| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-12-28, 18:27 | #1 | 
| Raczkowanie |   puder sypki w kolorze lawendy??

Ogladałam dziś puder sypki w kolorze lawendy i zastanawiam się jaka jest jego funkcja   Moze Wy wiecie? Napiszcie, bo zzera mnie ciekawosc   | 
|     |   | 
|  2005-12-28, 18:52 | #2 | |
| Żandarm na emeryturze Zarejestrowany: 2003-12 Lokalizacja: Czasem mam wrażenie, że jestem z Marsa ;-) 
				 | 

Dot.: puder sypki w kolorze lawendy??

Cytat: 
  (Słowianki mają zawsze żółtawy odcień cery, nawet te, które uważają, że mają chłodną cerę różowawą, również nie są od tego wolne - to taki róż brzoskwiniowo-łososiowy - lekko żółtawy właśnie, a to wszystko w połączeniu z sino-niebieskim światłem zjesiennych i zimowych miesięcy daje właśnie taki niezdrowy, zielony i ziemisty odcień cery - odrobina różu lub lawendy przełamuje ten koloryt - przynajmniej wg wizażystów). 
				__________________ Terenówki na front  Wsparcie zakupu samochodów dla wojska i do ewakuacji rannych oraz cywilów. Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda | |
|     |   | 
|  2005-12-28, 19:28 | #3 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

ile kosztuje taki puderek i jakiej marki jest?

| 
|     |   | 
|  2005-12-29, 02:33 | #4 | |
| Raczkowanie |  Dot.: puder sypki w kolorze lawendy?? Cytat: 
  Tego sie obawiałam - teraz ten puder wydaje mi sie niezbedny  Ash => widziałam w roznych azjatyckich firmach, a zainteresował mnie RedEarth http://www.redearth.com/redearth/UK/shoponline.htm. Nie jestem pewna , ale chyba Shiseido Aupres ma baze/podklad w tym kolorze   | |
|     |   | 
|  2005-12-29, 09:52 | #5 | |
| Żandarm na emeryturze Zarejestrowany: 2003-12 Lokalizacja: Czasem mam wrażenie, że jestem z Marsa ;-) 
				 | 

Cytat: 
  ale nie ma ich już w ofercie Guerlaina, czasem jeszcze jakieś resztki dogorywają gdzieś w perfumeriach. 
				__________________ Terenówki na front  Wsparcie zakupu samochodów dla wojska i do ewakuacji rannych oraz cywilów. Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda | |
|     |   | 
|  2005-12-29, 10:16 | #6 | 
| Wtajemniczenie | 

Lawendowy puder miał w ofercie Bourjois Pastel Teint, raz widzialam na allegro i koniec   Można poprosić pana od APC, żeby przysłał nam same fioletowe kulki. Podobny kolor widziałam też w firmie Bell http://www.bell.com.pl/index.php?opt...=73&Itemid=245 odcień 4 wydaje się lekkko lawendowy. 
				__________________ Kobieta powinna powstrzymac swoje kokieteryjno-prowokacyjne zachowanie aby umozliwic mezczyznie wyksztalcenie pozagenitalnych form osobowej komunikacji  arte infantil R jak Remont | 
|     |   | 
|  2005-12-29, 10:22 | #7 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

Ja mam fioletową bazę Lancome, ale to była wersja limitowana, ale z zakupem fioletowej bazy z innej firmy nie powinno być problemu

| 
|     |   | 
|  2005-12-29, 14:47 | #8 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  ja mam czasami niebieski odcień cery (nawet w przypadku opalenizny)  nie wiem, czy lawenda by nie pogorszyła tego stanu  trupia bladość o niebieskawym odcieniu, czerwony nos, fioletowe cienie pod oczami i do kompletu lawenda   
				__________________ Justa  Klikaj codziennie: http://www.zmilosciserc.pl/donate.php http://www.pajacyk.pl http://www.polskieserce.pl Nie udzielam indywidualnych porad poza forum! | |
|     |   | 
|  2005-12-29, 15:16 | #9 | |
				 | 

Cytat: 
  opis świetny.   Nie wiem - wypróbować trzeba zawsze na sobie  . Jakkolwiek mądre  byłyby rady wizażystów, zawsze będą "ogólne" i trzeba je dostosować do własnych potrzeb. Ja mieszam lawendowe kulki z pozostałymi Meteorytami i w zasadzie nie używam tego pudru solo (zastępuję nimi różowe kuleczki w Meteorytach, które z kolei u mnie dają efekt świnki, ile by ich tam w puderniczce nie było - więc zabieram różowe i zastepuję je zimą dodatkową porcją fioletowych, a latem zielonych - tu powinna być emotka z czarownicą mieszająca w kotłach). 
|     |   | 
|  2005-12-29, 15:40 | #10 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
    ja bym jeszcze dodala sine wargi   
				__________________ Kobieta powinna powstrzymac swoje kokieteryjno-prowokacyjne zachowanie aby umozliwic mezczyznie wyksztalcenie pozagenitalnych form osobowej komunikacji  arte infantil R jak Remont | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.