|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
Ja też chciałabym córusię, bo synek 6-letni już jest. Chociaż on stwierdził, że jak będzie dziewczynka, to z nim w pokoju nie będzie, bo będzie go budziła, ale jak będzie brat to się zgodzi...hehe. Braterstwo siusiaków no ![]() Wizytę mam 02 marca i dr chce już podejrzec płec także jeszcze ponad dwa tygodnie czekania...Ale bardzo mnie tez interesuje jak czuje się moja dzidzia, bo ostatnio coś mnie w lewej pachwinie kłuje ![]() ![]() Czekoladka, u mnie na szczęście nie patrzą na wiek chrzczonego dziecka - w końcu prawie Warszawa, więc może dlatego. Ja pewnie bym szybko ochrzciła, gdybym wiedziała, że we wrześniu będę na chodzie w 100% i
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kofeina we wczesnej ciąży może spowodować 40% ryzyko poronienia, a w późniejszej zmniejsza masę urodzeniową noworodka. Dopisek: kofeina znajduje się nie tylko w kawie, herbacie, ale także w yerba mate, wszelkich specyfikach zawierających guaranę, Pepsi, Cola, czekoladzie i kakao Cytat:
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-02-11 o 12:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
chłopcy 2:0 dziewczynki
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
chłopcy3 - 0 dziewczynki
Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2009-02-11 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() EDIT: Własnie zajadam się brzoskwiniami z puszki ![]() Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-02-11 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Wtajemniczenie
|
Dobra koniec pogaduszek, uciekam do kuchni robić obiadek dla męża, a potem niestety do nauki. Poczytam was wieczorkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuje do niej zrobić jeszcze jedno podejście, może na zimno... ![]()
![]() |
#250 | |
Raczkowanie
|
Wczoraj zadzwonili ze szpitala, ze maja 1 wyniki tzw szybkiego testu "FISH"z badania wod plodowych- amnocentesy. Dziecko jest na 80 % zdrowe. Na 100 % badania musze czekac jeszcze 2 tygodnie, ale lekarz powiedzial, ze zazwyczaj wyniki sie pokrywaja. Jestem dobrej mysli i spokojniejsza. Badano tylko chromosomy 13, 18, 21 i nie ma zadnych zmian!
Dzieki Bogu. Moze w koncu zaczne cos jesc. Nie mam ochoty na nic. Tak czytam o Waszych apetytach na buraczki, frytki itd... to mysle, ze albo jestem nienormalna albo zestresowana. Ale teraz nerwy juz sa spokojniejsze. Co do imienia ( drugiej dziewczynki wsrod szalejacych w Waszych brzuchach chlopcow ): miala byc Emilia, ´zmienilo nam sie na Nelly. Mamy jeszcze piec miesiecy, wiec na pewno zmieni nam sie zdanie jeszcze kilka razy. Cytat:
Raz sprobowalam bez kawy i bylam nieprzytomna! w doslownym tego slowa znaczeniu. Nie wytrzymalam i zrobilam sobie mala kawe. Od razu odzylam. Czytalam, ze jedna, dwie filizanki mozna wypic, ale juz do tego nie dokladac czarnej herbaty. Mozna pic czerwona i wszelkie owocowe. Ile przybralyscie na wadze. Ja zaczelam 17 tydzien i przytylam 1,5 kg. Czy to nie za malo? Edytowane przez evamoni Czas edycji: 2009-02-11 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
chlopcy 3:1 dziewczynki
Edytowane przez evamoni Czas edycji: 2009-02-11 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Rozeznanie
|
właśnie jestem po szklance melisy
![]() Cytat:
ja w 15 przytyłam 2,5 kg, a teraz nie wiem bo się ostatnio nie ważyłam, poza tym nie wiem gdzie te kg mi idą bo w pupie i udach póki co nic się nie zmieniło. ale z wagą to raczej indywidualna sprawa bo moja koleżanka do 17 tc przytyła 8 kg ...chyba jednak trochę za dużo ![]()
![]() |
#253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam teraz wizytę 24.02 ale na usg w kwestii płci jest stanowczo za wcześnie,ale zaraz po świętach pobiegnę i się z Wami podzielę informacją kto tam u mnie w brzuszku mieszka ![]() moją koleżankę też tak w pachwinie kłuje cały czas,była ostatnio u lekarza i stwierdził że wszystko jest w porządku więc trzymam kciuki aby i u Ciebie była taka sama sytuacja,może to z czasem przejdzie ![]() Edytowane przez aromatyzowana Czas edycji: 2009-02-11 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
właśnie ja też mam strasznie niskie ciśnienie zazwyczaj 90:60 no ale jak tylko dowiedziałam się że spodziewamy się dzidziunia to kawkę praktycznie odstawiłam,nie wiedziałam czy mogę pić,ale skoro mówicie że można to super,chociaż jedną malutką filiżankę dziennie do tego z mlekiem.Zaczęłam też pić herbatę zieloną Irving i jakoś się tak do niej przyzwyczaiłam.
Jeśli chodzi o to ile przybrałam to 2 kg tak mniej więcej a jestem w 12 tyg. W pierwszej ciąży przytyłam 12 kg i teraz też bym tak chciała. |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
ale Wy dużo piszecie
![]() a moja dzidzia to silny człowiek jest, jak np leżę w łóżku na boku i odwrócę się trochę bardziej na brzuch to zaraz jest tak jakby ktoś mnie dźgał jednym palcem PUK! , jeśli się nie poprawię to zaraz PUK! PUK! i tak do skutku. Walczy o swoje jak lew ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
Ja też miałam i mam zawsze niskie ciśnienie 90/50. Piłam dwie kawki dziennie teraz ograniczyłam się do jednej i to nie zawsze.
Ja jak na razie schudłam 2 kg a jestem w 12tyg. Teraz poprawił mi się apetyt więc pewnie zacznę przybierać na wadze. Dobra dziewczynki ja na razie zmykam bo idę do domku ![]() ![]()
#257 | |||||||
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie było mnie 3 godziny i 2 strony do nadrobienia mialam ... no niemożliwe jesteście!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wakacje już we 3 przecież ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak mi ktoś powie jak to sie robi ... to zrobię ![]() Cytat:
![]() ooooooo moze dzisaij sie dowiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-02-11 o 13:40 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale miałam nadrabiania ![]() Cytat:
![]() Witaj aromatyzowana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() AnnGe czekamy na wiadomości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#259 | ||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aniu, czekam na info i trzymam kciuki za wizytę ![]() Dziewczyny mam wieeelką ochotę na napoleonkę lub kremówkę. A cukiernia daleko ![]() ![]() edit: dzwoniłam do mężulka, kupi jak będzie wracał z pracy, czyli po 18 będę się objadała słodkościami. Może jeszcze jakieś ptysie niech kupi... ![]() A na kolację chyba zrobię leczo z kabaczkiem. Idę zaraz po małego do przedszkola, to zajdę do sklepu. O. ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-11 o 14:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mialam ochote na kebaba i wyslalam moje po kebaba na wynos a co niech sie stara
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
Mi narazie nie ma kto spełniać zachcianek jedzeniowych, Tż przyjezdza do mnie w piatek to dopiero będzie o mnie dbał
![]() ![]()
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wyjaśnieniu całej tej sytuacji z pewnością apetyt ci wróci i dobre samopoczucie i będziesz mogła w pełni cieszyć się ciążą ![]() Ja do 13 tyg przytyłam 4 kg, a od ponad 3 tyg waga stoi w miejscu, co nie ukrywam bardzo mnie cieszy. Jedzeniowych zachcianek jako takich nie mam, raczej muszę się wysilić, aby wymyślić coś, co mogłoby mi smakować i miałabym na to apetyt.
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Co do wesel to My też mamy dwa : w czerwcu(brat Tżta) i lipcu(kuzyn Tżta)...zobaczymy jak sie uda...w 9 miesiacu ciężko będzie zwłaszcza z dojazdem chociaż to to ok 100 km. W lipcu to znowu już pewnie będę po porodzie i nie wiadomo jak będę przechodziła połóg...a poza tym co z Maleństwem...ciężko będzie zostawić dziadkom ![]() ![]() W maju do tego mamy komunię chrześnicy Tżeta ale to chyba będę w stanie jechać ![]() Malga cieszę się że u Ciebie już lepiej ![]() ![]() Aromatyzowana witaj ![]() Evamoni super że jest dobrze...już teraz możesz być spokojna a za dwa tygodnie już w ogóle się uspokoisz jak zobaczysz wyniki... ![]() Jeśli chodzi o kawę to przed ciążą piłam kilka dziennie ale to w pracy tylko a teraz raz na miesiąc jak wpadnę do firmy ![]() ![]() agga19851985 gratulacje synka ![]() ![]() ![]() To ja dopisuje się do wyniku i jest chłopcyy 3 - 2 dziewczynki ![]() ![]()
#264 | ||
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W nocy brzuch mnie kuł jak nie wiem... Zaparcia mnie dopadły i przez to brzuch mi twardnieje ![]()
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo myślę o Wszystkich Świętych. Chodzę na cmentarz cały rok, więc akurat w tym dniu, gdy wszędzie pełno ludzi i pseudo-pamiętających odpuszczam sobie wyjście na cmentarz, lub czekam wieczora i spaceru. U mnie biało, zima wraca ![]() Aktywność mi służy.Dobrze się czuję mogąc robić wszystko z umiarem, a i popoludniu drzemkę nam fuduję. Objadłam się i mam sieste ![]() EDIT: megi b - na tą przykrą przypadłość, na którą również cierpię rewelacyjnie podziałało na mnie siemię. Kilka str wstecz żaliłam się, a teraz wróciłam do formy ![]() Wieczorem zaparzam, rano wypijam i jak ręką odjął ![]() Anka pewnię córunię będzie mieć, nie wiem skąd mi się to wzięło ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-02-11 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie mam zaparć, za to wieczorem straszne wzdęcia, znacie jakiś sposób? Cytat:
U mnie wczoraj napadało trochę śniegu, przez chwilę było cudnie, a dzisiaj jedna wielka chlapa, ble... Cieszę się bardzo, że dobrze się czujesz ![]() Ja też obstawiam córeczkę u Ani ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() IOczywiscie ze sie ebde tu udzielac nie pozbedziecie sie mnie tak latwo....hehehe ![]() Paweł mi sie Oświadczyl....!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() \ (wsumie to bylo w zeszlo sobote ale zapominailam powiedziec wam...Na poczatku niechcial sie zgodzic no bo po poronieniu myslalam ze on to tak z litosci robi zeby mi sie stroszke poprawilo ale przemyslalam przez tydzien i sie zgodizlam.. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Julka, Majka, Kaja, Oliwia, Kasia, Monika, Madzia, Ola... i nic???
![]() |
#269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() sorka za posta pod postem...
![]() |
#270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.