|
|
#4111 | |
|
Blond forever!
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
Czasem naprawdę się boję, że wydam mnóstwo pieniędzy na ten aparat i będę chodziła z metalem na zębach tyle czasu, a potem mi się wszystko wróci, bo nie będę nosiła retencji do końca życia...
|
|
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przewaznie Ci, co mieli Damona maja retencje o wiele dluzej, nawet pare lat niz ci, co mieli zwyklego druciaka, ale nie cale zycie Wiec glowa do gory
|
|
|
#4113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Blondi nie ma co się wkurzać ![]()
|
|
|
#4114 |
|
Raczkowanie
|
88Ekaterina88 Jestem pod wrażeniem! Masz może fote przed założeniem aparatu lub zaraz po, jestem ciekawa jaką miałaś wade. Nie no jestem w szoku, ja pierdziu, szybko,szybko za***iście szybko
.
Edytowane przez Kolikoko Czas edycji: 2009-02-06 o 23:25 |
|
|
|
|
#4115 |
|
Kokon pro
|
uhu dziewczeta i chlopcy
udalo mi sie wreszcie odwiedzic orto po pol roku ^^ byla zadowolona cos mi tylko przygiela w retencyjnym i za pol roku mam sie pokazac to jedyny pozytywny dzis aspekt mialam kolejna spirometrie tak zle jeszcze nie bylo ;/ i do zdania egzaminu zabraklo mi 3 pktow ;/ nic tylko sie pochlastac, jutro [L] mam nadzieje ze nikogo nie rozjade |
|
|
|
|
#4116 |
|
Raczkowanie
|
Asieenka Biedna jesteś, ale jeszcze pare miesięcy i bedzie git
Edytowane przez Kolikoko Czas edycji: 2009-02-06 o 23:30 |
|
|
|
|
#4117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mało brakowaloJa tam do orto będę chodziła po zdjęciu aparatu raz na jakiś czas,żeby tylko nic się nie stało,a jak coś tylko zauważę (jakąś minimalną zmianę) to będę do niego pędziła szybko Moim zdaniem to też kwestia tego,czy się obserwuje zęby
|
|
|
#4118 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#4119 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Mam mały problem. Noszę aparat od 1,5 roku... Wczoraj zauważyłam, że jeden z pierścieni, który mam na 6 rusza się! Chciałabym się dowiedzieć czy to coś poważnego, bo moja ortodontka wyjechała
i nie mam jak sie z nią skontaktować proszę o odp
|
|
|
|
|
#4120 |
|
Raczkowanie
|
tzn.pewnie się odkleił i trzeba pędzić do ortodonty jak tylko przyjedzie
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
Mialam dzisiaj pierwszy sen typowej aparatki
Snilo mi sie ze mialam zalozone separatory na dole miedzy 1ki, 2ki i 3ki, tylko to nie byly gumki a puszki (??), ktore jakos napecznialy i mi koszmarnie pokrzywily zęby, że praktycznie wypadały z dziasla
|
|
|
#4122 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam odszukać w wątku pewnej interesującej mnie sprawy, a mianowicie niedawno było wspominane coś o preparacie (chyba elmex) wzmacniającym kruche zęby, słabe, odwapnione. Nie mogę tego znaleźć. KOjarzycie, co to jest? Moja kuzynka jest teraz w ciąży i jej się zaczęły kruszyć zęby, chciałam jej to polecić. Dzięki za pomoc
|
|
|
|
|
#4124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() haha jak dotychczas najlepszy sen dotyczący zębów, który słyszałam
Zadrutowana od 16.06 i 01.09 /2008r. ![]() Edytowane przez Lady No Nick Czas edycji: 2009-02-07 o 11:34 Powód: poprawka |
|
|
|
|
|
#4125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
on intensywnie wzmacnia i "wwapnia" wapn w zeby ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11754 |
|
|
|
|
|
#4126 |
|
Raczkowanie
|
Nie straszcie mnie z tym Damonem.
To prawda,to co piszecie,że dłużej się nosi retencję? I co Maricken masz na myśli pisząc "CAŁĄ"? A i na gazeta.pl wołają za kasę te artykuł o zębach więc niech się wypchają. |
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
? ale jednak stały to stały muszę tylko podlecieć do orto i zapytać jak płatności itp a Ty bardzo masz krzywy dół?? u mnie tak sobie wkleję fotki to zobaczysz ale później bo net mi coś muli teraz kilka stron wcześniej wklejałam tam trochę było widać ale nic potem spróbuję
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
|
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inaczej zeby powroca do swojego stanu...
|
|
|
#4130 |
|
Konto usunięte
|
wy naprawde tak czesto myślicie o aparacie że aż śnicie o nim
![]() ja przez cały miesiac nie zaglądam do niego bo poprostu nie pamietam ze go mam tylko szuru szuru i tyle widze aparat
|
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj masz wypowiedź ortodonty : http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...960&a=44687054 a najlepiej przeczytaj cały ten wątek. Pozdrawiam
|
|
|
#4132 |
|
Raczkowanie
|
Aha,dzięki za info.
|
|
|
|
|
#4133 |
|
Zadomowienie
|
Po jakim czasie najszybciej przebarwiają się przezroczyste łańcuszki? Yo mój pierwszy w ogóle, a genialny orto nie miał żadnego wyboru
. Kawy i herbaty unikam, ale nadrabiam kawami zbożowymi i herbatami zielonymi - one też mogą go pożółcić szybko? Co ja zrobię bez buraków .Kolejne pytanie; któraś z was pisała, że myje zeby tylko 3 razy dziennie i jest ok. A reszta co o tym sądzi? Bo ostatnio mija mi obsesja szorowania .
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasami łańcuszki bezbarwne się w ogóle nie przebarwiają, to zależy od firmy ![]() Ja np.wiem,które kolory mój orto ma tej "lepszej" firmy i zawsze mi mówi, które się nie przebawiają, jednak jak miałam kilkakrotnie między trójką,a piątką taki krótki łańcuszek bezbarwny to zawsze się robił żółty
|
|
|
#4135 |
|
Wtajemniczenie
|
kurczę...moje fioletowe gumeczki są coraz bardziej 'blade'.
dobrze, że niedługo wizyta (za 13 dni)
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
dużą
![]() miałam taką wadę, że jak wypadły mi 4 mleczaki z przodu to wyrosły mi tylko dwie wielkie jedynki, dwójki za jedynkami, a trójki za dwójkami tworząc taki trójkącik Musiałam wyrwać zeby, bo się nic nie mieściło, bo taka wąska szczeka była, aparat nosiłam 3 lata, po czym po dwóch latach od ściągnięca górne zęby cofły się do tyłu jak było na początku i załozyłąmz nowu stałkę i mam już go 10 miesięcy. Retencje na dole mam przyklejoną za zębami i do konca życia będzie, tak samo jak szyna retencyjna na górze ![]() Cytat:
szkoda, że nie mam sprzed 5-ciu lat - byście padły Chociaż może pstryknę foto wyciskom jak bede u orto
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuje Ekaterina
|
|
#4138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ta klinika Strzałkowskiej to jakiś horror przynajmniej z opinii pacjentów tak wynika Co do Damona-im więcej wiem, tym bardziej stoję przy swoim-trzeba być bardzo ostrożnym, gdy lekarz na dzień dobry go proponuje. Warto się konsultować z innymi orto, bo jeśli wadę można wyleczyć tańszym aparatem, to po co przepłacać. I nie twierdzę, że aparat jest zły. Nawet orto mają zupełnie różne zdania(tak więc Blondi-nie oburzaj się na określenie "kontrowersyjny", bo nawet lekarze polemizują na jego temat, do tego dochodzi cena i kwestia uczciwości lekarza), więc co my pacjenci możemy tutaj wymyślać. Są różne wady, różne aparaty, różne metody-trudno cokolwiek porównywać, ale na pewno warto porównać diagnozę orto u innego lekarza(może nawet dwóch, trzech) zanim zrujnuje się swój portwel.
|
|
|
#4139 |
|
BAN stały
|
dziewczyny, a retencje nosi sie w nocy czy na dzien tez ? to zalezy od wady czy jak ? bo jak na noc bym zakladala tylko to spoko nawet
|
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosuje się go raz w tyg, więc starcza na długo. Na opakowaniu pisze że na 40 użyć. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.

więc z tym to róznie 

3/3/6-22/7/8
Moim zdaniem to też kwestia tego,czy się obserwuje zęby

ale później bo net mi coś muli teraz kilka stron wcześniej wklejałam tam trochę było widać ale nic potem spróbuję
Inaczej zeby powroca do swojego stanu...