|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Stepper
kerra
1 pierś z kurczak kroimy w miarę cienkie paski Podsmażamy na oliwie dodajemy trochę czosnku (posiekanego) i brokuły (w małych kawałkach). Do wszystkiego dodajemy sos sojowy i chwilę dusimy (ja lubię żeby brokuły były półtwarde ale można dłużej żeby były mięciutkie). I gotowe można jeść z makaronem sojowym ![]() 2 Duże pieczarki myjemy i wycinam z nich nóżkę. Pierś dusimy razem z nóżkami od pieczarek i cebulką na patelni. Farsz przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa i faszerujemy pieczarki, obtaczamy w jajku i w bułce tartej i opiekamy na patelni. Bardzo dobre jako przekąska na imprezy lub jako obiad z ryżem i sałatka grecką. 3 Składniki: 4 piersi z kurczaka (pojedyncze) 2 łyżki oliwy 20g masła 1 posiekana szalotka 1 posiekany por (tylko biała część) 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 kostka rosołu z kury 100g posiekanej roszponki 3 żółtka farsz: oliwa z oliwek 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 cebula pokrojona w kostkę 150g pieczarek pokrojonych w kostkę sól, pieprz szczypta posiekanego świeżego tymianku Jak przygotować: 1. Rozgrzej piekarnik do 170 st. 2. Przygotuj farsz: do dużego garnka wlej trochę oliwy z oliwek,podsmaż na niej marchewki. Dodaj cebulę i smaż 5 minut. Wrzuć pieczarki, posól i smaż 3 minuty, aż pieczarki puszczą wodę. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. 3. Natnij piersi z kurczaka, tworząc kieszonkę. Dopraw solą i pieprzem. Nałóż do środka warzywny farsz i zepnij wykałaczkami. 4. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oliwy i usmaż na niej kurczaka z obu stron na rumiano. Przełóż do foremki do zapiekania i wstaw do piekarnika na 30 minut. 5. Do rondelka wlej oliwe i zeszklij na niej szalotkę. Dodaj pora i posól,wlej jogurt naturalny i 250 ml wody. Wrzuć kostkę rosołową, wymieszaj. Dodaj roszponkę, wymieszaj i gotuj na małym ogniu 10 minut. Zmiksuj. 6. Do miseczki włóż żółtka i 4 łyżki wody i ubij nad kąpielą wodną. Dodaj puree z porów i ubij ponownie nad kąpielą wodną. Podaj z upieczonym kurczakiem. 4 albo po prostu świeże warzywa ,wszystkie jakie mam( marchew,kalafior,pietruch a,por,seler,groszek,kukur ydza,czerwona fasolka.....)smażę na oliwie z oliwek z piersią z kurczaka..jak się juz wszytko usmaży..to dodaję 3 łyzki jogurtu naturalnego i gotowe... moze coś wybierzesz...ja po necie szperam i coś tam zawsze znajdę przerobię po swojemu i tyle no i dzięki ![]() Edytowane przez Madziarella Czas edycji: 2009-02-11 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A masz może jakieś specjalne ćwiczonka rozciągające? Jeśli tak to poproszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
a mi oczywiście się nie chce
![]() ![]() poproszę ponownie o motywację ![]()
#4804 |
Rozeznanie
|
40 min zaliczone
![]() hopit no może przesadzilam z kilka ale z 3 na pewno ![]() To bylo w watku o lydkach, dziewczyna dosyć czasu poświęcila i byla systematyczna. a robila to wten sposób: stanąć w lekkim rozkroku , zgiąć się w pól i dotykając calymi dlońmi podlogi i stopami prostowala nogi na 5 sekund i tak przez 10min. Ja w tej pozycji bardzo czuję lydki czasami aż mnie bolą i nie umiem wytrzymać 5 sekund, a szczególnie po stepperze. Mam nadzieję że zrozumialś ![]() Spróbuj i daj znać jak bylo z Tobą przy tym rozciąganiu ![]() dygotko ty to jesteś aparatka, znowu Ci się nie chce i w dodatku te slodycze to Cię prześladują ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziekuję za baty ![]() mam nadzieję,że wystarczy jak będę ćwiczyła co drugi dzień na stepperze...
![]() |
#4806 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko melduję 22 minuty i lecę pod prysznic i spać
![]()
#4807 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4808 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj 40 minut,
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Raczkowanie
|
Witajcie laseczki
![]() wczoraj zaliczyłam 50 min. Madziarelka życzę powrotu do zdrowia a tym samym aktywności na forum ![]()
#4810 |
Zakorzenienie
|
będę się starała ćwiczyć co drugi dzień
![]() ![]() 40 min steppera 5min agrafka a6w dzień 2 rozciąganie przed i po stepperze i agrafce ćwiczonka na nogi ćwiczeń na ręce jeszcze nie opracowałam ![]() powinnam już szykować się do spania a jeszcze prysznic przede mną i znowu po 23 pójdę spać;/// dobrej nocy!!
#4811 |
Rozeznanie
|
to ja melduję 30 min,a jutro mam przerwę od stepperka i biegnę z samego rana na basen
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie gdy mi się już to uda, to wtedy zapragnę więcej ![]() Madziarellko, jesteś WIELKA!!!! Dziękuję z całego serca ![]() ![]() Ja dziś zdradziłam stepperek rzecz siłowni, bo tak mam ułożony mój grafik z ćwiczeniami, ale jutro już stepperk obowiązkowo ![]() Buziaczki i dobrej nocki Steppowiczki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Raczkowanie
|
iwon1 - miałaś rację, wczoraj odkręciłam kurek i pochodziłam 40 minut, 1550 kroków i nogi mi się nie trząsły
![]() He, he, teraz już wiem, czemu chodzicie godzinę i żyjecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zakorzenienie
|
pamięta mnie tu ktoś jeszcze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Raczkowanie
|
i ja się melduję-steper 2500 kroków zaliczone + seria ósemek....
![]() ![]() wytrwałości w ćwiczonkach ![]()
#4817 |
Rozeznanie
|
magda270 Zazdroszczę Ci tych 175cm, ja mam tylko 162
![]() Może jutro dostnę paczkę z allegro i będę mogła zacząć ćwiczyć razem z Wami ![]()
#4818 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() dorinka30 cieszę się że masz już naprawiony stepper i że możesz znowu z Nami Smigać ![]() neska nie wierze . oczywiście że Cię pamiętam ![]() dygotko nie śmialam się że co drugi dzień tylko z tego aparatu, żeby bylo jasne ![]() I życzę Ci dużo wytrwalości , której ci tak brakuje. Musisz sobie mocno postanowić że będziesz ćwiczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No co ty, wiesz jak taka wysoka babka przytyje to wygląda jak jakiś olbrzym, może dzieci straszyć ![]() ![]() Zawsze mialam kompleksy z powodu wzrostu, dluga jak zyrafa, ale za to kiedyś pomagal Mi w grze w kosza ![]() Mówię Ci nie ma czego zazdrościć ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4821 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlugie nogi fakt, ale co z tego jak są tluszczem obrośnięte , co nie wygląda super ![]() To dobrze że się opamiętalaś, bo później bylo by więcej do zrzucenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kerra nie ma za co ![]() neska jasne,że pamiętamy,raczej to Ty o nas zapomniałaś..nie pokazujesz się ![]() Miło,że w końcu się pokazałaś ....zaglądaj częściej.... ![]() ![]() Edytowane przez Madziarella Czas edycji: 2009-02-12 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurczę,dziś mam kiepski humor i tak jakoś mi smutno,płakać mi się chce...dziś poćwiczę z agrafka i a6w ehhh ![]()
![]() |
#4826 |
Raczkowanie
|
własnie zeszłam ze steppera
![]() w sumie chodzilam godzine a pod koniec na 10min wzielam tez ciezarki 1kg na ręce, no i 15min twistera a mam pytanie do Was co myslicie o twisterze? daje jakies efekty? bo ja mam wrazenie ze huśtanie sie na boki i krecenie biodrami szybkich efektow nie da bo to takie mało męczące ![]() moze jeszcze sprobuje dzisiaj w koncu to 8min legs ale narazie mi sie nie chce ![]() chociaz dobrze by było od razu skoro mięśnie już rozgrzałam ![]() PS. dygotka8 nie smuć się ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BMI 22 - jest OK ![]() Edytowane przez micra85 Czas edycji: 2009-02-12 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Chyba zauważam luzy w spodniach ![]() ![]() pozdrawiam! Edytowane przez Katrina5 Czas edycji: 2009-02-12 o 18:37 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymajmy się wersji że masz luzy w spodniach i że to nie jest autosugestia ![]() Stepper dziala, oby tak dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
daje efekty..i to całkiem niezłe...wcięcie w tali ![]() ![]() dygotka tez mam czasami takie dni..że nic tylko usiąść i płakać i jeszcze nie wiadomo dlaczego..trzymaj się ,nie dawaj się buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.