|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
kropeczko, trzymam kciuki, byś w tych planach nie została sama.
|
#3932 |
|
Wtajemniczenie
|
edzia, ja bym ja Twoim miejscu odpuściła te testy owu, juz nawet nie ze względu na cenę ale na to jak to działa, rozmawiałam z moim ginekologiem o tym, i powiedział że te testy nie odzwierciedlają wcale owu, mogą pokazać że owu jest ale wcale nie musisz mieć owulacji, a równie dobrze mogą pokazać brak owulacji, a Ty w tym czasie masz własnie owulacje
ja zaprzestałam kupować, skoro i tak nie działają do końca..gooha, proponuję najpierw kino potem kolację, cudowny wieczór ja dziś wyprawiam w domu dla małża uroczystą kolację, a jutro mamy oboje wolne, więc najpierw kino a potem kolacja gooha! ![]() wiecie..chciałabym mieszkać za granicą najlepiej w USA marzy mi się.. na przedmiesciach.. mam możliwości..ale małż nie chce zresztą mogłabym mieszkać w niemczech, usa, wielkiej brytanii, szkocji, holandii..eee no poznać inne życie ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
aliisanka, ale narobiłaś mi smaka tymi truskawkami...
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co... podjęłam decyzję że nie chcę tak dłużej, chcę wiedzieć co jest grane, dlaczego mojego facetowi, który chce mieć ze mną dziecko, nie chce się akurat wtedy, gdy wypada mi owulacja i dlaczego rzeczy inne są ważniejsze niż my.
Wysmarowałam tekst, że aż mnie samą zabolało czytanie go, ale napisałam, zostawiłam mu i odczułam ulgę. Ja jestem analityczny umysł, albo wiem na czym stoję i coś z tym robię, albo likwiduję przeszkody. Jeśli ja, dom, rodzina, nie jesteśmy na 1 miejscu w życiu mojego małża, to ja mogę zostać ja, bez my. Nie potrzebuję niczyjej łaski, dam sobie radę. ![]() Cytat:
![]() A ja jestem cykor nacjonalistyczny i nigdzie poza tym dziwnym krajem jakoś siebie nie widzę.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-02-12 o 13:52 |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pomyślałam sobie, że skoro nie będzie mu zależało na tyle, bo coś poświęcić, jeśli się nie wystraszy, że coś może mu umknąć, że nas zaprzepaści, to nie jest wart mojego żalu i ani jednej mojej łzy. Po co mi ktoś, kto ze mną zostanie, ale nawet nie obawia się tego, że mógłby mnie stracić...
|
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3939 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami mi głupio że tak na teściową nagaduje, bo widze jak sie stara i chce we wszystkim wyręczyć, ale każdy potzrebuje troche swobody, ja jak narazie w domu męża nie czuje się swobodnie. Naprawde to czasami wygląda jak tesciowa z kawałów ![]() Cytat:
Też tak czasem rozmyślam o wyjezdzie. Jak pomysle o kredytach to mi sie odechciewa mieszkać w Polsce. Byliśmy niedawno w odwiedzinach u szwagierki w Angli. Troszke im zazdroszcze. Mogą sobie tam naprawde pozwolić na wszystko i do tego troche odłożyć. Żyją normalnie, a nie rozmyślają o tym co tu zrobić żeby wystarczyło na to czy tamto. Już też chyba wszystkie te kraje przewineły się w naszych myslach. Może cos wybierzemy tak na chwile żeby odłożyc, ale najpierw trzeba skonczyc studia. Cytat:
Cytat:
No i dobrze ze wszystko wylałas z siebie. Jeśli kocha to na pewno wezmie pod uwage to co Ty odczuwasz. Czasami potrzebna jest tak burza, żeby oczyścić atmosfere. Najgorzej jest chyba jak się coś dusi w sobie. Dzisiejszy ranek tez dal mi do myślenia. Zastanawiałam się czy jest coś nie tak. Normalnie to on namawia do przytulania, a teraz jak ja wiem że zbliżaja się owulacja to widze ze troszke chyba wymuszam na nim. Spytałam wprost o co chodzi, on stwierdził że to chyba przez tą presje, on się denerwuje, tak się nie da. Może Twój Tż tez odczuwa taką presje. W każdym razie musicie pogadac poważnie. Trzymam kciuki żeby wszystko się wyjaśniło
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
przebrnęłam do końca ale dużo popisałyście ![]() ja siedzę nad swoją pracą, napisałam już 11 stron i zostało 2 więc już na wykończeniu ale już mnie oczy bolą od lampienia się w monitor ![]() wiecie co? boli mnie podbrzusze ![]() wczoraj jak przekręcałam się z pleców na bok to też mnie bardzo zabolało i w dodatku jak mocno się zaprę w kibelku to też mnie jakoś dziwnie boli. Normalne to jest?
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak Cię boli to podbrzusze? Bo ja czułam trochę w nocy, a potem w ciągu dnia takie ćmienie jak przy @. Ale żadnych mocnych bóli, szczególnie w kibelku.
|
|
#3942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musisz się teraz oszczędzać. i napinać mocno to chyba tez nie można. Suszone morele są dobre i podobno wskazane na takie problemy
|
|
#3943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak ogółem to od początku mnie tak ćmi, odkąd zrobiłam test, no może trochę wcześniej.
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak samo, ale rzadko. Przez mocny kaszel to w ogóle nie czułam podbrzusza. Ale staram się częściej leżeć niż siedzieć. Teraz to na szczęście siedzę w domu w dresach, więc nic mi nie uciska brzucha, ale co będzie, jak wrócę do pracy? 7,5 godziny siedzenia...
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęscie nikt się nie czepia, że ciąglę złażę do kuchni, albo się snuję chwilę po pokoju, żeby tylko zmienić pozycję. Spodnie mam eleganckie materiałoweale są rozciągliwe i własciwie czuję się w nich jak w dresach. W jeansy i sztruksy juz się nie wpycham, chyba bym jajko zniosła po 8 h w pracy. |
|
|
|
|
#3946 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropeczko! zrobiłaś bardzo dobrze! jestem dokładnie taka jak Ty! wóz albo przewóz! niezdecydowanie albo nie jasność to nie dla mnie! miejmy nadzieję że Twój małż ma zdrowy rozsądek.. trzymam kciuki
malinko, nie masz czego żałować, są prawie bez smaku
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, tzn przez kilka pierwszych dni mocniej, a od kilku dni staram sie wiecej wypoczywac (lezec) i jest lepiej![]() Wczoraj dzwonilam do mojej siostry ktora urodzila 12 dni temu i pytalam czy tez ja bolal brzuch, powiedziala, ze tez i prawie cala ciaze, podobno to boli macica ktora sie powieksza z wielkosc cytryny do wielkosci arbuza (czy jakos tak) , ale zawsze lepiej spytac swojego lekarza
|
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W środę będę u gina to się wypytam.
|
|
#3949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poznalam smak zycia w dwoch krajach... ale ciagle mnie ciagnie tam, gdzie mnie nie ma... ale im czlowiek starszy, tym wiecej rzeczy go przytrzymuje.mnie sie marzy islandia, ale tz nie chce sie ruszyc ani na krok. mowi, ze nie zrezygnuje z dobrej pracy na rzecz... ryzyka, cos przebakuje ewentualnie o kanadzie... wiec tu tkwie i usycham... a swiat czeka
|
|
#3950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Acha, nie wiem jak jest u innych par, ale emigracja z moim TŻ bardzo umocniła nasz związek, zjedliśmy po drodze niejedna beczkę soli, wspieraliśmy się wzajemnie a wiadomo, że w obcym kraju chwil zwątpienia, bezsilności i strachu jest niemało. Ogólnie polecam wyjechać, zobaczyc jak to jest w innych krajach, poznać kulturę i obyczaje...bezcenne ![]() Kropeczko, podpisuję się pod wypowiedziami dziewczyn - jesteś odważna, ale do odważnych świat należy. Powodzenia Edytowane przez kees26 Czas edycji: 2009-02-12 o 16:32 |
|
|
|
|
#3951 |
|
Zadomowienie
|
już Was nadrobiłam , tyle tego napisałyście
ja mam dziś 2 dzien @ a leje sie ze mnie jak ze świniobicia KROPECZKO ja także podpisuje sie pod dziewczynami , ja tez musze wiedziec na czym stoje w zyciu , nie lubie niejasnych sytuacji i trzymam kciki zeby sie wszystko ułozyło lece sobie zrobic melise i jeszcze wpadne do mojego faceta , bo pracuje na swoim, obok domciu wiec mam go cały dzien na oku
|
|
|
|
#3952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3953 | |
|
Raczkowanie
|
CZESC DZ9EWCZYNY PO DLUGIEJ PRZERWIE WRESZCIE ZNOW Z WAMI..... ALE SIE NAPISALYSCIE O MATKO......ALE UDALO SIE GRATULUJE WSZYTSKIM ZAFASOLKOWANYM
Cytat:
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#3954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to nie jestem sama z problemami z teściową
|
|
#3955 |
|
Raczkowanie
|
nie jestesmy same....bo pewnie nie jedna jest w identycznej sytacji jak my..:P
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
#3956 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też już i w niemczech mieszkałam i we włoszech.. ale co z tego jak mnie się najbardziej marzy USA
...ee no właściwie to gdziekolwiek w kraju w którym jest...inaczej i najlepiej tam gdzie zim nie ma ![]() kees! kochana jak marzę o USA ![]() u mnie już po obiadokolacji, było cudownie, dostał jeszcze już prezent walentynkowy no i teraz siedzieliśmy przy kominki.. popijamy jeszcze szampana i pojadamy tort...
|
|
|
#3957 |
|
Zadomowienie
|
no w sumie to dobrze ale czasami do niego nie zaglądam bo lubie jak przychodzi wieczorem do domu i długo potem rozmawiamy a jeszcze bardziej lubie jak mam wyjazd na pół dnia i przyjezdzam póznym wieczorem a on czeka na mnie z kolacją , ale czasami to umie mnie tak wkurzyc ze mam ochote go potrząś i doprowadzic do porządku - w końcu od tego jestem
powiem ci ze choc mieszkam obok teściowej w osobnym budynku to też potrafi mi dopiec, najbardziej denerwuje mnie jak przyjdzie , pyta sie co robie na obiad , ja na to ze lpacek po węgiersku a ona na to " przecież Łukaszek woli zwykłe placki z sola" wrrrrrrrrrr nie cierpie tego wtrąca sie a nie ma racji, uwielbia o węgiersku a teściowa tego nie wie bo nigdy takich obiadów niw gotowała a jeszcze kiedys jak otworzyłam szuflade przy niej i zobaczyła test ciążowy to powiedziała "wy chyba jeszcze nie staracie sie bo macie jeszcze tyle czasu , tacy młodzi jesteście " a ja jej na to ,ale bardzo łagodnie "przepraszam ale to jest nasza decyzja i nie mamy zamiaru sie nikogo pytac o pozwolenie " a tesciowa minę uwaliła ze szok i wyszła ,tak więc cięzki żywot z mamusią kochanego najmłodszego synusia , trzymac nerwy na wodzy |
|
|
|
#3958 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to jak na złość w czwartek!! Bo mój małż wraca z pracy do domu dopiero w piątek popołudniu A piątek popołudniu to może być już za późno..i znowu spóźnimy się z małżem o kilka godzin od szczęścia Cytat:
Ani mi to w głowie...my mamy już od dawna imiona wybrane!! Zosia i Mateuszek Nie dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ......................... ...... A właśnie...a która z Was pisała o szampanie i truskaweczkach??? ![]() mam nadziejęże się ta osoba nie obrazi ale.....Zgapię sobie pomysł ![]() Taki prosty i "oklepany" bo wszędzie w każdym filmie jest o szampanie i truskawkach a nigdy na to nie wpadłam by to zrealizować!! A więc będzie kadzidełko, szampanik, truskaweczki i....ja w pięęęęknej oprawie Kupiłam sobie taką fajną czarno -złotą koszulkę jakiś czas temu i maż strasznie lubi mnie w niej..oglądać![]() Ale...rzeby nie było że całe Walentynki w łózku spędzimy...mamy plan by do kina na jakiś fajny filmik sie wybrać I wiecie co?? Nawet jak nam się nie uda "zmodzić niespodzianki" to wieczór będzie i tak niezwykły
|
|
#3959 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
my wybraliśmy imiona po buuurzliwych naradach w zeszłym roku przed ślubem i już jakoś tak 8 miesięcy minęło
Są to jedyne imiona które podobają się nam obojgu więc tak musi zostać..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

marzy mi się.. na przedmiesciach..
zresztą mogłabym mieszkać w niemczech, usa, wielkiej brytanii, szkocji, holandii..eee no poznać inne życie 

ale dużo popisałyście