|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: American girls cz. VIII
Cytat:
chociaż podobno cieniowanie nie jest wskazane dla cienkich włosów ale u mnie się sprawdza.Jak chce ułożyć to po prostu potrząsam głową i fajnie widać te pocieniowane warstwy, a żeby efekt był mocniejszy to górne, najkrótsze partie włosów i grzywkę nawijam na wałki (4 starczają) i mam uniesione włosy u nasady i podkreślone cieniowanie. Nie mam aparatu żeby się sfotografować ale zawsze idę z tymi zdjęciami do fryzjerki i robi mi coś podobnego, tylko że ja wolę mieć bardziej uniesione i nastroszone włosy, z tyłu jest jakby taka bombka tzn górne partie włosów uniesione a ze spodu wystają dłuższe kosmyki...coś jak fryzura emo w wersji light....
31maj 2013 Edytowane przez Chii1986 Czas edycji: 2009-02-10 o 12:31 |
|
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm myslalam ze sie opłaca . Choc z tego co widac to mozna trafic na niezle badiewie ale czase ciuszki są ok . JA osobiscien ie mam jeszcze niz z Japan style bo boje sie kupic i ceny mnie odstraszają .
|
|
|
|
#2343 |
|
Konto usunięte
|
Chii mogę zjeść Twój avatar?
|
|
|
|
#2344 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Czyli zamówień na razie nie ma
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;10909454]Chii mogę zjeść Twój avatar?[/QUOTE]
proszę bardzo ... ja sama bym chętnie zjadła wiec jak będziesz miała pomysł jak to zrobić to się nim podziel;-)chyba sobie kupię te babeczki w proszku DR Oetkera bo w opakowaniu są już składniki i papierowe foremki... wiec prosto się zrobi...tylko czy bedą smaczne
|
#2346 |
|
Rozeznanie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;10908930]
dla mnie prawo jazdy to największa porażka życiowa. nigdy nie miałam takiej sytuacji, żeby oblać coś ważnego - od klasówek, przez egzaminy, maturę, itd - wszystko mi zawsze wychodziło. prawko oblałam 4 razy i zrezygnowałam - doszłam do wniosku, że chyba się do tego nie nadaję; widocznie nie umiem jeździć. każdy kolejny egzamin to był dla mnie potworny stres - nie chodzi nawet o sam moment zdawania, ale: terminy, dwa miesiące czekania, wykupowanie dodatkowych godzin, marnowanie pieniędzy tylko dlatego, że sobie nie poradziłam, itd, itd. głupio mi przed sobą i przed rodzicami (oni wpompowali pieniądze na kurs i 4 egzaminy, a ja nadal nie mam prawka) ale nie umiem się przełamać, żeby znowu spróbować; od ukończenia mojego kursu minął prawie rok, wszystkiego pozapominałam, a szkoda mi teraz kasy na kolejne dodatkowe szkolenia. może kiedyś. [/quote] Normalnie jakbym czytała historię mojej przyjaciółki. W czwartej klasie LO poszła na kurs prawa jazdy, ale po czterech niezdanych egzaminach i nerwach z nimi związanych dała sobie spokój. Ale na czwartym roku studiów postanowiła znowu spróbować. Znowu zdawała z cztery razy, ale w końcu zdała. Teraz ma prawo jazdy i naprawdę jest niezłym kierowcą. Ja uważam, że egzamin na prawo jazdy (niestety) wcale nie ocenia jakim jesteś kierowcą. |
|
|
|
#2347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a boję się spróbować bo za wolno rosną mi włosy an takie eksperymenty ![]() Cytat:
w sobotę taką miałam chcicę na ciasto że zrobiłam najprostszą babkę, a że nie mamy foremki do babki zrobiłam w małej foremce do ciasta i wyszedł babkowy placek zjedliśmy w 2 dni |
||
|
|
|
#2348 |
|
Wtajemniczenie
|
JA mysle ze na egzaminie trzema miec nie tyle co duzo umiejętnosci , bo poprostu jest t niemozliwe zeby nabyc j po tych 20 zy 30 godzinach lecz trzeba miec opanowane nerwy przede wszystkim i byc bardoz uwaznym , myslec o kazdym bledzie ktory mozna w danym miejscu popelnic . Duzo tez zalezy od instruktora . Ja mialm swietnego . Zawse jak cos robilam to mowil mi ze przy tym uwazaj bo cos tam jak bedziesz robila to to uwazaj bo gosc sie przyczepi do tego itd . Ja swoje prawko zrobilam w 2 tygodnie , miałam po znajomosci tylko 20 godzin . No i zdałam za 1 razem. Oczywiscie trzeba miec szczescie .
|
|
|
|
#2349 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przynajmniej będziesz mieć pewność, że nie wysadzisz piekarnika w powietrze... Cytat:
ale nie rozwijajmy tego tematu, bo to temat długi i niewdzięczny, można o tym gadać i gadać, a nic z tego nie wynika. lepiej gadać o tyłkach i kosmetykach
|
||
|
|
|
#2350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje zdania za pierwszym razem .
|
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w życiu nie zrobię prawka..chyba,że sytuacja mnie zmusi do tego. Jestem antysamochodowa... boję się jeździć nawet jako pasażer... maxymalna prędkość to 100km/h bo inaczej panikuję i zamykam oczy. Może to uraz bo za dzieciaka miałam wypadek.
Ciągle pouczam Tżta,proszę żeby zwolnił nawet jak jedzie wolno... strasznie się boję jeździć a co dopiero kierować... poza tym jestem bardzo nieudolna jeśli chodzi o orientację przestrzenną, myli mi się prawo i lewo, nie wspominając o przepisach drogowych.... jeśli chodzi o czytanie map, dojechanie gdzieś to jestem beztalenciem;-) tak jak ktoś wspominał,jest wiele typów inteligencji..ja mam dobrze rozwiniętą komunikacyjną czy emocjonalną ale matematyczną i kinestetyczno-przestrzenną mam do bani;-)
|
#2353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dziekuje musialam sie pochwalić |
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i pierwsza byłam na liście, więc losowalam manewry na placu, potem pierwsza jeździłam na placu i pierwsza jechałam na miasto, myślę że też zdałam dzięki temu że egzaminator postanowił, że pierwszej osoby nie obleje (tak mi się wydaje ![]() ) oprócz mnie z chyba 10-12 osobowej grupy na miasto jechał jeszcze jeden gościu, czy zdał - tego nie wiem.
|
|
|
|
|
#2355 |
|
Konto usunięte
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1234265485
gdyby ta pani nie byla na zielono, to zastanawialabym sie czy to nie ja ![]() dlugo nosilam takie coś i tez z grzywa na bok |
|
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
wiecie,ja zanim zrobiłam prawko to sporo jeżdziłam autem,i sie nie bałam wogule.
W końcu poszłam na egzamin,rodzice myśleli że to kwestia zdania go od razu bo przeciez umiem jeżdzieć.Ale zdałam dopiero za 3 razem...w dodatku wcześniejsi egzaminatorzy tak mnie zdołowali,uświadomili że nie umiem jeżdzić,ze teraz naprawde sie boje wsaidać za kierownice. Kiedyś normalnie smigałam bo tata nauczył mnie jak jeździec i nie bałam sie wogule,jechałam ponad stówe i było spoko,dobrze jeżdziłam,ostrożnie ale i szybko,a teraz jak mam jechac to szok. ide po zieloną herbatke i zabieram sie za TW ostatnie dni wolnego,wiec trzeba wziasc sie za siebie
|
|
|
|
#2357 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz jezdac po kryjomu gdzie naucyz cie tata napewno nie mialam duzych umiejętnosci . Zreszta osoba ktroa zda za 1 razem tez wcale ich nie musi miec . Umiejętnosci sie nabywa z czasem , trzeba przejsc przez rozne sytuacje typu tu ci ktos wyjedzie to cos tm zrobi zaparkujesz w miejscu gdzie sie ledwo miescisz itd . Kierowca ktory ma duze umiejetnosci to taki ktory ma prawko nie kilka mieiecy czy rok tylko dluzej . Oczywiscie nie kazdy ;]
|
|
|
|
#2358 |
|
*sportaddict*
|
ja mam prawie 24 lata i nie mam prawka
![]() chociaż coś czuje, ze czas
|
|
|
|
#2359 |
|
Rozeznanie
|
[quote=Chii1986;10909689]poza tym jestem bardzo nieudolna jeśli chodzi o orientację przestrzenną, myli mi się prawo i lewo, nie wspominając o przepisach drogowych.... jeśli chodzi o czytanie map, dojechanie gdzieś to jestem beztalenciem;-)
quote] Co do tego prawo lewo to większość kobiet tak ma . Więc z tego wynika, że jesteś 100% kobietą.
|
|
|
|
#2360 |
|
BAN stały
|
Hehe ja jeżdziłam samochodem TZ do czasu, az nie wylądowałam w rowie (bo pomyliłam gaz z hamulcem
) Hm...
|
|
|
|
#2361 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeciez te kilka lat moze trzymać je na dnie szuflady...a znam tez takie osoby które jeżdża kilka lat a dalej nie umieją dobrze np parkowac,a nzam takie co zdały prawko od razu,i świetnie jeżdzą jako początkujący kierowcy.Albo ma sie do tego dryg,albo nie. wg mnie liczy sie to doświadczenie,a nie to ile ktos ma prawko. Ja wcześniej jeździłam chyba ze 2 lata,tak samo po wiejskich drgach jak i na mieście.Nie jeżdziłam po kryjomu jakimiś leśnymi dróżkami. |
|
|
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
Ja z moim TŻ nie będę chyba nigdy jeździć. Ostatnio byliśmy na takim parkingu i chciałam, żeby dał mi poparkować. Więc spoko, ale od kiedy usiadłam nie podobało mu się nic w mojej jeździe. Miał zastrzeżenia absolutnie do wszystkiego co robię. Cały mój pobyt za kierownicą się kłóciliśmy, więc nic na tym nie skorzystałam.
|
|
|
|
#2363 |
|
Raczkowanie
|
haah chyba faceci tak mają,że myślą że oni jeżdzą perfekcyjnie i tak wazne jest dla nich autko,że jak kobieta siądzie za kierownice ich auta to juz jest wszystko nie tak.
U mnie tak był jak ojciec uczył mnie jeżdziec jak mi np auto zgasło to juz sie wydzierał a ja tylko mówiłam "spokojnie,bez nerwów "
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kaja_1985r;10910756]
Cytat:
ja pewnie zostanę za to zlinczowana, ale moim zdaniem kobiety (z pewnymi wyjątkami) są gorszymi kierowcami niż faceci, mają późniejszy czas reakcji są mniej zdecydowane... mówię to jako osoba obiektywna-pasażer. Co jadę samochodem i przed nami jedzie ktoś niezdecydowany, waha się, źle skręca itp... to okazuje się,że to kobieta.Oczywiście z drugiej strony kobiety są bardziej rozsądne ale ja bezpieczniej się czuję gdy przede mną jedzie facet i tyle;-) niby nie ma co generalizować i wierzyć w stereotypy ale ja naprawdę zauważyłam,że kobietom idzie gorzej. Ja najbezpieczniej się czuję z moim tatą bo ma prawko od ładnych kilkunastu lat... dla mnie doświadczenie jest bardzo ważne, można jeździć świetnie ale jak się nie ma doświadczenia to wiele sytuacji może zaskoczyć a doświadczenie jest bezcenne.
31maj 2013 Edytowane przez Chii1986 Czas edycji: 2009-02-10 o 14:07 |
|
|
|
|
#2365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zdalam za pierwszym razem, ale sadze ze to kwestia szczescia. Na poczatku wcale dobrym kierowca nie bylam. Teraz uwazam ze jezdze dobrze. Pewnie czuje sie w samochodzie, lubie duze predkosci. Mam prawko od 3 lat. Zdalam dwa tygodnie po moich urodzinach Jesli mam w rekach auto, ktore ma wiecej konikow pod maska to wyciagam z niego ile sie da i love it ![]() Obejrzalam walsnie ostatni odcinek 4 sezonu gotowych. Masakra Nie no poryczalam sie. Ten film wzbudza we mnie wszelkie emocje. Juz nie moge sie deczekac 5 sezonu.
|
|
#2366 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale teraz nie chce mi już dawać
|
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np 2 dni temu - ten nieszczęsny słupek, tylko teraz muszę bardziej uważać, bo służbowym jeżdżę |
|
|
|
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
cytrynowa tez uwielbiałam szybką jazde,im więcej koni tym lepiej,ale sporo moich znajomych miało wypadki.
np moja koleżanka miała czołowe zderzenie z tirem,bo facet z tira był pijany...moja koleżanka chociaz miała wycinany kawałk wątroby i innych narządów ,to przeżyła.Niestety jej przyjaciółka i chlopak nie mieli tyle szczęcia ... po mieście napewno nie boje sie tak jeździć jak w długe trasy.Nawet nie to że czuje sie nie pewnie,ale boje sie innych kierujących autami,że mogą byc moze pijani,moze ktoś jest 'po czymś' a o wypadek nie trudno. |
|
|
|
#2369 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
? Aż mi wstyd za nie, kobiety i faceci po 50 to tragedia polskich dróg niestety - 20 /h miastem hm... , no a z 2 strony młodzi ledwo po 18 jeżdzący prawie 200/h miastem ...Ogładałyscie niedawno w wiadomościach dziadka z babcia po 80-tce, którzy jechali promem, prom był pare metrów od brzegu rzeki, a dziadek ślepawy ostro przygazował poloneza, myślał, ze to juz i wjechał do rzeki ???? Płakałam ze śmiechu:![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Miśka84 Czas edycji: 2009-02-10 o 14:14 |
|
|
|
|
#2370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale własnie to napisałam w swoim poscie Nie chodzi mi o ludzi ktorzy maja iles tam prawko tylko jezdzą i to często . A w to ze ktos jest sietnym kierowcą początkującym to nie wierze bo moze jezdzic po prostej drodze ok ale jesli sanie sie jakas sytuacja gdzie trzeba szybko zareagowac to jednak taka osoba sobie nie poradzi . Trzeba jednak troche wprawy i doswiadczenia . Oczywiscie są osoby ktore nawet po 20 ltach jezdzenia nie są dobrymi kierowcami . Ale oswiadczenie tutaj jest bardzo wazne . Bo niektorych manewrow początkujący ierowca poprostu nie zrobi .Ja kieowcą jestem srednim , w sumei mam prwko tylko rok i jezdze mało . Zaliczyłam juz na początku słupek i rozwaliłm rejestracje . Ale widze duzą roznice w tym jak jezdzilam kieds a jak jezdze teraz Ja nie lubie z Tz jezdzic bo mi czasem wstyd jak cos zl zrobie ;p a on mi chce dawac czesto zebym jechala jego autem . Tylko ze jego auto prawie po podlodze jezdzi takie niskie wiec ja bym chya do szyby nie dosiegała ;p Taka deskorolka jak to moj brat mowi heh
Edytowane przez verzara Czas edycji: 2009-02-10 o 14:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

chociaż podobno cieniowanie nie jest wskazane dla cienkich włosów ale u mnie się sprawdza.
a ja nic nie wiem, muszę coś wykombinować, żeby jechać do rodziców na mamy domowe pączki
Czyli zamówień na razie nie ma
... ja sama bym chętnie zjadła wiec jak będziesz miała pomysł jak to zrobić to się nim podziel;-)

...