|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża i poród w Irlandii
|
|
|
|
#152 |
|
Przyczajenie
|
ja kupowalam w argosie, maja dosc duzy wybor, od 8 do 20 euro za pilke 65cm. Kupilam taki zestw do pilates za chyba 12 euro z firmy everlast, jest fajny
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
dzis ja nie moge spac
![]() tez mam pilke,ale na razie lezy gdzies w kacie jak sobie przypomne to sie czasem pobujam na niej przed tv slyszalam ze do porodu sprawdza sie dobrze
|
#154 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, czy Wy widziałyście gdzieś chusty do karmienia piersią???
Takie wiecie, do "użytku publicznego" w razie napadu głodu w miejscu publicznym ![]() Ja znalazłam tylko na ebay takie poncho http://cgi.ebay.ie/BUSY-BABY-BREASTF...3A1|240%3A1318
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#156 |
|
Przyczajenie
|
tez sie rozgladalm w IR za chustami ale nie widzialam ich tutaj
|
|
|
|
#157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś takiego http://cgi.ebay.ie/Bebe-Au-Lait-Brea...3286.m63.l1177
Amelka 06/04/2009 WDF 93...83...73...70... 65...63![]() -28 kg Edytowane przez Judy_21 Czas edycji: 2009-02-02 o 11:49 |
|
|
|
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprytna besta
|
|
|
|
|
#159 |
|
Przyczajenie
|
moja mama mowila mi, ze w takich sytuacjach uzywala pieluchy tetrowej, poprostu nia mnie nakrywala, wyciagala piers i karmila
|
|
|
|
#160 |
|
Przyczajenie
|
bylam dzis na ostatnich zajeciach w szkole rodzenia, mowili o kapielach itp. I tu sie zdziwilam, poniewaz powiedziano nam ze niczego sie nie uzywa do gojenia pepka, hmmmm. Mamusie poradzcie, czym pielegnujecie pepek na poczatku, znaim kikutek nie odpadnie. Nie wiem czy mozna w IR kupic spirytus, a z PL nie da sie przewiezc bo ma ponad 70% alkoholu.
|
|
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
niczego nie uzywalam az nie odpadl a teraz tylko wody utlenionej
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Ale tu cichutko....
Magdzik 86 wedlug tego co pisala to miala tp na dzis, ale nic sie nie odzywa. A ja nastepna....
Edytowane przez smerfetka781 Czas edycji: 2009-02-03 o 19:53 |
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
no cos tu cichutko
ja bylam w lidlu ale pileczek nie widzialam... wstapilam do argosa i sa nie kupilam bo szlam do szpitala na kontrole a jak wracalam to sobie zapomnialam ehhhh.... starosc nie radosc
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://pregnancy.about.com/cs/sympto...entabrains.htm a ja bylam dzis u lekarza i dzidzie widzialam i oczka i nosek i usteczka i nawet pipeczke juz ma 2kilo! az w dobry humor sie wprawilam na wieczor |
|
|
|
|
#166 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie pamietasz moze nazwy?no wlasnie, cicho tu strasznie, piszcie cos dziewczyny, bo fajnie jest poczytac
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do pępuszków, to gaziki nasączone spirytusem są dostępne w każdej aptece, wystarczy zapytać, ja jeszcze dodatkowo poprosiłam mamę, żeby przysłała mi proszek do zasypywania ran.... stosowałam przy pierwszym i się spisał bardzo dobrze ![]() Lop fantastyczne wiadomości
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane moje!!
Już troszke lepiej z moja dooopka no wiec sobie siadłam troszke na wizazu... No tak ... poród był okropny niestety... Było zagrozenie zycia dla mnie i małego.. Gdyby nie moj dzielny maz to chyba bym sie tam poddała z tym calym rodzeniem.... ahhhhhhh ....... szkoda gadac....... Na pocieszenie dodam ze po godzinie po porodzie powiedziałam ze bede chciała jeszcze miec dzieciaczki... jeszcze jedno to na pewno.. naprawde jest to bardzo dziwne ale ten ból sie zapomina.... No i chciałam powiedziec tym dziewczynka co beda rodzic w Rotundzie, ze opieka jest fantastyczna..... Sale do rodzenia dobrze wyposazone w sprzet i wogole jest wszystko... piłki i inne wspomagacze... Co do znieczulenia to daja bez problemu.....odradzam gaz bo ja po nim sie zle czułam.... zaczełam wymiotowac i potem nie miałam sily na parte.... za to polecam epidural.... Całowac po stopach tego kto to wymyslił.... musze isc bo mały głodomorek płacze... Jak bede miała chwilke czasu to sie odezwe.. |
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cale szczescie ze wszytko skonczylo sie dobrze i jestes ze swoim malenstwem napewno radosc cie rozpiera i nie mozesz sie na malenswto napatrzyc caluje cie mocno i twojego kochanego szkraba zycze zdrowka w te zimowe dni
|
|
#171 |
|
Przyczajenie
|
kellys, jeszcze raz gratulacje i ciesze sie, ze wszystko dobrze sie skonczylo
![]() ![]() Ja tez wlasnie bede rodzic w Rotundzie, wiec super ze bylas zadowolona z opieki, to daje duzo spokoju, gdy slyszy sie pozytywne opinie. Powedz mi jak to jest w Rotundzie z nacinaniem krocza? robia to czy tez czekaja na az sama pekniesz. Ja sie panicznie boje ze pekne niekoatrolowanie. Moja mama miala taki wypadek i do dzis ma problemy z tego powodu. Chcialabym wiec byc nacieta..... pewnie jako jedna z niewielu ![]()
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiec mąż mi powiedział ze mnie nacieli bo ja nawet o tym nie wiedziałam... Ale chyba robia to w takiej sytuacji awaryjnej... tak ja ja mialam ze dziecko było baaardzo duze no i było pewne ze pekne i mogłam sie za bardzo porozrywac takze chyba przez to woleli sie tym zajac oni ... No i ja tez jestem jedna z nielicznych co wolała byc nacinania... Tak czy siak sie tego nie czuje.... |
|
|
|
|
#173 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() czy dostalas jakies probki mleka sztucznego? Jedna z dziewczat mowila , ze dostaje sie ze szpitala (czy w Rotundzie tez?), bo nie wiem jakie kupic. A skoro dawali by probki, moglabym sie wstrzymac z zakupem az przetestuje. Chce karmic piersia, ale tak na wszelki wypadek chce miec cos w domu ![]() Mam teraz milion pyatn np. czy trzeba miec swoje podklady poporodowe czy sa zapewnione przez szpital, to samo dotyczy pieluch i ubranek dla malucha.Czy rodzi sie w jakijs szpitalnej koszuli czy tez w swojej? Edytowane przez rock star Czas edycji: 2009-02-05 o 19:02 |
|
|
|
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
wszystko oprocz koszuli do porodu mialam swoje mysle w dublinie jest podobnie
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu cichutko
kupilam sobie dzisiaj pileczke tylko nie znam zadnych cwiczen ... ehhh.... mam tylko na niej siedziec?? szukalam troche w necie ale nic nie znalazlam moze macie jakies cwiczenia, bylabym bardzo wdzieczna
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
usiadz sobie wygodnie na pileczce i ruszaj miednica w przod i w tyl
krec bioderkami podnos raz jedna noge raz druga na kilka sekund (noga zgieta w kolanie) rob skrety tulowia jak mnie baaardzo bolalo to sie kladlam na plecach na pilke tak zeby caly kregoslup sie rozciagnal
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DZIEKUJE ja jak narazie leciukto podskakiwalam na pileczce... nie wiem czy tak wolno ale tak jakos instyntownie biore sie za krecenie...chcialam sie polozyc na pleckach ale balam sie ze cos jeszcze sie dziecku stanie, nie wiedzialam czy to bezpieczne... jeszcze raz dziekuje za wskazowki
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja karmiłam i karmie tylko piersia ale dziewczyny w szpitalu dostaly mleczko sztuczne jak im było potrzebne... ... takze nie musisz kupowac ![]() podklady poporodowe sa potrzebne.... w czasie porodu oni ci daja swoje ale wez sobie paczke na dzien po.... ubranka i pieluszki dla małego tez musisz miec swoje... i do porodu tez swoja koszulke... nawet mozesz sobie wziasc jakas stara na porod bo na pewno ja pobrudzisz ... po porodzie sie bedziesz mogla przebrac(oczywiscie zabierz sobie koszulke rozpinana z przodu) ... |
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemy za wskazowki a jak tam twoj maluszek ?? zdrowy??
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
pakusia ja to konsultowalam ze swoim fizjo w szpitalu (jak bylam na pierwszych(i ostanich) zajeciach szkoly rodzenia to poskarzyla sie na bole plecow i oni umowili mnie na wizyte z fizjo w szpitalu)
mozesz klasc sie na plecach uwazaj tylko by niestracic rownowagi i nie spasc, rozciagasz sie tyle ile uwazasz za bezpieczne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

93...83...73...70...
65...63