![]() |
#2581 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wymarzony Pierścionek cz. XIII :)
Cytat:
![]() Co jest, wszyscy aż tak uwielbiają tego indyka czy co?
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Smacznego ![]() EDIT: Zaro mój samochód prawie umarł ![]() ![]() ![]() A przecież ja go chcę wymienić, to nie ma sensu pakować w niego pieniądze ![]() Jeździ jeszcze ledwo co, ale na trzy cylindry strasznie ciągnie benzynę, olej i wszystko, więc nie ma sensu ![]() Wieczorem z Tztem zastanowimy się co zrobić ![]() Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-02-09 o 13:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ona myśli chyba, że ja na mojej diecie mogę tylko mięso duszone... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zakorzenienie
|
Butter kurcze może jakos w żartach delikatnie zasugerujesz że możesz czasem
![]() ![]()
#2585 |
Zakorzenienie
|
Zara: no to się umówimy jak będzie ciut cieplej, na przełomie marca, kwietnia może?
No patrzcie, jakoś nigdy nie zwracałam uwagi na tuniki w cubusie... A wiecie..dziwna rzecz jest z tymi facetami. Wiadomo, że częśc facetów podchodzi do mnie z rezerwą, ale raczej zawsze tak było, że miałam więcej kumpli niż koleżanek, automatycznie jakoś. Łatwiej się z facetami dogadać, są prostsi. Tż bywa zazdrośnikiem, kiedyś na początku naszego związku miałam znajomego..który potrafił dzwonić do mnie ( z rzeszowa był więc głownie dzwonił) na komórkę i rozmawiać bite 2 godziny ZEGAROWE. Fajny, miły, sympatyczny..ale kurdę...w końcu wysiadałam i rozmowa opierała się na "mhm", tak, tak" z mojej strony i jego monologu. Zabrakło mi asertywności,a Tz skręcało z zazdrości. Proponował mi rozwiązania radykalne jak n odebrać mój telefon kiedy dzwonił ów pan i powiedzieć " ee..sory ale madlen nie może podejść, bo: A) jest pod prysznicem b) właśnie się kochamy i sam rozumiesz Albo coś w tym rodzaju. Kiedyś pzyjechał do mnie, w odwiedziny..Tż obskakiwał mnie jak tylko się da i zabijał pana wzrokiem.. Wreszcie skończyła mi się umowa na telefon, i pan nie dostał mojego numeru telefonu. To było bardzo bardzo dziwne. Nie jestem chyba typem flirciary, w stosunku do obcych jestem nieśmiała..ale zdarzało się (nie)stety, że siedzę sobie w knajpie/kawiarni i siedze na krzesełku, bo po co mi wózek tam..on sobie z boku knajpy gdzieś jest. Siedze sama, przyjaciólka idzie coś zamówić, ktoś się dosiada i zaczyna gadać...i że jaka to ja nie sympatyczna.. potem reagują różnie jak już wyjdzie na jaw, że ja zmotoryzowana..no ale zdarza się. Najbardziej zabawnie jest kiedy jestem gdzieś z Tż, a my to takie troszkę misie, trzymamy sięza ręce czy coś...i ludzie nas zaczepiają, klepią jego po ramieniu, mi życzą wszystkiego najlepszego i jaką to ma cudowną żonę...omg, to jest straszne, wyjśc nigdzie nie można..
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwna kobieta...moja teściowa zawsze pyta na co mamy ochotę. Cytat:
Powinien zainterweniować...w koncu synem jest, chyba moze powiedziec: mamo cholerka mam dośc indyka!!.
![]() |
#2589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bardzo zrozumiałam, miałaś dość kolesia i znalazłaś dobry pretekst w postaci nowego numeru telefonu ? ![]() ![]() I odnośnie pogrubionego też nie rozumiem, co jest w tym straszne, że ludzie klepią go po ramieniu i mówią, że ma fajną żonę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
1: nie dało się być asertywnym, facet zaczął dzwonić coraz częściej, zaczęlam się bać, że ma coś z psychiką..
I byłam taka zmęczona tym, że w momencie kiedy zmieniłam numer, bo umowa mi wygasła, nie wysłałam mu smsa z nowym. Wredne, ale cóż... A Tż osobnik na nerwy dzialał bo zazdrosny ale nie namawiał mnie do żadnych rozwiązań. 2: to jest miłe, tylko wiesz czasem bardzo dziwi i bywa uciązliwe. bo dla opinii społecznej to chyba wciąz jest nowośc kiedy się widzi parę i jedna z osób jest na wózku. Mećzące bywa kiedy zaczepiają nas stare dziadki i osiedlowe pijaczki (najczęściej, wczoraj proponowali Tż czy się nie napije "za mnie" wódki z nimi.... ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego TZ Madlen był zazdrosny więc sytuacja podwójnie durna. (ja z nikim w zyciu 2 godz. nie rozmawialam. To masakra jakaś. Pewnie w polowie takiej rozmowy powiedziaal bym "Chlopie ręka mi odpada konczymy tą paplaninę!.) A co do tych ludzi to też nie rozumiem...obcy ludzie podchodzą do TZ i go klepią po ramieniu mowiąc jaką fajną ma żonę ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-02-09 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Zadomowienie
|
Witam Was
![]() Tak dość bezpośrednio zwracam się do Was z wielką prośbą. Otóż jak już pewnie pisałam nie raz - jestem totalnym amatorem w kwestii gotowania. Mimo to, wymyśliłam, że swojemu TŻ na walentynki zrobię jakieś dobre ciasteczka. Czy znacie jakiś przepis na miarę możliwości osoby początkującej? Będę baardzo wdzięczna za pomoc!
#2593 | |
Zakorzenienie
|
Tak Hania. Zupełnie obcy, jeśli facet to Tż klepią, mnie po rękach całuję, wszystkie pijaczki coś ode mnie chcą..
Wiecie to uciążliwe, jeśli taka sytuacja się zdarza prawie przy każdym wyjściu. Ludzie są dużo bardziej wylewni w stosunku do nas. Czasem to męczy, peszy mnie, i nie wiem jeszcze co. Mogę podziękowac, ale jak się ktś na całą ulicę drze, jak to nam życzy szczęścia to sory... O dziwo więcej facetów zaczepia niż kobiet. Cytat:
Pieguski: absolutny mój hit, mega szybkie i nie da się zepsuć. Zobacz na forum moje gotowanie. Tylko jak w przpisie jest 1.5 kostki masla to zmniejsz ilośc do 1 kostki i troszkę. Im więcej masła tym bardziej kruche i piaskowe ciastka. Moga rozpadać się w rękach jak dasz 1.5 kostki, i gorzej się będzie formowac. Żeby miały ładny kształt: maczaj palce w zimnej wodzie, formuj w dłoniach kulkę i rozgniataj na blasze. Bardzo bardzo polecam!
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-02-11 o 20:00 Powód: funkcja multicytowania się kłania, proszę nie pisać post pod postem, takie są zasady forum! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Zakorzenienie
|
Nemuś
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=122071 świetny przepis ![]() ![]() EDIT. Madlen wyprzedzilas mnie..ale ja linka podałam ![]() Twoje wskazówki bardzo trafne...Nema zdecydowanie mniej masła. ![]() A z tymi ludzmi to w szoku jestem. Dla mnie nie byłoby to miłe...a ludzie rozumu nie maja!!. Chyba to normalne ze taka osoba jak Ty chce jak najmniej zwracać na siebie uwagę, a nie wzbudzac sensację na poł ulicy.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-02-09 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmodyfikowałas przepis jakoś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Zadomowienie
|
Dziękujeeeeeee!
![]()
#2597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach już zrozumiałam, odnośnie asertywności to czasem są takie sytuacje, że nie wiemy jak sie zachowac i wolimy rozwiązania tzw, drastyczne ![]() A co do pozdrowień, poklepywania to nie wiedziałam, że ludzie się tak zachowują ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
też dodaję mniej masła. Od razu stwierdziłam ze więcej jak kostka to za duzo..więc nawet nie wiem jak to jest z 1 i 1/3.
Generalnie jedyna modyfikacja to rożne rodzaje dodanej czekolady i dodatek wiorków kokosowych. Nie da się ich zepsuć. A pracy wcale przy nich nie ma. Jedynie z czasem pieczenia musisz uważać.
#2599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No, no wiedziałam, że jak zaczę przygody z pichceniem to dzięki Wam!
![]() |
#2600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej jak to jest właśnie w taki zbyt nachalny sposób. Cytat:
Aha: ja dodaję szczyptę cynamonu jeśli robię jasną wersję (bez kakao) zapach bezcenny! Rób raczej mniejsze ciasteczka, one mocno rosną, zostaw odstępy spore, żeby się nie zrobil jeden duży piegusek.Ja piekę maksymalnie 15 minut, jeśli chcę lekko przypieczone. Bardzo często piekę te ciastka, uwielbiam je.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-02-11 o 20:02 Powód: funkcja multicytowania się kłania, proszę nie pisać post pod postem, takie są zasady forum! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Zakorzenienie
|
Madlen, jestem w szoku jesli chodzi o rekacje ludzi. nigdy by mi cos takiego do głowy nie przyszło.
a swoją drogą - moze ja tez bym cos upiekła, jesli tego nie da się zepsuć. bo ja takie antytalencie jeśli chodzi o pieczenie. nie ma szans ![]()
#2603 |
Zakorzenienie
|
Łojeje a Wy znowu z ciastkami, przesladuje mnie to, na szkoleniu naszym był konkurs robienia Tiramisu ale odmówiłam udziału, bo niecierpię i nie mogę nawet składników mieszać bo mi niedobrze było
![]() ![]() ![]() Dziwoląg ze mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
To ja wybieram opcję ButterB na te zawijaski z pesto i mozarellą
![]() i chyba w piątek to zrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym że w naszym przypadku nie bedzie to na romantyczną kolację we dwoje..raczej na romantyczna kolację we troje..ja, mąż i przystojny jak cholera Szwajcar portugalskiego pochodzenia ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-02-09 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Zadomowienie
|
Jeszcze jedno amatorskie pytanie - ile mogą leżeć takie ciasteczka? TŻ przyjedzie w piątek, a chciałabym mu je w sobotę sprezentować, więc wyrób najpóźniej w czwartek
![]()
![]() |
#2608 |
Rozeznanie
|
Witam Kobietki
![]() Widzę, że Walentynkowy temat się uwydatnia. Mnie TŻ zabiera na kolację na miasto, więc nic piec, ani gotować nie będę ![]() ![]() Ostatnio był poruszany temat tuszu do rzęs, ja od pewnego czasu jestem posiadaczką tego: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24030 i jestem bardzo zadowolona. Ale jak widać oceny są skrajne, albo się go kocha albo nienawidzi ![]() Dori, Ty też mówiłaś o jakimś tuszu l'oreala mogłabyś podać linka? |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zakorzenienie
|
Nema: najlepsze są upieczone tego samego dnia.
Na drugi dzień też są pyszne w sumie, ale ja wolę świeżutkie. Nie wiem jak dalej, bo u nas nigdy dłużej nie wytrwaly. Podejrzewam, ze tracą chrupkość. Mam propozycję: jeśli boisz się, ze masz mało casu..to zrób cisto i daj przykryte do lodówki. Upieczesz sobie przed samym przyjściem Tż
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yhm brzmi interesująco, zrób zdjęcia ![]() Cytat:
![]() ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...e-mascara.html Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-02-09 o 15:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.