Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-06, 20:00   #3721
superzabula
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
dziewczyny wy tez tak macie ze czasem taki bol brzucha was zlapie jak chcecie sie przewrocic z boku na drugi bok albo jak siedzicie i chcecie wstac?;/
ja tak mam, ale jak juz to w nocy. W dzien mi sie to nie zdarza, nie wiem czemu w nocy, musze zapytac o to tez mojego gina Boze mam coraz wiecej pytan do niego, im dalej tym pytania i watpliwosci sie gromadza, ale na szczescie nie wariuje...staram sie

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 20:20   #3722
michaela
Raczkowanie

Czesc mamuski
Bardzo dawno sie nieodzywalam nawet niemam jakos czasu by poczytac o czym piszecie i niewiem co u kogo slychac ale mam nadzieje ze wszystko dobrze u was i ze brzuszki coraz wieksze(moj napewno wiekszy )
Synus rozwija sie super mialam dzis kontrole ,robione ekg i moglam posluchac jak malemu bije serduszko pozatym badano mi cukier ale ja zakrecona nawet sie niespytalam czy wszystko dobrzeZa tydzien musze tylko jechac na szczepionke bo mamy z tztem konflikt serologiczny i jeszcze tarczyce zbadac.

Ostatnio latam po lekarzach razem z tztem musialam z nim na pogotowie jechac na szczescie dostal kroplowke i bylo lepiej,tz ma chorobe refluksowa i czasami okropne bole brzucha mimo ze sie leczy i byl juz na wszystkich mozliwych badaniach to nic niepomaga ostatnio mial po raz kolejny gastroskopie ze znieczuleniem w reke i potym dostal zapalnie zyly wiec musi sobie robic zastrzyki w brzuch.A ja juz niewiem jak mu pomoc czasem strasznie mnie to dobijaTroche sie wyzalilam to mi lepiej

Juz do pracy chodze tylko 3 razy w tyg wiec mysle ze bede miec wiecej czasu by cos naskrobac
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 20:29   #3723
esti1984
Wtajemniczenie

cześć kochane
dziękuję za troskę
byliśmy w szpitalu pół dnia pierwsze KTG nie za bardzo się lekarce spodobało ale brała poprawkę na to że w 26 tc dziecko jeszcze sobie pływa i ciężko jest szukać non stop tętna. Powiedziały że KTG jest miarodajne po 30 tc....
No i leżałam 2,5 godziny pod tym KTG a zapisu nie było za dużo bo Nikola buszowała po całym brzuchu. Ale lekarce nie spodobało się to że w pewnej chwili spadło tętno...chociaż zaraz wróciło do normy. Już zaczęli mnie nastawiać na hospitalizację tyle że w innym szpitalu bo tam miejsc nie było (nawet kobiety po porodzie nie mieli gdzie kłaść i leżały na patologii ciąży)...ehhh ale na izbie przyjęć zrobili mi kolejne KTG i tam zapis już był ok... więc puścili mnie do domu ale jutro znowu muszę jechać na kontrolę.....zobaczymy co będzie. Mam nadzieję że będzie wszystko ok
Ja już na tym łóżku nie wyrabiałam leżałam nieruchomo tyle czasu w jednej pozycji i zaczęło mi wszystko drętwieć cały brzuch mnie bolał, tyłek, plecy i zaczęłam wprost się zwijać z bólu to mnie w końcu odłączyli...nie byłam w stanie leżeć nieruchomo. Kilka skurczy miałam ..... ale wszystko w normie....
Brzuch po lewej stronie mnie trochę pobolewa ale to może od obicia?

wczoraj jak wróciłam to Julka rzuciła mi się na szyję i obcałowała całą ... ta jej euforia trwała jakieś 20 minut. Mówię do TŻ-ta że Ona chyba zrozumiała o co mi chodziło jak przed wyjściem jej mówiłam że może zostanę w szpitalu..... a TŻ ją pyta "Bałaś się że mama nie wróci"? a Ona "Tak", a On "a gdzie mama miała być"? a Ona "tam - (i pokazuje za okno)", a TŻ pyta "a dlaczego"? a Ona "z dzidzią" moja mała kumata Julka

a teraz na wesoło
od wczoraj wszystkim mówi że ma zgagę i pokazuje gdzie ją piecze (czyli na klatkę piersiową - przełyk)

aaaaaa no i dzisiaj jak czekałam na to KTG to siedziała koło mnie Basia z Kryminalnych Ona już w końcówce ciąży i będzie rodzić też na Karowej...
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 20:30   #3724
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Laseczki odebralam wyniki i mam je suuuper
DIETKA POMOGLA nie mam zadnego wyniku powyzej normy
Bercia glowa do gory dietke stosowac a napewno bedzie tak jak u mnie

Musze tylko isc do gina na szczepienie ze wzgledu na konflikt serologiczny ale na to bylam nastawiona
Tak sie ciesze normalnie

kobieto lejesz miód na moje serce super że wyniki masz dobre mam do Ciebie kilka pytań :

1. Miałaś stwierdzoną cukrzycę tak?
2.Stosowałaś tylko dietkę bez insuliny ?
3.Jakie robiłaś badania znowu piłaś glukoze czy to tylko wynik cukru?

ale tak sobie myśle że nie jest ze mną tak ze bo nie badam poziomu cukru kilka razy dziennie i nie biore insuliny a wiem że dziewczyny tak maja

Małgosiu
dzięki że wkleiłaś linki z tymi koszulami mam jedną niebieską w paseczki ze słonikami super gatunek nie wiedziałam gdzie kupić taką bo tą co mam dostałam w prezencie i jaka cena przystępna

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 21:14   #3725
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez michaela Pokaż wiadomość
Czesc mamuski
Juz do pracy chodze tylko 3 razy w tyg wiec mysle ze bede miec wiecej czasu by cos naskrobac
Witam Mam nadzieję że w końcu jakiś lekarz mężowi pomoże. Trzymam kciuki. Oisz częściej

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
cześć kochane
dziękuję za troskę
a teraz na wesoło
od wczoraj wszystkim mówi że ma zgagę i pokazuje gdzie ją piecze (czyli na klatkę piersiową - przełyk)

aaaaaa no i dzisiaj jak czekałam na to KTG to siedziała koło mnie Basia z Kryminalnych Ona już w końcówce ciąży i będzie rodzić też na Karowej...
Bidulka Całe szczęście że z maleństwem wszystko ok. A Julcia to mały skarb. Pewnie Wam wiele szczęścia daje

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość

Małgosiu
dzięki że wkleiłaś linki z tymi koszulami mam jedną niebieską w paseczki ze słonikami super gatunek nie wiedziałam gdzie kupić taką bo tą co mam dostałam w prezencie i jaka cena przystępna
Cieszę się że pomogłam... Dla mnie ważne że są w 100% bawełniane No i przynajmniej nie takie "babcine" No i ta cena
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 21:21   #3726
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
hehehe

niedobry

jak dla mnie sliczny..
slodziutki a nie hhehe
dziekuje
dla mnie tez jest sliczny, jak przechodze kolo lustra to sie usmiecham do siebie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Dokładnie, śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

I który wybrac ????
ten mi najbardziej przypadl do gustu i takim schematem sama sie kieruje

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
malutka - brzusio cudny.... ja kocham ciążowe brzuszki

Mój duży chłopczyk kopie ile wlezie... chyba sobie urządził wieczorny maraton. Synek mamusi. Ostatnio powiedziałam TŻ że to będzie mój maminsynek i że go nigdzie nie bedę puszczać samego, tylko wszędziebędzie z mamusią jeździł. Do 50 roku życia Się oburzył na mnie....
Oczywiście żartowałam
ad. 1 ja tez uwielbiam ciazowe brzusie
ad. 2 nie ma co dobra jestes

Cytat:
dziewczyny wy tez tak macie ze czasem taki bol brzucha was zlapie jak chcecie sie przewrocic z boku na drugi bok albo jak siedzicie i chcecie wstac?;/
Cytat:
no taki bol chwilowy nie wiem nie umiem go opisac.. tak jakby sie cos ''zastalo''a ja szybkim ruchem to naruszyla
pewnie niezabardzo zrozumiale pisze hehe
tez cos takiego mam dzisiaj to mam wrazenie jakby na sekunde ktos mi wbil igle w brzuch a zwlaszcza po prawej stronie

Cytat:
Ostatnio latam po lekarzach razem z tztem musialam z nim na pogotowie jechac na szczescie dostal kroplowke i bylo lepiej,tz ma chorobe refluksowa i czasami okropne bole brzucha mimo ze sie leczy i byl juz na wszystkich mozliwych badaniach to nic niepomaga, ostatnio mial po raz kolejny gastroskopie ze znieczuleniem w reke i potym dostal zapalnie zyly wiec musi sobie robic zastrzyki w brzuch.A ja juz niewiem jak mu pomoc czasem strasznie mnie to dobija. Troche sie wyzalilam to mi lepiej
oj wspolczuje Twojemu Tz'towi wiem co mowie, bo moja mama ma przepukline rozworu przelykowego a te badania to jakas porazka

Cytat:
cześć kochane
dziękuję za troskę
byliśmy w szpitalu pół dnia pierwsze KTG nie za bardzo się lekarce spodobało, ale brała poprawkę na to że w 26 tc dziecko jeszcze sobie pływa i ciężko jest szukać non stop tętna. Powiedziały że KTG jest miarodajne po 30 tc....
No i leżałam 2,5 godziny pod tym KTG a zapisu nie było za dużo bo Nikola buszowała po całym brzuchu. Ale lekarce nie spodobało się to że w pewnej chwili spadło tętno...chociaż zaraz wróciło do normy. Już zaczęli mnie nastawiać na hospitalizację tyle że w innym szpitalu bo tam miejsc nie było (nawet kobiety po porodzie nie mieli gdzie kłaść i leżały na patologii ciąży)...ehhh ale na izbie przyjęć zrobili mi kolejne KTG i tam zapis już był ok... więc puścili mnie do domu ale jutro znowu muszę jechać na kontrolę.....zobaczymy co będzie. Mam nadzieję że będzie wszystko ok
Ja już na tym łóżku nie wyrabiałam, leżałam nieruchomo tyle czasu w jednej pozycji i zaczęło mi wszystko drętwieć cały brzuch mnie bolał, tyłek, plecy i zaczęłam wprost się zwijać z bólu to mnie w końcu odłączyli...nie byłam w stanie leżeć nieruchomo. Kilka skurczy miałam ..... ale wszystko w normie....

wczoraj jak wróciłam to Julka rzuciła mi się na szyję i obcałowała całą ... ta jej euforia trwała jakieś 20 minut. Mówię do TŻ-ta że Ona chyba zrozumiała o co mi chodziło jak przed wyjściem jej mówiłam że może zostanę w szpitalu..... a TŻ ją pyta "Bałaś się że mama nie wróci"? a Ona "Tak", a On "a gdzie mama miała być"? a Ona "tam - (i pokazuje za okno)", a TŻ pyta "a dlaczego"? a Ona "z dzidzią" moja mała kumata Julka

a teraz na wesoło

ad. 1 mam nadzieje, ze juz wszystko bedzie dobrze z Toba i malenstwem dbajcie o siebie
ad. 2 dobra ta Twoja cora
ad. 3 no to teraz mozesz sie pochwalic znajiomoscia no nie pogadasz

Ide do lazienki wywiesic pranie, potem czas na salatke owocowa (sama robilam), jakis filmy + chipsy solone i lulku. Wiec zycze Wam dobrej i spokojnej nocy Do juterka
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 21:28   #3727
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
cześć kochane
dziękuję za troskę
byliśmy w szpitalu pół dnia pierwsze KTG nie za bardzo się lekarce spodobało ale brała poprawkę na to że w 26 tc dziecko jeszcze sobie pływa i ciężko jest szukać non stop tętna. Powiedziały że KTG jest miarodajne po 30 tc....
Ja już na tym łóżku nie wyrabiałam leżałam nieruchomo tyle czasu w jednej pozycji i zaczęło mi wszystko drętwieć cały brzuch mnie bolał, tyłek, plecy i zaczęłam wprost się zwijać z bólu to mnie w końcu odłączyli...nie byłam w stanie leżeć nieruchomo. Kilka skurczy miałam ..... ale wszystko w normie....

a teraz na wesoło

:przytu l: Na pewno wszystko jest dobrze, maleństwu nic nie jest -bardzo mocno w to wierzę i mocno trzymam za was kciuki
A córcia masz cudowną, mądra dziewczynka i mała pociecha
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 21:33   #3728
Aguśkaa83
Zakorzenienie

no i po wizycie babci (mojej mamusi)...oczywiscie moj Smyk w brzuszku siedzial cicho jak myszka pod miotla, zawsze jak przychodzi moja mama to siedzi cichutko i taki podejrzany jest czasem puknie ale tak leciutko a juz jak moja mama sie odezwie to koniec cisza przez pare minut hihihih
Cytat:
no mi tylko tyle zostalo do porodu..

a ja tak wlasnie mam zamiar cos w sobie zmienic po porodzie ... i chyba sie przemaluje na kolor ciemny.. ale nie wiem czy mi dobrze bedzie.....:P
jakos chodzi to za mna od dluzszego czasu ale nie moge sie zdecydowac...boje sie
ja tez przez dluzszy czas farbowalam sie na jasno a teraz zaczelam jednak cos pod kolor moich naturalnych wlosow czyli cos w brazie i musze Ci powiedziec ze wszyscy mowia ze lepiej mi tak i ze sluzy mi ta odmiana....ale co jest dziwne...kazdy braz nawet jasny wychodzi mi w ciazy jakos bardzo mocno...
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Laseczki odebralam wyniki i mam je suuuper
DIETKA POMOGLA nie mam zadnego wyniku powyzej normy
Bercia glowa do gory dietke stosowac a napewno bedzie tak jak u mnie

Musze tylko isc do gina na szczepienie ze wzgledu na konflikt serologiczny ale na to bylam nastawiona
Tak sie ciesze normalnie
dobrze ze wszystko w porzadku trzeba tylko sie zawziasc i wszystko powraca do normy
Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
hejka
Mialam zrobic dzisiaj ta nieszczesna glukoze. I nie zrobilam, bo okazalo sie, ze laborantka sie zwolnila i nie wiadomo kiedy przyjdzie nastepna zostawilam tylko siuski do badania. To po co ja wstalam skoro swit i do tego jeszcze musialam byc na czczo
Wklejam Wam moj brzusio. Wczoraj zaczelismy 24 tydzien, czyli 6 miesiac
no wiesz ale z tymi badaniami...bidulka na glodniaka poszla i nie zrobili badan ja jutro zaczynam 6 miesiac (24tc) aha i brzusio sliczny ale czy podobny do mojego hmmm....
Cytat:
miewam

A mnie ostatnio złapał skurcz OBU ŁYDEK NARAZ - oczywiście w nocy
Magnez i przejdzie...ja stosuje MagWitB6 dwa razy dziennie choc lekarz ost kazal 3 razy dziennie ale mi wystarcza 2 razy i nie wiem w ciazy co to skurcze lydek
Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
ja tak mam, ale jak juz to w nocy. W dzien mi sie to nie zdarza, nie wiem czemu w nocy, musze zapytac o to tez mojego gina Boze mam coraz wiecej pytan do niego, im dalej tym pytania i watpliwosci sie gromadza, ale na szczescie nie wariuje...staram sie
kochana ja na karteczce zapisuje pytania do gina i potem z taka duza kartka ide do niego
Cytat:
cześć kochane
dziękuję za troskę

a teraz na wesoło

esti najwazniejsze ze zostalas przebadana...musisz byc teraz pod stala kontrola...tsym sie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 21:39   #3729
poiglot91
Zakorzenienie

esterko` kochana ta twoja Juleczka
jakze dobrze,ze sie trzymacie i ze wszystko okej z Toba i malenstwem

Agusia no ja tez tak wlasnie mysle juz nawet znalazlam kolorek taki jaki bym chciala
jak cos to wejdz na watek i mi pomoz a raczej doradz

link do watku
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...3#post10857263
Stary 2009-02-06, 21:41   #3730
Aguśkaa83
Zakorzenienie

poiglot nie wiem czy cos pomoge ja sie chyba nie znam najlepiej to fryzjerkiale wejde na watek a tak wogole....slyszalam ze powinno sie farbowac wlosy w kolorach swoich naturalnych wlosow ze tak najlepiej
SZYMONEK

Stary 2009-02-06, 21:47   #3731
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Magnez i przejdzie...ja stosuje MagWitB6 dwa razy dziennie choc lekarz ost kazal 3 razy dziennie ale mi wystarcza 2 razy i nie wiem w ciazy co to skurcze lydek
Ależ ja biorę magnez...

3 razy dziennie po 2 tabletki....... A mimo to mnie czasami skurcze łapią....

Dobra laseczki, mój mąż już smacznie śpi, więc i ja do niego dołączę

Miłej nocki, niech Wam dzieci za bardzo po pęcherzach nie skaczą i dają pospać. Buziaki
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 21:50   #3732
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ ja biorę magnez...

3 razy dziennie po 2 tabletki....... A mimo to mnie czasami skurcze łapią....

Dobra laseczki, mój mąż już smacznie śpi, więc i ja do niego dołączę

Miłej nocki, niech Wam dzieci za bardzo po pęcherzach nie skaczą i dają pospać. Buziaki
Ojej to nie wiem co( najlepiej zapytaj lekarza swojego...dobranoc kochana
SZYMONEK

Stary 2009-02-06, 21:52   #3733
Aguśkaa83
Zakorzenienie

poiglot zaczynam sie zastanawiac nad brazem ale takim nie bardzo ciemnym....sama juz nie wiem o jej Ty sie ciezarnych nie pytaj o zdanie bo my takie zdecydowane ze szkoda gadac
SZYMONEK

Stary 2009-02-06, 21:55   #3734
poiglot91
Zakorzenienie

to ze ciezarne nie znaczy ze gorsze
a ja chce poprostu sie kogos poradzic musze leciec buziaki
Stary 2009-02-06, 22:02   #3735
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Fionka a jak myslisz taka wanienka sie sprawdza? chyba dzidzie kladzie na ten lezaczek
jak najbardziej sie sprawdza,zwłaszcza dla tych co po raz pierwszy mają dzidzię tyle,że musisz do takiej wanienki nalać dużo wody, żebyś nie musiała sięgać zbyt głęboko pod ten "hamaczek".. -to z doświadczenia od mojej kuzynki.
Ja miałam tradycyjną, bez "hamaczka, i kupiłam misia z gąbki i na nim kładłam Matiego a wody było niedużo.. tyle,żeby nie przykryło całkiem tego "misia" i super dzidzia leżała w wanience a ja się nie martwiłam,że mi z rąk wyleci.. a na początku, jeszcze z pępuszkiem-kikutkirm, to tak jak na tym filmiku.. tata kąpał dzidzię (u mnie aż 2 miesiące..) w zwykłej wanience i tylko na dno była położona tetrowa pieluszka, bo nią mył małego..
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 22:05   #3736
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
A ja dostałam takie coś do kąpieli maluszka...
http://www.allegro.pl/item541481162_...ek_gratis.html

z tymi dwoma gratisowymi gąbkami:
http://www.allegro.pl/item541906211_...nowa_maxi.html

przydaje się?

A ten filmik z kąpieli niemowlaka - fajny.... Ciekawe jak bardzo aj będę panikowac przed kąpielą/...
ja miałam takiego "misia" i tylko dzięki niemu przekonałam się do kąpania Matiego.. tak to za nic nie chciałam , bo się bałam a ta podkładka mnie przekonala że jednak nie jestem do niczego
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 22:09   #3737
Aguśkaa83
Zakorzenienie

kochane powiedzcie mi ktory termin porodu jest bardziej realny??? ten z ostatniej miesiaczki czy z ostatniego usg prenatalnego??
SZYMONEK

Stary 2009-02-06, 22:29   #3738
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
kochane powiedzcie mi ktory termin porodu jest bardziej realny??? ten z ostatniej miesiaczki czy z ostatniego usg prenatalnego??
sadze ze z usg..
Stary 2009-02-06, 22:48   #3739
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
hejka
Mialam zrobic dzisiaj ta nieszczesna glukoze. I nie zrobilam, bo okazalo sie, ze laborantka sie zwolnila i nie wiadomo kiedy przyjdzie nastepna zostawilam tylko siuski do badania. To po co ja wstalam skoro swit i do tego jeszcze musialam byc na czczo

no wlasnie, bo to nie wiadomo kiedy zaczac panikowac

my w marcu idziemy do mojej kolezanki na slub, ale tylko do kosciola. Za to w czerwcu nasi wspolni znajomi sie hajtaja i do nich raczej nie pojedziemy, bo wesele jest w innym wojewodztwie, a gdzie ja z takim maluszkiem bede sie pchala. gdyby to bylo na miejscu to bysmy chociaz poszli do kosciola i zostali do obiadu, a tak to lipa

u nas polozna z tego co wiem to przychodzi dopiero po porodzie

prosze i

jak to sie mowi, raz a konkretnie i po bolu
ale dzielna ta twoja mama

jakie fajny maluszek

Wklejam Wam moj brzusio. Wczoraj zaczelismy 24 tydzien, czyli 6 miesiac
Cytat:
Czesc mamuski
Bardzo dawno sie nieodzywalam nawet niemam jakos czasu by poczytac o czym piszecie i niewiem co u kogo slychac ale mam nadzieje ze wszystko dobrze u was i ze brzuszki coraz wieksze(moj napewno wiekszy )
Synus rozwija sie super mialam dzis kontrole ,robione ekg i moglam posluchac jak malemu bije serduszko pozatym badano mi cukier ale ja zakrecona nawet sie niespytalam czy wszystko dobrzeZa tydzien musze tylko jechac na szczepionke bo mamy z tztem konflikt serologiczny i jeszcze tarczyce zbadac.

Ostatnio latam po lekarzach razem z tztem musialam z nim na pogotowie jechac na szczescie dostal kroplowke i bylo lepiej,tz ma chorobe refluksowa i czasami okropne bole brzucha mimo ze sie leczy i byl juz na wszystkich mozliwych badaniach to nic niepomaga ostatnio mial po raz kolejny gastroskopie ze znieczuleniem w reke i potym dostal zapalnie zyly wiec musi sobie robic zastrzyki w brzuch.A ja juz niewiem jak mu pomoc czasem strasznie mnie to dobijaTroche sie wyzalilam to mi lepiej

Cytat:
cześć kochane
dziękuję za troskę

a teraz na wesoło

oj biedactwo

a ja ide "gwalcic" meza ehheheh dobrnanocka
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 22:49   #3740
pakusia86
Zakorzenienie

esti1984
ciesze sie ze wszystko okej i trzymam kciuki zeby sie nic nie zmienilo... uwazaj na siebie kochana
Corcie masz super... taka madra i kochana dziewczynka marzenie kazdej mamy
a znajomosci masz super

poiglot91 nie zmieniaj kolorku masz sliczny kolorek (ki) teraz... ja popelnilam kiedys ten blad i zafarbowalam sie na braz... pozniej na czarny .... i jak ogladam teraz zdjecia z tamtych lat to wygladalam koszmarnie... chociaz mowili mi znajomi ze "fajnie" ale dopiero jak wrocilam do naturalenego kolorku to mi prawde powiedzieli ze wygladalam dziwnie
masz sliczne wloski i najlepiej ci w bladzie... drobne akcenty tylko brazy, czerni ale glownie blad
ja w sierpniu bede robic balejazyk bo sie najlepiej w nim czulam, nadal bylam bladynka ale nie taka monotonna

pozatym kazzda fryzjetka ci doradzi naturalny kolor z niewielkimi dodatkami ewentualnie

Aguśkaa83 wydaje mi sie ze usg jest bardziej realne... bo z miesiaczka roznie czasem bywa

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 08:56   #3741
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witajcie mamuski
Jestem nie wyspana...o 3 obudzilamsie na siusiu i tak do 4 conajmniej nie spalam, maly chlopczyk w moim brzuszku urzadzil sobie party Juz go postraszylam ze zadzwonie do babci i przyloze sluchawke do brzucha zeby zrobil sie grzeczny... ale tylko zartowalam
Zapowiada sie dzis chyba ladny dzien...
poiglot, pakusia dzieki a znacie jakies stronki ktore obliczaja dni do porodu?
SZYMONEK

Stary 2009-02-07, 08:58   #3742
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
No ja to sobie powiedziala, ze ostro sie wezme za siebie Ciekawe co z tego wyjdzie, ale chce wrocic do swojej wagi...nie scinac wlosow na krotko i je farbowac...w ogole dbac o siebie jak widze mlode mamy takie zaniedbane to mi sie niedobrze robi. Nie mowie, ze maja bog wie co ze soba robic, ale chociaz wlosy umyc i ubranie wyprasowac
A ja to na jakims innym swiecie chyba zyje bo zadko niezadbana mamusie widze hihi u nas chyba te niezadbane w domach siedza

Poiglot a ja tam licze po prostu jak mam termin na 30 kwietnia to kazdego nowego 30 zaczyna mi sie nowy miesiac ciazy i juz

Esti dobrze ze z dzidzia wszystko oki i malutka masz bardzo madra dziewczynke
Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
kobieto lejesz miód na moje serce super że wyniki masz dobre mam do Ciebie kilka pytań :

1. Miałaś stwierdzoną cukrzycę tak?
2.Stosowałaś tylko dietkę bez insuliny ?
3.Jakie robiłaś badania znowu piłaś glukoze czy to tylko wynik cukru?

ale tak sobie myśle że nie jest ze mną tak ze bo nie badam poziomu cukru kilka razy dziennie i nie biore insuliny a wiem że dziewczyny tak maja
Slonko tak mialam podwyzszaone wyniki po 75g glukozie ale lekarz nie kazal mierzyc poziomu cukru talko przez dwa tygodnie stosowac diete ktora mi przepisal czyli
- zero slodyczy , bialego pieczywa , zoltego sera, max 4 owoce dziennie , duzo papryki, warzyw ,zadnych sosow i to chyba wszystko i po dwoch tygodniach zrobilam wyniki znow na 75gglukozy czali wczoraj i wyniki ladniusio spadly ponizaj normy ( nadal dosc wysokie ale mieszcza sie w normie
Na sniadanie codziennie Müsli i jesc dopiero godzine po wstaniu acha i zadnych sokow tylko woda

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 08:59   #3743
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
malutka - brzusio cudny.... ja kocham ciążowe brzuszki

Mój duży chłopczyk kopie ile wlezie... chyba sobie urządził wieczorny maraton. Synek mamusi Ostatnio powiedziałam TŻ że to będzie mój maminsynek i że go nigdzie nie bedę puszczać samego, tylko wszędziebędzie z mamusią jeździł Do 50 roku życia Się oburzył na mnie....

Oczywiście żartowałam

Kurcze, dziewczyny a ja nadal mam jakkieś takie myśli że córka będzie.... Ja już nie wiem. Widziałam 2 razy siurka, ostatnio jajka, ale jakoś tak się na początku nastawiłam na córę....

Kupiłam taką koszulę:
http://www.allegro.pl/item539682151_...or_wzorow.html

i jeszcze taką:
http://www.allegro.pl/item544031451_...or_wzorow.html

takie tanie bo ja i tak w koszulach nie śpię. Jak tylko próbuję to się budzę z koszulą zrolowaną pod pachami i pupą na wierzchu
te koszule nie dla mnie ja bym wolala bardzie poszerzone na brzusiu bo watpie ze jak pojde do szpitala to wejde z wielkim beniem w taka koszule

ja mam takie dwie ale wkurzaja mnie bo cycki wychodza
http://www.allegro.pl/item546615479_koszulki_ko szula_dla_karmiacej_m_roz ne_wzory.html
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 09:05   #3744
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
te koszule nie dla mnie ja bym wolala bardzie poszerzone na brzusiu bo watpie ze jak pojde do szpitala to wejde z wielkim beniem w taka koszule

ja mam takie dwie ale wkurzaja mnie bo cycki wychodza
http://www.allegro.pl/item546615479_koszulki_ko szula_dla_karmiacej_m_roz ne_wzory.html
wlasnei slyszalam ze te z otworami na karmienie sa beznadziejne, bo te otwory otwieraja sie w najmniej oczekiwanych momentach
SZYMONEK

Stary 2009-02-07, 09:23   #3745
Aguśkaa83
Zakorzenienie

dokladnie taki sam biustonosz jak ten http://www.allegro.pl/item541587354_...abel_80_d.html kupilam sobie w triumphie w sklepie za 60 zl...a tu jest drozszy niz w sklepie o 11 zl i trzeba doliczyc przesylke
SZYMONEK

Stary 2009-02-07, 10:08   #3746
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Laseczki macie moze jakas liste co mamusia powinna miec dla siebie do szpitala?.Musze zaczac dla siebie kupowac ale nie wiem co
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 10:17   #3747
maugoszatka
Wtajemniczenie

ooooj,dużo piszecie. ja już w pon/wtorek będe mieć internet ;] pozdrawiam

u mnie wszystko OK, dziecko się niby rusza, dalej jest ułożone miednicowo więc te kopy mało bolą ,są śmieszne;] Mieszkanie juz prawie całe gotowe-z TŻtem mieszka sie super-nawet nie pomyslalam ze moze byc tak swobodnie i milo;]

dostalam gynalgin dopochwowe i po nim mam wycieki czegos zolto-brazowego, to normalne? kiedys juz pytalam ale o żolte a ciemnej zolci nie mialam przy poprzednich tabletkach na grzyba.

Edytowane przez maugoszatka
Czas edycji: 2009-02-07 o 10:24
maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 10:34   #3748
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Laseczki macie moze jakas liste co mamusia powinna miec dla siebie do szpitala?.Musze zaczac dla siebie kupowac ale nie wiem co
ja stworzylam sobie juz taka liste, ale nie wiem czy to juz wszystko
2 koszule nocne do karmienia
szlafrok
kapcie plus klapki pod prysznic
biustonosz do karmienia
bielizna osobista (bawelniania)
przybory toaletowe(mydlo, szczoteczka, pasta, papier toaletowy, recznik papierowy, itd..)
2 reczniki
chlonne podklady na lozko
wklady poporodowe
termometr (nie w kazdym szpitalu maja dla kazdej pacjentki)
sztucce, talerzyk, kubek
woda mineralna, herbatniki

dokumenty: dowod osobisty, dokument ubezpieczneiowy, skierowanie do porodu (jesli jest), karta przebiegu ciazy, wyniki badan(!grupa krwi), dokumentacja zwiazana z ciaza

osoba towarzyszaca przy porodzie powinna zabrac ubranie jasnego koloru, obuwie na zmiane

no i dla dzidziusia ale to juz inna bajka
spisalam to kiedys z gazety jakiejs i mam w notatniku co w razie czego musze spakowac
SZYMONEK

Stary 2009-02-07, 10:38   #3749
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
gabriellao0 - Gabi a jak Twoja wypraweczka? gotowa juz jesteś? Bo Twoja córcia to już w każdej chwili może chcieć przyjść na świat, ale Ci dobrze. A Maleńczuk to ogólnie rzecz biorąc bardzo kontrowersyjna osóbka, więc ja się nie wypowiadam ale pewnie ziarno prawdy w tym jest. Ja wiem że z niektórych kobitek to niezłe su....
.
Ja mam już kupione wszystko poza wóziem. Łóżeczko już stoi i wszystko jest wyprane i wyprasowane i torba do szpitala spakowana stoi (łącznie zw odą i batonikami wg zaleceń Kasi). Mija mi własnie 34 tydzień więc jeszcze 3-4 muszę przetrzymać i pójdę na "te mękę" , ale powiem Wam że ja nie mam tak jak powinnam wg wszystkich już mieć! Czyli że już powinnam marudzić i krzyczeć "ja chce urodzić". Mi jest dobrze z moim brzusiem, lubię go . Gadam sobie do małej, ona się wierci i kopie i jakoś nie odczuwam tych "przykrych" objawów końcówki ciąży, więc jakoś nie mam "ciągot" do szybkiego porodu.

A CO DO SZPITALA ZABRAĆ?
Najlepiej naprawdę zapytajcie w tym szpitalu w którym rodzicie!!! U mnie jest tylko jeden w mieście i wiem co każą wziąć, ale 30 km dalej już "lista wyprawkowa do spzitala" jest zupełnie inna! Ja mam tylko niby rzeczy niezbędne dla mnie! a i tak ta torba jest wiellllllka! Upewnijcie się co musicie zabrać i co się przyda, abyście nie brały bezsensu "całej szafy" itp.
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 10:53   #3750
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Ja mam już kupione wszystko poza wóziem. Łóżeczko już stoi i wszystko jest wyprane i wyprasowane i torba do szpitala spakowana stoi (łącznie zw odą i batonikami wg zaleceń Kasi). Mija mi własnie 34 tydzień więc jeszcze 3-4 muszę przetrzymać i pójdę na "te mękę" , ale powiem Wam że ja nie mam tak jak powinnam wg wszystkich już mieć! Czyli że już powinnam marudzić i krzyczeć "ja chce urodzić". Mi jest dobrze z moim brzusiem, lubię go . Gadam sobie do małej, ona się wierci i kopie i jakoś nie odczuwam tych "przykrych" objawów końcówki ciąży, więc jakoś nie mam "ciągot" do szybkiego porodu.

A CO DO SZPITALA ZABRAĆ?
Najlepiej naprawdę zapytajcie w tym szpitalu w którym rodzicie!!! U mnie jest tylko jeden w mieście i wiem co każą wziąć, ale 30 km dalej już "lista wyprawkowa do spzitala" jest zupełnie inna! Ja mam tylko niby rzeczy niezbędne dla mnie! a i tak ta torba jest wiellllllka! Upewnijcie się co musicie zabrać i co się przyda, abyście nie brały bezsensu "całej szafy" itp.
rany Ty juz na dniach jestes i taka spokojna podziwiam hihi co do tej wyprawki to masz racje, w kazdym szpitalu jest roznie.
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości