|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
Boze mam coraz wiecej pytan do niego, im dalej tym pytania i watpliwosci sie gromadza, ale na szczescie nie wariuje...staram sie
|
|
|
|
|
#3722 |
|
Raczkowanie
|
Czesc mamuski
![]() Bardzo dawno sie nieodzywalam nawet niemam jakos czasu by poczytac o czym piszecie i niewiem co u kogo slychac ale mam nadzieje ze wszystko dobrze u was i ze brzuszki coraz wieksze (moj napewno wiekszy )Synus rozwija sie super mialam dzis kontrole ,robione ekg i moglam posluchac jak malemu bije serduszko pozatym badano mi cukier ale ja zakrecona nawet sie niespytalam czy wszystko dobrze Za tydzien musze tylko jechac na szczepionke bo mamy z tztem konflikt serologiczny i jeszcze tarczyce zbadac.Ostatnio latam po lekarzach razem z tztem musialam z nim na pogotowie jechac na szczescie dostal kroplowke i bylo lepiej,tz ma chorobe refluksowa i czasami okropne bole brzucha mimo ze sie leczy i byl juz na wszystkich mozliwych badaniach to nic niepomaga ostatnio mial po raz kolejny gastroskopie ze znieczuleniem w reke i potym dostal zapalnie zyly wiec musi sobie robic zastrzyki w brzuch.A ja juz niewiem jak mu pomoc czasem strasznie mnie to dobija Troche sie wyzalilam to mi lepiej![]() Juz do pracy chodze tylko 3 razy w tyg wiec mysle ze bede miec wiecej czasu by cos naskrobac
|
|
|
|
#3723 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć kochane
dziękuję za troskę byliśmy w szpitalu pół dnia pierwsze KTG nie za bardzo się lekarce spodobało ale brała poprawkę na to że w 26 tc dziecko jeszcze sobie pływa i ciężko jest szukać non stop tętna. Powiedziały że KTG jest miarodajne po 30 tc....No i leżałam 2,5 godziny pod tym KTG a zapisu nie było za dużo bo Nikola buszowała po całym brzuchu. Ale lekarce nie spodobało się to że w pewnej chwili spadło tętno... chociaż zaraz wróciło do normy. Już zaczęli mnie nastawiać na hospitalizację tyle że w innym szpitalu bo tam miejsc nie było (nawet kobiety po porodzie nie mieli gdzie kłaść i leżały na patologii ciąży)...ehhh ale na izbie przyjęć zrobili mi kolejne KTG i tam zapis już był ok... więc puścili mnie do domu ale jutro znowu muszę jechać na kontrolę.....zobaczymy co będzie. Mam nadzieję że będzie wszystko okJa już na tym łóżku nie wyrabiałam leżałam nieruchomo tyle czasu w jednej pozycji i zaczęło mi wszystko drętwieć cały brzuch mnie bolał, tyłek, plecy i zaczęłam wprost się zwijać z bólu to mnie w końcu odłączyli...nie byłam w stanie leżeć nieruchomo. Kilka skurczy miałam ..... ale wszystko w normie....Brzuch po lewej stronie mnie trochę pobolewa ale to może od obicia? ![]() wczoraj jak wróciłam to Julka rzuciła mi się na szyję i obcałowała całą ... ta jej euforia trwała jakieś 20 minut. Mówię do TŻ-ta że Ona chyba zrozumiała o co mi chodziło jak przed wyjściem jej mówiłam że może zostanę w szpitalu..... a TŻ ją pyta "Bałaś się że mama nie wróci"? a Ona "Tak", a On "a gdzie mama miała być"? a Ona "tam - (i pokazuje za okno)", a TŻ pyta "a dlaczego"? a Ona "z dzidzią" moja mała kumata Julka ![]() a teraz na wesoło od wczoraj wszystkim mówi że ma zgagę i pokazuje gdzie ją piecze (czyli na klatkę piersiową - przełyk) ![]() aaaaaa no i dzisiaj jak czekałam na to KTG to siedziała koło mnie Basia z Kryminalnych Ona już w końcówce ciąży i będzie rodzić też na Karowej...
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kobieto lejesz miód na moje serce 1. Miałaś stwierdzoną cukrzycę tak? 2.Stosowałaś tylko dietkę bez insuliny ? 3.Jakie robiłaś badania znowu piłaś glukoze czy to tylko wynik cukru? ale tak sobie myśle że nie jest ze mną tak ze bo nie badam poziomu cukru kilka razy dziennie i nie biore insuliny a wiem że dziewczyny tak maja Małgosiu dzięki że wkleiłaś linki z tymi koszulami mam jedną niebieską w paseczki ze słonikami super gatunek nie wiedziałam gdzie kupić taką bo tą co mam dostałam w prezencie i jaka cena przystępna
|
|
|
#3725 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Całe szczęście że z maleństwem wszystko ok. A Julcia to mały skarb. Pewnie Wam wiele szczęścia dajeCytat:
Dla mnie ważne że są w 100% bawełniane ![]()
|
|||
|
|
|
#3726 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie tez jest sliczny, jak przechodze kolo lustra to sie usmiecham do siebie ![]() Cytat:
Cytat:
ad. 2 ![]() nie ma co dobra jestes ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiem co mowie, bo moja mama ma przepukline rozworu przelykowego a te badania to jakas porazka ![]() Cytat:
ad. 2 dobra ta Twoja cora ![]() ad. 3 no to teraz mozesz sie pochwalic znajiomoscia no nie pogadasz ![]() Ide do lazienki wywiesic pranie, potem czas na salatke owocowa (sama robilam), jakis filmy + chipsy solone |
||||||
|
|
|
#3727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :przytu l: Na pewno wszystko jest dobrze, maleństwu nic nie jest -bardzo mocno w to wierzę i mocno trzymam za was kciuki A córcia masz cudowną, mądra dziewczynka i mała pociecha
|
|
|
#3728 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
no i po wizycie babci (mojej mamusi)...oczywiscie moj Smyk w brzuszku siedzial cicho jak myszka pod miotla, zawsze jak przychodzi moja mama to siedzi cichutko i taki podejrzany jest czasem puknie ale tak leciutko a juz jak moja mama sie odezwie to koniec cisza przez pare minut hihihih
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja jutro zaczynam 6 miesiac (24tc) aha i brzusio sliczny ale czy podobny do mojego hmmm....![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
esterko` kochana ta twoja Juleczka
![]() jakze dobrze,ze sie trzymacie i ze wszystko okej z Toba i malenstwem ![]() Agusia no ja tez tak wlasnie mysle juz nawet znalazlam kolorek taki jaki bym chcialajak cos to wejdz na watek i mi pomoz ![]() a raczej doradzlink do watku http://www.wizaz.pl/forum/showthread...3#post10857263
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
poiglot nie wiem czy cos pomoge ja sie chyba nie znam najlepiej to fryzjerki
a tak wogole....slyszalam ze powinno sie farbowac wlosy w kolorach swoich naturalnych wlosow ze tak najlepiej
|
#3731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3 razy dziennie po 2 tabletki....... A mimo to mnie czasami skurcze łapią....![]() Dobra laseczki, mój mąż już smacznie śpi, więc i ja do niego dołączę Miłej nocki, niech Wam dzieci za bardzo po pęcherzach nie skaczą i dają pospać. Buziaki |
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( najlepiej zapytaj lekarza swojego...dobranoc kochana
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
poiglot zaczynam sie zastanawiac nad brazem
ale takim nie bardzo ciemnym....sama juz nie wiem o jej Ty sie ciezarnych nie pytaj o zdanie bo my takie zdecydowane ze szkoda gadac
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
to ze ciezarne nie znaczy ze gorsze
![]() a ja chce poprostu sie kogos poradzic musze leciec buziaki
|
#3735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam tradycyjną, bez "hamaczka, i kupiłam misia z gąbki i na nim kładłam Matiego a wody było niedużo.. tyle,żeby nie przykryło całkiem tego "misia" i super dzidzia leżała w wanience a ja się nie martwiłam,że mi z rąk wyleci.. a na początku, jeszcze z pępuszkiem-kikutkirm, to tak jak na tym filmiku.. tata kąpał dzidzię (u mnie aż 2 miesiące..) w zwykłej wanience i tylko na dno była położona tetrowa pieluszka, bo nią mył małego.. |
|
|
|
|
#3736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
kochane powiedzcie mi ktory termin porodu jest bardziej realny??? ten z ostatniej miesiaczki czy z ostatniego usg prenatalnego??
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3739 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja ide "gwalcic" meza ehheheh dobrnanocka
|
|||
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
esti1984
ciesze sie ze wszystko okej i trzymam kciuki zeby sie nic nie zmienilo... uwazaj na siebie kochana Corcie masz super... taka madra i kochana dziewczynka marzenie kazdej mamy ![]() a znajomosci masz super poiglot91 nie zmieniaj kolorku ze wygladalam dziwnie masz sliczne wloski i najlepiej ci w bladzie... drobne akcenty tylko brazy, czerni ale glownie blad ja w sierpniu bede robic balejazyk bo sie najlepiej w nim czulam, nadal bylam bladynka ale nie taka monotonna ![]() pozatym kazzda fryzjetka ci doradzi naturalny kolor z niewielkimi dodatkami ewentualnie ![]() Aguśkaa83 wydaje mi sie ze usg jest bardziej realne... bo z miesiaczka roznie czasem bywa
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuski
Jestem nie wyspana...o 3 obudzilamsie na siusiu i tak do 4 conajmniej nie spalam, maly chlopczyk w moim brzuszku urzadzil sobie party Juz go postraszylam ze zadzwonie do babci i przyloze sluchawke do brzucha zeby zrobil sie grzeczny... ale tylko zartowalam Zapowiada sie dzis chyba ladny dzien... poiglot, pakusia dzieki a znacie jakies stronki ktore obliczaja dni do porodu?
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poiglot a ja tam licze po prostu jak mam termin na 30 kwietnia to kazdego nowego 30 zaczyna mi sie nowy miesiac ciazy i juz Esti dobrze ze z dzidzia wszystko oki i malutka masz bardzo madra dziewczynke Cytat:
- zero slodyczy , bialego pieczywa , zoltego sera, max 4 owoce dziennie , duzo papryki, warzyw ,zadnych sosow i to chyba wszystko i po dwoch tygodniach zrobilam wyniki znow na 75gglukozy czali wczoraj i wyniki ladniusio spadly ponizaj normy ( nadal dosc wysokie ale mieszcza sie w normie Na sniadanie codziennie Müsli i jesc dopiero godzine po wstaniu acha i zadnych sokow tylko woda |
||
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam takie dwie ale wkurzaja mnie bo cycki wychodza ![]() http://www.allegro.pl/item546615479_koszulki_ko szula_dla_karmiacej_m_roz ne_wzory.html |
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie taki sam biustonosz jak ten http://www.allegro.pl/item541587354_...abel_80_d.html kupilam sobie w triumphie w sklepie za 60 zl...a tu jest drozszy niz w sklepie o 11 zl i trzeba doliczyc przesylke
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki macie moze jakas liste co mamusia powinna miec dla siebie do szpitala?
.Musze zaczac dla siebie kupowac ale nie wiem co
|
|
|
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
ooooj,dużo piszecie. ja już w pon/wtorek będe mieć internet ;] pozdrawiam
u mnie wszystko OK, dziecko się niby rusza, dalej jest ułożone miednicowo więc te kopy mało bolą ,są śmieszne;] Mieszkanie juz prawie całe gotowe-z TŻtem mieszka sie super-nawet nie pomyslalam ze moze byc tak swobodnie i milo;] dostalam gynalgin dopochwowe i po nim mam wycieki czegos zolto-brazowego, to normalne? kiedys juz pytalam ale o żolte a ciemnej zolci nie mialam przy poprzednich tabletkach na grzyba. Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-02-07 o 10:24 |
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 koszule nocne do karmienia szlafrok kapcie plus klapki pod prysznic biustonosz do karmienia bielizna osobista (bawelniania) przybory toaletowe(mydlo, szczoteczka, pasta, papier toaletowy, recznik papierowy, itd..) 2 reczniki chlonne podklady na lozko wklady poporodowe termometr (nie w kazdym szpitalu maja dla kazdej pacjentki) sztucce, talerzyk, kubek woda mineralna, herbatniki dokumenty: dowod osobisty, dokument ubezpieczneiowy, skierowanie do porodu (jesli jest), karta przebiegu ciazy, wyniki badan(!grupa krwi), dokumentacja zwiazana z ciaza osoba towarzyszaca przy porodzie powinna zabrac ubranie jasnego koloru, obuwie na zmiane no i dla dzidziusia ale to juz inna bajka ![]() spisalam to kiedys z gazety jakiejs i mam w notatniku co w razie czego musze spakowac
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A CO DO SZPITALA ZABRAĆ? Najlepiej naprawdę zapytajcie w tym szpitalu w którym rodzicie!!! U mnie jest tylko jeden w mieście i wiem co każą wziąć, ale 30 km dalej już "lista wyprawkowa do spzitala" jest zupełnie inna! Ja mam tylko niby rzeczy niezbędne dla mnie! a i tak ta torba jest wiellllllka! Upewnijcie się co musicie zabrać i co się przyda, abyście nie brały bezsensu "całej szafy" itp. |
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i taka spokojna podziwiam hihi co do tej wyprawki to masz racje, w kazdym szpitalu jest roznie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

Boze mam coraz wiecej pytan do niego, im dalej tym pytania i watpliwosci sie gromadza, ale na szczescie nie wariuje...staram sie

(moj napewno wiekszy
Za tydzien musze tylko jechac na szczepionke bo mamy z tztem konflikt serologiczny i jeszcze tarczyce zbadac.
SYNEK

nie ma co dobra jestes 

zostawilam tylko siuski do badania. To po co ja wstalam skoro swit i do tego jeszcze musialam byc na czczo