![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
U:
Iśn- placek drożdżowy ok 200gr z miodem i masełkiem, mleko 3.2% plus ok 170gr płatków śniad., jabłko trochę maślanki IIśn-grahamka z masełkiem, serem, szyneczką, warzywami,2 jajka na twardo z majonezem i papryką, herbata O-rosół z makaronem, ziemniacki polane tłuszczykiem i smażone udko, ćwikła i jakaś surówka, kompot kawwwwwaaaaa, kilka takich małych kuleczek a'la pączki ![]() P- kebab, cola ![]() chipsy- 2 paczki na pół z kolegą, ale on zjadł więcej ![]() ![]() K- 250gr twarogu z serkiem homo waniliowym, kawałek drożdżowego z dżemem jabłkowym, właśnie idę po kakao i albo biszkopty albo drożdżowe ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze R:
Śniadanie: płatki owsiane, musli, otreby - razem 5 łyżek, 2 łyzki owoców suszonych, 300 ml mleka 0,5%, jabłko II Śniadanie: grahamka z serkiem, plaster szynki, 1/2 pomidora, kawa z mlekiem 0,5% Obiad: 2 małe pieski z kurczaka pieczone, 1/2 woreczka brązowego ryżu, sałatka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym. kawa z mlekiem 0,5% Kolacja: wieśniak lekki 150g, 3/4 pomidora, ogórek, trochę szczypiorku, 3 łyżki sałatki tej co na obiad, herbata bez cukru. Mam nadzieję, że dzisiaj nie zostanę pominięta i oceniona ![]() Bardzo proszę o szczerą ocenę ... czy ja cokolwiek na tym schudnę? |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tymczasem wpadło jeszcze 100g twarogu utartego z kakao i cała papryka czerwona ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
ćwir ćwir
|
Drugi dzień R, mam wrażenie, że coś schrzaniłam
![]() ![]() Ś: 2 kiwi, mandarynka, 3 kromki razowca, dwie z Ramą i wędzoną makrelą, jedna z pomidorem i cienko pasztetem takim jak w załączniku, tyle że bez pieczarek. Czy można takie jeść na R? IIŚ: dwie kromki razowca, wieśniak wymieszany z połówką pomidora i 50 gr tuńczyka wędzonego w płatach O: dwa małe kawałki schabu smażonego na oliwie z oliwek( to mnie niepokoi) bez żadnej panierki, duża garść makaronu razowego, duuuużo sałatki z sałaty lodowej i pomidorów Po obiedzie wpitoliłam 3 pieguski ![]() P: homo naturalny, z garścią siemienia lnianego i odrobiną mieszkanki studenckiej A kolacji chyba już nie będzie ![]() Edit: jednak kolacja była- prawie cały wieśniak ![]()
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2009-02-09 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#697 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
![]()
![]() |
#698 |
Rozeznanie
|
Już po sesji i po grypie więc mogę wklepać mój dzisiejszy jadłospis
![]() P: Ś: bułka z ziarnami 100g z masłem, 1 połówka z karkówką, pomidorem i chrzanem, 2 z żółtym serem, kiełbasą krakowską, pomidorem, ogórkiem świeżym, natką pietruszki, 2 ogórki kiszone, grejpfrut, kawa z mlekiem 3,2% ŚII: 500ml jogurtu do picia(owoce leśne), rogal maślany 100g z masłem, jedna połówka z miodem a druga z dżemem truskawkowym O: rosół z makaronem 2 pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z kapusty, papryki, pomidorów itp. D: cappuccino, 2 paski czekolady z orzechami P: 10 ciasteczek owsianych (sama piekłam) ze słoneczkiem, rodzynkami, pestkami dyni i orzechami ziemnymi ![]() 3 cukierki kapitańskie, 2 cukierki jogurtowe, trochę wafli tortowych 2 jabłka szklanka wody z sokiem malinowym K: 2 parówki drobiowe, 2 kromki chleba z masłem, keczup, musztarda szklanka wody z sokiem malinowym A po kolacji czyli teraz----->chupachups ![]() ![]() Proszę o ocenkę ![]()
#699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#700 |
Raczkowanie
|
R: proszę o ocenkę
Śn: grahamka z masłem, sałatą, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem,2 jajka na miękko, jabłko II śn: ryż (ponad 100g po ugotowaniu) z sosem truskawkowym (mrozone truskawki zmiksowane ze 100g sera białego) ![]() O: filet z mintaja pieczony w ziołach, pół woreczka kaszy gryczanej, kiszona kapusta, surówka z papryki,marchwii i ogórków P: serek homo naturalny z 5 orzechami włoskimi i łyżeczką wiórków kokosowych K: gotowana pierś z kurczaka z gotowanym kalafiorem i brokułami, 2 surowe marchewki
#701 |
Zakorzenienie
|
Ćwirka, przez cały dzień ilość kalorii w Twoim jadłospisie wyszła redukcyjna, więc pieguski czyli ok.+150kcal praktycznie nic nie zmieniają
![]() ![]() ![]() a ja wkleję moje U...P? ![]() Ś: (b.wcześnie) dużo płatków z mlekiem posłodzonych cukrem cynamonowym IIŚ: 134gramowa ![]() IIIŚ: cappucino, kilka kostek milki truskawkowej O: zupa kalafiorowa zabielana, potrawka z kurczaka (z sosem curry) z ryżem i warzywami d: kinder bueno white P: grzesiek MEGA toffi, sporo orzeszków felix w miodzie K: trzy duże kromki żytniego z szynką i serem żółtym i keczupem (dwie), jedna z twarogiem i jajkiem na twardo ![]() kilka biszkoptów, dwa jabłka w sumie jem to, na co mam ochotę, dostałam już okres i nie czuję presji tycia, wyniki są w normie, wyglądam OK zdaniem wszystkim ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kurczę kurczęęęę czekam na swój @ ![]() ![]() ![]()
![]() |
#703 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale dobrze, że u Ciebie pozytywnie! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.
Nie udzielam się wprawdzie w tym wątku, ale czasem sobie zaglądam, żeby podejrzeć pomysły na poszczególne posiłki. Wszystko mi się tu bardzo podoba ![]() Co byście powiedziały, gdyby pod swoimi jadłospisami dziewczyny pisały, czy dana dieta przynosi jakiekolwiek efekty w postaci R, P lub U? Wyglądałoby to mniej więcej tak: Wizażanka X Jadłospis R (U lub P) stosuje od ..... Waga wyjściowa ..... Waga teraźniejsza...... Bardzo przepraszam, jeśli zawracam Wam niepotrzebnie głowę, ale myślę, że takie podumowanie mogłoby pokazać, czy dany jadłospis przynosi oczekiwane rezultaty. Co o tym myślicie? Edytowane przez kees26 Czas edycji: 2009-02-09 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() przepraszam same wiecie za co ![]()
fucking eating disorders Edytowane przez mongan75 Czas edycji: 2009-02-09 o 16:33 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wpisywanie zmian wagi natomiast miałoby pokazywać jedynie, czy dana dieta wogóle działa - wiadomo, że na każdego zadziała inaczej. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no co Ty!!!!!! masz 172 cm wzrostu a nie chcesz nawet ważyć 50-ciu kg?! ![]() ![]() ![]() ![]() edit: 49kg.. Matko, przecież ja teraz ważę niewiele mniej a jestem nizsza... dużo... no i 50kg to bmi 16,8 ![]()
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-02-09 o 17:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: Sałatka warzywna (pół pomidora, pół ogórka konserwowego, 2 małe kawałki papryki konserwowej), kromka pieczywa razowego z serkiem śmietankowym II śniadanie: jogurt ananasowy, jabłko Obiad: woreczek ryżu z warzywami (papryka, por, kukurydza) Podwieczorek: 5 pralinek (= ogromne wyrzuty sumienia... nie powinnam była,wiem. ![]() Kolacja: serek wiejski A jutro sie ide ważyć. Boje się tego.
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-02-09 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
... Skąd wiesz,że moja waga jest w normie? Chyba nigdzie jej nie napisałam,prawda? Przynajmniej mam taką nadzieje. A na kolacje zjadłam przecież serek wiejski. To nie warzywo. Co do kurczaka to nie zjem bo jestem wegetarianką. Jedyne co jem z mięsa to ryby (mama sie tego domaga).
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-02-09 o 18:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się z dziewczynami- tyjemy dla siebie, nie robimy tego dla bliskich, dla koleżanek, dla psychologa czy innej grupy ze społeczeństwa. jeżeli potrzebujesz więcej czasu na to, żeby oswoić się z myślą, że przybędzie ci dodatkowych kg, to rodzice muszą ci tego czasu dać! ja też na początku mówiłam, że 46kg to będzie dużo za dużo i że nie chcę dojść do tej wagi. ale teraz okazało się, że dla mnie to za mało i marzę o kolejnych dwóch ![]() będzie dobrze ;* a ja wklejam mój dzisiejszy P: Iś: trzy kromki grahama-dwie z masłem i serem żółtym, a jedna z masłem tylko, pół wieśniaka (drugie pół wczoraj nie dokończyłam :P) + szklanka mleka IIś: dwie kanapki z grahama (łącznie 4 kromki) z szynką gotowaną, jedna marchewka + duużo cukierków (bo w klasie mieli urodziny xd) O: ze 4 łyżki ziemniaków, jeden duży kotlet mielony, dwa ogórki konserwowe - wszystko to polane duuużą ilością sosu pomidorowego. kubek zielonej herbaty P: najpierw jogurt z ziarnami, potem przed treningiem banan, a tuż po dwie łyżki twarogu półtłustego z kilkoma suszonymi śliwkami <33 K: dwa jajka gotowane na twardo z majonezem + pomidorek może wpadnie przed snem pół kostki twarogu.
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#713 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() żeby nie OT już kompletnie ![]() Iśn. owsianka na mleku 3,2% wymieszana ze smakiją tiramisu, garścią mieszanki studenckiej, suszoną żurawiną, białymi rodzynkami i wiórkami kokosowymi; banan, kit kat IIśn. 1. buła pełnoziarnista 100g z masłem, serem żółtym, salami i sałatą; sałatka hawajska (tuńczyki, ryż, ananas, majonez, itd.) 2. pączek hiszpański z lukrem, petitki w czekoladzie, danmleko o: zabielana zupa pomidorowa z furą makaronu, marchwi i mięska; pieczone udko z kurczaka z pieczonymi warzywami (cukinia, papryka, buraczki, ziemniaki) polanymi sosem czosnkowym; sałatka szwedzka; 2 szklanki kompotu wiśniowo-aroniowego d: ciastko szwardzwaldzkie, duużo nugatowych pralinek milki i orzechowych wafli w czekoladzie; cappuccino toblerone ![]() p: micha fasolki po bretońsku (duuużo kiełbasy i boczku), 3 kromy chleba; herbata z cukrem i cytryną ziarna kawy w gorzkiej czeko, 4 monte k: bułka 100g przekrojona na pół: połówka z masłem, tłustym twarogiem i miodem, drugie pół z ogromną ilością nutelli; paluch maślany z grubą warstwą masła orzechowego i paroma łyżeczkami konfitury wiśniowej; kakao na mleku 3,2%
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mmmmmm...! Pycha ![]() ![]() ![]() Moje R: 1. 45 g razowca, 80g chudego twarogu, 20g chudej szynki, jabłko 130g, ogórek kiszony, kawa z mlekiem 2 % ok. 50 ml 2. serek wiejski zwykły 200g 3. pierś z kurczaka w panierce 80g (wiem, ale nie miałam na to wpływu), 60g makaronu razowego, surówka z dwóch marchewek i jabłka 250g 4. sałatka grecka bez sosu (feta- 30g, oliwki- 20g, kukurydza- 20-30g, warzywa zielone), 15g migdałów 5. jajecznica z dwóch jaj na łyżeczce oleju słonecznikowego, cebulka, 15g wędliny chudej, 20g siemienia lnianego 1490 kcal Proszę o ocenkę ![]() Edytowane przez Annie1441 Czas edycji: 2009-02-09 o 19:35 Powód: dopiski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zadomowienie
|
U?
![]() Iśn- grahamka z masełkiem, serem i ketchupem, 2 parówki z kromką razowca z masełkiem, majonez jabłko IIśn- mleko 3.2% z budyniem waniliowym, wdrobiona bułka duuuża, do tego rodzynki ![]() banan O- zupa pomidorowa z ryżem z wczorajszego rosołku, ziemniaczki polane tłuszczykiem, 4 big pulpety z sosem pomidorowym, ćwikła, surówka, kompot cappuccino, baton studencki-wiśniowy ![]() P-bułka słodka z serem i makiem, budyń cappuccino kawałkami czekolady paluszki, 2x cukierki-beczułki/baryłki z alkoholem ![]() K- pierogi z truskawkami i serem polane śmietaną z cukrem ![]() ![]() teraz jak zwykle zresztą piję kakao i jem delicje, ale pomarańczowe bo "impresje" się skończył ![]() ![]() Iza superrrrr! ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
eeee raczej jedzonka tyle samo ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
ćwir ćwir
|
3 dzień R
Ś: trzy kromki razowca z płatem tuńczyka wędzonego, mała pomarańcza IIŚ: wieśniak ze szczypirokiem, 4 plastry filetu z indyka, banan O: 2 miseczki zupy pomidorowej(skrzydełko z kuraka, kosta rosołowa, gotowana marchew i pietruszka[tego jeść nie będę, one są tylko do smaku], koncentrat,zabielona połówką jogurtu naturalanego) z makaronem razowym.Zjadłam także skrzydełko ![]() I podwieczorko-kolacja: (nie miałam jak wcisnąć podwieczorku, bo byłam poza domem a byłam głodna, więc połączyłam) sałatka z gotowanych brokuł, jajka na twardo i makreli, wszystko w kosteczkę i z odrobiną majonezu i przypraw, wieśniak z siemieniem i mieszanką studencką Bardzo źle? ![]()
#720 |
Zakorzenienie
|
Ćwirka czemu źle?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.