Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-08, 18:28   #3841
pakusia86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

poiglot91 nic sie nie martw tym sluzem... jak cie nic nie boli nie piecze to nie ma podowu do paniki
z giniami u nas jest podobnie, bardzo rzadko trafic na jakiegos fajnego i kompetentnego ... a w szpitalu fakt, zrobia ci badania ginekologiczne jak bedziesz miec grzyba po kolana

a karmieniem sie nie martw... problemy podczas karmienia (m.in. popekane, bolace sutki) sa wynikiem zlego przystawiania do piersi tak nam mowili w szkole rodzenia... to nie jest tak ze przylozysz dziecko do cyca i juz trzeba sie tego nayczyc ... babka nam tlumaczyla (narazie tak ogolnie) jak przystawiac dziecko do piersi i mowila ze przez pierwsze tygodnie moze cos tam zabolec lub peknac ale jak sie opanuje technike odpowiednia to wszystko bedzie cacy

Małgosia wszystkiego dobrego ja w czerwcu mam 6 rocznice i sama sie dziwie jak ten czas leci... wydaje sie jakby to wczoraj bylo

ja sie poprzytulalam dzis z tz... ale nie odczylam zadnej satysfakcji chyba moje dziecko mnie nie kocha... bo juz bylo blisko a ten tak mnie skopal ze masakra chyba nie chce zeby mamusia miala troszke przyjemnosci z tatusiem pepek swiata chyba mi w brzuszku rosnie .... ehhhh

kupilam sobie staniczek do karmienia... przymierzylam w domku i rewelacja mojemu tz tak sie spodobal ze caly czas odpinal i zapinal... powiedzial ze musze sobie wiecej takich kupic

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 18:44   #3842
malutka_24
Wtajemniczenie

No my juz po obiadku sponsorowanym przez tesciowa, grillowana karkoweczka, fryteczki i 3 zestawy surowki Pozniej jeszcze maz mi fundnal loda z McDonadls'a - z polewa karmelowa Ale tak sie zmachalam tym lazeniem po centrum handlowym, ze jakos mialam twardszy brzuch i jak tylko przyszlismy do domku to sie od razu polozylam do lozeczka i juz jest lepiej Mielismy kupic mojemu mezowi jakies jeansy, ale nic nie znalazl dla siebie za to ja sobie kupilam taka fajna sliwkowa bluzeczke, mam juz podobna tylko, ze czarna

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
A MOJ TZ wczoraj sformatowal laptopa i zalozyl mi oddzielny profil.. i jestem ''ograniczona'' zablokowal mi wchodzenie do co poniektorych stron i sciagania plikow.. bo ja jestem ''psuja''..
takie konta robi sie dla dzieci...
hehe nie no ja to poprostu nie moghe
najwazniejsze, zae masz dostep do wizazu

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
byliśmy w szpitalu i badanie miałam o 12.50 a rano zjadłam tylko śniadanie o 8.00 nic poza tym. Pomyślałam że łatwiej będzie zlokalizować Nikolę i faktycznie leżałam tylko 30 min i piękny zapis wyszedł wszystko jest ok
widac, ze znalazlas sposob na coreczke i juz bylo lepiej

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj po zakupach. Takich małych, bo wydałam tylko 32 zł. A kupiłam:
szczotkę do mycia butelek i smoczków za 5,90
Patyczki dla maluchów 3,30
termometr kąpielowy (zielona kaczuszka canpol) 5,30
szczotka do włosów z grzebykiem (niebieska w gwiazdki i księżyc canpol) 5,10
gruszka do noska z miękką końcówką (pomarańczowa też canpol) 4,90
i majtki poporodowe wielorazowe (takie siateczki jak wklejała kiedyś ESTI, pakowane po 2 szt,) 7,80
od razu widac, ze zakupki udane
a powiedz mi ile kupilas tych majtek poporodowych jednorazowych, bo ja musze tez sobie kupic, a zielona w te klocki jestem i ile bym mniej wiecej potrzebowala jak bede miala cesarke i w szpitalu zostane max 5 dni

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
malutka_24 - no to pewnie i dla maleństwa coś w tym centrum wypatrzycie, teściowa pewnie coś fundnie .
za duzo to sie ona nie szarpnela, bo kupila tylko 2 czapeczki (oczywiscie wklejam zjdecie), ale ja z nia jakos nie lubie chodzic na zakupy, bo ona to lubi jakies cekinki, swiecidelka i tym podobne duperelki

Cytat:
A wiecie co, TŻ mi dzisiaj powiedział że cały czas mówię o jedzeniu... i chyba ma rację Bym tylko jadła albo planowała co zjem i na co mam ochotę ...
no jak bym siebie slyszala

Cytat:
hehe to ja wieczorem juz zasypiam i mowie do tzta zeby mnie obudzil rano...
a on mowi ''ale jak jak ciebie tak trudno obudzic?'' a ja mowie''powiedz ze masz jakies cukierki albo co'' haha
od razu wstane
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 18:47   #3843
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
kupilam sobie staniczek do karmienia... przymierzylam w domku i rewelacja mojemu tz tak sie spodobal ze caly czas odpinal i zapinal... powiedzial ze musze sobie wiecej takich kupic
no patrz go
oj z tymi chlopami

Wklejam zdjecie, bom zapomniala to zrobic w poprzednim poscie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S8301410.jpg (52,2 KB, 17 załadowań)
Stary 2009-02-08, 19:01   #3844
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
no patrz go
oj z tymi chlopami

Wklejam zdjecie, bom zapomniala to zrobic w poprzednim poscie
sliczne czapeczki
babcia sie nie wykosztowala ale przynajmniej cos praktycznego kupila
nie jak babcia mojego tz ... wszystko w różu

chlopy to maja wyobraznie ze ho ho

mi humorek dopisuje bo za jakies 2 tygodnie sie wyprowadzam (jeszcze nie wiem gdzie) ... ale bede mogla kupic juz lozeczko... uprac ciuszki oj nie moge sie doczekac...
dzis jeszcze przysedl zwrot podatku mojemu tz wiec wogole wspaniale zdziwila mnie tylko tak duza kwota, ale to chyba ze wzgledu na slub ktory wzielismy

Stary 2009-02-08, 19:04   #3845
poiglot91
Zakorzenienie

malutka sliczne czapeczki

ale narobilam smaka na karkoweczke.. mm
a u mnie dzis buraczki ziemniaki i kotlety schabowe.. tzn z piersi kurczaka
ale jak zwykle zrobie pewnie za godzine moze dwie hehe

tak to pozno jem obiado-kolacyjki

nie wiem co mi jestchyba dzidzius mi naciska na watrobe.. bo zjem troche i umieram z przejedzenia..;/;/

pakusia o kurde to musialo byc straszne:P w takiej chwili.. hehe
no niezle
dzidzius wybral chyba zla pore hehe
fajnie ze sie przweprowadzasz
ja jeszcze nie i wogole nie wiem jak zta przeprowadzka..
czy wypali
Stary 2009-02-08, 19:13   #3846
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:

pakusia o kurde to musialo byc straszne:P w takiej chwili.. hehe
no niezle
dzidzius wybral chyba zla pore hehe
fajnie ze sie przweprowadzasz
ja jeszcze nie i wogole nie wiem jak zta przeprowadzka..
czy wypali
no moment wybral wysmienity

z przeprowadzka sie ciesze strasznie bo to moja najwieksza zmora byla... tu mamy malu pokoik ze sie ruszyc za bardzo nie ma gdzie... juz nawet wspolokatorowie mowili zebysmy zostali ze nie bedzie im dzidzia przeszkadzac bo mieszka sie z nami fajnie my to spokojni jestesmy i tak jak oni spokoj lubimy ...
ale nawet jak bysmy bardzo chcieli to nie ma gdzie dac lozeczka, szafa tez mala ... nie ma gdzie prania dac (chyba ze w salonie) ... oni maja duzy pokoj, w ich pokoju bysmy sie spokojnie zmiescili... ale zamienic sie nie zamienia, bo wiedza ze jest wygodnie

patrze na ogloszenia i jest kilka domow tanszych niz ten i wiekszych

Stary 2009-02-08, 19:16   #3847
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
sliczne czapeczki
babcia sie nie wykosztowala ale przynajmniej cos praktycznego kupila
nie jak babcia mojego tz ... wszystko w różu

mi humorek dopisuje bo za jakies 2 tygodnie sie wyprowadzam (jeszcze nie wiem gdzie) ... ale bede mogla kupic juz lozeczko... uprac ciuszki oj nie moge sie doczekac...
dzis jeszcze przysedl zwrot podatku mojemu tz wiec wogole wspaniale zdziwila mnie tylko tak duza kwota, ale to chyba ze wzgledu na slub ktory wzielismy
ad. 1 juz wolalabym jakby dala pieniadze i sama bym kupila cos
ad. 2 i w koncu bedziesz mogla sie zabrac za pokoik dla dzidzi itd.

Cytat:
malutka sliczne czapeczki

ale narobilam smaka na karkoweczke.. mm
a u mnie dzis buraczki ziemniaki i kotlety schabowe.. tzn z piersi kurczaka
ale jak zwykle zrobie pewnie za godzine moze dwie hehe
ad. 1 w sumie mialam juz 2 czapeczki, ale takie bardziej wizytowe, ale bede takie idealne do domku
ad. 2 chodzilo za mna miesko z grilla juz od bardzo dawna wiec trzeba bylo korzystac z okazji
Stary 2009-02-08, 19:19   #3848
poiglot91
Zakorzenienie

pakusia no tu mieszkania sa drogie.. a wy wynajmujecie czy kupujecie?wynajmujecie pewnie nie?
i studio flat czy 1 bedrom?

malutka.. ja grillowalam w wakacje.. a zjadlabym karkoweczke i kielbaske z grila.. z pieczonym chlebkiem.. ojj
niedobra !ty
Stary 2009-02-08, 19:22   #3849
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
ad. 1 juz wolalabym jakby dala pieniadze i sama bym kupila cos
ad. 2 i w koncu bedziesz mogla sie zabrac za pokoik dla dzidzi itd.

ad. 1 w sumie mialam juz 2 czapeczki, ale takie bardziej wizytowe, ale bede takie idealne do domku
ad. 2 chodzilo za mna miesko z grilla juz od bardzo dawna wiec trzeba bylo korzystac z okazji
pokoik bedziemy miec wspolny, za rok kupujemy dom wiec wtedy pokoik zrobie synkowi sliczny... teraz tylko (az) kacik dla Kubusia juz taka jestem happy ze masakra... o niczym innym nie mysle... tak sie wydenerwowalam, wymartwilam o to gdzie bedziemy mieszkac... tz nic nie dzialal a ja umieralam z niepewnosci...

pewnie ze trzeba korzystac jak tylko mecho z grilla za toba chodzilo to czemu nie
ja wlasnie wcinam lody karmelowe z bananem

Stary 2009-02-08, 19:26   #3850
poiglot91
Zakorzenienie

pakusiu czyli bierzecie studio flat tak?
ja nie wiem jak to bedzie u nas z tym mieszkankem.. nie mam pojecia..
w kazdym badz razie jakby nie bylo musi byc dobrze..
nawet gdybym miala zostac tu to siue najwyrzej pomaluje pokoj.. i jakos go odsiwerzy no nie wiem trzeba kombinowac..:P
Stary 2009-02-08, 19:27   #3851
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
pakusia no tu mieszkania sa drogie.. a wy wynajmujecie czy kupujecie?wynajmujecie pewnie nie?
i studio flat czy 1 bedrom?

malutka.. ja grillowalam w wakacje.. a zjadlabym karkoweczke i kielbaske z grila.. z pieczonym chlebkiem.. ojj
niedobra !ty

wynajmujemy... brakuje nam troszke pieniazkow do kupienia i przez ten rok odlozymy ta potrzebna sume na kupno z kredytem problemu nie ma, ale trzeba miec wklad wlasny... 16 tys... mamy 6 i brakuje nam 10

jeszcze nie wiem co wynajmiemy, ale najprawdopodobniej dom... tak jak w tamtym roku bedziemy mieszkac z tesciem (moze tez z jego kobieta)... tu ceny sa rozne ale tak ok 1200 euro miesiecznie trzeba za dom/ mieszkanie dac...

studia nie chcemy bo najtansze widzielismy za 800 euro.. a tam wiadmo kuchnia z salonem i sypialnia w jednym ... lazienka (czasem jest na korytarzu i dzielisz z innymi mieszkancami) ... a jak mam dac 800 euro za jeden wielki kuchnio-pokoj to dziekuje... mozj tz pracuje na nocki wiec popoludniami spi... a tak to ja bym nie miala jak co zrobic (czy obiad czy pranie) bo bym go budzila :/ a z tesciem jak bierzemy to na pol czyli za max 600 euro, wiec sie bardziej oplaca

Stary 2009-02-08, 19:31   #3852
poiglot91
Zakorzenienie

a no wlasnie.. a my nie mamy wziac z kim mieszkania..
a sami nie damy rady go oplacac ..
tym bardziej jak tu mieszkania takie drogie sa
...
Wiesz narazie jak dzidzius jest maly to nic strasznego miec z nim pokoj.. i tak masz swoja praywtnosc bo dzidzius nie wie o co chodzi itp..ale ja np jak dziecko bedzie mialo 2 lata to juz nie wyobrazam sobie miec z nim pokoju.. no w zyciu
Stary 2009-02-08, 19:34   #3853
Fionka21
Raczkowanie

witam Was Kochane, ja znowu tylko na minutkę..żeby poczytać i pokazać wam co tz mi zgrał na jedną płytkę i oglądam sobie teraz na dvd.. ) fajna rzecz, zwłaszcza dla niego, bo nie mamy kiedy chodzić do szkoły rodzenia a tak to ma szkołę w domu Polecam :

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,89211.html

kuruję się nadal.. tz oczywiście "kuruje" się ze mną .. normalnie wam powiem że gdyby nie to że już jestem w ciąży to przez te "kuracje" to na pewno bym była skubaniec wie jak mnie zatrzymac w łóżku, żebym się nie rozchorowała.. papa zmykam do łóżeczka
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 19:35   #3854
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
a no wlasnie.. a my nie mamy wziac z kim mieszkania..
a sami nie damy rady go oplacac ..
tym bardziej jak tu mieszkania takie drogie sa
...
Wiesz narazie jak dzidzius jest maly to nic strasznego miec z nim pokoj.. i tak masz swoja praywtnosc bo dzidzius nie wie o co chodzi itp..ale ja np jak dziecko bedzie mialo 2 lata to juz nie wyobrazam sobie miec z nim pokoju.. no w zyciu
no tak...

jak jest dziecko male to nawet wygodniej miec z nim pokoj a nie latac przez pol domu do niego w srodku nocy...
szkoda ze nie macie z kim wziac... a jakbyscie wzieli dom np. twoj tz i zaadaptowalibyscie sobie pokoj wiekszy a reszte wynajeli... jestescie wtedy w konfortowej sytuacji bo to wasz dom i nikt wam nie powie ze dziecko np. przszkadza...
my myslelismy o takim rozwiazaniu, ale tesc zaproponowal zebysmy razem zamieszkali, on tu tez sam nie liczac tej kobiety z ktora mieszka ale dlugo z nia nie pociagnie, inna bajka...
ale jakbyscie wzieli dom na siebie to masz przynajmniej gwarancje ze ci sie nie kaza za miesiac wyprowadzic bo dziecko przeszkadza

a ja chyba nie wyzyta jestem serio.... wpislam w google "cwiczenia na pilce w ciazy"
bez polskich znakow oczywiscie i wyskoczyla mi podopowiedz "ćwiczenia na palce w ciąży" a ja przeczytalam "ćwiczenia na pałce w ciąży" i sie dziwie czemu mi takie zboczone rzeczy szuka

Edytowane przez pakusia86
Czas edycji: 2009-02-08 o 19:37
Stary 2009-02-08, 19:36   #3855
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Oj gadulki, tyle zescie nastukaly ....
Ja dzis bylam w kosciolku pomodlialm sie za nasze wszystkie dzidziorki Akurat dzis byly chrzciny wiec sobie podgladnelam pare rzeczy .... potem obiadek i obiecalam tesciowej ze ja odwiedzimy, teraz wrocilam, jestem tak pozarta ze masakra Czy Wy tez tak macie ze jak tak bardzo pojecie to macie twarde brzuchy?????? Ja tak mam, rano mam miekszy a wieczorem taki nabrzmialy i ciezki....:P A moj Skarb dzis cicho siedzi w brzuszku bo najpierw ksiedza slyszal nowosc dla niego, a potem tesciowa to juz wogole...
Aha bardzo dziekuje za zyczenia z okazji rocznicy kochane jestescie ale dobrze ze zorientowalyscie sie to nie ja obchodze rocznice hihihi ja mam 14 lutego 9 lat zwiazku leci ten czas...Małgosiu Tobie kochanie duzo milosci z tej okazji

Cytat:
no ja tez jestem coraz bardziej dumna z brzusia bo na poczatku to nie bylo ruchow ani duzego brzusia, a teraz maluchy bas kopia i juz nie da sie ukryc, ze jestesmy w ciazy
No juz sie nie da ukryc, ale ten brzusio lubimy pokazywac
Cytat:
A MOJ TZ wczoraj sformatowal laptopa i zalozyl mi oddzielny profil.. i jestem ''ograniczona'' zablokowal mi wchodzenie do co poniektorych stron i sciagania plikow.. bo ja jestem ''psuja''..
takie konta robi sie dla dzieci...
hehe nie no ja to poprostu nie moghe
bardzo dobrze, nie bedziesz wchodzila na brzydkie strony od ktorych sa wlasnie wirusy hahahaa
Cytat:
kupilam sobie dzis pileczke i wlasnie sobie skacze na niej
fajna sprawa...
ja tez chce taka pile, ale jak ja na nia siade to ona peknie na bank hihihih...a tak na powaznie ile zaplacilas za taka pile i gdzie mozna ja kupic?
Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
byliśmy w szpitalu i badanie miałam o 12.50 a rano zjadłam tylko śniadanie o 8.00 nic poza tym. Pomyślałam że łatwiej będzie zlokalizować Nikolę i faktycznieleżałam tylko 30 min i piękny zapis wyszedł wszystko jest ok
a na badaniu uśmiałam się że ho ho
położna zaprowadziła mnie do gabinetu z którego wychodziła dziewczyna (blondynka) i położyła mnie...zostałam sama w gabinecie...za chwile wchodzi lekarz patrzy na mnie...uśmiecha się szeroko i mówi że bez okularów wyglądam inaczej a ja "słucham"?????? a On: "zdecydowanie lepiej bez okularów"a ja że "nie noszę okularów" heheh a On zawołał położną i mówi " podmieniłaś mi pacjentki" ????? a Ona "tak" bo tamta już mogła iść a lekarz : "ups pomyliłem pacjentki" hahaha uśmiałam się strasznie z niego w ogóle taki śmieszny lekarz - młody i zabawny
bardzo sie ciesze ze wszystko dobrze z dzidzia i mamusia szczesliwa uwazaj teraz na siebie mocno
Cytat:
ale strzelilam gafe.. z ta rocznica
wybaczcie
Agusiu pomylilam sie hehe
to wam zycze wszystkiego najlepszego..
nieszkodzi ja sie tam nie gniewam hihihi
Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Aguśkaa83 - jeszcze ja muszę pochwalić zdjątko z brzusiem, pięknie . Oj dawno racuchów nie robiłam bo mój Tż nie lubi takich słodkości na obiad, więc u mamy najczęściej robie takie duperelki bo obie lubimy. Ja tak szczerze myślałąm że brzuszek mi tak wywali w ok 7-8 miesiącu tak bardzo, a ja już mam taki duży. Co to będzie w maju ? A pogoda dzisiejsza jest okropna, nienawidzę takich mokrych dni, i też cały dzień w domku.
dziekuje ja pierwszy raz robilam racuchy... ale co moj tż ze mna przeszedl nie chcialam popsiuc chcialam zeby mu smakowaly i nawet jakos wyszly
Cytat:
A ja chciałam zaszaleć i zrobić gołębi blond... ale mi wyszły takie ciemne... Chyba faktycznie w ciąży farba inaczej chwyta... Trudno, następnym razem będą jaśniejsze
A wiecie co, TŻ mi dzisiaj powiedział że cały czas mówię o jedzeniu... i chyba ma rację Bym tylko jadła albo planowała co zjem i na co mam ochotę ...
mi tez bardzo ciemne wloski w ciazy wychodza, czasem az czarne, a farbuje na jasne brazy
Co do jedzonka tez tak mam ze caly czas o nim mysle i mysle co zjem zaraz co na kolacje sniadanie obiad...itd
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 19:38   #3856
poiglot91
Zakorzenienie

no wlasnie tak myslelismy o tym..
ale po 1 wynajecie wiekszego mieszkania to ogromne koszta.. a wiadomo ze i na dziecko wydamy kupe kasy.. bo nie mamy ani wozka ani wanienki.. no niczego z takich rzeczy...
i napewno nie znajdziemy tak od razu kogos.. kto bylby chetny do wynajecia pokoju..
Wiec troche ciezko moglobybyc gdybysmy nie daj Boze juz wynajeli to mieszkanie a niemialby kto wynajmowac pokoju...

Ale myslimy.. moze i sie na to zdecydujemy
Stary 2009-02-08, 19:39   #3857
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

taniocha na allegro:

http://www.allegro.pl/item549722050_...a.html#gallery
http://www.allegro.pl/show_user_auct...14&gr_id=26467

Mam rozstępy na udach: cry::k ill:

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 19:41   #3858
poiglot91
Zakorzenienie

Agusia widzisz kochana a muy juz o tobie myslimy z uprzedzeniem

no niestety... strony zablokowane co ja teraz bede robila calymi dniami?haha:rotlft: oczywiscie zartuje

ja tez tak mam..
ja zjem malo a czuje sie strasznie pelna.. i sie ruszyc nie moge a brzuch twardy jak kamien
nie moge zaduzo jesc.. niestetymoj apetyt jest jakis slaby.. przez to;/
Stary 2009-02-08, 19:46   #3859
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
ale za to masz cudowne fasolki w brzuszku!! i tylko to się liczy pamiętaj rozstępy smaruj kremikiem nawilżającym (niekoniecznie tym najdroższym na rozstępy) ważne że będziesz systematycznie te miejsca smarować i już.. po ciąży zobaczysz że skóra Ci się odwdzięczy tym że szybko wróci do siebie moja położna mnie do tego namawiała w poprzedniej ciąży i się udało! tak że teraz też tak robię i nie martwię się rozstępami.. mam duuże 3 z prawej strony i 2 ogromne na lewym bioderku, ale i tak wiem że to się da "zmniejszyć" jak w to uwierzysz to tak będzie
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 19:48   #3860
poiglot91
Zakorzenienie

na fionka madrze praawi
ale te fasolki to juz nie fasolki to juz wielkie chlopy!
Stary 2009-02-08, 19:49   #3861
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

ja tez chce taka pile, ale jak ja na nia siade to ona peknie na bank hihihih...a tak na powaznie ile zaplacilas za taka pile i gdzie mozna ja kupic?
pil jest super bujam sie na niej caly czas... mega wygodnie sie siedzi... tez sie balam ze peknie jak usiade... niby do 125 kg ale dawno sie nie wazylam wiec obawy mialam ale moj tz ja najpierw wyprobowal... poskakali na niej ze wspolokatorem i jak ich wytrzymala to nas tez
dalam za nia 9 euro w sklepie Argos... sklep taki ze wszystkim orginalna kosztowala 19 euro... ale powiedzialam ze nie chce ze znaczkiem adidasa bo po co... za te 10 euro kupie cos synkowi
szukam wlasnie jakis cwiczen dla ciezarnych i nie moge znalesc

Cytat:
no wlasnie tak myslelismy o tym..
ale po 1 wynajecie wiekszego mieszkania to ogromne koszta.. a wiadomo ze i na dziecko wydamy kupe kasy.. bo nie mamy ani wozka ani wanienki.. no niczego z takich rzeczy...
i napewno nie znajdziemy tak od razu kogos.. kto bylby chetny do wynajecia pokoju..
Wiec troche ciezko moglobybyc gdybysmy nie daj Boze juz wynajeli to mieszkanie a niemialby kto wynajmowac pokoju...

Ale myslimy.. moze i sie na to zdecydujemy
pewnie, teraz to troche ryzyko wziac dom a jak nie bedzie chetnych to bulic... ale jak wam dobrze tam gdzie teraz mieszkacie to tam zostancie... dziecko podrosnie, troszke odlozycie kaski i spokojnie wynajmiecie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
fajne linki... tylko zdjecia mi sie nie laduja ale literki fajne

a o rozstepach mi nie mow bo ja juz o tym nie mysle.... ja jestem juz JEDEN WIELKI ROZSTEP!!!!

Stary 2009-02-08, 19:50   #3862
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Agusia widzisz kochana a muy juz o tobie myslimy z uprzedzeniem

no niestety... strony zablokowane co ja teraz bede robila calymi dniami?haha:rotlft: oczywiscie zartuje

ja tez tak mam..
ja zjem malo a czuje sie strasznie pelna.. i sie ruszyc nie moge a brzuch twardy jak kamien
nie moge zaduzo jesc.. niestetymoj apetyt jest jakis slaby.. przez to;/
hahaha ale wiesz czytam te zyczenia i tak mi milo ale mysle o co chodzi moze zapomnialam o czyms
sluchaj kochanie jak bedziesz chciala to wysle Ci jakis ciekawy filmik osttanio znalazlam filmik tż-ta troche sie wqrzylam na niego ale bidny nie ma z zona to chcoiaz na kompie ma jakas akcje
no ja tez nie moge za duzo zjesc bo zaraz taka rozepchana jestem
a jeszczez auwazylam ze chyba gromadzi sie we mnie woda, bo jak mi sie cos odcisnie na skorze to dlugo trzyma
SZYMONEK

Stary 2009-02-08, 19:52   #3863
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
a wy tez macie taki sluz?
wodnisty? czasem taki jakby mleczny
albo z takimi grudkami
nie wiem martwie sie juz tym

Ja mam... Jak byla u ginekologa jakis czas temu to byla to infekcja, wybrałam leki ale sluz nadal byl, poszłam na kontrole i mowie mu ze nadal mam te upławy i wcale sie nie zmniejszyly. Gin wydobył ich troche i dokładnie obejrzał, stwierdzil ze sa białe tzn mleczne i nie wyglada to na infekcje ale na wszelki wypadek zrobil znow cytologie i po tygodniu okazalo sie ze wyniki bardzo dobre -1 stopien!
Wiec chyba same upławy o niczym nie swiadcza, bo wydaje mi sie ze i wtedy i teraz wygladaja podobnie i jest ich tyle samo.
Najlepiej sie skontroowac w takim wypadku ale wlasnie czytam ze nie masz jak... Moze faktycznie poswiec te 60 funtow i sprawdz to zeby sie uspokoic
Stary 2009-02-08, 19:54   #3864
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
pil jest super bujam sie na niej caly czas... mega wygodnie sie siedzi... tez sie balam ze peknie jak usiade... niby do 125 kg ale dawno sie nie wazylam wiec obawy mialam ale moj tz ja najpierw wyprobowal... poskakali na niej ze wspolokatorem i jak ich wytrzymala to nas tez
dalam za nia 9 euro w sklepie Argos... sklep taki ze wszystkim orginalna kosztowala 19 euro... ale powiedzialam ze nie chce ze znaczkiem adidasa bo po co... za te 10 euro kupie cos synkowi
szukam wlasnie jakis cwiczen dla ciezarnych i nie moge znalesc
super musze sobie taka sprawic przynajmniej sie rozciagne
SZYMONEK

Stary 2009-02-08, 19:55   #3865
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli to infekcja
podobno wodniste mleczne uplawy sa czyms normalnym w okresie ciazy.. i ze beda sie nasilac.. z kazdym miesiacem
ale z tymi grudkami.. to nie wiem;/

Zapomniałam dopisac ze grudek to chyba nie mam ale głowy nie daje
Stary 2009-02-08, 19:58   #3866
poiglot91
Zakorzenienie

Agusiu jesli bylaby taka mozliwosc.. to chetnie
moglabys przeslac haha

agusia ty jestes dobra kucharka odpowiedz mi prosze czy jak robisz buraczki zasmazane to jak robisz?
bo ja jak robie to dobre sa ale jednak nie takie jakbym chciala..
Stary 2009-02-08, 19:59   #3867
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Zapomniałam dopisac ze grudek to chyba nie mam ale głowy nie daje

dziekuje za odpowiedZ
tu dziewczyny pisaly ze tez maja takze to chyba okej..
Stary 2009-02-08, 20:00   #3868
Aguśkaa83
Zakorzenienie

poiglot nie znam sie na tych funtach i nie wiem czy duzo za wizyte musialabys zaplacic ale na Twoim miejscu poszlabym gdzies prywatnie do lekarza, bo z infekcjami nie ma zartow. Byc moze wykluczy infekcje ale bedziesz pewna o dzidziusia ze wszystko oki. Ja mam infekcje ktora lecze antybiotykiem, ale nie mialam zadnych grudek w sluzie. Ani tez uplawow ani niczego dla mnie niepojacego. Zdziwilam sie jak lekarz powiedzial o infekcji bo wydzieline mam normalna, biala nie swedzi....jedynie co lekarz stwierdzil przy badaniu ze czuc jakis specyficzny zapach. Ja tego nie czuje, ale moze dopiero cos czuc przy glebszym badaniu.
SZYMONEK

Stary 2009-02-08, 20:01   #3869
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
super musze sobie taka sprawic przynajmniej sie rozciagne
wlasnie mi dziewczyna napisala co mam na niej robic
od jutra sie rozciagam i cwicze podobno taka pileczka to skarb przed porodem bo nastawia ci wszystkie kosci, rozciaja i lagodzi bol zobaczymy
a slyszalam ze po porodzie tez super sie cwiczy i szybko mozna dosjc do zgrabnej sylwetki nie forsujac za bardzo ciala

dlatego kupilam, sprawdze ale mysle ze nie bede zalowac... jest wygodna i sklania do trzymania dobrej postawy plecow

Stary 2009-02-08, 20:03   #3870
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Agusiu jesli bylaby taka mozliwosc.. to chetnie
moglabys przeslac haha

agusia ty jestes dobra kucharka odpowiedz mi prosze czy jak robisz buraczki zasmazane to jak robisz?
bo ja jak robie to dobre sa ale jednak nie takie jakbym chciala..
hahaah dziekuje za opienie, wcale nie jestem dobra ucze sie dopiero
co do buraczkow wolalabym o nich nie mowic a szczegolnie o zasmazanych, bo po obiadku wlasnei z takimi buraczkami zaczely mi sie w 6 tygodniu straaaszne mdlosci...wlasnie po takim pysznym obiadku spedzilam pierwszy wieczor nad miska
Ja robie je tak: gotuje buraczki ucieram na grubej tarce...a zasmazke: maselko roztapiam na patelce dodaje maki pszennej mieszkam szybciutko i dodaje do tego buraczki i trzeba szubko mieszac, ale to chyba nie problem, bo pewnie reke masz wyrobiona od gotowania hihihih sory za te teksty ale dzis jestem jaka szboczona
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości