|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Morelko ja pamiętam
|
|
|
|
#1742 |
|
Wtajemniczenie
|
morelko witaj
czy kolor wlosow inny czy ja slepa jestem?martto powodzenia na dietce. Niebawem pewnie wypowiedza sie ekspertki wiec ja krotko od siebie powiem, ze wg mnie calkiem fajny jadlospisik
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Martto
Cytat:
Mało wartościowe II śn - lepiej byłoby tutaj zjeśc to co zjadłaś na podwieczorek , w obiadku malo białka, kolacja ok
|
|
|
|
|
#1744 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy spicie a ja znowu piernik pieke
![]() Milego poranka ![]() edit: pierniczek
Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-08 o 09:19 |
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
piernikomaniaczka
|
|
|
|
#1746 |
|
Raczkowanie
|
Hej spiochy
![]() sprawdzilam dzisiaj swoj wskaźnik BMI, okazalo sie ze juz nawet 5kg temu moglam spokojnie powiedziec ze mam prawidlowa wage Ale cos mi tu nie gra , bo albo dawno nie sprawdzalam, i w pamieci pozostalo mi wiszace nad glowa :nadwaga: albo jakis zrypany kalkulator znalazlam w sieci W kazdym razie przy moim wzroscie moge podobno wazyc 70,3kg. NIE! Dziekuje ![]() Nie wiem czy tez tak macie, ale mimo ze schudlam te prawie 5kg, jakby nie patrzec sporo, mimo ze mi mowia znajomi ze widac bardzo i mimo ze czuje po ciuchach ze faktycznie mnie troche ubylo, to jednak jak patrze na siebie , najczesciej w lustrze bo z gory to jakis zaklamany widok i perspektywa nijaka to wciaz mi sie wydaje ze jeszcze wygladam jak dobrze utuczony prosiaczek Widze kazdy zwalek tluszczyku, kazdy nieprawidlowy "zawijasek" ... a że sokole oczko to zauwaze wszystko i wciaz mi malo tych minusowych kg. W zasadzie tak sie zastanawialam ze te lekko ponad 65kg mogloby mi spokojnie wystarczyc, tyle to ja chyba w liceum ostatnio wazylam. Tylko tak sie boje przytyc ze sie dalej odchudzam. Ale dobije do 60tki i chyba przejde na 3 jak Bog da Dzisiaj przede mna wielkie wyzwanie... Tz zazyczyl sobie ciasto krówkowe..... "że que ?" - pomyślałam - Też sobie wybral smakołyk w bardzo odpowiednim czasie kurza stopa..... Nie przejmowałabym sie normalnie jego zyczeniami gdyby nie to ze na sam dzwięk słowa: krówkowe.. nogi mi zmiekły i zaczeła leciec slina. ![]() Więc kombinuje jak je zrobic zebym i ja na 1 kawałek chociaz sie załapała. Ale już chyba wiem heheh, wykombinowałam. Najlepsze jest to ze wszystko praktycznie da sie przerobic na tej całej SB na przepisowe. Nawet karmel
Edytowane przez dzonksik Czas edycji: 2009-02-08 o 10:42 |
|
|
|
#1747 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny! ;-) Dziś drugi dzionek diety (dziekuję za informacje o nabiale, czytałam ze można jedną porcję dziennie a ja mleko uwielbiam-0% oczywiście i wypije je sobie czasem ale napewno nie już jako posiłek;>). Na śniadanko zjadłam twaróg chydy z pomidorkiem, na drugie śniadanie planuję jogurt i ogórasa, a na boiad zakupiłam już pierś z kurczaka więc może zrobię ją sobie z pieczarkami
Zamierzam spisać sobie jadłospisy na kilka dni, bo jak tak wchodzę do kuchni bez pomysłu to od razu mi się rzucają w oczy te wszystkie zabronione rzeczy ;-) A teraz z innej beczki- kupiłam gazetę- 'Vita' i tam jest cały artykuł o SB, jednak coś mnie zastanawia ![]() Do każdej fazy są listy 'te produkty wybieraj' i 'tych poroduktów unikaj'. Narazie skupiłam się na pierwszeh fazie i tutaj w dozwolonych produktach pisze że można: -wołowine:chude części(polędwica lub górna część udźca)- wyczytałam na internecie, ze nie można -wieprzowina- chuda gotowana szynka, polędwica -wpieprzowiny też nie znalazłam, żeby było ożna -drób (bez skóry)- mięso z pierso z kurczaka lub indynka, szynka z indyka -o czynce też nie słyszałam (2plasterki dziennie)-ryby morskie -jajka całe (3 na tydzień) tylko?!?!?!? -cięlecina- antrykrot, udziec kolejne mięso -sery z obniżoną zawartością tłuszczu -orzechy-20sztuk -warzywa(są wypisane) Reszta się zgadza Więc uświadomcie mnie Dziewczyny, bo już nie wiemm co o tym myśleć.
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Wczoraj byłam na nartach w Czechach, więc śniadanie i obiad straszne ![]() Jadłam smażony ser na II śniadanie,a na obiad pierś z kurczaka z pieczarkami sałatka z warzyw i ziemniaczki amerykańskie ![]() Reszta już SB ![]() Trzy dni temu wyskoczyły mi dziwne czerwone plamy na twarzy.Nie zmieniałam kosmetyków w ciągu miesiąca, a mama powiedziała, że to może być od jedzenia:jajek lub pomidorów ( tych drugich jadam malutko, bo nie przepadam).Czy miałyście coś podobnego? |
|
|
|
#1749 |
|
Raczkowanie
|
a nie masz przypadkiem skazy białkowej ? eee.. ale to bys pewnie wiedziala
mnie czasem bo jajkach pojawiaja sie plamki ale na rękach albo nogach. Tzn nikt tego medycznie nie stwierdzil, ale sama zauwazylam ze jak zjem wiecej niz 10 jajek w ciagu tygodnia to dostaje uczulenia, wiec staram sie trzymac mojego limitu. Kiedys bylam na jakiejs dziwnej diecie jajecznej ( a na jakiej ja nie bylam oto jest pytanie) i nie dosyc ze kilka kg mialam gratis to jeszcze problemy skorne. Dlatego moze sprobuj ograniczyc troche jajka, zrob sobie ze 2 dni przerwy a potem jedz przez jakis czas jedno , gora dwa dziennie. Ja np jak zjem na sniadanie czy obiad omlet z 2 jajek to w ciagu danego dnia juz jajek do niczego nie dodaje, a jem kolejne dopiero po 2 dniach. Potem organizm sie przyzwyczaja , jesli wprowadzasz ilosc jajek do swojego jadlospisu stopniowo. Ja tak mam. Nie wiem czy moja 'diagnoza' jest sluszna
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
Śniadaniowo znów dzisiaj poszłam w naleśniki z mąki razowej
tym razem z serem i odrobiną czekolady 70% i fruktozy. Oczywiście na ciepło. Pycha...W kwestii mięska - gdzieś tutaj była lista zrobiona zdaje się, że przez Marzeniątko ![]() Pozdrówka! |
|
|
|
#1751 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
pierwszy dzień pierwszej fazy i połowe dnia drugiego zaliczam do udanych ale te pierniki pycha... ale ponoć najtrudniej jest przetrwać pierwsze 4/4 dni diety a potem z górki także jestem w połowie najtrudniejszego ;p A na śniadanko zrobiłam sobie muffinki jajeczno brokułowe ale to dobre, mniam. jakaś odmiana po jajecznicy (chociaż i tu i tam jaja)zarza lece na zakupy i zobaczymy co tam dalej sie przygotuje. a no i przed chwilą zjadłam wieśniaka, żeby na głodnego do marketów nie chodzić bo jeszcze mnie coś skusi
|
|
#1752 |
|
Raczkowanie
|
dzonksik ja według BMI przy wzroście 182 cm powinnam ważyć 75 kg !!!! A dla mnie to już byłaby masakra przecież, dla mnie 70 to już stanowczo za dużo...to wszystko zależy indywidulanie jaką kto ma budowe itp. Najważniejsze by dobrze się czuć w jakiejś wadze a nie na ślepo dążyć do tej wyliczonej według kogoś ...
|
|
#1753 |
|
Raczkowanie
|
seszen5 ja przed Sb wazylam 70kg i nie bedzie to klamstwem jesli powiem ze sobie niezly tluszczyk wyhodowalam, wiec tez sie tym jakos nie sugeruje, z ciekawosci zajrzalam.
|
#1754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co prawda dzis mam mala przeszkode bo wstalam o 13:30 i sniadanko jadlam dopiero o 14(2 jajka na twardo, duzy ogorek kiszony i rzodkiewki) wiec zeby jesc co 3 godz.zjem tylko trzy posilki.[quote=[B]Poisonous17[/b];10877598]Witam Dziewczyny! ;-) Dziś drugi dzionek diety (dziekuję za informacje o nabiale, czytałam ze można jedną porcję dziennie a ja mleko uwielbiam-0% oczywiście i wypije je sobie czasem ale napewno nie już jako posiłek;>). Na śniadanko zjadłam twaróg chydy z pomidorkiem, na drugie śniadanie planuję jogurt i ogórasa, a na boiad zakupiłam już pierś z kurczaka więc może zrobię ją sobie z pieczarkami Zamierzam spisać sobie jadłospisy na kilka dni, bo jak tak wchodzę do kuchni bez pomysłu to od razu mi się rzucają w oczy te wszystkie zabronione rzeczy ;-) To idziemy łeb w łeb, bo ja tez drugi dzien
>Sztuka życia: móc zaspokoić głód zachowując apetyt.< Edytowane przez martto Czas edycji: 2009-02-08 o 15:38 |
|
|
|
|
#1755 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich, jestem nowa na tym forum a założyłam je za względu na dietkę South Beach a jak widzę- wspaniale się wspieracie tutaj
A ja dopiero 5 dzień I fazy... Już czuję, ze spodnie mi spadają, ale tak baaardzo brakuje mi jabłek.. ![]() Czytałam, że i Wy macie problemy z toaletą. JA zawsze chodziłam po 2x dziennie, a teraz od 4 dni nic! Zawsze na śniadanie jadłam muesli z ogromną porcją siemienia lnianego, dlatego dziwnie mi teraz.. PYTANIE: - czy w I fazie mogę jeść nasionka lnu? - i czy mogę zażywać błonnik z warzyw? Może to usprawni moje jelita, muszę zrobić badania do książeczki sanepidowskiej i lipa, nie ma jak
|
|
|
|
#1756 |
|
Moderator
|
Witam wszystkie odchudzajäce
![]() Od jutra zaczynam tä diete,powiem szczerze ze sie troche boje ze nie dam rady ![]() Chcialabym schudnäc do 5kg.Mam pytanie czy moge do diety soutch beach doläczyc kawe 3 in 1 ?Z göry dziekuje
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 5 468 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
#1757 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piernik Składniki: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 1,5 szklanki mleka 0,5 % łyżka oliwy 4 jajka słodzik (ja dałam kilka łyżeczek do smaku) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g śliwek suszonych 150g moreli suszonych 2 łyżeczki cynamonu 2 lyżeczki cacao aromat pomarańczowy Żółtka wymieszałam ze słodzikiem, białka osobno ubiłam na sztywną pianę, do żółtek dodałam mleko i oliwę, wymieszałam i dodałam mąkę. Jak mało słodkie to dosypać jeszcze slodziku. Dodać cynamon i cacao, aromat oraz proszek do pieczenia . Na koniec delikatnie wymieszać z ubitymi białkami i dodać pokrojone w paseczki morele i sliwki. Piec ok 60min w temp. ok 200 C Ikonki załączonych zdjęć Ze swojej strony wprowadzam modyfikacje, jak kazda z nas. Wczoraj dalam orzechy zamiast bakalii i 3 lyzki dzemu bez cukru malinowego. Do tego zrobilam polewe z czekolady piekarskiej 100% cacao bez cukrui posypalam nieslodzonymi wiorkami, truskawka rowniez w gorzkiej czekoladzie Cytat:
Wszystko zalezy od budowy. Ja jestem sredniej budowy i waga 70kg to masakra dla mnie. Cale zycie wazylam jakies 50-52kg i teraz 53,5kg jak waze to mam jeszczefaldke brzuszna i boczki. Gdybym miala mocniejsza budowe to spokojnie moglabym wazyc 60kg, jak moja kolezanka przy tym samym wzroscie i wygladac szczuplo Cytat:
![]() kaska222 witaj, kawa 3 w 1 odpada bo ma i cukier i nieodtluszczone mleczko. Do zwyklej kawy daj odtluszczone mleko i slodzik Beatky NIe dodawaj do warzyw blonnika bo one maja go sporo. Blonnik usprawnia prace jelitale w nadmiarze moze powodowac zaparcia - czesta przypadlosc na jedynce. Pij minimum 2l plynow dziennie malymi lyczkami. Mielony len mozesz na czczo pic
Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-08 o 17:08 |
|||
|
|
|
#1758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie, ponieważ ta kawa zawiera cukier ( należy unikać) no i śmietankę. Poza tym kawę należy też ograniczyć do 2 filiżanek dziennie, ponieważ kofeina pobudza apetyt! |
|
|
|
|
#1759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Moderator
|
Ja pije 1/2 razy dziennie tzn;ze musze jä odstawic jesli chce zaczäc diete odch;
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 5 468 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i weźtu się człowieku dietuj jak tych jajków jeść nie możesz![]() a jutro to może i ja zrobię muffiny wg przepisu effy aha, i z tego co się orientuję to nie każdemu kawa pobudza apetyt,a wręcz przeciwnie
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-08 o 17:18 |
|
|
|
|
#1762 |
|
Raczkowanie
|
dzięki paprak, kupię sobie mielony len i będę piła na czczo. Oby to pomogło
|
|
|
|
#1763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałam zrobić te babeczki jarzynowe i właśnie też nie mam tych foremek. Można kupić w Lidlu?? A kofeina przyspiesza trawienie, więc oczywiste, ze szybciej będziesz głodna? Tak przeczytałam w tej książce
|
|
|
|
|
#1764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dodatkowe ważne informacje
|
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak wypijam sobie kawkę z jakimś mlekiem to wręcz zapchana jestem i nie chce mi się jeśćjak byłam na I fazie to może przez te 14 dni z 5 jajek zjadłam tylko albo i aż a co do tych foremek to na str lidl chyba jest napisane,że foremki maja byc od 9 lutego ale lepiej sama sprawdź dla pewnościco do błonnika to słyszałam o Colon C-sama nie używałam,ale podobno skuteczny
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-08 o 17:27 |
|
|
|
|
#1766 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja stosowalam colon C ale drogi i mniej skuteczny niz mielony len. Ale na jedynce nawet lnu nie potrzeba tylko wiecej plynow
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy colon c też jest taki w smaku?fakt faktem należy pić duuzo wody-ja piję i problemów nie mam
|
|
#1768 |
|
Wtajemniczenie
|
len mielony teraz jest calkiem inny niz kiedys - nie takie gluty a raczej bardzo plynny kisiel. Natomiast colon c to jakbys trociny zalala woda. Ja len pije z woda ale colon c nie dalam rady, moj tato tez nie. On przestal w ogole pic a ja pilam z sokiem pomaranczowym bez cukru.
|
|
|
|
#1769 |
|
Raczkowanie
|
cofam co napisalam
nie wszystko da sie przerobic na przepisowe sb, oficjalnie oglaszam iz karmel na chudym mleku, fruktozie i masle odtluszczonym .... nie wyjdzie... 3 godziny gotowania ... ehhhh... no coz, oprcz strat materialnych w postaci wylania tego co gotowalam i pradu ktory zuzylam moge sie pochwalic ze sukcesem jest to ze nei mialam okazji najesc sie slodka bomba kaloryczna. zamiast.. pije wlasnie herbate rooibos, tez dobra ![]() co do trawienia - ja nie mialam na tej diecie wogole z tym problemu. Zazwyczaj na dietach cierpialam, ale teraz jest wrecz odwrotnie. na mnei dziala kawa i fajki
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana kawa 3w1 ma zapewne w składzie cukier - więc raczej out na south beach, przynajmniej na 1 fazie - jednak jeżeli nie możesz bez niej funkcjonować to ogranicz się do 1 dziennie ![]() A u mnie 4 dzień całkowicie bezgrzesznie i stało się coś strasznego! moje ulubione spodnie są za duuuuże
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

wystarczy Marzena 

czy kolor wlosow inny czy ja slepa jestem?
Mało wartościowe II śn - lepiej byłoby tutaj zjeśc to co zjadłaś na podwieczorek , w obiadku malo białka, kolacja ok
zębole

ale to dobre, mniam. jakaś odmiana po jajecznicy (chociaż i tu i tam jaja)

Wszystko zalezy od budowy. Ja jestem sredniej budowy i waga 70kg to masakra dla mnie. Cale zycie wazylam jakies 50-52kg i teraz 53,5kg jak waze to mam jeszczefaldke brzuszna i boczki. Gdybym miala mocniejsza budowe to spokojnie moglabym wazyc 60kg, jak moja kolezanka przy tym samym wzroscie i wygladac szczuplo
więc jak wypijam sobie kawkę z jakimś mlekiem to wręcz zapchana jestem i nie chce mi się jeść
ciekawe czy colon c też jest taki w smaku?fakt faktem należy pić duuzo wody-ja piję i problemów nie mam