|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychiatra - cz. 2
Na Batorego jest poradnia zdrowia psychicznego, terapeuci.
Kopernika : psychiatra. Ile przechodziłam? Zaczęla się ok 16 r. ży (tuż przed nim, ostatnia klasa gimnazjum) - trwało do klasy maturalnej. 3 tygodnie przed maturą przestałam brać leki, jazdy mialam jeszcze kilka dobrych miesięcy. Czyli jestem wolna od tego jakieś 2 lata dopiero. ( co nie zmienia faktu, że zdarza mi się mieć doły i "fleszbeki"z tamtego okresu. Bo kiedy w życiu jest jakaś trudnośc najłatwiej wrócić na stare, znane ścieżki. A z fachową pomoca bez przesady, piszę wam z grubsza, pewnie jeszcze mam ogromne luki w wiedzy.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Terapeuta pracujący w klinice/placowce z reguły działa w porozumieniu z psychiatrą. I kiedy uznaje że potrzeba konsultacji dla jego pacjenta, to dzwoni i umawia na wizytę. Czesto wtedy termin dostajesz dużo szybciej.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
madlen a mature zdalas wtedy w terminie? czy po leczeniu juz?
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nowe leki...
Atarax, tisercin i stałą pernazyne. Razem 4 razy dziennie tabletki [ta czwarta w razie czego] A tak w ogóle to zauważyłam, że biorę często te leki co Brook
Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2009-02-06 o 18:00 |
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
witaminki też łykajcie.
zawsze to lepsze działanie wtedy
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zamiar zaczac lykac magnez.
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
magnez to obowiazkowo. Ja dodatkowo łykam różnie inne,3 razy dziennie tabsy z witaminami,minerałami,lut einą.. to co potrzebne..
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
ja lykam Capivit na cere,witamine B ,od czasu do czasu magnez musujacy i wapno i cynk na cere
ostatnio dodatkowo tabletki CLA z zielona herbata na odchudzanie do tego leki mam nadzieje ze watroba nei siadzie Atarax to na depreche kinia? ciekawe czy tisercin cie uspi? ja nie czulam jego dzialania
|
|
|
|
#2109 |
|
Rozeznanie
|
![]() u mie wszystko do d....![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...................:confu sed:
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam w klinice w przedziale 20 października 2005 (16.10 miałam próbę s. i wylądowałam na ratunkowym, stamtąd mnie karetka przewiozła na oddz psychiatryczny) do 22.12.05. Czyli 2 miesiące. Po tym czasie przez kolejne kilka miesięcy przyjeżdżało do mnie centrum hospitalizacji domowej n terapię rodzinną, nie chodziłam do szkoły, byłam w złym stanie, cały czas na lekach. Mimo, że zaczęło się powoli poprawiać nie wróciłam do szkoły w tym roku.
Proponowano mi oddział dzienny, żebym zdała maturę o czasie, ale się nie zgodziłam. Później, od września 2006 miałam nauczanie indywidualne w domu, i zdałam maturę. Rocznikowo się wszystko zgadza bo poszłam do szkoły rok wcześniej, mając 6 lat. Czyli teoretycznie nikt nie jest w stanie się zorientowac, że urlopowałam rok.
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak i u mnie
![]() ![]() ![]()
|
#2112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przyzania indywidualnego nauczanie tyle że u mnie lekcje będą w szkole.... ale i tak wszystko do d....
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
wow Madlen to przyjeli cie jakos 6 latke do podstawowki?
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogółem atarax ma działanie "przeciwhistaminowym, uspokajającym, i przeciwlękowym" czyli wychodzi na to, że to uspokajacz a nie depresant. To chyba zgadzałoby się go Pani mówiła, że nie będe brała depresantów bo mam po nich gorszą depresję [przykład mirzatenu]. Więc na razie wystawi mnie na próbe czy daleko moje samopoczucie pojedzie na uspokajaczach, czy zda to egzamin. Za 2 tygodnie znowu do niej jadę. Tylko cały czas mnie zastanawia dlaczego każdy lek, który dostaje ma właściwości leczące dla schizofreników. ja już nie chcę łykać żadnej chemii... wystarczy mi ta, którą mam teraz, po prostu się boję. Madlen - no to fajnie Ci się poskładało wszystko, że jesteś wyrównana z rocznikiem Mysza007, Sein Ulin - Co się dzieje? ------------------------- W ogóle jeśli macie dostęp do Gliwic, to polecam mój ośrodek OPILU (W Zabrzu) - jest G-E-N-I-A-L-N-Y, dwie Panie od leków - psychiatrzy są bardzo miłe, fajnie się z nimi gada. Pełna profeska. Kiedyś miałam taką sytuację, że przede mnie wbiła się do kolejki jakaś babka, i zrobiła tej Pani od leków raban, że nie chce dać skierowanie do szpitala swojemu dziecku, tylko lekami go faszeruje, i była kłótnia tak straszna. Ja byłam następna w kolejce- i tu najbardziej było widać opanowanie Pani od leków - bo mnie przyjęła bez nerwówki z uśmiechem na ustach ![]() Dzisiaj była śliczna pogoda za oknem, miałam przez godzinę dobry humor. Myślę, że jak się trochę poucze, i jak posiedzę i przestanę uciekać od problemów, zacznę chodzić na terapie wreszcie tak jak mam wyznaczone terminy, to idzie pokonać nawet najwięsze zło, albo zacisnąć zęby i przecierpieć te złe chwile. Obiecałam sobie, że w tym roku z tego wyjdę, no przynamniej z brania takiej ilości leków. Nie wiem dlaczego we mnie dzisiaj tyle optymizmu, ale muszę dać sobie z tym radę, po pierwsze - chcę tego, po drugie mam dla kogo żyć. Bo rodzinę kocham najbardziej, pomimo tego, że zachowuję się jak zołza a oni chcą mi tylko pomóc, i są ze mną, może mało wiedzą - ale to tylko i wyłącznie moja wina. Kiedy będę miała następne myśli samobójcze, to pomyślę sobie, że nawet jeśli nie zdam, to muszę być z nimi. Muszę i tyle. Nie wiem, skąd we mnie dzisiaj tyle optymizmu. Chciałabym po prostu być szczęśliwa znowu. Czasem czyję jakbym była dwoma osobami na raz, ta jedna chce żyć, a druga pojawia się w kryzysowych sytuacjach z nożem w ręku. Gdyby kiedyś udało mi się zapanować nad tą złą częścią mnie, to będzie koniec moich cierpień. Tylko.. czy da się?
Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2009-02-06 o 20:32 |
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też całkiem padł nastrój, strasznie mi się pogorszył. Wszystko mi zobojętniało, dopiero o 19 wstałam z łóżka.
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
na mnie skolei Mirzaten i lerivon wogole nie dzialaly na depreche i poprawe humoru kompletnie
madlen wlasnie czy moze byc taka mozliwosc ze moja psychika sie tak nastawila ze te leki co lykam na sen by zasnac uwazam ze maja tylko taka funkcje i zadnej innej? mi tylko lek na dzien SRii dzialaly na depreche i NN czy mirzaten i lerivon to tez leki SRii? kinia jaka dawke masz tisercinu? |
|
|
|
#2117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, ja źle przeczytałam z kartki dawkowania, okazało się, że ja teraz [od jutra] biorę 6 tabletek dziennie , same uspokajacze. w sumie przeraziło mnie to bo sam Atarax 60mg po dwie mam brać.. Z tym, że Atarax mam sobie sama ustalić, ważne że w ciągu dnia mają być dwie tabletki. Postanowiłam najpierw brać pernazyne z samego rana, później Ataraksy dwa. Zobaczymy czy zda egzamin.Cytat:
I od Was dziewczyny? Pogoda/pora roku ma wpływ na wasz nastrój? Dziewczyny mam bardzo ważne dla Was pytanie, i prosiłabym o odpowiedź. Za każdym razem jak jadę do ośrodka nigdy nie móię tego, jaki mam efekt uboczny po lekach. Za każdym razem po prostu zapominam powiedzieć. Następnym razem powiem, zapisze to sobie, że mam powiedzieć. A więc; jak wychodze z domu to się cała trzęsę, tzn. jak ide np. po koleżankę to się trzęsę, jak ide na przystanek to się trzęsę, jak wychodzę do sklepu to się trzęse. Tak jakbym się czymś denerwowała i to bardzo bardzo do granic możliwości. uważam że to dość istotna informacja, mam to od bardzo dawna, co to jest?
Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2009-02-06 o 20:52 |
||
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co to jest, ja bez leków tak mam.
Nie, mój nastrój nie zależy od pogody absolutnie. |
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze troche duzo tych lekow masz
nie wiem ale moim zdaniem 2 powinny starczyc - znaczy lekarze tez najczesciej sa zdania ze 2 leki to najlpesze wyjscie plus ew cos doraznie w razie atakow ale moze tak ma byc np cos na sen i na dzien antydepresyjny antydepresant tez dziala antylekowo i uspakajaco chyba - szerokie zakres dzialania ma kinia ten objaw trzesenia nie wiem co to moze poprostu nerwica? u mni epogoda hmm kiedys wplywala tak ze jesien najgorzej i zima,wiosna lato fajnie |
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie, Marcepanowa ma tak bez leków, a ja mam tak odkąd zaczęłam brać leki. Dziwne
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, chyba się do was przyłącze. Leczyłam się lekami luty i połowa marca 2008, i chyba przerwałam za wcześnie. Mam zamiar znowu odwiedzić panią doktor gdyż powracają wszelkie lęki, złość na wszystko i głupie myśli. Nie jest tak źle jak było kiedyś, myślicie że warto zacząć ponownie leczenie?
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
hmm nom lepiej powiedz o tym lekarzowi
cherry to dosc krotko leki bralas,leczy sie zawyczaj dluzej Edytowane przez Brook Czas edycji: 2009-02-06 o 21:44 |
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
czułam się wtedy po nich lepiej poznałam mojego faceta świat stał się wspaniały i sama powiedziałam lekarzowi że już chyba moge przestać ona powiedziała ża miłość to najlepsze lekarstwo, wszystko się dobrze toczyło jednak znowu wszystko powraca. Może też dlatego że miałam przejśc terapie a na nią też nie chciałam chodzić. Chyba przejdę się jeszcze raz z nastawieniem na leki i terapie żeby pokonać to raz na zawsze. Ciągle myśle że sama dam sobie z tym rade ale chyba tak sie nie uda
|
|
|
|
#2124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hm rozumiem Cię Mysza wiem jak to jest kiedy wszystko nudzi i wydaje się beznadziejne. A bierzesz jakieś leki? Bo ja np. bardziej wierzę w leki niż psychologa i terapię. staraj się nie myśleć za dużo.......i kto to mowi hehe........ale to jedyne wyjscie, trzeba dzialać trochę jak robot- robić co masz do zrobienia i nie zastanawiać się zbytnio.Trzymam za Ciebie kciuki, aby wszystko Ci się ułożyło |
|
|
|
|
#2125 |
|
Rozeznanie
|
Ech ech ech. Musimy być silne dziewczyny- i mówi to pesymistka....która nie radzi sobie sama ze sobą....
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie błedne koło.. Ale ważne,ze jest ten optymizm.. chociaż trochę.. zawsze to nadzieja
|
|
#2127 |
|
Rozeznanie
|
No ajjj.........Starajmy się w tym i tak chu***ym życiu wykrzesać z siebie chociaż odrobinę optymizmu...Bo co? Zabijemy się? Też rozwiązanie w sumie...Ale ja wiem, że tego nie zrobię. więc muszę żyć. A skoro muszę żyć to jak najlepiej i też coś dla siebie z tego zycia mieć. Teraz tak mówię, a jutro pewnie uznam ,że i tak wszystko jest do dupy i tak w kółko..no ale co zrobić? Trzeba żyć....Ja mam cichą nadzieję, że może jeszcze będzie dobrze.....że ułoże sobie jakoś to zycie, ze coś mnie jeszcze dobrego spotka...i staram się wierzyć w to. Chociaż wiem, że jest trudno i to cholernie. Ale jesteśmy tu, żyjemy...Ja to się cieszę, że widzę ,słyszę,mogę chodzić, bo inaczej to chyba bym się już na maksa załamała...A są ludzie którzy i tak żyją i też nikt ich nie pytał czy chcą czy nie.Tak jak mnie nikt nie pytał czy chce sie urodzic ,czy chce miec depresje...
I czy chcę miec jutro egzamin ![]() ![]()
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś jechałam tramwajem i widziałam na moście kukły powieszone na szubienicach pod nimi hasło " LUDZIE ZNIKAJĄ PROBLEMY ZOSTAJĄ" więc to nie jest rozwiązanie, może i nam będzie lepiej ale co zrobimy ludzią którzy zostana na świecie bez nas. Samobójstwo to czysty egoizm.
|
|
|
|
#2129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym się nie zabiła. chociaż myslalam o tym. Ale boję się bólu i nie mam tyle odwagi. Zreszta jak mowilam mam nadzieje, ze bedzie kiedyś dobrze i są jeszcze rzeczy które mnie cieszą. Ale kiedy słyszę, ze ktos sie zabił to nigdy nie powiem egoista albo tchorzem!!! Nigdy. Jaki tchorz? samobojstwo tez wymaga odwagi. Egoista? Jakie to musi byc cierpienie ,żeby posunac sie az tak daleko ,dzialajac wbrew najsilniejszemu instynktowi- Przetrwania??????? Mi zal takiego czlowieka, bo żeby potrafil to chętnie zrobiłby by inaczej. Gdyby tylko umial chetnie by zyl i cieszyl się tym życiem. Ja często czuje sie OKROPNIE a i tak nie dałabym rady się zabić. Jak musi się czuc taki czlowiek???????Zapewne strasznie,niewyobrazalnie strasznie. I jak ma myslec o innych wtedy. Edytowane przez claymore Czas edycji: 2009-02-06 o 22:26 |
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
kurde tak czytam claymore i jakbym sama to wszytsko psiala doslownie
![]() dla mnie samobocja to ani tchorz ani odwazna osoba to desperacja i wielki bol i cierpienie tylko czasami s. robia to ze zlosci tez w akcie despreacji Edytowane przez Brook Czas edycji: 2009-02-06 o 23:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.

zawsze to lepsze działanie wtedy

przyzania indywidualnego nauczanie tyle że u mnie lekcje będą w szkole.... ale i tak wszystko do d....
, same uspokajacze. w sumie przeraziło mnie to bo sam Atarax 60mg po dwie mam brać.. Z tym, że Atarax mam sobie sama ustalić, ważne że w ciągu dnia mają być dwie tabletki. Postanowiłam najpierw brać pernazyne z samego rana, później Ataraksy dwa. Zobaczymy czy zda egzamin.