|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
sorbet bardzo mi sie podobał i ten czarny http://www.milena-bielizna.pl/shop/?...fd065aca724950 ten mi się podoba bardzo
Edytowane przez nynka87 Czas edycji: 2009-02-07 o 00:02 |
|
|
|
|
#1892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet osoba o identycznych jak ja wymiarach, może wyglądać fatalnie w biustonoszach, które na mnie leżą ekstra, bo ma inny kształt piersi. ![]() Jeśli chodzi o polski rozmiar to jest to 75H. Poza tym firmy typu Comexim, Mellisa mają swoje rozmiarówki. Nie wiem jaki to rozmiar będzie u nich. Proponuję, abyś zanim coś kupisz, poczytała trochę na temat tego jak, m wyglądać biust w staniku i jak go zakładać*. * Polecam najnowszą notkę na stanikomanii: http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html Dobranoc wszystkim |
|
|
|
|
#1894 |
|
Raczkowanie
|
a mogłabyś mi pomoc cos poszukac w moim rozmiarze zeby ladnie lezało?Wogule jakiś?To znaczy ze ty masz wiekszy czy mniejszy ode mnie?
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na lobbych biusciastyhch widzialam taki artykul http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...389&a=82224389 Ksztalt biustu tez gra role.
|
|
#1896 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja wklejalam 60f i były tyyycie tyycie ![]() 60g wzielam baroque ale obawiam sie, ze bedzie za maly, 60h nie mieli (ale to pokopana rozmiarowka) miekkie mialy miseczke jak 60g (65e) Cytat:
bez mierzenia to tylko można stwierdzic, ze przywieszka bedzie ladnie na kims lezec ja tez nie potrafie doradzic stanika do duzego biustu, bo zwyczajnie takeigo nie mam, ja szukam stanikow mocno wycietych, wypychajacych biust do przodu, bo inaczej lotnisko Cytat:
- Im piersi bardziej okrągłe (bez stanika) tym stanik jest bardziej zabudowany. Takie piersi ponadto często potrzebują większej miseczki niż sugeruje tabela. ![]() za to to mnie niestety tez dotyczy -im biust wyżej osadzony (tu chodzi o podstawę biustu, a nie jędrność piersi) tym modele wydają się bardziej zabudowane. Często wbijają sie w pachę i wystają spod dekoltów. Odległość piersi od szyi jest niewielka - dlatego często w takich wypadkach mówi się o stanikach z golfem.
Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2009-02-07 o 02:22 |
|||
|
|
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pytanie o to czy biust 60E jest mniejszy czy większy od biustu 75F, świadczy chyba o tym, że niewiele z tego co Ci podesłałam przeczytałaś. A nawet obrazków nie poogladałaś: http://stanikomania.blox.pl/html/131...21.html?361780A jeśli chodzi o polskie to trudno powiedzieć Może rzeczywiście 65D jest większe.
Edytowane przez agta85 Czas edycji: 2009-02-07 o 09:59 |
|
|
|
|
#1898 |
|
Raczkowanie
|
Odesłałam do wymiany mój Tango Plunge 65E na 65F i głupia zamiast czekać aż przyjdzie i sprawdzić czy pasuje od razu po poczytaniu wczorajszych wątków forum rozochocona wlazłam na stronę dopasowanej i zamówiłam 3 mileny w
65F bo niestety 70 nie było już w moim rozmiarze . Wzięłam przedłużkę ale i tak panika mnie ogarnia że znowu wszystko niedobre będzie obwód i miski. No ale może może... Tak mi zależało na zobaczeniu i napasowaniu tych staników, że wzięłam taki rozmiar jaki był. Oj Oj. Wzięłam dwa kolory flamenco i silvestrine. Zobaczymy...P.S. chyba się uzależniłam już od tego wątku... Edytowane przez Anusia111 Czas edycji: 2009-02-07 o 10:25 Powód: dopisek |
|
|
|
#1899 |
|
Konto usunięte
|
a do mnie przyszedł gorset ... i w sumie jest za luźny - bardziej koszulka z tego wyszła
ale miseczki są dobre i ładnie kształtują wiec chyba po prostu przeszyje zapięcie ;P bo mi się podoba ogólnie
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10864919]a do mnie przyszedł gorset ... i w sumie jest za luźny - bardziej koszulka z tego wyszła
ale miseczki są dobre i ładnie kształtują wiec chyba po prostu przeszyje zapięcie ;P bo mi się podoba ogólnie [/QUOTE]pokażesz?
|
#1901 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już sama nie wiem, na każdej stronie z tabelami wychodzi inny rozmiar, czy może mi ktoś pomoc, bo zamowilam juz jeden 60d, ale juz nie wiem czy bedzie dobry..
|
#1902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Imp a rozmiar gorsetu bralas taki jak stanika?? gdzies slyszalam ze powinno sie brac obwód o oczko wiekszy. to prawda?
|
|
#1903 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie chciałabym go zepsuć cholercia później foto wrzuce
|
|
|
|
|
#1904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pod biustem 69 a w biuscie 83 (jesli mozna nazwac to biustem haha ) prosze o pomoc..
|
|
#1905 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja nie wierze u siebie w migracje ![]() moze trzeba non stop w staniku chodzic? od pol roku mam dobrane i nic sie nie ruszylo Cytat:
![]() kalkulator ci wylicza brytyjskie 60e, polskie 60f, ale widze, ze dla obwodu 64 (czyli jakby 4cm w biuscie wiecej) wylicza ten sam rozmiar (moze najpierw sprobuj 60dd ang albo 60e polskie, albo ze scisliwa 65tka jakas (osobiscie wolę, bo nie robia mi takiej szynki na plecach, ale trudno dostac 65, ktore faktycznie jest porzadnie ciasne)jestem coraz glupsza w tym wszystkim Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2009-02-07 o 12:54 |
||
|
|
|
#1906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() narazie zamowilam 60d zobacze bo to bedzie mjoj pierwszy.. jakby co bede probowac dalej..
|
|
#1907 |
|
Konto usunięte
|
obawiam sie, ze moze byc za mała miska.. i ze na poczatek bedzie ci w 60 ciasno, ja najpierw zeszlam do 65tek
zawsze mozesz sprobowac jeszcez 65d (bryt i pol ten sam) |
|
|
|
#1908 |
|
Wtajemniczenie
|
ok
![]() cos tam zadziałam metodą prób i błędów ;* dziekuje
|
#1909 |
|
Konto usunięte
|
ja trafilam dobry stanik za 1 razem, a pozniej kolejnych 6-7 okazalo sie do dup..
|
|
|
|
#1910 |
|
BAN stały
|
jak się mierzycie w biuście? na wdechu, wydechu? Ja już nie wiem czy źle mierze czy coś... mam niby wymairy obecnie 67/89 a dobre mi jest brytyjskie 30g (oczywiście obwody moglyby być ścislejsze, ale niestety nie ma 28 z tych)...
|
|
|
|
#1911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O co chodzi z tym staniekiem z golfem ? Ja sama mam wysoko osadzony, jedrny i okragly...dlatego balkonetki i skape stanniki zle na mnie leza i wszytsko mi w nich widac.. Pisal ktos, ze Sorbet z mileny jest nieco zanizony? W takim razie czy na moje 77 w biuscie i 67 pod miska C bedzie odpowiednia ? Cytat:
Jeszcze mam pytanie. Tu sa dwa niby te same kalkulatory, a wyniki pokazuja inne http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ Zgupialam...
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2009-02-07 o 14:15 |
||
|
|
|
#1912 |
|
Raczkowanie
|
A ja wam powiem,ze wy musiscie być jakies bogate ż tyle pieniędzy na te biustonosze wydajecie 6-7 stanikow do dupy to chyba kupa kasy?Niestety tyle kasy az nie mam i kupiłam dziś na bazarku 75D jest dobrze
A nie jakies 75H ,trudno nie ebde sama jest nas az 70% ,ktore zle noszą,
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą przy Twoim rozmiarze (albo chociaż 75E,F)można dostać w stacjonarnych sklepach staniki już za 50-70zł. |
|
|
|
|
#1914 |
|
Konto usunięte
|
madaaa no ja jak mierze, to w wielu nie moge rak do przodu wyciagnac tak sa zabudowane np
oj nie wiem, na mnie 60f 65/83 bylo malutkie, potrzebowalabym 60h minimum, a jak wlozyc poduszki to i 60I niezapominajka, ale sklepy maja nawet 28 dni na zwrot wydac te 8 zl na paczke zwrotna to nie duzo.. pewnie,z e keidys mialam stanikow kilkanascie 9tlyko dlatego tak malo, ze nie nosilam wcale) a teraz mam całe cztery, do wczoraj miałam całe dwa Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2009-02-07 o 14:36 |
|
|
|
#1915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie lepiej po oszczędzać trochę i kupić coś porządnego chociażby na allegro?
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#1916 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zamawiając stanik trzeba uwzględnić, że niektóre modele są bardzo rozciągliwe, inne bardzo ścisłe, jedne to dużomiseczkowce, inne małe. Ja sugeruję, żebyś zaczęła od stanika, który jest standardowy (tzn. ma standardowy obwód i standardowe miski). Moje propozycję dla Ciebie na początek to brytyjczyki: - CurvyKate Emily 34E (dostępna tutaj) - CurvyKate Portia lub Princessa 34F (dostępna tutaj i tutaj) - Panache Tango balkonetka 34F (tutaj) Spróbuj na początek któryś z tych. Jeśli kupisz w sklepie internetowym, zawsze masz możliwość zwrotu/wymiany. Nie mogę zagwarantować, że staniki będą dobre (może się okazać, że będą miały za małe/za duże miski), ale od nich bym zaczęła. Cytat:
|
||
|
|
|
#1917 |
|
Konto usunięte
|
na wdechu..
to juz wiem, dlaczego mi sie zdarzaja czesto za male miski, na wdechu faktycznie tabelka pokazuje mi co innego
|
|
|
|
#1918 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Rozumiem, że pod mierzymy się na wydechu, ale dlaczego w biuście na wdechu? to tak jakby sobie trochę zwiększamy ten wymiar i zalezy teraz on też od pojemności naszych płuc... |
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2009-02-07 o 15:30 |
|
|
|
|
#1920 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

Może rzeczywiście 65D jest większe.

(moze najpierw sprobuj 60dd ang albo 60e polskie, albo ze scisliwa 65tka jakas (osobiscie wolę, bo nie robia mi takiej szynki na plecach, ale trudno dostac 65, ktore faktycznie jest porzadnie ciasne)
nie lepiej po oszczędzać trochę i kupić coś porządnego chociażby na allegro?