|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Cześć śpiochy
Ooo dziś pierwsza jestem ![]() W takim razie kawka dla wszystkich (i soczek dla tych, których odrzuca od kawy ) i ciacho proszę (omg zapomniałam wczoraj o przepisie Potrzymam i za siebie, a co ![]() U mnie 29 dc, żadnych objawów tak ciąży, jak i @ , tempka dziwna, tak jak i w całym cyklu poniżej wykresCytat:
|
|
#3812 |
|
Organizatorka
|
A witam witam
U mnie narazie też cisza dziś temp wyszła 36,9 nie wiem czy to spadek na zbliżającą się @ czy jakoś tak. Śluz dalej jest. Tak czy owak czekam na okres wolę być miło zaskoczona ![]() Mam pytanie ile powinno sie min mierzyć temp??? |
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie Nika?? Zobaczyłam, że jej od wczoraj w południe nie było i się zdenerwowałam.
|
|
|
|
#3814 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropeczko ;/ naprawdę?
![]() bądźmy dobrej myśli, może tą wyprowadzkę szykuje, czy coś..może zmęczona.. na pewno się pojawi dziś
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3815 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tez trzymam mocno ![]() Witajcie dziewczynki. Kropko, Aliisanko...mam nadzieje, ze u naszej Niki wszystko dobrze i po prostu jest zajeta przeprowadzka..
|
|
#3816 |
|
Wtajemniczenie
|
araczki, My też mamy taką nadzieję że z nią i okruszkiem ok jest..
idę do pracy na cały dzien ale jak będę mieć tylko chwilę to zajrzę do Was ![]() miłego dnia Wam życzę Bąbelki
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3817 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cesarkę??? moja siostra miała....kochana, lepiej rodzić SN jeśli to możliwe- może i ból w czasie porodu ale potem kilka godzin i możesz zwykle do dzieciaka wstać, a po cesarce, owszem - nie boli w czasie porodu ale potem....ból przez tydzień i dłużej, własnego dziecka nie możesz wziąść i ponosić....brrrrrrr..sios tra tak się męczyła...rodziła w Belgii swoją drogą, a cesarkę miała, bo inaczej się nie dało, dziedziuś nie obrócił się... ![]() Cytat:
bez okazji! powiedział: a bo dawno ci kwiatów nie kupiłem Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też.....Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja jestem spokojna
|
|
|
#3818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, ze jestes! Widzisz jak tu jest, nie pojawiasz sie pol dnia i juz sie zamartwiamy. Ja tez wiem, ze bedzie wszystko dobrze Milej przeprowadzki zycze (wiem cos o tym bo przeprowadzalismy sie z Polski do Finlandii i troche zajelo to czasu) i milego dnia
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
a ja jutro i pojutrze wolne i muszę pracę napisać na 14 stron na sobotę i nauczyć się na 5 egzaminów w ten weekend, poszaleli ![]() Tak mówicie o prezentach i Nika o bukiecie róż, a mój mąż coś knuje wydzwania gdzieś, umawia i dziś się mnie pyta co robimy w sobotę a ja na to, że będę w Lublinie a on to dobrze, bo i tak nie ma on żadnych planów i przy tym zrobił szyderczy uśmiech <---- prawie taki jak ten ![]() a dziś zrobiłam sobie z niego jaja rano jak wstałam poszłam się myć i jak już się umyłam mężuś krzyczy z sypialni czy mam ochotę na małe co nie co ![]() a ja mówię, że tak wychodzę a on już w pełnej gotowości a ja z pomagą na twarzy "ale chyba źle się zrozumieliśmy" on szok czerwień na twarzy a ja w śmiech i mówię "przecież to nie takie małe co nie co hehe
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama chcialam sobie kupic bransoletke bo mialam upust, ale nawet kolezanki w pracy mowily ze to jest bizuteria tylko ktora sie zaklada na jakies okazje...a jak chce tak na codzien chodzic to lepiej mam kupic cos innego.
|
|
#3822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny jesteście wszystkie taaaaaaaaak kochane! mój mąż już się też do was przywiązał i zwykle pyta po polsku ze śmiesznym akcentem : "co słychać na wizaś?" hihihi bo jak coś się dzieje to ja taka przejęta, więc czasem opowiadam mu wasze historie. ja myślę, że on docenia że dzięki Wam nie czujęsię tak samotna w tym obcym kraju ![]() Cytat:
![]() idę kanapkę z serem zrobić....może jakąś kawe blllleeeeeeeee
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale żebyś widziała jego minę... bezcenna
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
kochane dziekuję Wam za wszystkie słowa otuchy
mój mąz tez to przeżywa ale nie potrafi ze mna o tym porozmawiac a jak tego potrzebuje. wpadne do was dopiero na wieczór bo mam tyle pracy ze hej. miłego dnia Wam zycze |
|
|
|
#3825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Ty to normalnie jesteś rozweselacz
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
dobrze widoczne
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po moim poronieniu byłam najpierw załamana, płakałam, krzyczałam, wyrzekałam piekłu i niebu, rozpaczałam a potem...zaczęłam czytać: o tym, co mogęzrobić więcej dla siebie i dla przyszłej ciąży. cytologię, test na chlamydie, wykresy temperatur, jadłam suszone morele i popijałam lapką czerwonego winka ( dla dobra endometrium) walczyłam ze smutkiem i starałam się myśleć, że się uda. kiedy wreszcie poszłam na rozmowę do położnej ( oni to nazywają rozmową przed zjaściem w ciąże , taką prekoncepcyjną) to ona popatrzyła na to co zrobiłam i powiedziała: ale ty mnie nie potrzebujesz, ty już wszystko zrobiłaś...a ja choć o tym nie wiedziałam, byłam już wtedy w ciąży.... piszęci to, żeby cię troszkę podnieść na duchu....
|
|
|
#3830 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wolno Ci myśleć w ten sposób. Jeśli czegoś bardzo pragniesz, to to się spełni - w ten czy inny sposób. Nie możesz pielęgnować w sobie takich czarnych myśli. |
|||
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() sasasa prawie moherowe
|
#3832 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
sweetpinky masz niesamowite poczucie humoru i tak trzymaj!!!ula87 głowa do góry To jest mój 5 cykl od laporoskopi,bo tak na marginesie to się staramy od listopada 2007,mój mąż tez jest bardzo wrażliwy i raczej nie umie ze mną rozmawiać na ten temat ale widzę,że za każdym razem bardzo to przeżywa Mam nadzieję,że jakoś sie to wszystko pomalutku ułoży!!!Hura Życzę miłego dnia Wszystkim |
|
|
|
#3833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jaka przyjemność jak będziesz wszystkie rzeczy rozkładała w nowym domku
|
|
|
#3834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą myślę, że wszystkie kochamy tych naszych łobuzów nawet jak czasem zasługują bardziej na lanie niż na kochanie ![]() Cytat:
trzymam kciuki, żeby 5 byłą szczęśliwa i piąty cykl owocny!Cytat:
nie mogę się doczekać, ale jeszcze tyle roboty, a jeszcze dziś i jutro do pracy...bu ale planujemy też zakup nowej sofy i stolika i szafki do salonu, już oczami wyobraźni widzę jak będzie ślicznie
|
|
|
#3835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mialam tez 5 egzmainow musialam dwie rpace napsiac i wsyztskie egzmainy w jendym tygodiu i prace dalam rade to ty tez dasz i trzymam :kicuki: za egzmainy
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki lecę do pracy, słonko świeci więc jakoś łatwiej żyć
![]() dziś był mój pierwszy poranek kiedy nie zmierzyłam tempki
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
jesteście kochane
moje cykle były zawsze 28 dniowe ale ostatnie dwa to równe 34 dni i nawet co do godziny już sama zgłupiałam jak mam obliczac owulacje- wracam to mierzenia temp. kochane ja sie boje że do kwietnia nam sie nie uda a wtedy czekają mnie wszystkie badania ( dla mnie koszmar)![]() wpadłam tylko na chwileczke i zmykam do pracy |
|
|
|
#3838 |
|
Raczkowanie
|
kurcze nie mam czasu nawet pisac poniewaz ide na urop i musze nawet w domu popracowac:/
do lekarza pojde za jakies 2 tygodnie- bedzie to chyba 6 tydzien. narazie czuje sie dobrze- nie mam narazie zadnych dolegliwosci -oby tak dalej)- jedynie czasem cos tam zakluje w brzuszku. aha no i piersi rosna w koncu moj TŻ chce mnie gdzies zabrac na jakas dluzsza wyprawe samochodem- moze do austrii. mysle ze nie ma przeciwskazan bym jechala- a co wy myslicie? w koncu ciaza to nie choroba, no i przede wszystkim dobrze sie czuje. |
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pieri tez sie na pcoztaku ciesyzłam !!1 a teraz z "c" mam "dd" i to miekkie miseczki bo jakbynm wziela push up to bym miala chyba z ekstra DD ;(
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

) i ciacho proszę (omg zapomniałam wczoraj o przepisie 

, tempka dziwna, tak jak i w całym cyklu
poniżej wykres

na pewno się pojawi dziś
ale w piątek jak będziemy w kinie to myślę że pójdziemy tam.. 

i muszę pracę napisać na 14 stron na sobotę i nauczyć się na 5 egzaminów w ten weekend, poszaleli 
<---- prawie taki jak ten