..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-09, 16:17   #1831
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
dziekuje dziewczynki za chec pomocy telikowi
djana tez sie zgłosiła. Kochane jestescie
poprosiłam effe.
co do wesela to sala, orkiestra jest i fotograf tez
noclegow nie mam bo to na wyjezdzie bedzie
a pokaze wam sale http://dolinazab.pl/

patrzaj w PW
a co do oswiadczyn to mysle ze fajnie, dobrze ze zyjemy w czasach gdzie ciaza zabija romantyzm i wymusza zareczyny

ale jestem happy ze bede miała foremki

acha z rzeczy mniej przyjemnych do gastrologa sie zapisałm
oki zmykam do domku
wow!!niezła ta hacjenda!! tez bym chciała taką salkę...no,ale na razie wesle nie będzie bo niby za co...bo przecież rodzice nie będa płacić bo nie chcemy

foremki juz umyte teraz czekam aż wyschną,potem je oliwą nasmaruję i wymieszam resztę składników oczywiście dodałam tez troche płatków owsianych i słonecznika i penie nie wyrosna przez to-ciekawe czy wyjdą muffinki

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2009-02-09 o 16:20
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 16:19   #1832
effa79
Zadomowienie

Czesc BambiiNajwazniejsze , ze dobrze sie czujesz

Cytat:
Napisane przez Poisonous17 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny ;-) Melduję trzeci dzień dietki: od rana:
-ś-twaróg z pomidorem
-IIś-pomidor, jogurt naturalny
-obiad-fasolka czerwona uwielbiam

Wiecie co? Moja mama wczoraj zrobiła szarlotkę i teraz ona sobie tak stoi w kuchni i się na mnie patrz ;-(

Mam jeszcze pytanko;> Czy można takie gotowe sosy, ze się wrzuca do wody i je;> Sprawdzałam skład i nie miały cukru i 6.og weglowodanów ?I co z przyprawami typu 'do kurczaka' etc.

Sorki, że tak pytam sie jakoś nie mogłam na to znaleźć odpowiedzi ;-(
Ogolnie unikamy konserwantow i sztucznosci, a takie sosy, to sama chemia... Poza tym oprocz cukru zawieraja skrobie, a jesli nie ma cukru, to inny syf slodzacy jest w nich na bank Zrob sama - pyszniejsze
A ta fasolka czerwona to z puszki czy jak??? I co do niej??? Ze tak wscibsko spytam???

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 16:24   #1833
Madzia_M77
Zadomowienie

Teliku, dopiero teraz obczaiłam twoją *dolinę żab*, pięknie tam.....
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 16:25   #1834
effa79
Zadomowienie

NO piekna ta Dolina Zab
My mielismy w dworku, o tu http://palacsypniewo.w.interia.pl/

Stary 2009-02-09, 16:30   #1835
seszen5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość

Warto przetrwac, bo wtedy jest juz z gorki A slodzik bez aspartamu kupuj, osobiscie polecam fruktoze, w pierwszym tygodniu I fazy z dwa razy ratowalam sie deserkiem

:
a to można fruktozę na I fazie... ???? ja myślałam, że nie...
seszen5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 16:30   #1836
Poisonous17
Raczkowanie

Cytat:
Czesc BambiiNajwazniejsze , ze dobrze sie czujesz

Ogolnie unikamy konserwantow i sztucznosci, a takie sosy, to sama chemia... Poza tym oprocz cukru zawieraja skrobie, a jesli nie ma cukru, to inny syf slodzacy jest w nich na bank Zrob sama - pyszniejsze
A ta fasolka czerwona to z puszki czy jak??? I co do niej??? Ze tak wscibsko spytam???
Tylko jak zrobić taki sosik?
ZAzwyczaj robie słynne Chili con carne, ale np tak jak dzisiaj nie chce mi się, to z puszki taką sobie jem bo uwielbiam. Jak nie byłam na dicie to też tak jadłam i kukurydzę, tyle że kukrydzy teraz mi niewolno

Bierzemy się za siebie!
SB- 6
Poisonous17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 16:35   #1837
effa79
Zadomowienie

Cytat:
ZAzwyczaj robie słynne Chili con carne, ale np tak jak dzisiaj nie chce mi się, to z puszki taką sobie jem bo uwielbiam. Jak nie byłam na dicie to też tak jadłam i kukurydzę, tyle że kukrydzy teraz mi niewolno
I tylko ta fasole jesz na obiad Wole myslec, ze jednak nie i ze masz do tego jakies miesko, rybke lub choc inne warzywka... A jezeli sama, to nie nazwiesz tego obiadem...
No takiego samego sosiku nie zrobisz, na II fazie mozesz sprobowac zageszczac maka pp, mozna dac warzywka do gulaszu i one rozgotwane ci go zageszcza, no trzeba poekperymentowac i znalezc najlepsza opcje dla siebie

Seszen my tu zgodnie do deserkow dawalysmy fruktoze, wiadomo, ze nie wielkich ilosciach, no ale lepsze to niz sztuczny slodzik, czy zwykly cukier...

Stary 2009-02-09, 16:38   #1838
Poisonous17
Raczkowanie

Cytat:
I tylko ta fasole jesz na obiad Wole myslec, ze jednak nie i ze masz do tego jakies miesko, rybke lub choc inne warzywka... A jezeli sama, to nie nazwiesz tego obiadem...
No takiego samego sosiku nie zrobisz, na II fazie mozesz sprobowac zageszczac maka pp, mozna dac warzywka do gulaszu i one rozgotwane ci go zageszcza, no trzeba poekperymentowac i znalezc najlepsza opcje dla siebie

Seszen my tu zgodnie do deserkow dawalysmy fruktoze, wiadomo, ze nie wielkich ilosciach, no ale lepsze to niz sztuczny slodzik, czy zwykly cukier...
Tak jak już pisałam zawitał do mnie pan @ i nie jestem w stanie nic więcej w siebie wcisnąć Leży sobie na patelce pierś z kurczaka ale nawet nie ma mowy, bo chybabym zwymiotowala Obiecuję ze od jutra już będzie dużo i zdrowo ale dzisiaj nie dam rady...

Bierzemy się za siebie!
SB- 6
Poisonous17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 16:39   #1839
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Tak jak już pisałam zawitał do mnie pan @ i nie jestem w stanie nic więcej w siebie wcisnąć Leży sobie na patelce pierś z kurczaka ale nawet nie ma mowy, bo chybabym zwymiotowala Obiecuję ze od jutra już będzie dużo i zdrowo ale dzisiaj nie dam rady...
Trzymam za slowo

Stary 2009-02-09, 17:25   #1840
seszen5
Raczkowanie

Cytat:

no tu super wiadomość a tak wczoraj w markecie oglądałam słodziki i fruktozę ale nie wziełam bo myślałam, że nie wolno

a jak często takie deserki można sobie zrobić 2/3 razy z tygodniu będzie ok. czy lepiej 1/2 razy
seszen5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 17:55   #1841
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
wow!!niezła ta hacjenda!! tez bym chciała taką salkę...no,ale na razie wesle nie będzie bo niby za co...bo przecież rodzice nie będa płacić bo nie chcemy

foremki juz umyte teraz czekam aż wyschną,potem je oliwą nasmaruję i wymieszam resztę składników oczywiście dodałam tez troche płatków owsianych i słonecznika i penie nie wyrosna przez to-ciekawe czy wyjdą muffinki
nie ma jak pieczenie muffinków
co do hacjendy to własnie niska cena nas tam zwabila
a z kasa to ciezko tymbardziej po urzadzaniu mieszkania, ale jakos poowoli dozbieramy...chyba

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Teliku, dopiero teraz obczaiłam twoją *dolinę żab*, pięknie tam.....
dziekuje Kochana
Cytat:
NO piekna ta Dolina Zab
My mielismy w dworku, o tu http://palacsypniewo.w.interia.pl/
o jak bajecznie, własni taki klimat jest romantyczny na weselu... pieknie effa

cos cichutko tu teraz
uprzatnełam lodówke szykujac sie jutro na zakupki (chyba w koncu odwiedze piotra i pawła ) a tak wogole takie sprzatanie to niebezpieczne bo jakis kabanos(na szcesci maly kawałek tak z 10 cm) mnie zaatakowal, w obronie własnej zjadlam
Stary 2009-02-09, 18:25   #1842
goosia207
Zakorzenienie

Telik cudne miejsce na wesele

Zrobiłam na obiad Chili con Carne miałyscie rację-pycha
Na początku zaglądam na to, taka ciapa ble doprawiłam, próbuję i pychota
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 18:53   #1843
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Witam

Ale sie zrobil weselny nastroj My to jakies dziwaki jestesmy bo nie cierpimy wesel ani zadnych imprez rodzinnych na wieksza skale. A pobralismy sie stojac trzy dni w kolejce zeby wypelnic amerykanskie formularze a nastepnie w srodku tygodnia pojechalismy zlozyc przysiege i odebrac certyfikat, nawiasem mowiac bylo to w tym samym urzedzie stanu cywilnego, w ktorym brala slub carrie bradshaw i Mr. Big z Sex and the City. Tyle, ze my zrobilismy to kilka lat wczesniej No i obylo sie bez zareczynbo decyzja wyszla dosyc spontanicznie Teraz slub koscielny przed nami, ktory chcemy wziac w Polsce ale bez opcji weselnej.
Ale miejscowki wybralyscie ladne effo i teliku

Jestem na was zla troche bo jak ja mam czas i chce pogadac to wy juz spicie Ta roznica czasu jest dobijajaca
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 19:08   #1844
dzonksik
Raczkowanie

strasznie ladne te miejsca ktore pokazalyscie dziewczyny. ;]
u mnie w miejscowosci niestety nie ma nic zachwycajacego , wiec tez i wybor mielismy latwiejszy a sytuacje mieszkaniowa mam zakrecona, wiec nie chcialam juz wybierac innej miejscowosci poza ta z ktorej pochodze, wiec z vzystego lenistwa i lekkodusznego podejscia do calej sprawy zaslubin postanowilismy brac co bylo i tak zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie narzekal ze kotlet byl za zimny wiec specjalnie niektorymi rzeczami sie nie przejmujemy, poza moim wygladem rzecz jasna
dzisiaj mialam ciezki dzien bo @. wszystko pozeram oczami, jestem w domu dwie godziny i co 15 minut chodze do lodowki otwieram ja i patrze, zamykam i siadam do kompa, potem znowu to samo... ehhh... ciezko mi :/

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 19:38   #1845
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

dzonksik no rozbawilas mnie tymi podchodami do lodówki

Papraczku, a ja ci powiem ze zazdroszcze ci takiego podejscia do sprawy. Tez bym tak chciala, ale czuje na sobie straszna presje otoczenia, rodzice by mi nie wybaczyli takiej "zniewagi", oczywiscie to oni by sie czuli obrazeni... Ehhh... ale jak juz mam sie decydowac to mi sie marzy ze zanim my sie na slub zdecydujemy to w koncu palacyk u mnie w okolicy wyremontuja czyli klimat podobny do Effy... choc znajac moje szczescie to pewnie i tak w koncu moja siostra albo brat tam beda sie weselic a ja juz(a wlasciwie jeszcze - bo palac nie gotowy) nie
A dziecko juz tez za mna chodzi... a wlasciwie to juz drugie, bo takiego jednego TZ sobie przygarnelam Po prostu mam swiadomosc ze latka leca i nie wroca

Widze ze tych bulek by mi zadna z was nie zapomniala wiec obiecywane fotki w zalaczniku... jak wyrazicie taka wole to wrzuce na przepisowy razem z instrukcja obslugi
Te duze bulki to z takiej kulki jak na obrazku 3, czyli jak pilka tenisowa, te miejsze to z tego pokrojonego w pizze ciasta, ale ono tez bylo duzo mniejsze(gdzies o 1/3) od tego pierwszego... bo w koncu 3 ciasta zrobilam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bulki1.jpg (96,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bulki2.jpg (92,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bulki3.jpg (101,6 KB, 40 załadowań)

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy

Edytowane przez Djana
Czas edycji: 2009-02-09 o 19:50
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 19:39   #1846
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
dzonksik no rozbawilas mnie tymi podchodami do lodówki

Papraczku, a ja ci powiem ze zazdroszcze ci takiego podejscia do sprawy. Tez bym tak chciala, ale czuje na sobie straszna presje otoczenia, rodzice by mi nie wybaczyli takiej "zniewagi", oczywiscie to oni by sie czuli obrazeni... Ehhh... ale jak juz mam sie decydowac to mi sie marzy ze zanim my sie na slub zdecydujemy to w koncu palacyk u mnie w okolicy wyremontuja czyli klimat podobny do Effy... choc znajac moje szczescie to pewnie i tak w koncu moja siostra albo brat tam beda sie weselic a ja juz(a wlasciwie jeszcze - bo palac nie gotowy) nie
A dziecko juz tez za mna chodzi... a wlasciwie to juz drugie, bo takiego jednego TZ sobie przygarnelam Po prostu mam swiadomosc ze latka leca i nie wroca

Widze ze tych bulek by mi zadna z was nie zapomniala wiec obiecywane fotki w zalaczniku... jak wyrazicie taka wole to wrzuce na przepisowy razemz instrukcja obslugi
Te duze bulki to z takiej kulki jak na obrazku 3, czyli pilka tenisowa, te miejsze to z tego pokrojonego w pizze ciasta, ale ono tez bylo duzo mneijsze od tego pierwszego... bo w koncu 3 casta zrobilam
Djana !

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 19:40   #1847
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma jak pieczenie muffinków
co do hacjendy to własnie niska cena nas tam zwabila
a z kasa to ciezko tymbardziej po urzadzaniu mieszkania, ale jakos poowoli dozbieramy...chyba
szcególnie to na weselu mi nie zależy,ale rodzina będzie męczyć więc to dla nich....

co do muffinek to wyszły takie w smaku jak murzynek-mogłam dac więcej cynamonu

a co fruktozy to jej w carefourze nie widziałam-a szukałam niedlaeko brązowych cukrów trzcinowych,itd

ależ ja głodna jestem.....

Stary 2009-02-09, 19:44   #1848
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Djano czy ty sie Boga nie boisz, ze tak bulkami w oczy szczypiesz???

A co do podejscia do roznych rzeczy to ja zawsze bylam odmiencem i moi rodzice sa zahartowani. Teraz mama mowi - robcie jak chcecie aby wam bylo dobrze. I w sprawach osobistych jestem az za bardzo asertywna
Stary 2009-02-09, 19:45   #1849
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wistra Pokaż wiadomość
Wczoraj minął mi tydzień odchudzania, schudłam 1kg. Ważę 59,1kg, jak zaczynałam, było jednak 60.2kg

Niestety, raz zgrzeszyłam. Nie mogłam się oprzeć porcji makaronu...

Ale po tej dietce mam fajny brzusio płaściutki!
gratulacje

Cytat:
NInaad czy ty nie jadasz miesa I plis plis pasztet z cieciorki Aha jak nie jadasz miesa, to czym nadrabiasz najbardziej bialko???
jem mięso - choć niezbyt dużo i głównie kurczaka.
A pasztet niestety kupny - ale znalazłam przepis na pasztet z cieciorki i czerwonej soczewicy- zaraz wrzucę na wątek prepisowy- myślę, że spróbuję upiec w tym tygodniu

Cytat:
Mam jeszcze pytanko;> Czy można takie gotowe sosy, ze się wrzuca do wody i je;> Sprawdzałam skład i nie miały cukru i 6.og weglowodanów ?I co z przyprawami typu 'do kurczaka' etc.
, te sosy to głównie skrobia (czyli węgle). A gotowe przyprawy często mają cukier w składzie

Cytat:
wyjdą. A co do foremek silikonowych - ja ostatnio moich nie posmarowałam olejem (zapomniało mi się) - i nic się nie przykleiło, rewelacja

Cytat:
Napisane przez seszen5 Pokaż wiadomość
a to można fruktozę na I fazie... ???? ja myślałam, że nie...
hmm...wg mnie fruktozę to tak niespecjalnie. Chociaż z drugiej strony ma niskie IG, więc w niewielkich ilościach... a co mówi o tym książka
Aha- co do słodzików- nie przesadzajmy z tym, że to trucizna (chemik Wam to mówi) - w rozsądnych ilościach nie zaszkodzi. Jeżeli macie wybór, polecam ksylitol i ew. sorbitol.

Cytat:
a czy np mięso musi być w gęstym sosie? Ja się przyzwyczaiłam do takich "wodnistych" sosów, nie zatężanych. Czasem dodaję chrzan, musztardę (dają wrażenie zagęszczenia sosu). Można też np zmiksować albo rozgnieść widelcem część warzyw - również spowoduje to zagęszczenie sosu.
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 19:52   #1850
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Sosy mozna zagescic sproszkowana tapioka ale to nie na pierwszej fazie i nie za czesto. My jadamy miesa bez sosow, inaczej to juz nawet mezowi za tluste sie wydaje i za ciezkie. Ale on to roslinozerca typowy wiec sie nie liczy
Stary 2009-02-09, 20:25   #1851
Elfik333
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Elfik333 GG do Elfik333 Send a message via Skype™ to Elfik333

Hej Dziewczyny!

Dawno mnie nie było i proszę! Ile nowych twarzy i utraconych kilogramów! Gratuluję!

Ja ostatnio trochę grzeszę ale waga w miejscu (nie najgorzej) 62 kg.
Planuję zrobić znów dwa tygodnie pierwszej fazy ale nie wiem czy zaczynać ją teraz czy poczekać aż będzie trochę cieplej? np na wiosnę? Mam wrażenie że kiedy odkładam na bok węgle to jest mi bardziej zimno.
Znalazłam w sklepie pycha herbatę zieloną z opuncją (teekane) . Jest rewelacyjna więc polecam.

Chcę się z wami podzielić małym sukcesem! Otóż moi rodzice przeszli na dietę SB
Hehe czasem jest nawet zabawnie kiedy pytają co mogą zjeść.

Pozdrawiam!
Stary 2009-02-09, 20:45   #1852
KUBUŚ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ola04_2006 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie.Skoro wam się udaje to i ja poczekam cierpliwie.Przeciągnę I fazę z 2 do 3 tygoni a póżniej spróbuję przejść doII.Dieta i jej ograniczenia nie sprawiają mi problemów więc cierpliwie czekam.
Moje posiłki nie są może tak regularne ale staram się by były częste
NIE PRZECIAGAJ 1 FAZY, WCHODŻ NA 2, TYLKO POWOLI, dodaj sobie do każdego śniadanka np. pół jabłuszka albo grejpfruta , w drugim tygodniu dodaj sobie do obiadku jakieś kasze, makarony, ryż itd.

Dodam jeszcze że ważne jest równiez jedzenie posiłków mniejwięcej o tych samych godzinach.

dietuje juz 3 lata, więc wiem co mówię
KUBUŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 20:59   #1853
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

djana no boskie bułeczku slinka leci, dziekuje za fotki.
elfik witamy
paprak gratuluje odwagi, my niestety poddalisny sie presji rodziców. mielismy inne plany weselno-slubne ale coz. przynajmniej teraz sie nie wtracają co do organicacji. ale mama wielce niezdowolona z co niektorych naszych wymysłów.
co do foremek silikonowych, to ja tez nie natłuszczam i nic nie przywiera

a własnie wrocilam ze stapa i zjadłam kolacyjke(telik przyszykował miesko i warzywka a grilował TZ)

acha na drugim komputerze mam fotki sobotnich grillowanych krewetek z czerwonym ryzem to wkleje w najblizszym czasie.
Stary 2009-02-09, 22:15   #1854
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

hej hej wieczorowa pora

jej Teliku i Effciu ale piekne miejsca na wesele
ja mialam w zajezdzie lesnym ale to taki malutki wesele tez malutkie bo na ok 35 osob

Paprak gdzie mieszkasz w stanach? pytam sie bo ja tam zylam 5 lat, moj maz 14 my mieszkalismy w chicago

ja juz po aero
upocona, zmeczona, wczolgalam sie pod prysznic po czym przygotowalam sobei na jutro sniadanko (ryz brazowy z jablkiem i cynamonem )

ale wiecie co? zauwazylam ze po wprowadzeniu wegli ruszyla mi przemiana materii ale tez BARDZO sie pilnuje aby wypijac co najmniej 2l co dla mnie jest nie lada wyczynem

kochane, pytalam sie juz wczesniej ale chyba zostalo przeoczone alba ja w posrod tych kilku stron ktore nastukalyscie przegapilam...

czy mozna na II jesc makaron z pelnego ziarna? zaznaczam ze to nie razowy

dobra to sobie jutro juz poczytam, tymczasem sie zegnam i udaje sie w objecia Morfeusza
kolorowych

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 22:19   #1855
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
co do foremek silikonowych, to ja tez nie natłuszczam i nic nie przywiera.
na opakowaniu jest napisane,że należy natłuścić przed pierwszym użyciem a potem już nie trzeba,dlatego o tym pisałam bo pierwszy raz je używałam
mufiny wyszły super,tylko nie są tak bardzo sb bo są z polewą....

Stary 2009-02-09, 22:28   #1856
effa79
Zadomowienie

Djana KOBIETO. Dawaj te przepisy

Telik zakupy gotowe, jutro wysylam

Agee a jakiej maki mozemy uzywac, he Z pelnego ziarna i razowej, tak Wiec makaron ok. Ja wlasnie na sniadanie robie sobie jutro makaronz twarogiem, bo chodzi za mna kilka dni

Paprak pisz, my odpiszemy, a ty doczytasz

Ninaad dzieki.

Ja po basenie, tz cos mnie napastuje jeszcze
Te cycki z cieciorka na jutro robie, tak zachwalalyscie...

A dzis:
sn: owsianka z kaszka lniana, lyzka twarogu i 2 plastry sera
p: migdaly
II sn: dwa zawijasy z rzezucha, szynka homemade, serem, papryka i salata + wiesniak
o: jeden golabek, resztka zapiekanki z soczewicy na spolke z maluchem i kalarepka
k: dwa jajka na miekko, ser zolty, ser plesniowy, rucola, pomidor, papryka, rzodkiewka

Stary 2009-02-09, 23:00   #1857
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
hej hej wieczorowa pora

ja juz po aero
upocona, zmeczona, wczolgalam sie pod prysznic po czym przygotowalam sobei na jutro sniadanko (ryz brazowy z jablkiem i cynamonem )

ale wiecie co? zauwazylam ze po wprowadzeniu wegli ruszyla mi przemiana materii ale tez BARDZO sie pilnuje aby wypijac co najmniej 2l co dla mnie jest nie lada wyczynem

kochane, pytalam sie juz wczesniej ale chyba zostalo przeoczone alba ja w posrod tych kilku stron ktore nastukalyscie przegapilam...

czy mozna na II jesc makaron z pelnego ziarna? zaznaczam ze to nie razowy

dobra to sobie jutro juz poczytam, tymczasem sie zegnam i udaje sie w objecia Morfeusza
kolorowych
mozna jak najbardziej

Cytat:
Djana KOBIETO. Dawaj te przepisy

Telik zakupy gotowe, jutro wysylam

Agee a jakiej maki mozemy uzywac, he Z pelnego ziarna i razowej, tak Wiec makaron ok. Ja wlasnie na sniadanie robie sobie jutro makaronz twarogiem, bo chodzi za mna kilka dni

Ninaad dzieki.

Ja po basenie, tz cos mnie napastuje jeszcze
Te cycki z cieciorka na jutro robie, tak zachwalalyscie...

A dzis:
sn: owsianka z kaszka lniana, lyzka twarogu i 2 plastry sera
p: migdaly
II sn: dwa zawijasy z rzezucha, szynka homemade, serem, papryka i salata + wiesniak
o: jeden golabek, resztka zapiekanki z soczewicy na spolke z maluchem i kalarepka
k: dwa jajka na miekko, ser zolty, ser plesniowy, rucola, pomidor, papryka, rzodkiewka
no to sie ciesze
a co do jadlospisu kochana to nie za wiele

włąsnie wygrzebałam sie z wanny i uciekam do kuchnii szykowac jedzonko na jutro
a dzis było
  • owsianka (4 łyzki platkow, po lyzeczce otreb i zarodkow) z jogurtem truskawkowym light i pol nektarynki
  • koktajl (pol malego banana+ziarenka slonecznika+mleko 0,5) i 1 ciastko"4 zboza" bez cukru
  • salatka( tunczyk+seler naciowy+pedy bambusa+papryka +sos musztardowo majonezowy)
  • 3plastry szynki gotowanej, poł pomidorka, pol serka homo nat.
  • piers z kuraka, cukinia, pieczarki, papryka, wszystko grillowane
no jak czytam to II posilek niezbyt ladny
a tak pozatym to wyjadam resztki z lodowki, dlatego troche tak smiesznie
miłych snow
Stary 2009-02-09, 23:05   #1858
Madzia_M77
Zadomowienie

Zapomniałam się pochwalić, że parę dni temu kupiłam sobie otręby orkiszowe i mieszam je z płatkami, w charakterze owsianki - wychodzi

Djana - szacun - nie wiem, kiedy ja się tak nauczę, jak na razie duzo ćwiczę

Dobrej nocki Dziewczyny
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 23:32   #1859
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez Elfik333 Pokaż wiadomość

Chcę się z wami podzielić małym sukcesem! Otóż moi rodzice przeszli na dietę SB
Hehe czasem jest nawet zabawnie kiedy pytają co mogą zjeść.

Pozdrawiam!
Moi tez sie przekonuja do zdrowego odzywiania Szkoda, ze nie sluchali wczesniej, przed zdiagnozowaniem u taty raka jelita Teraz to juz nie ma wyjscia i patelnie zastapil garnek do gotowania na parze. Ale oby dalej dbali o siebie to moze nie bedzie zle

Cytat:
paprak gratuluje odwagi, my niestety poddalisny sie presji rodziców. mielismy inne plany weselno-slubne ale coz. przynajmniej teraz sie nie wtracają co do organicacji. ale mama wielce niezdowolona z co niektorych naszych wymysłów.
Teliczku to nie odwaga tylko kwestia uporu i wytrwalosci. Ty jestes mlodsza to masz jeszczeczas urabiac rodzicow

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość

Paprak gdzie mieszkasz w stanach? pytam sie bo ja tam zylam 5 lat, moj maz 14 my mieszkalismy w chicago

Ja w NY. A na dwojce rzeczywiscie przemiana rusza z kopyta. Iloscia plynow sie nie przejmuj. Pamietaj, ze plyny sa tez w owocach, zupach, itp. Ale zawsze warto wiecej niz mniej wypic

Cytat:
na opakowaniu jest napisane,że należy natłuścić przed pierwszym użyciem a potem już nie trzeba,dlatego o tym pisałam bo pierwszy raz je używałam
mufiny wyszły super,tylko nie są tak bardzo sb bo są z polewą....
Tez na pierwsze pieczenie natluszczalam silikony

Cytat:

Tak jest panie komendancie

My po obiadku, winko saczymy
Stary 2009-02-09, 23:46   #1860
dzonksik
Raczkowanie

jak dobrze ze ten dzien sie konczy ... bo bym zjadla jeszcze pol swiata . spowiadam sie wiec:
09.02.09
·2 muffinki Tahiti, 2 łyżeczki dżemu , jajko , dwa liście sałaty.
·Dwa zawijaski z sałaty zielonej z farszem z wczorajszego bakłażana, jablko
·Bakłażan faszerowany
·Dwa kotleciki mielone w panierce z siemienia lnianego, brokuł, sos z trójkącika serka topionego i łyzki mleka, dwie mandarynki
·Jogurt naturalny z polowka avocado i 1 łyzka otręb
·½ szklanki soku pomarańczowego bez cukru

nie moglam sie oprzec tej szklance soku .... rozcienczylam za to z woda ale to chyba nie jest jakis grzech.
Wrocila moja siostra i przywiozla od mamuni duzo dobrych rzeczy i po prostu przysiegam ze tu umieram w tym domu... Powinnam miec w lodowce specjalna polke dla siostry z nieprzeziernym szklem zamknieta na klodke do ktorej kluczyk ma tylko ona...... ehhh....wiecej optymizmu musze w sobie wskrzesic, ale to za 3 dni
Dobranoc....

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości