|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
Moja mama ma spory biust, ale jak tak sobie przypomnę fotki z czasów narzeczeństwa jak z tatusiem fotki mieli to biustem nie grzeszyła... Ten Alex to jakaś dziwna firma. "Polka" czy "Polak" nawet nie googlowałam. X-lander fajny, ale miejsce tzw. spawu(rurek na stelażu) bardzo nieestetycznie wykończone. Musiałaby być tam jakaś maskownica plastikowa jak w 3kołowym. Chyba,że ja na taką partię trafiłam. Zgłębie to |
|
|
|
|
#4892 |
|
Zadomowienie
|
Chętnie bym ci połowe oddała
ja też bym chciała B. |
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
to się nigdy nie dogodzi
Trzeba miec jakieś mankamenty, albo "niedobory=braki"to tak jak z włosami.Proste rąbia trwała, kręca loki, a loki na potęge stosują prostownicę. p.s Googluje tego Alexa i nie ma czyli x-lander.Kolor jeszcze nie wiem
|
|
|
|
#4894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dzięki za uwagę o X-Landerze ![]() Cytat:
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane
![]() i jak tam sytuacje z dzieciaczkami dalej 5:1 dla chłopców ?? no i jak sie cuzjecie mam nadzieje ze ok mnie dwa dni nie bylo bylamu mamuski n urodzinach wczoraj a dzis po rodzince jezdizlismy oznajmiac radosna nowine ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
halllooo.........wstawać spiochy!!!!!
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
, już nie śpię
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Miramej!!! juz po sniadanku?????
ja wlasnie zjadlam i pije zielona herbatke....... troche z innej beczki - kiedys mialam straszne zaparcia, ale znalazlam sposob, dziennie wypijam szklanke maslanki i nie mam problemu z wyproznieniem
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, po śniadaniu
.Mnie zaparcia na razie zdarzają się rzadko, ale radę zapamiętam na przyszłość
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
mmm tez bym wypila takie latte machiato jeszcze z syropem karmelowym......
no ale coz nie mam ekspresu, musze sobie kupic - tż chce zestaw kina domowego za 3 tys, to ja chce ekspres cisnieniowy a co!!!
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz nie pomyslalam o tym.........kiedys robilam malibu to wlasnie ubijajam mleko takim blenderem o wysokich obrotach(mama kupila sobie zeptera), ktory w kilka sekund ubil mleko na piane. moze sprobuje tym razem ubic mleczko do kawki .....
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Powinno się udać
My idziemy teraz nad morze , na razie
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry kobietki
![]() Ja wlasnie wstalam , tabletke na tarczyce sobie łykłam ide zaraz sałatke owocowa zrobic sobie z morela suszona na zaparcia bo mnie mecza ostanio No i widze ze pogoda sie popsuła
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiątko a próbowałas z ta maslanka????? ja odkad ja pije doslownie nie mam problemow.....
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze maslanka to nie dla mnie. Ale za to morele działaja
|
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
to ja znowu uwielbiam wszystkie produkty mleczne!!
jesli morele dzialaja to super!! ja postanowilam ograniczyc slodycze, bo za duzo ich jem a wcale zdrowe nie sa hehe, szczegolnie czekolade bo potrafie zjesc cała! a potem sie dziwie ze tyle na wadze! zamiast slodyczy jem 2-3 starte jabla z jedna starta marchewka - pyszne! kiedys zawsze jadlam takie cos na 2 sniadanie, a na 1 sniadanie obowiazkowo owsianka w roznej postaci, ale odkad jestem w ciazy owsianka rosnie mi w gębie i nie jem !!
|
#4908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oj, mamuśki nie udzielacie się zbytnio
, cały dzień mnie wczoraj nie było, a tu tylko 2 strony ![]() Cytat:
![]() Co do szkoły rodzenia to u mnie zalecają rozpoczęcie kursu między 26 a 30 tc. Mi wypada na początku kwietnia ![]() Megi dobrze, że Ci się nic nie stało, a inna sprawa, co to w ogóle za zwyczaje tak mocno perfumować się do szkoły rodzenia ![]() Położna powinna była przy wszystkich zwrócić na to uwagę, żeby nie powtórzyło się to ponownie. Cytat:
, zaczęłam 20 tc.A orbiterka mam juz od kilku lat i tylko mi zawadza i pokrywa się kurzem ![]() Na początku to razem z mężem pchaliśmy się do niego i kłóciliśmy kto pierwszy będzie jeździł, a teraz służy jako wieszak na ubrania ![]() Zazdroszczę tego morza ![]() Wiele bym dała, żeby być tam teraz.
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
nie narzekaj na orbitreka bo napewno po porodzie bedziesz go namietnie wykorzystywac!!!! a te 8 kg to w brzuszek poszlo czy gdzie indziej tez?
|
#4910 |
|
Raczkowanie
|
Mi przybylo na razie 3 kg.jestem w 15 tygodniu i poszlo w brzuszek i biust.Zaczynalam z miseczka B a teraz powoli juz C cisnie ale to akurat mi nie przeszkadza
Byleby po porodzie nic nie wisialo ![]() ![]()
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wagi to jestem 5 na plusie gdzies ale głownie to brzuch i cyce juz mam DD ;( co nie podoba mi sie w ogole !!! marechewke z jabłuszkiem tez lubie ale nie teraz bo teraz to juz w marchwi same niezdrowe substancje a jabłka sa drogie - to wole pomarancze, manadarynki co w ciazy jem namietnie, brzoskinie w puszce ananasy itd, no i dzis jeszcze do sałatki dozucilam grapefruta ;] pyszka bylo i cala miche zjadalam ![]() Na obiad nie wiedzialam co wymyslec wiec pieczaki ryz z warzywami i piers kurczaka grilowana :\ Ps z 3 godizny wizaz mi nie chodzil
|
|
|
|
#4912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Borykam się z tym problemem od tygodnia. Cała litrowa maślanka...nic Kwaszona surowa kapusta...nic Sok z kapusty...nic Jem jablka...nic Dużo pije...nic Morele i inne domowe sposoby...nic A to wszystko w jednym dniu, więc powinnam dosłownie pęc. Wieczorami źle się czuje bo brzuch pełen ![]() Mąż kupił mi ziolka dla kobiet w ciąży z tymi problemami"ispagul" Zobaczymy jaki efekt. Ppoprzednim razem- na początku ciąży działały na mnie wyżej wymienione spospby, a teraz nic ![]() Miramej- zazdroszcze morza na co dzień Cytat:
![]() ![]() Ja już kolejny raz sałatke grecką robię, a wczoraj też jadlam z kumpelką w restauracji. Po ciąży pewnie nie spojrzę na nią. No i do tego pierś w cieście francuskim. Anka rnie namyślaj się za dużo tylko rób bo warto
Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-02-08 o 15:14 |
||
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te 8 kg. to poszły w brzuszek i cycki. Ale ja mam to do siebie, że tyję wszędzie po równo ![]() W cg. tych kilku lat małżeństwa przytyłam 20 kg. i równo wszędzie.
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
co do tych środków na wypróżnienie lub różnego rodzaju herbatek to uważaj bo one mogą powodować skurcze a w 3trymestrze poród przedwczesny
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiesz czasme jak sa promocje to ta duzo tansze owoce w puszce od jabłek !!!!! i dlatego jak sa na promocji kupuje po 10 puszek
|
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny chyba jest cos nie teges z wizazem, bo weszlam na chwilke bylo cos po 14 a tu tylko 3 przegladajacych forum mama z klasa!!!!
chyba ze taka super aktywnosc dzisiaj jest........
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez to tez nie dobrze nie isc kilka dni za potrzeba ![]() help |
|
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj bidoku wiem jak to jest bo czasem mam problemy tej samej natury ![]() może lepsze czopki glicerynowe?? lepiej samemu na właśną rękę nic nie stosować, że komuś lekarz coś polecił to nie znaczy, że nam też to samo poleci. pij dużo wody mineralnej niegazowanej i przy kolejnej wizycie zapytaj lekarza co może Ci polecić.
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsza rzecz jaka moze byc ! amoze kup sobie lewatywe w aptece jak juz nic nie bedzie działac to ci to ruszy co ? mnie ostanio przeczyscilo po winogronach , a jeszcze wczensiej po marchewce na gęsto Ps. tak z wizazem cos nie tak jest , mi przez pare godizn nie działał
|
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie moja kolezanka tez miala zawsze problemy z wyproznieniem tzn. czasami 3-4 dni nie poszla na tron........miala tez hemoroidy, pewnego dnia zaczela wyprozniac sie krwia!! poszla odrazu do lekarza i miala bardzo nieprzyjemne badanie przez odbyt, po ktorym lekarz stwierdzil zapalenie jelita grubego, biedna musiala specjalna diete stosowac, do tego tydzien w szpitali lezala i schudla przez to wszystko 10kg!!a najgorsze ze nie mozna tego juz wyleczyc, tylko zalczyc ale zawsze moze wrocic , no i musi uwazac na to co je.....kiedys bylysmy razem na zakupach , a ja bedac w ciazy mialam takiego smaka na pizze, ale nic nie mowilam bo wiedzialam ze ona nie moza i nie chcialam robic jej przykrosci.....
no ale nie chce was straszyc, bo u nas ciezarnych zaparcia sie zdarzaja co innego u kobiety nie bedacej w ciazy - takie dluzsze zaparcia moga swiadczyc wlasnie ze cos sie dzieje z jelitami, nawet herbatki przeczyszczajace nie pomagaja wtedy.....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

, najpierw małe, a teraz balony
, więc tak też nie za bardzo 

Trzeba miec jakieś mankamenty, albo "niedobory=braki"
czyli x-lander.Kolor jeszcze nie wiem 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, cały dzień mnie wczoraj nie było, a tu tylko 2 strony

Mój Tż na szczęście szybko zareagował Poleciał po położną z wołaniem:"Żona mi zemdlała"