|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
Tak, znowu zmieniłam avatar tamten mi się podobał, ale natknęłam się na inną wizażankę z identycznym i stwierdziłam, że tak być nie może
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moja ząbki tak wyglądają - są na tej str wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post10650489 dól jest krzywy nie tylko z przodu,ale również po bokach.no i zgryz trzeba trochę poprawić.Na początku myślałam,że będę nosiła tylko górę,ale w gruncie rzeczy lepiej poprawić i górę i dół na raz żebym potem nie miała pretensji do siebie... czekam na Twoje zdjątka a możesz mi przypomnieć ile czasu ma trwać u Ciebie leczenie? pozdrawiam!!
|
|
|
#4143 |
|
Blond forever!
|
Odgrzebałam zdjęcia jak moje ząbki wyglądały przed założeniem aparatu
![]() Na 98 stronie wątku są zdjęcia z aparatem na obecną chwilę.
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2009-02-08 o 12:14 |
|
|
|
|
#4144 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, dolaczam do Waszego grona
Tydzien temu mialam zalozony aparat (na gorze) w centrum zdrowego usmiech w Krk. Przejrzalam gruntownie ten watek i chyba na wiekszosc moich pytan znalazlam odpowiedz, poza jednym. Praktycznie kazda osoba ktora znam i ktora ma aparat miala robiona separacje, wy takze piszecie o tym jak o standardowej procedurze.. Ja tymczasem nie mialam tego robionego a nie spytalam orto dlaczego bo dopiero teraz nad tym zaczelam kminic ![]() Czy wiecie moze w jakich przypadkach sie tego nie robi? Z gory dzieki
|
|
|
|
|
#4145 |
|
Blond forever!
|
A może masz aparat Damon?
A może przy jakiejś wadzie separacje nie są konieczne, po prostu...
|
|
|
#4146 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edit: aha, rozumiem dlaczego Na 1 zdjęciu nie było w ogóle krzywych zębów widać.Cytat:
![]() Nie każdy potrzebuje separacji,bo może miałaś wystarczająco dużo miejsca na przyklejenie pierścienia. Separację się stosuje przede wszystkim przy stłoczeniach,gdzie nie ma miejsca na pierścień i trzeba troszkę "przesunąć" zęba
Zadrutowana od 16.06 i 01.09 /2008r. ![]() Edytowane przez Lady No Nick Czas edycji: 2009-02-07 o 22:22 Powód: dopisek |
||
|
|
|
|
#4147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczne Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4148 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie napisałam "przede wszystkim"
Nie jestem ortodontą i dokładnie nie wiem,ale tak mi się wydaje
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi, jaka mialas wade? Bo na tych zdjeciach masz ladne zabki
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładne ząbki!!zgadzam się w 100% i mimo wszystko dziwię się czemu zakładałaś aparat
no,ale to Twoja decyzja
|
|
#4151 |
|
Raczkowanie
|
witam! aparat mam dokładnie od 10 lipca 2oo8r ((; co do separacji, ja ja miałam robiona i była to jedna z najgorszych rzeczy jakie przeżyłam z aparatem dotychczas... ;| miałam bardzo mało miejsca miedzy zebami, a miałam go tak mało, ze nie chciały mi wejsc nawet te druciki, ktore miały stanowic ta tzw separacje. moja ortodontka niezle sie nameczyła, mowiła, ze jeszcze nigdy nie miała takiego problemu z założeniem, całoś zakladania samej separacji trwała chyba z 40 min;D na sam koniec byłam spocona i ja i moja Pani doktor ((: a co do aparatu na kolejnej wizycie, założono mi normalnie pierścienie, ale takze łuk podniebienny... żeby poszerzał mi szczękę... obecnie nosze go juz 6 miesiac i mam nadzieje, ze zostanie sciagniety juz na najblizszej wizyci (ten poniedziałek). na poczatku trudno jest sie do niego przyzwyczaic, sepleni sie, ma sie 'tak mało miejsca w buzi' ale w sumie teraz to juz nie stanowi problemu, choc wiadome ciało obce-chciałoby sie w koncu je stracic;P
|
|
#4152 |
|
Raczkowanie
|
Blondi taką wadę to Ty w rok zlikwidujesz pewnie, co?
![]() W poniedziałek wizyta...super
|
|
#4153 |
|
Raczkowanie
|
a co do Blondi własnie to wydaje mi sie, ze ta wada to chyba taka minimalna ;')) noo czekam na ten poniedziałek i to baaardzo! ^^ ;Pp
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie mialam separacji, orto powiedziała, że nie trzeba przy mojej wadzie. Może więc nie każdy musi mieć? Za tydzień mam wyrywanie swojej nieszczęsnej jedynki dodatkowej, echhh
|
|
|
|
|
|
#4155 |
|
Raczkowanie
|
Blondi, ja mam chyba ten klasyczny aparat, mieszany kryształowo - metalowy, probuje zalaczy jego zdjecie, mam nadzieje ze mi sie uda
![]() Moja wada to przede wszystkim wysunieta jedynka, to byl powod zalozenia aparatu.. Co do separacji to musze sie dopytac dr, ale z tego co czytam to moze i dobrze ze jej nie mialam
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Raczkowanie
|
separacje musza miec tylko osoby, ktore maja za malo przestrzeni miedzy zebami, zeby mozna było tam jakos wcisnac pierscienie;pp
|
|
#4157 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
Ad. separacji - jak ktoś będzie miał rurki policzkowe (takie zamki zamiast pierścieni) to nie ma separacji. Ja właśnie nie miałam tego i mam rurki policzkowe zamiast pierścieni (hura :P )
|
|
#4159 |
|
Raczkowanie
|
ooo o takim czyms nie słyszałam;DD ;p
|
|
#4160 |
|
Przyczajenie
|
hej ja nosze aparat juz 15 miesiecy, mialam separatorki (bolalo) zeby zalozyc pierscienie i te rorki policzkowe tez mam,i mialam pecha.bo jedna gumeczka-separator zginela i jak sie okazalo nie wypadla,tylko wpadla pod dziaslo.co sie czsem moze zdarzyc-ale baaaaaaardzo zadko-akurat mi sie musialo przydarzec,zeby wyciagnac trzebabylo troszke naciac dziaselko...ale jest ok. Teraaz mam inny problem,nie moge sie doczekac wizyty za 4 dni-mam spuchniete dziaslo kolo 5,jest zaczerwienione i boli nawet jezykiem nie moge dotknac...i podejrzewam ,ze moze to miec zwiazek z uczuleniem na METAL(oby nie) tym bardziej ,ze od okolo6 miesiecy mam uczulenie na kolczyki i zegarki...nawet zloto czy srebro wysokiej proby uczula,a wczesniej moglam wszystko nosic.Jak myslicie czy jest mozliwe uczulenie na aparat???mial ktos taki przypadek??? kina
|
|
|
|
|
#4161 |
|
Rozeznanie
|
To nie jest uczulenie na aparat, czy metal, tylko najprawdopodobniej na nikiel, składnik aparatu, kolczyków, bransoletek, klamr od pasków
|
|
#4162 |
|
Raczkowanie
|
No hej dziewczyny
kurde ja to mam pecha, cały łuk podniebienny zaczął mnie obcierać, pierścienie, które od samego początku nie dawały o sobie znać, druty itd.. o_O no i aparat na dole i te kilka zamków na górze. No cóż jakoś sie przemęczę, już mogę trochę gryźć
|
|
#4163 |
|
Raczkowanie
|
Blondi śliczne ząbeczki
.Witam nową aparatke ![]() Już szpary nie mam pomiedzy jedynkami, teraz mam z lewej strony szpare pomiędzy 1ka i 2ka a z prawej strony pomiędzy 1ka i 3ka ( bo 2ki nie mam) i wyglądam jak córka Wampira kiedy się uśmiecham. Wizyte mam dopiero 23 lutego i już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#4164 | |||||
|
Blond forever!
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miło ![]() Mam świadomość tego, że moja wada nie była wcale taka zła, ale ja miałam zgryz otwarty i tyłozgryz ![]() No i poza tym te moje górne trójki... Moja wieczna bolączka... Są duże, odstające i wysoko wrośnięte... I gorzej faktycznie było z dołem )Nie mam stłoczeń, także właśnie mam nadzieję w rok uwinąć się z moją wadą. 21 lutego mam wizytę i zapytam o to jak długo jeszcze będę nosic aparat.
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2009-02-13 o 15:58 |
|||||
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
czy ktoś z Was wie może czy można założyć aparat ortodontyczny i zapłacić za niego w ratach? pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302074
|
|
|
#4167 |
|
Zadomowienie
|
Można.
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po przyjrzeniu się coś tam się dopatrzyłam
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
papryka to ty na av?
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co dziewczyny ?
myłam dziś zęby pastą signal white now, bo jestem u tż i on takiej uzywa, ona jest niebieska, umyłam ząbki, wypłukałam buzie , patrze do lusterka w moj uśmiech i co widzę ? ![]() Niebieskie gumki ! ![]() Obecnie mam białe gumki, dwa miesiące temu miałam jeszcze niebieskie, ale przez tak długi okres czasu kolorek sie zmył, ale po tej pascie to aż sie przeraziłam hehe
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

tamten mi się podobał, ale natknęłam się na inną wizażankę z identycznym i stwierdziłam, że tak być nie może 

a Ty bardzo masz krzywy dół?? u mnie tak sobie wkleję fotki to zobaczysz
ale później bo net mi coś muli teraz kilka stron wcześniej wklejałam tam trochę było widać ale nic potem spróbuję