|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj testowałam dwie nowości, Magnifique Lancome, który jakiś zapach mi przypomina, ale nie wpadłam jeszcze na to jaki, w każdym bądź razie, po pierwszym pobieżnym dość teście, jakoś nie zapada w pamięci. Drugim zapachem był Jasmin Noir Bvlgari i tu bardzo podobne wrażenia, to znaczy nic takiego, co by mnie powaliło, przynajmniej po pierwszym razie.
Przedwczoraj zaś testwałam dwa starocia i tu wrażenia już dużo dużo lepsze. Must de Cartier, na którego się przyczajam od dawna i ten ostatni test tylko mnie utwierdził w tym, że to Cartierowe drewienko warte zdobycia, choć lekko przy skórze, to jednak nieziemsko trwałe(czułam bardzo długo, choć to był tylko nadgarstek). No i drugi zapach, który mnie powalił i muszę go mieć to Boudoir Vivienne Westwood. Ach jaki charakterny, mocny zapach, piękny i strasznie trwały...jestem pod wrażeniam. |
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do trwałości to nie mogę się wypowiedzieć zbyt dokładnie-psiknęłam na wierzch dłoni i dopuki nie umyłam rąk to pachniała intensywnie.Teraz po kilkukrotnym myciu zostala tylko bardzo delikanta mgiełka. |
|
|
|
|
#694 |
|
Rozeznanie
|
Tabu Dana-zapach z 1932 roku.Uważany za protoplastę takich perfum jak:Youth Dew,Opium,Obsession.Świetny zapach-jeden z tych klasyków,którzy nie trącą myszką i trącić nie będą jeszcze przez dziesięciolecia.
Tabu to na mojej skórze głównie paczula.Na początku jest mocno alkoholowa-jak wyborny słodko-gorzki trunek i nagle pojawia się cynamon-piękny,odymiony,ciemny(na zapach cynamonu w perfumach mój organizm zawsze reaguje ssaniem w żołądku,co ciekawe zapach prawdziwej przyprawy w ogóle nie działa na mnie w ten sposób).W tej fazie Tabu bardzo przypomina mi Habanitę-ten sam typ retro-orientu. Potem pojawiają się goździki-czuję zarówno kwiaty jak i przyprawę.Razem z paczulą i cynamonem tworzą idealne trio-paczula nie zionie swym piwniczno-smrodliwym oddechem,jak to ma w zwyczaju,tylko miękko otula skórę jak brązowy aksamit,w nutach nie ma krzykliwych przypraw czy pobrzmiewających męskawo ziół,które mogłyby zakłócić tę haromonię. Ale żeby nie było tak do końca miło-Tabu ma też drugą,mniej grzeczną twarz,którą nie zawsze ujawnia-pierwsza twarz to ta paczulowo-goździkowa,druga to połączenie cybetu z mchem dębowym. Nie wiem jak pachnie prawdziwy cybet i pewnie się nie dowiem-bo odszedł już dawno wraz z prawdziwym piżmem i ambrą w perfumeryjny niebyt,ale domyślam się,że ta nieco zwierzęca,brudna wręcz nuta,łącząca się idealnie z kwaśnawym mchem dębowym to właśnie TEN cybet. Może właśnie dzięki tej fizjologicznej,brudnej nucie Tabu kiedyś uważane było za perfumy,które porządnym kobietom nosić nie wypada.Gdzieś przeczytałam opinię,w której recenzent pisał o swojej babci,która Tabu uważała za zapach dla cór Koryntu Może wzięło się to stąd,że Jean Carles,twórca tych perfum dostał polecenie od producenta,by zrobić perfumy,które mogłaby nosić prostytutka -i stworzył własnie Tabu.Polecam-bywa na allegro za dosłowne grosze.
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, potrafisz mnie zawsze zaciekawić takimi wynalazkami,
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#697 |
|
Piers do przodu
|
Hmm czy to może to???
![]() http://www.allegro.pl/item544228591_...la_kobiet.html
|
#699 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-tak myślałam Koto,że Cię to zainteresujeCytat:
-choć jest tam więcej kadzidła i przyprawy sa bardziej ostre niż w TabuCytat:
,ale przynajmniej z moją sztuką było wszystko OK-to miniaturka z atomizerem,zapach jest trwały i mocny,więc myślę,że można zaryzykować
|
|
#700 |
|
Piers do przodu
|
Narobiłyście mi smaka a miałam odwykać
edit: doczytałm i dorozumiałam (po kilku lampkach wina ) to chyba kliknę ...
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2009-02-06 o 22:54 |
|
|
|
#701 |
|
To ja :)
|
A nawet jeszcze testuje -Innocent... Najpiekniej pachnie po pol godzinie (i pozniej), kiedy juz sie ulotni angelowa nuta i zostaje sama slodycz i elegancja... Mmm... Polowanie na flakonik oglaszam za rozpoczete!
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio testowałam klasyków właśnie "jicky" i "un jardin du bagatelle", niestety zapachy piękne na testerku na mnie potwornie kwaśnieją, a szkoda bo w obu wyczulam drzewne nuty, za którymi przepadam. spróbuję jeszcze za czas jakiś, może mojej skórze się odmieni
|
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie testuje nadgarstkowo Kashmine- urocze okadzone drewienko
![]() Delikantna mgielka, trzymajaca sie blisko skory, wyczywalna przy bliskim kontakcie nosa z nadgarstkiem Wydebilam probke z sephory- jutro testuje globalnie.
|
|
|
|
#704 |
|
spin doctor
|
Testowałam Kenzo Le Monde Est Beau
Cudowny, niebanalny zapach-zaraz lecę przeglądać allegro Zauroczył mnie bardzo. W ogóle zapachy Kenzo bardzo cenię za to że są "jakieś", można je nienawidzieć, ale wzbudzają jakieś emocje.
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Wczoraj i dziś miałam nieszczęście ponownie testować prawdziwe znikacze: Histoire d'eau i Desnudę.
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj wróciłam do testów Crystal Noir. I chyba mi się bardzo podoba, niestety. Dzisiaj ponoszę i zobaczymy. Kiedyś bolała mnie głowa, teraz zupełnie inaczej go odbieram. I mój drugi test dzięki bardzo miłemu panu w Douglasie w Gliwickim Forum - Rush. Dziwny zapach, bardzo zmienny, bardzo mocno się rozwija, szokująco trwały i ogoniasty. Nie spodziewałam się takich doznań. Po 6 godzinach nadal mnie otaczał przy każdym, nawet najmniejszym ruchu ręki. Opakowanie koszmarne, więc pewnie nawet bym o nim nie pomyślała dla siebie, ale Pan mnie uprzedził, że Rush dwa miesiące temu wycofano ze sprzedaży (tester przyniósł mi grzecznie z zaplecza), więc zapaliła mi się jakaś idiotyczna lampka. Niech mnie ktoś walnie po łbie.
|
|
|
|
|
#707 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
Jest lekki, ale zupełnie inny niż modne teraz słodzone świeżaki, ma w sobie to coś Crystal Noir jest piękny, bardziej podoba mi się wersja edt. Szalałam kiedyś na punkcie tego zapachu, teraz mogę wąchać na blotterku lub na kimś, bo jakoś nie współgra z moją skórą Rush wycofywany , a ja go nie poznałam
|
|
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wersji edt Crystal Noir nie znam, ale z pewnością poznam teraz, po Twojej opinii. Co do Rush to nie wiem ile w tym prawdy. Szukałam testera, nie znalazłam, napatoczył się pan i oznajmił, że wycofano 2 miesiące temu mniej więcej. Gdy byłam już przy drzwiach dopadł do mnie i zaproponował, że przyniesie z zaplecza, bo koleżanka mówi, że jedna flaszka została. I tak go poznałam. Ale to stary zapach, więc wszystko jest możliwe. |
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Jade Durbano - no, niestety, nie dla mnie żywiczny oddech, sosny i hausty leśnego powietrza. Pachnę Jade i nie mogę odpędzić skojarzenia z nosem głęboko zanurzonym w pełną niedopałków mentolowych papierosów popielniczką... To nie jest ani miłe uczucie ani miłe skojarzenie, ale wyobraźnia nie chce podsunąć żadnego innego obrazu - tylko coś zmęczonego, nieco stęchłego, przeżartego na wskroś papierosowym dymem. Jak ciężka głowa na kacu po zbyt długim wieczorze w zadymionym barze
|
#710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe tylko,czy Gucci przestał po prostu produkować Rush,czy tylko nie będzie sprzedawany w perfumeriach-tak jak np.m.in.Boudoir,ktory jest produkowany,ale w żadnej perfumerii nigdy go nie widziałam
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie były przeceny w Galerii, wyprzedawali go, dziś byłam w centrum, więc luknęłam przy okazji - nie było już ani jednej flaszki. |
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi sie wierzyc, ze Rus jest wycofywany... Jutro ide do perfumerii, to sprawdze, ale skoro mowicie, ze znika, to wierze, ale z trudem
W koncu to jest bardzo popularny zapach, glupota byloby go wycofywac. NIe jest w moim typie i raczej go sobie nie kupie, ale troche mi go szkoda...
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto było czekać.
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-02-10 o 14:33 |
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam spojrzec co z tym Ryshem, za co przepraszam, ale na pewno sie poprawie przy najblizszej okazji
Bylam tak zaaferowana, ze testowalam w pospiechu to, co mnie najbardziej zainteresowalo:Ferre Rose Princesse - znow na papierku,b o lapki tylko dwie i zapach bardzo mi sie podoba, ale nie barzdo wiem, czy chce go miec, bo nie jest zbyt oryginalny. Pachnie troche jak Bright crystal Versace, tylko moze mniej swiezo, a bardziej piwoniowo i rozano Nie ma jednak tego czegos, charakteru. Daisy EDT by Marc Jacobs - swiezak w typie Light blue, tylko bardziej ukwiecony i odrobinke oslodzony. Uroczy, ale dla mlodej dziewczynki, w kazdym razie tez malo charakterny i zbyt subtelny jak dla mnie. Mam obawy,ze szybko przestalabym go czuc na sobie O, przypomina mi nowe Zen Shiseido. Michael Kors - juz testowalam, ale chcialam powtorzyc. Na poczatkuz nosny, z gardenia, ale pozniej przeistoczyl sie w syntetyczna gume balonowa. Guma guma guma. Malo to kobiecy i malo pociagajace. Juicy couture - postanowilam sobie przypomniec ten zapach, bo testowalam tylko raz, na papierku i wowczas zapach wydal mi sie ohydny. Ale ogladajac fimiki na youtube, w ktorych dziecwzyny pokazuja swoje kolekcje perfum, zainteresowalo mnie, ze niemal kazda dziewczyna (USA/UK) posiada i zachwala Juicy Couture. Postanowilam, ze musze po prostu poznac ten zapach. I dzis zaryzykowalam, psiknelam sobie 2 razy na lape i zapach jest piekny. Jest gardenia i jest tuberoza, ale dosc subtelne. I podoba mi sie ta kombinacja, chcociaz normalnie nie trawie obu skladnikow. Dobry zapach dla elegantki, ktora chce sie czuc kobieco, mlodo i wiosennie, a jednoczesnie charakternie. Teraz mysle nad zakupem...
|
|
|
|
#716 |
|
To ja :)
|
Ange ou Demon Givenchy. o rany, musze isc i umyc glowe, bo jeszcze go czuje we wlosach... Jakis taki... meski ten zapach i troche mi sie kojarzy z tania woda kolonska z czasow PRL
![]() Mam nadzieje, ze nie zostane za to zlinczowana Ale dzis mnie boli glowa. No dobra, moze to nie byl najlepszy moment na testy, ale nie moglam wytrzymac...
|
|
|
|
#717 |
|
Guerlain Lover
|
Dzisiaj będąc w Yves Rocher testowałam:
Naturelle edt - idealne lekkie cytrusy na lato ![]() Comme une evidence edp - nie przekonują mnie, ale trochę ciekawią. Nie pasuje mi, że jest tam za dużo kwiatów, trochę za nudny. Neonatura cocon - okropny, można dostać bólów głowy, jak dla mnie za mocny. Rose absolue la parfum - wg mojego nosa to mocniejszy i trwalszy odpowiednik edp, ale dalej piękna konfitura różana
|
|
|
|
#718 |
|
BAN stały
|
hoho widzę, że ja muszę czym prędzej wracać do cywilizacji i tę osławioną kashminę testować
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
No i dopadłam Crystal Noir edt. Nic nie powiem...
![]() Przy okazji już chyba po raz setny przetestowałam Kashminę.
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może rzczywiście pora dla Kashminy nieodpowiednia i lepiej się będzie rozwijać w wiosennym słońcu? Ja w każdym razie dam jej jeszcze szansę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

;
brzoskwini.Jak dla mnie mocno w klimacie Baby Doll,ale tylko w klimacie ponieważ pachną inaczej.

, potrafisz mnie zawsze zaciekawić takimi wynalazkami,

-tak myślałam Koto,że Cię to zainteresuje

Dziwny zapach, bardzo zmienny, bardzo mocno się rozwija, szokująco trwały i ogoniasty. Nie spodziewałam się takich doznań. Po 6 godzinach nadal mnie otaczał przy każdym, nawet najmniejszym ruchu ręki. Opakowanie koszmarne, więc pewnie nawet bym o nim nie pomyślała dla siebie, ale Pan mnie uprzedził, że Rush dwa miesiące temu wycofano ze sprzedaży (tester przyniósł mi grzecznie z zaplecza), więc zapaliła mi się jakaś idiotyczna lampka.
, a ja go nie poznałam