Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-11, 17:29   #4261
Fasolka87
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez Rozaliontka Pokaż wiadomość

nadal zastanwiam sie nad imieniem dla corci i nie mozemy sie zdecydowac....he

Eulalia jest fajnie...ale nie podba sie za abrdzo TZ i moim rodzica...
A ostatnio podoba mi sie imie...Alicja i Marta....Co myslicie o tych imionach???

ALICJA ślicznie Ja z Martami miałam zawsze problemy więć nie polecam
Fasolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 17:31   #4262
Bercia2000
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Hej kochane nie wiem co pisałyście zaraz doczytam

dzisiejsze zakupy i załatwianie spraw zajeło mi 3 h chodziłam jak ślimak a jak widziałam się w wystawach sklepowych to myślałam że poważnie szłam jak słoń jakaś przegięta nogi stawiam juz tak typowo jak cięzarówka szeroko

a to moje zdobycze oprócz tego mam jeszcze 10 pieluch tetrowych ale one białe nie ma co oglądać

1.body i półśpiochy
2.pieluszki tetrowe
3.smoczki ,ręcznik, szczotka i grzebień
4..moje koszule do szpitala
5.chusteczki i oliwka Hipp butelki avent
6.krab pozytywka

nie mogłam znalez żelu do mycia Hipp
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1110899.jpg (49,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1110900.jpg (63,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1110902.jpg (68,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1110903.jpg (57,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1110904.jpg (68,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1110907.jpg (48,5 KB, 17 załadowań)

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 17:35   #4263
Fasolka87
Raczkowanie

Kurcze widze, że ja naprawde jestem spózniona:P Wy wykreślacie kolejne pozycje z listy zakupów a ja mam zakupiony tylko jeden komplecik ubranek Kurcze chyba bede musiała nadrobić zaległosci po piatkowej wizycie u lekarza:P
Stary 2009-02-11, 17:37   #4264
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość

dzisiejsze zakupy i załatwianie spraw zajeło mi 3 h chodziłam jak ślimak a jak widziałam się w wystawach sklepowych to myślałam że poważnie szłam jak słoń jakaś przegięta nogi stawiam juz tak typowo jak cięzarówka szeroko

a to moje zdobycze oprócz tego mam jeszcze 10 pieluch tetrowych ale one białe nie ma co oglądać

1.body i półśpiochy
2.pieluszki tetrowe
6.krab pozytywka

Bardzo fajne zakupki, ja dziś w promocji kupiłam aż 6 paczek chusteczek Pampers w pakiecie za 29 zł i jestem bardzo zadowolona z siebie z powodu tego zakupu
Chcemy kupić właśnie takie okrycie kąpielowe, ale przez allegro, a powiedz: jaka jest jego jakoś na żywo? Pewnie dobra skoro sama kupiłaś
Koszule tez bedę mieć z tej serii
No i butelki tez Aventu, ale to chyba norma,, bo na forum robia one furrorę
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 17:39   #4265
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez Fasolka87 Pokaż wiadomość
Kurcze widze, że ja naprawde jestem spózniona:P Wy wykreślacie kolejne pozycje z listy zakupów a ja mam zakupiony tylko jeden komplecik ubranek Kurcze chyba bede musiała nadrobić zaległosci po piatkowej wizycie u lekarza:P
Masz jeszcze trochę czasu, ja jak dotąd mam tylko chusteczki i żel do mycia ciałka No i trochę ubranek zamówionych z allegro a tak to nic, tych najwazniejszych rzeczy typu wózek nie mam.
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-02-11, 17:42   #4266
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Bardzo fajne zakupki, ja dziś w promocji kupiłam aż 6 paczek chusteczek Pampers w pakiecie za 29 zł i jestem bardzo zadowolona z siebie z powodu tego zakupu
Chcemy kupić właśnie takie okrycie kąpielowe, ale przez allegro, a powiedz: jaka jest jego jakoś na żywo? Pewnie dobra skoro sama kupiłaś

ja wiekszosc butelek mam Nuk mam tez to okrycie Babyono ale jak dla mnie to jest kiepskiej jakosci musze kupic 2 inne
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 17:43   #4267
malutka_24
Wtajemniczenie

Ja się dzisiaj pokłóciłam z mężem już nawet nie pamiętam od czego się zaczęło, ale powiedziałam mu, że czuję się taka sama i samotna, że się nie pyta jak ja się czuję albo maluszek, że on nic dla nas nie robi, a dzisiaj akurat tak mnie nogi bolą, że masakra i przydałby mi się masaż stópek, a on do mnie z tekstem, że ja dla niego też nic nie robię to się go pytam, żeby mi powiedział, co mam robić i w ogóle, bo ja nie umiem czytać w myślach a on na to, że nie ważne. Zawsze tak jest, że jak się go zapytam co mogę dla niego zrobić to on się w sobie zamyka i koniec nic z niego nie wyciągniesz W milczeniu zjedliśmy obiadek i obejrzeliśmy jakiś serial na kompie i wtedy dopiero mnie przytulił, ja się troszeńkę popłakałam, ale on nawet tego nie zauważył i tak jakoś uspokoiłam się w jego ramionach i zasnęłam teraz już jest oki, bo on siedzi i ogląda mecz w tv, a ja sobie piszę z Wami z miską tak na pocieszenie

Dziewczyny Was też tak bolą nogi bo mnie ostatnio to strasznie, zawsze tak miałam jak czekała mnie bolesna @ no masakra jakaś znacie jakieś dobre sposoby na takie bóle w ciąży

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
ide cos porobic bo siem rozrycze zaraz
nie płakusiaj

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
3 majcie kciuki żeby to nie było nic poważnego.. bo kurcze chyba się załamię buziaki Kochane
to trzymamy

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
A dziś kolej na mojego doła..... Dzisiaj to ja jestem gruba, brzydka, niekochana i bezużyteczna i straszna.... A i mam rozstępy, brzydki kolor włosów i cellulitis, i pewnie się mężowi nie podobam, i nie dam rady z dzieckiem itd.....

To jest mój dół i proszę go nie leczyć, muszę się nad sobą poużalać...:ryc ze-smarkam:
a mimo wszystko dam ci

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Chwale sie dzis na szybcika kupilam hihih
jaki śliczny komplecik

Cytat:

A ostatnio podoba mi sie imie...Alicja i Marta....Co myslicie o tych imionach???
mi się podoba Marta

Cytat:
1.body i półśpiochy
2.pieluszki tetrowe
6.krab pozytywka

nachodziłaś się, ale za to bardzo owocnie
no i widać, że z firm wygrywa Avent i Hipp

Edytowane przez malutka_24
Czas edycji: 2009-02-11 o 17:50
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 17:50   #4268
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
ręczniczek milutki dałam 24 zł
a koszule po 30 zł więc tyle samo co na allegro bo tam kosztują 25zł +10 zł przesyłka
wiec żadna okazja
butelki i smoczki mam z Aventu miałam dla starszego synka i super choć raz kupiłam smoczki campol i zaczeły mu się ząbki krzywić zaraz zmieniłam na Avent aha jeszcze fajną gruszke kupiłam

moja lista powoli się skraca jeszcze :
wanienka +ten misiek z gąbki
żel do mycia Hipp o ile znajdę
proszek + płatki mydlane
waciki i patyczki
spirytus
majtki poporodowe i podkłady
no to chyba tyle

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-02-11, 17:55   #4269
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanie czy farbujecie włosy w czasie ciązy bo ja mam straszną ochote nato, ale wszyscy w koło mi mówią że to maluszkowi może zaszkodzić. Co wy na to?
Ja farbuje wloski od samego poczatku, tylko ze wloski wychodza mi duzo ciemniejsze niz zwykle to na pewno przez te hormony.
Cytat:
Dzis wlasnie mi sie rzucilo w kalendarzu ze Eulalia obchodzi jutro imieniny Miedzy Alicja a Marta wybralabym Alicje
Cytat:

1.body i półśpiochy
2.pieluszki tetrowe
6.krab pozytywka

Bercia piekne rzeczy kupilas, bardzo to cieszy jak sie maluszkowi kupuje, ale meczy strasznie...ja tez wczoraj taka wymeczona jak po pracy w kopalni
Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj pokłóciłam z mężem już nawet nie pamiętam od czego się zaczęło, ale powiedziałam mu, że czuję się taka sama i samotna, że się nie pyta jak ja się czuję albo maluszek, że on nic dla nas nie robi, a dzisiaj akurat tak mnie nogi bolą, że masakra i przydałby mi się masaż stópek, a on do mnie z tekstem, że ja dla niego też nic nie robię to się go pytam, żeby mi powiedział, co mam robić i w ogóle, bo ja nie umiem czytać w myślach a on na to, że nie ważne. Zawsze tak jest, że jak się go zapytam co mogę dla niego zrobić to on się w sobie zamyka i koniec nic z niego nie wyciągniesz W milczeniu zjedliśmy obiadek i obejrzeliśmy jakiś serial na kompie i wtedy dopiero mnie przytulił, ja się troszeńkę popłakałam, ale on nawet tego nie zauważył i tak jakoś uspokoiłam się w jego ramionach i zasnęłam teraz już jest oki, bo on siedzi i ogląda mecz w tv, a ja sobie piszę z Wami z miską tak na pocieszenie

Dziewczyny Was też tak bolą nogi bo mnie ostatnio to strasznie, zawsze tak miałam jak czekała mnie bolesna @ no masakra jakaś znacie jakieś dobre sposoby na takie bóle w ciąży
oh ten tż ode mnie ma juz lanie ale ma szczescie ze przytulil bo inaczej bysmy go wirtualnie zameczyly
mnie boli juz wszystko, czuje sie juz jak slonica, non stop glodna i zmeczona...jest coraz gorzej
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 18:00   #4270
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Bercia piekne rzeczy kupilas, bardzo to cieszy jak sie maluszkowi kupuje, ale meczy strasznie...ja tez wczoraj taka wymeczona jak po pracy w kopalni

kochana żebyś wiedziała padnięta jestem
dlatego ciesze sie ze zakupów na ostatni miesiąc nie odkładałam bo to nie przyjemność tylko męczarnia potem

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-02-11, 18:08   #4271
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
ręczniczek milutki dałam 24 zł
a koszule po 30 zł więc tyle samo co na allegro bo tam kosztują 25zł +10 zł przesyłka
wiec żadna okazja
butelki i smoczki mam z Aventu miałam dla starszego synka i super choć raz kupiłam smoczki campol i zaczeły mu się ząbki krzywić zaraz zmieniłam na Avent aha jeszcze fajną gruszke kupiłam

moja lista powoli się skraca jeszcze :
wanienka +ten misiek z gąbki
żel do mycia Hipp o ile znajdę
proszek + płatki mydlane
waciki i patyczki
spirytus
majtki poporodowe i podkłady
no to chyba tyle
no to rzeczywiście juz niewiele Ci zostało do kupienia, ja z rzeczy to mam tylko te chusteczki, co dzis kupiłam pampersa w promocji i akurat mam ten żel Hippa, którego szukasz - kupiłam w Carrefour i tak jak patrze to tam byl tez najtańszy
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 18:43   #4272
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Ja to bym wolala ze ktos za mnie to wszystko kupil i tylko pytalmnie czy to chce czy tamto..mam oczywiscie na mysli tżta ale ten to nawet nie chce slyszec ze chce go teraz zabierac. Dla niego oczywiscie za wczesnie

NA dworku znow sie zimowo zrobilo, a ja siedze z farba na glowie bo juz odrosty straszne mialam, nie farbowalam przez 2 m-ce.
Farbuje sie na kolor KAKAO z Palette ...jak narazie widze ze kolorek jest ladny zobaczymy pozniej Jeszcze z 15 minutek. Pierwszy raz kupilam ten kolorek, ale sie boje mam nadzieje ze nie wyjda za ciemne:P
SZYMONEK

Stary 2009-02-11, 19:02   #4273
manolita
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Kathi75 Czy mogłabyś nas(mnie i moja fasolke) dopisać do waszej listy? Termin porodu to 31.05. Jesli bedzie dziewczynka to Emilka a chłopiec nie wiemy pozdrawiam

ponieważ dopiero sie ucze czy mogłybyściemi powiedzieć w jaki sposób dodajecie ten podpis pod postami np 26tydzień córka

Mam jeszcze jedno pytanie czy farbujecie włosy w czasie ciązy bo ja mam straszną ochote nato, ale wszyscy w koło mi mówią że to maluszkowi może zaszkodzić. Co wy na to?
Ja nie farbuję już od blisko 7,5 miesięcy. Miałam pójść na początku września , ale dowiedziałąm się , ze jestem w ciąży więć zrezygnowałam, potem pytałąm lekarza czy mogę farbować, a ten powiedział tylko , że jeśli juz bardzo muszę / a siwych włosów u mnie nie widzi / to tylko pasemka.
Tak więc zrezygnowałam z farbowania, a odrost mam już baardzo duży, widoczny, bo jestem naturalnie szatynką, a wcześniej rozjaśniałam włosy balejażem

Musże wytrzymać jeszcze kilka m-cy.

Cytat:

Eulalia jak dla mnie cudaczne imię. Trudne do zapamiętania i wymówienia.
Alicja - śliczne imię, ale niew wersji jako zdrobnienie - Ala.

Cytat:

1.body i półśpiochy
2.pieluszki tetrowe
6.krab pozytywka

Berciu udane zakupy
Szczególnie podobają mi się półśpiochy. Czy one są z Pinokia?

Cytat:
Ha! więc nie przewidziało mi się - jednak gdzieś widziałąm te chusteczki , tylko gdzie..

Cytat:

no i widać, że z firm wygrywa Avent i Hipp
Bidulka, Mężem się nie przejmuj , faceci ponoć tak mają.
Mnie też czasami bolą nogi, ale bardziej spojenie łonowe, gdy szybko chodzę.
Z aventu mam tylko jedną butelkę i to w dodatku ta największą, więc narazie i tak się nie przyda.
Hipp herbatki znowu zagoszczą na półce mojej szafki, ale czy będę używać ich kosmetyków - nie wiem jesxcze

Cytat:
Ja to bym wolala ze ktos za mnie to wszystko kupil i tylko pytalmnie czy to chce czy tamto..mam oczywiscie na mysli tżta ale ten to nawet nie chce slyszec ze chce go teraz zabierac. Dla niego oczywiscie za wczesnie

NA dworku znow sie zimowo zrobilo, a ja siedze z farba na glowie bo juz odrosty straszne mialam, nie farbowalam przez 2 m-ce.
Farbuje sie na kolor KAKAO z Palette ...jak narazie widze ze kolorek jest ladny zobaczymy pozniej Jeszcze z 15 minutek. Pierwszy raz kupilam ten kolorek, ale sie boje mam nadzieje ze nie wyjda za ciemne:P
heheh.. Aguśka uważaj, bo jak się zasiedzisz na wizazu, to włosy wyjdą Kawa Czarna a nie Kakao
Zartuję

ach, zapomniałam..

Kathi ubranko prześliczne.Nie lubię wełnianych , ale to podoba mi się wyjątkowo, może dlatego że jest dla dziewczynki z sukieneczką
Slicznusie

mój blog http://umanolity.blogspot.com/

Edytowane przez manolita
Czas edycji: 2009-02-11 o 19:04
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 19:02   #4274
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
ALICJA ślicznie Ja z Martami miałam zawsze problemy więć nie polecam
A ja wolę Martusię, moją niunię w brzuszku , druga to Madzia.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 19:23   #4275
monikab
Raczkowanie

hej, dziewczyny dopiero się zarejestrowałam możecie mi pomóc się odnaleźć?, dopisać się do waszych fasolek. dzięki Monika
monikab jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 19:25   #4276
monikab
Raczkowanie

witaj, niestety nie, gdyż maleństwo odwróciło się do nas pupą, ale nic straconego podchodzimy 10 marca na kolejne USG tym razem 3 d.
Stary 2009-02-11, 19:27   #4277
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
pakusiu to gdybys rodzila, a tzta by nie było to nie wchodzi tam opcja wezwania karetki???
nie wiem jak to bedzie... narazie mieszkam za daleko i po mnie napewno nie przyjada, mozna powiedziec ze to inne wojewodztwo
a jak sie przeprowadze to sie zapytam... z tego co sie orientuje to nie ma opcji zeby wyslali karetke, bo nie jestem "umierajaca" tylko rodze ... wszystkiego sie dowiem jak sie przeprowadze

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Pakusia, brrr lepiej żebyś zaczęła rodzić w nocy
no wlasnie nie
w nocy jestem sama w domu.... tesciu z moim tz pracuja na nocki wiec bede samiusienka
lepiej zeby bylo to popoludniu albo rano... noc nie wchodzi w gre

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość

pakusia86 - wypytałam i położną i lekarza o tą piłkę i tak: można się na niej tylko przeciągać i wyginać ogólnie ale raczej nie skakać i trzeba mieć zgode lekarza, bo jeśli ma sie problemy z szyjką lub kręgosłupem to jest tylko kilka ćwiczeń które można wykonać, u mnie w szkole rodzenia są na nich ćwiczonka. Tyko dopuszczają do nich osoby które mają zgode gina.
juz nie skacze... dziewczyny mi napisaly zeby nie skakac bo moze to przyspieszyc porod... mam sie rozciagac, krecic biodrami i lezez na pileczce zeby kregoslug rozciagnac.... ale niestety nie umialy mi powiedziec czy moge juz zaczac cwiczyc... bo one zaczynaly w 9 miesiacu
dziekuje ze sie zapytalas... tak czekalam na ta wiadmosc
szyjke mam okej, z kregoslupem tez problemow nie mam wiec bede sie rozciagac... narazie tak chwilke... a jak pojde na kontrole 16 to sie zapytam lekarza prowadzacego
jeszcze raz dziekuje

Cytat:
Alicja bardzo mi sie podoba Marta tez ladne ale zle mi sie kojarzy

Cytat:
Ja się dzisiaj pokłóciłam z mężemm
ciesze sie ze juz lepiej

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 19:29   #4278
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
Ha! więc nie przewidziało mi się - jednak gdzieś widziałąm te chusteczki , tylko gdzie..
No ja nie wiem kochana gdzie Ty je widziałaś, ale ja kupiłam w Leclercu, czy jak to się tam pisze
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-02-11, 19:29   #4279
monikab
Raczkowanie

Cytat:
fajny wózio, tylko dla mnie te kolory się jakoś zlewają

nic takiego oj czuję, że ostro będzie w nocy

dobre
ale my z mężem to tak nie potrafimy ja coś krzyczę, on coś krzyknie. Ale czasami zauważam, że on zapomina, że ja jestem w ciąży i nie wolno mi niektórych rzeczy jeść albo zrobić, jakby nie wiedział. Wydaje mu się, że jak siedzę w domku na L4 to powinnam wszystko robić, a ja nawet mam już problemy z myciem naczyń, dłużej niż 10 minut nie wystoję, że już nie wspomnę o odkurzaniu itp

witajcie z maluszkiem
a już wiesz co będziesz miała
jeszcze nie, na ostatnim USG wypielo się do nas pupą, ale nie ukrywam że marzymy o synku, gdyż mamy dwie córki. Mam ogromną nadzieję że nam się uda.
Stary 2009-02-11, 19:33   #4280
Aguśkaa83
Zakorzenienie

pakusiu no to jak Ty masz sobie poradzic????? sama odebrac porod? a taxi jakas wchodzi w gre gdyby tżta nie bylo?
SZYMONEK

Stary 2009-02-11, 19:34   #4281
Bercia2000
Zadomowienie

manolita
z tej firmy
http://www.allegro.pl/item549638919_...we_hit_62.html

a te też fajne

http://www.allegro.pl/item549638810_...iskowe_62.html

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-02-11, 19:40   #4282
monikab
Raczkowanie

dziewczyny jeszcze jedno, tak czytając wasze posty, to ja jestem sto lat za murzynami. Mimo że jestem w 24 tygodniu ciąży, nic nie mam nawet niewiem jak się do tego zabrać. Możecie mi jakoś pomóc co powinnam kupić, może jakąś gotową listę macie. Nawet niewiem gdzie powinnam najpierw pojechać w pierwszym rzędzie. dzięki za jakąkolwiek podpowiedź. monika
Stary 2009-02-11, 19:45   #4283
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
pakusiu no to jak Ty masz sobie poradzic????? sama odebrac porod? a taxi jakas wchodzi w gre gdyby tżta nie bylo?
no tak... zostaje mi tylko taksowka ale juz powoli musze sie za nia rozgladac bo niestety nie wszyscy taksowkarze chca przewozic kobiety rodzace wcale sie nie dziwie... jak mi sie beda wody lały albo cos...
mam nadzieje ze znajdziemy domek gdzies blisko pracy tz wtedy bedzie mogl szybko do domu dotrzec....

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 19:46   #4284
manolita
Zakorzenienie

Cytat:
No ja nie wiem kochana gdzie Ty je widziałaś, ale ja kupiłam w Leclercu, czy jak to się tam pisze
nie, w leclerku nie byłam
chyba to był Rossman albo Superpharm albo coś takiego...
ale wiem , ze widziałąm na pewno, było brać jak się widziało

Cytat:
noooo, fajniusie
jeśli jutro nie będzie padac to się wybiorę na sklepy

ledwo zakończył się pierwszy semestr szkoły a moje synusio stwierdziło, ze plecak mu się nie podoba i co ja mam z takim zrobić?
na allegro chodzą teraz takie plecaki po 172 -189 zł a ja dałam 179 zł - sprzedać ze stratą ?

Stary 2009-02-11, 19:51   #4285
manolita
Zakorzenienie

Cytat:
no tak... zostaje mi tylko taksowka ale juz powoli musze sie za nia rozgladac bo niestety nie wszyscy taksowkarze chca przewozic kobiety rodzace wcale sie nie dziwie... jak mi sie beda wody lały albo cos...
mam nadzieje ze znajdziemy domek gdzies blisko pracy tz wtedy bedzie mogl szybko do domu dotrzec....
Pakusiu , spokojnie, nie tak szybko urodzisz.
Poród troche trwa, zdążysz dojechać do szpitala i TŻ też w razie czego zdąży dojechać do Ciebie.

Przy Mateuszku też się bałąm ,ze nie zdążymy dojechac do szpitala, że urodzę w połowie drogi / a samochodem jest ok. 10-15min / , że albo jeszcze w domu...
ale nic takeigo się nie stało.
Urodziłąm 4 dni po terminie i Mati nawet poczekał aż Tata z pracy wróci do szpitala, zeby mógł przy nas być
więc spoko... zwłaszcza ,z ę to Twoje pierwsze dziecko

Stary 2009-02-11, 19:53   #4286
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
A ja wolę Martusię, moją niunię w brzuszku , druga to Madzia.
Madzia fajne imie sama mam takie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 20:38   #4287
Aguśkaa83
Zakorzenienie

zlapal mnie dziwny bol pod zebrami z lewej strony, nie moglam wstac masakra....co to moglo byc???

Cytat:
nie martw sie kochanie za zapas...no musicie rzeczywiscie tak zrobic zeby bylo jak najlatwiej dla Ciebie i najszybciej ale bedzie dobrze..maluszek rzeczywiscie tak baardzo szybko to sie nie rodzi
Cytat:
Napisane przez monikab Pokaż wiadomość
dziewczyny jeszcze jedno, tak czytając wasze posty, to ja jestem sto lat za murzynami. Mimo że jestem w 24 tygodniu ciąży, nic nie mam nawet niewiem jak się do tego zabrać. Możecie mi jakoś pomóc co powinnam kupić, może jakąś gotową listę macie. Nawet niewiem gdzie powinnam najpierw pojechać w pierwszym rzędzie. dzięki za jakąkolwiek podpowiedź. monika
ja mam na liscie: dla dzidzi: lozeczko, materac, kolderka plus podusia, 3 komplety poszew i poszewek, 3 przescieradla z gumka, wanienka, ew. podkladka do wanienki, wozek, fotelik do auta, ew. nosidelko, becik, kocyk, mydelka do mycia, oliwki, mokre chusteczki, szampon do wlosow, krem p/odparzeniom, wata, spirytus skazony, patyczki, proszek do prania dla bobaska, pampersy, pieluchy tetrowe, gruszka do noska, termometr, szczoteczka do butelek, butelki do karmienia, smoczki, szczoteczka do wlosow, reczniki kapielowe z kapturem, no i ubranka Dla mamusi: podusia do karmienia, laktator, podklady i wklady poporodowe, majtki poporodowe, tamtum rosa do krocza, masc na sutki, wkladki laktacyjne, 2 koszule nocne do karmienia, szlafrok, biustonosz do karmienia, ew. oslonki na piersi do karmienia. To tyle...nie wiem czy to wszystko
SZYMONEK

Stary 2009-02-11, 20:52   #4288
Fionka21
Raczkowanie

jejku.. brzucho mi wybuliło.. jeszcze bbaardziej ale na szczęście się nie spina.. wpadłam na chwilkę dać znać że żyję.. już mi lepiej.. musiałam tylko poleżeć. a z tym to u mnie ciężko.... eh.. nie mam serca sadzac Matiego przed tv tylko po to żeby sobie poleżeć.. nie lubie tak.. przecież musiałam zrobic obiad.. pozmywac naczynia.. przebrac posciel, zmyc schody, włączyc i powiesic pranie.. zaprać łóżko (bo synuś przez sen je zesikał- pierwszy raz od pół roku.. )samo się to wszystko nie zrobi eh.. ale juz to olewam.. niech w zlewie pietrza sie naczynia a ubrania gnija w pralce.. dosyc! za duzo osób jest w domu zebym ja to wszystko dzien w dzien robiła.. eh.. i znowu mam w perspektywie wojne z tesciową.. cóż.. tak widocznie musi byc..

Cytat:
Napisane przez monikab Pokaż wiadomość
proszę:
- tantum rosa- do przemywania krocza
- podpaski poporodowe
- pieluszki jednorazowe ("pampers new born")
- ręcznik, 2 sztuki (dla dzidzi)
- "miś"- podkładka do kąpieli
- termometr do wody
- wata kosmetyczna duża (2x)
- żel nivea do twarzy i ciała (z dozownikiem)
- sudocrem (średni)
- linomag
- bepanten
- maść z Wit. A
- maść majerankowa (na katarek u dzidzi)
- proszek "dzidziuś" (biel i kolor)
- krem nivea "na każdą pogodę"
- krem nivea "przeciw odparzeniom"
- krem nivea do twarzy i ciała (dla męża, bo on nie dawał sobie rady ze śliską z oliwki dzidzią)
- płatki mydlane "dzidziuś"
- Alantan w pudrze
- pieluszki tetrowe (około 40szt)
- pieluszki flanelowe (10szt)
- spirytus 70%
- patyczki do uszu zwykłe
- gaziki
- patyczki do uszu dla dzieci
- ceratki (na tetrowe pieluszki) - tak jestem "starodawna" i planuje, jak poprzednio używać przez minimum 2 miesiące tetrowych pieluszek
(ale nie na spacer oczywiście)
- smoczek 0-3 (na wszelki wypadek
)
- nożyczki dla dzieci (taki zestaw z baby ono)
-laktator (ręczny)- Canpol (z pompką a nie wajchą jak przy studni)
- oliwka „bambino”
- miękka szczoteczka do włosków (canpol)
- płatki kosmetyczne (przydatne do obmywania twarzy dziecka i okolic oczu)
- miseczka na wodę do obmywania twarzy malucha
- gumowa gruszka do oczyszczania noska (canpol)
- chusteczki pielęgnacyjne nawilżone (dzidziuś i nivea)
- sól fizjologiczna (do przemywania oczu lub czyszczenia noska)
- termometr do mierzenia temperatury dziecka (taki smoczek)
- wkładki laktacyjne
- materacyk (gryka-pianka-kokos)
- kocyk, rożek
- 2 butelki 125ml + smoczki (canpol)
- 2 butelki 240ml + smoczki (canpol)
- szczotka do mycia butelek (canpol)

to moja lista - z doświadczenia wiem że wszystko z tego jest potrzebne.... 99% tych rzeczy kupisz w "realu" w sumie to nawet wszystko.. bo apteki też są w realach tak, że jak nie chce Ci się dużo łazić, to wszystko z tej listy znajdziesz w tym hipermarkecie pozdrawiam i nie stresuj się! każda z nas na tym forum do końca jeszcze nie skompletowała wprawki na razie pomalutku kupujemy co nieco
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 20:55   #4289
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
zlapal mnie dziwny bol pod zebrami z lewej strony, nie moglam wstac masakra....co to moglo byc???
pewnie to co mnie.. takie ukłucie ale ni to skurcz ni kopniak od dzidzi bo ja tak mam.. jak dłużej posiedzę, albo jak chce za szybko wstać..
Stary 2009-02-11, 20:56   #4290
Fionka21
Raczkowanie

dobranoc ja idę dalej odpoczywać bo czuje ze mi macica wylatuje eh..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości