Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-09, 19:25   #3691
dra
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

Cały zestaw codziennie, no to może ja się zmobilizuję. Ale "od jutra"
Szkoda, że @ przylazła, ale za to nowy cykl - nowe nadzieje

_________________________ _________________________ _________

A ja nie uwierzycie jaka kaleka... Zaczełam robić na obiad zupkę kalafiorową (tak na marginesie to wyszła przepyszna, już bym ją zjadła ) i jak kroiłam ziemniaki to tak nożem sobie palec zajechałam, że prawie cały mi wszedł w palec Dobrze, że trochę pod skosem, a nóż ma szerokość ok 2 cm, normalnie tak się przestrachałam krew jak zaczeła lecieć, jakby kran odkręcić... I szybko 1 ręką (dobrze, że prawą) wyszukałam na półce bandaż, wodę utlenioną i ten taki wacik bandażowy, jakoś sobie to wszystko zawinełam. No, ale mówię wam, masakra dosłownie... Acha, no ale zupka wyszła przepyszna
tak nowy cykl owe nadzieje,zel jeszcze ile razy ile
za każdym razem próbuje się nie dolować,ale cięzko jest

ty uwazaj ttrche.ale dobrze,ze zupka pyszna wyszła

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie forumowiczki!!!Od jakiegoś czasu śledze Wasze wypowiedzi i dzisiaj postanowiłam sie ujawnić,poniewaz juz nie mam siły sama to w sobie dusic dłużejPostaram się streścić mój problem,od 10 lat mam zdjagnozowane PCOS,od 4 lat lecze sie u prf.Krzyśka głównym problemem było to,że nie miałam @ była cały czas wywoływana różnymi lekami i plastrami i była Od listopada 2007 staramy sie o dzidziusia,ale jakos nie wychodzi od roku zażywam cały czas GLUCOPHAGE i CLOSTILBEGYT z końcem sierpnia miałam zrobiona laporoskopie i niby nic strasznego tam nie widziano usunięto tylko te pęcherzyki wokół jajników i kazano działać nadl od tego czasu mam regularne jak w zegarku @ i nie wywoływane już to jest najwazniejsze!!!Ale był jeszcze problem owulacji poniewaz te cykle wczesniejsze były bezowulacyjne dlatego od 5 dnia cyklu przez piec dni 3*3 zażywam CLOSTILBEGYT i w grudniu w trzeci cyklu po laporoskopi po skończonym dniu zażywania leku miałam silne bóle w podbrzuszu,więc sie udałam do lekarza,któy od razu stwierdził,że mam owulacjętylko tu sie zaczoł mój dramat ponieważ mąż miał dopiero za dwa dni przyleciec na Święta więc stwierdziłam,że sobie odpuścimy ten jeden cykl i zaczniemy w styczniu!!!Noi własśnie,do dzisiejszego poranka byłam pewna,że nam się w końcu udało,daję sobie głowe obciąć,że miałam wszystkie objawy o których pisałyście a szczegolnie ból jajników,którego wcześniej nie miałam a na dodatek w tamtym tygodniu miałam przez dwa dni plamienia i byłam pewna po Waszych wypowiedziach,że sie udało,aż do dzisiejszego poranka w którym miałam zrobić test bo dzisiaj miała byc spodziewana @ noi niestey nie musiałam go urzyc poniewaz przyszła ta wredna @jestem normalnie załamana,nie mam juz siły płakać,teraz jakby pasowało,żeby nie przychodziła to jak na złość rególarnie co 35 dniSorki bo sie chyba trochę rozpisałam,bo musze się w końcu komuś wygadać,a dodam jeszcze,że nie przebywam w Polsce tylko we Włoszech,ale jestem często w kraju i cały czas w kontakcie z moim lekarzem!!!Dziękuję za cierpliwość w czytaniu tego co napisałam Pozdrawiam serdecznie Wszystkie zafasolkowane i te oczekujące
kochana masz owulacje to najwazniejsze i na pewno ci sie uda,ale nie zawsze za pierwszym razem sie udaje,i nie mysl tak troszke luzu

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
a co tutaj tak pusto sie zrobiło?? dziewczyny gdzie sie podziewacie , już na watku wrzesniowo-pazdziernikowe zaglądajcie tu czasami bo sama tu zostane a mnie dalej zoładek boli no i jedna pierś a @ jeszcze sie nie pojawiła
oo sama to nie zostaniesz,ja zabawie tu długi czas
a zaciązone pewnie sie juz przeniosly i mniej beda sie tu udzielac
Stary 2009-02-09, 19:32   #3692
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
szkoda,zawsze jak tu zaglądałam to miałam tyle zaległości w czytaniu a teraz tak jakos pusto

Dra prosze mi sie tu nie dołowac bo ja sama nie wiem na czym stoje, bedzie co ma byc czyli dobrze
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 20:02   #3693
fleurdelacour
Rozeznanie

witam po krotkiej przerwie w pisaniu
gratulacje dla nowych przyszlych mam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
ja powoli zblizam sie do owu...
zaopatrzona w termometr, testy owu i fertilifriend.com
staranka juz byly, wczoraj i dzis

sasiedzi z dolu mi sie chyba wyprowadzili, ale zostawili kupe smierdzacych i gnijacych smieci na ogrodku pod moim oknem, a do ogrodka nie mam dostepu. straszne chamstwo. juz wynosilam po nich dwa wielkie wory 2 tyg temu. spod drzwi wejsciowych. krew mnie zalewa po prostu. mam tylko nadzieje, ze sie wyniesli na dobre.
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 20:07   #3694
kaaamila1
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!

Dawno mnie nie byłó, ale na szczęście sesja zakończona i wszystkie egzaminy zdane w pierwszym terminie
Teraz mam pół miesiąca wolne od szkoły. Dostałam też w pracy awans więc wszystko się dobrze układa. No niestety z dzidziusiem musimy jeszcze trochę zaczekać..
Zazdroszczę Wam Mamuśki, dbajcie tam o swoje fasolki i nie dajcie się grypie

P.S. Jak już wcześniej pisałam troszeczkę nie uważaliśmy na początku cyklu i mam nadzieje, że narazie nic z tego nie wyjdzie.. Za tydzień powinnam dostać miesiączkę, a może będzie niespodzianka..hmm..zobac zymy co życie pokaże.

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 20:12   #3695
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Dziewczynki, kochane jestesteście że mi tak wyśniłyście tą ciążę
nie mam wyjścia jak tylko zajść w tym cyklu! oby Wasze sny się spełniły
postaram też wyśnić coś i Wam oby się udało
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 20:26   #3696
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

aliisanka musi zaciazyc,chyba to będzie jej cykl bo ty już druga co sie snilo,ze zaciązyła
hehehe, jest osaczona !

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ehh oponka u mnie to temat rzeka dla mojego Tż
Czasem mówi: hipopotamek, słoniczka, oponki całoroczne
Hehe
nie ma to jak piekny komplement...

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
cześć Wam

wracam powoli do zdrowia, na szczęście z maleństwem jest dobrze, ale stresu i strachu się najedliśmy z mężem straszliwie dużo

powoli bede Was nadrabiać (nie wiem czy dam rade całość, bo pisałyscie straszliwie duzo) - ale jeszcze nie mam na tyle siły, żeby długo siedzieć przed kompem
Mili przekazywała mi dobre wieści od Was wiec wszsytkim, które ujrzały II kreski moje wielgachne gratulacje
buziaki dla wszsytkich
Katarzinko, bardzo trzymałyśmy kciuki za ciebie i maluszka, cieszymy się, że jest ok! buziaki!

Cytat:

A ja nie uwierzycie jaka kaleka... Zaczełam robić na obiad zupkę kalafiorową (tak na marginesie to wyszła przepyszna, już bym ją zjadła ) i jak kroiłam ziemniaki to tak nożem sobie palec zajechałam, że prawie cały mi wszedł w palec krew jak zaczeła lecieć, jakby kran odkręcić.. Dobrze, że trochę pod skosem, a nóż ma szerokość ok 2 cm, normalnie tak się przestrachałam . I szybko 1 ręką (dobrze, że prawą) wyszukałam na półce bandaż, wodę utlenioną i ten taki wacik bandażowy, jakoś sobie to wszystko zawinełam. No, ale mówię wam, masakra dosłownie... Acha, no ale zupka wyszła przepyszna
dobra zupa warta jest najwyższych poświęceń.....

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
jestem normalnie załamana,nie mam juz siły płakać,teraz jakby pasowało,żeby nie przychodziła to jak na złość rególarnie co 35 dniSorki bo sie chyba trochę rozpisałam,bo musze się w końcu komuś wygadać,a dodam jeszcze,że nie przebywam w Polsce tylko we Włoszech,ale jestem często w kraju i cały czas w kontakcie z moim lekarzem!!!Dziękuję za cierpliwość w czytaniu tego co napisałam Pozdrawiam serdecznie Wszystkie zafasolkowane i te oczekujące
Witaj Edziu, miło nam , że jesteś z nami...przykro mi, że się tym razem nie udało. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...uda się w kolejnym cyklu, w drugim albo w piątym. najważniejsze, to się nie załamywać , albo załamać, popłakać, wypłakać rozczarowanie i.... zacząć od nowa z wiarą i uśmiechem...życzęCi sił i pogody ducha...najlepsze nadal przed tobą

Cytat:
a co tutaj tak pusto sie zrobiło?? dziewczyny gdzie sie podziewacie , już na watku wrzesniowo-pazdziernikowe zaglądajcie tu czasami bo sama tu zostane a mnie dalej zoładek boli no i jedna pierś a @ jeszcze sie nie pojawiła
bo ja na przykłąd do pracy chodzę po południu, wracam o 19, robie obiad i...potem mam trochęczasu..ale już niedługo przeprowadzka i wtedy będę tu chyba jako bezrobotna więcej czasu spędzać, bo ozstanie mi tylko praca w czasie zjazdów na uczelni...a to nie dużo...

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
witam po krotkiej przerwie w pisaniu
gratulacje dla nowych przyszlych mam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
ja powoli zblizam sie do owu...
zaopatrzona w termometr, testy owu i fertilifriend.com
staranka juz byly, wczoraj i dzis
tylko uważaj z testami owu...bo tu narzeczonej chyba wykazały brak owu i.... było niepokalane poczęcie bo w ciążę i tak zaszła...ale fertility friend jest fajne

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Dawno mnie nie byłó, ale na szczęście sesja zakończona i wszystkie egzaminy zdane w pierwszym terminie
Teraz mam pół miesiąca wolne od szkoły. Dostałam też w pracy awans więc wszystko się dobrze układa. No niestety z dzidziusiem musimy jeszcze trochę zaczekać..

P.S. Jak już wcześniej pisałam troszeczkę nie uważaliśmy na początku cyklu i mam nadzieje, że narazie nic z tego nie wyjdzie.. Za tydzień powinnam dostać miesiączkę, a może będzie niespodzianka..hmm..zobac zymy co życie pokaże.
zobaczymy poczekamy i się dowiemy

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
kochana, ty to już wogóle nie masz szans...jesteś osaczona, nie ma wyjścia- nic tylko zajść. trzymam kciuki!!

jak dobrze że już koniec tego dnia......

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 20:36   #3697
dra
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda,zawsze jak tu zaglądałam to miałam tyle zaległości w czytaniu a teraz tak jakos pusto

Dra prosze mi sie tu nie dołowac bo ja sama nie wiem na czym stoje, bedzie co ma byc czyli dobrze
ano tak bywa
ja jutro bede dopiero wieczorem zobaczymy czy dużo nadrobie
Cytat:
Cześć Dziewczyny!

super,ze sesia zakończona i gratki,ze udalo ci sie w pierwszym terminie
zobaczymy co czas pokaże

Cytat:
musisz sie postarac i bedziesz sie chwalić teścikiem

a ja się męcze z bólem,mam nadzieje tylko,ze na kursie ból mnie nie złapie,bo jak ja wytrzymam
jutro wstac i jechac na kurs ciekawe o której skończę wejde dopiero jak wróce
Stary 2009-02-09, 20:39   #3698
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

a ja się męcze z bólem,mam nadzieje tylko,ze na kursie ból mnie nie złapie,bo jak ja wytrzymam
jutro wstac i jechac na kurs ciekawe o której skończę wejde dopiero jak wróce
kochana, powodzenia jutro! weż sobie coś silengo na ból do torebki w razie co łykniesz w trakcie kursu

Stary 2009-02-09, 20:43   #3699
celka2000
Zakorzenienie

hej. a mi sie to nawet pisac nic nie chce. Nie lubie @. Do staranek jeszcze daleko a nie ma juz na co czekac i sie ludzic...

Tak sie ze soba gryze czy nie podarowac sobie mierzenia temp., obserwacji, testowania owu, id...Hmm. W sumie lubie miec zludna kontrole ze niby wiem, co sie dzieje...Juz sama nie wiem.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 20:45   #3700
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Jak ogólny da Ci zwolnienie będziesz miała 80% płatne, a jak weźmiesz od gina zaświadczenie o ciąży to będą Ci liczyć 100%
Wiem, ale póki co nie mam potwierdzonej ciąży, dlatego zwolnienie mam zwykłe. Tylko 3 dni, ale w piątki nie pracuję, więc w sumie tydzień poleżę jeszcze w domku.

Cytat:
malinko mam pytanie- czy nadal cie brzuch boli jak na @? ja sie czujesz?
Brzuch mnie bolał jak na @ tydzień przed, a potem kilka godzin dwa dni przed spodziewaną @. Od tygodnia spokój. Teraz boli mnie cały brzuch powyżej przepony od kaszlu.

Cytat:
No właśnie o zwykłej kurtce przeciwdeszczowej napisali żeby wziąść. Tylko muszę kupić bo jako takiej przeciwdeszczówki to nie mam
A czy np jak będziemy cały czas w ruchu na pustyni to klapki chyba nie bardzo? Takie sandały by się chyba przydały? Ale czy np nosząc sandały trzeba do tego skarpetki nałożyć? czy np piasek nie będzie parzył? O natko, ale głupie pytania
Hm... O pustyni zawsze słyszałam, że dni są upalne, ale nocą spada mocno temperatura, więc chyba powinniście zabrać ze sobą też coś ciepłego - jakieś polary na przykład. Poszukaj może w necie informacji o temperaturach na Saharze.

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
cześć Wam

wracam powoli do zdrowia, na szczęście z maleństwem jest dobrze, ale stresu i strachu się najedliśmy z mężem straszliwie dużo

powoli bede Was nadrabiać (nie wiem czy dam rade całość, bo pisałyscie straszliwie duzo) - ale jeszcze nie mam na tyle siły, żeby długo siedzieć przed kompem
Mili przekazywała mi dobre wieści od Was wiec wszsytkim, które ujrzały II kreski moje wielgachne gratulacje
buziaki dla wszsytkich
o! jak dobrze, że wróciłaś. Martwiłyśmy się o Ciebie. Co się działo z maluszkiem?

Cytat:
Cytat:
oo sama to nie zostaniesz,ja zabawie tu długi czas
Ja tam się jeszcze nie przeniosłam. Cały dzień leżałam, na 17.30 byłam u lekarza, a teraz mogę korzystać z laptopa męża.

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

to pięknie. Gratuluję.

Ja na szczęście nie mam grypy, tylko dopadło mnie jakieś wirusowe świństwo, bo przy ciąży organizm jest osłabiony.

Ciekawe, co Wam wyjdzie z tego nieuważania
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 20:55   #3701
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Wiem, ale póki co nie mam potwierdzonej ciąży, dlatego zwolnienie mam zwykłe. Tylko 3 dni, ale w piątki nie pracuję, więc w sumie tydzień poleżę jeszcze w domku.

Ja tam się jeszcze nie przeniosłam. Cały dzień leżałam, na 17.30 byłam u lekarza, a teraz mogę korzystać z laptopa męża.

to pięknie. Gratuluję.

Ja na szczęście nie mam grypy, tylko dopadło mnie jakieś wirusowe świństwo, bo przy ciąży organizm jest osłabiony.

Ciekawe, co Wam wyjdzie z tego nieuważania
kochana, leż, wygrzewaj się , odpoczywaj.... mój mąz skacze teraz nade mną jak nad jajkiem, kartonu wody nie mogę w sklepie nieść bo zaraz słyszę za plecami: a-a nie wolno.. zresztą sama wiem, że kiedy źle siępoczuję, albo mdli to idę poleżeć herbatki rumiankowej popić....rano się nie zrywam tylko jak trzeba pośpię dłużej, a normalnie zwykle jestem o 7 w kuchni kawkę mężowi zrobić, choć ja nie muszę na rano iść do pracy...ale teraz raczej on robi a ja leżę
zdrowiej a potem USG i robimy wielką przeprowadzkę na wątek mamusiowy...

Stary 2009-02-09, 21:00   #3702
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
kochana, leż, wygrzewaj się , odpoczywaj.... mój mąz skacze teraz nade mną jak nad jajkiem, kartonu wody nie mogę w sklepie nieść bo zaraz słyszę za plecami: a-a nie wolno.. zresztą sama wiem, że kiedy źle siępoczuję, albo mdli to idę poleżeć herbatki rumiankowej popić....rano się nie zrywam tylko jak trzeba pośpię dłużej, a normalnie zwykle jestem o 7 w kuchni kawkę mężowi zrobić, choć ja nie muszę na rano iść do pracy...ale teraz raczej on robi a ja leżę
zdrowiej a potem USG i robimy wielką przeprowadzkę na wątek mamusiowy...
Ja tak nie mam. Ani mąż nie skacze nade mną, bo jestem w ciąży (ale opiekuje się mną, bo po prostu się o mnie martwi, że jestem chora). Ani nie mam takich dolegliwości jak Ty. Że mogę być w ciąży świadczy tylko brak @ i bolące sutki (i zmiana ich wyglądu).
Stary 2009-02-09, 21:16   #3703
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak nie mam. Ani mąż nie skacze nade mną, bo jestem w ciąży (ale opiekuje się mną, bo po prostu się o mnie martwi, że jestem chora). Ani nie mam takich dolegliwości jak Ty. Że mogę być w ciąży świadczy tylko brak @ i bolące sutki (i zmiana ich wyglądu).
Malinko, uważaj bo pamiętam DDosiek , ona też żadnych objawów nie miała...do czasu
w pierwszej ciąży mój mąz nie był aż tak opiekuńczy....ale teraz jest inaczej- może dlatego, że już wie jak łatwo piękny sen może się obrócić we łzy... pozwalam mu na te jego skakanie nade mną- mi to daje poczucie, że razem idziemy przez ciążę i chyba jemu również poczucie zaangażowania w to co się dzieje. nie robi tego przesadnie, a ciepło mi się na sercu robi

dla faceta tak ciąża, szczególnie wczesna to nawet jakby nie wiem jak się starał jest w sumie bardzo wirtualna, bo to nie w jego ciele, nie on musi dbać o siebie, pewnych rzeczy unikać itp...my mamy wielką książkę na temat ciąży, zapłodnienia, dziecka itp- mój mąż codziennie wieczorem czyta, pokazuje mu zdjęcia na stronie internetowej jak wygląda okruszek. był naprawdę zdziwiony na przykład że w 7 tygodniu nasz maluszek będzie już tak rozwinięty

http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1-5.html

super stronka!

Stary 2009-02-09, 21:20   #3704
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Malinko, uważaj bo pamiętam DDosiek , ona też żadnych objawów nie miała...do czasu
w pierwszej ciąży mój mąz nie był aż tak opiekuńczy....ale teraz jest inaczej- może dlatego, że już wie jak łatwo piękny sen może się obrócić we łzy... pozwalam mu na te jego skakanie nade mną- mi to daje poczucie, że razem idziemy przez ciążę i chyba jemu również poczucie zaangażowania w to co się dzieje. nie robi tego przesadnie, a ciepło mi się na sercu robi

dla faceta tak ciąża, szczególnie wczesna to nawet jakby nie wiem jak się starał jest w sumie bardzo wirtualna, bo to nie w jego ciele, nie on musi dbać o siebie, pewnych rzeczy unikać itp...my mamy wielką książkę na temat ciąży, zapłodnienia, dziecka itp- mój mąż codziennie wieczorem czyta, pokazuje mu zdjęcia na stronie internetowej jak wygląda okruszek. był naprawdę zdziwiony na przykład że w 7 tygodniu nasz maluszek będzie już tak rozwinięty

http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1-5.html

super stronka!
Dobrze to napisałaś, Nikuś Dlatego do gina będę chodzić z mężem. No i postaram się go trochę poduczyć dzięki tej stronce
Stary 2009-02-09, 21:32   #3705
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze to napisałaś, Nikuś Dlatego do gina będę chodzić z mężem. No i postaram się go trochę poduczyć dzięki tej stronce
dokładnie, w końcu ma 50 % udziałow w tym interesie który ci w brzuchu rośnie! my się już oboje nie możemy doczekać 19 lutego....

ja tą stronę i naszą wielką książkę mogę godzinami czytać i przeglądać...fascynuje mnie to

miałam kiepski humor dziś ( trochę narozrabiałam, ale zupełnie bez złych intencji) ale już mi lepiej... jutro nowy dzień , będzie lepiej...

co do moich objawów to jest jeszcze jeden dziwny....mandarynki...zj adam około 8 dziennie...jak nie wiecęj...

Stary 2009-02-09, 21:34   #3706
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

dziewczyny mam do was pytanie.
w tym tyg. powinnam dostać @ ale dziś coś mnie tknęło i z rana zrobiłam test ciążowy. najpierw pojawiła się jedna fioletowa kreseczka a po paru minutach pojawiła się druga, bladziutka (bladziuteńka) różowa. nie wiem jak zinterpretować ten wynik. podobno obecność drugiej kreski świadczy o ciąży ale czy uważać ten wynik za wiarygodny, jeśli minęło max 15 dni od domniemanego zapłodnienia?
co o tym myślicie? bo zaczynam mieć mętlik w głowie. jakby co w zanadrzu mam drugi taki sam test...
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 21:36   #3707
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Ja to mam przez chorobę wszystko zaburzone. Głównie dużo mniejszy apetyt. Za to dużo śpię
Stary 2009-02-09, 21:43   #3708
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
w tym tyg. powinnam dostać @ ale dziś coś mnie tknęło i z rana zrobiłam test ciążowy. najpierw pojawiła się jedna fioletowa kreseczka a po paru minutach pojawiła się druga, bladziutka (bladziuteńka) różowa. nie wiem jak zinterpretować ten wynik. podobno obecność drugiej kreski świadczy o ciąży ale czy uważać ten wynik za wiarygodny, jeśli minęło max 15 dni od domniemanego zapłodnienia?
co o tym myślicie? bo zaczynam mieć mętlik w głowie. jakby co w zanadrzu mam drugi taki sam test...
prawdopodobnie test jest pozytywny poczekaj do dnia @ albo dwa dni po i zrob test ponownie, wtedy będziesz wiedziała

Cytat:
Ja to mam przez chorobę wszystko zaburzone. Głównie dużo mniejszy apetyt. Za to dużo śpię
ja tez mam klopot z apetytem i sennoscia...spac spac szczegolnie rano i w ciagu dnia...jesc wedlin nie moge, ser żółty i pomidorki...mandarynki... ........ żadnego czerwonego mięska nie bleeeeeeeeee

Stary 2009-02-09, 21:46   #3709
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
ja tez mam klopot z apetytem i sennoscia...spac spac szczegolnie rano i w ciagu dnia...jesc wedlin nie moge, ser żółty i pomidorki...mandarynki... ........ żadnego czerwonego mięska nie bleeeeeeeeee
No widzisz... a ja mogę
Stary 2009-02-09, 21:52   #3710
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz... a ja mogę
fuj fuj.... na obiad mamy albo rybe albo kurczaka czy pierś czy coś w tym rodzaju...
a na lunch kanapki z serem i pomidorem....albo tylko jogurt...

ale mdli mnie tylko czasem leciutko wiec nie jest zle...

Stary 2009-02-09, 21:57   #3711
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

[quote=Nika1980;10903036]prawdopodobnie test jest pozytywny poczekaj do dnia @ albo dwa dni po i zrob test ponownie, wtedy będziesz wiedziała

...chyba nie umiem cytować...

dziękuję za odpowiedz
następny test zrobię 14 lutego...
nie ukrywam, że wynik pozytywny bardzo by nas ucieszył
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 21:58   #3712
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
fuj fuj.... na obiad mamy albo rybe albo kurczaka czy pierś czy coś w tym rodzaju...
a na lunch kanapki z serem i pomidorem....albo tylko jogurt...

ale mdli mnie tylko czasem leciutko wiec nie jest zle...
Oby to się tylko na tym skończyło i u mnie
Stary 2009-02-09, 21:59   #3713
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Oby to się tylko na tym skończyło i u mnie

i u mnie

idę poczytać w łóżku i lulu..jutro kolejny dłuuuuugi dzień dobrej nocki!

Stary 2009-02-09, 22:01   #3714
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
i u mnie

idę poczytać w łóżku i lulu..jutro kolejny dłuuuuugi dzień dobrej nocki!
A ja idę zrobić sobie kanapkę, a potem obejrzymy Bonda. Słodkich snów
Stary 2009-02-09, 22:20   #3715
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
W Bieszczady też fajnie Chociaż ja w góry nie lubię jeździć bo tylko sie łazi i łazi, z każdej strony tylko góry i lasy...
Z małzem uwielbiamy góry....
Już się nie mogę doczekać

Cytat:
nie ma to jak piekny komplement...
No ba

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Tak sie ze soba gryze czy nie podarowac sobie mierzenia temp., obserwacji, testowania owu, id...Hmm. W sumie lubie miec zludna kontrole ze niby wiem, co sie dzieje...Juz sama nie wiem.
Też się właśnie nad tym zastanawiam w nowym ewentualnym cyklu
Zresztą zobaczę

Malinko kuruj się

Ja niedawno wróciłam z pazurków, padam po całym dniu latania tu i tam
Dobranoc

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-02-09 o 22:21
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 08:40   #3716
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

jestem dziś pierwsza..jestem dziś pierwsza ))
wypiłam kawę inkę..dzwoniłam już do męża..
a teraz siedzę..tv sobie gra..mam wolny dzień..na zakupy iść nie muszę, Grześ zrobił )
i będę sobie dziś odpoczywać ok idę zrobić jeszcze inkę ktoś się pisze na kubek inki?
..Iskierką malutką..

Stary 2009-02-10, 08:45   #3717
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
ktoś się pisze na kubek inki?
Ja poproszę

Stary 2009-02-10, 08:55   #3718
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

oj 2 razy dodał się post, nie wiem czemu
miss hot..a do kawy może jakieś ciasteczko?
to idealne połączenie
..Iskierką malutką..

Edytowane przez aliisanka
Czas edycji: 2009-02-10 o 08:58
Stary 2009-02-10, 09:05   #3719
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
oj 2 razy dodał się post, nie wiem czemu
miss hot..a do kawy może jakieś ciasteczko?
to idealne połączenie
Tiaa, żeby oponki rosły
Hmmm w sumie mam ciasteczka, takie z ciasta skwarkowego robimy w domu i wzięłam dziś do pracki

Częstuję chętne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 80e070c34a93156dm.jpg (5,2 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-02-10 o 09:20
Stary 2009-02-10, 09:28   #3720
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
dziękuję za odpowiedz
następny test zrobię 14 lutego...
nie ukrywam, że wynik pozytywny bardzo by nas ucieszył
Niech ten 14.2.2009 bedzie niezapomnianym dniem. Zycze tego serdecznie !

Cytat:
jestem dziś pierwsza..jestem dziś pierwsza ))
wypiłam kawę inkę..dzwoniłam już do męża..
a teraz siedzę..tv sobie gra..mam wolny dzień..na zakupy iść nie muszę, Grześ zrobił )
i będę sobie dziś odpoczywać ok idę zrobić jeszcze inkę ktoś się pisze na kubek inki?
ja chce inke i wolny dzien Inke co prawda mam w domu (przywiozlam sobie z POlski) ale wolnego dnie nie mam, buuu

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Tiaa, żeby oponki rosły
Hmmm w sumie mam ciasteczka, takie z ciasta skwarkowego robimy w domu i wzięłam dziś do pracki

Częstuję chętne
ja sobie chapne jednego, dziekuje, mniam

Dziewczyny, mialam dzis sen z serii glupich. Bylam w jakims szpitalu, chyba turystycznie bo lazilam z kata w kat i spotkala mnie lekarka o azjatyckim wygladzie. Zapytala czy ma mnie zbadac, powiedzialam, ze tak..poszlysmy do gabinetu, przylozyla mi jakies urzadzenie do brzucha i powiedziala, ze mam......krzywy jajnik!!!! ...haha... za duzo dumam chyba...

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2009-02-10 o 09:32
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości