Aparaty ortodontyczne cz. IV - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-11, 19:18   #4501
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV

Cytat:
Napisane przez _Paulinka_ Pokaż wiadomość
No niby nie jest. ;P
no właśnie
mnie przynajmniej opuchlizna jakoś strasznie nie oszpeciła

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 19:37   #4502
_Paulinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
no właśnie
mnie przynajmniej opuchlizna jakoś strasznie nie oszpeciła
No ja wygladam śmiesznie a nie brzydko. ;P
_Paulinka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 19:44   #4503
0liwia
Raczkowanie

Mi żadne tabletki nie pomagały/pomagają... W ogóle jedynie co mi pomaga to no-spa na bóle miesiączkowe xD
0liwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 20:04   #4504
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez 0liwia Pokaż wiadomość
Mi żadne tabletki nie pomagały/pomagają... W ogóle jedynie co mi pomaga to no-spa na bóle miesiączkowe xD
Dlatego trzeba zacisnąć pieści i dumnie ból wytrzymać
Koleżanko, w przyszłości dzieci będziesz rodzic, ból jest wpisany w życie każdej jednostki kobiecej
Stary 2009-02-11, 20:34   #4505
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze takie pytanie, szczególnie do byłych aparatek. Czy leczenie ortodontyczne wpłynęło może jakoś negatywnie na Wasze dziasła? Czy komuś się one osunęły tak bardziej do góry, czy spuchly, czy coś złego się stało z nimi?
U mnie nic się nie stało. Nie miałam przerostu jak Kasiek-w trakcie i po nic się nie zmieniło.

Cytat:
Napisane przez zuza1133 Pokaż wiadomość
PS. a jak mialyscie usuniete np czworki, to rzucalo sie to w oczy?w pracy mam duzy kontakt z klientem-nie chce,zeby sie ze mnie smiali
Tego tak nie widać przy aparacie. Musiałabyś się bardzo szeroko wyszczerzać. I zapewniam, że nikt nie będzie się śmiał, bo jak masz rusztowanie, to każdy widzi, że poprawiasz ustawienie zębów

Cytat:
Napisane przez carla_87 Pokaż wiadomość
Hehe ale wiesz co, od razu widać, że Cię to kręci, więc wydaje mi się, że mimo wszystko powinnaś iść w tym kierunku marzenia są po to, by je spełniać
Ja to już traktuję jako hobby

Cytat:
Napisane przez carla_87 Pokaż wiadomość
A tak poza tym to teraz mam bardzo wrażliwe zęby na zimno lub ciepło. Czy Wy ex-aparatki też tak miałyście???
Ja na początku też miałam lekką nadwrażliwość, ale tak jak pisała Kasiek-pomogło mi lakierowanie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
A propos noszenia szczoteczki i pasty do zębów w torebce, to oczywiście zawsze mam ten zestaw przy sobie jak każda aparatka.
Ostatnio spotkałam się z moimi przyjaciółmi i kolega dorwał się do mojej torebki.
Był bardzo zainteresowany jej zawartością.
Jak zobaczył mój 'dentystyczny' zbiorek zapytał: "Po co to nosisz przy sobie?" (pewnie zapomniał, że mam aparat).
Już chciałam mu właśnie odpowiedzieć prawdę, że dlatego, aby w razie jak mi się coś poutyka między zamkami podczas jedzenia to w każdym miejscu mogła sobie umyć zęby.
Ale nie.
Odpaliłam mu na to: "W razie jakbym chciała zostac u kogoś na noc..."
A on taaaaakie oczy
I zostawił moją torebkę w spokoju
Bardzo pięknie powiedziałaś

Cytat:
Napisane przez loxd Pokaż wiadomość
Tak w ogóle, to witam wszystkie aparatki, ex-aparatki i te przyszłe Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie (aparatkę od grudnia) do kółeczka
Dobrze, że wspomniałaś też ex-aparatki zapraszamy do pisania

A w ogóle to tworzyyyyyycie, wystrzelam Was
Stary 2009-02-11, 20:58   #4506
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asieenka Pokaż wiadomość
widze,że nadal Twój druciak daje o sobie znać
Mi jutro minie tydzień i jak narazie żyje z nim w dobrych stosunkach
Woskiem tyko zaklejam drucik od jednego pierścienia,bo po jednej stronie mam tak ideanie zagięty,że go nie czuje,a drugi troche odstaje,ale orto powiedziala,ze zagiela go tylko poprostu byl dluzszy,ale jakoś nie doskwiera mi bardzo mocno.
Tyko ta maska,naciska mi na brode więc odgniatają mi sie zameczki na dole tam od środka i potem mam rany.
A aparat sam w sobie mnie sie podoba i rózowe gumeczki wygądają tak deikatnie mm
ja też mam różowe
A jak tam maska? Zakładasz regularnie ? W ciągu dnia też chodzisz w niej?

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
tak dawalam ;] a na kompie teraz znalezc nie moge w podpisie mam link do mojego konta na nk wiec mozesz sobie podejrzec jak szczerze ryjec :P
zaraz zerknę

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
podejrzewam,ze to dlatego,że masz zęby jeszcze bardzo wrażliwe i Cię bolą jak przejdzie Ci ten ból to problemów nie będziesz miała z całowaniem-wiem co mówię-u mnie po wizycie na której coś mi podkręca i to bardzo to tego wieczora i dnia nast całowanie idzie w odstawkę,a potem juz jest OK
tak, też myślę, że dlatego mi nie wychodzi

Cytat:
Dlatego trzeba zacisnąć pieści i dumnie ból wytrzymać
Koleżanko, w przyszłości dzieci będziesz rodzic, ból jest wpisany w życie każdej jednostki kobiecej
hehe
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 21:52   #4507
truskawaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Chodziło mi o to, czy ta wystająca, raniąca Cię końcówka jest prosta czy zakrzywiona, ale piszesz, że się odgiął, więc teoretycznie powinna być zakrzywiona a może on się nie odgiął, tylko jakoś obrócił, bo to się tak łatwo samo nie odgina czyli jest odgięty w stronę policzka tak?

Gdybym decydowała się na usunięcie siekacza(jedynka czy dwójka?), to bym nie czekała, bo w pół roku, to bez problemu powinno się zejść(ale lepiej jeszcze zapytać orto jak uważa), ale jakbym decydowała się na usunięcie czwórek, to wolałabym z tym poczekać do "po weselu", bo tutaj ze szparami może być różnie. Mogą się nie zejść tak szybko.
A że ja mam ciary na samą myśl o usuwaniu siekaczy, to wolałabym już poczekać, usunąć czwórki i już leczyć się "na spokojnie" i mieć zachowaną symetrię.
Dalej mnie to boli, juz mam dziure w policzku cholera Na noc zalozylam na pol łuku wosk i go przytrzymało troche, ale na dzień nie da rady, teraz jak założyłam, to sie przebił przez wosk tak jest wygiety skurczysyn... Najwczesniej do orto w przyszłym tygodniu moge iść... ale w pt ide do mojego dentysty wieczorem, moze on mi go jakoś zagnie hmm? Mam nadzieje

Cytat:
mi orto zakazała pić coli. POwiedziała, że zawiera coś tam w sobie, co rozpuszcza klej i mogą się zamki odklejać, chociaż ona sama nosi aparat i mówi, że czasem pozwala sobie wypić colę, tylko że przez słomkę.
W właśnie złopie cole... wypije i odstawiam

Cytat:
Ja myślałam raczej, że jeżeli zaczną Oliwię bolec zęby to niech nie pije...
Myślę Kilianna, że będziesz najbardziej sumienną pacjentką swojej orto
Ja nie piję na co dzień coca-coli, ale jak jest okazja to żłopię ile wlezie...
I nic mi się z aparatem nie dzieje...
Wydaje mi się, że ludzie też dlatego boją zakładać się aparatów, bo myślą, że będą musieli zrezygnować z tego co jeść uwielbiają, a także z życia towarzyskiego - no bo jak się umówić ze znajomymi na obiad na mieście?? Gdzie ja potem umyję zęby?? A jak mi powłazi między druty jedzonko to przecież wszyscy będą się ze mnie śmiać...
Dziewczyny, dajcie sobie więcej luzu...
Właśnie wrocilam z kolacji w restauracji... najadlam sie jak mops, wsyztsko mialam w drutach, po jedzeniu udalam sie do lazienki, wyszorowalam kly i wsyztsko ok Bez krygowania sie ani nic, szczerzyłam zabki ile wlezie i chwalilam sie moimi zebiskami

Cytat:
Jasne, rozumiem.
Ale im mniej będziesz myślec o tym, że masz aparat (później otoczenie też się przyzwyczai) to na pewno nic złego Ci się z nim nie stanie.

A propos noszenia szczoteczki i pasty do zębów w torebce, to oczywiście zawsze mam ten zestaw przy sobie jak każda aparatka.
Ostatnio spotkałam się z moimi przyjaciółmi i kolega dorwał się do mojej torebki.
Był bardzo zainteresowany jej zawartością.
Jak zobaczył mój 'dentystyczny' zbiorek zapytał: "Po co to nosisz przy sobie?" (pewnie zapomniał, że mam aparat).
Już chciałam mu właśnie odpowiedzieć prawdę, że dlatego, aby w razie jak mi się coś poutyka między zamkami podczas jedzenia to w każdym miejscu mogła sobie umyć zęby.
Ale nie.
Odpaliłam mu na to: "W razie jakbym chciała zostac u kogoś na noc..."
A on taaaaakie oczy
I zostawił moją torebkę w spokoju
Extra, dobry txt, zapisane zapamietane, gdyby ktos pytal o moja kosmetyczke i sprzecior cały
Stary 2009-02-11, 21:59   #4508
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawaa Pokaż wiadomość
Dalej mnie to boli, juz mam dziure w policzku cholera Na noc zalozylam na pol łuku wosk i go przytrzymało troche, ale na dzień nie da rady, teraz jak założyłam, to sie przebił przez wosk tak jest wygiety skurczysyn... Najwczesniej do orto w przyszłym tygodniu moge iść... ale w pt ide do mojego dentysty wieczorem, moze on mi go jakoś zagnie hmm? Mam nadzieje
Oj tak-dentysta może pomóc a jak nie zagnie, to może przesunie, a jak nie, to może obetnie. Nalegaj by Ci pomógł, a do orto podskoczysz jak szybko się da
PS. Mój dentysta też mnie ratował w takich sytuacjach i to kilka razy.
Stary 2009-02-11, 22:25   #4509
truskawaa
Raczkowanie

No to mnie pocieszyłaś, bo naprawdę boli, a już myślałam, ze mnie to nie będzie tyczyć i ze wszystko jest super
Zaplastruje go woskiem na noc jakos, gorzej z jutrem bo jestem 11h w pracy, a pracuje jako sprzedawca wiec gadane musi być Bede sie usmiechac z woskiem najwyzej jak sie utrzyma na swoim mscu
Stary 2009-02-11, 22:29   #4510
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez truskawaa Pokaż wiadomość
No to mnie pocieszyłaś, bo naprawdę boli, a już myślałam, ze mnie to nie będzie tyczyć i ze wszystko jest super
Zaplastruje go woskiem na noc jakos, gorzej z jutrem bo jestem 11h w pracy, a pracuje jako sprzedawca wiec gadane musi być Bede sie usmiechac z woskiem najwyzej jak sie utrzyma na swoim mscu
Trzymam kciuki, żebyś wytrzymała
Stary 2009-02-11, 22:56   #4511
0liwia
Raczkowanie

Dziewczyny, to jest już moja 5 próba zakładania tego wosku na zęby... :/ Jak wy to robicie że wam się nie odkleja??
Stary 2009-02-11, 23:01   #4512
asieenka
Raczkowanie

Cytat:
ja też mam różowe
A jak tam maska? Zakładasz regularnie ? W ciągu dnia też chodzisz w niej?

staram się zakladać jak najdlużej w ciągu dnia,ale też mam ochote na troche czulości z TŻ,a gdzie z taką maską o czulości mowa no ale TŻ się już przyzwyczail i jakoś to przebolewa.
Wy tu o trudnościach o calowaniu z druciakiem,a ja mam hyrax na podniebieniu więc oprócz 'cmokasów' nic innego nie wchodzi w rachube .
to NIC niezmiernie smuci mojego mężczyzne,ale cóż poradzić...

Matura 2011
polski PP
matematyka PP+PR
angielski PP+PR
geografia PR

asieenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 23:14   #4513
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
staram się zakladać jak najdlużej w ciągu dnia,ale też mam ochote na troche czulości z TŻ,a gdzie z taką maską o czulości mowa no ale TŻ się już przyzwyczail i jakoś to przebolewa.
Wy tu o trudnościach o calowaniu z druciakiem,a ja mam hyrax na podniebieniu więc oprócz 'cmokasów' nic innego nie wchodzi w rachube .
to NIC niezmiernie smuci mojego mężczyzne,ale cóż poradzić...
uhuhu, a co TŻ powiedział na maskę?
Z hyraxem faktycznie może być ciężko, ale chyba kiedyś ktoś pisał, że daje radę
Stary 2009-02-11, 23:19   #4514
asieenka
Raczkowanie

Cytat:
uhuhu, a co TŻ powiedział na maskę?
Z hyraxem faktycznie może być ciężko, ale chyba kiedyś ktoś pisał, że daje radę
a co mógl powiedzieć biedaczek. Że wcale nie wygląda źle i że mam sie nie przejmować bo i tak jestem śliczna bla bla bla

Matura 2011
polski PP
matematyka PP+PR
angielski PP+PR
geografia PR

asieenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 00:05   #4515
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
a co mógl powiedzieć biedaczek. Że wcale nie wygląda źle i że mam sie nie przejmować bo i tak jestem śliczna bla bla bla
No i ma chłopak rację - moim zdaniem aparat urody nie odbiera
Stary 2009-02-12, 00:57   #4516
kina
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 0liwia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to jest już moja 5 próba zakładania tego wosku na zęby... :/ Jak wy to robicie że wam się nie odkleja??
[poprostu musisz miec suche palce,oderwij kawalek,pogniec go troche w palcach zeby sie bardziej uelastycznil,uformuj kuleczke...i naloz na zamek czy co cie tam uwiera,ale wczesniej przetrzyj nawet palcem zeby tez bylo suche podloze..i docisnij ,nawet tak dosyc mocno ,to kulka sie sama splaszczy i uformuje.powodzenia
kina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 09:29   #4517
ksylwia
Zadomowienie

Kurcze, przedłuża się to nakładanie aparatu. Ostatnia wizyta przed nałożeniem aparatu 23 luty Boję się separacji i bólu z nim związanego (mam ciasne ząbki, nawet z nicią dentystyczną mam problem ;]).
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 11:00   #4518
_Paulinka_
Zakorzenienie

A mi trochę zeszła opuchlizna. ale za to wyszedł żółty siniak haha xD
_Paulinka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 11:09   #4519
skarbonka
Raczkowanie

Drogie Aparatki, proszę o radę. Od kilku miesięcy mam założony na dole aparat kryształowy - jest OK. Teraz będę zakładać górę i mogę wybrać aparat kosmetyczny, który jest tańszy. Czy jest także mniej widoczny i bardziej estetyczny niż kryształowy? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
skarbonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 11:14   #4520
zuza1133
Raczkowanie

ja znow sie wtrace. Jestem juz sklonna wyrwac te dwie czworki, choc widzialam gdzies zdjecie dolnych zebow za bez jednego siekacza i wygladalo to bardzo dobrze. Cwiczylam przed lustrem i wywnioskowalam,ze braku czworek nikt nie zauwazy ale martwi mnie to, ze jak zaloze aparacik o15 w sobote, to na drugi dzien bede umierac, a musze leciec na 11 w nd do pracy- w dodatku nowej jeszcze nie poznali moich mozliwosci a ja tam bede umierac i pewnie mnie wyrzuca prosze napiszcie dziewczyny,jak to jest z tymi szwami po wyrwaniu zebow-czy sa zawsze?gdzies cos takiego tu przeczytalam-wybaczcie moje'laictwo' w temacie aparatow-musze spedzic tu jeszcze wiele lat- informacji i postow milionpozdrawiam
zuza1133 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 11:18   #4521
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuza1133 Pokaż wiadomość
ja znow sie wtrace. Jestem juz sklonna wyrwac te dwie czworki, choc widzialam gdzies zdjecie dolnych zebow za bez jednego siekacza i wygladalo to bardzo dobrze. Cwiczylam przed lustrem i wywnioskowalam,ze braku czworek nikt nie zauwazy ale martwi mnie to, ze jak zaloze aparacik o15 w sobote, to na drugi dzien bede umierac, a musze leciec na 11 w nd do pracy- w dodatku nowej jeszcze nie poznali moich mozliwosci a ja tam bede umierac i pewnie mnie wyrzuca prosze napiszcie dziewczyny,jak to jest z tymi szwami po wyrwaniu zebow-czy sa zawsze?gdzies cos takiego tu przeczytalam-wybaczcie moje'laictwo' w temacie aparatow-musze spedzic tu jeszcze wiele lat- informacji i postow milionpozdrawiam
Ja nie miałam szwów po usuwaniu zębów i też byłam w pracy, następnego dnia nic mnie już nie bolało. Takie jazdy to najczęściej w przypadku zabiegów chirurgicznych.
Stary 2009-02-12, 11:24   #4522
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez _Paulinka_ Pokaż wiadomość
A mi trochę zeszła opuchlizna. ale za to wyszedł żółty siniak haha xD
o proszę, no to fajnie, a na siniaka trochę podkłądu i będzie ok
Cytat:
Napisane przez skarbonka Pokaż wiadomość
Drogie Aparatki, proszę o radę. Od kilku miesięcy mam założony na dole aparat kryształowy - jest OK. Teraz będę zakładać górę i mogę wybrać aparat kosmetyczny, który jest tańszy. Czy jest także mniej widoczny i bardziej estetyczny niż kryształowy? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
tzn chodzi o porcelanowy?

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2009-02-12 o 11:30
Stary 2009-02-12, 11:58   #4523
zuza1133
Raczkowanie

dziekuje-ulzylo mi pewnie kazdy organizm reaguje inaczej, ja po operacji nie odczuwalam zadnego bolu, inni po identycznej operacji cierpieli niesamowicie...mam nadzieje,ze tez mi sie poszczesci. a wiecie moze, co to takiego'przezroczyste nakladki'?w cenniku Dr jest to wymienione -kosztuje troszke mniej niz Damon, ktory mam miec zakladany-szukam info w necie, ale ciezko mi idzie. musze tez upewnic sie, ze aparat retecyjny i naprawa zamkow, jak wypadna, sa w cenie, ktora bedzie rozlozona na raty-najpierw mialo byc 2500funtow, od nowego roku 2800..jesli wyjdzie wiecej to papa aparaciku
zuza1133 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 12:18   #4524
skarbonka
Raczkowanie

tzn chodzi o porcelanowy?[/QUOTE]

Tak, o porcelanowy - w cenniku orto osobno jest ujęty "kosmetyczny" i "kryształowy". Póki co mam ten drugi (na dole), zastanawiam się nad tym pierwszym, tańszym (na górze).
Stary 2009-02-12, 12:41   #4525
Blondi2989
Blond forever!

A ja zrobię OFF-Top i powiem, że jestem już na drugim semestrze na uczelni - zaliczone wszystko
Stary 2009-02-12, 13:16   #4526
0liwia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kina Pokaż wiadomość
[poprostu musisz miec suche palce,oderwij kawalek,pogniec go troche w palcach zeby sie bardziej uelastycznil,uformuj kuleczke...i naloz na zamek czy co cie tam uwiera,ale wczesniej przetrzyj nawet palcem zeby tez bylo suche podloze..i docisnij ,nawet tak dosyc mocno ,to kulka sie sama splaszczy i uformuje.powodzenia
Dziękuję
Stary 2009-02-12, 13:40   #4527
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, o porcelanowy - w cenniku orto osobno jest ujęty "kosmetyczny" i "kryształowy". Póki co mam ten drugi (na dole), zastanawiam się nad tym pierwszym, tańszym (na górze).
nowa asystentka mojej orto taki ma. Wygląda ładnie, choć jeśli zalezy Ci, aby nie był w ogóle widoczny, to takiego efektu nie sa się osiągnąć moim zdaniem. Owszem, nie rzuca się mocno w oczy, ale widać, że coś jest na zębach, drucik to ona ma jakiś taki biały. Pytałam się, czy przebarwia się ta jej porcelana, to powiedziała, że nie, a nosi już 2 lata i miesiac i niedługo ściąga. Mówiła, że tylko gumeczki się przebarwiają, bo zawsze bierze przezroczyste.

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2009-02-12 o 13:44

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 14:01   #4528
skarbonka
Raczkowanie

Cytat:
nowa asystentka mojej orto taki ma. Wygląda ładnie, choć jeśli zalezy Ci, aby nie był w ogóle widoczny, to takiego efektu nie sa się osiągnąć moim zdaniem. Owszem, nie rzuca się mocno w oczy, ale widać, że coś jest na zębach, drucik to ona ma jakiś taki biały. Pytałam się, czy przebarwia się ta jej porcelana, to powiedziała, że nie, a nosi już 2 lata i miesiac i niedługo ściąga. Mówiła, że tylko gumeczki się przebarwiają, bo zawsze bierze przezroczyste.
Dzięki. Właśnie ten drucik m.in. mnie zastanawiał. Mój jest srebrny i nie jest źle, bo to jedyny błyszczący element aparatu, ale jeśli mógłby być pod kolor zębów, byłoby chyba lepiej (mniej odblaskowo ).
Stary 2009-02-12, 14:34   #4529
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. Właśnie ten drucik m.in. mnie zastanawiał. Mój jest srebrny i nie jest źle, bo to jedyny błyszczący element aparatu, ale jeśli mógłby być pod kolor zębów, byłoby chyba lepiej (mniej odblaskowo ).
można inny kolor drucika wziąć, tylko że farba schodzi po czasie
Stary 2009-02-12, 14:53   #4530
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
porcelana jest bardziej widoczna od krysztalu

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości