Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-07, 08:34   #4861
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Dzień dobry

Śpicie?

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Ja na jutro się umówiłam oglądać, oby plany mi się nie zmieniły ani nic ich nie pokrzyżowało.

Miramej o ile pamięć mnie mnie myli chętna byłaś na lekturkę o usg, tak więc cytuje , najważniejsze zdania z prasy "Mam dziecko"

(...)

Koniecznie chcemy sie na to wybrac
Dzięki , chyba też się wybiorę na 3 albo 4D.
Miłego oglądania łóżeczek

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Miałyście rację , wszystko jest w jak najlepszym porządku Dzidziuś bardzo wiercił się podczas badania i drapał się co chwila po nosku Byłam taka wzruszona że prawie się popłakałam...
Super , gratulacje

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 09:13   #4862
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Doberek kochane!!!

oj Wy niedobre - macie taką wenę tworcza, że jakby mnie nie bylo z tydzien to pewne ze 100 stron bylo by do czytania!

Ale zaraz jakos cicho dzisiaj na wątku - wstawac spiochy!!!

Ja wrocilam wczoraj z tych Katowic tak padnieta, że zjadlam tylko kolacje i poszlam spac. Pogoda u nas super - slonko swieci, ze az chce sie wyjsc na dwor.
Mama posprzatala, wiec nie mam co robic. Troche sie martwie ze mnie jakas choroba lapie bo znowu katar dostalam......a i najwazniejsze wlasnie od mniej wiecej 3 dni mam takie dziwne uczucie w brzuszku tzn. zawsze rano jak zjem sniadanie to tak mi dziwnie sie cos przelewa.........ale to pewnie jeszcze nie dzidzius...

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 09:25   #4863
Miramej
Zakorzenienie

Cześć czekoladka

Zazdroszczę słońca, u mnie za oknem taka pogoda, jakbym w Londynie mieszkała

A może to jednak dzidziuś się przygotowuje do pierwszego kopniaka, i ćwiczy, i ćwiczy z całych sił

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-07, 09:33   #4864
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Miramej co jest kurcze tylko my dwie na wątku?????
No wlasnie z tym uczuciem w brzuszku to tak jakoś dziwnie, ale cos czuje ze juz niedlugo poczuje prawdziwiego kopniaczka i wtedy bede juz wiedziec ze to "to"!

Wlasnie od tych 3 dni mam coś takiego i od 3 dni mam tez wiekszy brzuszek, tak z dnia na dzien sie obudzilam i mialam brzuszek! Nawet byli oststanio znajomi u nas i powiedzieli, że juz tam cos widac hehe

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-07, 09:58   #4865
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
He he u mnie to nie mozna było do tego porównać wiedziałam, że to jest maluszek, wczesniej takich bąbelków nigdy nie czułam.
ja tez takich babelkow nigdy nie czulam ale nawet mi do glowy nie przyszlo ze to maly bo wogole nie mialam brzucha wiec na pewno ma tam mase miejsca jeszcze i to nie mozliwe zebym go czula... ja to tak rozumiem... a przeciez kazdy ma inaczej

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
masz 89 w biodrach i nie wciskasz się w 36

w każdym razie jak chciałabyś dodatkowe zdjęcia, albo inne informacje daj znać (może lepiej na PW, bo handel na Wizażu jest zabroniony )
w biodrach czyli na wysokosci kostek a spodnie zatrzymuja mi sie na wysokosci tylka
napisz mi na prw ile bys za nie chciala i co w razie gdyby byly na mnie tez za male
ja sie juz na nie napalilam ale maz kupil mi ostatnio dwie pary i nie podchodzi tak entuzjastycznie jak ja

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
mogę do was się przyłączyć?
jestem teraz w 15 tc i jest to moja pierwsza ciąża
Witamy i dobrze ze jest juz dobrze heh a do listy potrzeba imienia Twojego opcjonalnie dla chlopaka lub dziewczynki w Twoim brzuszku i daty porodu

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Wlasnie od tych 3 dni mam coś takiego i od 3 dni mam tez wiekszy brzuszek, tak z dnia na dzien sie obudzilam i mialam brzuszek! Nawet byli oststanio znajomi u nas i powiedzieli, że juz tam cos widac hehe
mi tez wreszcie zaczal roznac brzuch bo tak mi jakos wadzi ostatnio a nigdy tak nie bylo
ale przestalam chodzic siku w nocy... i troche mnie to martwi...

Edytowane przez Agata R
Czas edycji: 2009-02-07 o 10:03
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 10:02   #4866
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej co jest kurcze tylko my dwie na wątku?????
No wlasnie z tym uczuciem w brzuszku to tak jakoś dziwnie, ale cos czuje ze juz niedlugo poczuje prawdziwiego kopniaczka i wtedy bede juz wiedziec ze to "to"!

Nie, no jeszcze Agata się pojawiła
Ja wczoraj pytałam lekarza o ruchy, powiedział, że około 20 tc, czyli jeszcze miesiąc , a potem, jak zbadał tętno i mnie, to mówił, że możliwe, że wcześniej coś poczuję. Zobaczymy, warto czekać

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-07, 10:18   #4867
kasiuuulka
Raczkowanie

a ja ostatnio znowu was tylko podczytywalam, nie mialam jakos wogole weny do pisania..ale obiecuje teraz poprawe
z moim brzuszkiem bylo podobnie, jakies 1,5 tygodnia temu jak sie obudzilam to on juz byl. a teraz rosnie i rosnie i lubie go podkreslac ciuszkami :P
obkupilam sie ostatnio w ciuszki ciazowe, mam juz 5 par spodni, z tego 3 do kolana, spodniczke i kilka bluzek- wszystko na przecenach po 30-40zl, mialam szczescie no i kupilam tez pierwszy ciuszek dla dzidzi.. bluzke z kapturkiem - kolor neutralny bezowy bo jeszcze nie wiem kto we mnie siedzi, usg dopiero 3marca, nie moge sie doczekac
a co do ruchow, to czasami jak leze na plecach to mam wrazenie ze cos mi sie przelewa w brzuszku, ciekawe czy to dzidzius

ah..zapomnialam napisac ze wlasnie zaczelam myslec nad wozkiem i moze ktoras z was podpowie mi czym sie roznia kola pompowane od piankowych?ktore lepsze?

Edytowane przez kasiuuulka
Czas edycji: 2009-02-07 o 10:21 Powód: zapomnialam napisac o czyms
kasiuuulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 10:27   #4868
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Kasiulka no ja tez mam wrazenie ze teraz to tylko bede wieksza sie robic heh
tylko ze biust tez moglby troche urosnac......bo ani drgnie, dupa urosla, brzuch urosl, a biust niet......no ale przynajmniej moze potem nie bedzie obwisly po ciazy he

a w ktorym jestes tygodniu?????wlasnie ja nie wiem jaka jest roznica w tych kolach?

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-07, 10:37   #4869
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
a ja ostatnio znowu was tylko podczytywalam, nie mialam jakos wogole weny do pisania..ale obiecuje teraz poprawe
z moim brzuszkiem bylo podobnie, jakies 1,5 tygodnia temu jak sie obudzilam to on juz byl. a teraz rosnie i rosnie i lubie go podkreslac ciuszkami :P
obkupilam sie ostatnio w ciuszki ciazowe, mam juz 5 par spodni, z tego 3 do kolana, spodniczke i kilka bluzek- wszystko na przecenach po 30-40zl, mialam szczescie no i kupilam tez pierwszy ciuszek dla dzidzi.. bluzke z kapturkiem - kolor neutralny bezowy bo jeszcze nie wiem kto we mnie siedzi, usg dopiero 3marca, nie moge sie doczekac
a co do ruchow, to czasami jak leze na plecach to mam wrazenie ze cos mi sie przelewa w brzuszku, ciekawe czy to dzidzius

ah..zapomnialam napisac ze wlasnie zaczelam myslec nad wozkiem i moze ktoras z was podpowie mi czym sie roznia kola pompowane od piankowych?ktore lepsze?
Szalejesz z zakupami, ale ceny naprawdę przyjazne .
Pompowane koła lepiej amortyzują, lepiej sprawdzają się w trudnym terenie, ale wózek przez nie jest sporo cięższy. No i mogą się przebić . Wydaje mi się, że nie ma odpowiedzi, które są lepsze, zależy co komu przypadnie do gustu .

Cytat:
tylko ze biust tez moglby troche urosnac......bo ani drgnie, dupa urosla, brzuch urosl, a biust niet......no ale przynajmniej moze potem nie bedzie obwisly po ciazy he

a w ktorym jestes tygodniu?????
Mi biust drgnął może o 1-2 cm

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-07, 10:43   #4870
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
a mi nie
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 10:46   #4871
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
a mi nie
Ale chyba jeszcze nam podrośnie, nie?

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-07, 11:05   #4872
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałyście rację , wszystko jest w jak najlepszym porządku Dzidziuś bardzo wiercił się podczas badania i drapał się co chwila po nosku Byłam taka wzruszona że prawie się popłakałam...
Hi hi ja teraz gdzybym mogła to codziennie bym do gin chodziła podglądać maleństwo

Cytat:
a i najwazniejsze wlasnie od mniej wiecej 3 dni mam takie dziwne uczucie w brzuszku tzn. zawsze rano jak zjem sniadanie to tak mi dziwnie sie cos przelewa.........ale to pewnie jeszcze nie dzidzius...
To dobry znak, jeszcze chwila i dzidziuś zapuka do mamy

No a teraz opiszę moje refleksje z wczorajszej szkoły rodzenia

Jestem bardzo zadowolona, położna nawet fajna kobitka i można pytać o wszystko. Grupa jest mieszana (ja jestem w najmłodszej ciąży chyba po tym jak brzuchy porównałam ) Miło tak posiedzieć z innymi ciężarnymi, na żywo pogadać itd. Dowiedziałam się wiele ciekawych rzeczy. Np że dziecko na ok dwa tygodnie przed porodem gromadzi adrenalinę żeby przyjść na świat w jak najmniejszym stresie. Podobno jeśli dostaje się to znieczulenie w kręgosłup to potem często są problemy z karmieniem dziecka piersią bo mama musi leżeć 24 godziny a tak na leżąco ciężko dzidzię do cyca przyłożyć. Niby o tym wszystkim można poczytać na necie, ale na żywo rozmawiając z położną można przy okazji zadać pytania i to właśnie mnie przekonuje do uczęszczania w tych zajęciach. Na kolejnych spotkaniach mamy zwiedzać salę porodową i uczyć opieki nad noworodkiem. Dla mnie to duża pomoc bo w sumie nigdy nie kąpałam takiego niemowlaczka.

No a teraz najlepsze dziewczyny nie była bym sobą gdyby na pierwszych zajęciach mnie nie zapamiętali Niestety sala wykładowa byłą świeżo po malowaniu i siedzieliśmy w socjalnym, to bardzo małe pomieszczenie, a było ok 10 ludzi, jakieś mocne perfumy czułam i strasznie duszno mi się zrobiło.Ledwo wyleciałam na korytarz i...zemdlałam
Mój Tż na szczęście szybko zareagował Poleciał po położną z wołaniem:"Żona mi zemdlała" Heh dałam popis. Wróciliśmy, okna wszystkie pootwierane a ja siedzę i czuję, że znów mnie coś bierze O mamciu wyszliśmy szybko i mi przeszło jakoś. Nie było sensu tam wracać więc wyszliśmy wcześniej. Ledwo zaczęliśmy jechać autem a ja...zwymiotowałam Masakra jakaś. Czułam się taka wypompowana, ale maluszek wynagrodził mi wszystko kopiąc ile wlezie Trochę się bałąm czy to omdlenie nie zaszkodziło dzidzi, ale te ruchy mnie uspokoiły

Przepraszam za tak długie wywody, ale musiałam się wygadać

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 11:31   #4873
kasiuuulka
Raczkowanie

Cytat:

a w ktorym jestes tygodniu?????wlasnie ja nie wiem jaka jest roznica w tych kolach?
hehe no mi tez biust narazie raczej stoi w miejscu, moze tylko taki lekko napuchniety sie wydaje no i jest wrazliwszy..moglby troszke urosnac

jestem w 16tc

Cytat:
Szalejesz z zakupami, ale ceny naprawdę przyjazne .
Pompowane koła lepiej amortyzują, lepiej sprawdzają się w trudnym terenie, ale wózek przez nie jest sporo cięższy. No i mogą się przebić . Wydaje mi się, że nie ma odpowiedzi, które są lepsze, zależy co komu przypadnie do gustu .

przy takich cenach nie moglam sobie odmowic, bo wczesniej jak szukalam i widzialam ceny ponad 120zl to zalamka, producenci przesadzaja, to w koncu zwykle ubrania z gumowymi paskami i wstawkami

no wlasnie, niby te pompowane kola wydaja sie fajniejsze, ale jak ja teraz mieszkam na 2 pietrze bez windy to mi sie nie usmiecha dzwiganie wozka, wiec moze lepiej sobie ulatwic to piankowymi kolami..eh, moze uda mi sie jeszcze przed porodem kupic mieszkanko, w budynku koniecznie z winda
Stary 2009-02-07, 11:31   #4874
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
ja mam taka cichą nadzieje ze podrosnie, chcialabym miec chociaz o jeden rozmiar wiekszy echh......moja mama mowi ze przed ciaza miala takie cycuszki jak ja, a po to jej 2 rozmiary urosly i takie zostaly - tylko ze nie chodzila w biustonoszu i ma troche obwisle.

Przed chwila weszlam na wage i szokznowu przybylo mi kg!!
15tc a ja mam juz 5 kg na plusie!!!pocieszam sie tym ze moja kumpela tez bardzo szybko nabrala ksztaltow i kg jak byla w ciazy wlasnie na poczatku, a potem jakby stanela w miejscu i suma sumarum jak szla do porodu miala 13 kg na plusie. a jak byla w 2 mcu ciazy to juz bylo po niej widac!
mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie, a jak nie to bede miala co zrzucac po porodzie hihi, juz poluje na orbitreka! kiedys cwiczylam na nim i naprawde dziala!

a powiedzcie jak z wasza waga? ile juz przytylyscie?
ja wiem ze im szczuplejsza dziewczyna to wiecej przytyje , no ale ja naleze raczej do tych normalnych przed ciaza mialam 52kg
w sumie to mi teraz jak jestem w ciazy nie przeszkadza ze tak tyje, ale martwie sie juz czy po ciazy wroce do dawnej sylwetki itp.

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-07, 11:36   #4875
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
hehe no mi tez biust narazie raczej stoi w miejscu, moze tylko taki lekko napuchniety sie wydaje no i jest wrazliwszy..moglby troszke urosnac

jestem w 16tc

przy takich cenach nie moglam sobie odmowic, bo wczesniej jak szukalam i widzialam ceny ponad 120zl to zalamka, producenci przesadzaja, to w koncu zwykle ubrania z gumowymi paskami i wstawkami

no wlasnie, niby te pompowane kola wydaja sie fajniejsze, ale jak ja teraz mieszkam na 2 pietrze bez windy to mi sie nie usmiecha dzwiganie wozka, wiec moze lepiej sobie ulatwic to piankowymi kolami..eh, moze uda mi sie jeszcze przed porodem kupic mieszkanko, w budynku koniecznie z winda
podaj swoje dane to Ania wpisze cie na liste:imie, skad jestes, wiek, termin porodu i typy imion
bo raczej nie ma ciebie jeszcze na liscie tzn. nie znalazlam cie chyba ze slepa jestem to sorki!
a na kiedy masz termin porodu?

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-07, 11:42   #4876
kasiuuulka
Raczkowanie

czekoladka21, ja tez bym chciala przynajmniej jeden rozmiar wieksze..

ja narazie przytylam chyba tylko 2kg, ale pewna nie jestem bo nie mam wagi w domu i nie wiem ile wazylam przed zajsciem w ciaze, chyba 65kg, ale jestem raczej wysoka 173cm i mam grube kosci narazie wszysko idzie mi w brzuszek naszczescie

mi wczoraj malz powiedzial ze ma nadzieje, ze po ciazy sie nie rozleniwie i zrzuce wszystkie nabyte kg
Stary 2009-02-07, 11:43   #4877
kasiuuulka
Raczkowanie

Cytat:
podaj swoje dane to Ania wpisze cie na liste:imie, skad jestes, wiek, termin porodu i typy imion
bo raczej nie ma ciebie jeszcze na liscie tzn. nie znalazlam cie chyba ze slepa jestem to sorki!
a na kiedy masz termin porodu?
jestem na liscie znajdziesz mnie pod 22lipca
Stary 2009-02-07, 11:49   #4878
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Jestem bardzo zadowolona, położna nawet fajna kobitka i można pytać o wszystko. Grupa jest mieszana (ja jestem w najmłodszej ciąży chyba po tym jak brzuchy porównałam ) Miło tak posiedzieć z innymi ciężarnymi, na żywo pogadać itd. Dowiedziałam się wiele ciekawych rzeczy. Np że dziecko na ok dwa tygodnie przed porodem gromadzi adrenalinę żeby przyjść na świat w jak najmniejszym stresie. Podobno jeśli dostaje się to znieczulenie w kręgosłup to potem często są problemy z karmieniem dziecka piersią bo mama musi leżeć 24 godziny a tak na leżąco ciężko dzidzię do cyca przyłożyć. Niby o tym wszystkim można poczytać na necie, ale na żywo rozmawiając z położną można przy okazji zadać pytania i to właśnie mnie przekonuje do uczęszczania w tych zajęciach. Na kolejnych spotkaniach mamy zwiedzać salę porodową i uczyć opieki nad noworodkiem. Dla mnie to duża pomoc bo w sumie nigdy nie kąpałam takiego niemowlaczka.

No a teraz najlepsze dziewczyny nie była bym sobą gdyby na pierwszych zajęciach mnie nie zapamiętali Niestety sala wykładowa byłą świeżo po malowaniu i siedzieliśmy w socjalnym, to bardzo małe pomieszczenie, a było ok 10 ludzi, jakieś mocne perfumy czułam i strasznie duszno mi się zrobiło.Ledwo wyleciałam na korytarz i...zemdlałam
Mój Tż na szczęście szybko zareagował Poleciał po położną z wołaniem:"Żona mi zemdlała" Heh dałam popis. Wróciliśmy, okna wszystkie pootwierane a ja siedzę i czuję, że znów mnie coś bierze O mamciu wyszliśmy szybko i mi przeszło jakoś. Nie było sensu tam wracać więc wyszliśmy wcześniej. Ledwo zaczęliśmy jechać autem a ja...zwymiotowałam Masakra jakaś. Czułam się taka wypompowana, ale maluszek wynagrodził mi wszystko kopiąc ile wlezie Trochę się bałąm czy to omdlenie nie zaszkodziło dzidzi, ale te ruchy mnie uspokoiły

megi, dzięki za relację
Ja i tak jestem zdecydowana na szkołę rodzenia, ale jak się posłucha jeszcze czyjejś pozytywnej opinii, to się człowiek czuje utwierdzony w swoim przekonaniu .
Przez ile tygodni będą się odbywać zajęcia? W tej szkole, do której ja planuję iść, można chodzić po 28 tc, więc mam jeszcze spoooro czasu .

Dobrze, że nic Ci się nie stało, bo rozumiem, że upadłaś?

Cytat:

Ceny ubrań ciążowych to jakaś masakra , ja nie porywam się na zakupy przez internet, więc w ogóle jest drożej, za 2 pary spodni zapłaciłam około 3 stów .

No właśnie, wybierając wózek, trzeba wziąć wiele rzeczy pod uwagę

Cytat:
ja wiem ze im szczuplejsza dziewczyna to wiecej przytyje , no ale ja naleze raczej do tych normalnych przed ciaza mialam 52kg
w sumie to mi teraz jak jestem w ciazy nie przeszkadza ze tak tyje, ale martwie sie juz czy po ciazy wroce do dawnej sylwetki itp.
Ja od początku przytyłam 1,5 kg . A też jestem szczupła, mam nawet niedowagę, więc nie wiem od czego to zależy

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-07, 11:51   #4879
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
jestem na liscie znajdziesz mnie pod 22lipca
ups co za gapa ze mnie.........naprawde musialam przeoczyc, przepraszam
to wychodzi na to ze twoj dzidzius bedzie o tydzien starszy od mojego hehe

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-07, 12:10   #4880
musicman
Zadomowienie

Cytat:
ja mam taka cichą nadzieje ze podrosnie, chcialabym miec chociaz o jeden rozmiar wiekszy echh......moja mama mowi ze przed ciaza miala takie cycuszki jak ja, a po to jej 2 rozmiary urosly i takie zostaly - tylko ze nie chodzila w biustonoszu i ma troche obwisle.

15tc a ja mam juz 5 kg na plusie!!!pocieszam sie tym ze moja kumpela tez bardzo szybko nabrala ksztaltow i kg jak byla w ciazy wlasnie na poczatku, a potem jakby stanela w miejscu i suma sumarum jak szla do porodu miala 13 kg na plusie. a jak byla w 2 mcu ciazy to juz bylo po niej widac!
mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie, a jak nie to bede miala co zrzucac po porodzie hihi, juz poluje na orbitreka! kiedys cwiczylam na nim i naprawde dziala!

ja jestem w 19 tc i przytyłam 4 kg więc tak średnio, ale w ciągu ostatniego miesiąca to 1.5 kg. Należę raczej do tych większych 170 cm i 67 kg przed ciążą.
A co do biustu - to chyba jest tak nam na złość - ja już przed ciążą miałam spory a teraz to ogromny się robi, za to te małobiuściaste co chciałyby żeby urósł jakoś stoją w miejscu.

Osobiście nie życzędużego biustu bo to kłopot : ciężar dla kręgosłupa, trudno znależć fajny biustonosz no i już mam rozstępy od tego ciężaru.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 12:16   #4881
Malga19
BAN stały

Witajcie ALe wam fajnie ze bedziecie mialy dzieci....: ( EHHHHH dzis mam jakiegos strasznegoooooo dolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!:c ry:
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 12:19   #4882
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Witajcie ALe wam fajnie ze bedziecie mialy dzieci....: ( EHHHHH dzis mam jakiegos strasznegoooooo dolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!:c ry:
Malga ty też bedziesz miala jeszcze swoje dzieci!!!!nie wolno ci myslec inaczej!!!!
a twoim aniolkom napewno smutno kiedy patrza z gory i widza ze mamuska placze!
przytulam cie mocno

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-07, 12:35   #4883
kasiuuulka
Raczkowanie

Cytat:
Ceny ubrań ciążowych to jakaś masakra , ja nie porywam się na zakupy przez internet, więc w ogóle jest drożej, za 2 pary spodni zapłaciłam około 3 stów .

No właśnie, wybierając wózek, trzeba wziąć wiele rzeczy pod uwagę

Ja od początku przytyłam 1,5 kg . A też jestem szczupła, mam nawet niedowagę, więc nie wiem od czego to zależy
ja przez internet tez raczej nie kupuje, ale zaryzykowalam i jedne spodnie z mojej ciazowej kolekcji sa z allegro i byly za 45zl. sa calkiem dobre, wiec tym razem mi sie udalo reszta zakupow to normalnie w sklepach

ja ostatnio mam wilczy apetyt, takze pewnie zaraz wiecej kg mi przybedzie. kilka dni temu w pracy juz o 9 rano taka sie glodna zrobilam, ze myslalam ze zwariuje jak niczego zaraz nie zjem i szybciutko pobieglam do kuchni po 2 kromki chleba i od razu mi lepiej sie zrobilo

Cytat:
ups co za gapa ze mnie.........naprawde musialam przeoczyc, przepraszam
to wychodzi na to ze twoj dzidzius bedzie o tydzien starszy od mojego hehe
nic nie szkodzi hehe no na to wychodzi, chyba ze twoj pod koniec sie zniecierpliwi i przyjdzie tydzien wczesniej albo moj bedzie leniwy po mamusi
Stary 2009-02-07, 15:13   #4884
Ania0104
Zakorzenienie

witajcie mamusie
nie zrobiłam jeszcze ani jednego zdjęcia tych moich ciuszków ... no nie miałam kiedy - nawet ich nie przeglądnęłam dokładnie
Ale nadrobie to ... może jutro, bo zaraz spadam pod prysznic a potem w odwiedziny do cioci M. podziękować za ciuszki hehe ... no i mój TŻ jedzie pobawić się z Olą - ona go tak strasznie lubi, ze az zazdrosa jestem czasami
Cytat:
i nie mogło być inaczej!!!
Cytat:

woooow! niezła jestes - ja jeszcze nie mam nic z ciążowych ciuszków ... tzn niedługo będę miała rybaczki od Svinecki
Cytat:
Hi hi ja teraz gdzybym mogła to codziennie bym do gin chodziła podglądać maleństwo

To dobry znak, jeszcze chwila i dzidziuś zapuka do mamy

ja równiez dziekuję za relacje ... i tez wybieram się do takiej szkoły
Cytat:

ja przytyłam 2 kg ... ale też rozgladam się za orbitrekiem - już przed ciążą miałam na niego ochotę tylko cena jakoś mnie odstraszała
Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
ja jestem w 19 tc i przytyłam 4 kg więc tak średnio, ale w ciągu ostatniego miesiąca to 1.5 kg. Należę raczej do tych większych 170 cm i 67 kg przed ciążą.
A co do biustu - to chyba jest tak nam na złość - ja już przed ciążą miałam spory a teraz to ogromny się robi, za to te małobiuściaste co chciałyby żeby urósł jakoś stoją w miejscu.

Osobiście nie życzędużego biustu bo to kłopot : ciężar dla kręgosłupa, trudno znależć fajny biustonosz no i już mam rozstępy od tego ciężaru.
zgadzam się w 100% też mam duży biust i zawsze miałam z tego powodu kompleksy ... a teraz jeszcze rośnie ... mam nadzieję ze po ciąży wróci chociaż do swojego poprzedniego rozmiaru

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 16:36   #4885
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
megi, dzięki za relację
Ja i tak jestem zdecydowana na szkołę rodzenia, ale jak się posłucha jeszcze czyjejś pozytywnej opinii, to się człowiek czuje utwierdzony w swoim przekonaniu .
Przez ile tygodni będą się odbywać zajęcia? W tej szkole, do której ja planuję iść, można chodzić po 28 tc, więc mam jeszcze spoooro czasu .

Dobrze, że nic Ci się nie stało, bo rozumiem, że upadłaś?
No na szzcęście Tż mnie złapał i nic się nie stało.

Malga19 no co Ty dobrze będzie moja koleżanka pierwsze dziecko poroniła i lekarze jej mówili, że będzie jej ciężko zajść i utrzymać kolejną ciążę a dziś bawi wesołą trójeczkę Tak, że nie martw się, dbaj o siebie a wszystko się ułoży

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
Ja też mam tak jak Ty spory biust jak na mój wzrost ciężki taki, że mi pod pachy się wylewa jak się położę No i rozstępy też się pojawiły, strasznie to wygląda, takie siwe pręgi

A co to dziś taka cisza na wątku

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 17:19   #4886
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
no mam taką cichą nadzieję, i po cichutku marzę żeby mi zostały po ciąży jak mamie czekoladki Słyszałam o takich przypadkach więc jest szansa kochana

Cytat:

15tc a ja mam juz 5 kg na plusie!!!
ja wiem ze im szczuplejsza dziewczyna to wiecej przytyje.
Melduje się z 5kilogramami na plusie w 16tyg i 3dniu. Mój gin powiedział, że to trochę za dużo. Usprawiedliwiam, się tym że leżałam od 5tygodnia.

A czym poprzesz tą teorię o szkieletorkach ? Z moich naocznych obserwacji tego typu paniom rośnie słodka piłka z przodu, a bioderka i dupcia pozostaje bez zmian.

Byłam na rozeznaniu, co nie co kupiłam, ale drobnostki. Czapeczkę, rękawiczki-drapki, śpioszek i butki ciepłe. Wszytko w kolorze ecru,bo uniwersalne

Wózek którym się mocniej zainteresowałam, to chyba Alex, ale jak nast. razem pojadę to inny wpadnie mi w oko, więc leviroo chwilowo schodzi na dalszy plan.
Podobał mi się też x-lander 4-kołowy z racji dobrze rozwiązanych szczegółów jak np. zapinany dolny kosz na zamek-nic nie wypadnie, jak i saszetka w gondoli w stylu jak to panowie na pasku noszą Na telefon, portfel i inne ważne, podręczne rzeczy.
Stary 2009-02-07, 17:45   #4887
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Melduje się z 5kilogramami na plusie w 16tyg i 3dniu. Mój gin powiedział, że to trochę za dużo. Usprawiedliwiam, się tym że leżałam od 5tygodnia.

A czym poprzesz tą teorię o szkieletorkach ? Z moich naocznych obserwacji tego typu paniom rośnie słodka piłka z przodu, a bioderka i dupcia pozostaje bez zmian.
to nie jestem sama przynajmniej z tymi kilogramami hehe

wiesz sporo moich chudych kolezanek przytylo ponad 30kg!!! a teraz wszystkie sa chudsze niz przed ciaza, ale co zrobic , kazda z nas jest inna i kazdy organizm reaguje inaczej.......

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-07, 17:56   #4888
majka versace
Zadomowienie

Witam

Jak zwykle miałam troche do nadrobienia ale już jestem na bieżąco. Gratulacje dla wszystkich z dobymi wiadomościami

Cytat:
Ja przytyłam może 1-2kg ale w sumie tego wogóle nie widać. Jakiś tydzień temu lekko mi się brzuszek zaokrąglił ale teraz stoi w miejscu. Wyjełam z szafy moje "stare" dzinsy sprzed odchudzania i okazało się że jeszcze potrzebuje do nich paska. Teraz to już wogóle nie widać mojego brzucha. Ciekawe czy mój będzie ciągle należał do tych "małych" czy mi jeszcze wyskoczy... Piersi to wogóle się nie zmieniły, ale to akurat dobrze bo nosze D i nie chciałabym jeszcze większych.

Humorków dalej nie mam... ale za to mój małżonek nadrabia ... biedak rzucił wreszcie palenie i ciągle fochy mi strzela! Dziś byłam u fryzjera i miał po mnie przyjechać... oczywiście się spóźnił a ja marzłam na zewnątrz i wkurzył się że byłam wściekła. Nie wiedziałam wtedy że poprostu pod moją nieobecność cały dom posprzątał (kochany jest) i dlatego sie spóźnił. A jaki był obrażony potem nawet jak go pochwaliłam ... i pojechał się "odstresować" do sklepu budowlanego Chętnie bym mu wygarnęła że to ja powinnam mieć humory ale znając jego jak zaczne to wróci zaraz do palenia bo stwierdzi że się czepiam wszystkiego więc milcze.... Ehhhh... faceci......

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 19:24   #4889
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No na szzcęście Tż mnie złapał i nic się nie stało.
To dobrze

Cytat:
no mam taką cichą nadzieję, i po cichutku marzę żeby mi zostały po ciąży jak mamie czekoladki Słyszałam o takich przypadkach więc jest szansa kochana
U mojej siostry też tak było, ale z przesadą , najpierw małe, a teraz balony , więc tak też nie za bardzo

Cytat:
Byłam na rozeznaniu, co nie co kupiłam, ale drobnostki. Czapeczkę, rękawiczki-drapki, śpioszek i butki ciepłe. Wszytko w kolorze ecru,bo uniwersalne

Wózek którym się mocniej zainteresowałam, to chyba Alex, ale jak nast. razem pojadę to inny wpadnie mi w oko, więc leviroo chwilowo schodzi na dalszy plan.
Podobał mi się też x-lander 4-kołowy z racji dobrze rozwiązanych szczegółów jak np. zapinany dolny kosz na zamek-nic nie wypadnie, jak i saszetka w gondoli w stylu jak to panowie na pasku noszą Na telefon, portfel i inne ważne, podręczne rzeczy.
A jakiej firmy jest ten Alex?
X-landery są uważane za dobre wózki (opinie na forach), mnie się też podoba, ale nie można zamontować spacerówki w dwóch kierunkach, a ja bym chciała.

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Witam

Jak zwykle miałam troche do nadrobienia ale już jestem na bieżąco. Gratulacje dla wszystkich z dobymi wiadomościami

Ja przytyłam może 1-2kg ale w sumie tego wogóle nie widać. Jakiś tydzień temu lekko mi się brzuszek zaokrąglił ale teraz stoi w miejscu. Wyjełam z szafy moje "stare" dzinsy sprzed odchudzania i okazało się że jeszcze potrzebuje do nich paska. Teraz to już wogóle nie widać mojego brzucha. Ciekawe czy mój będzie ciągle należał do tych "małych" czy mi jeszcze wyskoczy... Piersi to wogóle się nie zmieniły, ale to akurat dobrze bo nosze D i nie chciałabym jeszcze większych.

Humorków dalej nie mam... ale za to mój małżonek nadrabia ... biedak rzucił wreszcie palenie i ciągle fochy mi strzela! Dziś byłam u fryzjera i miał po mnie przyjechać... oczywiście się spóźnił a ja marzłam na zewnątrz i wkurzył się że byłam wściekła. Nie wiedziałam wtedy że poprostu pod moją nieobecność cały dom posprzątał (kochany jest) i dlatego sie spóźnił. A jaki był obrażony potem nawet jak go pochwaliłam ... i pojechał się "odstresować" do sklepu budowlanego Chętnie bym mu wygarnęła że to ja powinnam mieć humory ale znając jego jak zaczne to wróci zaraz do palenia bo stwierdzi że się czepiam wszystkiego więc milcze.... Ehhhh... faceci......
Cześć majka
Ale miło, że TŻ posprzątał . Teraz w zasadzie obydwoje macie powód do humorów

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-02-07 o 19:27
Stary 2009-02-07, 19:27   #4890
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Piersi to wogóle się nie zmieniły, ale to akurat dobrze bo nosze D i nie chciałabym jeszcze większych.

D hmmmm takie to bym nie chciała, ale zdrowe B chętnie.

Mój Mąż również sprząta a potem jest bardzo łasy na pochwały i docenianie tego co zrobił, a przed tem kurka , to co...samo się robiło ?
I jakoś nie domagałam się wiecznych pochwał, ani nie pytałam czy się podoba ani nic, poprostu tak jakby tak musialo być Gdybyśmy my kobiety miały się odstresowywać po porzadkach to mój dom np. tonąłby w kosmetykach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości