|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX
pewnie dlatego ze ja mam czas sie troche poudzielac miedzy garnkami a kompem
|
|
|
|
#1772 |
|
Rozeznanie
|
CZesc dziewczyny
ale tu dzisiaj pustki...ja sie probuje zmobilizowac do przegladniecia literatury do drugiego rozdzialu ale jakos nic mi sie nie chce... Mamy problem z wyborem garniuturu, gorzej niz z moja sukienka hehe w sumie spodobal nam sie ten co wam pokazywalam, ale wczoraj bylismy na sklepach i upatrzylismy kolejne dwa ktore tez sie nam podobaja...a TZ nie potrafi wybrac ktory mu sie podoba najbardziej i ja tez nie potrafie...chyba zrobimy losowanie hehe |
|
|
|
#1773 | |||
|
Zakorzenienie
|
[quote=Strobiluska;1092255 0]
Cytat:
![]() a jak nie to nie ![]() Cytat:
![]() super ze masz super prace ![]() Cytat:
U nas nie ma perspektyw na dziennikarstwo bo mamy amatorska tv gazete bezplatna i tyle a do wroclawia mam 70km i codziennie dojezdzac mi sie nie oplaca to nasze obraczki na zdjeciu jakos dziwnie wyszlo i dopiero wzorek po bokach teraz zobaczylam normalnie boki ladnie sie swieca ze tego wzorku nie widac ps. nie patrzcie na moje opuchniete paluchy to przez @ takie mi sie grubasne zrobily
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2009-02-11 o 11:33 |
|||
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi to idz do zlotnika lekko rozciagnac palce, bo wiadmo ze puchna w roznych sytuacjach, a obraczka bedzie na placu zawsze.
Dla komfortu bym lekko rozciagnela.A tak to super
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-02-11 o 11:38 |
|
|
|
#1775 |
|
Rozeznanie
|
strippi sliczne te obraczki
|
|
|
|
#1776 |
|
Zadomowienie
|
Jejciu... rzeczywiście strasznie tu cichutko
.
|
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko te moje paluchy wyglądają jak serdelki buuu... to wszystko przez to, że tak mocno przytyłam .... grubas ze mnie i tyle. a moich obrączek nie da się pomniejszać i zwiększać niestety dzieki
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
kasiaher faktycznie sytuacja nie jest fajna
Wiem jak to wygląda bo z Tż jesteśmy w podobnej. Mama tż ma 3 dzieci, najstarszy syn jest na Mazurach i w ogóle rzadko się kontaktują, potem jest mój Tż i na końcu siostra na stałe mieszkające we Włoszech. Ostatnio mama byla w pracy we włoszech no i jak wróciła to pojechaliśmy do niej. Jak pisałam wcześniej Tż mial wypadek i nas samochód jest rozwalony, więc pojechaliśmy rodziców autem. I zaczęło się "lepszym jeździłam..." wspomnę że rodzice mają renault thalie z 2001 roku. Już się źle poczułam. I zaraz potem mowi tak "muszę kupić sweter dla F. bo imieniny miał, K. Prosiła mnie też o paszteciki i zupy w proszku...bla bla bla" wiem że głupoty ale ja w czasie jej pobytu tam miałam i urodziny i imieniny i Tż miał imieniny i nic z tego nie robiła nawet życzeń nam nie złożyła. DO ślubu to już nie ma szans by namm się dołożyla. W zasadzie sami opłacamy salę, moi rodzice płacą nam za orkiestrę, kamerę, za moją suknie, ostatnio mama mówi też o zaproszeniach. Ja nei mowię żeby mama tż nam się dokładała w tysiącach ale głupie zaproszenia mogłaby kupić, albo spytać słuchajcie jak wam tam weselne przygotowania idą? a tu nic, zero zainteresowania. Wkurza mnie to bo traktuje nas jak gorsze dzieci. Tż pomaga jej co roku, węgiel kupuje, jak jesteśmy to robimy zakupy mamie na zapas. A on nam jeszcze wypomina że ja za często głowę myję ( codziennie) i że rachunek za gaz będzie. Tż wypomina proszek i wodę jak pranie robi. A on nadal tam mieszka. Całe szczęście jeszcze trochę i zamieszkamy razem z Tż. Moi rodzice cały czas nam pomagają. Kupują rzeczy do wspólnego mieszkania. I nawet zrezygnowali z wynajmu mieszkania dla nas, żebyśmy mogli tam zamieszkać. A mieli z tego trochę grosza. Ale myślę że damy radę. Nie chcę tylko nic mówić Tż bo pewnie będzie mu przykro.
|
|
#1779 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
- nieco ponad cm szerokości mają chyba - ale dużo z nich złota będzie Tyle, że też jeszcze nic w kierunku ich przetopienia nie zrobiliśmy :/
|
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny! Widze ze rzecz dziś idzie o obraczkach od rana
Fajne macie te krążki ech też słyszłam ze złoto ma isc jeszcze w gore ale cóż nie mozemy kupić wczesniej bo w polsce bedziemy dopiero w maju i wtedy załatwimy tą sprawe.
|
|
|
|
#1781 |
|
Rozeznanie
|
witam wszystkie PM
i jesli mozna to dolacze do grona,, Pieknych Gadul" my slubujemy w wielkanoc , czyli zosta;o rowne dwa miesiace. mowa o obraczkach ![]() My tez jeszcze nie kupilismy ale bedziemy w marcu w Polsce to sie zrobi ))
|
|
|
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
a jak bardzo wzrosła cena obrączek? Gdzie najlepiej kupić obrączki w Warszawie?
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez dostalismy nowiutkie i wielgachne Podobno mama je kupila z mysla o dzieciach, ze sie przetopi kiedys jakos duzo ludzi tak robilo
|
|
|
|
|
#1784 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi sie nic nie chce
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj z nami ![]() ale masz malutko do ślubu
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężno mi określic jak bardzo wzrosła cena na konkretnym modelu ale wiem napewno ze przez 2 lata 2007 i 2008 cena wzrosła o ok 30% na samym surowcu wiec na produktach pewnie jeszcze wiecej. A tymbardziej jak jest kryzys i dolar zyskuje do złotówki to cena złota idzie w gore. A co do obraczek w Wa-wie to nie mam pojecia nie mój region moze tambylczynie ze stolicy sie wypowiedzą.
|
|
|
|
#1789 |
|
Wtajemniczenie
|
Faktycznie ...nie skapowałam, ze to dziś 11. Uffffff...nerwy, nerwy
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
nooo mezus juz ma obiadek....
pyszne mieseczko mu udusilam ![]() A ja zamiast sie uczyc ogladam wstazeczki na allegro musze je w koncu zamowic bo Tż marudzi ze chce robic zawieszki
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co sądzicie o tym welonie??
http://allegro.pl/item540689780_welo...y_projekt.html w kolorze ecru. Samba zastanów się czy ci się opłaca na allegro. Ja też myślałam że zamówię na allegro ale doliczając przesyłkę wychodzi na to samo co w sklepie. Kupiłam w sklepie wszystkie wstażki ( 2 szpulki ), szpilki, i złote obrączki i zapłaciłam coś koło 25 zł ( już nie pamiętam bo dawno to było). Ale wyszło mi minimalnie (coś koło 20 gr. na szpulce ) drożej.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2009-02-11 o 13:02 |
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam, że cena atrakcyjna nie to co w salonach, też rozważam kupno welonu na allegro.
|
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki doradzcie bo nie mogę się zdecydować czy na zaproszenia lepiej wybrać zwykła satynową wstążkę czy moze lepiej z organzy??
satynowa: http://www.allegro.pl/item550423874_...t_12mm_fv.html z oranzy: http://www.allegro.pl/item550410149_...lko_60_gr.html ktore lepsze?? |
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
z organzy są ładniejsze ale wydaje mi się że za szerokie, zależy jakie będzie zaproszenie.
|
|
#1796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() Cytat:
Ja też chyba bede miec jednowarstwowy do tyłka. Cytat:
Bo i ta i ta pasuje. |
||
|
|
|
#1797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie obraczki.... znowu niestety musielismy przełozyc termin wyjazdu poniewaz chcielismy jechac odrazu z zaproszeniami a ich jeszcze nie mam bo jeszcze nie wysłałam formularza do kolesiaq, i znowu du** Odechciewa mi sie wszystkiego przez ta sytuacje jakbym wioedziala że tak bedzie to zrobilibysmy przyjęcie na najbliższą rodzinkę , jakiś obiad i do widzenia. Przygotowania coraz mniej daja mi radości więcej sie wykłócę , i denerwuję i zastanawiam sie nad sensem tego wszystkiego.
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bardzo tani Cytat:
jak dla mnie te http://www.allegro.pl/item550410149_...lko_60_gr.html ja mam takie przy swoich zaproszeniach
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
kasiaher Tzrymaj sie mocno i nie daj się teściowej!
Niestety najgorsze kłótnie i problemy w rodzinie to o pieniądze... A może wasi rodzice Twoi i Tzta by sie wspólnie spotkali i porozmawiali ? Np Twoi powiedza, "my zapłacimy za przyjecie to i tamto... a jak z reszta, co proponujecie zapłacić naszej młodej parze zeby pomóc w weselu" Wiesz co mam na mysle, zeby ktos wyszedl z inicjatywa. My placimy to a wy co? Nie wiem jakie macie kontakty miedzy rodzicami, ale to w koncu dorosli ludzi, ktorym zalezy na waszym szczesciu! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.

ale tu dzisiaj pustki...ja sie probuje zmobilizowac do przegladniecia literatury do drugiego rozdzialu ale jakos nic mi sie nie chce... 
mam tylko licencjat, ale studiuję też na mgr na filologii romańskiej...na szczęście to ostatni rok 

my jeszcze naszych nie mamy, nawet sie nie rozgladalismy za nimi
trzeba w koncu zaczac
Tyle, że też jeszcze nic w kierunku ich przetopienia nie zrobiliśmy :/