masz tendencje do przygarbiania sie, to zrobilabym malutkie zaszewki. A tak wogole to ostatnio zauwazylam ze moje flamenco skrzypi ![]() sylvestrine i flamenco sa tak samo scisłe
|
|
#1846 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie złożyłam zamówienie w Milenie, kupiłam Sylverstine, Flamenco i Toffini. Nie ma to jak impulsywne zakupy
|
|
|
|
#1847 |
|
Raczkowanie
|
pushit, toffino jest super, chyba sobie sama taki sprawię
Tylko teraz się zaczęłam zastanawiać, bo skoro Ty przy 65 pod ledwo się w 65 dopięłąś, to chyba ja z moim 67/68 już powinnam 70 brać. Ale czy z kolei 70 po paru praniach nie będzie za luźna? Eh, te dylematy życiowe ![]() Co do sorbeta, to myślę że on jest nie tyle mały co po prostu jakoś dziwnie uszyty. Ja mam 60G i nawet jak leży sobie niezałożony to jego miseczki mają normalny, zaokrąglony kształt, a na tym Twoim egzemplarzu to one są jakoś w ogóle uszyte "szpiczasto".
|
#1848 |
|
Konto usunięte
|
ja tez zamowilam sylvesrtine
65Ebaroque 60H nie ma, jest tylko G i nie wiem co zrobić wzielam gatki do flamenco i toffino sprobuje jeszcze ze scarlet i romanticą i bede miala milene na dluugo z glowy, bo innych w moim rozmiarze nie ma, a duzo latwiej zamowic mi staniki za 70-90 zl niz te po 170 jeden luizka to tak dziala, w ten sam sposob kupilam harmony
|
|
|
|
#1849 |
|
Raczkowanie
|
Pushit, na tobie nawet Milena wygląda slicznie
Na mnie niestety nie pasuja Jak ja zmierzyłam Flamenco to miałam prawie łzy w oczach ![]() No ale pojechałam do Dopasowanej i wybrałam sobie czarne Tango plunge, tylko że schudłam (70 / 93-94)i teraz 28G jest na styk (GG było o wiele za duże), więc w końcu mam jakiś plunge, co za ulga! Witajcie dekolciki Choć i tak nie da się zbyt rozbudowanych założyć...Zdziwilam sie ze G ma cienkie ramiaczka i podwojne haftki, za to GG ma juz 3 haftki i ramiaczka odprute z prewencyjnej kamizelki, poza tym obwód jest ściślejszy Czy któraś z was się orientuje gdzie będą do kupienia Cleo? Tam był jasny plunge, niestety jakoś nie moge znalezc przez neta
|
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, proszę o radę
mam zamiar kupić biustonosze z mileny, ale nie lubię tych całkiem miękkich, jak np. sylvestrine, wolałabym kupić taki trochę usztywniany, ale one wszystkie są push-upy ![]() 1 pytanie: czy te push-upy są jakieś strasznie duże, bo jakby były mniejsze to je przeboleję ![]() 2 pytanie: czy przy wymiarach: 77/90-91 lepiej brać 70E czy 75C, bo z 75C jest duużo więcej modeli do wyboru
|
#1851 |
|
Konto usunięte
|
nie musza byc puszapami, maja wyjmowane gabki, przynajmniej te 3 ktore wkleilam, bede miala jeszcze 2, ale tez chyba maja wyjmowane
puszapy na ktore ja trafilam poza sorbetem sa mocno rozciagliwe, poza tym pod wierkszoscia stanikow masz tam na stronie jakies opinie i mnie sie wydaje, ze te miski w puszapach sa zanizone dudkaaa mnie sie chcialo plakac jak sie zobaczylam w tango, a tak mnie na niego namawiano stanik swoje, biust swoje odkrylam minus toffi i flamenco - luzne bluzki w stylu nietoperza zaczepiaja sie o ich koronke, w obclisluch i koszulowych nie ma problemu Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2009-02-06 o 17:36 |
|
|
|
#1852 |
|
Raczkowanie
|
No okej dziewczyny
To jak 80 czy 75?bo już zgłupiałam? Kurcze postanowiłam wyrzucić wszystkie złe moje staniki czyli 80 B 80C i zkaupić na początek jeden za to pożadny!Myśle ze to dobre rozwiązanie! Ale powieccie mi bo mam w klasie koleżankę któtra wydaje mi sie ma wiekszy biust ode mnie ale układa go tak tzn ma chyba a nwet napewno bardzo dobry biustonosz i układa go tak ze bardzo ładnie i szczupło leży czy to możliwe że ona ma np miseczke D G H I ?Bo tak czytam czytam i widziałam tye różnice np na jakims zdjeciu bylo 80C I 75H i bardzo małe piersi byyly widoczne.Czy to jest tak ze trzeba kupowac mniejszy obwod a iweksza miskę?I wtedy tez beda ladnie leżeć mi?Pomóżcie?Tak samo jeszcze jedno powinnam szukac biustooszy takich tylkoz fiszbinami a tu na gorze material sam?czyraczej z fiszbinami i miseczki takie podtrzymujące ale bez żadnych grubych poduszek oczywiście.dobrze podtrzymujący biist to znaczy pod spodem łądnie zbudowany tzn jakies koronki taki gruby pas?A i jeszcze jedno moze głupio zabrzmi ,ale co zrobić żeby plecy wyglądały tak łądnie prosto i ten koniec tanika gdzie sie zapina tzn ten pasek znajdował sie tylko tam tzn z tyłu a nie wchodzil już pod pachy?Pod pachy chcialabym zeby miska wchodziła? |
|
|
|
#1853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W dobrze dobranym staniku sylwetka wydaje się szczuplejsza a piersi mniejsze. Na początek najlepsze są miękkie staniki z fiszbinami, typu balkonetka lub full cup. |
|
|
|
|
#1854 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki luizka że odpisałąś mi tak szybko!
A mogłabyś mi powiedzieć jakie są jeszcze polskie firmy ze stanikami?Bo ja znam tylko podpolitego Triumpha a w mojej miejscowości nie prowadzą innych nie mieszkam w dużej miejscowości Pomiimo tego mogłabym np kupić przez internet ale co bym mogła wpisać bo wpisuje w goglach Biustnosze Staniki sklepy itp to wychodzą prawdaale w goule mi sie nie podobają,znasz jakieś firmy?Ty np. kupowałaś internetowo bo to jest co prawda ryzyko.Ale chciałabym bo chce miec naprawde łądnie ułożony biust dosyć już mam na w-fie gdy podskakuje wylatuja mi piersi i co chwile musze sobie poprawiać,aż dziewcyzny się śmieją czuję,A ja naprawde chce sobie już kupić pożądny biustonosz który postrzymywal by ladnie,Ale pytalam sie jeszcze czy lepiej taki materialowe miseczi czy takie troszeczke grubsze,ktore by chyba ladnie prezentowaly pieri,moja mam zawsze mowi ze te ciut grubrze że ich nie lubi bo cycki widac jak balony;/ |
|
|
|
#1855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1856 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję!Ą długo się czeka na takie przesyłki?A moge zapytać z ciekawości jakiego posiadaczka biusty ty jesteś?
|
|
|
|
#1857 |
|
Raczkowanie
|
A przepraszam weszłam,ale gdzie tu są jakieś firmy bo nie widzę?Czyli mówisz żebym szukała miekkich?
|
|
|
|
#1858 |
|
Konto usunięte
|
ja sie wszystkeigo wywiedzialam z takich hasel jak stanikowe sklepy, stanikomania, bra fitter, lobby biusciastych, nie mam teraz czasu szukac, ale w googlach to sie pojawia
tam masz adresyw szystkich sklepow, polskich, brytyjskich, stacjonarnych |
|
|
|
#1859 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam pod biustem 65 a w biuście 81 z tabeli wychodzi mi bryt. 60dd a polskie 60e, ale mam do was pytanie, bo macie prawie takie same wymiary a bierzecie 65 pod biustem. Z czego to wynika? Tez powinna wziąć 65?
|
|
|
|
#1860 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
z innych firm i modeli zapewne 60 niekiedy za luźna jest
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

, dzięki Twoim zakupom mamy dużo zdjęć staników na żywo w galerii
na toffino na pewno, właśnie widziałam w zapowiedziach,ze ma się pojawić miękki stanik Laguna w wiosennych kolorach..ech chyba się powstrzymam dopóki nie wejdą do sprzedaży też te modele Cleo Panache i dopiero wtedy zrobię zakupy, bo na lato jednak przydadza się mniej wycięte i z cieńszymi ramiaczkami, bo wszywać nowych ramiaczek nie bedę, ja lewa w tych sprawach

ale kupuje co pasuje na mnie