|
|
#151 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Opryszczka na ustach i w okolichach ust
przedwczoraj obudziłam sie a na moich ustach na gornej wardze pojawilo sie to paskudztwo!!! Od dłuższego czasu nie miałam ale cały czas używałam pomadki chapstic czarnej i jakoś nic na ustach nie pojawiało się. Teraz smaruje tribiotykiem około 1,50 w aptece i czasami kroplami oil bas czy jak to tam się pisze
ale dużych efektów nie ma
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Ja polecam vratizolin. Co prawda na dolnej wardze mam jeszcze "zimno", ale nie stosowalam go od momentu gdy sie pojawilo a poza tym to nie jeden "bąbel", ale 3, wirusy mnie zaatakowały i nie moglam pozostac tylko przy paście. Stopniowo opryszczka schodzi
W aptece 8 zł.
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Opryszczka - nie mam już siły
pisałam juz o tym w innych watkach Herpex kochani niema nic lepszego
|
|
#154 |
|
Przyczajenie
|
tribiotic lub masc z wit. A
|
|
|
|
|
#155 |
|
Przyczajenie
|
Sluchajcie dziewczyny, tez mam opryszczke i wczoraj Pani w aptece polecila mi masc TERMENTILE FORTE.
Posmarowalam sobie nia opryszczke i po paru godzinach pecherzyki mi zeszly!!! bylam w kompletnym szoku!!! teraz mi tylko maly czerwony slad zostal, ktory zreszta mozna ukryc makijazem. takze jesli na was tez nie dzialaja mascie tj Vratizolin, zovirax to polecam ta masc koszt zaledwie ok 5 zl a dziala cuda |
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Opryszczka
Cytat:
hmm... zazwyczaj to ja nic nie czuje. budzę się rano i ona już jest ![]() a w tym wątku jest wszystko o opryszczce:https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...biorczy&page=9 |
|
|
|
|
|
#157 |
|
Przyczajenie
|
opryszczka a makijaz permanentny ust
Witam,pare dni temu robiłam makijaz ust a dzis rano wyskoczyly mi 2
bąbelki-opryszczka! bralam jakies tabletki na wirusa ale widocznie zbyt mala dawke. Wiecie moze czy moge smarowac je jakims srodkiem na opryszczke? Boje sie ze strupek spowoduje ze wyblaknie mi to miejsce. |
|
|
|
|
#158 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Opryszczka - pomocy! :(
Weszłam na stronke wizażu. Mam nadzieje ze cos tu znajde. Ja mam całe usta wywalone tym cholernym zimnem! Az mam spuchnięte całe usta i buzi kawałek
:[Usta na każdym calu zapełnione zimnem "" :[[[ ( <zły>![]() ![]() ![]() ![]() : (![]() ... No cóż .... faktem jest tez to ze "zimno" napewno nie bierze sie z nikąd. ja miałam gorączke. i pewnie od tego mam to cos na ustac.. W kącikach ust mam bąble,które wychodzą za usta. ... mam wrazenie ze cały czas sie nowe bąble robią :// przez to gówno nie moge porządnie mówic:[[[[ ani jeść .... jak małe dziecko ... :[[[![]() strasznie mnie to wnerwia :[[[ Smaruje mascią,ale no kurde tak po tej maści to znika jakby chciało a nie mogłe :P ;/// :[ Pomóżcie wizażystki!
|
|
|
|
|
#159 |
|
Przyczajenie
|
u mnie na opryszczkę najlepiej działa sudocrem (tak się to chyba powinno pisać?)
|
|
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
opryszczka pojawia glownie w okresie oslabienia organizmu wiec nie wystraczy smarowac masciami , musisz polepszyc swoj stan zdrowia
![]() powodzenia
|
|
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam problem z opryszczkami
zawsze mi wyskakują po przeziębieniu lekarz w końcu przepisał mi heviran... pomogło obecnie już (odpukać) nie miałam dość długi czas opryszczki ogólnie jest to wirus HSV1 trudno jest go leczyć skutki uboczne w trakcie łykania tabletek? hmmm no były - bóle głowy, mdłości, zmiana nastrojów ;/ - jednak omamów całe szczęście nie miałam co pisze w ulotce, że mogą występować... a na samą opryszczkę używam maści, oraz czasami biorę antybiotyk kruszę go i posypuje nim maść na opryszczce - natomiast kiedy czuję już swędzenie to także smaruje to miejsce maścią ale zapobiegającą opryszczkę... mam nadzieje, że moja wypowiedź na ten temat komuś pomoże
"Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie." ![]() "Całuj mnie w nosek, bo to Twój nosek to już 5 lat RaZeM (03.12.2004) Edytowane przez olenialenia Czas edycji: 2009-03-05 o 09:52 |
|
|
|
|
#162 |
|
Przyczajenie
|
hej
Mi pomógł olejek pichtowy z mieszanką nafty kosmetycznej Jest super. Natomiast jak sie juz czuje ze cos ma"wyskoczyc" to smarujemy miodem. Sprawdza sie genialnie na takim etapie
|
|
|
|
|
#163 |
|
BAN stały
|
a ja nie wierzę w takie specyfiki jak cebula, miód, pasta do zębów.. wg mnie to tylko wysuszanie samego zimna a nie działanie na wirusa.
z opryszczką trzeba konkretnie bo jej wirus cały czas siedzi w naszym organizmie i nie wiadomo kiedy może się ujawnić. ja miałam opryszczkę typu HSV1 w ciąży i bardzo się martwiłam czytając różne rzeczy na temat skutków działania tego wirusa. ale już wiem że typ HSV1 nie jest tak groźny jak typ HSV2 (opryszczka genitalna). przed nią trzeba się napawdę bronić. ja już wiem że najskuteczniejsze są leki typu Heviran. fakt że, lek ten nie jest tak powszechnie dostępny, bo jest na receptę ale przynajmniej działa upośledzająco na samego wirusa opryszczki a przecież o to w tym leczeniu chodzi
|
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
powiem wam szczerze że najgorsze w tej chorobie jest mała wiedza na temat walki z nią bo większość z nas stosuje domowe pomoce typu cebula/miód lub maści z apteki a to jest mimo wszystko nadal walka ze skutkiem choroby a ni e przyczyną aga70 dobrze zrobiłaś że poszłaś do lekarza rozumiem że to on ci przepisał ten lek
są jakieś pozytywne skutki?
|
|
|
|
|
#165 |
|
BAN stały
|
Heviran zawiera lek Acyklowir ponoć najskuteczniejszy w walce z opryszczką. wiem że wirus HSV jest krótko mówiąc.. wredny i atakuje wtedy kiedy się tego najmniej spodziewamy.. ale obecnie nie poddaję się bez walki i bez profilaktyki
|
|
|
|
|
#166 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
gdzieś już tutaj pisałam na ten temat, ale skoro jest zapotrzebowanie to powtórzę
![]() wizyta u lekarza i lek na receptę, w celu wyleczenia przyczyny, a nie tylko skutków! |
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie HEVIRAN jest dobry, tak samo olejek pichtowy ma dobroczynne działanie. A ktoś może stosował już plasterki compeed?
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
moja koleżanka stosowała te plasterki i powiedziała że dobre ale narzekała na cenę i że przy tej ilości co jej to wyskakuje to zbankrutuje prędzej
|
|
|
|
|
#169 |
|
|
tu się nie zgodzę... leki na receptę leczą właśnie wirusa HSV, odpowiedzialnego za opryszczkę, czyli przyczynę
![]() za to tu jak najbardziej popieram
|
|
|
|
|
#170 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez aga70 Czas edycji: 2009-02-18 o 22:25 |
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#172 |
|
BAN stały
|
Leczenie zakażenia HSV należy rozpocząć jak najszybciej. Wczesne włączenie leczenia przeciwwirusowego hamuje dalszy wysiew zmian oraz zapobiega występowaniu powikłań. wszystkie leki zawierające substancję acyklawir czyli np. Heviran działają przeciwirusowo.
oczywiście że wirusa nie zawalczy się do końca. i opryszczka mimo leczenia może się ujawnić. ale przyjmując np. heviran profilaktycznie możemy się ustrzec przed nawracającymi wykwitami. |
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
z tego co wiem lek tego typu jest bardzo pomocny u osób którym opryszczka często wyskakuje ponieważ zmniejsza ilość tych epizodów albo opryszczka znika na kilka lat uśpiona bo masz rację całkowicie wyleczyć się jej nie da.
a co jaki czas wam wyskakuje tzw. zimno? |
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
ja na opryszczke polecam SUDOCREM
mnie wyrzucilo w poniedzielek,do srody nic z nia nie robilam az w koncu nalozylam sudocrem. Dzisiaj po opryszczce ani sladu!!!
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie Sudocrem jest skuteczny....Mnie kosmetyczka doradziła jeszcze natłuścić dobrze opryszczkę, rozkruszyć aspiryne i nałożyć proszek na pęcherzyk. Podobno też skuteczna
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Aspiryna pomaga mi tylko w początkowej fazie rozwoju, kiedy to czuje swędzenie.
Przenigdy nie użyje już pasty do zębów, rano z bolącego pęcherza tak ja trudno zmyć jak nie wiem.Masakra. Dla mnie najlepsza jest maść cymex, ale nie wiem czy dostępna w PL. A czy te plasterki są rzeczywiście takie skuteczne?
|
|
#177 |
|
|
stosowałam aspirynę, pomagało, ale co z tego, skoro w sprzyjających wirusowi warunkach i tak mi wywalało wykwity (usta miałam wielkie jak Angelina Jolie, szkoda tylko, że nie tak seksowne
|
|
|
|
|
#178 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to było pytanie retoryczne.
|
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i powiedz czy którykolwiek z nich jest taki na prawdę skuteczny czy tak niby działa ale nie zawsze itd?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

ale dużych efektów nie ma

W aptece 8 zł.

Mi pomógł olejek pichtowy z mieszanką nafty kosmetycznej

A to było pytanie retoryczne.
i powiedz czy którykolwiek z nich jest taki na prawdę skuteczny czy tak niby działa ale nie zawsze itd?