OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-11, 18:43   #2221
lisey
Zadomowienie

GG do lisey
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Oczywiscie, ze pamietamy! Wpadaj czesciej do nas w miare mozliwosci.

Ciezko musi byc z blizniakami, i z jednym bobasem nielatwo. LadyM, a Twoje chlopaki sa dwu- czy jednojajowe?

Lisey Ty to masz pamiec... Rzeczywiscie moje dziecie mialo tradzik niemowlecy. I objawialo sie tak jak u Mbu. Tylko ze w miare szybko zeszlo. Podobno moze sie utrzymywac kilka ladnych miesiecy.

Mbu oczywiscie ze skaza moze byc przy karmieniu piersia. Wystarczy, ze piszesz mleko krowie i jesz jego przetwory, wszystko to trafia do Twojego pokarmu. Ale to co napisalas nie brzmi na skaze.
tez mi sie wlasnie wydawalo,ze nie na skaze,co do pamieci to jakos tak zapamietalam,mlody tyz mial delikatne krostki,ale to byly potowki zwykle i wtedy jak opisywalas to to tez mial,moze dlatego pamietam

lady m no wlasnie jacy sa? 2 krople wody?

wiecie co,uzaleznilam sie od zabawek lamaze,w tesco dzis jak po mleczko poszlam z mlodym to zobaczylam na polce ze sa,no i co...kupilam ptaska co swietnie swiergoli,a mlodemu az oczy na wirzch wyszly,a ja sie powstrzymuje zeby nim nie swiergolic non stop

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 18:56   #2222
drobciaa
Raczkowanie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Witam
Ale pogoda dziś u mnie, niech to licho weźmie! Kolejny dzień siedzenia w domu, cały czas śnieg padał, u Was też? Na dodatek mały dziś marudny, jak nie marudzi to śpi dość dużo dziś, jak nie
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 19:04   #2223
drobciaa
Raczkowanie

co ja zrobiłam? coś mi ucięło posta..
a więc dość dużo śpi, a jak nie śpi to chce na rączki, a ja nie mam siły go nosić bo dość ciężki się zrobił, kilka dni temu ważył 7700, kręgosłup już mi wysiada

Paula Szyszka, ale miałaś przeboje z cycuszkiem, współczuję, też mnie bolały jak miałam zapalenie, ale u mnie obyło się bez przebijania, wystarczyło wymasować. Dobrze, że już ok. Gratuluję grzecznego synusia

katakumba życzę Wam, aby wszystko ułożyło się po Waszej myśli
nelijka daj znać jak maleństwo
Lady M witaj kochana i wszystkiego Naj dla Was!!!! I ja Ciebie podziwiam, jak dzielnie dajesz sobie radę, buziaki dla Was!!
Stary 2009-02-11, 19:10   #2224
drobciaa
Raczkowanie

anytsuj to miałaś niemiłe przeżycie, życzę dużo zdrówka dla Twojej dzieciny
niobe7 Wy już pampki 4 używacie? My jeszcze w 3, ale jak się skończą to chyba też 4 wypróbuję, bo niejednokrotnie już było tak, że kupka się nie mieściła
Stary 2009-02-11, 19:23   #2225
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
wiecie co,uzaleznilam sie od zabawek lamaze,w tesco dzis jak po mleczko poszlam z mlodym to zobaczylam na polce ze sa,no i co...kupilam ptaska co swietnie swiergoli,a mlodemu az oczy na wirzch wyszly,a ja sie powstrzymuje zeby nim nie swiergolic non stop
Olimpii kolega kupil w prezencie tego konia rzacego. Kiedys cykne wszystkie zabawki Lamaze jakie mamy, duzo tego jest. A o jakim ptaszku mowisz, tego chyba nie widzialam. Masz linka do niego?

Cytat:
Napisane przez drobciaa Pokaż wiadomość
My jeszcze w 3, ale jak się skończą to chyba też 4 wypróbuję, bo niejednokrotnie już było tak, że kupka się nie mieściła
My tez juz w czworki idziemy. Jeszcze tylko kilka trojek mamy w paczce i sie przestawiamy na wieksze.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-02-11 o 19:30 Powód: Literowka
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 19:55   #2226
drobciaa
Raczkowanie

aaliyah jakie macie zabawki z lamaze i jakie polecasz? właśnie grzebię na allegro, zamówiłam na razie żyrafkę, podoba mi się jeszcze piesek i ośmiorniczka. Ale ptaszka, ani konika nie widziałam
Stary 2009-02-11, 19:58   #2227
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
Olimpii kolega kupil w prezencie tego konia rzacego. Kiedys cykne wszystkie zabawki Lamaze jakie mamy, duzo tego jest. A o jakim ptaszku mowisz, tego chyba nie widzialam. Masz linka do niego?

My tez juz w czworki idziemy. Jeszcze tylko kilka trojek mamy w paczce i sie przestawiamy na wieksze.
link a prosze,tyle ze ten ptasio to nie taki maly,wklejam fote z puszka do porownania,puszka 7up,normlanych rozmiarow,sorki za jakosc,z kamerki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 185021.jpg (21,5 KB, 23 załadowań)

Fasolinka
Stary 2009-02-11, 20:03   #2228
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
Witam
Ale pogoda dziś u mnie, niech to licho weźmie! Kolejny dzień siedzenia w domu, cały czas śnieg padał, u Was też? Na dodatek mały dziś marudny, jak nie marudzi to śpi dość dużo dziś, jak nie
u mnie tez najpierw snieg, a potem chyba snieg z deszczem
ale my i tak siedzimy, bo karola ma katarek i lekarka kazala niewychodzic na razie

Cytat:
anytsuj to miałaś niemiłe przeżycie, życzę dużo zdrówka dla Twojej dzieciny
niobe7 Wy już pampki 4 używacie? My jeszcze w 3, ale jak się skończą to chyba też 4 wypróbuję, bo niejednokrotnie już było tak, że kupka się nie mieściła
tak 4
mala ma 6650, a te rossmanowskie niby od 7 kg, ale sa ok
zostaly mi dwie 3 i one mi sie takie malutkie i krociotkie wydaja teraz
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 20:47   #2229
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość

słyszałam dobre opinie o LINOMAGU .. Ale nie wiem który wybrać.. może któraś z was uzywa?

wiem ze nazywa sie teraz LINODERM PLUS i sa dwie wersje zielona z alantonina i czerwona z pantenolem... który polecacie?

a moze coś jeszcze innego (opróćz sudocremu i innych z cynkiem bo te sa tylko jak coś sie dzieje)...?
Cześć dziewczyny!

odradzałabym stosowanie czerwonego linomagu ze względu na zawartość kwasu borowego.

My używaliśmy tego zielonego, ale denerwowało mnie to, że jak robiło się go mniej to coraz gorzej się wyciskało. Ale co do działania nie miałam zarzutów. Przerzuciliśmy się na ten:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p7297-Linom...iemowlat_50_ml
wygodniejszy w użyciu Stosujemy go na zmianę z kremem Hippa:
http://www.hipp.pl/tce/frame/main/55.htm ten też nam podpasował.

Pozdrawiam wszystkie mamuśki i ich bobaski
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 20:49   #2230
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

heh zapomnialam dac linka
http://www.learningcurve.com/product...6?locale=en_US
starosc nie radosc

Fasolinka
Stary 2009-02-11, 21:44   #2231
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
aaliyah jakie macie zabawki z lamaze i jakie polecasz? właśnie grzebię na allegro, zamówiłam na razie żyrafkę, podoba mi się jeszcze piesek i ośmiorniczka. Ale ptaszka, ani konika nie widziałam
Drobciu, mamy kostke, pawia, slonika, emilke, swietlika, osmiornice, konia, zyrafe i grzechotki na raczki i nozki z robaczkami naszytymi. Jutro pstrykne fotke.
Zyrafka to byla nasza pierwsza zabawka tej firmy i mimo, ze Olimpia byla jeszcze malutka to wgapiala sie w nia strasznie dlugo z fascynacja. No i dlatego nakupowalam tego tyle. Emilka jest fajna, ale raczej dla dziewczynki ta laleczka. Osmiornica strasznie jej sie podoba i jest ogromna, ale zeby mogla sie dzidzia nia naprawde pobawic to musi miec juz troche sily zeby sobie na niej pograc, takze ona to tylko przy asyscie rodzica.
Dzis probowalam grzechotki robaczki na raczki i widze, ze wreszcie dziecko zaczyna rozumiec o co chodzi i wymachuje raczkami zeby grzechotalo.
Konia zesmy jeszcze za duzo nie uzywali. Paw jest troche sztywny, mysle ze dobry bedzie jak dziecko bedzie sie fascynowalo roznymi fakturami materialu.

Polecam kostke, Olimpia bardzo ladnie sie nie bawi, swietlika i slonika tez.

Cytat:
heh zapomnialam dac linka
http://www.learningcurve.com/product...6?locale=en_US
starosc nie radosc
Dzieki Lisey. Co on robi? Spiewa, gdacze?
Stary 2009-02-11, 21:45   #2232
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

cześc dziewczynki ale naskrobałyście
Cytat:
Napisane przez LadyM Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o zdrówko to odpukać na razie wszystko ok. Przybywaja na wadze bardzo ładnie, ważą już po 5200 Co prawda maja anemię, ale to nic strasznego. tyle ze zelazo musza dwa razy dziennie brac i kwas foliowy. Największy stres mieliśmy tuż przed wyjściem ze szpitala, bo z badań przesiewowych wyszło, że Wojtuś nie słyszy, ale na szczęście w podczas wizyty w poradni audiologicznej okazało się, że wszystko ok. Ale strachu się najadłam... poza tym mamy mnostwo badan, wizyt itd..
czasem jest bardzo ciezko, zwlaszcza noce daja w kosc bo nie zawsze rowna jedza, wiec nie mam nawet tych 4 h na sen... poza tym jak obaj rycza to mi rak brakuje
ale jest coraz lepiej zaleglosci juz raczej nie nadrobie w watku ale postaram sie wpadac w miare na biezaco. sorry ze pisze troszke chaotycznie, ale Mateusz mi na rekach marudzi.buziaki
dla ciebie i maluchów.. dzielna jesteś bardzo.. w miare możliwości zaglądaj do nas.. bo to dla nas gratka takie newsy o bliźniakach..

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
mysle ze napisze to w imieniu wszytskich dziewczyn stad, a takze wszytskich kobiet swiata - wielki szacuneczek dla ciebie moja droga za wychowywanie blizniakow
dokladnie.. ja ostatnio oglądam na travel&living serial o parze ktora ma 7 letnie bliźniaki + 3 letnie sześcioraczki szok jak oni se radzą

Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
No syfek taki jak u nastolatków. Zaczerwieniony z ropna mini krostką. Na drugi/trzeci dzień zostaje tylko zgrubienie na skórze już normalnego (skórnego) koloru. Z tymże ma juz w tym całą twarz, czoło i przechodzi teraz na szyje. Do tego stopnia że skóra stała sie chropowata, szorstka. Od dwóch tygodni coraz wiecej każdego dnia. Jem codziennie różne rzeczy wiec to raczej nie od mojego pokarmu. Chyba że skaza białkowa jeśli moze być przy karmieniu piersią
moze miec skaze..ale to raczej na zmiany chormonalne wygląda sprobuj alantanem smarowac albo sudocremem u mnie zadzialalo..

Cytat:
tez mi sie wlasnie wydawalo,ze nie na skaze,co do pamieci to jakos tak zapamietalam,mlody tyz mial delikatne krostki,ale to byly potowki zwykle i wtedy jak opisywalas to to tez mial,moze dlatego pamietam

lady m no wlasnie jacy sa? 2 krople wody?

moja dzis dostała emilke z lamaze gapi sie na nią ale bez specjalnego szaleństwa..tak samo gapi sie na pilota tv

a pytanie czy ona oprócz grzechotania i szeleszczenia powinna np grac czy piszczeć bo na metce bylo napisane ze ma piszczalke ale ja nie moge jej zlokalizowac?

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

odradzałabym stosowanie czerwonego linomagu ze względu na zawartość kwasu borowego.

My używaliśmy tego zielonego, ale denerwowało mnie to, że jak robiło się go mniej to coraz gorzej się wyciskało. Ale co do działania nie miałam zarzutów. Przerzuciliśmy się na ten:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p7297-Linom...iemowlat_50_ml
wygodniejszy w użyciu Stosujemy go na zmianę z kremem Hippa:
http://www.hipp.pl/tce/frame/main/55.htm ten też nam podpasował.

Pozdrawiam wszystkie mamuśki i ich bobaski
dzięki.. pozdr dla Piterka

co do pampków to my tez na 4 jedziemy... mala juz pewnie prawie 8 kilo waży

a ostatnio tz sie zagapil i i 4+ kupil ale narazie odlozylam bo sa od 9 kilo

drobcia gratuluje sporego kawalera.. wreszcie moja nie największa na forum a twój mlodzy więc tym bardziej szacunek

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-02-11 o 21:47
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 22:33   #2233
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
moja dzis dostała emilke z lamaze gapi sie na nią ale bez specjalnego szaleństwa..tak samo gapi sie na pilota tv

a pytanie czy ona oprócz grzechotania i szeleszczenia powinna np grac czy piszczeć bo na metce bylo napisane ze ma piszczalke ale ja nie moge jej zlokalizowac?
Piszczy, trzeba brzuszek nacisnac.
Stary 2009-02-11, 23:37   #2234
drobciaa
Raczkowanie

Lisey dzięki za linka, jutro sobie obejrzę na spokojnie fotki bobaska
aaliyah dzięki za odpowiedź, w takim razie jutro jeszcze zamówię słonika i ośmiorniczkę, mam nadzieję, że małemu się spodobają
scorpionec dzięki, no fakt przybiera ten mój brzdąc nieźle, za to ja chudnę i nie mogę tego powstrzymać, niedługo nie będę miała siły go dźwignąć

miłej i przespanej nocki życzę
p.s. o której Wasze dzieciaczki chodzą spać i jak z pobudkami? U nas już od jakiegoś czasu mały chodzi spać o 20 budzi się o 5 zasypia po jedzonku i śpi jeszcze do 8, potem godzina gaworzenia i zasypiamy już razem z łóżku do ok. 10.30 Powiem Wam, że odpowiada mi ten schematjuż się przyzwyczaiłam, co prawda wolałabym jak scorpionec przesypiać bez budzenia całą noc, ale cóż, kiedyś się doczekam
buziaki
Stary 2009-02-12, 08:21   #2235
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

drobcia moja mala śpi od 10 do 9 rano to tak jakby twój spał ciurkiem do 7 czyli jesteście na dobrej drodze

któraś z was pisala o basenie.. my tez sie mala przymierzamy ale podobno najpierw lepiej dziecko przyzwyczajac kapiąć sie z nim w wannie.. mam zamiar zacząć

aliah dzięki ...wypróbuje
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 09:26   #2236
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
drobcia moja mala śpi od 10 do 9 rano to tak jakby twój spał ciurkiem do 7 czyli jesteście na dobrej drodze

któraś z was pisala o basenie.. my tez sie mala przymierzamy ale podobno najpierw lepiej dziecko przyzwyczajac kapiąć sie z nim w wannie.. mam zamiar zacząć

aliah dzięki ...wypróbuje
boze, moja ja zasnie o tej 22 to pierwza posbudka o 3 a potem chocby sie walilo i palilo o 6 rano. smiejemy sie ze ona to kierownik pierwszej zmiany w fabryce nawet jak ja nakarmie o 5, bo wczesniej np zje o 1, to i tak 6 rano hop, oczy otwarte, i bedzie zwiedzanie swiata...

my na basen idziemy jak wezmiemy 2 dawke szczepien, a kapiele w wannie duzej uprawiamy od 2 miesiecy, zdcydowanie wygodniej jest mnie wejsc do wanny niz pochylac sie nad mala wanienka

jutro do domu! heh, a pamietam jak plakalam ze mama tylko na tydzien do mnie przyjedzie... jednak sie teskni za domem swoim, wlasnym

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 09:56   #2237
LadyM
Rozeznanie

Cytat:
Oczywiscie, ze pamietamy! Wpadaj czesciej do nas w miare mozliwosci.

Ciezko musi byc z blizniakami, i z jednym bobasem nielatwo. LadyM, a Twoje chlopaki sa dwu- czy jednojajowe?
Dwujajowe. Na początku Mateusz był grubszy, więc łatwo było odrożnić, bo Wojtuś miał bardziej pociągłą twarz. Teraz są już obaj pucki, ale za to Wojtek ma dłuższe włoski. Ogólnie jak są w czapeczkach to wszystkim się zdarza pomylić, mnie oczywiście prawie nigdy, ale raz czy dwa tez zaliczyłam wtopę
z reszta zaraz zalacze fotki to sie same przekonacie

Cytat:
dla ciebie i maluchów.. dzielna jesteś bardzo.. w miare możliwości zaglądaj do nas.. bo to dla nas gratka takie newsy o bliźniakach..

moze miec skaze..ale to raczej na zmiany chormonalne wygląda sprobuj alantanem smarowac albo sudocremem u mnie zadzialalo..
będę zaglądać rankami, bo maluchy najgrzeczniejsze a i ja mam siły jeszcze, żeby jako tako funkcjonować
Co do krostek to nasz Mateusz też miał takie syfki. Jak są na całym ciałku, przede wszystkim na brzuszku, pod kolankami i w zagięciach łokci to może być skaza białkowa. Jak sa tylko na buźce to prawdopodobnie trądzik, który dzidzia mogła złapać od rodziców, ciotek itd podczas przytulania i całowania. Tak jak Scorpio napisała, przemywać ciepłą przegotowaną wodą i smarować sudocremem. Nam pomogło.

Ech Dziewczynki jak ja Wam zazdroszczę tych nocy.. My musieliśmy karmić regularnie chłopaków co 3 godziny całą dobę, żeby przybierali na wadze.. Teraz już teoretycznie nie musimy, ale maluchy się przyzwyczaiły i drą japki, tyle, że wydłużają sobie te przerwy między karmieniami do minimum 4 godzin. Tyle, że prawie nigdy nie prześpią snem głębokim tego czasu, tylko marudzą, piszczą, popłakują i muszę wstać, dać smoczka albo pokołysać i wtedy zasypiają z powrotem. Dzisiaj np spałam 3 godziny dzisiaj po karmieniu o 2 marudzili na zmianę co jakies pół godziny. Zdażyłam przyłożyć głowę do poduszki, a tu ryk i na zmianę, śmiałam się, że jeden odpoczywał i zbierał siły do następnego marudzenia a w tym czasie zastępował go drugi Hehe a teraz zasneli to mnie już szkoda czasu na spanie bo wolę poczytać, albo Was odwiedzić już nie mówiąc o umyciu się itd, bo czasami się zdarza, że do 15, dopóki ktoś z domowników nie przyjdzie chodzę w piżamie
Jeszcze tylko Wam powiem, że do karmienia sadzam chłopakow w fotelikach samochodowych a do odbicia jednego pod jedną rękę, a drugiego pod drugą Na szczeście już trzymaja główki, więc jest łatwiej, bo tak nie trzeba z nimi uważać.
To się rozpisałam zbliża się pora karmienia i coś się już kręcą, więc fotki potem. Miłego dnia!!!

PS a żeby iść na spacer musza być dwie osoby, jedna zwozi wózek (złożony, bo inaczej się do windy nie zmieści), a druga z dziećmi w gondolkach i na dole się instalujamy dopiero hehe. I w dodatku miło jest jak się jakiś sąsiad trafi żeby drzwi otworzyć bo dwie ręce zajęte.

Edytowane przez LadyM
Czas edycji: 2009-02-12 o 09:57
LadyM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 10:04   #2238
katakumba
Zakorzenienie

ladyM masz moj bezgraniczny podziw

boze, boze zeby mi lot sie jutro nie spoznil, odbyl i bez problemow bylo jutro. lece sama z polka i juz mam rajzefiber, czy jak to sie pisze

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 10:56   #2239
anytsuj
Zadomowienie

Lady M. - chylę czoła !!! Jesteś niesamowita, ja czasem wymiękam przy jednym maluszku, a Ty
dzielnie dajesz radę z dwoma maluchami. Jestem pełna podziwu. Pamietaj też o sobie
kochana, bo pewnie czasami padasz na twarz. Pozdrawiam
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:23   #2240
Salomea1
Zadomowienie

Witajcie mamusie,

LadyM - super że sie odezwałaś, naprawdę jestem pełna podziwu, że dajesz sobie radę z bliźniakiami. Ja z jednym czasami nie daję sopbie rady. Ucałuj chłopaków.

Krostki - moja miała na buźce i szyjce, ale mi się wydawało, ze to były potówki. Przynajmniej nie skojarzyłam że to może by trądzik. Przemywałam oilatum a potem przegotowaną wodą i zeszło.

Basen- jak tylko malutka będzie sztywno trzymała główkę to idziemy. A to czy dziewczynka czy chopiec to nie ma aż takiego znaczenia. Proponuję przed wyjsciem po raz pierwszy na basen dowiedziec się czy jest specjalna niecka dla niemowląt i ogólnie sprawdzic czystośc wody.

Nocki - ostatnio chwaliłam się, że Marta przesypia 7-8 h no i od tamtego czasu co 4 godzinki budzi się na nocne karmienie. Zobaczymy jak to długo potrwa....

Martusia usilnie probuje przekręcic sie z brzuszka na plecki tylko cały czas jej rączka przeszkadza

A ja wogóle z takim pytaniem bo nie wiem co robic. Wczoraj rano dziecko mi zakasłał 3 razy i potem cały dzień nic. Dzisiaj znowu raz mi zakaszlała. No i teraz pytanie: Czy wasze dzieciaczki jak miały kaszel to cały dzień kaszlały? Bo ja nie wiem co robic. Na spacerek na pewno nie pojdziemy wole przeczekac tylko nie wiem czy mam wzywac pediatrę czy poprostu przesadzam
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:46   #2241
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

alijah ptasiek swiergoli jak slowik tudziez inna ptaszyna,maz mowi ze to sowka,normlnie swiergoli przeslicznie,a tyn kon to wiem ze rzy a cos jeszcze?no mam na niego ochote

Lady M no brak mi slow z podziwu,medal ci sie nalezy

katakumba nic sie nie mart,dasz se rade,toz urodzilas Polke a to bylo dopiero wyzwanie,a latanie to zadne wyzwanie

Fasolinka
Stary 2009-02-12, 11:51   #2242
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

salomea a czy dziecko przypadkiem nie zakrztusilo sie? Mlody czasem kaszle ale wiem ze podkrztusza sie wtedy,bo np ma za duzo slinki i nie nadaza jej polykac,jak np ssie piastki itp,moze to to? a tempka? katarek?

co do nocek to mlody zasypia kolo 21 wstaje kolo 5-6 rano,ale od 2 dni to go musze budzic na karmienie okolo 6,potem drzemie do 8-830,mi to odpowiada,bo zazwyczaj wstawalam rano no i mlody idzie spac sobie smacznie i zasypia bez pomocy bo jest zmeczony.Wiec po krotce nasz dzionek to 12 godzinek i nocka 12,no ale w ciagu dnia drzemki kolo 20-30 min nie dluzej,bo mlody ma juz swoj rytm,i to w dodatku sam inteligentnie ustalil

Fasolinka
Stary 2009-02-12, 11:56   #2243
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
boze, boze zeby mi lot sie jutro nie spoznil, odbyl i bez problemow bylo jutro. lece sama z polka i juz mam rajzefiber, czy jak to sie pisze

Cytat:
Napisane przez Salomea1 Pokaż wiadomość
A ja wogóle z takim pytaniem bo nie wiem co robic. Wczoraj rano dziecko mi zakasłał 3 razy i potem cały dzień nic. Dzisiaj znowu raz mi zakaszlała. No i teraz pytanie: Czy wasze dzieciaczki jak miały kaszel to cały dzień kaszlały? Bo ja nie wiem co robic. Na spacerek na pewno nie pojdziemy wole przeczekac tylko nie wiem czy mam wzywac pediatrę czy poprostu przesadzam
Salomea, a moze Martusia kaszle bo zachlystuje sie slina. U nas to sie zdarza, albo tez jak wklada za gleboko raczke do buzi.

LadyM jestes wielka.
Stary 2009-02-12, 12:03   #2244
Salomea1
Zadomowienie

Cytat:
Salomea, a moze Martusia kaszle bo zachlystuje sie slina. U nas to sie zdarza, albo tez jak wklada za gleboko raczke do buzi.

LadyM jestes wielka.
Cytat:
salomea a czy dziecko przypadkiem nie zakrztusilo sie? Mlody czasem kaszle ale wiem ze podkrztusza sie wtedy,bo np ma za duzo slinki i nie nadaza jej polykac,jak np ssie piastki itp,moze to to? a tempka? katarek
Właśnie ja licze na to,że ona sie zachłystuje. To pokasływanie to tylko rano i jak napisałam dzisiaj tylko raz. A tempki ani katarku nie ma. Czasem sobie kichnie, ale to przez to że czasami jej się ulewa i ma mleczko w nosku.
Wiecie ja zaczynam wariowac. Co drugie dzieciątko chore, a ja chcę w ten weeken pojechac do rodziców,

edit: Niobe7 robiłam znowu ciacho z lukrem i wypróbowałam przepis z glukozą. Lukier jest o wiele fajniejszy, bardziej plastyczny ale jest paskudnie niedobry wręcz obrzydliwy.

Edytowane przez Salomea1
Czas edycji: 2009-02-12 o 12:05
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 12:08   #2245
LadyM
Rozeznanie

Wojtuś dźwiga główkę, Mateuszek śpi jak suseł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 137.jpg (68,5 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 160.jpg (63,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 179.jpg (43,5 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 187.jpg (59,3 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez LadyM
Czas edycji: 2009-02-12 o 12:10
Stary 2009-02-12, 12:13   #2246
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
Napisane przez Salomea1 Pokaż wiadomość
Właśnie ja licze na to,że ona sie zachłystuje. To pokasływanie to tylko rano i jak napisałam dzisiaj tylko raz. A tempki ani katarku nie ma. Czasem sobie kichnie, ale to przez to że czasami jej się ulewa i ma mleczko w nosku.
Wiecie ja zaczynam wariowac. Co drugie dzieciątko chore, a ja chcę w ten weeken pojechac do rodziców,

edit: Niobe7 robiłam znowu ciacho z lukrem i wypróbowałam przepis z glukozą. Lukier jest o wiele fajniejszy, bardziej plastyczny ale jest paskudnie niedobry wręcz obrzydliwy.
kochana nie martw sie na zapas bo osiwiejesz i majatek na farbe wydasz,niemowalczki czestokichaja,tak sobei nosek oczyszczaja,a i kaslanie to moze dlatego ze slini sie.Moj to jak moj piesek czasem,slina mu kapie,a co zrobie jak wiekszy bedzie?hihhi
nie martw sie kochana

Cytat:
Napisane przez LadyM Pokaż wiadomość
Wojtuś dźwiga główkę, Mateuszek śpi jak suseł

WOW WOW WOW WOW sliczne chlopaki

Fasolinka
Stary 2009-02-12, 12:20   #2247
LadyM
Rozeznanie

jeszcze kilka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzieci 009.jpg (62,0 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzieci 011.jpg (55,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzieci 019.jpg (45,9 KB, 60 załadowań)
Stary 2009-02-12, 12:23   #2248
LadyM
Rozeznanie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzieci 021.jpg (80,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzieci 022.jpg (91,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzieci 026.jpg (46,1 KB, 47 załadowań)
Stary 2009-02-12, 13:17   #2249
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
co do pampków to my tez na 4 jedziemy... mala juz pewnie prawie 8 kilo waży

a ostatnio tz sie zagapil i i 4+ kupil ale narazie odlozylam bo sa od 9 kilo
Mój też w zeszłym tygodniu się "mylnął" i kupił 4+ zamiast 4. Kasia waży już prawie 7 kg więc niedługo też przechodzimy na większy rozmiar. Szkoda tylko że jest ich sporo mniej w paczce

Cytat:
p.s. o której Wasze dzieciaczki chodzą spać i jak z pobudkami? U nas już od jakiegoś czasu mały chodzi spać o 20 budzi się o 5 zasypia po jedzonku i śpi jeszcze do 8, potem godzina gaworzenia i zasypiamy już razem z łóżku do ok. 10.30 Powiem Wam, że odpowiada mi ten schematjuż się przyzwyczaiłam, co prawda wolałabym jak scorpionec przesypiać bez budzenia całą noc, ale cóż, kiedyś się doczekam
buziaki
Kasia zasypia przeważnie między 20 a 22, a budzi się (bez przerw w nocy na karmienie) między 5 a 8. Jej rekord to było 12 godzin.

Trzymam kciuki za wszystkie chore dzieciaczki, niech nam zdrowieją. I niech się ta zima już skończy, mam już dosyć tych kombinezonów i czapek.

LadyM ależ oni są słodcy!!! A Ciebie podziwiam, jak Ty dajesz radę?

Edytowane przez asiak1981
Czas edycji: 2009-02-12 o 13:20
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 13:25   #2250
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
alijah ptasiek swiergoli jak slowik tudziez inna ptaszyna,maz mowi ze to sowka,normlnie swiergoli przeslicznie,a tyn kon to wiem ze rzy a cos jeszcze?no mam na niego ochote
Kon rzy, parska i galopuje.

LadyM udaly Ci sie dzieciaczki. Slodkie takie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości