Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-12, 08:56   #4321
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Dziewczyny Wy tak piszecie o tych testach obciążeniowych a ja jestem w 25 tygodniu i u gina o tym nawet nie słyszałam Chyba juz powinnam je mieć??
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 08:59   #4322
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja odebralam wyniki glukozy piłam 75g -smak nawet w miare myslalam ze bedzie gorzej

na czczo 84mg/100
po 2 h 94mg/100
norma jest do 120 mg/100 ale ja nie wiem jak to powinno sie zachowywac jaki powienien byc spadek
nie wiem czy to dobry wynik
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 08:59   #4323
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
ciężko trochę bo w wodzie naciąga się każdy mięsień więc i te brzuszne mięśniaczki też, ale faktycznie jakiś taki człowiek lżejszy
a ile lżejszy jest po wyjściu! nawet jeśli więcej przesiedział niż popływał
Co prawda to prawda Ja chodze od poczatku ciazy, tzn tak od 4 miesiaca i z biegiem czasu coraz mniej plywam, bo mi sie wszytsko pozniej ciagnie, ale zawsze jakie ruchy wykonuje Jak wychodze z wody to prawie nie czuje, ze jestem w ciazy...czlowiek jakis taki lekki

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 09:00   #4324
michaela
Raczkowanie

Czesc mamuski
Ja mialam cukier badany w piatek ale nieznam wynikow dzis jade na szczepionke wiec sie zapytam a soczek ktory mi dala do wypicia smakowal jak winogronowy a ze chcialo mi sie pic to tym bardziej smakowal a myslalam ze to jakies ochydztwo po tym jak pisalyscie ze to beee
Ja niewiele mam dla synka a tz by chcial juz wszystko kupowac i tylko sie pyta czy mam wkoncu ta liste za to porschaka dla malego kupilismy w sobote i bedzie czekal w sklepie tzn w magazynie az do maja niechcialam go brac do domku bo by niepotrzebnie plac zajmowal.

Jesli chodzi o sprzatanie to tz robi to prawie w kazda sobote a mi karze zrobic pyszny obiadek w tym czasie teraz jednak zaczelam sama w tygodniu sprzatac z nudow bo pracuje tylko 8godz tygodniowo.Tz nawet pranie robi ja tylko wkladam do miski co trzeba wyprac, choc nieobylo sie bez pomylek jak tz zamiast plynu do plukania wlewal taki do prania+proszek i ja sie zastanawialam czemu te ciuchy tak mocno pachna i pewnie bym sie niedowiedziala gdyby nie to ze plyn do prania sie skonczyl i tz powiedzial ze trzeba kupic a nowy a wiem ze dopiero co zanosilam do pralni calkiem nowy.

Do szpitala ma jakies 15min autem ale tz pracuje na trzy zmiany i tez niewiem co zrobie jak go niebedzie akurat w domku mam nadzieje ze maly poczeka az tatus z pracy przyjdzie
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 09:03   #4325
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy tak piszecie o tych testach obciążeniowych a ja jestem w 25 tygodniu i u gina o tym nawet nie słyszałam Chyba juz powinnam je mieć??

mi sie wydaje ze to jest wazne badanie dziwny ten twoj gin ze Ciebie o jego zrobieniu nie poinformowal.
Zapytaj go albo zrob sama to malo kosztuje ja z morfologia i 2 krotnym pobraniem placilam 20zl i glukoza 100g w aptece 4,90zl
Stary 2009-02-12, 09:09   #4326
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
mi sie wydaje ze to jest wazne badanie dziwny ten twoj gin ze Ciebie o jego zrobieniu nie poinformowal.
Zapytaj go albo zrob sama to malo kosztuje ja z morfologia i 2 krotnym pobraniem placilam 20zl i glukoza 100g w aptece 4,90zl
No właśnie, jutro idę zbadać ten mój nieszczęsny poziom hormony tarczycy (to jest dopiero straszne) po raz kolejny, to wtedy sie zapytam w laboratorium, ale juz poczekam do wizyty, bo idę we wtorek do gina i go wtedy opierniczę... W ogóle on mi o niczym sam nie mówi, ale juz trochę za późno, żeby lekarza zmieniac - na pewno z druga ciążą do niego nie będe chodziła
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-02-12, 09:25   #4327
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Cześć wam mamusie

Ja już dzisiaj w pracy sobie siedzę i się morduję, wyginam na każda stronę bo tak mnie po nocy kręgosłup boli że szok, ale najbardziej pod prawą łopatką nie wiem co to ma być ale wczoraj 2 babeczki co czekały ze mną w kolejce też narzekały na ten ból hmmm.... też tak macie? Mój aniołek tak fajnie wczoraj wariował, aż wreszcie tatuś poczuł z 15 minut jego akrobacji. Widzę że prawie nikt nie zauważył mojego ostatniego posta (po wizycie u gina ), trudno .

Fasolka87 - ja farbowałam włoski przed świętami tzn. robiłam balejage, ja słyszałam że tylko w I trymestrze najlepiej się wstrzymać, nie jedna z nas już farbowała włoski w ciąży.

Rozaliontka - Mi się chyba jednak bardziej podoba Marta, Martusia chociaż Aicja też ładne jak moja chrześnica. A Eulalia bardzo oryginalne imię ale znając mojego Tż to też by się nie zgodził, nie mogę go przekonać do Igorka, nie wiem co za sprawiedliwość kobieta nosi dzidziusia i dba o niego i siebie a Tż chcą mieć najwięcej do gadania.

Bercia2000 - cieszę się że już niebawem będziecie mieli Tż przy sobie i że o miesiąc przyspieszył swój powrót. Super zakupki, ale lekko mnie to przeraż aże ja nic takiego przydatnego nie mam, tylko same ubranka i buciki , ale mój tata mówi mi ciągle że po co ja się tak spieszę, że w sklepach wszystkiego jest masa i jeszcze zdążę kupić, hmmmm... a ja i tak swoje myślę. A te koszule to rzeczywiście u mnie sa za 25zł. po znajomości więc na necie mi sie nie opłaca kupować i dopłacać za przesyłkę.

magduchahahaha - o rany ale tanio te chusteczki naprawdę, a u mnie nie ma tego sklepu w rejonie . No przypomnij mu o tym obciążeniu, bo może zapomniał, zdążysz je zrobić, nie bój żaby .

malutka_24 - najwazniejsze że ładnie was przytulił i było jużok między wami, takie chwile sa najlepsze. Mnie nogi wcale nie bolą ale za to pod prawą łopatką rwie niesamowicie nie wiem co jest grane.

Aguśkaa83 - dołanczam do grona tych obolałych staruszek "ciężarówek" , ale kto mówił że będzie nam lekko prawda? I jak tam Twoje KAKAO na głoie? ładnie wyszło? Ja się boję że takimi patyczkami uszkodzę uszko dzieciątku a nożyczek to pewnie będę się bała chycić, te pazurki takie malusie, podobno najlepiej na śnie obcinać, ale zawsze to strach.

anulka anulka - czyli dziewczynki mają już swoje imionka obie na M fajnie. A Ty dzisiaj kochana do szpitalka, to trzymajcie się dziewczynki i piszcie co u was .

pakusia86 - ojej to rzeczywiście masz daleko do szpitala, tym bardziej teraz na tym mieszkanku, obyście znaleźli coś bliżej pracy Twojego Tż i szpitala oczywiście. Ale tak jak dziewczyny mówią tak szybko się nie urodzi jak się zaczną pierwsze bóle to chwilę potrwa. Obiecała że zapytam, więc zapytałam, ja też byłam ciekawa ale pewnie pójdę na kilka zajęć do tej szkoły rodzenia i może one mi coś pomogą na te bóle pod łopatką wrrr...

Seona - uważaj na siebie, i jak najwięcej wypoczywaj, oby to się nie pogłębiało i będzie dobrze, to znaczy że szyjka Ci się skraca? Mi tez gin kazał się oszczędzać i nie dźwigać ciężarów bo grozi mi skracanie się szyjki.

gosikk_s - to nie jest taki zły wynik tej glukozy serio, minimalnie powyżej normy, pewnie najpierw gin da Ci jakieś ograniczniki w jedzeniu, lekka dietka i wtedy dopiero powtórka glukozy, bo teraz to by nie miało sensu. No glukoza właśnie tak podwyższa ten poziom i tu chodzi o to żeby zobaczyć czy nasz organizm wystarczająco szybko ją spala.

Gabi - no właśnie wczoraj przedyskutowałam to z moim Tż i sie zdecyduję od przyszłego tygodnia będę chodziła, tylko jeszcze sie zgadam z dziewczyną co poznałam w przychodni bo ona też chciała chodzić i terminy mamy podobne 3 dni różnicy. Mi nie chodzi że wstyd dzidziolka, tylko no ja raczej swojego wyglądu się wstydzę a Ty bosko wyglądasz.

blondynkapoznan - wynik masz rewelacyjny, tylko ta skala przy obciążeniu jest całkiem inna nie jak przy zwykłym badaniu glukozy. Bo ta skala jest do 140-150 po obciążeniu. Tak mi gin tłumaczył. Ja na czczo miałam 79 a po obciążeniu 110.

michaela - no to Twój Tż jest jednym z niewielu którzy tak się garną do zakupów dla maluszka, bo większość ma jeszcze czas , az się obudzą pewnie w maju na porodówce, i zapytają czy mamy wszystko kupione. Co do sprzątania to ja też mam dobrze, mójemu nie trzeba nic mówić, sam wie że trzeba posprzątać i mi pomóc, ja jedynie jakieś porządki na siedząco w szfkach itd.

monikab - oby Twoje marzenie się spełniło i w Twoim brzuszku buszował śliczny synuś którym zaopiekują się 2 starsze siostrzyczki, pewnie też nie moga się doczekać małego dzidziusia.

manolita - no nie sądziłam że dziecięce plecaki są aż takie drogie , wymagający ten Twój synuś.

Fionka21 - ja jak widzę swój brzuch to wydaje mi się że nie jestem w 7 miesiący a w 10 a nawet takiego nie ma, bo ja mam od popiersi i aż do dołu taki wielki a nie jak inne taką kuleczkę ładną, zgrabną. A co teściowa nic nie chce Ci pomagać, widząc w jakim jesteś stanie i że jeszcze synkiem by się wypadało zająć? Co za kobita .

Edytowane przez marika2121
Czas edycji: 2009-02-12 o 09:27
marika2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 09:30   #4328
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, jutro idę zbadać ten mój nieszczęsny poziom hormony tarczycy (to jest dopiero straszne) po raz kolejny, to wtedy sie zapytam w laboratorium, ale juz poczekam do wizyty, bo idę we wtorek do gina i go wtedy opierniczę... W ogóle on mi o niczym sam nie mówi, ale juz trochę za późno, żeby lekarza zmieniac - na pewno z druga ciążą do niego nie będe chodziła
jesli chodzi o ten test to powinien Ci powiedziec..ale nie przejmuj sie Madziu, nie ma idealnych ginow, moj tez myslalam ze jest dobry, ale juz pare razy mnie wkurzyl...nie jest teraz latwo o dobrego lekarza..
co do testu wyczytalam ze robi sie go miedzy 24 a 28 tyg ciazy...wiec mozesz go jeszcze zrobic moze gin chcial Ci powiedziec o badaniu we wtorek...ja bym zrobila tak, ze dopiero we wtorek jesli Ci nic nie powie to wtedy bym go opierniczyla
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 09:34   #4329
superzabula
Zadomowienie

Wklejam moj 28 tygodniowy "brzuszek"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28.jpg (54,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28a.jpg (60,9 KB, 36 załadowań)

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-02-12, 09:39   #4330
Aguśkaa83
Zakorzenienie

marika ja przyznaje ze czytalam wczoraj posta o wizycie u gina i o tym ze mozesz sie juz psytulac z tżtem nie odpisalam nic?? osz ja no i teraz wrocilam na Twoj post i o tych krowkach pisalas tez hihihi...duzo ich zjadlas wczoraj? a kolorek ladny wyszedl, nie za ciemny nie za jasny fajny
Ten bol pod lopatka tez mam szczegolnie gdy klade sie lulu a wczoraj pojawil mi sie bol pod zebrem z lewej strony po dluzszym siedzeniu jak wstaje to taaakie klucie ze sie wyprostowac nie moge, no staruszka
magducha https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_zd...ykul,4480.html
superzabula slodziutki brzucholek
SZYMONEK

Stary 2009-02-12, 09:44   #4331
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
O kurde jaki śliczny, a jaka figurka, normalnie dżaga europejska
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 09:47   #4332
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
No to na razie poczekam, rzeczywiście nie będę go opierniczać na zapas Ale i tak mu się należy
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-02-12, 09:50   #4333
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
O kurde jaki śliczny, a jaka figurka, normalnie dżaga europejska
dzieki az sie zaczerwienilam

a co do lekarza to wlasnie poczekaj czy ci powie o tym badaniu, jak nie to wtedy sie go ladnie zapytaj

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Edytowane przez superzabula
Czas edycji: 2009-02-12 o 09:51
Stary 2009-02-12, 10:14   #4334
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

superzabula - no to przyznaję że jesteśmy w tym samym tygodniu i mamy poddobne wielkości brzuszków, chociaz ja przy moim marnym wzroście zaledwie 165cm. to uważam że jest ogromny. Ale Ty z taką figurką to się gwaizdorsko prezentujesz .

magduchahahaha - no jeszcze wytrzymaj do wtorku, a jak nic nie napomknie o tym teście obciążeniowym to go zapytaj i wtedy mu się bardzooo głupio zrobi .

Aguśkaa83 - nie no spoko, a zjadłam kilka tych krówek bo mnie szybko zamuliło i nie były takie ciągnące . No my staruszki nie mamy lekko zastanawiam się czy można smarować to jakimiś maściami rozgrzewającmi, czy by mi to coś pomogło na ten ból pod łopatką. Jeszcze słyszalam że ten ból może być wtedy jeśli dzidziolek grasuje na prawej stronie tak jak mój i uciska jakiś nerw.
Stary 2009-02-12, 10:16   #4335
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:

ale brzusio sliczny Ty masz go dosyc wysoko ja mam nizej
Stary 2009-02-12, 10:18   #4336
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość

blondynkapoznan - wynik masz rewelacyjny, tylko ta skala przy obciążeniu jest całkiem inna nie jak przy zwykłym badaniu glukozy. Bo ta skala jest do 140-150 po obciążeniu. Tak mi gin tłumaczył. Ja na czczo miałam 79 a po obciążeniu 110.

mówisze ze to dobry wynik w pon ide do gina zob co powie
Stary 2009-02-12, 10:20   #4337
esti1984
Wtajemniczenie

cześć mamuśki
lecę robić obiadek...widziałam tylko śliczny brzuszek superzabuli

wklejam też mój jeszcze 2 fotki mam w albumie....aaa zapomniałam dodać że zaczęliśmy 27 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1220308.jpg (15,6 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-02-12 o 10:21
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 10:23   #4338
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Co prawda to prawda Ja chodze od poczatku ciazy, tzn tak od 4 miesiaca i z biegiem czasu coraz mniej plywam, bo mi sie wszytsko pozniej ciagnie, ale zawsze jakie ruchy wykonuje Jak wychodze z wody to prawie nie czuje, ze jestem w ciazy...czlowiek jakis taki lekki
no ja też chciałam codzić "stale" ale do 4 miesiąca tylko chodziłam bo potem gin leżeć kazał no i teraz pozwolił (ale za dużo to już się nie zdąrze nachodzić ) a biletów mam jeszcze ze 20 sztuk ważnych do 31maja, więc mogę śmiało jeszcze po porodzie biegać
ale po wyjściu z wody wcale nie czuje tych moich 12-15kg na plusie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Cześć wam mamusie
Gabi - no właśnie wczoraj przedyskutowałam to z moim Tż i sie zdecyduję od przyszłego tygodnia będę chodziła, tylko jeszcze sie zgadam z dziewczyną co poznałam w przychodni bo ona też chciała chodzić i terminy mamy podobne 3 dni różnicy. Mi nie chodzi że wstyd dzidziolka, tylko no ja raczej swojego wyglądu się wstydzę a Ty bosko wyglądasz..
Fajnie, że zapoznałaś laskę z terminem prawie jak Ty bo potem i na spacerek będzie z kim wyjść
TY się nie wstydzaj PAMIĘTAJ kobiecie w ciąży więcej wolno i więcej uchodzi na sucho , a jak już się bardzo bardzo wstydzisz zawsze można założyć jakiś babciny pełny jednoczęściowy strój

Cytat:
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeee śliczniusio rośnie, a faktycznie figurka w sam raz na modelkę (ciążową narazie ) hihii
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 10:32   #4339
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

gabriellao0 - nie no ja w ciąży raczej na basenik się nie wybiorę bo boję się że zaś mi się przypałęta jakaś infekcja a ledwo co jedną wyleczyłam dosyć drogimi lekami. Ale Ty to mamuśka w takiej formie jesteś że nie jedna z nas może Ci pozazdrościć. Swoje oleżałaś a teraz szalejesz i odrabiasz ten przeleżany czas .

esti1984 - no witaj!! no Twój tez slodziutki brzusio.

blondynkapoznan - tak dobry wynik, więc nie musisz się nic zamartwiać bo bardzo ładnie spaliłaś ten cukier i wynik zmieścił się w tej normalnej normie nawet, więc luzik .

A ja byłam sobie w serwisie odebrać telefony i wstąpiłam do sklepu i zakupiłam syniusiowi 2 pary rajstopek takich małych bo 52-62 niebiesiutkie i zielone, fajowy motyw na dupci mają i nie są drogie bo 8,50zł za szt.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 10:41   #4340
Aguśkaa83
Zakorzenienie

marika nio mzoe dzidziorek tam cos pod zebrami broi
esti sliczny brzusio, sliczna mamusia
SZYMONEK

Stary 2009-02-12, 11:09   #4341
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ale brzusio sliczny Ty masz go dosyc wysoko ja mam nizej
ja tez mam jeszcze nizej brzuszek...ale mysle ze bedzie sie podnosil
SZYMONEK

Stary 2009-02-12, 11:14   #4342
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Cześć brzucholki,

ja wpadam sie przywitać, nie było mnie kilka dni, byłam w delegacji, mam nadzieję, że już ostatniej przed. Mój biedny maluszek nie wiedział co sie dzieje przez tych kilka dni, pewnie pomyślał, że matka sfiksowała, bo cały dzień na nogach. No dało mi trochę w kość. Dopiero wczoraj wieczorkiem, już w domu maluszek zaczął wracać do swojej normalnej aktywności, na szczęście.

W życiu Was dziewczyny nie nadrobię, tyle naprodukowałyście przez tych kilka dni, ale widziałam zdjęcia slicznych brzuszków!

Dzisiaj na szczęście mam wizytę u gina, miałam prawie miesiąc przerwy, od razu sprawdzę, czy wszystko ok u dzidzi po tych moich wyjazdach.
Magduchacha, ja skierowanie na test z glukozą mam dostać właśnie dzisiaj na wizycie. Jak będziesz u swojego gina na najbliższej wizycie, to przypomnij mu się, jesli sam nic nie powie. Jesteśmy w tym samym tygodniu więc w podobnym terminie powinnyśmy to zrobić.

buziolki w brzucholki dla Was
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:19   #4343
gabriellao0
Zakorzenienie

idę do gina się szykować
to chyba jedna z ostatnich wizyt dziś stuka nam równo niby 35 tydzień
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:20   #4344
DIDI84
Raczkowanie

witam

ja tylko tak na chwileczkę przyznam się ze trochę was podczytywałam ale nic nie pisałam ostatnio tak sobie się czuje i jeszcze ten remont mieszkania

Byłam we wtorek u giną i jest wszystko dobrze tylko ze jestem przerażona waga naszej córeczki bo wazy już 1830gw 29 tyg i 4 dniu lekarz powiedział ze jest duża wiec pewnie będę miała cesarkę tak jak przy synku no ale najważniejsze ze niunia zdrowa w poniedziałek idę pic glukozę

esti1984 i superzabula-sliczne macie brzuszki

my 18.06.2005
Kacperek 10.06.2006 4090g i 56cm
Nikolka 28.04.2009 4170g i 53cm

DIDI84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:23   #4345
Bercia2000
Zadomowienie

superzabula , esti
fajne brzuszki no ale ja nie moge oglądać waszych zdjęc Wy chudzinki

a mnie strasznie dzis zgaga męczy ma jeden z tych dni kiedy to nawet po wodzie ja mam

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:24   #4346
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez DIDI84 Pokaż wiadomość
witam

ja tylko tak na chwileczkę przyznam się ze trochę was podczytywałam ale nic nie pisałam ostatnio tak sobie się czuje i jeszcze ten remont mieszkania

Byłam we wtorek u giną i jest wszystko dobrze tylko ze jestem przerażona waga naszej córeczki bo wazy już 1830gw 29 tyg i 4 dniu lekarz powiedział ze jest duża wiec pewnie będę miała cesarkę tak jak przy synku no ale najważniejsze ze niunia zdrowa w poniedziałek idę pic glukozę

esti1984 i superzabula-sliczne macie brzuszki
ale twoja dzidzia duza az nie moge uwierzyc moze sie pomyslil
Stary 2009-02-12, 11:34   #4347
DIDI84
Raczkowanie

No my z mężem tez tak myślimy bo jak baliśmy na usg 3D\4D to nasza niunia ważyła 883 g jakoś tak a niecałe 1,5 tygodnia później u mojego gina wyszło ze wazy już 1222g a teraz 2 tygodnie po poprzedniej wizycie wazy już 1830g

my 18.06.2005
Kacperek 10.06.2006 4090g i 56cm
Nikolka 28.04.2009 4170g i 53cm

DIDI84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:34   #4348
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Pakusia, faktycznie zapomniałam że Twój TŻ pzecież na nocki chodzi. No dobrze by było żebyś jednak miała jak najbliżej do szpitala i dogadała się z taksówkarzem na wszelki wypadek i dla własnego spokoju. Pewnie że tak szybko się nie rodzi ale przy pierwszym porodzie przypuszczam że pojawia się maksymalny stres i lepiej mieć wszystko dograne. Ja mam szpital 15 min. piechotą z domu i postój taksówek po drugiej stronie ulicy a i tak się boję że w razie czego wpadnę w panikę i nie będę w stanie dotrzeć
mi mama powiedziala zebym sobie na kartkach napisala co mam robic jak sie zaczna skurcze albo wody odejda... i mam sobie to nakleic w widocznych miejscach w calym domu.... i ma racje, tak wlasnie zrobie a na pierwszej pozycji bedzie NIE PANIKUJ!!!
znam siebie i jak sie cos zacznie robic to ja oszaleje i nie bede wiedziala co mam teraz wykonac....

Cytat:
ja tez nie mialam testu obciazenia na glukoze i pewnie nie bede miec... nie wiem czmy tu nie robia... moze przezyje

Cytat:
sluczny

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
cześć mamuśki
lecę robić obiadek...widziałam tylko śliczny brzuszek superzabuli

wklejam też mój jeszcze 2 fotki mam w albumie....aaa zapomniałam dodać że zaczęliśmy 27 tc
sliczny rosnie jak na drozdzach

ja dopiero wstalam
masakra spalo mi sie rewelacyjnie pierwszy raz od wielu miesiecy wyspalam sie kiedy tz ma wolne
ide zabrac sie za jakies sniadanie

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 12:03   #4349
superzabula
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny! Im wiekszy mam brzuch tym bardziej nie moge sie na niego napatrzec pomimo ze w nocy jak sie przewracam zaczyna mi sprawiac troche klopotu Uwielbiam byc w ciazy

Esti brzuszek sliczny, doslownie rosnie jak na drozdzach

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
idę do gina się szykować
to chyba jedna z ostatnich wizyt dziś stuka nam równo niby 35 tydzień
Ale masz fajnie, coraz blizej do godziny "0" ja coraz czesciej mysle ze chcialabym juz urodzic

Cytat:
Napisane przez DIDI84 Pokaż wiadomość
witam

O kurcze, to Twoja niunia rosnie w zastraszajacym tempie Ale najwazniejsze, ze wszystko ok i dobrze sie rozwija SMACZNEGO

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
superzabula , esti
fajne brzuszki no ale ja nie moge oglądać waszych zdjęc Wy chudzinki

a mnie strasznie dzis zgaga męczy ma jeden z tych dni kiedy to nawet po wodzie ja mam
Jak ja sie ciesze, ze mnie to cholerstwo nie dopada...i mam nadzieje, ze juz nie dopadnie

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-02-12, 12:26   #4350
gosikk_s
Zakorzenienie

Dziewczynki, nabyłam glukometr i teraz sama będę mogła się kontrolować. Muszę tylko zapytać gina czy nie dałby mi recepty na paski do glukometru bo na receptę kosztują ok 3 zł (100 szt.) a bez- ok. 60 Wolałabym te za 3

Gabi, przynajmniej od razu miałaś jasność

Aguśka, ja nie tylko ograniczę słodycze ale ja wręcz wyeliminuję do zera I będzie to korzystne i dla dziecka, i dla mnie W rodzinie tylko dziadek ma lekką cukrzycę, nigdy nie brał insuliny. Podejrzewam że ja mam raczej tylko nietolerancję ale wolę dmuchać na zimne. Idź odebrać swoje bo jestem ciekawa...

Magduchaha, bo Twój gin jest pewnie taki jak i mój Po co robić badanie skoro na czczo cukier jest dobry...Dziewczyny dobrze mówią, jeśli sam nie zaproponuje upomnij się, takie rzeczy lepiej sprawdzać. Masz jeszcze czas ale im szybciej tym lepiej...

Blondynka, masz bardzo dobry wynik

Marika, no właśnie nie wiem czy najpierw powinnam stosować dietę a potem powtarzac badanie czy wręcz przeciwnie. Z tego co wyczytałam właśnie przez 3 dni powinno się jeść węglowodany i wtedy zrobić badanie. Jeśli najpierw wprowadzi się dietę może to zafałszować wyniki, cukier wyjdzie dobry a po powrocie do poprzedniego odżywiania znowu zacznie skakać. Poczekam co gin powie i zdecyduję.

Superzabula i Esti, śliczne brzucholki

DIDI, chyba faktycznie coś się walnęli przy pomiarze, niemożliwe żeby córeczka rosła w takim tempie

Pakusia, może ja też zacznę się obklejac kartkami A nie możesz sama zrobić sobie tego testu obciążeniowego? Bo wiesz, Ty na pewno przeżyjesz ale tu chodzi o zdrowie dziecka a to jest jedno z najważniejszych badań.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości