![]() |
#2971 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Wiecie co się stanie jak zrezygnuję ze stażu ? Wezmą ode mnie kasę za badania + wyrejestrują mnie z UP ?
Jestem na stażu w jednym miejscu 6 miesiąc. Przedtem miałam na 3 miesiące, potem przedłuzyli mi do końca roku i teraz niedawno weszłam na nowa umowę o staż na 6 miesięcy. Niestety nic sie po nowym roku w tym miejscu nie zmieniło, a miałam taka nadzieję, że zmieni się. Nadal wykonuję robotę, której panie grające na komputerach chcą się jakoś pozbyc noi ogólnie odwalam wszystko za 4 osoby. Nic się wiecej w tym miejscu nie nauczę, boje się że takie roczne doświadczenie w tym miejscu wpisane w CV też niewiele mi da i na dodatek irytuje mnie obecna sytuacja... i tak mysle czy dałoby radę pójść do UP, powiedzieć że rezygnuje z tego stazu i poprosić o ofertę innego. Wiecie coś o tym jak UP podchodzi do takich przypadków ?
#2972 |
Przyczajenie
|
hej, na stażu za 30 dni odbytego stażu należą się 2 dni wolnego, w związku z tym jeżeli ktoś ma staż na rok to łącznie wychodzi 24 dni wolnego? bo rok ma 365 dni czyli po 360 dniu powinny się też należeć 2 dni wolnego, u mnie w PUP panie uważają że tylko 22 dni i za ten ostatni miesiąc się nie wlicza tego wolnego... wie ktoś dlaczego tak jest?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Raczkowanie
|
Witam Czy któraś z was miała staż w administracji publicznej? Pytam bo zwolniłam się 2 razy na 4 godzinki i wychodzi mi tj 1 dzień i nie wiem czy oni mi to odliczają od tych wolnych dni? Pomocy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Decyduje o tym PUP w ramach posiadanych środków, najkrócej 3 mc, najdłużej 12 mc, jeśli jesteś osobą do 25 rż, lub do 27 rż, o ile nie upłynął rok od ukończenia studiów.
Cytat:
Nie powinni odliczyć wg mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Wtajemniczenie
|
mika456
mi dali jakoś tydzień i wyrobiłam się przed terminem,ale mówie ci że nalatałam się jak głupia,nie wiem jak tam u ciebie u lekarza będzie...naczekałam się w kolejkach a nawet mi babka nie sprawdziła jak mi serce bije...nie mam pytań:/ a i jestem z Pabianic
#2977 |
Rozeznanie
|
Hej babeczki.
Kilka pytan apropo stazu. Chcialabym sprobowac sie dostac do radia na staz, ale nie jako dziennikarz/reporter (bo takowe doswiadczenie juz mam) ale jako realizator dzwieku/prezenter/dj jak kto woli. Jak myslicie do kogo dzwodzic? Drektora ogolnego? Dyrektora muzycznego? Czy do kogo? I czy w ogole wypada zebym hmm 'stawiala' warunki co bym chciala robic... tzn. naprawde nie mam ochoty juz biegac z mikrofonem po miescie, chce sie nauczyc pracy w studio. I jeszcze - mam typowo radiowy glos, ale niestety nie do konca poprawna dykcje (ale pracuje nad tym, tylko to wymaga czasu) myslicie, ze warto probowac? Podpowiedzice co powiedziec jak juz dodzwonie do odpowiedniej osoby? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później trzeba było umówić się, kiedy odrabia się godziny, w których wychodziło się w sprawach prywatnych.
![]() |
#2979 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem na stażu w banku i jeśli chce wyjśc coś załatwic czy nawet nie przyjśc w jakiś dzień to nie robią problemów...i nie powinni,w końcu i tak oni ci nic nie płacą,powinny iśc Ci na rękę
#2980 |
Zakorzenienie
|
Na program stazu masz wpływ zerowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 |
Raczkowanie
|
Jak myślicie, czy wniosek na staż w ktorym jest zaznaczone ze pracodawca nie przyjmie potem do pracy ma jakieś szanse na pozytywne rozpatrzenie i przyznanie stazu?
![]() ![]()
#2983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslę, że ma szanse. sama byłam na takim stażu. wiele osób było/jest na stażu w tej instytucji i nie sa potem zatrudniani i nawet nie ma o tym mowy. mało kto z moich znajomych został zatrudniony po stazu. jedną znajoma zatrudnili na 3 m-ce po czym nie przedłużyli umowy. reszta po stażu zakończyła karierę w danej instytucji. tak zazwyczaj jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zadomowienie
|
dziewczyny mam do Was pytanie. A konkretnie do dziewczyn które już miały bądź mają staż. Chodzi o dokumentacje
![]() ![]() kurcze naprawde mi zalezy na pracy tam wrrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wniosek zanosisz do pracodawcy, on wypełnia a potem zanosisz go do up! A sprawdz dokładnie na stronie z której pobierałas wniosek czy nie ma tam innego do pobrania, ba ja na stronie swojego up miałam dwa wnioski! jeden własnie jakis taki dziwny a drugi bardzo prosty do wypełnienia z podstawowymi danymi i nie pisało zeby dostarczuc cos z zuzu itp ![]()
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
robila moze ktoras z Was staz w policji i moglaby sie podzielic wrazeniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Przyczajenie
|
Napisane przez caro_l_a
![]() cześć, mam pytanie, jako że jestem osobą która wszędzie wynajduje sobie problemy i przeszkody chciałabym sie poradzić ![]() jestem na stazu rocznym, tak sie złozylo sie lapie mnie jakies choróbsko, jutro idę do lekarza i w związku z tym mam pytanie czy musze zwolnienie, jeśli takie dostane, dostarczyc do up czy do pracodawcy i on ewentualnie przekaże je dalej w środę mam wypłate i tu jest moj problem ![]() chiałam sie Was wczesniej poradzic bo w moim up panie nie są ogólnie zbyt przyjaźnie nastawione i chce uniknąć jakichs nieporozumien czy jutro po wizycie jesli dostane zwolnienie podejśc do up i potem na drugi dzień znowu poradzcie coś ![]() Cytat:
Proponuję nie pytać o takie rzeczy na forum, bo każdy urząd może mieć swoje zasady, tylko zadzwonić do swojego PUP-u i zapytać komu masz zanieść to zwolnienie. Edytowane przez goskan Czas edycji: 2009-02-11 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zostaje mi zadzwonic do pupu i miec nadzieje ze ktos udzieli mi inf ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Raczkowanie
|
Ja dziś bylam u lekarza...to jakis koszmar ! MalaPaulino mialas racje !!
Siedzialam 2,5h by dostac od lekarza tylko swistek kierujacy na badania, a wlasciwie brak badan bo mam sie pojawic tylko u okulisty, a potem isc do internisty po zaswiadczenie. O badaniu krwi, moczu, przeswietleniu pluc nie ma mowy. Jutro ide do okulisty i sadzac po ilosci ludzi jaka byla dzis to spedze tam caly dzien. Jak dla mnie to totalna pomylka...
#2990 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wyslij zapytanie na piśmie.Będą ci musieli odpowiedzieć. Edytowane przez goskan Czas edycji: 2009-02-11 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemniej jednak, za ostatnie 30 dni tez przypada wolne i tak jak już dziewczyny napisały, korzysta się z nich w ostatnim miesiącu stazu
![]() |
#2993 |
Wtajemniczenie
|
czyli jeśli w miesiącu pracuje od pnt do pt czyli jakieś 22 dni to w sumie za dużo tego wolnego nie wyjdzie...?
#2994 |
Raczkowanie
|
O orientacji pań z UP na temat wolnego to ja coś wiem
![]() ![]()
#2995 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Art. 53 ustawy o promocji zatrudnienia: "Na wniosek bezrobotnego odbywającego staż lub przygotowanie zawodowe w miejscu pracy pracodawca jest obowiązany do udzielenia dni wolnych w wymiarze 2 dni za każde 30 dni kalendarzowych odbywania stażu lub przygotowania zawodowego w miejscu pracy. Za dni wolne przysługuje stypendium". Edytowane przez Jazzlyn Czas edycji: 2009-02-11 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
perfumove love
|
Cytat:
Mnie wypadł 30-sty dzień w sobotę i dopiero wtorek byłby moim pierwszym dniem "urlopowym" (wzięłam poniedziałek i miałam mały problem w dziale staży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a ja mam pytanie czy jezeli w trakcie stazu ma sie wlasne wesele to czy mozna dostac dzien wolny jak nie ma sie jeszcze przepracowanych 30 dni??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Podpowiedzcie mi w jaki sposób szukałyście stażu, w sensie w jaki sposób się kontaktowałyscie z firmami - telefonicznie, mailowo, osobiście??? Co mówiłyście? większość firm wiedziala na czy polega staż, czy tłumaczyłyscie w jaki sposób to funkcjonuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zawsze dzwonilam/chodzilam do danej firmy, i najlepiej jak od razu pytasz o osobe na jakims odpowiedzialnym stanowisku ktora ma wplyw na to czy wezma cie na staz (no a najlepiej jak wiesz jak ktos taki w danej firmie sie nazywa z imienia w nazwiska) a nie np. dogadujesz sie przez skeretarke wrr... Mysle, ze zalatwiajac to takim spsobem, pokazesz, ze naprawde ci na stazu zalezy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.