|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Witam na nowym wątku
Cass życzenia spóźnione co prawda, ale szczere Wszystkiego najlepszego Gratulacje, cieszymy się razem z Tobą U mnie za oknem ponuro, a było tak ładnie. Wróciłam ze spaceru z psem i nie mam siły na nic. Wczoraj wrócilismy wieczorem i nawet nie miałam ochoty odpalać lapcia Za to kupiłam ciuszki i nie mam ich gdzie trzymać ![]() Leżą sobie w reklamówkach na podłodze ![]() Dziewczyny jest tu ktoś z Krakowa ? Gdzie można w Krakowie obejrzeć wózki dziecięce
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, będę się wzorowała ![]() Gizmiatko, ja miałam tylko USG genetyczne, poza tym , jak Ania, tylko krew i mocz.
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko usg, no i takie standardowe dla ciężarówek: krew, mocz.Ginka jeszcze mi powiedziała, że to by nic nie zmieniło Dziwne podejście, no ale cóż
|
|
|
#124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
eleeri no tak niby nic nie zmieni jesli wyniki wyjda źle ! bo co zorbisz nic na usuniecie jest za poxno a i tak sie juz kocha te dziecko co sie pod serduchem nosi . no nic juz sie nie zatanwiam czy jest cos nie tak ! stawiam ze jest wsio ok !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znowu mam tak, ze dziennie mysle czy dzidzia bedzie zdrowa, potem przeganiam wszystkie zle mysli i mowie sobie ze musi byc!!tez jak narazie nie mialam zadnych badan procz usg i krwi, teraz dojdzie mocz bo juz lekarz mi wspominal ze teraz da mi liste kolejnych badan i wlasnie mocz........
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#127 | |
|
Rozeznanie
|
nie jest to co prawda łatwe, ale staram się
Cytat:
a ile ja się na stresowałam jak się okazało, że muszę brać antybiotyk bo mam złe wyniki moczu, u trzech lekarzy konsultowałam czy ten lek nie zaszkodzi mojemu Brzuszkowi ...strasznie się przewrażliwiona zrobiłam w ciąży
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Trzeba się przypomnieć Jutro moja wizyta kontrolna, nie wiem czemu ale jakoś się boję. Mama nadzieję że będzie dobrze. Pozdrawiam
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje! Nie ma to jak dobra wiadomość na poprawę humoru
Gizmiatko ja miałam tylko 2 razy usg i badania krwi, a mocz to położna na takim pasku bada na miejscu jak mam wizytę. Pocieszam się, że to znaczy, iż wszstko jest OK i więcej badań robią jak coś podejrzewają. Tylko ta moja ciąża to taka mało ciążowa bo ani mdłości ani zaparć ani zgagi. Na początku myślałam, że może urojoną mam . Zamiast się cieszyć brakiem przypadłości to ja rozmyślałam, czy na pewno maluch we mnie rośnie. Dopiero teraz jak dzidzia trochę czuję to jestem spokojniejsza że wszystko jest dobrze.Następne usg mam 17/02 (początek 21tyg) to może okaże się kto we mnie siedzi Pozdrawiam wszystkie dziewczyny czekające na wyniki badań i trzymam kciuki! |
|
|
|
#130 |
|
Ola-Unhola
|
Ja miałam dopiero raz robione badania krwi i moczu. A na następną wizytę mam powtórzyc tylko mocz. Kurcze no właśnie...następna wizyta dopiero 02 marca - wiecznośc jak dla mnie. Tyle trzeba czekac, żeby dowiedziec się czy wszystko ok. Szkoda że nie ma jakiś domowych sposobów na sprawdzenie dzidzi
![]() Zjadłam właśnie całą patelnię buraczków zasmażanych - najlepsza rzecz na świecie ![]() Oglądałam dzisiaj ciuszki na Allegro i z kilku obejrzanych rzeczy zrobiła sie masa stron, jakie śliczne te maleństwa, juz nie mogę się doczekac nawet nie tyle co kupowania (bo dużo mam), ale układania i szykowania w szafach...
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
UnholyOne, w jak dalekich okolicach Warszawy mieszkasz? tak się pytam, bo zastanawiam się czy będziesz rodzić w Warszawie czy nie?
ja tam na brak badań nie narzekam, mam wrażenie, że robię je non stop ...ale może to wynika z tego, że oprócz wizyt w przychodni mam jeszcze prywatne i można powiedzieć, że średnio co dwa tygodnie jestem u lekarza
|
#132 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Będę rodziła w Warszawie, albo na Solcu (tam miałam pierwszy poród), albo tam gdzie mój ginek akurat będzie - Praski - nie bardzo mi się to uśmiecha, muszę to z nim obdagac - kiedyś pracował na Solcu i dochodzą mnie słuchy, że jeszcze ma tam dyżury, więc może będzie tak jak planuję A Ty o jakim szpitalu myślałaś?
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Truheart gratuluje ujemnego wyniku
![]() AnnGe napewno wszystko będzie dobrze, chyba każda z nas ma stres przed wizytami... Próbowałam dzisiaj kupić dzinsy ciążowe , no ale mi nie wyszło...Jedne były niezłe , bo wąski u dołu , ale niestety moje posladki nie wyglądały w nich najlepiej , bo kieszenie były nisko i spłaszczało to pupę... Zdziwiłam się też że w HM nie ma ubrań ciążowych, coś pisałyscie że są .....
|
|
#134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moja gin pracuje na Żelaznej i rozważam ten szpital jako miejsce porodu, choć słyszałam różne opinie na jego temat, ale pewnie nie ma się co tym sugerować, bo zapewne o każdym szpitalu można usłyszeć różne rzeczy. a więc jak widzisz sama jeszcze nie wiem, ale pocieszam się, że do lipca jest jeszcze kupa czasu
|
|
#135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zeby było wsio ok Cytat:
ide pilnoac TZ czy dobrze okno myje !
|||
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co , ja wcale nie mam podłych humorów ani nastrojow. Teraz to nawet nie mam powodów, żeby na cokolwiek narzekać, ale nawet leżąc 10tygodni w łóżku nie miałam chandry, dołka ani nic.
Koleżanka kilka tygodni niżej w ciązy płacze bez konkretnego powodu, mnie może wzruszenie szybciej bierze i się rozczulam. Nie to, że się chełpię sobą, tylko poniekąd nie mogę was zrozumieć ![]() Z mężem też nam się układa, zero kłótni, spięć, fochów- choc to on mógłby narzekać, że ja nic nie mogłam robić a on wszystko musiał, czy chciał czy nie. Choć może mnie to dopaść, nie wykluczam, a i zapewniam wam że miałabym się nad czym użalać i zamartwiać. Jestem zdecydowana optymistką! I kto lepiej jak nie ja poradzi sobie z moim dzieckiem? Tylko my!!! najlepiej ja mama, i tata. I choć wisi nad nami kredyt na własne m, przez najbliższe 30 lat to ja i tak wiem,że zostane z dzieckiem w domu, bo chcę poświecic się wychowaniu maleństwa.Ijeszcze jeden optymistyczny akcent: Tru- świetnie, że wynik wyszedł zadawalający ![]() edit: a i badań też mam umiarkowanie.Ścisle wg. kalendarza ciązy oraz stosowne do wieku. Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-02-10 o 17:10 |
|
|
|
#137 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ochota powiadasz to rzut beretem, jak to mówi mój tata ![]() Ja tez słyszałam o Żelaznej różne rzeczy, niestety tych gorszych sama doświadczyłam. Może dlatego, że nie miałam tam lekarza prowadzącego. Jechałam tam rodzic za pierwszym razem, zbadali mnie - lekarz potwornie nie miły, a potem odesłali na Solec (karetką) - i tu się cieszyłam, bo z tego szpitala byłam bardzo zadowolona.
|
|
#138 | ||
|
Raczkowanie
|
melduje sie na nowym watku
![]() Cytat:
szukaj przy dziale z ciuszkami dla dzieciCytat:
niedługo powinnam wybrac się tam na jakaś wizyte chyba, więc zobacze może co i jakja mam nastepną wizytę u mojego gina 2marca, tak jak UnholyOne, a na 3ciego umówiłam się też na usg i mam nadzieje ze dowiem się kto tam we mnie siedzi
|
||
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ponawiam pytanie, czy jest tu ktoś z Krakowa ?
|
|
#140 |
|
Ola-Unhola
|
O to jeszcze Kasiuuulka i WrednaAfrodyta z Wawy
![]() Ja kupowałam w Jankach w H&M, wybór nie duży, ale spodnie kupiłam ![]() Eleeri, Adaikaka jest z K-wa
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-10 o 17:23 |
|
|
|
#141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze się nie orientowałam jak to jest z tymi wszystkimi papierkami, a więc nie mam o tym zielonego pojęcia ...ale chyba muszę się tym zainteresować taka znajoma położna to prawdziwy skarb ...szkoda, że ja nie znam żadnej
|
|
#142 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba muszę to przeczekać - dziś beczałam już kilka razy (w pracy też) kosmetyki, które ZAWSZE poprawiały mi humor już tego nie robią schowam się w mysią dziurę i przeczekam buziaki dla Was i Waszych bobasów
|
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja własnie robię spagetii z tuńczykiem... Taki fajny przepis dzisiaj pokazywali w tv i mi smaka tylko zrobli
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Kaaasiulka
A własnie byłam w centrum i zastanawiałam się czy skoczyć jeszcze do złotych ale juz byłam zmęczona i sobie darowałam , ale jutro napewno tam pojadę
|
|
#145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
WrednaAfrodyta-nie ma za co ja sama byłam zdziwiona, że w tym w centrum nie mieli nic ciążowych
Edytowane przez kasiuuulka Czas edycji: 2009-02-10 o 17:43 Powód: zapomnialam |
|
|
|
|
#146 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to zależy od organizmu. Ja jestem baaardzo wrażliwa na zapachy ![]() Super, bardzo się cieszę ![]() Cytat:
Daj znać po powrocie.
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja bylam narazie w jednym sklepie patrzec i cena 120zł , ale nie dziny tylko takie eleganckie....nie kupilam. ale wybieram sie wlasnie do H&M i chce wiedziec mniej wiecej jaka cena....
|
|
#148 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chwal się ciuszkami! O tak, humor mam przedni dzisiaj ![]() Cytat:
![]() dziękuje(my) ![]() Cytat:
Dziś powiedziałm TZ, że czuję się jak mama kangurzyca, wszędzie zabieram ze sobą swoje maleństwo ![]() Aniu zgubił mi się Twój cytat... Clarins nie śmierdzi jak inne, co prawda tego zapachu w 100% nie można zniwelować, bo to składnik samoopalający tak daje podczes utleniania na twarzy, ale zdecydowanie Clarins zalatuje mniej. Jak chcesz to wyślę Ci odlewkę w jakimś pojemniczku, przetestujesz sobie czy Ci pasuje
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-02-10 o 19:22 |
|||||
|
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
ja mierzyłam jakiś czas temu spodnie w H&M, ale nie podobały mi się i nawet nie pamiętam ich ceny, a pod słynnym Pałacem dzinsy są po 140 ...mierzyłam i nawet były oki, ale jeszcze nie kupiłam
|
#150 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). To wszystko sprawia że jakoś się boję. Co do spodenek ja znalazłam fajne i bardzo tanie na allegro, ale właśnie kieszonki też spłaszczają mi pupę. Jakoś przeżyję. Wątpię czy sprzedająca przyjełaby je z powrotem bo moja pupa nie wygląda w nich korzystnie Cytat:
Już od soboty próbuję. Ale mam pechaCytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

Za to kupiłam ciuszki
i nie mam ich gdzie trzymać 

, będę się wzorowała 
tylko usg, no i takie standardowe dla ciężarówek: krew, mocz.

zeby było wsio ok 
NIE LUBIĘ TROLLI
Ja wiem że pierwszy trymestr ciąży,że tak to się objawia bla bla bla ale ja powoli zaczynam wariować