|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
no prosze
ja kiedys dostalam za włąsne zdanie niezgodzilam sie z jedna wizanka ;p ale było mineło Ciesze sie ze u Mischoko wsio ok bo juz sie zaczelam martwic !!
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis jem wszystko po kolei: rano kanapka z wędlinką +kawa, potem w pracy, zupka gorący kubek serowa (uwielbiam
![]() Szoking
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego bierzesz taką dużą dawkę kwasu?
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
gin przpeisuje i ja mam jedna z miejszych dawek bo zazwyczaj pzpeisuje 15, w szpitlau jak lezalam to kazdej dawali 15 ! Wszyscy lekarz ekotrych sie pytalam dlaczego taka duza dwaka mowia ze 15 nie zaszkodzi a i tak cala dwaka z tabletek si enie wchłania i po prostu nie dziala dlatego daje sie kobieta w ciazy np 2 czy 3 razy dziennie okreslona dawke kwasu .
mi dal mniejsza dawke bo mowilam ze w czasie stran juz zaczelam brac kwas ale powiedzial ze i tak nie zaszdzodzi a jedynie moze pomoc. wiec grzecnzie łykam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolekcjonuję ostatnio. Mischoko z tego co wiem odpoczywa. |
|
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
az tyle!!! Mi ogolny powiedzial, ze tylko jedna tab dziennie 0,4 lece ulotke poczytac
|
|
|
|
|
#3878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale przypominam ze kwasu foliowego nie idzie przedawkowac !
||
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja się chyba położę. Nie można tak siedzieć przed kompem. Życzę dobrej nocy i do jutra!
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
malin dobranoc
ja też spadam,bo cały tydz mam kurs i tak do końca kwietnia jakbym chodzila do pracy,bo wracam nawet po 8h i musze wczesniej sie kłaść,bo sie nie wysypiam papa
|
#3881 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj straszne, ale nie długo i ty im oznajmisz dobrą nowinę... Cytat:
![]() Cytat:
a my czekamy z tobą.................Cytat:
wszystko dobrze, spokojnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
co słychać babeczki??
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę sama, małż gdzieś na piwo z kolegami się umówił, rozmyślam i czekam...
W międzyczasie szukam jakiejś kwatery na nasz wypad w Bieszczady A Ty Nikuś jak ?
|
#3883 |
|
Raczkowanie
|
Ja to najchętniej oglądałabym cały czas malutkie ubranka. Ehh... mam nadzieję, że mnie też się niedługo uda.
|
|
|
|
#3884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja dziś spędziłam dzień z moją dziewczynką i jej nową nianią- i myślę, że oddaje małą w dobre ręce...ale było mi bardzo miło, bo dziewczyna powiedziała widząc nas obie, że już rozumie, czemu to pożegnanie jutro będzie dla nas takie trudne... ![]() siedzę i jem mandarynki, mąż musi pracować... Cytat:
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Wykres jest dziwny jak dla mnie
![]() A to czekanie - fakt trochę denerwujące, ale jednak jestem spokojna ![]() Prawie jak Malinka tydzień temu Jutro robię test jak nie przyjdzie @ Idę jeszcze poczytać i pa lulu Dobranoc Małża jeszcze nie ma
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
jeeejku jak dużo zaciążonych na naszym wątku się zrobiło od poczatku roku
![]() ![]() Powoli się puściutko robi .. ![]() Może i mi w tym cyklu lepiej pójdzie? Za kilka dni Walentynki i... maż wraca do domku..więc mam pomysł na romantyczną kolację i deser w postaci mnie! Może uda nam się zmodzić w weekend "walentynkowego okruszka" Na niedzielę po Walentynkach przypada 10 d.c. - i jest to niestety jedyny wolny dzień mojego męża Ale z 10 dnia cyklu plemniczki powinny wytrzymać do 13-14?????? Tak?? A już 15 dnia będzie znowu miał mój małż wolne ... 15,16,17-eh..troszkę po czasie co? Ale może będę mieć późną owu?? Ale mam rozważania co? Troszkę dziwneW zeszłym cyklu nastawiałam się że na pewno nam nie wyjdzie i..miałam rację.Jakoś teraz mam nadzieję że się uda!? Trzymać kciuki!! Choć troszkę się martwię że wolne przypada MAŁŻ. 10 dnia cyklu a lepiej byłoby gdyby miał wolny 11 albo 12 d.c ![]() jakby w tym cyklu się udało to mój mąż miał by PIĘKNY PEZENT na urodziny..obchodzi w marcu!!! A moi rodzice mieliby piękny prezent na rocznice ślubu (też obchodzą w marcu) miss.hot-ja też
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
i znowu post pod postem będzie... trudno... wg. internetowych kalkulatorów płodności to ... właśnie od 14 lutego zaczynają mi się dni płodne.. i mają "podobno" trwać do 25 lutego czyli i to pierwsze wolne i następny weekend by się nadawał do starań.. eh.. troszkę się obawiam że może znowu nic nie wyjść
|
#3889 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja cały dzień w pracy zabiegana
)cieszę się że u Ciebie Nikuś all ok ![]() słuchajcie, kupiłam piękne truskawki w pięknych opakowaniach ![]() ![]() i prawdziwego szampana ..ale się jutro będzie działo.... ![]() jestem zmęczona idę oglądać desperate housewives..najnowszy odcinek ![]() dobrej nocki
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej. Pisalam Wam niedawno ze kolezanka z pracy jest w ciazy. Dzis sie dowiedzialam, ze poszla na zwolnienie na ponad miesiac (pewnie juz do konca ciazy bedzie na zwolnieniu). Cos sie okazalo ze ma jakies skurcze czy cos i lekarz od razu dal zwolnienie (ona oczywiscie zestresowana, ale mam nadzieje ze dzidzi nic nie bedze). Jestem przerazona
Od jutra pracuje za dwie osoby naraz o raaannnyyyy I jeszcze inne sprawy mi sie nagromadzily, dobrze ze niektore sie juz wyklarowaly... I na dodatek maz wyjezdza w delegacje w przyszlym tygodniu (naszczescie to bedzie 11-13dc, wiec chyba mamy jeszcze szanse jak zaczniemy w 14dc ). No i moja siostra ma operacje w piatek...Cos tam jeszcze chyba chcialam napisac i sie wyzalic, ale ide spac. Buziaki....Edit: sweetJelly - znowu mamy identycznie cykl w tym miesiacu Ja obsawiam ze u mnie owu bedzie: czwartek - sobota. Nie wiem co to za kalkulator ze juz pokazuje 14 lutego dni plodne u Ciebie.(?)
Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2009-02-11 o 22:25 |
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet Jelly- będę mocno trzymać kciuki, żeby się wszystko jak należy zbiegło w czasie i żebyście otrzymali z mężem małą Walentynkę niespodziankę.... ( tylko na boga nie nazywajcie potem biednego dzieciaka Walentyna na pamiątkę...
![]() )Aliisanko- od dziś bez mierzenia tempki, zachowujęwzględny spokój, staram się myśleć pozytywnie, albo nie myśleć wcale... Celko...
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikuś to dobrze! spokojnie Skarbku, bez stresu, musi być tym razem dobrze, po prostu musi! wszystkie tutaj jesteśmy z Tobą, i trzymamy kciuki za Ciebie i okruszka!
![]() pa Maleństwa, idę spać, bo jutro szykuję wystawny obiad dla mnie i męża
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, ale wyszedł negatywny
![]() Tempka idzie w sumie do góry trochę, więc pozostaje czekać ![]() miłego dnia
|
#3894 |
|
Zadomowienie
|
hej!
miss.hot - to skoro tempka do góry, to jest nadzieja...może test za mało czuły i zrobiony za wcześnie... ![]() No dziewczyny, troszkę mnie nie było...ale wracam... ![]() U mnie już najprawdopodobniej po owulacji...teraz pozostało mi już "tylko" czekać i ....doszukiwać się nietypowych dla mnie objawów ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#3895 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() jutro ide na badania hormonalne. Chce wiedzieć czy wszystko jest ok Chyba wydaje mi się że narazie zawiesze staranka tzn nie że jakoś będę uważać ale nie będę już nic liczyć. Idę na żywioł Zreszta zobaczę co badania pokażą I muszę przede wszystkim trochę stracić na wadze bo przez staranka to się zapuściłam chce wrócić do formy Dlatego Malin weź narazie zawieś moje staranka![]() Mam jeszcze pytanie czy badania hormonalne mogę wykonać w 2 dc czy to musi byc koniecznie 3 dc??? nie wiem czy w sobotę mnie przyjmą. Miss mam nadzieje ze u Ciebie nie będzie sytuacji jak u mnie i ze @ nie pojawi sie 3mam kciukiEdytowane przez basiawlg Czas edycji: 2009-02-12 o 07:52 |
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zależy czy je liczyć jako słodkie czy kwaśne. Śniło mi się dziś, że miałam dziecko. Syna. Już był dość duży, chodził.
|
|
|
|
|
#3897 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropeczko, Ty to sama sobie wyśnisz dzidzie
![]() cześć Laseczki
|
|
|
#3898 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do badan nie wiem dokladnie ale ja hormony chyba wogole robilam jakos pozniej (w drugiej polowie cyklu..ale nie pamietam juz) Cytat:
zycze z calego serducha aby i ten sen sie spelnil dzien dobry kobity. za 4 dni powinnam dostac @ ale nie chce, nie jestem w stanie wiecej chodzic do lekarza, brac lekow, byc podgladana, nie mam sily... Moj maz wyjechal na kilka dni, i fajnie mi jakos...siedze sobie z psem, gapie sie w tv, jem na co mam ochote...Tylko dobrze, ze wraca w piatek wieczorem bo rok temu na walentynki (w Finlandii jest to dzien przyjazni po prostu) tez wyjechal i tesciowa z jej kolezanka zabraly mnie do kina na film pt....p.s i love u
|
|
#3899 |
|
Konto usunięte
|
Witam. Jam tu nowa. Mam nadzieję,że nie wyrzucicie mnie na próg
? Spróbuje przeczytać cały ten wątek,ale nie wiem,czy się uda .Mam pytanie. Takie zupełnie dziwne. Kwas foliowy to przepisuje lekarz na receptę?
|
|
|
|
#3900 |
|
Organizatorka
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;10940407]Witam. Jam tu nowa. Mam nadzieję,że nie wyrzucicie mnie na próg
? Spróbuje przeczytać cały ten wątek,ale nie wiem,czy się uda .Mam pytanie. Takie zupełnie dziwne. Kwas foliowy to przepisuje lekarz na receptę?[/quote] kwas foliowy możesz kupić w aptece bez żadnej recepty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

ja kiedys dostalam za włąsne zdanie niezgodzilam sie z jedna wizanka ;p ale było mineło 

ale przypominam ze kwasu foliowego nie idzie przedawkowac !

I znowu muszę czekać do przyszłej środy. A tak chciałabym mieć już potwierdzoną ciążę...
Teraz to mi nic nie podchodzi. Zmuszam się do jedzenia. Jedynie soki owocowe i herbaty, banany i nektarynki.