|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
zamiast wedliny na obiad dalabym miesko bardziej konkretne, np. mielone Dziekuje Wam za ocenki, biore je do serca i poprawiam sie. Nie gloduje tylko czasami cos bym jeszcze zjadla ![]() Cytat:
Ale mialam dzis dzien do
|
|
#1862 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1863 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Kochane
życze miłego dzionka wszystkim
|
#1864 |
|
Raczkowanie
|
Drugi dzień plażowania, hmm, ciekawe jak mi pójdzie
boje się ,że nie wytrwam bo ja słąbą wolę mam i słodycze za mną chodzą strasznie ![]() wybieram się po tone warzyw i nimi sie będe zapychała, może zapomnę o słodkościach, oj ciężko ciężko ....
|
|
|
|
#1865 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry...
a buuuuuu waga o kg w gore ![]() i co? pierwsza mysl ze ograniczam ilosciowo jedzenie... ale kurcze w sumie nie jem duzo... moze za duzo wegli... ehh... troche mnie to przybilo... ![]() milego dnia Plazowiczki
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
bez Was jakoś nie umiem zapanować nad obżarstwem![]() dzisiaj 2 dzień 1 fazy zjadłam już śniadanie: serek wiejski, papryka, pomidor, ogórek żółty ser i herbata żurawinowa![]() ale słodyczy nie jem już ok tygodnia i już mi ich tak nie brakuje
|
#1867 |
|
Raczkowanie
|
Za mną pierwszy tydzień pierwszej fazy i 3 kilo mniej!!!! <jupi> Waga przed była 68,5 kg przy 174 cm wzrostu, a teraz już 65,5kg. To niesamowite. Pierwszy raz na diecie nie chodzę głodna i chudnę
oj jak bym chciała mieć już 60 kg... Chcę już II fazę i jabłka! ;]
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się boję II fazy bo wtedy już nie chudnę, a wcale nie jem duzo więcej rzeczy niż na I np jem jabłka i jedną grachamkę dziennie....
![]() jak tutaj schudnąć 8kg
|
#1869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry plażowiczki ;-) Ja właśnie po śniadanku a mianowicie- biały twaróg, fasolka czerwona i dwa plasterki sera żołtego light, na przekąskę planuję orzechy ziemne i potem do sklepu po jakieś warzywka i rybkę na obiadek ;-) Teraz sobie sączę wodę (chyba się uzależniłam) ^.^ Siedząc przed komputerem, albo telewizorem jestem w stanie wypić 1.5 litra od razu
A w ogóle to sobie tak wymyśliłam ostatnio, że zacznę sobie chodzić na piechotkę wszędzie, więc odstawiłam autbusy i do sklepu chodzę na nogach, może jakieś tam kalorie się spali ![]() Mam jeszcze pytanko- czy któraś z pań była kiedyś na vacu-well, a jeśli tak to jak wrażenia ? Bo starsznie mnie intryguje ta maszyna stojąca w siłowni i korci żeby iść, ale karnet kosztuje 120 zł i nie chciałabym tego rzucić na darmo- w tym jest 11 zabiegów, i trzy godziny siłowni gratis więc jakby działalo to bym zaryzykowała. Miłego dzionka życzę ;-)
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
no, ale musze to zrzucić do wakacji bo jako w tym czasie będę kupować suknię, a nie chcę jej później przerabiać
|
#1872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i wychodze z złożenia, że jak już coś zakazali w USA a to jest kraj gdzie jest dużo niezdrowych i modyfikowanych rzeczy, to już musi być to bardzo niezdrowe ... A jak byłam właśnie w sklepie z mamą, jest biochemiczką i jak zobaczyła, że chce słodzik to prawie, że by zaczeła krzyczeć w tym markecie że będe się truła na własne życzenia toteż szybko je odstawiłam i zastanawiałam się nad fruktozą...ale skoro ona zabroniona w I fazie Chociaż z drugiej strony w gumach do żucia jest aspartam...w jogurtach light też...staszne zamieszanie z tym wszystkim ![]() Ja swoich foemek sylikonowych ani za pierwszym razem, ani za każdym innym nie natłuszczałam i wszystko ładnie odchodzi, wystarczy przekręcić do góry dnem i już ![]() A mam jeszcze pytanko, można ser valbon lekki jogurtowy na I fazie ![]() w 100g ma 22.0 tłuszczu i 1.0 węglowodanów...
|
|
|
#1873 |
|
Raczkowanie
|
A czy mogę jeść na śniadanie w I fazie sałatkę grecką bez oliwek, ale z fetą 30% ??? Tak się właśnie zastanawiam, bo na razie dobrze mi idzie zrzucanie kilogramów i nie chcę tego zaprzepaścić przez małą niewiedzę. Pytam bardziej doświadczone koleżanki
|
|
#1874 | ||||||
|
Zadomowienie
|
O matko umieram
OBudzilam sie z takim zawrotem glowy... poszlam do pracy na pieszo, zeby sie dotlenic, to az mnie zarzucalo na chodniku... Mam nadzieje, ze to nie odezwal sie po 10 latach moj przestawiony blednik... Albo wczotaj zjadlam kolacje o 19.00, pozniej basen 21 - 22, jeszcze mala aktywnosc w domu i po polnocy szlam spac, a nic juz nie zjadlam...Po przejsciu sie na piesoz do pracy i zjedzeniu jablak po drodze jest jakby ciut lepiej, pije kawe - bleeeeeeee Cytat:
Cytat:
Cytat:
[quote=martto;10906241] Cytat:
Cytat:
![]() Beatky gratulacje Cytat:
CIerpliwosci i ekperymentuj. Wegle sa nam niezbedne do funkcjonowania i chudniecia, jak sie okazuje. Aha i ja wegle zawsze lacze z bialkiem
|
|
|
#1875 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasem nie zmniejszaj jedzonka zeby nie spowolnic metabolizmu Cytat:
recze ze jabłko po 2 tygodniach I fazy jest rozkoszne Cytat:
seszen sprawdz ile tłuszczu ma ten serek jesli tak 12-19% to ok, choc te jogurtowe są często pełnotłuste z takich serków polecam camembert president light(blekinte opakowanie) ma chyba tylko 12% tłuszczu
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie wolno żurawiny...dobra to już nie piję
|
#1877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Djana, ale bułeczki pychaCytat:
Nie martwię się w ogóle, bo to 2 tydzień II fazy, wiec musi się unormować. Cytat:
O_o a ja zjadłam wczoraj 2 jabłka (na II śniadanie) i pomarańczę (na podwieczorek) ![]() Chyba przesadziłam z tymi owocami,ale to tylko jeden dzień
|
||
|
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
Goosia nie ma co popadac w paranoje
Na przyszlosc lepiej owoc zastapi cnawet wegle zlozonym - kromka chleba chociazby
|
|
#1880 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
uwielbiam Was moje dobre strazniczki diety poprawilyscie mi na tyle humorek ze zaraz siedne po pomaranczke ![]() ale powiem Wam ze ten moj nowy metabolizm mnie zadziwia... na I bylo ciezko i musialam siegnac po chemie (z konsultacja lekarza) ale teraz potrafilam nawet 5 dni nic ![]() a teraz tp rewelka ![]() ale mysle ze to najbardziej maja wplyw te dobre wegle a najbardziej kasza i platki owsiane ![]() dzisiaj na sniadanko zrobilam sobie ok 50dkg ryzu brazowego + starte jabluszko i wszystko zapieczone na patelni z cynamonem mniaaaaam ![]() na II S mam wiesniaka i pomarancze na obiad planuje rybke z surowka z kiszonej kapusty P: jakies orzeszki K: pewnie jajka, moze z pomidorkiem i ogorkiem ![]() jeszcze raz Wam dziekuje ze dodanie otuchy ![]() ja wiem ze czas jaki sobie zalozylam jest naprawde dluuugi i gdybym tak chudla 1kg na tydzien to na wigilie 2009 by mnie juz chyba nikt nie widzial bo przeciez aby zgubic te 20 kg to wystarczy ze bede chudla 2 kg w m-cu ![]() no tak szczerze to wolalabym tak z 3 kg chudnac ![]() oki poki co zabieram sie za prace ale pewnie i tak sie jeszcze odezwe bo sie od Was nie mozna odciac
|
||
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Raczkowanie
|
Ahhhh.... zazdroszczę Wam tych owoców już!!
Idę zrobić babeczki jarzynowe..
|
|
#1884 |
|
Raczkowanie
|
Ja też zazdroszcze! Ile bym dała za jabłko, o innych rzeczach nie wspomne
Ale mam nadzieję że za 10 dni też tak będę mogła jeść. Tż mi zrobił dzisiaj niespodziankę kupił mi karnet na to vacu-well teraz to już nie ma przeproś- muszę iść zobaczyć co to za cudo. Niestety nie mam teraz zbytnio czasu na chodzenie na siłownie ale od czwartku już się to zmieni ;-) W moim mieście otowarzyli takie fajne centrum fitness- na dole jest dla facetów, a na górze dla kobiet to akurat z tż wubraliśmy takie dni kiedy mamy mało zajęć i będziemy sobie mykać razem Troche się boję że jak mnie zobaczy taką spoconą, zmęczoną etc. to zostanę na lodzie ale mama nadzieje, że będzie ok ;D Dlatego w czwartek zdam relacje co to za cudo ;D Właśnie jem IIś orzeszki ziemnie
|
|
#1885 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witanko
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Effa, robię dziś Twoją zapiekankę z soczewicy. Zajadasz ją solo, czy do czegoś? Profilaktycznie jeszcze piekę klopsiki dla Tżeta, zresztą dla siebie też, bo nie wiem czy sama zapiekanka wystarczy Zapach w całym domu....mniam....Lepiej się już czujesz? |
||||||
|
|
|
#1886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A same orzeszki na śniadanie to nie za mało troszkę..?
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, miło Was podczytać już z samego rana
ale dopiero teraz mam czas żeby się odezwać ![]() Maedchen natomiast toczy hormonalne wojny z samą sobą jak już nie mogę się wieczorem obyć bez węgli (jak wczoraj) to zajadam grapefruita i słonecznik. Pani @ zbliża się i czuję ją w prawym jajniku, jejuu nie mogę się doczekać kiedy będę już po pierwszym najgorszym dniu, kiedy napięcie opadnie, na jedzenie spojrzę rzeczowym okiem i znowu trysnę optymizmem i niespożytą energią Ale wczoraj się rozgadaliśy z TŻtem. Mieliśmy szybko zasnąć, żeby zaaplikować sobie dobrą dawkę snu a my chyba do 1ej w nocy hichraliśmy się wymyślając niestworzone historie Dziś obiecaliśmy sobie spacerek (wczoraj uskuteczniliśmy) i znowu jakiś dobry film na dobranoc.Aaaa zapomniałam się pochwalić, że w weekend szalałam w kuchni między innymi z cieciorką i moim ukochanym bakłażanem z mozarellą Muszę pobuszować na przepsiwoym i znowu coś podziałam
|
#1888 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny nie pamietam juz gdzie ale ktos kiedys pisal ze gotuje sobie czy smazy cieciorke i zajada sie taka bez niczego... kojarzy cos ktoras?
|
|
|
|
#1889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
yh, ciagle jakies bledy robie Robie sie chyba uzalezniona od tej diety, przykleila sobie na komputerze karteczke z godzinami posilkow, i po kazdym dniu diety przyklejam jedna rozowa kropke ;D Nie doczekam się chyba jak będzie ich 14
|
|
|
#1890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

dziewczyny , a nie czułyście się słabo na początku SB??Bo mi jakoś tak dzisiaj dziwnie 

waga o kg w gore

toteż szybko je odstawiłam i zastanawiałam się nad fruktozą...ale skoro ona zabroniona w I fazie![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
70->69->68->67->66->65->64->
OBudzilam sie z takim zawrotem glowy... poszlam do pracy na pieszo, zeby sie dotlenic, to az mnie zarzucalo na chodniku... Mam nadzieje, ze to nie odezwal sie po 10 latach moj przestawiony blednik... Albo wczotaj zjadlam kolacje o 19.00, pozniej basen 21 - 22, jeszcze mala aktywnosc w domu
pycha