|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla mi³o¶ników tej techniki. Lubisz decoupage? Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
![]() P³atki z³ota ale tylko jako subtelny akcent pomocy!
Witajcie
![]() Nie opuszczajcie mnie i przeczytajcie proszê ![]() Oto zamierzam swój kwiatowy pomarañczowo-czerwony motyw lekko oz³ociæ, ale nie postarzyæ. P³atki w moim przypadku takie pogniecione, mix maimeri powinny kolorystycznie wtopiæ siê w ca³o¶æ. Bêd± to jedynie maleñkie akcenty na p³atkach kwiatów, aby dodaæ im uroku ¶wietlisto¶ci. Zamierzam po³o¿yæ dwa, trzy poszarpane p³ateczki dos³ownie w kilku miejscach. No i teraz problem ![]() Wiêc czy dobrze my¶lê... zabezpieczy³abym antygrafem (traktuj±c go w tym momencie jak podk³ad) tê maleñk± powierzchniê, na której chcê przykleiæ p³atek. Po przeschniêciu tego antygrafu, ¿eby siê on jeszcze lekko lepi³, przycisnê³abym p³atek z³ota, a nastêpnie znów zabezpieczy³abym ten p³atek ale ju¿ z wierzchu tym antygrafem. I obesz³oby siê bez kleju. A najlepiej by³oby unikn±æ te¿ tego antygrafu ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() nanunana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osio³ek z zak±tka :)
Wiadomo¶ci: 11 757
|
Dot.: P³atki z³ota ale tylko jako subtelny akcent pomocy!
Antygraf zabezpieczy Ci p³atki z³ota z wierzchu przed utlenianiem, ale nie dam g³owy, ¿e na antygraf je przykleisz
![]() ![]() Z³ocenie jest drog± metod±, nawet je¶li u¿ywa siê do tego p³atków szlagmetalu i pewnych rzeczy nie da siê przeskoczyæ. Ale wiem, ¿e ramiarze z³oc±c ramy u¿ywaj± do przyklejenia szlagmetalu taniego preparatu. Postaram siê dowiedzieæ ![]() Tutaj http://www.goha.pl/sklep/product_inf...roducts_id=412 wydaje mi siê, ¿e jest preparat 2 w 1 - widaæ ¿e stosuje siê go jako klej i jako wierzchni± warstwê. Tylko, ¿e daje satynowe wykoñczenie a nie wiem, czy to ciê satysfakcjonuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
![]()
Bardzo dziêkujê, ¿e chocia¿ tego kleju prawdopodobnie uniknê
![]() A je¶liby tak zatopiæ takiego p³atka w antygrafie ![]() ![]() A ten preparat z wykoñczeniem satynowym jest dobrym pomys³em, poniewa¿ nawet je¶li daje satynowe wykoñczenie, to my¶lê po nim mogê jeszcze wielokrotnie pomalowaæ jakim¶ b³yszcz±cym lakierem akrylowym??? Gdyby by³a taka mo¿liwo¶æ przyjrza³abym siê z bliska temu preparatowi ![]() Pozdrawiam nanunana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.