|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Cytat:
![]() za każdym razem próbuje się nie dolować,ale cięzko jest ty uwazaj ttrche.ale dobrze,ze zupka pyszna wyszła ![]() Cytat:
Cytat:
a zaciązone pewnie sie juz przeniosly i mniej beda sie tu udzielac
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3693 |
|
Rozeznanie
|
witam po krotkiej przerwie w pisaniu
gratulacje dla nowych przyszlych mam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! ja powoli zblizam sie do owu... zaopatrzona w termometr, testy owu i fertilifriend.com staranka juz byly, wczoraj i dzis ![]() sasiedzi z dolu mi sie chyba wyprowadzili, ale zostawili kupe smierdzacych i gnijacych smieci na ogrodku pod moim oknem, a do ogrodka nie mam dostepu. straszne chamstwo. juz wynosilam po nich dwa wielkie wory 2 tyg temu. spod drzwi wejsciowych. krew mnie zalewa po prostu. mam tylko nadzieje, ze sie wyniesli na dobre.
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Dawno mnie nie byłó, ale na szczęście sesja zakończona i wszystkie egzaminy zdane w pierwszym terminie Teraz mam pół miesiąca wolne od szkoły. Dostałam też w pracy awans więc wszystko się dobrze układa. No niestety z dzidziusiem musimy jeszcze trochę zaczekać.. Zazdroszczę Wam Mamuśki, dbajcie tam o swoje fasolki i nie dajcie się grypie ![]() P.S. Jak już wcześniej pisałam troszeczkę nie uważaliśmy na początku cyklu i mam nadzieje, że narazie nic z tego nie wyjdzie.. Za tydzień powinnam dostać miesiączkę, a może będzie niespodzianka..hmm..zobac zymy co życie pokaże.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3695 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, kochane jestesteście że mi tak wyśniłyście tą ciążę
![]() ![]() ![]() nie mam wyjścia jak tylko zajść w tym cyklu! oby Wasze sny się spełniły ![]() postaram też wyśnić coś i Wam oby się udało
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3696 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie ma to jak piekny komplement... ![]() Cytat:
Cytat:
dobra zupa warta jest najwyższych poświęceń..... Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo w ciążę i tak zaszła...ale fertility friend jest fajne Cytat:
poczekamy i się dowiemy Cytat:
jak dobrze że już koniec tego dnia......
|
|
|
#3697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jutro bede dopiero wieczorem zobaczymy czy dużo nadrobie Cytat:
![]() zobaczymy co czas pokaże ![]() Cytat:
![]() a ja się męcze z bólem,mam nadzieje tylko,ze na kursie ból mnie nie złapie,bo jak ja wytrzymam ![]() jutro wstac i jechac na kurs ciekawe o której skończę wejde dopiero jak wróce
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
hej. a mi sie to nawet pisac nic nie chce. Nie lubie @. Do staranek jeszcze daleko a nie ma juz na co czekac i sie ludzic...
Tak sie ze soba gryze czy nie podarowac sobie mierzenia temp., obserwacji, testowania owu, id...Hmm. W sumie lubie miec zludna kontrole ze niby wiem, co sie dzieje...Juz sama nie wiem. |
|
|
|
#3700 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to pięknie. Gratuluję.Ja na szczęście nie mam grypy, tylko dopadło mnie jakieś wirusowe świństwo, bo przy ciąży organizm jest osłabiony. Ciekawe, co Wam wyjdzie z tego nieuważania
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą sama wiem, że kiedy źle siępoczuję, albo mdli to idę poleżeć herbatki rumiankowej popić....rano się nie zrywam tylko jak trzeba pośpię dłużej, a normalnie zwykle jestem o 7 w kuchni kawkę mężowi zrobić, choć ja nie muszę na rano iść do pracy...ale teraz raczej on robi a ja leżę ![]() zdrowiej
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pierwszej ciąży mój mąz nie był aż tak opiekuńczy....ale teraz jest inaczej- może dlatego, że już wie jak łatwo piękny sen może się obrócić we łzy... pozwalam mu na te jego skakanie nade mną- mi to daje poczucie, że razem idziemy przez ciążę i chyba jemu również poczucie zaangażowania w to co się dzieje. nie robi tego przesadnie, a ciepło mi się na sercu robi dla faceta tak ciąża, szczególnie wczesna to nawet jakby nie wiem jak się starał jest w sumie bardzo wirtualna, bo to nie w jego ciele, nie on musi dbać o siebie, pewnych rzeczy unikać itp...my mamy wielką książkę na temat ciąży, zapłodnienia, dziecka itp- mój mąż codziennie wieczorem czyta, pokazuje mu zdjęcia na stronie internetowej jak wygląda okruszek. był naprawdę zdziwiony na przykład że w 7 tygodniu nasz maluszek będzie już tak rozwinięty ![]() http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1-5.html super stronka!
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego do gina będę chodzić z mężem. No i postaram się go trochę poduczyć dzięki tej stronce
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tą stronę i naszą wielką książkę mogę godzinami czytać i przeglądać...fascynuje mnie to miałam kiepski humor dziś ( trochę narozrabiałam, ale zupełnie bez złych intencji) ale już mi lepiej... jutro nowy dzień , będzie lepiej... co do moich objawów to jest jeszcze jeden dziwny....mandarynki...zj adam około 8 dziennie...jak nie wiecęj...
|
|
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam do was pytanie.
w tym tyg. powinnam dostać @ ale dziś coś mnie tknęło i z rana zrobiłam test ciążowy. najpierw pojawiła się jedna fioletowa kreseczka a po paru minutach pojawiła się druga, bladziutka (bladziuteńka) różowa. nie wiem jak zinterpretować ten wynik. podobno obecność drugiej kreski świadczy o ciąży ale czy uważać ten wynik za wiarygodny, jeśli minęło max 15 dni od domniemanego zapłodnienia? co o tym myślicie? bo zaczynam mieć mętlik w głowie. jakby co w zanadrzu mam drugi taki sam test... |
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mam przez chorobę wszystko zaburzone. Głównie dużo mniejszy apetyt. Za to dużo śpię
|
#3708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
żadnego czerwonego mięska nie bleeeeeeeeee
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
fuj fuj.... na obiad mamy albo rybe albo kurczaka czy pierś czy coś w tym rodzaju...
a na lunch kanapki z serem i pomidorem....albo tylko jogurt... ale mdli mnie tylko czasem leciutko wiec nie jest zle...
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
[quote=Nika1980;10903036]prawdopodobnie test jest pozytywny poczekaj do dnia @ albo dwa dni po i zrob test ponownie, wtedy będziesz wiedziała
...chyba nie umiem cytować... ![]() dziękuję za odpowiedz następny test zrobię 14 lutego... nie ukrywam, że wynik pozytywny bardzo by nas ucieszył |
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
i u mnie idę poczytać w łóżku i lulu..jutro kolejny dłuuuuugi dzień dobrej nocki!
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
A ja idę zrobić sobie kanapkę, a potem obejrzymy Bonda. Słodkich snów
|
#3715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już się nie mogę doczekać No ba ![]() Cytat:
![]() Zresztą zobaczę Malinko kuruj się Ja niedawno wróciłam z pazurków, padam po całym dniu latania tu i tam ![]() Dobranoc
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-02-09 o 22:21 |
||
|
|
|
#3716 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem dziś pierwsza..jestem dziś pierwsza
))wypiłam kawę inkę..dzwoniłam już do męża.. ![]() a teraz siedzę..tv sobie gra..mam wolny dzień..na zakupy iść nie muszę, Grześ zrobił )i będę sobie dziś odpoczywać ok idę zrobić jeszcze inkę ktoś się pisze na kubek inki?
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3718 |
|
Wtajemniczenie
|
oj 2 razy dodał się post, nie wiem czemu
![]() miss hot..a do kawy może jakieś ciasteczko? ![]() to idealne połączenie
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. Edytowane przez aliisanka Czas edycji: 2009-02-10 o 08:58 |
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm w sumie mam ciasteczka, takie z ciasta skwarkowego robimy w domu i wzięłam dziś do pracki Częstuję chętne
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-02-10 o 09:20 |
|
|
|
|
#3720 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Inke co prawda mam w domu (przywiozlam sobie z POlski) ale wolnego dnie nie mam, buuuCytat:
![]() Dziewczyny, mialam dzis sen z serii glupich. Bylam w jakims szpitalu, chyba turystycznie bo lazilam z kata w kat i spotkala mnie lekarka o azjatyckim wygladzie. Zapytala czy ma mnie zbadac, powiedzialam, ze tak..poszlysmy do gabinetu, przylozyla mi jakies urzadzenie do brzucha i powiedziala, ze mam......krzywy jajnik!!!! ...haha... za duzo dumam chyba...
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2009-02-10 o 09:32 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

Sorki bo sie chyba trochę rozpisałam,bo musze się w końcu komuś wygadać,a dodam jeszcze,że nie przebywam w Polsce tylko we Włoszech,ale jestem często w kraju i cały czas w kontakcie z moim lekarzem!!!Dziękuję za cierpliwość w czytaniu tego co napisałam
Pozdrawiam serdecznie Wszystkie zafasolkowane i te oczekujące
a @ jeszcze sie nie pojawiła 

oby się udało 
poczekamy i się dowiemy 

to pięknie. Gratuluję.