Pytanie o staż - wątek zbiorczy - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-10, 15:23   #2971
merciless
Raczkowanie

Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Wiecie co się stanie jak zrezygnuję ze stażu ? Wezmą ode mnie kasę za badania + wyrejestrują mnie z UP ?

Jestem na stażu w jednym miejscu 6 miesiąc. Przedtem miałam na 3 miesiące, potem przedłuzyli mi do końca roku i teraz niedawno weszłam na nowa umowę o staż na 6 miesięcy. Niestety nic sie po nowym roku w tym miejscu nie zmieniło, a miałam taka nadzieję, że zmieni się. Nadal wykonuję robotę, której panie grające na komputerach chcą się jakoś pozbyc noi ogólnie odwalam wszystko za 4 osoby. Nic się wiecej w tym miejscu nie nauczę, boje się że takie roczne doświadczenie w tym miejscu wpisane w CV też niewiele mi da i na dodatek irytuje mnie obecna sytuacja... i tak mysle czy dałoby radę pójść do UP, powiedzieć że rezygnuje z tego stazu i poprosić o ofertę innego. Wiecie coś o tym jak UP podchodzi do takich przypadków ?
Stary 2009-02-10, 15:34   #2972
aninek21
Przyczajenie

hej, na stażu za 30 dni odbytego stażu należą się 2 dni wolnego, w związku z tym jeżeli ktoś ma staż na rok to łącznie wychodzi 24 dni wolnego? bo rok ma 365 dni czyli po 360 dniu powinny się też należeć 2 dni wolnego, u mnie w PUP panie uważają że tylko 22 dni i za ten ostatni miesiąc się nie wlicza tego wolnego... wie ktoś dlaczego tak jest?
aninek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 15:51   #2973
hathayoga
perfumove love

Cytat:
Napisane przez aninek21 Pokaż wiadomość
hej, na stażu za 30 dni odbytego stażu należą się 2 dni wolnego, w związku z tym jeżeli ktoś ma staż na rok to łącznie wychodzi 24 dni wolnego? bo rok ma 365 dni czyli po 360 dniu powinny się też należeć 2 dni wolnego, u mnie w PUP panie uważają że tylko 22 dni i za ten ostatni miesiąc się nie wlicza tego wolnego... wie ktoś dlaczego tak jest?
Dziwne. Za każde 30 dni po dwa dni wolnego, z tym że za ostatni miesiąc trzeba wziąć wolne w trakcie jego trwania (a nie po 30 dniach, czyli niejako po ustaniu stażu). Tyle mi powiedziano.

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 19:15   #2974
eajk
Raczkowanie

Witam Czy któraś z was miała staż w administracji publicznej? Pytam bo zwolniłam się 2 razy na 4 godzinki i wychodzi mi tj 1 dzień i nie wiem czy oni mi to odliczają od tych wolnych dni? Pomocy
eajk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 19:19   #2975
Ata77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mika456 Pokaż wiadomość
Nie wiem natomiast jak jest z dlugoscia stazy
Decyduje o tym PUP w ramach posiadanych środków, najkrócej 3 mc, najdłużej 12 mc, jeśli jesteś osobą do 25 rż, lub do 27 rż, o ile nie upłynął rok od ukończenia studiów.

Cytat:
Napisane przez merciless Pokaż wiadomość
Wiecie co się stanie jak zrezygnuję ze stażu ? Wezmą ode mnie kasę za badania + wyrejestrują mnie z UP ?
PUP może domagać się zwrotu kosztów za badania lekarskie i wyrejestrować, o ile nie jest to rezygnacja z tytułu podjęcia pracy. Wtedy nie.

Cytat:
Napisane przez eajk Pokaż wiadomość
Witam Czy któraś z was miała staż w administracji publicznej? Pytam bo zwolniłam się 2 razy na 4 godzinki i wychodzi mi tj 1 dzień i nie wiem czy oni mi to odliczają od tych wolnych dni? Pomocy
Nie powinni odliczyć wg mnie.

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 19:27   #2976
małaPaulina
Wtajemniczenie

mika456
mi dali jakoś tydzień i wyrobiłam się przed terminem,ale mówie ci że nalatałam się jak głupia,nie wiem jak tam u ciebie u lekarza będzie...naczekałam się w kolejkach a nawet mi babka nie sprawdziła jak mi serce bije...nie mam pytań:/
a i jestem z Pabianic

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 19:38   #2977
Gorzałka
Rozeznanie

Hej babeczki.
Kilka pytan apropo stazu. Chcialabym sprobowac sie dostac do radia na staz, ale nie jako dziennikarz/reporter (bo takowe doswiadczenie juz mam) ale jako realizator dzwieku/prezenter/dj jak kto woli.
Jak myslicie do kogo dzwodzic? Drektora ogolnego? Dyrektora muzycznego? Czy do kogo? I czy w ogole wypada zebym hmm 'stawiala' warunki co bym chciala robic... tzn. naprawde nie mam ochoty juz biegac z mikrofonem po miescie, chce sie nauczyc pracy w studio. I jeszcze - mam typowo radiowy glos, ale niestety nie do konca poprawna dykcje (ale pracuje nad tym, tylko to wymaga czasu) myslicie, ze warto probowac? Podpowiedzice co powiedziec jak juz dodzwonie do odpowiedniej osoby?
Gorzałka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 19:54   #2978
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eajk Pokaż wiadomość
Ja miałam staż w Urzędzie Skarbowym i każde wyjście prywatne i służbowe trzeba było zgłosić i zapisać w specjalnym zeszycie. Oczywiście babki w kadrach sprawdzały daty i godziny wyjść i powrotów.

Później trzeba było umówić się, kiedy odrabia się godziny, w których wychodziło się w sprawach prywatnych.
Stary 2009-02-10, 20:49   #2979
małaPaulina
Wtajemniczenie

ja jestem na stażu w banku i jeśli chce wyjśc coś załatwic czy nawet nie przyjśc w jakiś dzień to nie robią problemów...i nie powinni,w końcu i tak oni ci nic nie płacą,powinny iśc Ci na rękę

Stary 2009-02-10, 21:32   #2980
Ata77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorzałka Pokaż wiadomość
I czy w ogole wypada zebym hmm 'stawiala' warunki co bym chciala robic... tzn. naprawde nie mam ochoty juz biegac z mikrofonem po miescie, chce sie nauczyc pracy w studio.
Na program stazu masz wpływ zerowy.

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 21:56   #2981
ardianekkk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez caro_l_a Pokaż wiadomość
cześć, mam pytanie, jako że jestem osobą która wszędzie wynajduje sobie problemy i przeszkody chciałabym sie poradzić

jestem na stazu rocznym, tak sie złozylo sie lapie mnie jakies choróbsko, jutro idę do lekarza
i w związku z tym mam pytanie czy musze zwolnienie, jeśli takie dostane, dostarczyc do up czy do pracodawcy i on ewentualnie przekaże je dalej

w środę mam wypłate i tu jest moj problem mówic coś ze jestem na zwolnieniu czy jak gdyby nigdy nic podpisac sie i odebrac wypłate

chiałam sie Was wczesniej poradzic bo w moim up panie nie są ogólnie zbyt przyjaźnie nastawione i chce uniknąć jakichs nieporozumien

czy jutro po wizycie jesli dostane zwolnienie podejśc do up i potem na drugi dzień znowu

poradzcie coś
Od 1 stycznia jestes ubezpieczona w UP tak wiec przed pojsciem do lekarza idziesz do urzedu bo zaswiadczenie o ubezpieczeniu u nich, lub wyrabiasz ksiazeczke. Jesli dostaniesz l4 (pamietaj ze koneicznie musi byc wypelnione na URZAD PRACY a nie na miejsce w ktorym pracujesz) zanosisz je do urzedu w ciagu 3 dni od daty wystawienia (nie przy oddawaniu listy na koniec miesiaca), zadzwon do pracodawcy i zapytaj czy chce podpinke ze bylas na zwolnieniu, jesli tak to skseruj l4 i kserowke zanies pracodawcy (to mozesz zrobic jak sie juz wychoujesz, nie masz obowiazku zanosic tego w ciagu 3 dni bo Twoim pracodawca jest urzad, w miejscu pracy po prostu poinforumuj). To wszystko co do wyplaty to zalezy czy sie dogadasz z paniami, jesli sa mile to mozesz opdisac wczesniej, jesli nie, bedziesz musiala przyjsc.
ardianekkk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 22:28   #2982
Nimfa28
Raczkowanie

Jak myślicie, czy wniosek na staż w ktorym jest zaznaczone ze pracodawca nie przyjmie potem do pracy ma jakieś szanse na pozytywne rozpatrzenie i przyznanie stazu?

Nimfa28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 22:39   #2983
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
dziewczyny jesli zarejestruje sie w up jako bezrobotna to wtedy dopiero pytam jakie maja oferty i moge wybrac? ile sie najczesciej czeka na rozpoczecie stazu?ile wy czekalysmy od momentu zlozenia wniosku ze chcecie oidbyc staz? i kiedy sie wybiera /mowi ile chcecie by on trwal?
ja zarejestrowałam się pod koniec sierpnia, następnego dnia miałam decyzję instytucji, która chciala mnie wziąć na staż. od tamtej pory czekałam 1,5 m-ca aż załatwione będą wszystkie formalności.

Cytat:
Napisane przez Nimfa28 Pokaż wiadomość
Jak myślicie, czy wniosek na staż w ktorym jest zaznaczone ze pracodawca nie przyjmie potem do pracy ma jakieś szanse na pozytywne rozpatrzenie i przyznanie stazu?
myslę, że ma szanse. sama byłam na takim stażu. wiele osób było/jest na stażu w tej instytucji i nie sa potem zatrudniani i nawet nie ma o tym mowy. mało kto z moich znajomych został zatrudniony po stazu. jedną znajoma zatrudnili na 3 m-ce po czym nie przedłużyli umowy. reszta po stażu zakończyła karierę w danej instytucji. tak zazwyczaj jest.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 12:27   #2984
wiolafrytka
Zadomowienie

dziewczyny mam do Was pytanie. A konkretnie do dziewczyn które już miały bądź mają staż. Chodzi o dokumentacje więc tak. Znalazłam pracodawcę który zgodził się mnie wziąźć na staż. W komórce księgowości. aaaa i co teraz ?? weszłam na stronę swojego pupu, sciągłam wniosek. Mam z nim isc do pracodawcy zeby wypełnił tak? a potem zaniesc do pup? chodzi o to że ten wniosek taki hmm zakrecony. Pisze ze do niego mam dolączyć zaswiadcz. z us i zus o niezaleganiu w płatnościach. moje obawy takie ze to naprawde potezny zaklad i nie wiem czy bedzie sie im chcialo bawic w taka biurokracje.z tego co wiem jeszcze stazystów nie brali. Te info o zaleganiu to nie wiem czy ja takie inf dostane bo przeciez to chyba powinno byc poufne ?? itd. ;>
kurcze naprawde mi zalezy na pracy tam wrrrr
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 12:42   #2985
Nimfa28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolafrytka Pokaż wiadomość
dziewczyny mam do Was pytanie. A konkretnie do dziewczyn które już miały bądź mają staż. Chodzi o dokumentacje więc tak. Znalazłam pracodawcę który zgodził się mnie wziąźć na staż. W komórce księgowości. aaaa i co teraz ?? weszłam na stronę swojego pupu, sciągłam wniosek. Mam z nim isc do pracodawcy zeby wypełnił tak? a potem zaniesc do pup? chodzi o to że ten wniosek taki hmm zakrecony. Pisze ze do niego mam dolączyć zaswiadcz. z us i zus o niezaleganiu w płatnościach. moje obawy takie ze to naprawde potezny zaklad i nie wiem czy bedzie sie im chcialo bawic w taka biurokracje.z tego co wiem jeszcze stazystów nie brali. Te info o zaleganiu to nie wiem czy ja takie inf dostane bo przeciez to chyba powinno byc poufne ?? itd. ;>
kurcze naprawde mi zalezy na pracy tam wrrrr

Wniosek zanosisz do pracodawcy, on wypełnia a potem zanosisz go do up! A sprawdz dokładnie na stronie z której pobierałas wniosek czy nie ma tam innego do pobrania, ba ja na stronie swojego up miałam dwa wnioski! jeden własnie jakis taki dziwny a drugi bardzo prosty do wypełnienia z podstawowymi danymi i nie pisało zeby dostarczuc cos z zuzu itp może ściągnęłąś nie ten wniosek! w moim pracodawca pisał swoje dane, dane dotyczące odbywania stażui miał dostarczyc takie załąćzniki jakkserokopiazaświadczeni a o wpisie do ewidencji działalności a wziął to z urzędu miasta!

Nimfa28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 15:16   #2986
karoolaaa
Zakorzenienie

robila moze ktoras z Was staz w policji i moglaby sie podzielic wrazeniami ?
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 17:28   #2987
goskan
Przyczajenie

Napisane przez caro_l_a
cześć, mam pytanie, jako że jestem osobą która wszędzie wynajduje sobie problemy i przeszkody chciałabym sie poradzić

jestem na stazu rocznym, tak sie złozylo sie lapie mnie jakies choróbsko, jutro idę do lekarza
i w związku z tym mam pytanie czy musze zwolnienie, jeśli takie dostane, dostarczyc do up czy do pracodawcy i on ewentualnie przekaże je dalej

w środę mam wypłate i tu jest moj problem mówic coś ze jestem na zwolnieniu czy jak gdyby nigdy nic podpisac sie i odebrac wypłate

chiałam sie Was wczesniej poradzic bo w moim up panie nie są ogólnie zbyt przyjaźnie nastawione i chce uniknąć jakichs nieporozumien

czy jutro po wizycie jesli dostane zwolnienie podejśc do up i potem na drugi dzień znowu

poradzcie coś

Cytat:
Napisane przez ardianekkk Pokaż wiadomość
Jesli dostaniesz l4 (...) zanosisz je do urzedu w ciagu 3 dni od daty wystawienia (nie przy oddawaniu listy na koniec miesiaca), zadzwon do pracodawcy i zapytaj czy chce podpinke ze bylas na zwolnieniu, jesli tak to skseruj l4 i kserowke zanies pracodawcy (to mozesz zrobic jak sie juz wychoujesz, nie masz obowiazku zanosic tego w ciagu 3 dni bo Twoim pracodawca jest urzad, w miejscu pracy po prostu poinforumuj). To wszystko co do wyplaty to zalezy czy sie dogadasz z paniami, jesli sa mile to mozesz opdisac wczesniej, jesli nie, bedziesz musiala przyjsc.
A ja się nie zgodzę. W moim UP wymagamy dostarczenia zwolnienia lekarskiego dopiero przy składaniu listy obecności za dany miesiąc. Jest ono traktowane jako załącznik do listy obecności, której obowiązek dostarczenia do UP ma pracodawca, zgodnie z zawartą z nim umową, a nie stażysta. W końcu pracodawca podpisuje się pod listą obecności stażysty, więc musi chociażby zobaczyć oryginał L4.
Proponuję nie pytać o takie rzeczy na forum, bo każdy urząd może mieć swoje zasady, tylko zadzwonić do swojego PUP-u i zapytać komu masz zanieść to zwolnienie.

Edytowane przez goskan
Czas edycji: 2009-02-11 o 17:31
goskan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 17:37   #2988
wiolafrytka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa28 Pokaż wiadomość
Wniosek zanosisz do pracodawcy, on wypełnia a potem zanosisz go do up! A sprawdz dokładnie na stronie z której pobierałas wniosek czy nie ma tam innego do pobrania, ba ja na stronie swojego up miałam dwa wnioski! jeden własnie jakis taki dziwny a drugi bardzo prosty do wypełnienia z podstawowymi danymi i nie pisało zeby dostarczuc cos z zuzu itp może ściągnęłąś nie ten wniosek! w moim pracodawca pisał swoje dane, dane dotyczące odbywania stażui miał dostarczyc takie załąćzniki jakkserokopiazaświadczeni a o wpisie do ewidencji działalności a wziął to z urzędu miasta!
hmm sprawdzałam. wniosek jest tylko jeden :/
zostaje mi zadzwonic do pupu i miec nadzieje ze ktos udzieli mi inf
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 17:40   #2989
mika456
Raczkowanie

Ja dziś bylam u lekarza...to jakis koszmar ! MalaPaulino mialas racje !!
Siedzialam 2,5h by dostac od lekarza tylko swistek kierujacy na badania, a wlasciwie brak badan bo mam sie pojawic tylko u okulisty, a potem isc do internisty po zaswiadczenie. O badaniu krwi, moczu, przeswietleniu pluc nie ma mowy.
Jutro ide do okulisty i sadzac po ilosci ludzi jaka byla dzis to spedze tam caly dzien. Jak dla mnie to totalna pomylka...
Czy się odnajdą gdy znów będziesz...?"
mika456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 17:41   #2990
goskan
Przyczajenie

Cytat:
Jakie 22 dni!!!???? Stażyście faktycznie należą się 2 dni wolnego po 30 dniach odbytego stażu i te dni wybiera dopiero po nabyciu do nich prawa. Ale wyjątkiem jest ostatni miesiąc odbywania stażu, kiedy mozna je wybrać właśnie w tym ostatnim miesiącu koniecznie przed zakończeniem stażu. Może akurat panie były w tej kwestii niezorientowane. Tak się czasem zdarza.
Wyslij zapytanie na piśmie.Będą ci musieli odpowiedzieć.

Edytowane przez goskan
Czas edycji: 2009-02-11 o 17:43
goskan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 18:52   #2991
aninek21
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedź tak u mnie w UP panie są bardzo niezorientowane, do tego bardzo niemiłe... już musiałam interweniować u Prezydenta Miasta bo kazały mi wybrać dni wolne za 1 maj i 10 listopada (wszyscy pracownicy zwykli mieli wolne za święta przypadające w sobote - 2maja i 1 listopada, tylko mnie się nie należało) na szczęście te dni wolnego zostały mi przywrócone przez Prezydenta M. a teraz kolejny problem, kończy mi się staż w marcu więc nie zdążą mi juz odpisać, nie chce mieć później problemów, a z drugiej strony nie chce stracić tych 2 óch dni za ostatni miesiąc. nie wiem czy tak jest tylko u mnie czy więcej jest takich Urzędów. masakra. jeszcze spytam u mnie w kadrach może panie będą wiedzialy, z nimi to można normalnie pogadać i o wszystko spytać, nie są takie opryskliwe jak Urzędniczki w moim UP. pozdrawiam
aninek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 19:03   #2992
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pamiętaj że licza się dni robocze - po 30 dniach przepracowanych.
Niemniej jednak, za ostatnie 30 dni tez przypada wolne i tak jak już dziewczyny napisały, korzysta się z nich w ostatnim miesiącu stazu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 20:54   #2993
małaPaulina
Wtajemniczenie

czyli jeśli w miesiącu pracuje od pnt do pt czyli jakieś 22 dni to w sumie za dużo tego wolnego nie wyjdzie...?

Stary 2009-02-11, 21:02   #2994
merciless
Raczkowanie

O orientacji pań z UP na temat wolnego to ja coś wiem Mnie pani na pierwszych 3 miesiącach stażu wpisała, że przysługują mi 4 dni wolnego... a przysługiwało 6. Zaczynałam dopiero przygodę ze stażem, więc niewiele wiedziałam i teraz nic z tym nie mogę zrobić, musztarda po obiedzie. 2 dni mi przepadły dzięki "zorientowanej pani" z UP
Stary 2009-02-11, 21:40   #2995
Jazzlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ale pamiętaj że licza się dni robocze - po 30 dniach przepracowanych.
Nie liczą sie dni robocze tylko kalendarzowe.
Art. 53 ustawy o promocji zatrudnienia:
"Na wniosek bezrobotnego odbywającego staż lub przygotowanie zawodowe w miejscu pracy pracodawca jest obowiązany do udzielenia dni wolnych w wymiarze 2 dni za każde 30 dni kalendarzowych odbywania stażu lub przygotowania zawodowego w miejscu pracy. Za dni wolne przysługuje stypendium".

Edytowane przez Jazzlyn
Czas edycji: 2009-02-11 o 21:41
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 06:48   #2996
hathayoga
perfumove love

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
"Na wniosek bezrobotnego odbywającego staż lub przygotowanie zawodowe w miejscu pracy pracodawca jest obowiązany do udzielenia dni wolnych w wymiarze 2 dni za każde 30 dni kalendarzowych odbywania stażu lub przygotowania zawodowego w miejscu pracy. Za dni wolne przysługuje stypendium".
Tak, ale pierwszy dzień wolny można wziąć po 30 dniach kalendarzowych, pod warunkiem że 30-sty dzień jest dniem roboczym. Wolne przypadać wtedy powinno po pierwszym kolejnym przepracowanym dniu.
Mnie wypadł 30-sty dzień w sobotę i dopiero wtorek byłby moim pierwszym dniem "urlopowym" (wzięłam poniedziałek i miałam mały problem w dziale staży ).

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 06:49   #2997
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
To przepraszam. Taką odpowiedź znalazłam na jakiejś stronie tematycznej, a odpowiedź "eksperta". A moze to stara wypowiedź była i inaczej to teraz wygląda.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 11:32   #2998
violisia
Zadomowienie

dziewczyny a ja mam pytanie czy jezeli w trakcie stazu ma sie wlasne wesele to czy mozna dostac dzien wolny jak nie ma sie jeszcze przepracowanych 30 dni??
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:34   #2999
monka63
Przyczajenie

Hej dziewczyny!

Podpowiedzcie mi w jaki sposób szukałyście stażu, w sensie w jaki sposób się kontaktowałyscie z firmami - telefonicznie, mailowo, osobiście???
Co mówiłyście? większość firm wiedziala na czy polega staż, czy tłumaczyłyscie w jaki sposób to funkcjonuje?
monka63 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 11:53   #3000
Gorzałka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monka63 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Podpowiedzcie mi w jaki sposób szukałyście stażu, w sensie w jaki sposób się kontaktowałyscie z firmami - telefonicznie, mailowo, osobiście???
Co mówiłyście? większość firm wiedziala na czy polega staż, czy tłumaczyłyscie w jaki sposób to funkcjonuje?

Ja zawsze dzwonilam/chodzilam do danej firmy, i najlepiej jak od razu pytasz o osobe na jakims odpowiedzialnym stanowisku ktora ma wplyw na to czy wezma cie na staz (no a najlepiej jak wiesz jak ktos taki w danej firmie sie nazywa z imienia w nazwiska) a nie np. dogadujesz sie przez skeretarke wrr...
Mysle, ze zalatwiajac to takim spsobem, pokazesz, ze naprawde ci na stazu zalezy.
Gorzałka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości