|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Fajnie, że siostra jednak aż na tydzień przyleci a nie na 2 dni tylko. Trzymam kciuki za przylot rodziny na chrzciny, bo z tego co się orientuję, to mama chrzestna ma przylecieć, więc ważna osoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() te zastrzyki to tanio w sumie wychodza, bo jak na 3 miesiace to tylko 4 w roku za tabletki na miesiac place 36 zl tylko najbardziej przeraza mnie, ta forma zastrzyku i jeszcze domiesciowo ![]() ciekawe czy nic po nim nie boli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Raczkowanie
|
Wiesz ja w ciąży dostawałam zastrzyki domięśniowo i nie bolało. To też były jakieś hormony, bo mój organizm zachowywał się troszkę tak jakbym nie była w ciąży
![]() A te zastrzyki faktycznie stosunkowo tanio wychodzą, tylko jak nie podejdzie, to się nie da odstawić jak tabletek, tylko 3 miesiące trzeba jakoś przeboleć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Rozeznanie
|
Kurcze cale wieki mnie tu niebylo ale to dluga historia
![]() ![]() przelecialam zaleglosci ale nie jestem w stanie tego ogarnac, teraz bede juz na biezaco ![]()
#2135 |
Rozeznanie
|
Moja mała nadal chora, chyba nawet jeszcze bardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Zakorzenienie
|
Magdalena, witaj po przerwie, czekamy na wieści od Ciebie
![]() Poisone, współczuję Tobie i Twojemu maleństwu ![]() zimne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mnie dzis swoją obecnością zaszczyciła teściowa.. przyniosła grzechotkę dla malej i jednego kiszonego ogórka... ![]() ja nadal 37 st więc wnerwia mnie wszystko dookola i kazalm tz wziąć mala i teściowa i isc na spacer ![]() ![]() i teraz sobie poszli... uff ide coś zjeść ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dzis piekna, wiosenna pogoda, TZ z Karola na spacer pobiegl, ja na zakupy, etraz wietrze mieszkanie i sie obijam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moze chce zostac u Was na obiad i przyniosła sobie jako zakaske? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie dzis cieplutko, niedługo my tez idziemy na spacerek-pierwszy raz testujemy wózek
![]() ![]() Scorpionec, dla mnie ten JEDEN ogórek tez jest niezwykle zagadkowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Rozeznanie
|
dobre z tym ogórkiem
![]() scorpioniec - wiem, ze ciekawosc to pierwszy stopien do piekla, ale normalnie mnie korci żebyś ja spytała ![]() powiedz, ze wizażanki Cię o to zamęczją pytaniami ![]() a do lekarza mamy isc w poniedzialek, bo dala malej syrop i krople do nosa i mowila ze jak do poniedzialku nie przejdzie to zeby przyjsc. kupilam masc majerankową do smarowania pod noskiem zeby jej opary ulatwily oddychanie ale tam pisze ze dzieci do lat 3 moga po konsultacji z lekarzem. kurcze, ale co jej to moze zaszkodzic? opary majerankowe? jak radzicie, posmarować na noc pod noskiem? |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Rozeznanie
|
Co do maści majerankowej to ja słyszałam, że od roku można.
A ten ogórek scorpionec to faktycznie ciekawe zjawisko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy to jest normalne nie wiem... ale jak dla mnie co najmniej dziwne ![]() potem chciałam ja poczęstować moimi ciasteczkami owsianymi a ona mówi ze nie moze zjeść bo prosto od nas idzie do kościoła i do spowiedzi ![]() ![]() ale wybaczam bo wychodząc rzucila sie kaską ze niby na walentynki ![]() ![]() u nas tez super pogoda dziś byla ok 10 stopni i slonko... nie mogę doczekać się wiosny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Rozeznanie
|
No wiec witam was wszystkie
![]() Wlasnie tatus zajmuje sie mala krzykaczka to mamusia moze wreszcie cos napisac ![]() powiem tylko ze ciesze sie ze jest juz po wszystkim a konkretnie po chrzcinach, fajnie wszystko sie udalo ale od 22 mialam pelna chate ludzi, wpierw przyjechali tescie z szwagierka i mimo tego ze nocowali u szwagra to dnie spedzali u nas, a 30 przyjechala reszta ekipy czyli moi rodzice i siostra ze szwagrem i synem razem 5 osob i ci spali u nas, no i tym sposobem przez tydzien bylo 7 osob a na kolacje 11 ![]() ![]() ale dzieki ci Boze ze juz po wszystkim ![]() A u nas luz ciutke lepiej mala oczywiscie jeszcze ma ciezkie wieczory ale nietrwa to juz tak dlugo, za to teraz rano pomiedzy 4-5 budzi sie na mleko i po wszystkim nieche spac mimo ze jest spiaca i zawsze zasnie dopiero jak ja wloze to misiowego kombinezonu, chcialam go zastapic tym takim przeznaczonym do spania ale to nie pomaga ona sie uspokaja dopiero w tym wyjsciowym ![]() ![]() a tak pozatym to zaczela juz fajnie gaworzyc i dostrzegla karuzele nad lozeczkiem ![]() A z tym ogorkiem to rzeczywiscie ciekawa sprawa ![]()
#2145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie to czeka za tydzien ![]() a w tym kombinezonie super wyglada ![]() a u nas Karola nie wiem czy nie zalapala katarku - poobserwuje je jeszcze dzisiaj i jutro do lekarza pojdziemy w nocy sie obudzila i miala troche zawalony nosek, ale frida pomogla, teraz smacznie spi i nie slychac w sumei zeby jej sie ciezko oddychalo... a i jeszcze jak dzialalam frisa, to zawsze wyciagalam zwarte babolki, a teraz takei wodniste jak sie obudzi to jej zmierze temperature - ale nie wydaje sie cieplejsza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Rozeznanie
|
scorpionec ja na moje przeziębienie brałam:
-na zbicie gorączki Apap + okłady na czółko -herbatka z sokiem z malin (w Dzień Dobry TVN miód odradzali) -do noska Euphorbium i maść pod nos (skoro Kasia mogła to ja chyba też) -na kaszel syrop STODAL Nasza córuchna zszokowała mnie dzis - leżała sobie na macie ze smokiem w buzi, trzymała się mojego palca i machała sobie drugą rączką i nóżkami. Nagle, ja patrze co ona zaczyna wyprawiać z nózkami i pupcią - a Kachna przewraca się na bok. ![]() Potem puściłam jej rączkę, przewróciłam ją z powrotem na plecki, a ona znowu myk na boczek. Wyglądała jak żółwik, który się przewrócił na plecki i chce się obrócić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Rozeznanie
|
Wpadłam tylko na chwilkę. Byliśmy wczoraj u innego pediatry. Zmienił nam lek i kazał dawać marchewkę HIPP dla dzieci z biegunką. Daliśmy wczoraj a dzisiaj wysypka na brzuszku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje dla silaczki Kasi ![]() Cytat:
zycze zdrowka da malutkiej ![]() a Karola lezy i spiewa. caly czas slychac aaaa ![]() Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2009-02-08 o 14:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Raczkowanie
|
Cześć mamusie. Dawno nie pisałam ale moje dziecko miało nawrót stekania od 3 w nocy teraz jest juz dobrze ale zauwazyłam ze miał zielone kupy i bolał go brzuch jak jadłam "serki wiejskie" i piłam jogurty. Narazie nabiał odstawiłam i jest dobrze w nocy budzi sie tylko raz daje mu lyzeczke wody koperkowej i zasypia. Ostatnio napilam sie herbatki koperkowej hippa i chyba zaszkodzila malemu bo tak sie potem darł że sasiadka zza ściany napisała mi smsa czy ma przybiec z termoforem na ratunek
![]() Juz mi sie odechciało wszystkich herbatek itp. ![]() Ostatnio przegladałam watek dziewczyn starajacych sie o dzidzie i dotarło do mnie ze bedzie mijal nam rok jak pojawily sie fasolki w naszych brzuszkach. Fajnie tak powspominac poczatki............. Dla wszystkich chorych maleństw ![]() Miód jest silnym alergenem dla maluchow jak sie karmi piersia Edytowane przez maniche Czas edycji: 2009-02-08 o 14:53 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miód odradzaja bo może uczulać... na początku moja mala źle reagowala jak jadłam..teraz już oki ![]() ja juz oki naszczeście nic nie wykluło sie z tej mojej gorączki.. przesyłam moc całusków i zdrówka dal chorych maluszków ![]() co do zafasolkowania to my dokładnie rok temu stworzyliśmy nasze cudeńko, bo 8,9 albo 10 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 4 albo 5 luty edit: zapomniala mnapisac ![]() rodzinka w drodze, tym razem samolot wylecial i Karola bedzie miala chrzestna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Rozeznanie
|
A moja mała ma strasznie zawalony nosek, a w gardle tyle wydzieliny i nie umie jej odkaszleć. Mierzyłam jej tempke w pupci i ma 37,3, podjechalismy na pogotowie, a tam tyle dzieciakow ze szok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Raczkowanie
|
Witam!!
Dzisiaj zaległości nie nadrobię. Dziele się z Wami tylko tym, że jesteśmy po chrzcinach (sobota)i małych poprawinach (dzisiaj). Wszystko się udało!! Mała dała koncert całą mszę, ale cóż, miała prawo! Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to flegma... boze jak ona kaszle. jutro ide z nia do lekarza, bo 3 nocy nie dam rady w pionie jej trzymac rozdrazniona wczoraj i dzis zjadla 1/4 tego co powinna ![]() myslalm ze moze smoczek dla dzieci 3-6 misiacy jej pomoze, ale nie, krztusi sie tylko, wiec nadal przy wolnym strumieniu zostajemy. teksnie juz do domu, tz dzwoni do nas ciagle, dobrze ze piatek juz niedlugo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
oj dziewczynki strasznie zazdroszcze tym co juz po chrzcinach
![]() jeszcze raz dużo zdrówka dla chorych maluszków ![]() wpadłam tylko na chwilę pochwalić sie ze moja Iga dzis pierwszy raz śmiała sie na glos (nie okrzyki zadowolenia) ale prawdziwy śmiech ![]() ![]() mała zdrajczyni śmiala sie tak do dziadka (mojego taty) .. jak latwo sie domyślić dziaek przepadł doszczętnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
Ja tylko na chwilkę. Wszystkim chorym dzieciaczkom i mamusiom - ![]() scorpioniec - gratulacje dla Igi asiak1981 - zdolną masz córeczkę. Moja Martusia jest kilka dni młodsza od Kasi i liczę na to, że niedługo też mi się fiknie na boczek ![]() Zastrzyk anty - moja gin powiedziała, że lepiej wziac tabsy bo zawsze można odstawc, a skład podobno jest prawie taki sam. Moje dziecię rozgadało się na całego. Tak jak wcześniej tylko coś tam sobie co jakiś czas powiedziała, tak w piątek zaczęła gadac. Jak tylko nie śpi to prawie cały czas gada - nawet do misia na ochraniaczu łóżeczka. Fajnie to wygląda ![]() Teraz czekam aż spróbuje się przewrócic. Jak lezy na brzuszku to podnosi nóżki i tyłek do góry i troszkę na bok, ale jeszcze nie bardzo wie co dalej robic. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
Jejku, jejku-te okropne katarzyska, biedne maluszki się męczą
![]() Słuchajcie Dziewczyny, tak piszecie,że jecie różne zakazane produkty i najwyżej obserwujecie reakcję maluszków-ja tak nie potrafię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Raczkowanie
|
Hurra!!!! Nareszcie, nareszcie, nareszcie!!!! Udało mi się nadrobić wizażowe zaległości i wreszcie jestem na bieżąco
![]() ![]() ![]() Ale jak tylko wróciłam i mały poszedł spać, to szybciutko smyk przed kompa ![]() Przede wszystkim jeszcze raz dziękuję za odzew odnośnie naszych problemów z karmieniem. Dodam jeszcze tylko to, że niestety jak daję butlę, to też się mi dziecko czasem denerwuje, kopie, wierci się strasznie, więc podejrzewam ból brzuszka, ale dziwne to, że zawsze objawia się wyłącznie podczas jedzenia.. ![]() A! I jeszcze- w nocy Filip pije grzeczniutko jak aniołek i to jeszcze z cyca. Idę w tygodniu do pediatry, może coś poradzi. Życzę duuuuuużo zdrówka dla mamuś i maluszków!!! molka86 oby Majeczka szybciutko doszła do siebie i oby to nie była alergia ![]() ![]() poisone, katakumba mam nadzieję, że Wasze dzieciaczki szybko wyzdrowieją, trzymam kciuki!!!!poisone pytałaś o maść majerankową, my jakiś czas temu jak Filipek miał lekki katarek smarowaliśmy mu pod noskiem tą maścią, lekarz zalecił, więc myślę, że można. A co do antykoncepcji, bo poruszałyście ten temat, to ja tak od siebie mogę Wam polecić kształtkę (spiralę), właśnie w piątek byłam u gina i takową mi zainstalował, trwało to kilka minut i nic nie bolało, jedynie troszkę szczypało. ![]() Choć powiem Wam szczerze, że nie wiem po co mi to ![]() ![]() ![]() ![]() Filip też dużo gada, ostatnio zmienił sposób gaworzenia i zamiast jak wcześniej wołał agu, teraz wydaje dźwięki ooooo, ojojoj, a przy tym tak śmiesznie wydyma usteczka, że nie mogę się napatrzeć ![]() buziaki i pozdrowienia dla Wszystkich Mamuś i Maluszków!!! ![]() Edytowane przez drobciaa Czas edycji: 2009-02-09 o 00:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale to nic, bedziemy sie bawic za tydzien ![]() Cytat:
ja dzis ide do lekarza, bede sie wpychac bez kolejki, najwyzej mnie zlinczuja z jednej strony nie chce zeby przed chrzcinami sie cos gorszego rozwinelo z tego katarku a z drugiej strony boje sie ze Karola cos zalapie innego no i sie troche zastanawiam co z wozkiem, bo samochodem nie bede jechac bo dluzej mi zjamie ruszenie go i zaparkowanie niz dojazd wozkiem jak nie wyremontowali przychodni to nadal sa przyjecia na 1 pietrze i tam sie wskrabac to masakra Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() te zakazane produkty to po prostu produkty ktore moga wywolac alergie pokarmowa, ale wcale nie musza ja jem ale tez nie obzeram sie strasznymi ilosciami tylko umiarkowanie (wylaczajac czekolade, bo jej czasem zjadam tony, ale ciiii ![]() trzeba sprobowac i tyle i powoli przyzwyczajac dziecko do nowosci ja na poczatku tez sie balam, bo Karola stekala, ale potem jak sie okazalo, ze miala np kolke w dniu kiedy jadlam krupnik i chleb z wedlina, a wtedy jak jadalm cos nowego to bylo dobrze, to zaczelam powoli wcinac rzeczy w zakazanej listy ![]() Cytat:
![]() ta niechec do igraszek to wcale nie takie nienormalne - ja tez jakos nie jestem strasznie napalona, a to wszytsko przez hormony :| zarejestrowalam Karole do lekarza i pedzimy na ok 11, zeby byc po przerwie kurcze nie ma zadnych numerkow ani umawiania na godzine tylko koeljnosc przyjscia - masakra - trzeba tam stac czekac wrrr jak ja tego nie lubie |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.