Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-24, 20:48   #91
edelweiss
Raczkowanie

Dot.: Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro.

dziwne tłumaczenie, założe się że nie raz wklejałaś zdjęcia (niekoniecznie ludzi) do których nie miałaś praw autorskich, zreszta nie proszę Cię o zdjecie osoby,ale samej sukni,bardzo łatwo zapewnić komuś anonimowść zamalowując części ciała
edelweiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 21:04   #92
jadira
Raczkowanie

To sa prywatne zdjecia ślubne obcej osoby, ktora w zasadzie oddała mi przysluge przesylajac je, więc nie sadze żeby sobie tego zyczyła(nie wiem w związku z tym co w tym dziwnego wedlug Ciebie) i wyobraz sobie ze przed wklejeniem jakiegokolwiek zdjęcia ktore nie nalezy do mnie pytam najpierw wlasciciela o zgode (Ty tak nie robisz?!).
I proponuje Ci (jesli Ci zalezy) wyslac email do osób ktore kupily suknie, bo nie zamierzam rozpowszechniac prywatnych zdjęc.
Pozdrawiam
Stary 2009-01-24, 22:21   #93
edelweiss
Raczkowanie

heh,juz widzę jak piszesz zapytania do tych wszsytkich gwiazd i magazynów z pyt czy możesz sobie wkleić na forum zdjęcie ze str 15

nie a tak na prawde to spoko, ale maili raczej słać nie będe, bo nagabywanie obcych ludzi nie jest jednak w moim stylu
Stary 2009-01-24, 22:48   #94
jadira
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edelweiss Pokaż wiadomość
heh,juz widzę jak piszesz zapytania do tych wszsytkich gwiazd i magazynów z pyt czy możesz sobie wkleić na forum zdjęcie ze str 15
Do magazynow nie- do sprzedawców o zgode na wklejenie ich zdjecia- tak.
Cytat:
nie a tak na prawde to spoko, ale maili raczej słać nie będe, bo nagabywanie obcych ludzi nie jest jednak w moim stylu
no faktycznie,zauwazyłam

Kobieto chcesz kupic suknie przez internet a zwykle zapytanie o szczególy to dla Ciebie nagabywanie?To powodzenia...
Ani nie mam obowiązku spełniac twoich próśb/żądan ani juz nawet ochoty.

I na tym zakończmy nasza rozmowe.
Stary 2009-01-25, 09:36   #95
edelweiss
Raczkowanie

wiesz, tą absurdalna rozmowe wszczelam z jednego powodu - dziwi mnie że jestes jakąś Panią x z internetu- Pani Magdą, choć nie kupiłaś u niej żadnej sukienki, zatem jakąś inną kobiete jak ktoś pochwalił to odrazu piszesz że pewnie to ściema,

Cytat:
Napisane przez jadira Pokaż wiadomość

Wiesz tak z ciekawosci odnajde osobe ktora napisala ten post.
Myslę ze cala prawde odzwierciedlaja komentarze, aha... Ravenne zamawiala u p.Magdy suknię, byla bardzo zadowolona

Klarites- ja bym sie bala zamawiac u sprzedawcy z Chin, a jak nie dogadasz wymiarow czy innych szczegółów? Jakbym miala juz wybierac to bym wybrala polskiego sprzedawce.
Ravenne była zadowolona ale obiecanych zdjeć nie wkleiła? może pracuje dla Pani Magdy?

Myśle że różnica między zamawianiem u Polskich importerów sukni z chin a samych chinczyków to raczej kwestia finansowa, od chinczykó taniej.
A z rozmiarami co jest do dogadania?musisz po prostu znać swoje dobre rozmiary, czy chinczykowi czy Pani Magdzie (i im podobnym) napiszesz talia 68 cm na wysokosći 60 cm nad ziemią to i chińczyk i Pani magda zrozumie, cyfry arabskie sa tak samo wszędzie rozumiane co najwyzej polscy importerzy mogą poprawić tą suknie,jak przyjdzie za duża, ale to już chyab lepiej zapłacić krawcowej na miejscu by dopasowała do nas, niż P. M. która na oczy nas nie widziała

tyle kończąc tę rozmowę
Stary 2009-01-25, 12:06   #96
jadira
Raczkowanie

Cytat:
wiesz, tą absurdalna rozmowe wszczelam z jednego powodu - dziwi mnie że jestes jakąś Panią x z internetu- Pani Magdą, choć nie kupiłaś u niej żadnej sukienki, zatem jakąś inną kobiete jak ktoś pochwalił to odrazu piszesz że pewnie to ściema,
Kobieto daj sobie spokój juz bo to zaczyna byc nudne. Mało mnie interesuja twoje podejrzenia.
Nie kupilam sukienki ale widzialam jej efekty na zdjeciach-widocznie jestes zbyt leniwa zeby sie pofatygowac i napisac kilka slów, zamiast mnie zadreczac swoimi wywodami.

Cytat:
Ravenne była zadowolona ale obiecanych zdjeć nie wkleiła? może pracuje dla Pani Magdy?
Moze a skad mam to wiedziec
Cytat:
Myśle że różnica między zamawianiem u Polskich importerów sukni z chin a samych chinczyków to raczej kwestia finansowa, od chinczykó taniej.
Nie powiedzialabym ze to tylko kwestia finansowa (a tak z ciekawosci ile Chinczyk sobie zyczy za suknie skoro to kwetstia tylko finansowa)- to kwestia jakosci materiałow i samych spraw organizacyjnych- zapytaj SuperMigotki z wątku o Tanich sukniach slubnach czy poleca.

Cytat:
A z rozmiarami co jest do dogadania?musisz po prostu znać swoje dobre rozmiary, czy chinczykowi czy Pani Magdzie (i im podobnym) napiszesz talia 68 cm na wysokosći 60 cm nad ziemią to i chińczyk i Pani magda zrozumie, cyfry arabskie sa tak samo wszędzie rozumiane co najwyzej polscy importerzy mogą poprawić tą suknie,jak przyjdzie za duża, ale to już chyab lepiej zapłacić krawcowej na miejscu by dopasowała do nas, niż P. M. która na oczy nas nie widziała

Wiesz jakos jest mi bliżej do polskiego sprzedawcy, niż jakiegos Chinczyka
z ktorym zapewne nigdy nawet przez telefon nie porozmawiam i nie zapytam na jakim etapie przesylka itp. W razie problemow jak bedziesz sobie radzila z Chinczykiem-sprzedawcą?

Zycze wszystkim milej niedzieli
Pozdrawiam

Edytowane przez jadira
Czas edycji: 2009-01-25 o 12:07
jadira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 12:13   #97
paula0981
BAN stały

Ja wam odradzam kupowanie sukien na ebayu ja wprawdzie nie wychodze za maz mam dopiero 16 lat ale kolezanka mojej siostry chciała miec jakąs piekną suknie zamówiła na ebayu i przyszłą jej jakaś szmata i nadodatek ta sukeinka była podróbka jakiejś orginalne firmy i musiałą zapłacić mnóstwo pieniędzy za to że niby podrobiła suknie
paula0981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-25, 14:18   #98
edelweiss
Raczkowanie

Cytat:

Nie powiedzialabym ze to tylko kwestia finansowa (a tak z ciekawosci ile Chinczyk sobie zyczy za suknie skoro to kwetstia tylko finansowa)- to kwestia jakosci materiałow i samych spraw organizacyjnych- zapytaj SuperMigotki z wątku o Tanich sukniach slubnach czy poleca.

Pozdrawiam
a myślisz skąd suknie bierze Pani M. i reszta?od chińczyków(nie zaprzeczaj że nie, bo niby czemu nie można przymierzyć przy odbiorze cytat "Przymiarka sukienki jest nie możliwa ponieważ przesylka jest z zagranicy"?myślisz że skąd? z francji )
A jak można się porozumieć z chińczykiem? tak sam jak robi to Pani Magda. Po angielskupopatrz na wszystkie ich strony,są nastawione na angielskojęzycznych klientów. A co do Migotki to przeczytaj wątek dokładnie,sukienka jej się podoba,tylko stwierdziła że nie ten materiał co chciała, skąd wiesz czy u P.M. nei jest tak samo? to ze mówią że im się podoba,nei znaczy że są identyczne,jak zamawiały

nie bardzo rozumiem czemu tak bronisz obcą kobiete
Stary 2009-01-25, 21:36   #99
jadira
Raczkowanie

Cytat:
a myślisz skąd suknie bierze Pani M. i reszta?od chińczyków(nie zaprzeczaj że nie, bo niby czemu nie można przymierzyć przy odbiorze cytat "Przymiarka sukienki jest nie możliwa ponieważ przesylka jest z zagranicy"?myślisz że skąd? z francji )
A jak można się porozumieć z chińczykiem? tak sam jak robi to Pani Magda. Po angielskupopatrz na wszystkie ich strony,są nastawione na angielskojęzycznych klientów. A co do Migotki to przeczytaj wątek dokładnie,sukienka jej się podoba,tylko stwierdziła że nie ten materiał co chciała, skąd wiesz czy u P.M. nei jest tak samo? to ze mówią że im się podoba,nei znaczy że są identyczne,jak zamawiały

nie bardzo rozumiem czemu tak bronisz obcą kobiete
Popatrz sobie na post wyżej (paula 0981).
Uwazam ze rozsadniejsza od Chinczykow oferte ma P.Magda (nie musisz wplacac calosci i jest mozliwosc zwrotu itp.), ponadto pisalas skad wiem czy ravenne nie jest Panią Magda... sprawdz sobie w komentarzach sprzedawcy- ravenne pod tym samym nickiem wystawila komentarz za zakup.

Cytat:
A co do Migotki to przeczytaj wątek dokładnie,sukienka jej się podoba,tylko stwierdziła że nie ten materiał co chciała, skąd wiesz czy u P.M. nei jest tak samo?
Co nie zmienia faktu ze Migotka ma problem bo zostala z suknią, ktora jest inna niz zamawiala, z ktora nie wie co ma zrobic i do kogo sie zglosic. Czy u P.Magdy jest tak samo? Mysle ze komentarze odzwierciedlaja calą prawde.

Nierozumiem też Twojego problemu, chcesz to kupuj u Chinczyków, nikt Cie nie zmusza do zakupów u Pani X czy Pani Y. Wiem jedno- jesli sie zdecyduje na usluge szycia przez internet (choc to tez jeszcze nie postanowione) to napewno bedzie to ktos sprawdzony.

Edytowane przez jadira
Czas edycji: 2009-01-25 o 21:45
jadira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 21:57   #100
gravity25
Przyczajenie

GG do gravity25 Send a message via Skype™ to gravity25

Dziewczyny, prowadzicie spór bez sensu! Kogo stać, niech kupuje w salonie. Kto nie ma kasy, za to jest odważny , od Chińczyka, Pani Magdy czy kogo tam jeszcze. Ja się zastanawiałam nad suknią z Allegro, ale chyba jednak kupię z salonu. Wczoraj byłam na pierwszym rozeznaniu z mamą i koleżanką. Ceny są wyższe, ale jest pewność, że suknia będzie taka jak oryginał, bez ryzyka, że coś zostało źle zmierzone itp. Kwestia podjęcia decyzji!
gravity25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 22:09   #101
jadira
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gravity25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, prowadzicie spór bez sensu! Kogo stać, niech kupuje w salonie. Kto nie ma kasy, za to jest odważny , od Chińczyka, Pani Magdy czy kogo tam jeszcze. Ja się zastanawiałam nad suknią z Allegro, ale chyba jednak kupię z salonu.

Wczoraj byłam na pierwszym rozeznaniu z mamą i koleżanką. Ceny są wyższe, ale jest pewność, że suknia będzie taka jak oryginał, bez ryzyka, że coś zostało źle zmierzone itp. Kwestia podjęcia decyzji!
Ja tez sie zastanawiam ale nie jestem jeszcze zdecydowana, to dopeiro plany ale wyjdzie pewnie tak ze kupie w salonie, bo troche mam cykora w zasadzie to slub i chcialabym zeby bylo wszystko dopięte na ostatni guzik, bez zadnych zgrzytów. pozyjemy zobaczymy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-25, 22:32   #102
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Ło matko aleście tu kopie kruszyły jak nas nie było...
I po co się tak wywnętrać .. dziewczynki calm down
Co do ceny to jest tak: Pani magda- KOlo 900 zł
Amerykańce - 500 $+ shipping jakieś 50-100$ i cas oczekiwania do 12 tygodni lub - wersja expres - 6 tygodni
u Chinczyków kwota ... okolo 200 $+ 30 $ shipping no i max 6 tygodni czekania
Wszystkio wedle tego co piszą sami sprzedawcy na swoich strochach
Ja pisalam na podstawie obserwcji mojej sukni.. U P. M jej nie widziałąm, więc nie pisalam jaki czas oczekiwania
Ja wychodze z załozenia, że 200 $ to jeszcze nei aż taki straszny majątek, zamowie suknie odpowiednio wczesniej... a jesli cos nie wypali dopeiro wtedy bede sie martwic Ale przezorniew zostawie sobie ze 3 miechy na ewetntualne dostarczenie innej sukni, badz z salonu badz od allegor krawca takiego jak PM
I prosze wiecej nie kłócić sięw takim natężęniu bo poskarżymy się moderatorowi, że na wątku do rękoczynów dochodzi.. Spokój i kuturalna dyskusja ma być
* no i jeszcze mała uwaga, dla tych co nie wiedzą, shipping to koszty transportu paczkuszki z sukieneczką
Stary 2009-01-26, 13:01   #103
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz jakos jest mi bliżej do polskiego sprzedawcy, niż jakiegos Chinczyka
z ktorym zapewne nigdy nawet przez telefon nie porozmawiam i nie zapytam na jakim etapie przesylka itp. W razie problemow jak bedziesz sobie radzila z Chinczykiem-sprzedawcą?
Z chinką (chyba to była chinka ) miałam świetny kontakt mailowy. nadal czekam na suknię, pewnie do Walentynek ją dostanę.

dodam coś od siebie... byłam ostatnio na targach. Na jednym stoliku leżał katalog ze zdjęciami identycznymi co na stronach ,,chińskich". Podeszłam blizej. Katalog był zrobiony ze zwykłych kartek wydrukowanych na ,,domowej" drukarce (niskiej jakosci). Ponieważ widziałam naprawdę wiele stron chińskich zanim zamówiłam suknię to byłam pewna, że to te same zdjęcia. Miła pani z tego salonu od razu dodała, ze są to suknie ,,do uszycia" że czas oczekiwania to 4 miesiące (niezły zapas czasu sobie dają) i że po zmierzeniu mnie IDĄ do krawcowej.
Już chciałam się zapytać, czy przypadkiem nie LECĄ Salon istnieje i zamierzam się do niego przejść. Aaaaaa- ceny w tym katologu dochodziły do 2500 zł.

dodam, że suknie na tym stoisku nie odróżniały się od reszty (z innych salonów)

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 19:37   #104
scoiattollo
Przyczajenie

Witaj gold-fish. Nie wiem czy pamietasz, pisalam do Ciebie jakis czas temu i widze ze Ty juz czekasz na sukienke, a ja dalej zbieram informacje i wacham sie nad zamowieniem z Chin. Prosze Cie jesli mozesz napisz na jakiej stronce zdecydowalas sie kupic te sukienke i jak juz dostaniesz ta sukienke wymarzoną napisz czy jest ok i moze jakies fotki. Pozdrawiam
scoiattollo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 16:03   #105
Chantalle
Raczkowanie

ja rowniez sie zastanawiam nad zakupem u chinskiego sprzedawcy,ale na sukienką do slubu cywilnego, tak wiec czekam gold-fish na twoją opinię, gdy sukienkę juz dostaniesz.

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 07:38   #106
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiattollo Pokaż wiadomość
Witaj gold-fish. Nie wiem czy pamietasz, pisalam do Ciebie jakis czas temu i widze ze Ty juz czekasz na sukienke, a ja dalej zbieram informacje i wacham sie nad zamowieniem z Chin. Prosze Cie jesli mozesz napisz na jakiej stronce zdecydowalas sie kupic te sukienke i jak juz dostaniesz ta sukienke wymarzoną napisz czy jest ok i moze jakies fotki. Pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
ja rowniez sie zastanawiam nad zakupem u chinskiego sprzedawcy,ale na sukienką do slubu cywilnego, tak wiec czekam gold-fish na twoją opinię, gdy sukienkę juz dostaniesz.
Nie ma sprawy dziewczyny sama zbierałam ,,informacje" przez prawie 2 miesiace zamówiłam z kanaccasbridal. Podobno są najlepsi i szyją a'la Pronovias-y jak dostanę to wszystko opiszę.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-01-28, 08:05   #107
molka11
Rozeznanie

Kanacca to chyba najsławniejsza chińska podróbkowa firma. Mają swoje konto na ebay, więc tam można poczytać komentarze. Dodatkowo polecam lekturę linku poniżej, dziewczyny opowiaają o sukniach i wklejają zdjęcia. http://szukaj.gazeta.pl/forumSearch....uthor=&y=0&x=0

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 11:18   #108
scoiattollo
Przyczajenie

Red face Dot.: Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro.

Dziewczyny a czy wiecie jak jest z cłem za te sukienki, bo jesli zamawia sie spoza UE to jest clo i to czasami kosmiczne, a na dodatek czeka sie duzo czasu na oclenie paczek. Jesli która z Was juz ma za soba kupno kiecki z Chin to prosze napiszcie czy byly jakies problemy i czy rzeczywiscie płaciłyście i jak dlugo szla ta sukienka. A nizej daje mała lekturkę- poczytajcie. http://www.tvn24.pl/1,251,24,4205755...2,1,forum.html
scoiattollo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 15:50   #109
molka11
Rozeznanie

wystarczy uzgodnić ze sprzedawcą, ale na paczce napisał wartość przesyłki np. 25$ i zaznaczył,że jest to GIFT. wtedy ominiesz cło. Np. Kanacca kiedyś praktykował wysyłanie sukienek w takie poszewce, ze wyglądały jak poduszki, wtedy nie wpisywał tez na przesyłce dress, ale nie jestem pewna czy to był zabieg antycłowy z jego strony. Co do przetrzymywania paczek, to ze swojego doświadczenia powiem, ze to mit. Dostajesz nr wysyłki i wtedy możesz monitować paczkę. Jeśli jest to EMS to jeśli widzisz, ze paczka dotarła do PL, ale nie otrzymałaś jej w przeciągu 2-3 dni, to powinnaś sprawdzić pocztę (wiadomo) jeśli nie ma na poczcie to dzwonisz do Bytomia i mówią Ci co i jak z cłem.

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-29, 09:45   #110
butters
Raczkowanie

Gold -fish czekamy z niecierpliwoscia na info.
Trzymam kciuki za Twoja kreacje.
foto mile widziane
Stary 2009-01-29, 15:55   #111
gold-fish
Zakorzenienie

dzisiaj mi się śniło, ze dostałam paczkę a w niej gorset uszyty z brązowej flaneli (takiej koszulowej ) i dół z jednej strony mini, a z drugiej do samej ziemi.

kciuki wskazane , please

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-01-30, 09:22   #112
karolkahaj
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro.

Życzę powodzenia! i również chętnie przeczytam o efektach transakcji!
karolkahaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 14:10   #113
martus2021
Przyczajenie

Dziewczyny mam wielką prośbę ,mogły byscie wkleić fotki projektów sukni i tych które dostałyście .Chciałabym zobaczyć jak bardzo sie różnią.Z góry wielkie dzięki.
martus2021 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 21:10   #114
dominda
Raczkowanie

Gold-fish pozdrowienia dla PM 2009
A teraz do rzeczy-mogłabys załączyć zdjęcie sukienki którą wybrałaś?? I z jakiej strony ją zamawiałaś\??Z kanaccasbrida.com?? Czy z ebaya?? Bo ja na angielskim ebayu nie moge ich znaleść ....No i jak cenowo to Cie wyniosło?? Razem z przesyłka i opcjonalnie z ubezpieczeniem

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090919570113.png

http://s7.suwaczek.com/20090919650214.png
dominda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 09:22   #115
gold-fish
Zakorzenienie

Moja suknia to połączenie kilku, więc po pierwsze jej nie znajdziesz na ich stronie , po drugie nie wiem co dostanę i czy chinka mnie zrozumiała Zamawiałam z Kanaccas. na razie ok. 860 zł. Liczę się z ewentualnie z poprawkami u krawcowej.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-02-03, 10:05   #116
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Moja suknia to połączenie kilku, więc po pierwsze jej nie znajdziesz na ich stronie , po drugie nie wiem co dostanę i czy chinka mnie zrozumiała Zamawiałam z Kanaccas. na razie ok. 860 zł. Liczę się z ewentualnie z poprawkami u krawcowej.
Czy wystarczy wpisać kanaccas w google czy mozecie podać adresik ??
Stary 2009-02-03, 10:39   #117
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Czy wystarczy wpisać kanaccas w google czy mozecie podać adresik ??
www.kanaccasbidal.com

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-02-03, 11:01   #118
dominda
Raczkowanie

No to gold-fish troche bardziej jak odważnie-żeby z chinka się dogadywać i zlepić suknie z kilku ... Ty to dopiero masz pomysły Żeby tylko wszystko było ok JA w sumie to nie mam obaw -bedzie dobrze A jak ktoś się boi zawsze bedzie mial jakoes "ale" i szukał powodów na nie

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090919570113.png

http://s7.suwaczek.com/20090919650214.png
dominda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-09, 15:13   #119
BELLAMI
Przyczajenie

Dziewczyny,
widze, ze temat sukienek szytych na wzor jest bardzo popularny. Wiem cos na ten temat, sama widzialam conajmniej 20-25 takich sukienek, mialam swoje ustysfakcjonowane klientki i dziewczyny, ktore pisaly, ze w tych sukienkach czuja sie cudownie. Sukienki byly szyte w Chinach.
Moge Wam dac kilka rad zreszta jak czytam Wasze form to widze, ze swietnie sobie radzicie. Chetniej powiem Wam czego mozecie sie spodziewac zamawiajac taka sukienke, ktore sukienki wygladaja ladnie a ktore moga Was rozczarowac. Jakich materialow uzywaja chinczycy i jakich wykonczen.

Pytajcie o co chcecie a ja postaram sie Wam odpowiedziec bardzo obiektywnie.

Bellami
BELLAMI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-09, 15:18   #120
Minutka26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Minutka26 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Moja koleżanka właśnie zamówiła suknię ślubną na ebay. Mieszka obecnie w Anglii i miała o tyle szczęście że niedaleko niej był punkt w którym Chinka pobrała od niej wymiary, więc nie musiała się sama mierzyć. Potem zamówienie idzie do Chin i przesyłają gotową suknie. Mówiła że będzie za nią placić ok 500 zł. Tak więc bardzo mało jak za suknię ślubną. Dla mnie za duze ryzyko, ale ona je podjęła. Jaki będzie wynik? No cóż okaże się niebawem. Oczywiście dam Wam znać czy trzeba będzie w niej robić poprawki, czy będzie idealnie dopasowana.
Suknia mojej koleżanki już do niej dotarła. Zgodnie z obietnicą piszę więc jaki jest wynik tej internetowej transakcji. No więc jak się można było spodziewać nie jest idealnie, a tak szczerze mówiąc to daleko tej sukni do ideału.
Suknia jest o 7 cm za krótka, a kolor wstążki który miał być złoty jest bliżej nieokreślonego koloru. Suknia trafiła więc do krawcowej w Polsce, która mogła jedynie (do gładkiej sukni) podszyć na dole do koła kawał koronki co by te buty i nogi tak bardzo nie wystawały . Z kolorem wstążki koleżanka się pogodziła
W rezultacie, na skutek potrzebnych poprawek, suknia kosztowała więc więcej niż się koleżanka spodziewała. Czy jest zadowolona??? Mówi że tak, a to najważniejsze!

Ja nadal jednak nie byłabym gotowa podjąć tego ryzyka i na szczęście nie muszę.

Nasz dzień:

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości