|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
nie mogę uzywać samoopalacza
Nie mogę się opalać, czy jestem skazana na chorobliwa bladosc? Po każdym samoopalaczu na mojej buzi robią się suche łuszczące plamy. Ostatnio kupiłam Clarinsa, myślałam ze będzie delikatny, a tu proszę!Sprawdziłam skład, nie zawierał alkoholu denat.Dlaczego tak działają? czy istnieje jakiś naprawdę łagodnie działający samoopalacz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: nie mogę uzywać samoopalacza
Możesz mieć uczulenie na składniki opalające... i wtedy klops...
Może jeszcze spróbuj balsamów albo kremów brązujących, one działają łagodniej. Ja używam Sopotu Ziai, ale dziewczyny pewno doradzą z wyższej półki... Możesz też spróbować rozcieńczyć samoopalacz kremem nawilżającym, parę dni temu był wątek o samoopalaczach, poszukaj... [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Masz na myśli stosowanie balsamów do ciała na twarz? Nie pomyślałam o tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mnie krem brązujący Ziai uczula, a balsam nie... ale ja to na własną odpowiedzialność robię, nie chciałabym Ci zaszkodzić... [img]icons/icon12.gif[/img] Dziewczyny jeszcze mieszają samoopalacz z kremem nawilżającym i on wtedy ma niższe stężenie i daje delikatniejszą opaleniznę, może też mniej uczulać...
[img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Niestety mam to samo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.