Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-10, 11:51   #3751
zartownis
Zadomowienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Dziewczynki...

śniło mi się, że....urodziłam bliźniaki.... dwie dziewczynki...śliczne jedna była bardziej spokojna, a druga ruchliwa......sen był tak realistyczny....:rolleyes :

Ja bym chciala blizniaki, najlepiej chlopca i dziewczynke, najwyzej wzieliysmy kogos do pomocy na poczatku
Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
:hahah a: ile ja bym dała zeby mój mąż tez był taki dowcipny ( chyba ze to nie był żart) mój to twardo stąpa po ziemi, moze to i dobrze bo jak bujam w obłokach to mnie ściąga na ziemie, ale czasami też sie z niego usmieje
Tak, to byl zart, ale faktem jest, ze moj TZ boi sie teraz wspolzyc, powiedzial, ze chce uslyszec od lekarza, ze moze.

Moj TZ wlasnie dzwonil, rozmawial z lekarzem wyniki krwi sa w porzadku i potwierdzil ciaze
Ps. Nie omieszkal powiedziec (moj TZ), ze badanie krwi wykazalo, ze bedzie dziewczynka: hahaha: padlam
A imie ktore dla niej wymyslil "Homina", bardzo sie lekarzowi spodobalo

Ps2. Homina od Homera z filmu "the Simpsons" ktorego jest fanem, (nasz pies ma na imie Homer)

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-02-10 o 11:55
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:05   #3752
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Dobra, jak już poruszliśmy tą kwestię to wam się wyżalę.

Wczoraj na naszej klasie koleżanka wkleiła zdjęcie swojej córeczki z 20 tygodnia ciąży... Ogólnie już mi przeszło, że przy każdej ciężarnej kłuje mnie serce, ale wczoraj jakoś nie wytrzymałam... Dawno nie płakałam... aż do wczoraj... Luty to dla mnie zły miesiąc... Na 14 lutego był mój termin porodu... Ta data choć powinna być radosna, to nie wiem czy taka będzie... Jak sobie pomyślę, że teraz bym wyglądała jak słonica i chwila moment miałabym swoje dziecko przy sobie to łzy mi lecą jak szalone. Staram się jak mogę, już się przyzwyczaiłam do tej myśli ale ciężko mi na sercu. Wiem, to ja zawsze wszystkich pocieszam, ale są takie momenty, kiedy czuję się jak ostatnia ofiara losu...

Choć trochę wyrzuciłam z siebie to, co mi leży na serduszku.
Patka....wiem, że musiało być ci bardzo smutno...czasem trzeba popłakać i wyrzucić z siebie złe emocje...jestem pewna, że już niedługo będziesz cieszyć się ciążą, zdrową, silną ciążą....inaczej być nie może.
małę to pocieszenie, ale wiesz: drzewo nie smagane wiatrem nie wyrasta na silne. Trochę nas posmagał i połamał wiatr....ale wyrośniemy na silniejsze i piękniejsze...i wydamy soczyste , piękne owoce, i będziemy potrzebującym dawać cień w gorące dni... będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Ja bym chciala blizniaki, najlepiej chlopca i dziewczynke, najwyzej wzieliysmy kogos do pomocy na poczatku

Tak, to byl zart, ale faktem jest, ze moj TZ boi sie teraz wspolzyc, powiedzial, ze chce uslyszec od lekarza, ze moze.
my raczej teraz też unikamy przytulania, po pierwsze dlatego że mój mąż się trochę boi, po drugie przeczytałam, że jeśli wcześniejsze ciąże zakończyły się poronieniem to lepiej przez pierwszy trymestr sięwstrzymać. zamierzam zapytać położną w przyszły czwartek , wtedy będę wiedzieć...

w Holandii po porodzie przysługuje kobiecie tzw kramzorg: czyli pielęgniarka przez tydzień przychodzi do domu cidziennie pomagać żeby kobieta mogła leżeć z maleństwem i odpoczywać

Cytat:
Moj TZ wlasnie dzwonil, rozmawial z lekarzem wyniki krwi sa w porzadku i potwierdzil ciaze
Ps. Nie omieszkal powiedziec (moj TZ), ze badanie krwi wykazalo, ze bedzie dziewczynka padlam

Ps2. Homina od Homera z filmu "the Simpsons" ktorego jest fanem, (nasz pies ma na imie Homer)
gratki hahahaha z tą dziewczynką to powalił mnie na biurku ze śmiechu

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:08   #3753
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Przypominam, że nie zmieniam jeszcze miejsca pozytywnych testowiczek, póki nic nie jest potwierdzone (gdy już będę mogła, to dajcie znać). Poza tym mamy dwie "dwukreskowe" spoza listy - zartownis i narzeczonaa.

I jeszcze prośba - wytłuszczona poniżej (mam problemy ze znalezieniem informacji o wszelkich zmianach na liście, gdy są one umieszczone wśród postów).

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam malin30

Niech zimowy dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 34 staraczki:

KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone
PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) staranka zawieszone
Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone
kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone
dana260 - (Marzena, 31 lat, Warszawa), cykl 1, last @ 8.11
"N@sty" - (Ania, 25 lat, Manchester) cykl 9, last @ 18.11
Sylwiaaa88 - (Sylwia, 20 lat, Włocławek) cykl 3, last @ 6.12
Chica de Polonia
- (Marta, 24 lata, Poznań) cykl 5, last @ 25.12
Milibili - (Magda, 22 lata, Śląsk) cykl 2, last @ 30.12
flowerspower - (Ewelina, 23 lata, Częstochowa) cykl 2, last @ 1.01
Nika1980 - (Dominika, 28 lat, Rotterdam) cykl 1(5), last @ 3.01
sweetpinky - (Martyna, 25 lat, Radom) cykl 4, last @ 5.01
malin30- (Magda, 32 lata, Słupsk) cykl 2, last @ 7.01
anciaahk - (Ania, 28 lat, Mazury) cykl 3, last @ 7.01
ula 87 - (Ula, 22 lata, Śląskie) cykl 4, last @ 9.01
Koona - (Ewa, 27 lat, Kujawianka w Warszawie) cykl 1, last @ 9.01
miss.hot - (Monia, 26 lat, Lublin) cykl 2, last @ 14.01
basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) cykl 4, last @ 14.01
dominikaaK - (Dominika, 21 lat, Łódź) cykl 6, last @ 17.01
kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań) cykl 1, last @ 19.01
dramaturgia prostactwa - (Natalia, 22 lata, Chrzanów) cykl 2, last @ 20.01
yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 6, last @ 23.01
ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) cykl 3, last @ 23.01
whisky1985 - (Monia, 24 lata, Będzin) cykl 11, last @ 24.01
kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 2, last @ 25.01
Agusia_a9 - (Agnieszka, 19 lat, Trzebnica) cykl 2, last @ 25.01
fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 7, last @ 30.01
gooha3 - (Gosia, 24 lata, Podkarpackie) cykl 2, last @ 31.01
memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK) cykl 3, last @ 4.02
celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) cykl 4, last @ 6.02
Sweet_jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 3, last @ 6.02
aliisanka - (Ala, 27 lat, Wrocław), cykl 7, last @ 6.02
gusiec - (Agnieszka, 27 lat, Buenos Aires) cykl 19, last @ 6.02
dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 10, last @ 9.02

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)
Mamy 19 zafasolkowanych:
maugoszatka gratulujemy! dwie kreseczki po 6 cyklach (termin – 8 maja 2009)
Karola_82gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 14 maja 2009)
gosiaczekdmgratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 25 maja 2009)
*kaalinaa*gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 29 czerwca 2009)
Cassandra 23 gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 3 lipca 2009)
Ania0104gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 19 lipca 2009)
erysipelothrixgratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 15 lipca 2009)
Gizmiatko gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 lipca 2009)
adaikakagratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 sierpnia 2009)
BASIA3333gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 7 września 2009)
czekoladka21gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 1 sierpnia 2009)
DDosiekgratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 12 września 2009)
Foka29gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 15 września 2009)
Ainka11111gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
aassssiiiikkkkgratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu
magdzia50gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu
IwonkaAnna83gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
precious_81 gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
katarzinka – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

Na liście występuje kolor biały:
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*]
Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*]
gooha3 - Aniołek [*]

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-02-10 o 12:12 Powód: poprawka
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:10   #3754
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Malinko mały błąd na liście:

dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl109, last @ 9.02

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:11   #3755
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:

Ps. Nie omieszkal powiedziec (moj TZ), ze badanie krwi wykazalo, ze bedzie dziewczynka: hahaha: padlam

może Ci się trafią

tak na marginesie to dla nas ciąża i dzieciaki były tak wyczekane i tak wymodlone, że ani razu nie pomyśleliśmy że nie damy rady. Dodam, że mieszkamy z dala od rodziny i będziemy się nimi opiekować sami. Jedynie teściowa będzie 2 tygodnie po porodzie z nami. Sami musieliśmy kupić wyprawkę wszystko podwójnie dla dzieciaków. Myślę, że jak się już jest w takiej sytuacji to każdy sobie da radę!!

Edytowane przez SoNeRa
Czas edycji: 2009-02-10 o 12:13
SoNeRa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:12   #3756
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Malinko mały błąd na liście:

dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl109, last @ 9.02
Dzięki, już poprawiłam.
Stary 2009-02-10, 12:17   #3757
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Patka....wiem, że musiało być ci bardzo smutno...czasem trzeba popłakać i wyrzucić z siebie złe emocje...jestem pewna, że już niedługo będziesz cieszyć się ciążą, zdrową, silną ciążą....inaczej być nie może.
małę to pocieszenie, ale wiesz: drzewo nie smagane wiatrem nie wyrasta na silne. Trochę nas posmagał i połamał wiatr....ale wyrośniemy na silniejsze i piękniejsze...i wydamy soczyste , piękne owoce, i będziemy potrzebującym dawać cień w gorące dni... będzie dobrze.
Najgorszy jest ten miesiąc... Wszystko się skumulowało w lutym... Pięknie to napisałaś

Ale i tak wiecie co jest najgorsze? Jak widzę, że takie najgorsze latawce, dziewczyny co to puszczały się na prawo i lewo i razem z chłopakami piły piwo na ławce pod blokiem to one mają dziecko, a czasami nawet 2... Gdzie ta sprawiedliwość? Gdzie jest Bóg co to niby patrzy na wszystko? ahh, szkoda gadać...

Dobra, 3 głębokie oddechy i już mi (chyba) lepiej

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:21   #3758
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorszy jest ten miesiąc... Wszystko się skumulowało w lutym... Pięknie to napisałaś

Ale i tak wiecie co jest najgorsze? Jak widzę, że takie najgorsze latawce, dziewczyny co to puszczały się na prawo i lewo i razem z chłopakami piły piwo na ławce pod blokiem to one mają dziecko, a czasami nawet 2... Gdzie ta sprawiedliwość? Gdzie jest Bóg co to niby patrzy na wszystko? ahh, szkoda gadać...

jak to gdzie? siedzi i patrzy właśnie , patrzy sie i patrzy i palcem nie ruszy prawdopodobnie...sama nie wiem...ja też tego nie rozumiem... mam ostatnio na pieńku z szefem, nie gadam z nim....nie wiem co miałabym powiedzieć...

Stary 2009-02-10, 12:24   #3759
gooha3
Zadomowienie

Cytat:

Wczoraj na naszej klasie koleżanka wkleiła zdjęcie swojej córeczki z 20 tygodnia ciąży... Ogólnie już mi przeszło, że przy każdej ciężarnej kłuje mnie serce, ale wczoraj jakoś nie wytrzymałam... Dawno nie płakałam... aż do wczoraj... Luty to dla mnie zły miesiąc... Na 14 lutego był mój termin porodu... Ta data choć powinna być radosna, to nie wiem czy taka będzie... Jak sobie pomyślę, że teraz bym wyglądała jak słonica i chwila moment miałabym swoje dziecko przy sobie to łzy mi lecą jak szalone. Staram się jak mogę, już się przyzwyczaiłam do tej myśli ale ciężko mi na sercu. Wiem, to ja zawsze wszystkich pocieszam, ale są takie momenty, kiedy czuję się jak ostatnia ofiara losu...

Choć trochę wyrzuciłam z siebie to, co mi leży na serduszku.

My będziemy wspólnie robić pizzę, a potem deserek, szampan, martini, truskawki...
Jeszcze będzie nasz czas i czasami tez trzeba troszkę popłakać.
Chociaż już myślałam że tylko ja taki mazgaj jestem bo tez mnie tak czasem cos zkuje

Czasami wydaje mi sie że takie przykre zdarzenia tez są "potrzebne" , żeby nas własnie umocnić.

Po tej straci jeszcze bardziej poczułam jak bardzo kocham mojego Tż. Wspólne cierpienie bardzo zbliża. Mimo że jestesmy małżeństwem niecały rok , już nas los bardzo doświadczył i nie mowie tylko o stracie dzidizusia.

U nas walentynki pewnie tez się skończą pysznym jedzonkiem, licze jeszcze na jakieś dobre winko i świece
do soboty jeszcze duzo czasu może spontanicznie wyskoczy jakis ciekawy pomysł, takie są najlepsze bez specjalnych przygotowań

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:30   #3760
araczki
Zadomowienie

Cytat:

Hehehe, moj maz tez jest fanem Simpsonow. Oglada ich codziennie i obawiam sie, ze zachowania Homera czasami na niego przechodza

Z testem krwi udalo sie Twojemu Tz pierwsza moja mysl byla hmmmm to tak mozna ???

Cytat:

Masz racje Patka, czasami Ci ktorzy czegos nie chca nie potrzebuja dostaja to z "przydzialu" inni musza wyblagac.
Tez czesto zloszcze sie na "tego" na gorze i zadaje pytanie czemu ale z drugiej strony moze on wie co robi...

dla Ciebie

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:31   #3761
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
jak to gdzie? siedzi i patrzy właśnie , patrzy sie i patrzy i palcem nie ruszy prawdopodobnie...sama nie wiem...ja też tego nie rozumiem... mam ostatnio na pieńku z szefem, nie gadam z nim....nie wiem co miałabym powiedzieć...
Ja własnie po takich przeżyciach dochodzę do wniosku, że Boga to chyba nie ma, a ludzie wierzą bo tak jest im łatwiej. Może to bluźnierstwo, bo w Biblii były przypowieści jak to Bóg wystawiał ludzi i ludzie przeżywali najgorsze katusze a i tak ludzie go kochali... Kiedyś gdzieś wyczytałam, że Bóg zsyła na ludzi krzyże większe i mniejsze, ale tylko takie, które wie że człowiek udźwignie... I bądź tu człowieku mądry, masz zakorzenione od najmłodszych lat wiarę w Boga, a w takich chwilach nie wierzysz w niego. No bo i jak?

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Jeszcze będzie nasz czas i czasami tez trzeba troszkę popłakać.
Chociaż już myślałam że tylko ja taki mazgaj jestem bo tez mnie tak czasem cos zkuje

Czasami wydaje mi sie że takie przykre zdarzenia tez są "potrzebne" , żeby nas własnie umocnić.
Gooha ja też jestem mazgaj, tylko zaciskam zeby i staram się tego nie pokazywać... Ale czasami trzeba, żeby nie wyjść na zimną sucz... Poprzez takie "umacnianie" czasami mam wrażenie, że już nie będę mogła się normalnie beztrosko cieszyć... że już taka spontaniczna radość już nie dla mnie...

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Masz racje Patka, czasami Ci ktorzy czegos nie chca nie potrzebuja dostaja to z "przydzialu" inni musza wyblagac.
Tez czesto zloszcze sie na "tego" na gorze i zadaje pytanie czemu ale z drugiej strony moze on wie co robi...

dla Ciebie
Dziękuję chociaż oni nie tyle co dostają to z przydziału, to po prostu ja odczuwam, że oni mają "z górki" a my ciągle "pod górę"...

Dominiś - 20.05.2012

Edytowane przez PatkaM84
Czas edycji: 2009-02-10 o 12:34
Stary 2009-02-10, 12:45   #3762
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
tak ja mialam 1 usg w9,5tc
dzięki
Cytat:
rozumiem cie...ja będę świętować 13 lipca...

hehehe, a co nie chcesz podwójnego szczęścia ?

zależy kiedy pierwsze usg, moje będzie pod koniec 7 tygodnia więc myślę, że tak...ale liczę na jednego zdrowego okruszka...
http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1-7.html
a tu możesz zobaczyć, tak będzie wyglądał mój maluszek w 7 tygodniu, jest tam też zdjęcie usg- to już wygląda jak dzidzia, więc myślę, że jeśli by były dwie to będzie widać dwie....ale nadal powtarzam: liczę na jedną

ja swojego już nie mogę się doczekać....
tylko o to chodzi czy dałabym radę pierwsza ciąża i już dwójka, nie wiem czy bym sobie poradziła ale z dugiej strony odrazu dwoje dzieci to już bym miała z głowy

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:03   #3763
kees26
Rozeznanie

Cytat:

Patko,
Na pewno sama wkrótce będziesz wklejała na NK zdjęcia swego Okruszka. Czasem trzeba sobie popłakać, wyrzucić ze środka wszystkie żale- to działa czasem oczyszczająco na psychikę. Bądź dobrej myśli.
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:13   #3764
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Ja własnie po takich przeżyciach dochodzę do wniosku, że Boga to chyba nie ma, a ludzie wierzą bo tak jest im łatwiej. Może to bluźnierstwo, bo w Biblii były przypowieści jak to Bóg wystawiał ludzi i ludzie przeżywali najgorsze katusze a i tak ludzie go kochali... Kiedyś gdzieś wyczytałam, że Bóg zsyła na ludzi krzyże większe i mniejsze, ale tylko takie, które wie że człowiek udźwignie... I bądź tu człowieku mądry, masz zakorzenione od najmłodszych lat wiarę w Boga, a w takich chwilach nie wierzysz w niego. No bo i jak?

Dziękuję chociaż oni nie tyle co dostają to z przydziału, to po prostu ja odczuwam, że oni mają "z górki" a my ciągle "pod górę"...
mam takie same myśli w głowie czasem...

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
dzięki

tylko o to chodzi czy dałabym radę pierwsza ciąża i już dwójka, nie wiem czy bym sobie poradziła ale z dugiej strony odrazu dwoje dzieci to już bym miała z głowy
dałabyś radę, choć ja muśze przyznać co do bliźniaków mam podobne lęki

Dziewczyny....leje szaro okropnie a ja muszę wychodzić do pracy

Stary 2009-02-10, 13:26   #3765
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Dziewczyny....leje szaro okropnie a ja muszę wychodzić do pracy
A u mnie oprócz jako takiego deszczu to grad jest taki mały bo mały, ale jest

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-02-10, 13:29   #3766
gooha3
Zadomowienie

a u mnie piękna pogoda i słoneczko świeci, więc zapraszam

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:47   #3767
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
a u mnie piękna pogoda i słoneczko świeci, więc zapraszam
U mnie też tak pięknie jest

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:10   #3768
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

No ja właśnie się zastanawiam, gdzie by tu kupić truskawki....
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:37   #3769
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:

to nie tak Patka, jak ja dorastalam to tez sie puszczalam i pilam. ale to nie znaczy, ze przez bunt mlodzienczy, ja nie zasluguje na dziecko.
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:59   #3770
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość

Truskawki możesz kupić w Piotrze i Pawle na Świeradowskiej (Ferio Gaj). Byliśmy tam na zakupkach w sobotę. Rzuciły mi się w oczy, bo były takie jędrne i duże... uwielbiam truskawki. Ale czy są smaczne to nie wiem, ale wiem, że są drogie niewielki pojemniczek ok 10złotych
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 15:01   #3771
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
napewno w sklepach typu Real może być

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
to nie tak Patka, jak ja dorastalam to tez sie puszczalam i pilam. ale to nie znaczy, ze przez bunt mlodzienczy, ja nie zasluguje na dziecko.
No nie do końca o to mi chodziło, ja nie napisałam, że ktoś nie zasługuję na dziecko. Tylko wiem, że te osoby same z siebie nie zdecydowałyby się na dziecko, tylko mają je z wpadki i czasami nawet same nie wiedzą z kim mają te dziecko. Chodzi mi tylko o takie przypadki. Może nie sprecyzowałam do końca tamtej wypowiedzi, ale pisałam o tych osobach, ktore widziałam na własne oczy, i które wychowywały się w mojej okolicy. Ale nic absolutnie nie napisałam o tym, że one nie zasługują na dziecko.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-02-10, 15:36   #3772
zartownis
Zadomowienie

Cytat:

(...)
my raczej teraz też unikamy przytulania, po pierwsze dlatego że mój mąż się trochę boi, po drugie przeczytałam, że jeśli wcześniejsze ciąże zakończyły się poronieniem to lepiej przez pierwszy trymestr sięwstrzymać. zamierzam zapytać położną w przyszły czwartek , wtedy będę wiedzieć...

w Holandii po porodzie przysługuje kobiecie tzw kramzorg: czyli pielęgniarka przez tydzień przychodzi do domu cidziennie pomagać żeby kobieta mogła leżeć z maleństwem i odpoczywać (...)
Twoj tez sie boi, czyz by tez byl Holendrem jak moj?
Jeszcze nie wiem co przysluguje w Belgii, nie znam nikogo kto niedawno rodzil, wiec nie mam sie kogo dopytac, bede musiala lekarza spytac.
A tak wogole to chcialabym cesarke, ale nie wiem jak to wyglada w Belgii.

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
może Ci się trafią

tak na marginesie to dla nas ciąża i dzieciaki były tak wyczekane i tak wymodlone, że ani razu nie pomyśleliśmy że nie damy rady. Dodam, że mieszkamy z dala od rodziny i będziemy się nimi opiekować sami. Jedynie teściowa będzie 2 tygodnie po porodzie z nami. Sami musieliśmy kupić wyprawkę wszystko podwójnie dla dzieciaków. Myślę, że jak się już jest w takiej sytuacji to każdy sobie da radę!!
Moj ojciec jest blizniakiem i mam siostry blizniaczki, wiec moglyby sie trafic.
My tez bedziemy sami, nie mam tu rodziny, tzn mam ciotke, ale to tylko ciotka
Rodzina mojego TZ to wielka katastrofa, tym bardziej, ze jego rodzice rozwiedzieni, matka siedzi w Hollandii, a ojciec ozenil sie po raz drugi.
A ze TZ pracuje cale dnie, wiec pewnie bede sama z maluszkiem, ale musimy dac rade

Ps. U nas leje tu ciagle leje, nawet latem...
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 16:08   #3773
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

a mi tam w sumie obojętne. mogą być czworaczki a może być jedna sztuka. byleby było zdrowe maleństwo.no i żeby w ogóle było.
idę robić curry na obiad bo tak mnie jakoś naszło dzisiaj.

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 17:14   #3774
kaaamila1
Zakorzenienie

Cześć Laseczki. Miałam nadzieję, że dzisiaj wieczorek spędze na wizazu, bo mój D. jest na służbie, a tu lipa, bo mój siostrzeniec 12-letni meczy mnie abym z nim siedziała i gadała, oglądała filmy itd..( mieszka u mnie już od tygodnia, a dzisiaj wzięło go spędzenie wieczoru z ciotką)

Dziekuje Wam za gratulacje z powodu zaliczonej sesji, ale z tym dzidziusiem (mimo tego, że o nim marze) to musi mój brzuszek jeszcze wytrzymać trochę puściutki

Powiem Wam szczerze, że bliżniaków coraz więcej się rodzi Bardzo dużo widze kobiet z podwójnymi wózeczkami i powiem Wam, że bardzo fajnie to wygląda

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 17:27   #3775
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Aniołki, a czy Wy macie może jakiś pomysł już na walentynki ? (wiem wiem, nie wszyscy obchodzą, ale ja tam lubię...)
macie pomysł na jakiś fajny romantyczny obiad/kolację?
bo planuję zrobić jakiś romantyczny obiad, bądź kolację, bez tłumów w restauracji, tylko w domu, do tego jakiś deser, i powtórka ze śniadaniem na drugi dzień
ja Walentynki robię 12 już bo 14 pracuję ale 12 i 13...mam wolne..i... coś chcę super wymyślić
Ja nie robię nic. Czekam co mój wymyśli. Ma szansę, niech kombinuje...

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Kruchutkie, rozpływające się w buźce.... mniammm
Przepis wrzucę wieczorkiem, bo w domu mam
Super.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 18:17   #3776
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

A u mnie dziś spadł śnieg...
Stary 2009-02-10, 18:20   #3777
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
A u mnie dziś spadł śnieg...
Ta cholera ma podobno padać jeszcze 6 tygodni...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 18:22   #3778
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ta cholera ma podobno padać jeszcze 6 tygodni...
Nie wiem. U mnie na północy w takie cuda nie wierzę. Śnieg padał dziś ciężki i mokry. Ale przynajmniej dachy są białe i jakoś jaśniej jest na dworze mimo wieczoru.
Stary 2009-02-10, 18:37   #3779
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam malin30

Niech zimowy dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 35 staraczek:
KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone
PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) staranka zawieszone
Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone
kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone
dana260 - (Marzena, 31 lat, Warszawa), cykl 1, last @ 8.11
"N@sty" - (Ania, 25 lat, Manchester) cykl 9, last @ 18.11
Sylwiaaa88 - (Sylwia, 20 lat, Włocławek) cykl 3, last @ 6.12
Chica de Polonia
- (Marta, 24 lata, Poznań) cykl 5, last @ 25.12
Milibili - (Magda, 22 lata, Śląsk) cykl 2, last @ 30.12
flowerspower - (Ewelina, 23 lata, Częstochowa) cykl 2, last @ 1.01
Nika1980 - (Dominika, 28 lat, Rotterdam) cykl 1(5), last @ 3.01
sweetpinky - (Martyna, 25 lat, Radom) cykl 4, last @ 5.01
malin30- (Magda, 32 lata, Słupsk) cykl 2, last @ 7.01
anciaahk - (Ania, 28 lat, Mazury) cykl 3, last @ 7.01
ula 87 - (Ula, 22 lata, Śląskie) cykl 4, last @ 9.01
Koona - (Ewa, 27 lat, Kujawianka w Warszawie) cykl 1, last @ 9.01
miss.hot - (Monia, 26 lat, Lublin) cykl 2, last @ 14.01
basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) cykl 4, last @ 14.01
dominikaaK - (Dominika, 21 lat, Łódź) cykl 6, last @ 17.01
kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań) cykl 1, last @ 19.01
dramaturgia prostactwa - (Natalia, 22 lata, Chrzanów) cykl 2, last @ 20.01
yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 6, last @ 23.01
ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) cykl 3, last @ 23.01
whisky1985 - (Monia, 24 lata, Będzin) cykl 11, last @ 24.01
kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 2, last @ 25.01
Agusia_a9 - (Agnieszka, 19 lat, Trzebnica) cykl 2, last @ 25.01
fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 7, last @ 30.01
gooha3 - (Gosia, 24 lata, Podkarpackie) cykl 2, last @ 31.01
memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK) cykl 3, last @ 4.02
celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) cykl 4, last @ 6.02
Sweet_jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 3, last @ 6.02
aliisanka - (Ala, 27 lat, Wrocław), cykl 7, last @ 6.02
gusiec - (Agnieszka, 27 lat, Buenos Aires) cykl 19, last @ 6.02
dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 10, last @ 9.02
edzia - (Edyta, 31 lat, Roma) cykl 5, last @ 9.02

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)
Mamy 19 zafasolkowanych:
maugoszatka gratulujemy! dwie kreseczki po 6 cyklach (termin – 8 maja 2009)
Karola_82gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 14 maja 2009)
gosiaczekdmgratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 25 maja 2009)
*kaalinaa*gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 29 czerwca 2009)
Cassandra 23 gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 3 lipca 2009)
Ania0104gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 19 lipca 2009)
erysipelothrixgratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 15 lipca 2009)
Gizmiatko gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 lipca 2009)
adaikakagratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 sierpnia 2009)
BASIA3333gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 7 września 2009)
czekoladka21gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 1 sierpnia 2009)
DDosiekgratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 12 września 2009)
Foka29gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 15 września 2009)
Ainka11111gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
aassssiiiikkkkgratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu
magdzia50gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu
IwonkaAnna83gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
precious_81 gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach
katarzinka – gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

Na liście występuje kolor biały:
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*]
Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*]
gooha3 - Aniołek [*]
Stary 2009-02-10, 19:00   #3780
ula 87
Zadomowienie

juz wróciłam, troszke sie zasiedziałam u mamy i wiecie co mi powiedziała ??? jak była w ciązy i jednej i drugiej to tez ja bolała na początku jedna piers malutka nadzieja sie u mnie pojawiła

dziewczyny a ból zoładka dalej mi dokucza i mi sie zbiera na wymioty, chyba mnie grypa żołądkowa bierze
powiedzcie mi czy te grypsko moze opuznic @ bo bierze mnie od wczoraj a dzis jest mój 33dc ?
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości