|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Dziewczyny Wy tak piszecie o tych testach obciążeniowych a ja jestem w 25 tygodniu i u gina o tym nawet nie słyszałam
![]()
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
ja odebralam wyniki glukozy piłam 75g -smak nawet w miare myslalam ze bedzie gorzej
![]() na czczo 84mg/100 po 2 h 94mg/100 norma jest do 120 mg/100 ale ja nie wiem jak to powinno sie zachowywac jaki powienien byc spadek ![]() nie wiem czy to dobry wynik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Raczkowanie
|
Czesc mamuski
![]() Ja mialam cukier badany w piatek ale nieznam wynikow dzis jade na szczepionke wiec sie zapytam a soczek ktory mi dala do wypicia smakowal jak winogronowy a ze chcialo mi sie pic to tym bardziej smakowal ![]() Ja niewiele mam dla synka a tz by chcial juz wszystko kupowac i tylko sie pyta czy mam wkoncu ta liste ![]() Jesli chodzi o sprzatanie to tz robi to prawie w kazda sobote a mi karze zrobic pyszny obiadek w tym czasie ![]() ![]() Do szpitala ma jakies 15min autem ale tz pracuje na trzy zmiany i tez niewiem co zrobie jak go niebedzie akurat w domku mam nadzieje ze maly poczeka az tatus z pracy przyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie wydaje ze to jest wazne badanie ![]() Zapytaj go albo zrob sama to malo kosztuje ja z morfologia i 2 krotnym pobraniem placilam 20zl i glukoza 100g w aptece 4,90zl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Zadomowienie
|
Cześć wam mamusie
![]() Ja już dzisiaj w pracy sobie siedzę i się morduję, wyginam na każda stronę bo tak mnie po nocy kręgosłup boli że szok, ale najbardziej pod prawą łopatką nie wiem co to ma być ale wczoraj 2 babeczki co czekały ze mną w kolejce też narzekały na ten ból hmmm.... też tak macie? Mój aniołek tak fajnie wczoraj wariował, aż wreszcie tatuś poczuł z 15 minut jego akrobacji. Widzę że prawie nikt nie zauważył mojego ostatniego posta (po wizycie u gina ), trudno ![]() Fasolka87 - ja farbowałam włoski przed świętami tzn. robiłam balejage, ja słyszałam że tylko w I trymestrze najlepiej się wstrzymać, nie jedna z nas już farbowała włoski w ciąży. Rozaliontka - Mi się chyba jednak bardziej podoba Marta, Martusia chociaż Aicja też ładne jak moja chrześnica. A Eulalia bardzo oryginalne imię ale znając mojego Tż to też by się nie zgodził, nie mogę go przekonać do Igorka, nie wiem co za sprawiedliwość kobieta nosi dzidziusia i dba o niego i siebie a Tż chcą mieć najwięcej do gadania. Bercia2000 - cieszę się że już niebawem będziecie mieli Tż przy sobie i że o miesiąc przyspieszył swój powrót. Super zakupki, ale lekko mnie to przeraż aże ja nic takiego przydatnego nie mam, tylko same ubranka i buciki ![]() ![]() magduchahahaha - o rany ale tanio te chusteczki naprawdę, a u mnie nie ma tego sklepu w rejonie ![]() ![]() malutka_24 - najwazniejsze że ładnie was przytulił i było jużok między wami, takie chwile sa najlepsze. Mnie nogi wcale nie bolą ale za to pod prawą łopatką rwie niesamowicie nie wiem co jest grane. Aguśkaa83 - dołanczam do grona tych obolałych staruszek "ciężarówek" ![]() ![]() anulka anulka - czyli dziewczynki mają już swoje imionka ![]() ![]() pakusia86 - ojej to rzeczywiście masz daleko do szpitala, tym bardziej teraz na tym mieszkanku, obyście znaleźli coś bliżej pracy Twojego Tż i szpitala oczywiście. Ale tak jak dziewczyny mówią tak szybko się nie urodzi jak się zaczną pierwsze bóle to chwilę potrwa. Obiecała że zapytam, więc zapytałam, ja też byłam ciekawa ale pewnie pójdę na kilka zajęć do tej szkoły rodzenia i może one mi coś pomogą na te bóle pod łopatką wrrr... Seona - uważaj na siebie, i jak najwięcej wypoczywaj, oby to się nie pogłębiało i będzie dobrze, to znaczy że szyjka Ci się skraca? Mi tez gin kazał się oszczędzać i nie dźwigać ciężarów bo grozi mi skracanie się szyjki. gosikk_s - to nie jest taki zły wynik tej glukozy serio, minimalnie powyżej normy, pewnie najpierw gin da Ci jakieś ograniczniki w jedzeniu, lekka dietka i wtedy dopiero powtórka glukozy, bo teraz to by nie miało sensu. No glukoza właśnie tak podwyższa ten poziom i tu chodzi o to żeby zobaczyć czy nasz organizm wystarczająco szybko ją spala. Gabi - no właśnie wczoraj przedyskutowałam to z moim Tż i sie zdecyduję od przyszłego tygodnia będę chodziła, tylko jeszcze sie zgadam z dziewczyną co poznałam w przychodni bo ona też chciała chodzić i terminy mamy podobne 3 dni różnicy. Mi nie chodzi że wstyd dzidziolka, tylko no ja raczej swojego wyglądu się wstydzę a Ty bosko wyglądasz. blondynkapoznan - wynik masz rewelacyjny, tylko ta skala przy obciążeniu jest całkiem inna nie jak przy zwykłym badaniu glukozy. Bo ta skala jest do 140-150 po obciążeniu. Tak mi gin tłumaczył. Ja na czczo miałam 79 a po obciążeniu 110. michaela - no to Twój Tż jest jednym z niewielu którzy tak się garną do zakupów dla maluszka, bo większość ma jeszcze czas ![]() monikab - oby Twoje marzenie się spełniło i w Twoim brzuszku buszował śliczny synuś którym zaopiekują się 2 starsze siostrzyczki, pewnie też nie moga się doczekać małego dzidziusia. manolita - no nie sądziłam że dziecięce plecaki są aż takie drogie ![]() Fionka21 - ja jak widzę swój brzuch to wydaje mi się że nie jestem w 7 miesiący a w 10 a nawet takiego nie ma, bo ja mam od popiersi i aż do dołu taki wielki a nie jak inne taką kuleczkę ładną, zgrabną. A co teściowa nic nie chce Ci pomagać, widząc w jakim jesteś stanie i że jeszcze synkiem by się wypadało zająć? Co za kobita ![]() Edytowane przez marika2121 Czas edycji: 2009-02-12 o 09:27 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do testu wyczytalam ze robi sie go miedzy 24 a 28 tyg ciazy...wiec mozesz go jeszcze zrobic ![]() ![]()
![]() |
#4329 |
Zadomowienie
|
Wklejam moj 28 tygodniowy "brzuszek"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
marika ja przyznaje ze czytalam wczoraj posta o wizycie u gina i o tym ze mozesz sie juz psytulac z tżtem
![]() ![]() ![]() ![]() Ten bol pod lopatka tez mam ![]() ![]() magducha https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_zd...ykul,4480.html superzabula slodziutki brzucholek ![]()
#4331 |
Zadomowienie
|
O kurde jaki śliczny, a jaka figurka, normalnie dżaga europejska
![]()
![]() |
#4332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do lekarza to wlasnie poczekaj czy ci powie o tym badaniu, jak nie to wtedy sie go ladnie zapytaj ![]()
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-02-12 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Zadomowienie
|
superzabula - no to przyznaję że jesteśmy w tym samym tygodniu i mamy poddobne wielkości brzuszków, chociaz ja przy moim marnym wzroście zaledwie 165cm. to uważam że jest ogromny. Ale Ty z taką figurką to się gwaizdorsko prezentujesz
![]() magduchahahaha - no jeszcze wytrzymaj do wtorku, a jak nic nie napomknie o tym teście obciążeniowym to go zapytaj i wtedy mu się bardzooo głupio zrobi ![]() Aguśkaa83 - nie no spoko, a zjadłam kilka tych krówek bo mnie szybko zamuliło i nie były takie ciągnące ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówisze ze to dobry wynik ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Wtajemniczenie
|
cześć mamuśki
![]() lecę robić obiadek...widziałam tylko śliczny brzuszek superzabuli ![]() wklejam też mój ![]() ![]() Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-02-12 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale po wyjściu z wody wcale nie czuje tych moich 12-15kg na plusie ![]() Cytat:
![]() TY się nie wstydzaj PAMIĘTAJ kobiecie w ciąży więcej wolno i więcej uchodzi na sucho ![]() ![]() eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeee śliczniusio rośnie, a faktycznie figurka w sam raz na modelkę (ciążową narazie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zadomowienie
|
gabriellao0 - nie no ja w ciąży raczej na basenik się nie wybiorę bo boję się że zaś mi się przypałęta jakaś infekcja a ledwo co jedną wyleczyłam dosyć drogimi lekami. Ale Ty to mamuśka w takiej formie jesteś że nie jedna z nas może Ci pozazdrościć. Swoje oleżałaś a teraz szalejesz i odrabiasz ten przeleżany czas
![]() esti1984 - no witaj!! ![]() blondynkapoznan - tak dobry wynik, więc nie musisz się nic zamartwiać bo bardzo ładnie spaliłaś ten cukier i wynik zmieścił się w tej normalnej normie nawet, więc luzik ![]() A ja byłam sobie w serwisie odebrać telefony i wstąpiłam do sklepu i zakupiłam syniusiowi 2 pary rajstopek takich małych bo 52-62 niebiesiutkie i zielone, fajowy motyw na dupci mają i nie są drogie bo 8,50zł za szt. |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
marika nio mzoe dzidziorek tam cos pod zebrami broi
![]() esti sliczny brzusio, sliczna mamusia ![]() ![]()
#4341 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam jeszcze nizej brzuszek...ale mysle ze bedzie sie podnosil
![]()
#4342 |
Raczkowanie
|
Cześć brzucholki,
ja wpadam sie przywitać, nie było mnie kilka dni, byłam w delegacji, mam nadzieję, że już ostatniej przed. Mój biedny maluszek nie wiedział co sie dzieje przez tych kilka dni, pewnie pomyślał, że matka sfiksowała, bo cały dzień na nogach. No dało mi trochę w kość. Dopiero wczoraj wieczorkiem, już w domu maluszek zaczął wracać do swojej normalnej aktywności, na szczęście. W życiu Was dziewczyny nie nadrobię, tyle naprodukowałyście przez tych kilka dni, ale widziałam zdjęcia slicznych brzuszków! Dzisiaj na szczęście mam wizytę u gina, miałam prawie miesiąc przerwy, od razu sprawdzę, czy wszystko ok u dzidzi po tych moich wyjazdach. Magduchacha, ja skierowanie na test z glukozą mam dostać właśnie dzisiaj na wizycie. Jak będziesz u swojego gina na najbliższej wizycie, to przypomnij mu się, jesli sam nic nie powie. Jesteśmy w tym samym tygodniu więc w podobnym terminie powinnyśmy to zrobić. buziolki w brzucholki dla Was ![]()
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
idę do gina się szykować
![]() to chyba jedna z ostatnich wizyt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ja tylko tak na chwileczkę przyznam się ze trochę was podczytywałam ale nic nie pisałam ![]() ![]() Byłam we wtorek u giną i jest wszystko dobrze tylko ze jestem przerażona waga naszej córeczki bo wazy już 1830g ![]() ![]() ![]() ![]() esti1984 i superzabula-sliczne macie brzuszki ![]()
#4345 |
Zadomowienie
|
superzabula , esti
fajne brzuszki no ale ja nie moge oglądać waszych zdjęc Wy chudzinki ![]() a mnie strasznie dzis zgaga męczy ma jeden z tych dni kiedy to nawet po wodzie ja mam ![]()
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Raczkowanie
|
No my z mężem tez tak myślimy bo jak baliśmy na usg 3D\4D to nasza niunia ważyła 883 g jakoś tak a niecałe 1,5 tygodnia później u mojego gina wyszło ze wazy już 1222g a teraz 2 tygodnie po poprzedniej wizycie wazy już 1830g
![]()
#4348 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam siebie i jak sie cos zacznie robic to ja oszaleje i nie bede wiedziala co mam teraz wykonac.... ![]() Cytat:
![]() sluczny ![]() Cytat:
![]() ![]() ja dopiero wstalam ![]() ![]() masakra spalo mi sie rewelacyjnie ![]() ![]() ![]() ide zabrac sie za jakies sniadanie ![]()
![]() |
#4349 | |||
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Esti brzuszek sliczny, doslownie rosnie jak na drozdzach ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, nabyłam glukometr
![]() ![]() ![]() Gabi, przynajmniej od razu miałaś jasność ![]() Aguśka, ja nie tylko ograniczę słodycze ale ja wręcz wyeliminuję do zera ![]() ![]() Magduchaha, bo Twój gin jest pewnie taki jak i mój ![]() Blondynka, masz bardzo dobry wynik ![]() Marika, no właśnie nie wiem czy najpierw powinnam stosować dietę a potem powtarzac badanie czy wręcz przeciwnie. Z tego co wyczytałam właśnie przez 3 dni powinno się jeść węglowodany i wtedy zrobić badanie. Jeśli najpierw wprowadzi się dietę może to zafałszować wyniki, cukier wyjdzie dobry a po powrocie do poprzedniego odżywiania znowu zacznie skakać. Poczekam co gin powie i zdecyduję. Superzabula i Esti, śliczne brzucholki ![]() DIDI, chyba faktycznie coś się walnęli przy pomiarze, niemożliwe żeby córeczka rosła w takim tempie ![]() Pakusia, może ja też zacznę się obklejac kartkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.